Δευτέρα 30 Απριλίου 2012

Γιορτάστηκε χθες ο Νεομάρτυς Δημήτριος ο Χωραΐτης


Με κάθε λαμπρότητα εορτάστηκε η μνήμη του Πολιούχου της Χώρας Νεομάρτυρος Δημητρίου του Χωραΐτη την Κυριακή των Μυροφόρων 29 Απριλίου 2012.
Μετά από την Θεία Λειτουργία, όπου χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος  Μητροπολίτης Τριφυλίας κι ο Ολυμπίας κ. κ. Χρυσόστομος περιστοιχούμενος από πλήθος Ιερέων, έγινε Λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας και των Λειψάνων του Αγίου.
Την Εορτή παρακολούθησαν ο Δήμαρχος Πύλου – Νέστορος, κ. Δημήτρης Καφαντάρης, ο Αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας κ. Παναγιώτης Αλευράς, ο Αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης κ. Απόστολος Τζιτζικώστας, Δημοτικοί Σύμβουλοι, Πρόεδροι Τοπικών Κοινοτήτων καθώς και Βουλευτές, πολιτευτές και πλήθος κόσμου.
Μετά το πέρας της τελετής, ο Δήμαρχος δεξιώθηκε στο αλσύλλιο του  Αγ. Γεωργίου όλους τους προσκεκλημένους και τους δημότες προσφέροντας γλυκά, εδέσματα κι αναψυκτικά που είχαν ετοιμάσει και προσφέρει όλοι οι σύλλογοι, φορείς της Χώρας και δημότες.
Ο Δήμαρχος ευχαρίστησε θερμά τους χορηγούς για την τόσο γενναιόδωρη προσφορά τους και ευχήθηκε χρόνια πολλά στους παρευρισκόμενους.   

Κυριακή 29 Απριλίου 2012

Έπιασαν απατεώνες που έκλεβαν ηλικιωμένους στην Μεσσηνία. Τρείς συλλήψεις στην Καλαμάτα. Μέχρι τον Έβρο η χάρη τους!


Εξαρθρώθηκε, ύστερα από εμπεριστατωμένη αστυνομική έρευνα της Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας, εγκληματική ομάδα, τα μέλη της οποίας εμπλέκονται σε υποθέσεις απάτης, σε βάρος ηλικιωμένων, στην ευρύτερη περιοχή της Μεσσηνίας, στο Διδυμότειχο Έβρου, αλλά και στο Παλαιό Φάληρο.
Συνελήφθησαν το μεσημέρι, στην Καλαμάτα Μεσσηνίας, τρεις Ελληνες ηλικίας 35, 25 και 50 ετών, ενώ σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία, για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, απόπειρα απάτης και απάτες κατ’ επάγγελμα, κατ’ εξακολούθηση και κατά συναυτουργία.
Ειδικότερα, μετά από ενδελεχείς έρευνες που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί, προέκυψε ότι οι ανωτέρω, είχαν συστήσει εγκληματική ομάδα και ενεργώντας σε διάφορες συνθέσεις, εξαπατούσαν ηλικιωμένα άτομα, προσποιούμενοι τους εφοριακούς ή λογιστές, αποσπώντας τους διάφορα χρηματικά ποσά, για δήθεν οφειλές συγγενικών τους προσώπων.

Τώρα: συγκέντρωση της Χρυσής Αυγης στην Πύλο.


Περίπου σαράντα αυτοκίνητα με οπαδούς της Χρυσής Αυγής μπήκαν πριν από λίγη ώρα (11 π.μ.) στην Πύλο. Συγκεντρώθηκαν στο “Mηδέν” στην είσοδο της Πύλου και κατευθύνθηκαν στην πλατεία . Μεταφέρονται από ολα τα σημεία της Μεσσηνίας χωρίς να έχουν δημιουργήσει κάποιο πρόβλημα. Το πέρασμα από την Πύλο φαίνεται ότι προγραμματίσθηκε αθόρυβα από τους  ανθρώπους της Χρυσής Αυγής, ενώ ενδέχεται σε αυτή να μετάσχουν και οπαδοί τους από άλλα σημεία της Πελοποννήσου, κυρίως την Λακωνία. Η επιλογή δε της Πύλου για την σημερινή τους εκδήλωση είναι ενδεχομένως και συμβολική, καθώς η πόλη είναι  η ιδιαιτερη πατρίδα του Αντώνη Σαμαρά. Τα  μέλη της Χρυσής Αυγής με τα αυτοκίνητά τους θα συνεχίσουν την διαδρομή τους και σε άλλα σημεία της Μεσσηνιακής περιφέρειας.

"Messinea" 29/04/2012

Σάββατο 28 Απριλίου 2012

Ο Καρνέσης στην Καλαμάτα για τον αυτοκινητόδρομο


Ζητήματα που αφορούν τον εθνικό δρόμο Τσακώνα - Καλαμάτα, καθώς και τον περιφερειακό της μεσσηνιακής πρωτεύουσας, θα απασχολήσουν τη συνάντηση που θα γίνει την Τετάρτη 2 Μαΐου, στο Δημαρχείο της μεσσηνιακής πρωτεύουσας, με τη συμμετοχή και του Γιάννη Καρνέση στελέχους του υπουργείου Υποδομών, αρμόδιου για τα έργα παραχώρησης Πελοποννήσου.
Αυτό γνωστοποίησε χθες ο δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας, διευκρινίζοντας ότι στη συνάντηση -τηνοποία ζήτησε ο δήμος- θα μετάσχουν υπηρεσιακοί παράγοντες από το υπουργείο και το δήμο, αλλά και εκπρόσωποι παρόδιων.
Οπως πρόσθεσε ο δήμαρχος, θα συζητηθούν θέματα που αφορούν σε διευθετήσεις ομβρίων, αλλά και στην πρόσβαση των παρόδιων.

"ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ" 28/04/2012

Ετοιμος ο κόμβος

"ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ" 28/04/2012

Παρασκευή 27 Απριλίου 2012

Αποκατάσταση οδοστρώματος στη Χώρα


Εργο αποκαταστάσεων των οδοστρωμάτων από την αποχέτευση στη Χώρα, προϋπολογισμού 130.000 ευρώ, δημοπρατεί ο Δήμος Πύλου - Νέστορος. Η δημοπρασία θα πραγματοποιηθεί στις 15 Μαΐου και η χρηματοδότηση του έργου προέρχεται από τη ΣΑΤΑ.

"ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ" 27/04/2012

ΔΗΜΟΣ ΠΥΛΟΥ-ΝΕΣΤΟΡΟΣ Πρόταση για ένταξη του υδραγωγείου στο ΕΣΠΑ


Την ένταξη του έργου του εξωτερικού υδραγωγείου Πύλου στο ΠΕΠ του ΕΣΠΑ, επιδιώκει ο Δήμος Πύλου - Νέστορος. Το Δημοτικό Συμβούλιο ενέκρινε τη σύναψη προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της ΔΕΥΑ και του δήμου, ώστε να υποβληθεί η πρόταση για την ένταξη και χρηματοδότηση του έργου.
Να σημειωθεί ότι στόχος του συγκεκριμένου έργου είναι η υδροδότηση της πόλης της Πύλου από γεώτρηση στο Ελαιόφυτο, που θα λύσει οριστικά το πρόβλημα λειψυδρίας.

"ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ" 27/04/2012

Costa Navarino Costa Navarino


Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε προχθές η προγραμματισμένη άσκηση από κοινού από τις Πυροσβεστικές Υπηρεσίες Νομού Μεσσηνίας, σε συνεργασία με το ΕΚΑΒ, στο ξενοδοχείο Costa Navarino, στο συγκρότημα “The Westin Resort”, στην περιοχή Ρωμανού, του Δήμου Πύλου - Νέστορος.
Η άσκηση περιλάμβανε το ακόλουθο σενάριο:
Εκδηλώνεται πυρκαγιά σε ισόγειο χώρο στην κουζίνα του εστιατορίου “Nargile” του συγκροτήματος “The Westin Resort”. Η πυρκαγιά γίνεται αντιληπτή από το προσωπικό του ξενοδοχείου, το οποίο ενεργοποιεί το σύστημα αναγγελίας πυρκαγιάς και καλεί την Πυροσβεστική Υπηρεσία. Το ξενοδοχείο εκκενώνεται από τους ενοίκους κατόπιν της ηχητικής ειδοποίησης. 

Προκηρύχθηκε το Μιναγιώτικο


Η μελέτη κατασκευής του μεγάλου ταμιευτήρα του Μιναγιώτικου στην Πυλία προκηρύχθηκε, όπως ανακοίνωσε εκτάκτως χθες από την Καλαμάτα ο Πέτρος Τατούλης. 
Η μελέτη είναι προεκτιμώμενης αμοιβής 3,9 εκατομμυρίων ευρώ και ο προϋπολογισμός του έργου εκτιμάται ότι θα αγγίξει τα 120.000.000 ευρώ.
Ο κ. Τατούλης χαρακτήρισε το έργο «σημαία» για την Περιφέρεια, ενώ τόνισε ότι πρόκειται για το μεγαλύτερο που θα έχει εκτελεστεί μέχρι τώρα στη Μεσσηνία.
Μαζί με το Φιλιατρινό φράγμα εκτιμάται ότι θα αρδευτούν περίπου 60.000 στρέμματα καλλιεργειών, ενώ ο ταμιευτήρας στο Μιναγιώτικο σε βάθος χρόνου θα βοηθήσει τον εμπλουτισμό του υδροφόρου ορίζοντα, που παρουσιάζει σοβαρά προβλήματα υφαλμύρωσης.

Πέμπτη 26 Απριλίου 2012

270.000 ευρώ για την αναπαράσταση της Ναυμαχίας του Ναβαρίνου


Χρηματοδότηση ύψους 270.000 ευρώ, από το ΕΣΠΑ, εγκρίθηκε με απόφαση του υφυπουργού Ανάπτυξης Θάνου Μωραΐτη, για τη δημιουργία του Κέντρου Εικονικής Αναπαράστασης για τη Ναυμαχία του Ναβαρίνου στο Νιόκαστρο της Πύλου.
Με την ίδια απόφαση χρηματοδοτείται με 30.000 ευρώ η βελτίωση του δρόμου Βελίκα - Νεοχώρι, που θα υλοποιήσει ο Δήμος Μεσσήνης.

"ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ" 26/04/2012

Καθαρισμός παραλίας στη Φοινικούντα


Την παραλία της Φοινικούντας από το κάμπινγκ “Αμμος“ έως την παραλία Μαυροβούνι, καθάρισε την Τρίτη ο τοπικός Σύλλογος Επαγγελματιών σε συνεργασία με ομάδα εθελοντών.
Οπως ανακοινώθηκε, «η επόμενη συνάντηση είναι τη Δευτέρα παραμονή Πρωτομαγιάς, μπροστά στο πρακτορείο εφημερίδων του Κώστα Τσώνη, με σκοπό την καθαριότητα μέσα στον οικισμό της Φοινικούντας, ενόψει της Πρωτομαγιάς». 
Στη νέα πρωτοβουλία καλούνται οι Σύλλογοι, Πολιτιστικός, Γονέων και Κηδεμόνων, Χορευτικός και Αλιέων και όλοι οι κάτοικοι.

ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΟΠΛΟΙΟ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ ΣΤΗΝ ΠΥΛΟ


Το πρώτο κρουαζιερόπλοιο της θερινής περιόδου κατέπλευσε στο λιμάνι της Πύλου την Πέμπτη 26 Απριλίου 2012 στις 11:00 το πρωί.  
Το Seabourn Odyssey ξεκίνησε από τη Βενετία πραγματοποιώντας κρουαζιέρα στα παράλια της Μεσογείου. Οι επιβάτες μεταφέρθηκαν στην ακτή με τα μικρά ταχύπλοα του πλοίου και θα έχουν στη διάθεση τους όλη την ημέρα. Με σύμμαχο τον καλό καιρό περιηγήθηκαν στα γραφικά στενά της πόλης, απόλαυσαν τη μαγευτική θέα και επισκέφτηκαν τα αξιοθέατα της περιοχής.
Η επιλογή της Πύλου ως ένας από τους σταθμούς του ταξιδιού τους ικανοποιεί ιδιαιτέρως το Δήμαρχο Πύλου – Νέστορος κ. Καφαντάρη γιατί οι επίμονες προσπάθειές του για την τουριστική προβολή και ανάδειξη της περιοχής αποφέρουν καρπούς και βοηθούν στην τόνωση της επιχειρηματικότητας και της τοπικής κοινωνίας.

Τετάρτη 25 Απριλίου 2012

ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΑΝ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ Λαίλαπα αλητών νύχτα στο Ιστορικό Κέντρο


Γυαλιά καρφιά τα έκανε στο Ιστορικό Κέντρο Καλαμάτας μια ομάδα νεαρών, χθες τα ξημερώματα.
Ηταν γύρω στα 10 με 15 άτομα που "χτύπησαν" μετά τις 3.30 το πρωί, σπάζοντας τζαμαρίες καταστημάτων, προκαλώντας φθορές σε αυτοκίνητα και σε περίπτερο, ξεσηκώνοντας τους κατοίκους με δυνατή μουσική και φωνές…
Το κέντρο της Αστυνομίας δέχθηκε δεκάδες κλήσεις διαμαρτυρόμενων πολιτών που ξεσηκώθηκαν μέσα στη νύχτα. Το μένος των νεαρών κόπασε πριν επέμβουν οι αστυνομικοί και η Ασφάλεια διερευνά την υπόθεση. 
Οι περίοικοι λένε πως έχουν έρθει αντιμέτωποι με ανάλογες εικόνες και στο παρελθόν. Χθες τα ξημερώματα αναστατώθηκε αρχικά η πλατεία Οθωνος, όταν κάποιοι νεαροί προκάλεσαν φθορές στο περίπτερο κι επιτέθηκαν στον υπάλληλο πετώντας του αντικείμενα. 
Οπως ο ίδιος περιέγραψε, οι νεαροί, γύρω στα 20, είχαν σκοπό να προκαλέσουν φθορές. Στη συνέχεια μια μεγάλη ομάδα νέων, 10 - 15 ατόμων αναστάτωσε την οδό Αμφείας. Σύμφωνα με κάτοικο της γειτονιάς, ένα αυτοκίνητο σταμάτησε στον πεζόδρομο με πολύ δυνατή μουσική και κάποιοι άρχισαν να χορεύουν. Οταν τελείωσε το… βαρύ ζεϊμπέκικο, ο οδηγός απομάκρυνε το αυτοκίνητο και η ομάδα που έμεινε πίσω άρχισε να χτυπά με διάφορα αντικείμενα ένα από τα νυχτερινά καταστήματα που βρίσκονται στη γειτονιά, το οποίο όμως δε λειτουργεί εδώ και περίπου ένα μήνα. Στην προσπάθειά τους να…κατεβάσουν τις τζαμαρίες χρησιμοποίησαν ακόμα και τραπέζια από γειτονικά μαγαζιά αλλά και… το γιορτινό στολισμό που χρησιμοποιούν οι επαγγελματίες της περιοχής.
Αμέσως μετά σειρά είχε ένα καινούργιο εστιατόριο κοντά στους Αγίους Αποστόλους. Η ομάδα έσπασε μια τζαμαρία και αμέσως μετά προφανώς κινήθηκε στα στενά του Ιστορικού Κέντρου χτυπώντας και προκαλώντας ζημιές τουλάχιστον σε 6 - 7 αυτοκίνητα.          

Κ.Δ. "ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ" 25/04/2012

O Tempora o mores!

Κώστας....

Στο ΕΠΠΕΡΑΑ το δίκτυο αποχέτευσης της Πύλου


Εντάχθηκε στο ΕΠΠΕΡΑΑ το έργο ολοκλήρωσης του δικτύου αποχέτευσης στην Πύλο, με προϋπολογισμό 3.681.626 ευρώ. Το έργο περιλαμβάνει το 20% του δικτύου που υπολείπεται στην πόλη της Πύλου, κυρίως στο ανατολικό τμήμα της, μικρού μήκους εσωτερικό δίκτυο στη Γιάλοβα, τον αγωγό μεταφοράς από τη Γιάλοβα, όλα αυτά συνολικού μήκους 12.450 μέτρων και 3 αντλιοστάσια.
Οπως επισημαίνεται στην απόφαση ένταξης, στην πορεία του αγωγού μεταφοράς από τη Γιάλοβα βρίσκονται τα υπό κατασκευή έργα της ΠΟΤΑ Πύλου. Αναφέρεται πως το έργο θα περιλάβει και την παροχή λυμάτων που θα απορρέουν από την ΠΟΤΑ. Η διάρκεια υλοποίησης του έργου υπολογίζεται σε 18 μήνες.

"ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ" 25/04/2012

ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΠΑΡΑΔΟΘΕΙ ΦΕΤΟΣ ΤΟ ΠΑΡΑΔΕΙΣΙΑ - ΤΣΑΚΩΝΑ Ψάχνουν "παράκαμψη" για 1,5 εκατομμύριο ευρώ


Να δοθεί οπωσδήποτε ο αυτοκινητόδρομος στη Μεσσηνία τέλη Μαΐου με αρχές Ιουνίου, και το Παραδείσια - Τσακώνα με την παράκαμψη ένα μήνα αργότερα: Αυτός είναι ο στόχος κι η αγωνία του υπουργείου Υποδομών, και το τόνισε για μια ακόμα φορά ο αρμόδιος διευθυντής του υπουργείου Γιάννης Καρνέσης, που επιθεώρησε χθες τα έργα κι έφτασε έως την Καλαμάτα για θέματα του περιφερειακού της πόλης.
Αγωνία όμως υπάρχει και για το αν το Συμβούλιο Δημοσίων Εργων εγκρίνει την Παρασκευή τη δαπάνη του 1,5 εκ. ευρώ που απαιτείται για την παράκαμψη της μεγάλης γέφυρας στο τμήμα Παραδείσια - Τσακώνα. Η παράκαμψη είναι προσωρινό έργο και κανείς δεν γνωρίζει αν είναι εφικτό να διατεθούν τόσα πολλά χρήματα για λίγους μήνες. Αν το Συμβούλιο δεν εγκρίνει τη δαπάνη, το τμήμα Παραδείσια - Τσακώνα  δεν θα παραδοθεί τον Ιούνιο, αλλά το 2013 όταν ολοκληρωθεί και το έργο της μεγάλης γέφυρας. 

Ενεργοποιήσεις Το σύστημα ξανάνοιξε, τα συνεργεία δεν ήρθαν


Το ηλεκτρονικό σύστημα ενεργοποιήσεων ξανάνοιξε για την ΕΑΣ Μεσσηνίας, όπως σημείωσε χθες στο «Θ» ο διευθυντής Επιδοτήσεων Κώστας Πέτροβας, και η κατάθεση αιτήσεων ενεργοποίησης συνεχίζεται κανονικά από τους παραγωγούς που απευθύνονται στην Ένωση. 
Όσο για τα συνεργεία, που απειλούσε ότι θα έστελνε το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, προκειμένου να αναλάβουν το έργο των ενεργοποιήσεων επειδή η ΕΑΣ παίρνει χρήματα από τους αγρότες, δεν έχουν φανεί ακόμα…

  Μάλιστα, από την Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών μάς ενημέρωσαν ότι τα 30 με 40 ευρώ τα πληρώνουν προαιρετικά όσοι παραγωγοί θέλουν, εκτός από ενεργοποίηση, άλλες διαδικασίες, όμως λίγο - πολύ αυτό αφορά όλους. Απλώς βρέθηκε η εξής λύση: στο χαρτί της απόδειξης δε γράφει ότι τα χρήματα είναι για την ενεργοποίηση, αλλά για τη «Διαχείριση Αρχείου Παραγωγού». Δηλαδή, σύμφωνα με την ΕΑΣ, η ενεργοποίηση είναι δωρεάν, αλλά πληρώνεται η Διαχείριση Αρχείου, η οποία, σύμφωνα πάλι με την Ένωση, είναι προαιρετική για τον κάθε παραγωγό.

Μ.Ν. "ΘΑΡΡΟΣ" 25/04/2012

ΙΕΡΑ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΗ ΠΑΝΗΓΥΡΙΣ ΤΟΥ ΝΕΟΜΑΡΤΥΡΟΣ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΤΟΥ ΧΩΡΑΪΤΗ


Την Κυριακή των Μυροφόρων, 29 Απριλίου 2012 στις 10:00 θα πραγματοποιηθεί στη Δημοτική Κοινότητα Χώρας θρησκευτική πανήγυρις εις μνήμη του Νεομάρτυρα Αγίου Δημητρίου του Χωραΐτη. 

Θα τελεστεί Θεία Λειτουργία Χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Τριφυλίας & Ολυμπίας κ. κ. Χρυσοστόμου. Μετά το πέρας της Λειτουργίας θα γίνει  Λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος και των Αγίων Λειψάνων και κατόπιν θα ακολουθήσει Δέηση στην κεντρική πλατεία της Χώρας.

Ο Δήμαρχος Πύλου- Νέστορος, κ. Δημήτριος Π. Καφαντάρης και το Δημοτικό Συμβούλιο προσκαλούν το φιλόθρησκο κοινό, όπως τιμήσει με την παρουσία του τη μνήμη του πολιούχου της Χώρας, Νεομάρτυρος Αγίου Δημητρίου.

Τρίτη 24 Απριλίου 2012

Mια εξαιρετική πράξη στην Πύλο


Προ καιρού στην Πύλο συνέβη ένα ακραίο γεγονός. Πρωτόγνωρο, που άφησε άφωνους όσους βρέθηκαν στην Εθνική Τράπεζα εκείνη τη στιγμή.
Κάποιος θέλοντας να αντιδράσει για τους δικούς του λόγους, έβαλε
φωτιά στη σημαία. Η σημαία αποκαταστάθηκε την παραμονή της 25ης Μαρτίου. Η αποκατάσταση πραγματοποιήθηκε από έναν πολίτη της Πύλου, τον Τάκη Πανταζόπουλο, ο οποίος την αγόρασε και έκανε έπαρση μόνος του γιατί όπως ο ίδιος λέει "έλειπε η σημαία και την έβαλα". Με τόσο απλά λόγια εξηγεί την πράξη του ο Πανταζόπουλος που στο φινάλε δεν μπορεί να τον κατηγορήσει κανείς.
Τάκης Αλεξάκης "ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ" 24/04/2012

Η Κορώνη δεν έχει μπάρμπα στην εξουσία















Η Κορώνη είναι όμορφος τόπος, προικισμένος από τη φύση, αλλά της λείπουν αρκετά, ακόμα και τα αυτονόητα και βασικά. Με πιο σημαντικό τον βιολογικό, η έλλειψη του οποίου διατηρεί τη δυσοσμία στο λιμάνι, με αποτέλεσμα οι επισκέπτες να φεύγουν. Το πάρκινγκ, η έλλειψη καθαριότητας και το γήπεδο που είναι νταμάρι, είναι τα ζητήματα που θέτουν κάτοικοι της περιοχής. Με την ευκαιρία σημειώνουν και τις ευθύνες των πολιτικών.
Ο Γιάννης Κουτσουμπός παρατηρεί με παράπονο: «Να πληρώνουμε το χαράτσι, αλλά να μας παρέχουν επιλογές: δρόμους, πάρκινγκ. Τίποτα δεν έχει η Κορώνη. Υπήρχε ένα πάρκινγκ, αλλά το έκοψαν, επειδή δεν υπήρχαν χρήματα. Ούτε τις λάμπες δεν έχουν χρήματα να αλλάξουν». Τονίζει πως «υπάρχουν και χειρότερα. Η Κορώνη βρωμάει γιατί δεν έχει βιολογικό - και μιλάνε για τουρισμό. Κάνουν μέχρι και 30 ημέρες να μαζέψουν τα σκουπίδια». Για το έργο προστασίας του δρόμου εισόδου από την κατολίσθηση αναφέρει: «Θα μπορούσαν να κάνουν το δρόμο με λιγότερα χρήματα, να μπαζώσουν το Αρτάκι και να  προστατευτούν και τα σπίτια». Παραπονείται, ακόμα, ότι «ο δήμαρχος και η αντιδήμαρχος δεν απαντούν στις αιτήσεις που καταθέτουν οι πολίτες».

ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΟΥ ΗΛ. ΝΙΚΟΛΑΚΟΠΟΥΛΟΥ Μέχρι και τις 5 έδρες η Ν.Δ. στη Μεσσηνία


Από την καθολική επικράτηση της Νέας Δημοκρατίας με 5 έδρες στη Μεσσηνία μέχρι το να πάρει μια έδρα μικρότερο κόμμα, προβλέπει ο γνωστός πολιτικός αναλυτής Ηλίας Νικολακόπουλος σε παρουσίαση την οποία κάνει στην εφημερίδα "Τα Νέα" για την Περιφέρεια Πελοποννήσου. Ως στοιχείο -κλειδί για την κατανομή ο κ. Νικολακόπουλος θεωρεί το κατά πόσον το ποσοστό του ΠΑΣΟΚ στο νομό θα είναι μεγαλύτερο του 20% αλλά και το πώς θα κατανεμηθούν τα υπόλοιπα των μικρότερων κομμάτων.
Οπως πολλές φορές έχουμε γράψει και κατά το παρελθόν, για να πάρει σίγουρα έδρα το ΠΑΣΟΚ στη Μεσσηνία θα πρέπει να συγκεντρώσει ποσοστό πάνω από 20% που είναι το εκλογικό μέτρο. Με δεδομένο το γεγονός ότι με βάση τις δημοσκοπήσεις στην καλύτερη περίπτωση αυτό θα είναι και το πανελλαδικό ποσοστό του ΠΑΣΟΚ, φαίνεται ότι πολύ δύσκολα ο στόχος αυτός θα επιτευχθεί στη Μεσσηνία. Και ως εκ τούτου με βάση τα ευρήματα κατά πάσα πιθανότητα το ΠΑΣΟΚ θα μείνει χωρίς εκπροσώπηση στη Μεσσηνία. Στο συμπέρασμα αυτό οδηγεί η λειτουργία του εκλογικού νόμου. Οπως εκτιμά ο κ. Νικολακόπουλος σε πρόσφατο άρθρο του, ένα κόμμα γύρω στο 20% θα πάρει από 51 έως 55 έδρες. Υπάρχουν 26 ολιγοεδρικές περιφέρειες οι οποίες έχουν αποσυνδεθεί από τις υπόλοιπες γιατί κατά το παρελθόν είχαν συμβεί…τραγικά πράγματα. Σε αυτές τις περιφέρειες η εκλογή βουλευτών συμβαδίζει με το τοπικό εκλογικό αποτέλεσμα. Ετσι το ΠΑΣΟΚ ως δεύτερο πανελλαδικό κόμμα, ακόμη και αν χάσει όλες (8) θα εξασφαλίσει σχεδόν
σίγουρα 18 έδρες από τις 6 διεδρικές και 12 τριεδρικές περιφέρειες.

Προχωρούν οι εργασίες στον κόμβο του "Πράκτικερ"


Ολες οι εργασίες προχωρούν κανονικά προκειμένου ο αυτοκινητόδρομος στη Μεσσηνία, από το νέο κόμβο της Αλλαγής έως τον κόμβο του "Πράκτικερ", να παραδοθεί στα
τέλη Μαΐου.
Στην ευθεία της Ανθειας ολοκληρώνεται η κατασκευή της γέφυρας και στον κόμβο του "Πράκτικερ" διαμορφώνονται οι νησίδες, όπου θα μπουν και τα φανάρια. Πάντως, στον κόμβο αυτό χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή για την αποφυγή ατυχημάτων μέχρι να ολοκληρωθούν οι εργασίες.

"ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ" 24/04/2012

Δευτέρα 23 Απριλίου 2012

Άγνωστος αρχαίος ναός ανακαλύφθηκε στη Μεσσηνία


Έρευνες φέρνουν στο φως έναν «νέο» ναό στα βουνά μεταξύ Ηλείας και Μεσσηνίας, απέναντι από τον πασίγνωστο Επικούρειο Απόλλωνα.
Ο χώρος γύρω ήταν διάσπαρτος από αρχιτεκτονικά μέλη που είχαν χρησιμοποιηθεί για την ανέγερση μικρής εκκλησίας, με την αρχαιολόγο δρ Ξένη Αραπογιάννη, μέχρι πρότινος προϊσταμένης της ΛΗ' Εφορείας Αρχαιοτήτων, να σημειώνει πως, όταν το εκκλησάκι κατεδαφίστηκε για να κτισθεί νέο, γέμισε ο τόπος από επιστήλια, τρίγλυφα και άλλα μέλη του αρχαίου ναού.
Η ανασκαφή, όπως αναφέρει το «Βήμα», ξεκίνησε το 2010 και αποκάλυψε όχι μόνο την ύπαρξη του οικοδομήματος αλλά και εξαιρετικά ευρήματα, όπως χάλκινα αντικείμενα και μεγάλο αριθμό σιδερένιων όπλων και κυρίως αιχμηρών δοράτων που υπήρξαν αφιερώματα στον ναό. Βρέθηκε επίσης ένα χάλκινο αγαλματίδιο γυμνού άνδρα, πιθανόν πολεμιστή, καθώς κρατά δόρυ στο ένα χέρι.
«Το γεγονός αυτό μας επιτρέπει να συμπεράνουμε ότι ο ναός ήταν αφιερωμένος σε μια πολεμική θεότητα» σημειώνει η κυρία Αραπογιάννη, επισημαίνοντας ότι η άμεση οπτική επαφή με τον ναό του Επικούρειου Απόλλωνα αλλά και η ομοιότητα των αναθημάτων, κυρίως των σιδερένιων δοράτων, θα μπορούσαν να αποδώσουν τον ναό της Άνω Μέλπειας στον Απόλλωνα, χωρίς όμως να αποκλείεται η λατρεία της Αρτέμιδος ή της Αθηνάς.
Το εσωτερικό του «έκρυβε» ένα μικρότερο κτίσμα σωζόμενων διαστάσεων 15,60×2,18 μέτρα, κατασκευασμένο από αργούς λίθους, χωρίς συνδετικό υλικό, η ανατολική πλευρά του οποίου ήταν επίσης κατεστραμμένη. Το δάπεδο του ναού και του εσωτερικού κτίσματος καλυπτόταν από μικρούς, σχεδόν πλακοειδείς λίθους συνδεδεμένους με κονίαμα.
«Κατά τη γνώμη μου αυτός ήταν ο πρώτος ναός, ο αρχαϊκός, που χρονολογείται στα τέλη του 6ου π.Χ. αιώνα. Τον έκτισαν μάλλον οι Σπαρτιάτες που ήταν οι κατακτητές της Μεσσηνίας κι όταν αργότερα οι Μεσσήνιοι απελευθερώθηκαν έκτισαν μεγαλύτερο ναό στην ίδια θέση» σημειώνει η αρχαιολόγος.

Επιμέλεια: Παύλος Διονυσόπουλος "Ζούγκλα"

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 23 Απριλίου 2012, 16:01

Σάββατο 21 Απριλίου 2012

Με καταγωγή από τα Φιλιατρά διαπρέπει στο Χονκ Κονκ

"ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ" 21/04/2012

Αισιοδοξία Καφαντάρη για τα έργα της Κορώνης

"ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ" 21/04/2012

Η Κορώνη γιόρτασε την Παναγία Ελεήστρια


Με μεγαλοπρέπεια και σε προεκλογικό κλίμα γιόρτασε χθες η Κορώνη την Παναγία Ελεήστρια. Στις εκδηλώσεις παρέστησαν πιστοί από την περιοχή και από διάφορα μέρη της Μεσσηνίας, ενώ το “παρών“ έδωσαν και αρκετοί υποψήφιοι βουλευτές του νομού.
Στην πανηγυρική θεία λειτουργία, στον εορτάζοντα ναό στο Κάστρο της Κορώνης και με θέα τις υπέροχες παραλίες σε  Ζάγκα και Μεμί και στο ακρωτήρι Ακρίτας, χοροστάτησε ο μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος. Ακολούθησε η λιτανεία στα γραφικά σοκάκια κάτω από το κάστρο και στους κεντρικούς δρόμους της Κορώνης, ενώ δεήσεις αναπέμφθηκαν από το μητροπολίτη σε σημεία όπου βρίσκονται οι ενορίες. 

ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΗ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ “Παράθυρο“ της ΕΑΣ για προαιρετική πληρωμή

"ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ" 21/04/2012

Ενεργοποιήσεις Έκλεισε το σύστημα αλλά δέχεται αιτήσεις


Αφού έγινε ολόκληρη ιστορία, έκλεισε τελικά χθες το ηλεκτρονικό σύστημα ενεργοποιήσεων για την ΕΑΣ Μεσσηνίας, όπως είχε ανακοινώσει το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, με το αιτιολογικό ότι η Ένωση παίρνει χρήματα από τους αγρότες (30 έως 40 ευρώ) ενώ κάτι τέτοιο δεν επιτρέπεται.
Χθες ο πρόεδρος της ΕΑΣ Βασίλης Κοζομπόλης και ο αναπληρωτής γενικός διευθυντής Νίκος Σαρδέλης, μας ενημέρωσαν ότι το σύστημα ήταν κλειστό, αλλά πρόσθεσαν πως είχαν τη διαβεβαίωση από την ΠΑΣΕΓΕΣ ότι τη Δευτέρα θα ανοίξει. Πάντως, και χθες, όπως διαπιστώσαμε, στο ισόγειο του κτηρίου της ΕΑΣ, στην οδό Ιατροπούλου, οι παραγωγοί κατέθεταν αιτήσεις ενεργοποίησης παρότι το σύστημα ήταν κλειστό.
 Πρόεδρος και διευθυντής μάς είπαν, επίσης, ότι ενώ χρήματα παίρνουν και άλλες Ενώσεις στην Ελλάδα με την ενεργοποίηση δικαιωμάτων (έκαναν λόγο ακόμη και για ποσά της τάξεως των 50 ή και των 90 ευρώ στην Κρήτη), ο Μεσσήνιος γενικός γραμματέας του υπουργείου, Γιώργος Κανελλόπουλος, τα έχει βάλει ειδικά με την Ένωση της Μεσσηνίας, πράγμα το οποίο, όπως πρόσθεσαν, τους προκαλεί εντύπωση.   
Ζητούν έκτακτο Δ.Σ. για το πόρισμα
Εν τω μεταξύ, με επιστολή που έστειλαν χθες στον πρόεδρο της ΕΑΣ Μεσσηνίας Βασίλη Κοζομπόλη, πέντε σύμβουλοι του Δ.Σ. της οργάνωσης ζητούν τη σύγκληση έκτακτου Διοικητικού Συμβουλίου, προκειμένου να ενημερωθούν για την έκθεση ελέγχου του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, που αφορά στην ΕΑΣ.
Πρόκειται για τους Μιχάλη Αντωνόπουλο, Αριστείδη Γιαννακόπουλο, Γιώργο Καμαρινό, Κωνσταντίνο Μαντζούνη και Παναγιώτη Παγάνη, οι οποίοι στην επιστολή σημειώνουν: «Κύριε πρόεδρε, αιτούμεθα τη σύγκληση έκτακτου Διοικητικού Συμβουλίου την Τρίτη 24/4/2012 και ώρα 19:00, στα γραφεία του εργοστασίου Θουρίας, για ενημέρωση ως προς την έκθεση ελέγχου του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων – Οικονομική Επιθεώρηση Πελοποννήσου και Δυτ. Στερεάς Ελλάδας που έχει αποσταλεί στην ΕΑΣ».

Της Μαρίας Νίκα "ΘΑΡΡΟΣ" 21/04/2012

Παρασκευή 20 Απριλίου 2012

Η ΕΑΣ ΕΣΠΑΣΕ ΤΟΝ ΚΩΔΙΚΟ - ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΥ Ηλεκτρονικό... θρίλερ για τα δικαιώματα


Εκλεισε χθες με περιπετειώδη τρόπο το ηλεκτρονικό σύστημα του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης στην ΕΑΣ Μεσσηνίας, για την ενεργοποίηση των δικαιωμάτων. Η περιπέτεια είχε να κάνει με την επαναλειτουργία του συστήματος για κάποιες ώρες και αφού αρχικά είχε κλείσει, γιατί σύμφωνα με το γ.γ. του υπουργείου Γιώργο Κανελλόπουλο, «κατάφεραν κι έσπασαν τον κωδικό από την Ενωση». Λίγο πριν τη 1 το μεσημέρι το σύστημα ξανάκλεισε οριστικά και δε θα ξανανοίξει για την ΕΑΣ, αν συνεχίσει να παίρνει χρήματα από τους παραγωγούς, όπως επεσήμανε ο κ. Κανελλόπουλος. Πάντως, όσον αφορά τους παραγωγούς που έχουν ήδη πληρώσει, ο κ. Κανελλόπουλος ανέφερε ότι δεν μπορεί να δώσει λύση και πρέπει να τα βρουν οι ίδιοι με την Ενωση. Ωστόσο, όπως έγινε γνωστό, και άλλες Ενώσεις της χώρας -σχεδόν όλες- παίρνουν χρήματα από τους παραγωγούς.
Για το κλείσιμο του συστήματος και τη διακοπή της ενεργοποίησης από την ΕΑΣ Μεσσηνίας, ο Γ. Κανελλόπουλος είπε στην "Ε": «Θα πρέπει να βάλουν μυαλό γιατί θα μείνουν εκτός νυμφώνος. Εχουν υπογράψει σύμβαση (ότι θα πληρωθούν μόνο τα 30 ευρώ ανά αίτηση από το κράτος) και πρέπει να τιμήσουν την υπογραφή τους και τον κόσμο του νομού που προσέρχεται για ενεργοποίηση. Δεν μπορούν να παίρνουν χρήματα από τα γεροντάκια».
Στην παρατήρησή μας ότι παίρνουν χρήματα και άλλες Ενώσεις και δεν έχουν συνέπειες απάντησε: «Θα τις κλείσουμε όλες. Πέρσι κλείσαμε 12 Ενώσεις που έπαιρναν χρήματα, ακόμα και της Λάρισας. Εχουμε 140 άτομα στο υπουργείο που θα τα στείλουμε στη Μεσσηνία να κάνουν τις ενεργοποιήσεις. Δεν μπορεί να  ζητάνε ισότητα στην παρανομία. Ας κοιτάξουν τον εαυτό τους». Για όσους παραγωγούς έχουν ενεργοποιήσει και έχουν δώσει χρήματα στην Ενωση, είπε: «Θα τα βρουν αυτοί με την Ενωση. Δεν μπορούμε να παρέμβουμε».
Για το γεγονός ότι νωρίς χθες έκλεισε το σύστημα στην ΕΑΣ Μεσσηνίας, αλλά μετά ξανάνοιξε. απάντησε: «Κατάφεραν κι έσπασαν τον κωδικό από την Ενωση, όπως μου είπαν από τον ΟΠΕΚΕΠΕ».
Ο γ.γ. μας ενημέρωσε ότι «σήμερα κόβεται και η Ροδόπη. Οπου υπάρχει διαμαρτυρία και υπάρχουν και στοιχεία, τις κόβουμε. Πριν από 10 ημέρες κόψαμε την Ηλεία, γιατί έπαιρνε χρήματα».
Μεταξύ των ΕΑΣ που παίρνουν χρήματα είναι και η Λακωνία. Ο πρόεδρός της Νίκος Προκοβάκης μας είπε: «Ολες οι ΕΑΣ της Ελλάδας παίρνουν χρήματα. Αν δεν πάρουν χρήματα, θα χρεοκοπήσουν μ’ αυτά που ζητάνε κάθε φορά. Η Ενωση θα πάρει το 50% για την ενεργοποίηση μετά από 6 μήνες και ύστερα από 4 μήνες τα υπόλοιπα και αυτά όχι όλα. Και έχει προμήθειες (μελάνι) και το εργατικό δυναμικό, συνολικά έξοδα 200.000 με 250.000 ευρώ. Και κάθε χρόνο μας ζητάνε κι άλλα πράγματα». 

 Γ.Σ. "ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ" 20/04/2012

Ποιος κοροϊδεύει ποιον είναι το ερώτημα. Πάντως στην Πύλο σήμερα το γραφείο της ΕΑΣ ήταν ανοικτό για τους αγρότες.

Κώστας....

Η Κορώνη γιορτάζει σήμερα την πολιούχο της


Με τη δέουσα λαμπρότητα και κατάνυξη εορτάζει σήμερα η Κορώνη την πολιούχο και προστάτιδά της Παναγία Ελεήστρια.
Οι θρησκευτικές εκδηλώσεις ξεκίνησαν χθες με εσπερινό τον οποίο ακολούθησε ιερά αγρυπνία. Σήμερα το πρωί θα τελεστεί ο όρθρος και στη συνέχεια η θεία λειτουργία χοροστατούντος του μητροπολίτη Μεσσηνίας Χρυσοστόμου συμπαραστατούμενου από ιερείς της περιοχής.
Στις 11 θα ακολουθήσει η λιτάνευση της εικόνας στους δρόμους της Κορώνης και μετά την ολοκλήρωσή της, στο προαύλιο του προσκυνήματος θα ψάλει επιμνημόσυνη δέηση στις προτομές του εθνομάρτυρος επισκόπου Κορώνης Γρηγορίου Μπίστη και του μακαριστού μητροπολίτη Μεσσηνίας Χρυσόστομου Δασκαλάκη.
Τα γλυπτά που απαρτίζουν θαυματουργό εικόνισμα βρέθηκαν το Γενάρη του 1897 κατόπιν οραμάτων της ευσεβούς Κορωναίας γερόντισσας Μαρίας Σταθάκη. 

"ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ" 20/04/2012

Για τα σκουπίδια ΚΔΑΥ και κομποστοποιητές μαζί με τους δεματοποιητές


Με δύο σταθμούς μεταφόρτωσης, αλλά και με χωροθέτηση τεσσάρων σημείων όπου θα τοποθετηθούν οι υφιστάμενοι δεματοποιητές, συνοδευόμενοι από ισάριθμα Κέντρα Διαλογής Ανακυκλώσιμων Υλικών και κομποστοποιητές, προτίθεται να αντιμετωπίσει η Περιφέρεια Πελοποννήσου τη διαχείριση των απορριμμάτων έως ότου ολοκληρωθούν οι διαδικασίες του διεθνούς διαγωνισμού για την κατασκευή της μονάδας ολοκληρωμένης διαχείρισης.
Την πρόταση αυτή παρουσίασε το απόγευμα της Τετάρτης στα μέλη του Ενιαίου Συνδέσμου Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Μεσσηνίας ο εκπρόσωπος της Περιφέρειας Γ. Παπαηλιού.

Ενημέρωση 
Στην τελευταία συνεδρίαση του Δ.Σ. του Συνδέσμου, στην οποία είχε παραστεί ο κ. Παπαηλιού, του είχε ζητηθεί να έχει έγγραφη εισήγηση για το τι προβλέπει ο Περιφερειακός Σχεδιασμός Διαχείρισης Απορριμμάτων για τη Μεσσηνία, κάτι το οποίο δεν έγινε. Ωστόσο, έγινε αναλυτική συζήτηση για το υφιστάμενο πλαίσιο και ενημερώθηκαν όλα τα μέλη για την πρόσφατη τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή, κατά την οποία οι μονάδες ολοκληρωμένης διαχείρισης σε όλη την Ελλάδα θα καθοριστούν με διϋπουργική απόφαση των υπουργείων Εσωτερικών και Περιβάλλοντος.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΤΗΣ 19-04-2012 ΓΙΑ ΓΥΜΝΑΣΙΟ - ΛΥΚΕΙΟ ΚΟΡΩΝΗΣ



Η ΕΑΣ έσπασε τον κωδικό - Απάντηση Κανελλόπουλου Ηλεκτρονικό... θρίλερ για τα δικαιώματα



"ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ online"

Τελικά, απ' ότι φαίνεται, κάποιος παίζει πολιτικά παιχνίδια.

Πέμπτη 19 Απριλίου 2012

ΕΠΕΙΔΗ Η ΕΑΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΕΠΑΙΡΝΕ ΧΡΗΜΑΤΑ Διακόπηκε η ενεργοποίηση των δικαιωμάτων επιδότησης


Το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης διέταξε την ΕΑΣ Μεσσηνίας να διακόψει την ενεργοποίηση των δικαιωμάτων επιδότησης
επειδή έπαιρνε χρήματα από τους παραγωγούς. Ετσι από σήμερα οι παραγωγοί δεν μπορούν να ενεργοποιήσουν τα δικαιώματα στα γραφεία
της ΕΑΣ. 
Αναλυτικά η ανακοίνωση του υπουργείου έχει ως εξής:
"Με βάση την σύμβαση που έχει υπογραφεί μεταξύ του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και της κοινοπραξίας ΠΑΣΕΓΕΣ-Neuropublic έχει ξεκινήσει ήδη σε όλη τη χώρα η ενεργοποίηση των δικαιωμάτων ενιαίας ενίσχυσης έτους 2012. Η υποβολή των αιτήσεων γίνεται χωρίς καταβολή τιμήματος από τους παραγωγούς, δεδομένου ότι το κόστος ενεργοποίησης αναλαμβάνεται από το υπουργείο σύμφωνα με την παραπάνω σύμβαση.
Τις προηγούμενες μέρες παρατηρήθηκε ότι η ΕΑΣ Μεσσηνίας, η οποία λειτουργεί ως πύλη εισόδου στο ηλεκτρονικό σύστημα του ΟΠΕΚΕΠΕ, λαμβάνει διάφορα χρηματικά ποσά από τους παραγωγούς, ως τίμημα για την υποβολή της αίτησης ενεργοποίησης των δικαιωμάτων. 
Επειδή η απαίτηση καταβολής τιμήματος είναι αντίθετη με την υπογραφείσα σύμβαση, η διαδικασία για την ενεργοποίηση των δικαιωμάτων στη Μεσσηνία διακόπτεται από την Πέμπτη 19/04/2012, λόγω της μη ορθής υλοποίησής της από την ΕΑΣ Μεσσηνίας.
Το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων σε συνεργασία με τον ΟΠΕΚΕΠΕ θα φροντίσει τις επόμενες ημέρες να διεξαχθεί η ενεργοποίηση των δικαιωμάτων χωρίς οικονομική επιβάρυνση των παραγωγών, όπως έγινε και τα 2 προηγούμενα χρόνια και όπως προβλέπει η σύμβαση του υπουργείου με την ανάδοχη εταιρεία. Σας υπενθυμίζουμε ότι η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων λήγει στις 15/05/2012 και οι παραγωγοί δεν θα αντιμετωπίσουν πρόβλημα στις φετινές επιδοτήσεις από την ολιγοήμερη διακοπή". 

"ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ" 19/04/2012

Στην Πύλο δεν διακόπηκε σήμερα η ενεργοποίηση των δικαιωμάτων, όπως αναφέρει το δημοσίευμα. Ενδιαφερόμενοι - οι οποίοι ενημερώθηκαν εκ των υστέρων για την απόφαση της διακοπής  και διαμαρτυρήθηκαν  για την καταβολή των 30 ευρώ - έλαβαν την απάντηση ότι το ποσό του τιμήματος αντιπροσωπεύει λειτουργικά κόστη.  

Κώστας....

Ο Γιάννης Σμαραγδής για τον καπετάν Βασίλη

"ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ" 19/04/2012

Ο ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΙΑΛΛΕΛΗΣ ΕΚΦΡΑΖΕΙ Ανησυχία για το νέο Γυμνάσιο Κορώνης


Την ανησυχία του ότι το νέο Γυμνάσιο -Λύκειο Κορώνης κινδυνεύει να χαθεί και να μη χρηματοδοτηθεί από κάποιο πρόγραμμα του ΕΣΠΑ εκφράζει στην “Ε“ ο δημοτικός σύμβουλος της μείζονος μειοψηφίας στο Δήμο Πύλου - Νέστορος Γιώργος Γιαλλελής. 
Παρατηρεί ότι ενώ σε δηλώσεις του τον περασμένο Αύγουστο και το Δεκέμβριο, ο δήμαρχος Δημήτρης Καφαντάρης διαβεβαίωνε πως υπάρχει έτοιμη μελέτη και ότι ο δήμος θα εκπονήσει τη γεωλογική που υπολείπεται, στις 31 Ιανουαρίου η αρμόδια Διεύθυνση του υπουργείου Περιβάλλοντος, για την έγκριση τοπικού ρυμοτομικού σχεδίου, του ζητούσε τεχνική έκθεση που να αιτιολογεί πλήρως πως είναι κατάλληλη η τοποθεσία, καθώς και μελέτη γεωλογικής καταλληλότητας. 
«Το νέο Γυμνάσιο - Λύκειο Κορώνης πρέπει να ωριμάσει το συντομότερο, γιατί τα λεφτά θα πάνε σε άλλα έργα», σημειώνει ο κ. Γιαλλελής κι επισημαίνει με ανησυχία: «Η Κορώνη θα χάσει το σχολείο, αν δεν το έχει ήδη χάσει με τους ρυθμούς αυτούς. Ο δήμαρχος έλεγε ψέματα ότι το έργο έχει όλες τις μελέτες».   

 Γ.Σ. "ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ" 19/04/2012

ΔΗΜΟΣ ΠΥΛΟΥ - ΝΕΣΤΟΡΟΣ Μελέτες για ασφαλτόστρωση


Μελέτες για τις ασφαλτοστρώσεις δύο δρόμων ανέθεσε ο Δήμος Πύλου -Νέστορος. Συγκεκριμένα, ο δήμαρχος Δημήτρης Καφαντάρης υπέγραψε συμβάσεις για την εκπόνηση μελετών σχετικά με τις ασφαλτοστρώσεις των δρόμων Πήδασος - Μεθώνη και Κουκουνάρα - Σχινόλακα. Τις μελέτες θα τις συντάξει το γραφείο "Ιωάννης Κλέττας - Χαράλαμπος Σελεβεντάς και Σία Ο.Ε.", και η προεκτιμώμενη αμοιβή για καθεμία είναι 6.150 ευρώ με ΦΠΑ.

"ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ" 19/04/2012

Έτοιμο το ημιστέγαστρο

"ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ" 19/04/2012

Τετάρτη 18 Απριλίου 2012

Στην Costa Navarino ο Γκάλης!

Προσθήκη λεζάντας

Το νέο Δ.Σ. του Πολιτιστικού Συλλόγου Χώρας


Νέο Διοικητικό Συμβούλιο απέκτησε ο Πολιτιστικός Σύλλογος Χώρας. Πρόεδρος επανεξελέγη η Ευγενία Κοκκέβη, αντιπρόεδροι είναι οι Παναγιώτης Τσάκωνας και Πα-αγιώτης Αναστασόπουλος, γραμματέας ο Γιάννης Βελισσάρης, ταμίας η Ζωή Ακαμιωτάκη και μέλη οι Παναγιώτης Πετρόπουλος και Νικόλαος Πανταζόπουλος.