Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2012

Το ΙΚΑ δεν κόβει τη σύνταξη σε... πεθαμένο παρά τις εκκλήσεις των συγγενών




Την ώρα που επισήμως το ΙΚΑ δίνει αγώνα να εντοπίσει όσους εισπράττουν συντάξεις που δεν δικαιούνται ένας συνταξιούχος στη Μεσσηνία προσπαθεί πάνω από έναν χρόνο να πείσει τις υπηρεσίες του ΙΚΑ να διακόψουν την επικουρική σύνταξη του αδελφού του, που έφυγε από τη ζωή στις 26 Ιουλίου του 2010.

Σύμφωνα με το Εθνος ο Δημήτριος Μπάμπαλης, συνταξιούχος του ΟΣΕ, ζούσε τα τελευταία χρόνια της ζωής του στο σπίτι του 77χρονου σήμερα αδελφού του, Νίκου Μπάμπαλη, στο χωριό Φοινίκη Μεσσηνίας. Στις 26 Ιουλίου του 2010 ο Δημήτριος Μπάμπαλης έφυγε από τη ζωή.
Ο αδελφός του αμέσως μετά τον θάνατο έστειλε ληξιαρχική πράξη θανάτου στο ΙΚΑ για να διακοπούν οι συντάξεις (κύρια και επικουρική σύνταξη). Επειτα από τρεις μήνες σταμάτησε να κατατίθεται στην τράπεζα η κύρια σύνταξη. Δεν έγινε το ίδιο όμως και με την επικουρική.

Συνάντηση Καφαντάρη με τον Περιφερειακό Σύμβουλο της Οικολογικής Συμπολιτείας του Μοριά κ. Μπούκλη


Τη Δευτέρα 31-1-2012 ο Δήμαρχος Πύλου – Νέστορος κ. Δημήτρης Καφαντάρης, υποδέχθηκε στο Δημαρχείο Πύλου – Νέστορος τον Περιφερειακό Σύμβουλο της Οικολογικής Συμπολιτείας του Μοριά κ. Λάμπρο Μπούκλη. Ο Δήμαρχος τον ευχαρίστησε για το ενδιαφέρον του σχετικά με θέματα που αφορούν το Δήμο, αλλά και ειδικότερα για το μείζων θέμα της προσπάθειας εξόρυξης λιγνίτη στη Φαλάνθη και στο Χωματερό.
Τον ενημέρωσε για όλες τις ενέργειες που μέχρι σήμερα έχει κάνει το Δημοτικό Συμβούλιο Πύλου – Νέστορος καθώς και όλοι οι Τοπικοί Φορείς και Σύλλογοι για να αποτρέψουν αυτή τη δυσμενή εξέλιξη στο Δήμο Πύλου – Νέστορος, η οποία θα επιφέρει αρνητικές επιπτώσεις στο περιβάλλον και την αναπτυξιακή προοπτική της περιοχής της Κορώνης.

Κατά του λιγνιτωρυχείου η Ενωση Ξενοδόχων Μεσσηνίας


Την πλήρη αντίθεσή της στην "επενδυτική" πρόταση εγκατάστασης λιγνιτωρυχείου στην τουριστική περιοχή Φαλάνθη - Χωματερό, καταθέτει η Ενωση Ξενοδόχων Ν. Μεσσηνίας. Και καλεί τους βουλευτές και τους εκπροσώπους των ΟΤΑ και της Περιφέρειας Πελοποννήσου «να θέσουν τέλος στα σχέδια των επίδοξων "επενδυτών"».
Εκφράζοντας τη βούληση και τη θέση των μελών της, η Ενωση Ξενοδόχων παρατηρεί σε ανακοίνωσή της πως «η εμμονή των "επενδυτών" που κατά διαστήματα επανέρχονται για τις σχετικές αδειοδοτήσεις διαταράσσουν το κλίμα ηρεμίας της περιοχής και ανακόπτουν τις προσπάθειες που καταβάλλονται για την τουριστική ανάπτυξη του νομού μας».
Και συμπληρώνει: «Ακόμη θα έπρεπε να γνωρίζουν οι "επενδυτές" ότι πουθενά στον κόσμο δεν μπορεί να ευδοκιμήσει επένδυση όταν σύσσωμοι οι κάτοικοι δηλώνουν την αντίθεσή τους σ’ αυτήν, και αποτελεί πρόκληση η εμμονή τους. Ακόμη δεν μπορεί να παραβλέπεται ότι: 

1) Η ευρύτερη περιοχή από τη θέση εξόρυξης του λιγνίτη είναι μία αναπτυσσόμενη τουριστική περιοχή. 
2)  Στην περιοχή της εξόρυξης βρίσκονται πηγές από τις οποίες υδρεύονται οικισμοί της περιοχής με κίνδυνο καταστροφής του υδροφόρου ορίζοντα. 
3) Η περιοχή αυτή γειτνιάζει με περιοχές που έχουν χαρακτηρισθεί και προστατεύονται από το καθεστώς "Νatura". 
4) Η ενδεχόμενη εγκατάσταση λιγνιτωρυχείου θα νεκρώσει χιλιάδες στρέμματα γόνιμης και παραγωγικής γης με ελιές και σταφίδες. 
Για τη ματαίωση του "επενδυτικού" σχεδίου και εγκατάστασης λιγνιτωρυχείου βρισκόμαστε
αλληλέγγυοι με τους συναδέλφους μας και τους κατοίκους της περιοχής».

"ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ" 31/01/2012

Ενστάσεις 12 φορέων για λιγνίτη Χωματερού


Δώδεκα φορείς και σύλλογοι της ευρύτερης περιοχής της Κορώνης κατέθεσαν ενστάσεις στο Τμήμα Περιβάλλοντος της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας, κατά της δημιουργίας λιγνιτωρυχείων σε Φαλάνθη - Χωματερό. Τόνισαν πως η συγκεκριμένη “επένδυση“ είναι καταστροφική για τον τόπο τους και σημείωσαν πως η περιοχή έχει αποφασίσει για την ανάπτυξη που θέλει, στοχεύοντας στον τουρισμό και την αγροτική παραγωγή, με σεβασμό στο περιβάλλον και την πολιτιστική κληρονομιά του τόπου. 
Πέρα από τους Δήμους Πύλου - Νέστορος και Μεσσήνης, ενστάσεις - ψηφίσματα κατέθεσαν, καθώς χθες ήταν η τελευταία μέρα της σχετικής προθεσμίας:
Τα Τοπικά Συμβούλια Φαλάνθης, Κορώνης και Βασιλιτσίου, οι Αγροτικοί Συνεταιρισμοί Κορώνης,  Βασιλιτσίου και Ακριτοχωρίου, η Κίνηση Ενεργών Πολιτών Κορώνης, η Ενωση Αλιέων Κορώνης, οι Πολιστικοί Σύλλογοι Χωματερού, Κορώνης, Βασιλιτσιωτών “Φανερωμένη“ και ο Κυνηγετικός Σύλλογος Χαρακοπιού “Ωρίων“. Εκπρόσωποι των φορέων αυτών παρέστησαν στην προχθεσινή συνάντηση διαμαρτυρίας στο κτήριο Κλάππα, στην Κορώνη και δήλωσαν τη δυναμική συμμετοχή τους στη συγκέντρωση της ερχόμενης Κυριακής, στις 11 το πρωί στο Χωματερό και στην Τρίπολη, στο Περιφερειακό Συμβούλιο, όταν θα γνωμοδοτεί για την περιβαλλοντική μελέτη των λιγνιτωρυχείων.

Γ.Σ. "ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ" 31/01/2012

Ευχαριστίες Αραπολακκαίων


Ως επίτιμος πρόεδρος εκ μέρους του Μορφωτικού Συλλόγου Αραπολακκαίων  Πυλίας «Η  Υπαπαντή του Σωτήρος» και των κατοίκων της Αραπόλακκας οφείλω δημόσια να ευχαριστήσω το δήμαρχο Πύλου - Νέστορος κ. Καφαντάρη Δημήτρη, τον αντιδήμαρχο κ. Κοντογόνη  Περικλή και το Δημοτικό Συμβούλιο για το θερμό ενδιαφέρον που έδειξαν για την ηλεκτροδότηση της εκκλησίας Αγιος Δημήτριος και για τα προβλήματα του χωριού μας. 
Είμαι σίγουρος ότι θα δείξουν το ίδιο ενδιαφέρον και για ένα ακόμα δίκαιο αίτημα των κατοίκων της Αραπόλακκας, που αφορά την διαπλάτυνση και τσιμεντόστρωση της επικίνδυνης και απότομης στροφής στις αρχές του χωριού.

Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2012

Αυστραλία: Από μετανάστης υπουργός, ο Νίκος Κότσιρας


Φεστιβάλ για μετανάστες πραγματοποιείται στη Μελβούρνη της Αυστραλίας, με την έναρξή του να γίνεται από τον ομογενή υπουργό Πολυπολιτιστικών Υποθέσεων της Βικτώριας, Νίκο Κότσιρα, που υπήρξε μετανάστης από την Ελλάδα στην Αυστραλία. Για συμβολικούς λόγους, η εκδήλωση έγινε στην αποβάθρα "Station Pier", που αποτέλεσε για δεκαετίας, τον χώρο αποβίβασης δεκάδων χιλιάδων μεταναστών, μεταξύ αυτών και Ελλήνων.

 Όπως δήλωσε ο κ. Κότσιρας: «Εδώ, σε αυτό το λιμάνι, ξεκίνησε μια μεγάλη ιστορία διακίνησης εκατοντάδων χιλιάδων μεταναστών. Έφτασαν από κάθε γωνιά του πλανήτη και δημιούργησαν μια μοναδική πολυπολιτισμική κοινωνία με σεβασμό και εκτίμηση σε κάθε εθνότητα, χρώμα και θρησκεία».
Μάλιστα η πορεία του κ. Κότσιρα που έφτασε στη συγκεκριμένη αποβάθρα, το Μάιο του 1964, με το υπερωκεάνιο «Πατρίς» της εταιρίας Χανδρή και από εκπαιδευτικός, πέρασε στην πολιτική, παρουσιάστηκε από την εφημερίδα The Age το Σάββατο, που φιλοξενεί το πορτραίτο του με τίτλο «Δύσκολη πορεία για το μεταναστόπουλο που έγινε υπουργός».

Ο κ. Κότσιρας γεννήθηκε στο χωριό Χανδρινού κοντά στην Πύλο, το 1959 και σε ηλικία πέντε ετών, το Μάιο του 1964 και μετά από ταξίδι 30 ημερών, μετανάστευσε οικογενειακώς στην Αυστραλία.

"www.ert.gr" 29/01/2012

ΟΙ ΓΥΜΝΑΣΤΕΣ ΒΡΑΒΕΥΣΑΝ ΤΟΝ ΠΥΛΙΟ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΠΣΑΤ ΑΝΤΩΝΗ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟ

Δώρος Κλεοβούλου-Αντώνης Αντωνόπουλος-Δημήτρης Γρηγοριάδης (Πρόεδρος ΠΕΠΦΑ)

Το τριήμερο 27-29 Ιανουαρίου πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία το 14ο Πανελλήνιο Συνέδριο Πτυχιούχων Φυσικής Αγωγής, με θέμα «Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΗΜΕΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΦΥΣΙΚΗ ΑΓΩΓΗ, ΤΟΝ ΣΧΟΛΙΚΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ» και την συνεργασία των ΤΕΦΑΑ Τρικάλων, της Περιφέρειας Λάρισας, του Δήμου Λάρισας, ΚΑΙ ΤΟΥ Ιατρικού συλλόγου της πόλης. Κατά την διάρκεια του συνεδρίου η Πανελλήνια Ένωση Πτυχιούχων Φυσικής Αγωγής (ΠΕΠΦΑ) Βράβευσε τον Αντιπρόεδρο του Πανελληνίου Συνδέσμου Αθλητικού Τύπου (ΠΣΑΤ) για την πολύχρονη, μαχητική, αποκαλυπτική αλλά και ενημερωτική πορεία του στην Αθλητική δημοσιογραφία. Ο Αντιπρόεδρος του ΠΣΑΤ Αντώνης Αντωνόπουλος ήταν επίσης εισηγητής και συντονιστής της ενότητας του συνεδρίου με θέμα «Αθλητικές ομοσπονδίες: Η καρδιά του Ελληνικού Αθλητισμού, προτάσεις για την λειτουργία και την βιώσιμη ανάπτυξη τους»
 

Πρόγραμμα "Αλέξανδρος Μπαλτατζής"


Η Δημοτική Αρχή του Δήμου Πύλου – Νέστορος και οι κάτοικοι των Δημοτικών Ενοτήτων Παπαφλέσσα και Χιλιοχωρίων αισθάνονται την ανάγκη να ευχαριστήσουμε για την προένταξη στο Προγράμμα Αγροτική Ανάπτυξη της Ελλάδας 2007-2013, Αλέξανδρος Μπαλτατζής, των έργων «Αγροτική Οδοποιία ΔΕ Παπαφλέσσα», «Αγροτική Οδοποιία Τ.Κ. Βλαχόπουλου» και «Βελτίωση αρδευτικού δικτύου κάμπου Χανδρινού» την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και ιδιαίτερα το Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου και συμπατριώτη μας κ. Γεώργιο Κανελλόπουλο καθώς και τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Πέτρο Τατούλη για την καθοριστική συμβολή τους.

Συνάντηση χθες στην Κορώνη κατά της εξόρυξης λιγνίτη - Δυναμικές συγκεντρώσεις σε Χωματερό και Τρίπολη


Συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά της εξόρυξης λιγνίτη – μήνυμα σε κάθε αρμόδιο και ανευθυνοϋπεύθυνο και σε όποιον επιβουλεύεται την προοπτική ανάπτυξης του τόπου τους, όπως την έχουν δρομολογήσει και οραματιστεί εδώ και χρόνια, πραγματοποιούν κάτοικοι κι εκπρόσωποι φορέων της ευρύτερης περιοχής της Κορώνης την Κυριακή 5 Φεβρουαρίου στις 11 το πρωί, στο Χωματερό, στο Δημοτικό Σχολείο – Πολιτιστικό Κέντρο του χωριού. Και θα δώσουν δυναμικό "παρών" στην Τρίπολη, στο Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου στις 6 Φεβρουαρίου ή όποτε άλλοτε συζητηθεί η μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων για την "επένδυση" εξόρυξης λιγνίτη σε Χωματερό – Φαλάνθη. 

ΑΒΑΣΤΑΧΤΗ ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ Ή ΣΤΙΓΜΙΑΙΑ ΕΧΑΣΕ ΤΗ «ΜΠΑΛΑ» Γιατί το ΥΕΝ «έκρυβε» πληροφορίες για το δουλεμπορικό;


Μεγάλα ερωτηματικά και έκπληξη, προκάλεσε τις προηγούμενες ημέρες, η ιστορία με το δουλεμπορικό που διέσχισε σχεδόν στο σύνολό τους τις Ελληνικές θάλασσες και έφτασε στα παράλια της Πελοποννήσου, αλλά και η στάση του αρμόδιου Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας, με το να δίνει ανακριβείς πληροφορίες. Κάτι που από την πρώτη στιγμή το «pelopsnews» αμφισβήτησε, αναζητώντας σε τοπικό επίπεδο πληροφορίες και παρουσιάζοντας τα πραγματικά γεγονότα, τα ανέδειξε και δεν παρασύρθηκε από την «παραπλανητική πληροφόρηση» που διέχεε το ΥΕΝ και την οποία μεγάλα ειδησεογραφικά Μέσα Ενημέρωσης της Αθήνας και της περιφέρειας, υιοθέτησαν πέφτοντας στην παγίδα του.

Πρώτο και σοβαρό ερώτημα: Για ποιο λόγο το Υπουργείο, για μια ακόμα περίπτωση δουλεμπορικού που μπήκε στα ελληνικά χωρικά ύδατα (τόσα και τόσα παρόμοια περιστατικά έχουν συμβεί), έδινε σκόπιμα εσφαλμένες πληροφορίες, αναφέροντας ως περιοχή εντοπισμού του δουλεμπορικού την Ηγουμενίτσα, το οποίο κατευθύνθηκε προς τα νότια και όχι τα πραγματικά περιστατικά που είχαν συμβεί στην περιοχή του Γυθείου.

Tο χρονικό της διπλής δολοφονίας



Μέσα από τις συνομιλίες των κατηγορούμενων ως δραστών

«Πέθανε ο Αλβανός. Τώρα ποιος είναι ο Θεός σου;»

Άκρως αποκαλυπτικό είναι το χρονικό της διπλής δολοφονίας πατέρα και γιου Μεσάι μέσα από τις συνομιλίες που έχουν καταγραφεί από την Αστυνομία και οι οποίες συγκλονίζουν.
Άλλες κατανοητές και άλλες όχι, σκιαγραφούν μια περίεργη κατάσταση που είχε δημιουργηθεί την περίοδο εκείνη μεταξύ των φερόμενων ως μελών της εγκληματικής οργάνωσης. Σε ορισμένες αναφέρονται ονόματα και σε άλλες όχι, ενώ, όπως έχουμε αναφέρει και σε προηγούμενα δημοσιεύματά μας, οι απομαγνητοφωνήσεις των συνομιλιών δε γίνονταν την ημέρα που καταγράφονταν. Η δε ταυτότητα αρκετών εκ των ατόμων που μιλούσαν ή αναφέρονταν, ταυτοποιήθηκε αρκετά μετά τη δολοφονία.

Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2012

ΑΝΤΩΝΗΣ ΚΟΡΑΚΑΚΗΣ "Η ελαιοκαλλιέργεια θα περάσει σε επαγγελματίες αγρότες"



ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟΝ Γ.ΓΙΑΝΝΟΥΤΣΟ Ασύμφοροι για τη ΔΕΗ οι λιγνίτες της Φαλάνθης


Το λιγνιτωρυχείο στη Φαλάνθη θα παράγει καύσιμο για εργασία μόλις 8 ημερών, για τις μονάδες της ΔΕΗ στη Μεγαλόπολη. Τη δεκαετία του ’90 που η Επιχείρηση είχε ξαναπάρει υλικό από το ορυχείο της Φαλάνθης, χαρακτηρίστηκε ασύμφορο για τη λειτουργία των μονάδων και σταμάτησαν να το παίρνουν. Τα στοιχεία αυτά τόνισε στο Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου ο Γιώργος Γιαννούτσος, πρώην υπηρεσιακό στέλεχος της ΔΕΗ, που κατάγεται από την περιοχή της Πυλίας. Τα στοιχεία αυτά άκουσε με προσοχή ο περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης -λόγω της ιδιότητας του κ. Γιαννούτσου και της φιλικής σχέσης που έχουν-, αλλά στην πρότασή του που αποδέχθηκε η πλειοψηφία, δεν τα έλαβε υπόψη του.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ ΣΕ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ - ΔΗΜΟΥΣΑμεσα χρηματοδοτήσεις για καταπολέμηση κουνουπιών


Οι κατά τόπους Αποκεντρωμένες Διοικήσεις, οι Περιφερειακές Αυτοδιοικήσεις και οι δήμοι σε όλη χώρα οφείλουν να κινηθούν ώστε να εξασφαλίσουν άμεσα τις απαραίτητες χρηματοδοτήσεις για την υλοποίηση προγραμμάτων καταπολέμησης των κουνουπιών.
Αυτό αναφέρει το υπουργείο Υγείας σε χθεσινό, εξαιρετικά επείγον έγγραφό του που απευθύνεται προς τους πιο πάνω φορείς, επισημαίνοντας ειδικότερα:
«Τα κουνούπια αποτελούν έναν σοβαρότατο παράγοντα επιβάρυνσης της οικονομίας περιοχών με αυξημένους πληθυσμούς κουνουπιών, και κινδύνου εξάπλωσης ασθενειών που είναι φορείς τους.

ΚΟΡΩΝΗ Σύσκεψη φορέων για το λιγνίτη


Σύσκεψη για το συντονισμό των ενεργειών, για να αποτραπεί η επιχειρούμενη για μια ακόμα φορά εξόρυξη λιγνίτη σε Φαλάνθη - Χωματερό, πραγματοποιείται αύριο στις 11 το πρωί, στην Κορώνη, στο κτήριο Κλάππα. Τη συνάντηση οργανώνει η Συντονιστική Επιτροπή Φορέων Νοτιοανατολικής Πυλίας και σ’ αυτή καλεί όλους τους φορείς της περιοχής.

"ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ" 28/01/2012

Έφοδος κομάντο στο δουλεμπορικό τα ξημερώματα


Οι «κομάντο» του Λιμενικού Σώματος, έδωσαν τελικά τη λύση απόψε τα ξημερώματα, στο σκάφος που κουβαλούσε δεκάδες λαθρομετανάστες και το οποίο είχε ξεκινήσει , «φορτώνοντας ανθρώπινο εμπόρευμα» από το Γύθειο και αρνούμενο να σταματήσει στις εντολές, αλλά και τις προειδοποιητικές βολές στον αέρα των Λιμενικών Αρχών.

Έχοντας πάρει πορεία και απόφαση πια χθες το βράδυ, να εγκαταλείψει τα ελληνικά χωρικά ύδατα και να φτάσει στην Ιταλία, ο θάλαμος επιχειρήσεων του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας έδωσε εντολή να αναλάβουν δράση οι ομάδες ΚΕΑ.

Έτσι, αρκετά μετά τα μεσάνυχτα το σκάφος βρισκόταν 32 ναυτικά μίλια νοτιοδυτικά της Ζακύνθου, όταν 2 πλωτά σκάφη της Ομάδας Ειδικών Αποστολών του Λιμενικού, το πλησίασαν και άρχισαν να απασχολούν με ‘έντονο τρόπο τους κυβερνήτες του. Ταυτόχρονα, ένα τρίτο πλωτό πλησίασε το σκάφος και  άντρες των ειδικών αποστολών, χωρίς να γίνουν αντιληπτοί, σκαρφάλωσαν επάνω, αιφνιδίασαν το πλήρωμα, συνέλαβαν 4  άτομα ως δουλέμπορους και ανέλαβαν τη διοίκηση του δουλεμπορικού. Ήδη το σκάφος με τους 100 περίπου λαθρομετανάστες έχει οδηγηθεί στο λιμάνι του Κατακόλου, όπου σε λίγο θα ξεκινήσει η καταμέτρηση και καταγραφή τους. Οι 4 δουλέμποροι , υπηκοότητας Γεωργίας και Αζερμπαϊτζάν, έχουν συλληφθεί και θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα.

Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2012

Καταδίωξη δουλεμπορικού με πυροβολισμούς


Σε εξέλιξη εξακολουθεί να βρίσκεται μέχρι και αυτή την ώρα, η μεγάλη λιμενική επιχείρηση καταδίωξης σκάφους, που μεταφέρει μεγάλο αριθμό λαθρομεταναστών και έχει ξεκινήσει από νωρίς το πρωί.

Το σκάφος εντοπίστηκε, σήμερα το πρωϊ, ανοιχτά του Γυθείου, αλλά δεν υπακούει μέχρι τώρα στα σήματα και στις κλήσεις για παράδοση, μπαίνοντας και βγαίνοντας από τα ελληνικά  χωρικά ύδατα.

Οι λιμενικές αρχές το παρακολουθούν – καταδιώκουν, από το Γύθειο μέχρι και την Πύλο, που βρίσκεται τώρα, ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες του «pelopsnews», έχουν σημειωθεί και πυροβολισμοί.

Εκτιμάται ότι δεν υπάρχει πρόθεση παράδοσης, αλλά διαφυγής προς Ιταλία…

Ανοιχτά της Πύλου παραμένει το καΐκι με τους 100 παράνομους μετανάστες


Διαπραγματεύσεις μεταξύ λιμενικών με τον καπετάνιο του σκάφους που μεταφέρει περίπου 100 παράνομους μετανάστες, βρίσκονται από το απόγευμα της Παρασκευής σε εξέλιξη, καθώς αρνείται να «δέσει» στο λιμάνι της Πύλου. 
Το καΐκι βρίσκεται ακινητοποιημένο 30 ναυτικά μίλια δυτικά - βορειοδυτικά της Πύλου. Κοντά στο σκάφος, βρίσκονται τρία πλωτά του Λιμενικού Σώματος και αυτή τη στιγμή γίνονται διαπραγματεύσεις ανδρών του Λιμενικού με τον καπετάνιο.
Το σκάφος με τους παράνομους μετανάστες είχε κατεύθυνση προς Ιταλία και εντοπίστηκε από ελικόπτερο του στρατού στα ανοιχτά του Μεσσηνιακού κόλπου.
Οι έρευνες για τον εντοπισμό του στη θαλάσσια περιοχή, κοντά στη νησίδα Βενέτικο, ξεκίνησαν, όταν κάποιος από τους επιβάτες έκανε κλήση από το κινητό του στην αστυνομική διεύθυνση και δήλωσε ότι το πλοιάριο με δεκάδες άτομα, βρίσκεται σε δυσχερή θέση.

"ΤΟ ΒΗΜΑ online" ΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ:  19:19

Εμπλοκή με το δουλεμπορικό

Όπως αναφέρουν πληροφορίες από την Πύλο υπάρχει πρόβλημα με το δουλεμπορικό το οποίο πλέει ανοιχτά της Πύλου. Ετοιμάζεται επιχείρηση, για τη σύλληψη των δουλεμπόρων, και πιθανή μεταφορά του καϊκιού στο Κατάκολο.  

Κώστας....

Βρέθηκε το καΐκι με τους 100 παράνομους μετανάστες Επιχείρηση του Λιμενικού στον Μεσσηνιακό Κόλπο


Εντοπίστηκε από τους λιμενικούς μετά από έρευνες στην ευρύτερη περιοχή του Μεσσηνιακού κόλπου το καΐκι, που είχε διαπιστωθεί από το πρωί της Παρασκευής ότι πλέει γεμάτο από παράνομους μετανάστες. Αυτή την ώρα οδηγείται στην Πύλο όπου θα γίνει καταμέτρηση, ενώ θα παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες σε όσους αλλοδαπούς παρουσιάζουν προβλήματα υγείας.
Η κινητοποίηση ξεκίνησε έπειτα από τηλεφώνημα στην Αστυνομία ότι σκάφος, στο οποίο επέβαιναν πάνω από 100 λαθρομετανάστες και είχε ξεκίνησε από την Ηγουμενίτσα με προορισμό την Ιταλία, είχε μείνει ακυβέρνητο.
Αρχικά οι έρευνες στράφηκαν στο βόρειο Ιόνιο, ωστόσο στη συνέχεια αξιοποιώντας στοιχεία οι λιμενικοί επικεντρώθηκαν στον Μεσσηνιακό κόλπο.
Στις έρευνες συμμετείχαν τρία σκάφη του Λιμενικού. Ευτυχώς το καΐκι δεν κινδύνεψε όσο έπλεε ακυβέρνητο, αφού οι καιρικές συνθήκες ήταν καλές και οι βορειοανατολικοί άνεμοι, που έπνεαν δεν είχαν ένταση μεγαλύτερη από 4-5 μποφόρ.

"ΤΟ ΒΗΜΑ online" 27/012012 ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ:  12:03 

ΚΛΟΠΕΣ ΣΤΗΝ ΠΥΛΙΑ Προφυλακίστηκαν οι δύο Βούλγαροι


Δε μπόρεσαν να μαζέψουν τα 5.000 ευρώ που τους επέβαλαν οι δικαστικές αρχές ως εγγύηση και προφυλακίστηκαν οι δυο Βούλγαροι που συνελήφθησαν κατηγορούμενοι για κλοπές στην ευρύτερη περιοχή της Μεθώνης και της Φοινικούντας. Να θυμίσουμε πως σε αποθήκη στη Χρυσοκελλαριά βρέθηκαν πολλά κλοπιμαία από συνολικά 10 περιπτώσεις τους τελευταίους μήνες. Την υπόθεση διερεύνησαν οι αστυνομικοί του Α.Τ. Κορώνης με τη συνεργασία της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας. 
Οπως προέκυψε, οι δυο συλληφθέντες δρούσαν μαζί με δύο ακόμα ομοεθνείς τους, οι οποίοι περιλαμβάνονται στη δικογραφία που έχει σχηματιστεί. Μαζί τους είχε συλληφθεί ένας ακόμα Βούλγαρος για αποδοχή προϊόντων εγκλήματος.

"ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ" 27/01/2012

Πήγε να κλέψει αυτοκίνητο αλλά πιάστηκε


Αντιληπτός από κατοίκους της περιοχής έγινε 22χρονος Αλβανός που στις 7.30 το απόγευμα της Τρίτης προσπάθησε να ανοίξει αυτοκίνητο στη Χώρα. Το γεγονός ότι έγινε αντιληπτός τον έκανε να τραπεί σε φυγή, ωστόσο έπεσε στα χέρια της Αστυνομίας καθώς συνελήφθη από άνδρες του Αστυνομικού Τμήματος Γαργαλιάνων. Χθες οδηγήθηκε στο Αυτόφωρο Κυπαρισσίας όπου δικάστηκε σε 2 μήνες φυλακή με 3ετή αναστολή. 

Κ.Μπ. "ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ" 27/01/2012

Οικολόγοι Πράσινοι Λιγνιτωρυχείο στη Μεσσηνία; Όχι ευχαριστούμε!


Παραλογισμό πέρα από κάθε περιβαλλοντική, οικονομική ή ενεργειακή λογική θεωρούμε οι Οικολόγοι Πράσινοι Πελοποννήσου τα σχέδια για κατασκευή λιγνιτωρυχείου στη Μεσσηνία.
Το αντίτιμο για την τοπική κοινωνία και το περιβάλλον θα είναι: μη αναστρέψιμες βλάβες σε γεωργικές ή δασικές εκτάσεις και πιθανά στον υδροφόρο ορίζοντα της περιοχής και σκόνη από τις εξορύξεις - απειλή για τη δημόσια υγεία. Ο λιγνίτης θα μεταφέρεται με φορτηγά, και θα συμβάλει στη διάχυση της ρύπανσης από μικροσωματίδια. Πρόκειται για μια επιλογή με υψηλό κόστος και ελάχιστο αποτέλεσμα, γιατί το σχεδιαζόμενο λιγνιτωρυχείο θα διευκολύνει τη λειτουργία του σταθμού της Μεγαλόπολης κατά μόλις 7 ημέρες ετησίως.

Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2012

Επαφές Καφαντάρη για τη Μελέτη αντιδιαβρωτικής προστασίας της παραλίας της Μεθώνης


Την Πέμπτη 26 Ιανουαρίου ο Δήμαρχος Πύλου – Νέστορος κ. Δημήτρης Καφαντάρης συμμετείχε σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Εφορείας Εναλίων Αρχαιοτήτων στην Αθήνα.
Στην ανωτέρω σύσκεψη, η οποία πραγματοποιήθηκε ύστερα από συνεννόηση με τον Αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας κ. Παναγιώτη Αλευρά, συμμετείχαν ο κ. Καφαντάρης, η Προϊσταμένη της Εφορείας Ενάλιων Αρχαιοτήτων κα Αγγελική Σίμωση, ο Αρχαιολόγος και μέλος του Δ.Σ. του Ινστιτούτου Ενάλιων Αρχαιοτήτων κ. Ηλίας Σπονδύλης και η μελετήτρια κα Μαριλένα Φράγκου. Αντικείμενο της σύσκεψης αποτέλεσε η ολοκλήρωση της Μελέτης για την αντιδιαβρωτική προστασία της παραλίας της Μεθώνης που συντάσσεται μέσω της Αναπτυξιακής Εταιρίας Μεσσηνίας, καθώς πρέπει να βρεθεί η χρυσή τομή μεταξύ των αρμόδιων αρχαιολογικών υπηρεσιών και των μελετητών, για να εκτελεστεί ένα έργο που αποτελεί αναγκαιότητα για την περιοχή. 

Ετήσιο μνημόσυνο για τον καπετάν Βασίλη

"ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ online" 26/01/2012

Δύο σεισμοί στην περιοχή Μεθώνης


Δύο σεισμικές δονήσεις -μία στις 11.40 τη νύχτα της Τρίτης και μία στις 3.34 χθες το μεσημέρι- σημειώθηκαν στην περιοχή της Μεθώνης.
Το μέγεθος των σεισμών ήταν 3,9 και 3,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σύμφωνα με το Σεισμολογικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.
Το επίκεντρο των δύο δονήσεων, σύμφωνα με τον ίδιο φορέα, εντοπίζεται σε 12 χιλιόμετρα νότια - νοτιοανατολικά της Πύλου και περί τα 7 χιλιόμετρα ανατολικά της Μεθώνης.

"ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ"  26/01/2012

ΚΚΕ κατά εκπαιδευτικού προγράμματος στην Costa Navarino


Σφοδρά επικρίνει η Νομαρχιακή Επιτροπή Μεσσηνίας του ΚΚΕ το εκπαιδευτικό πρόγραμμα επιμόρφωσης που υλοποιήθηκε πρόσφατα στην Costa Navarino.
Στη σχετική ανακοίνωση, η Ν.Ε., μεταξύ άλλων, υποστηρίζει ότι «η επένδυση αυτή είναι χαρακτηριστικό δείγμα των νέων εξελίξεων στο χώρο της παιδείας. Ολος ο κρατικός μηχανισμός στην υπηρεσία των επιχειρηματικών ομίλων. Υπουργείο Παιδείας, δήμος, σχολεία και Πανεπιστήμια (Πελοποννήσου, Στοκχόλμης). Αυτό είναι το νέο σχολείο της αγοράς, που προπαγανδίζει ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΛΑΟΣ. Αυτός είναι ο ρόλος του κράτους της πλουτοκρατίας». 
Καταλήγοντας δε, η Ν.Ε. Μεσσηνίας του ΚΚΕ καλεί τους γονείς, τους εκπαιδευτικούς, τους μαθητές «να αντιπαλέψουν το σχολείο της αγοράς, να βάλουν εμπόδια στην εφαρμογή στο χώρο της παιδείας της πολιτικής της κυβέρνησης του μαύρου μετώπου ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΛΑΟΣ, της ΕΕ και του ΔΝΤ».

"ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ" 26/01/2012

Ήμαρτον!!!, που λέει και ο ...Γεωργίου.

Κώστας....

Διαλέξεις για το περιβάλλον στο Παρατηρητήριο της Costa Navarino


Διαλέξεις σχετικά με θέματα περιβάλλοντος οργανώνει το Παρατηρητήριο της Costa Navarino (Navarino Environmental Observatory / ΝEO) στο Πανεπιστήμιο Καλαμάτας, τον ερχόμενο Φεβρουάριο.
Οι διαλέξεις, με το γενικό τίτλο «NEO Lecture Series», γίνονται στην αγγλική γλώσσα και στο πλαίσιο των ενημερωτικών δράσεων του Παρατηρητηρίου που υλοποιούνται σε συνεργασία με το Εργαστήριο Αρχαιομετρίας του Τμήματος Ιστορίας, Αρχαιολογίας και Διαχείρισης Πολιτισμικών Αγαθών της Πανεπιστημιακής Σχολής Καλαμάτας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου. Η πρώτη διάλεξη θα πραγματοποιηθεί την 1η Φεβρουαρίου, στις 6 το απόγευμα από την καθηγήτρια του Πανεπιστημίου της Στοκχόλμης κ. Σάρα Κάουζινς με τίτλο «Επίδραση των τοπογραφικών μοτίβων στη βιοποικιλότητα» και αφορά την επίδραση της μορφολογίας του τοπίου στη βιοποικιλότητα.
Η δεύτερη διάλεξη, στις 8 Φεβρουαρίου, την ίδια ώρα, θα γίνει από τον καθηγητή του ίδιου Πανεπιστημίου Αλασντάιρ Σκέλτον με τίτλο «Πώς η ορογένεση μεταβάλλει το κλίμα της Γης» και αφορά την επίδραση των διεργασιών ορογένεσης στο κλίμα.

"ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ" 26/01/2012

ΔΗΜΟΣ ΠΥΛΟΥ - ΝΕΣΤΟΡΟΣ Εγκρίθηκαν συμβάσεις για δεματοποιητή και βιολογικό Αίπειας


Τις προγραμματικές συμβάσεις που αφορούν το δεματοποιητή της Πύλου και τη μελέτη αποχέτευσης - βιολογικού στον πρώην Δήμο Αίπειας, ενέκρινε το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου. Ειδικότερα, εγκρίθηκαν οι συμβάσεις: Για τη λειτουργία της μονάδας δεματοποίησης αστικών σύμμεικτων απορριμμάτων στη θέση “Αγιος Νικόλαος“ Πύλου μεταξύ της Περιφέρειας, του ΦΟΔΣΑ Μεσσηνίας και του Δήμου Πύλου - Νέστορος.
Για τη μελέτη έργων συλλογής, επεξεργασίας και διάθεσης ακάθαρτων λυμάτων στον πρώην Δήμο Αίπειας μεταξύ της Περιφέρειας, του Δήμου Μεσσήνης και του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης Πελοποννήσου.

"ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ" 26/01/2012

Πυροσβεστικό Σταθμό θέλουν στην Πύλο


Να αναβαθμιστεί σε Σταθμό το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο της Πύλου ζητεί με ομόφωνη απόφασή του το Δημοτικό Συμβούλιο Πύλου - Νέστορος. Οι λόγοι που καταγράφονται στην απόφαση για την ικανοποίηση του αιτήματος είναι: 
«Το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο καλύπτει μια τεράστια έκταση, η οποία αποτελείται από χιλιάδες στρέμματα αγροτικών καλλιεργειών, δημοσίων δασικών εκτάσεων, ορεινών όγκων και κατοικημένων περιοχών εκτός οικισμών. Επίσης: Η ραγδαία τουριστική και οικιστική ανάπτυξη των περιοχών του δήμου. Η δημιουργία της μεγαλύτερης τουριστικής επένδυσης της Μεσογείου (ΠΟΤΑ) από την εταιρεία ΤΕΜΕΣ. Τα σπουδαία αρχαιολογικά μνημεία (κάστρα Πύλου, Μεθώνης, Κορώνης, ανάκτορο Νέστορα). 
Το λιμάνι της Πύλου που υποδέχεται για μεγάλο χρονικό διάστημα κρουαζιερόπλοια. Οι οδικοί άξονες πολλών χιλιομέτρων που καλύπτουν το κλιμάκιο σε τροχαία ατυχήματα, ειδικότερα κατά τους θερινούς μήνες. Οι εκτεταμένες παραλίες. Η εκ μέρους του Δήμου Πύλου - Νέστορος ανάληψη ευθύνης για το ενοίκιο του κτηρίου, όπου στεγάζεται το πυροσβεστικό κλιμάκιο». 
Κι ακόμη, το ότι «η κάλυψη της περιοχής του Δήμου από μία Πυροσβεστική Υπηρεσία θα καταστήσει αποτελεσματικότερο το έργο της και ευχερέστερο το συντονισμό και τη συνεργασία με τις ανάλογες υπηρεσίες του δήμου για την πολιτική προστασία της περιοχής».

"ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ"  26/01/2012


Βρέθηκε αποθήκη με κλοπιμαία Εξαρθρώθηκε συμμορία Βουλγάρων που έκανε κλοπές στην Πυλία



Την ευρύτερη περιοχή της Πυλίας είχε «ρημάξει» ομάδα 4 Βουλγάρων, οι οποίοι από φέτος τον Ιούνιο και μέχρι τις αρχές Ιανουαρίου είχαν διαπράξει τουλάχιστον δέκα κλοπές σε καταστήματα και οικίες.
Δύο από αυτούς συνελήφθησαν, ενώ άλλοι δύο αναζητούνται, καθώς και ένας πέμπτος ομοεθνής τους, ο οποίος κατηγορείται ως κλεπταποδόχος.
Οι αστυνομικοί ανακάλυψαν έκπληκτοι ότι στη Χρυσοκελλαριά οι Βούλγαροι διατηρούσαν μία αποθήκη, η οποία ήταν γεμάτη κλοπιμαία.

Κλοπιμαία
Η υπόθεση εξιχνιάσθηκε μετά από έρευνα του Αστυνομικού Τμήματος Κορώνης, σε συνεργασία με την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας.
Την Τρίτη στην Καλαμάτα συνελήφθησαν δύο Βούλγαροι, ηλικίας 20 και 19 ετών, μετά από ένταλμα του ανακριτή.
Η δικογραφία που σχηματίστηκε περιλαμβάνει ακόμα τρεις ομοεθνείς τους, ηλικίας 22 και 23 ετών αντίστοιχα, οι οποίοι κατηγορούνται για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών, καθώς και έναν 36χρονο, για αποδοχή προϊόντων εγκλήματος.
Από την έρευνα προέκυψε ότι οι τέσσερις Βούλγαροι, σε διάφορες συνθέσεις, κατά το χρονικό διάστημα από τον Ιούνιο του 2011 έως και τις 6 Ιανουαρίου, έμπαιναν σε καταστήματα και σπίτια στην ευρύτερη περιοχή της Μεθώνης και της Φοινικούντας Μεσσηνίας.
Σε έρευνα που έγινε σε αποθήκη του σπιτιού του 20χρονου και του 22χρονου, στη Χρυσοκελλαριά Μεσσηνίας, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μεγάλος αριθμός ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συσκευών, αγροτικών εργαλείων και άλλων αντικειμένων οικιακής χρήσης, κάποια από τα οποία αναγνωρίστηκαν και αποδόθηκαν στους ιδιοκτήτες.
Η αστυνομική έρευνα και η προανάκριση διενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Κορώνης, σε συνεργασία με την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας, ενώ ερευνάται η συμμετοχή τους και σε άλλες παράνομες πράξεις.

"ΘΑΡΡΟΣ" 26/01/2012

Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2012

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚOΣ ΣYΛΛΟΓΟΣ ΧΩΜΑΤΕΡΟY «ΑΓΙΟΙ ΘΕOΔΩΡΟΙ» «Σωτήρια» για τη Μεσσηνία η εξόρυξη λιγνίτη;


Από αστείο έως τραγελαφικό ακούγεται το επιχείρημα «Η Μεσσηνία θα πετάξει 250 εκατ. ευρώ;».
Τι κρίμα... θα χαθούν πόροι, θέσεις εργασίας και το κυριότερο δεν θα αξιοποιηθεί η vέα, άγνωστη πηγήπλούτου του νομού.
Ποιοι φωστήρες τα σκέφτηκαν αυτά; Ποια συμφέροντα εξυπηρετούν και εν ονόματι ποιας «κατά φαντασίαν» ανάπτυξης,  απασχόλησης, δήθεν επίτευξης λύσεων κ.λπ. για την νοτιοανατολική Μεσσηνία; Γνωρίζουν -έστω ελάχιστα- την περιοχή για να εκφράζουν άποψη; Γνωρίζουν πού τάχα θα απασχολούνται 200 εργαζόμενοι από τα γύρω χωριά, κατά το moriasnews.gr κι εκείνους που κρύβονται πίσω από αυτό; Θα θέλαμε να μας ενημερώσουν κι εμάς για τις ειδικότητες των εργαζομένων. 

Εκοψαν την πίτα οι Χωραΐτες της Αθήνας


Την πίτα του έκοψε την Κυριακή στην Αθήνα ο Σύλλογος Χωραϊτών Αττικής “Ο Νέστωρ“, με τη συμμετοχή πολλών μελών και φίλων του. Παρόντες ήταν, μεταξύ άλλων, η βουλευτής Νάντια Γιαννακοπούλου και ο δήμαρχος Πύλου-Νέστορος Δημήτρης Καφαντάρης, ο οποίος προέβη σε απολογισμό του έργου που έγινε την περασμένη χρονιά και αναφέρθηκε στο προγραμματισμένο για φέτος. Χαιρετισμούς έστειλαν ο βουλευτής ΜεσσηνίαςΓιάννης Λαμπρόπουλος, ο πρώην βουλευτής Δημ. Σαμπαζιώτης, ο πολιτευτής και Συνήγορος του Πολίτη Πελοποννήσου Γιώργος Μπουλούκος και ο πρώην δήμαρχος Νέστορος Αναστάσιος Τσορώνης. Επίσης έδωσαν το “παρών“ ο πρόεδρος των συλλόγων Τριφυλίας Π. Λούτος, η πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Χώρας Ε. Κοκκέβη, ο πρόεδρος των Φιλιατρινών της Αθήνας Ν. Βορρές, ο γραμματέας του Τ.Σ. της Κοινότητας Σελλά Ν. Καριώτης.

"ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ" 25/01/2012

Προσαγωγές για κλοπές στην περιοχή Κορώνης


Προσαγωγές για κλοπές στην ευρύτερη περιοχή της Κορώνης και της Πύλου έγιναν χθες από αστυνομικούς της Κορώνης σε συνεργασία με συναδέλφους τους από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας. Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες, έχει συλληφθεί ένας Βούλγαρος που είχε σε βάρος του καταδικαστικές αποφάσεις κι εξετάζεται ένας ακόμα. 
Ερευνώνται δε  τουλάχιστον 10 περιπτώσεις κλοπών που έχουν γίνει τους τελευταίους μήνες σε σπίτια, καταστήματα και αποθήκες, με τους δράστες να επιδεικνύουν ιδιαίτερη… αδυναμία στα γεωργικά εργαλεία. 

Κ.Δ. "ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ" 25/01/2012

Κατά του λιγνίτη και ο Εκπολιτιστικός Κορώνης


Την πλήρη αντίθεσή του για την ενδεχόμενη έγκριση της εξόρυξης λιγνίτη σε Φαλάνθη - Χωματερό εκφράζει ο Εκπολιτιστικός Σύλλογος Κορώνης και υποβάλλει ένσταση στην αίτηση αδειοδότησης.
Για τους λόγους της αντίθεσής του ο σύλλογος σημειώνει:
«1) Στην περιοχή της εξόρυξης βρίσκονται πηγές, από τις οποίες υδρεύονται πολλοί οικισμοί των πρώην Δήμων Κορώνης και Αίπειας. Οι υδροφόροι ορίζοντες θα καταστραφούν. 2) Η ευρύτερη περιοχή της εξόρυξης είναι μία αναπτυσσόμενη τουριστική περιοχή. Σε απόσταση αναπνοής λειτουργεί η ΠΟΤΑ. 3) Η εξόρυξη θα επιφέρει σημαντικές γεωμορφολογικές διαταράξεις, αφού εκατοντάδες στρέμματα γόνιμης και παραγωγικής γης με ελιές και σταφίδες θα μετατραπούν σε "κρανίου τόπο". 4) Λόγω της εξόρυξης οι κάτοικοι του Χωματερού και της Φαλάνθης θα πρέπει να μεταφερθούν και να κατοικήσουν σε άλλη περιοχή. 5) Η κυκλοφορία των μεγάλων οχημάτων μεταφοράς του λιγνίτη θα επιφέρει στο υποβαθμισμένο οδικό δίκτυο μεγάλο κυκλοφοριακό πρόβλημα, ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες. 6) Το ακρωτήριο Ακρίτας και άλλες περιοχές του Δήμου Πύλου - Νέστορος έχουν χαρακτηριστεί "Natura"».
Να επισημανθεί ότι ο πρόεδρος του συλλόγου Δημήτρης Κυριαζής παρέστη στην προχθεσινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου, όπου συζητήθηκε επί 4 περίπου ώρες το συγκεκριμένο θέμα.


"ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ" 25/01/2012

Στο κενό οι κατηγορίες Τατούλη για τις δηλώσεις του Καφαντάρη Η ΑΓΟΡΕΥΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΥΛΟΥ-ΝΕΣΤΟΡΟΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΣΤΟ www.eleftheriaonline.gr


Ο δήμαρχος Πύλου - Νέστορος Δημήτρης Καφαντάρης δεν είχε δηλώσει μόνο στην "Ελευθερία της Δευτέρας", στις 16 Ιανουαρίου, ότι είχε μιλήσει με τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρο Τατούλη για το θέμα της εξόρυξης του λιγνίτη σε Φαλάνθη - Χωματερό. Την ίδια μέρα το ανέφερε και δημοσίως στο Δημοτικό Συμβούλιο, λέγοντας μάλιστα ότι βρήκε ανταπόκριση.
Η προσπάθεια λοιπόν του περιφερειάρχη Πέτρου Τατούλη, που μας κατηγόρησε δημοσίως για παραπληροφόρηση προχθές το βράδυ στο Περιφερειακό Συμβούλιο, πέφτει και πάλι στο κενό.

Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2012

Ο,τι θέλει ο Σαμαράς θα κάνει ο Τατούλης!!! “ΚΩΛΟΤΟΥΜΠΑ“ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΗ ΔΙΟΓΚΟΥΜΕΝΗ ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΛΙΓΝΙΤΩΡΥΧΕΙΟ


Στον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Αντώνη Σαμαρά, τον οποίο χαρακτήρισε μελλοντικό πρωθυπουργό της χώρας, έριξε το μπαλάκι για το λιγνιτωρυχείο σε Φαλάνθη - Χωματερό ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης.
Στην απόφαση που έλαβε χθες η πλειοψηφία για το συγκεκριμένο σοβαρό θέμα, ο κ. Τατούλης παρατήρησε ότι αν η άποψη του κ. Σαμαρά είναι αρνητική, θα την προσυπογράψει, ενώ αν είναι θετική θα συζητήσει και πάλι το θέμα του λιγνιτωρυχείου. 

ΣΑΡ. ΚΑΜΒΥΣΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΝΩΣΗΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ Πολλές και σοβαρές ελλείψεις του Λιμενικού στη Ν. Πελοπόννησο

.....• Λιμεναρχείο Πύλου:
Βρίσκεται σε μια περιοχή τουριστικού ενδιαφέροντος, κοντά στην Costa Navarino, με σημαντικό ρόλο ευρύτερα στην περιοχή. Ωστόσο, στεγάζεται σε ένα ακατάλληλο κτήριο, λόγω τόσο στενότητας χώρου όσο και κακής διαρρύθμισης. Δε διαθέτει πρόσβαση για ΑΜΕΑ, έχει μόνο μία τουαλέτα και δεν έχει κρατητήρια. Η Ενωση προτείνει μελλοντικά να χρησιμοποιηθούν χώροι που τώρα χρησιμοποιεί το Τελωνείο και πρόκειται να εκκενωθούν,
στο ίδιο κτήριο. Μια δεύτερη πρόταση είναι η διαμόρφωση ενός λυόμενου κτηρίου στη χερσαία ζώνη, ικανού να καλύπτει τις ανάγκες του Λιμεναρχείου.

Επαγγελματίες Φοινικούντας και “Οδύσσεια” κατά λιγνιτωρυχείου


Ο Σύλλογος Επαγγελματιών Φοινικούντας με ανακοίνωσή του εκφράζει την κατηγορηματική του αντίθεση στην προσπάθεια δημιουργίας λιγνιτωρυχείου στην περιοχή του Χωματερού και της Φαλάνθης στο Δήμου Πύλου-Νέστορος. Εκφράζει επίσης την αγανάκτησή του «για τις απαράδεκτες μεθοδεύσεις που επιχειρούν να γίνονται εν κρυπτώ για να πιάνουν στον ύπνο την κοινωνία». 
Η ανακοίνωση προειδοποιεί πως «δεν θα περάσουν τα όποια σχέδια έχουν για την υποβάθμιση της περιοχής μας. Εχουμε όραμα, έχουμε σχέδια και απόφαση, η ανάπτυξη του τόπου μας να προχωρήσει και να εκμεταλλευτούμε τα συγκριτικά μας πλεονεκτήματα για το όφελος της κοινωνίας μας και για ένα καλύτερο μέλλον».