Τρίτη 31 Ιουλίου 2012

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΜΕ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ & Γ.Γ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ



Ο Δήμαρχος Πύλου-Νέστορος, κ. Δημήτρης Καφαντάρης πραγματοποίησε συνάντηση με τον Αναπληρωτή Υπουργό Παιδείας, Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού, κ. Κώστα Τζαβάρα και τη Γενική Γραμματέα Πολιτισμού, κα. Λίνα Μενδώνη προκειμένου να συζητήσουν για την εξέλιξη των έργων στο Δήμο Πύλου - Νέστορος στον τομέα του πολιτισμού.
Συγκεκριμένα η συζήτηση επικεντρώθηκε στην πορεία των εργασιών για την αποκατάσταση και ανάδειξη του Καποδιστριακού Αλληλοδιδακτικού Σχολείου Μεθώνης, το οποίο έχει ήδη ενταχθεί στο ΕΣΠΑ με ποσό €750.000, την εξέλιξη του έργου για την ανάπλαση του περιβάλλοντος χώρου του Ανακτόρου του Νέστορα, €400.000, αλλά και την αντικατάσταση του στεγάστρου στο Ανάκτορο του Νέστορα καθώς και την εξέλιξη σχετικά με τη μελέτη και επισκευή του Αρχαιολογικού Μουσείου Χώρας. Επίσης, το κέντρο  εικονικής αναπαράσταση της Ναυμαχίας του Ναυαρίνου στο Νιόκαστρο της Πύλου, προϋπολογισμού περίπου €200.000, το έργο ανάδειξη και αποκατάσταση του Μεσαιωνικού Υδραγωγείο Πύλου, επίσης ενταγμένου στο ΕΣΠΑ με ποσό €150.000 όπως και το έργο για την αναστήλωση του Κάστρου της Μεθώνης με ποσό €900.000 καθώς επίσης η πορεία των εργασιών για την αναστήλωση της εκκλησίας στο Νιόκαστρο ήταν στην ατζέντα της συζήτησης.

Φως με χορηγούς στην Πύλο


Πριν ακόμα ολοκληρωθούν θεσμικά οι διεργασίες μετάβασης του Λιμενικού Ταμείου Πύλου στο δήμο τρεις άνθρωποι, φίλοι της Πύλου συνεργαζόμενοι αποφάσισαν να χορηγήσουν χρήματα προκειμένου να τοποθετηθούν φωτιστικά σημεία (κολόνες) στην είσοδο της μαρίνας. Εχει και τα καλά του ο νόμος για την υπαγωγή των λιμενικών ταμείων στους δήμους. Ηταν ένα καθολικό αίτημα των Πυλίων χρόνια τώρα. Συγκρούσεις επί συγκρούσεων ειδικά στην Πύλο για το λιμενικό ταμείο καταγράφει το παρελθόν. Απειρα ρεπορτάζ στην εφημερίδα και τα τοπικά κανάλια. Είχε ξεσπάσει μεγάλη κόντρα των κατοίκων και επαγγελματιών της Πύλου, με την Καλαμάτα που διοικούσε το λιμενικό ταμείο.
Ομως κάλλιο αργά παρά ποτέ.
Οι χορηγοί για τα φωτιστικά σημεία είναι:
1) Ελληνικά Χρηματιστήρια πρόεδρος των οποίων είναι ο Σωκράτης Λαζαρίδης ο οποίος είναι και γαμπρός Πύλιος. 2) Η εταιρεία Delloite ορκωτοί λογιστές της οποίας διευθύνων σύμβουλος είναι ο Μιχάλης Χατζηπαύλου και 3) Apivita εταιρεία φυτικών καλλυντικών πρόεδρος της οποίας είναι ο Νίκος Κουτσιανάς.
Να σημειωθεί ότι έχει περάσει (ψηφιστεί) από το Δημοτικό Συμβούλιο η ανάληψη καθηκόντων ως προέδρου Λιμενικού Ταμείου Πύλου από το δημοτικό σύμβουλο Θόδωρο Χαραμαρά. Πάλι την «έκανε» ο Καφαντάρης. Αλλοι παλεύανε για το λιμενικό ταμείο, ήρθε ο νόμος και οκέι...


Τάκης Αλεξάκης "ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ" 31/07/2012


Η πλήρης είδηση είναι : 
Κατόπιν πολύμηνων ενεργειών του προέδρου του Λιμενικού Ταμείου Θοδωρή Χαραμαρά (που δεν έχει αναλάβει τα καθήκοντά του ακόμα, λόγω γραφειοκρατικών αγκυλώσεων) βρέθηκαν οι τρεις χορηγοί για τα φωτιστικά τμήματα της παραλιακής ζώνης. 
Οι κολώνες τοποθετήθηκαν σε χρόνο ρεκόρ, μετά την άριστη συνεργασία του προέδρου με τον γεωπόνο Ηλία Παπαγιαννόπουλο (μεταφορά με δικό του μεταφορικό μέσον και βοήθεια στην τοποθέτηση), Βασίλη Σεφερλή (βοήθησε με μηχάνημα του Δήμου στην τοποθέτηση) και τη συμβολή του ηλεκτρολόγου Νίκου Διαμαντόπουλου και του βοηθού του "Βαζέχα". 

Κώστας....

Υ.Γ. Οι χορηγοί δεν ήρθαν από μόνοι τους. Δεν ξύπνησαν κάποιο πρωί και είπαν θα πάμε να "φυτέψουμε" κολώνες στην παραλία της Πύλου. 
Νομίζω πως μια αναφορά στο πρόσωπο που μόχθησε για το αποτέλεσμα αυτό ήταν επιβεβλημένη. 

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΚΑΝΑΚΗ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ


Στις δημοκρατικές κοινωνίες είναι κατάκτηση αλλά και ανάγκη η άσκηση κριτικής και ελέγχου στα δημόσια πρόσωπα, που μπορεί να φτάσει ακόμα μέχρι την ειρωνεία και την σκληρή σάτιρα. Δημόσια πρόσωπα είναι εκείνα που έχουν εκλεγεί για να υπηρετήσουν τους δημοκρατικούς θεσμούς, όπως οι Δήμοι, και να προάγουν το δημόσιο συμφέρον. Στις δημοκρατικές κοινωνίες το δικαίωμα κριτικής και ελέγχου ανήκει σε κάθε ενεργό πολίτη και από την άσκησή του δεν εξαιρούνται τα δημόσια πρόσωπα με κριτήριο το αν ανήκουν στις συμπολιτεύσεις ή στις αντιπολιτεύσεις.
Είναι επίσης γνωστό ότι κάθε συμπολίτευση έχει την αντιπολίτευση που της αξίζει, δηλαδή η αποτυχία της συμπολίτευσης είναι συνάρτηση και της αποτυχίας της αντιπολίτευσης. Τα όσα δημοσίως υποστήριξα με το άρθρο μου της 17.7.2012 εντάσσονται στην άσκηση κριτικής του δημάρχου, της συμπολίτευσης και της αντιπολίτευσης του Δημοτικού Συμβουλίου Πύλου - Νέστορος. Αν η μείζων αντιπολίτευση θεωρεί ότι η δράση του δημάρχου και της συμπολίτευσης καθώς και η στάση η δική της είναι επιτυχημένες, τότε μάλλον πρέπει να αρχίσει να μετράει την απόσταση που την χωρίζει από την κοινωνία και τις ανάγκες της.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ "Η ΦΑΝΕΡΩΜΕΝΗ" Μεγάλο γλέντι την Κυριακή στο Βασιλίτσι

Το γλέντησαν και με το παραπάνω και φέτος οι Βασιλιτσιώτες και οι φίλοι τους που βρέθηκαν στην καθιερωμένη πλέον γιορτή του Συλλόγου “Η Φανερωμένη“ που γίνεται κάθε χρόνο την τελευταία Κυριακή του Ιουλίου.
Η γιορτή φέτος έγινε στο προαύλιο του παλιού δημοτικού σχολείου Βασιλιτσίου που έχει παραχωρηθεί στο σύλλογο για τις ανάγκες του. Στον ίδιο χώρο με πρωτοβουλία του Συλλόγου έχει δημιουργηθεί και ένα μικρό λαογραφικό μουσείο με προσφορές ειδών από τους ίδιους τους χωριάτες. Ο προαύλιος χώρους του σχολείου με δαπάνες του συλλόγου και τοπικών επιχειρηματιών έχει διαμορφωθεί κατάλληλα για όλες τις εκδηλώσεις του συλλόγου, ενώ ανάλογα θα διαμορφωθούν και οι εσωτερικοί χώροι αν τα οικονομικά το επιτρέψουν. Στην προχθεσινή γιορτή συγκεντρώθηκαν χίλια περίπου άτομα και απόλαυσαν
τα πλούσια φαγητά και γλυκά που είχαν φτιάξει οι γυναίκες του χωριού και διανέμονταν δωρεάν στους παρευρισκόμενους, ενώ το γλέντι κράτησε μέχρι αργά με την ορχήστρα του Παναγιώτη Σταθέα και έκλεισε με δημοτικά τραγούδια που είπαν χωρίς όργανα οι Βασιλιτσιώτες που έφυγαν με τους τελευταίους. Μαζί τους φυσικά τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου που κόπιασαν για τη δημιουργία της γιορτής και ο πρόεδρος του Συλλόγου Παν. Λυμπέρης.

"ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ" 31/07/2012


ΜΕ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΤΟΥΣ ΙΘΑΝ ΧΟΚ ΚΑΙ ΖΙΛΙ ΝΤΕΛΠΙ Χολιγουντιανά γυρίσματα σε Κορώνη και Καρδαμύλη


Το sequel της ταινίας “Before sunset” θα γυριστεί στην Καρδαμύλη και την Κορώνη με πρωταγωνιστές τον Ιθαν Χοκ και την Ζιλί Ντελπί. Χθες στην ιστοσελίδα του “Πρώτου Θέματος“ δημοσιεύτηκαν περισσότερες πληροφορίες για την ταινία που θα γυριστεί στη Μεσσηνία και για την οποία είχε γράψει πρώτη η “Ε“ .
   
  Αναλυτικά οι πληροφορίες του "Πρώτου Θέματος"
“Ο 42χρονος ηθοποιός, πατέρας 4 παιδιών, Ιθαν Χοκ αυτή την περίοδο μένει στην πανέμορφο «Costa Navarino» και θα παραμείνει εκεί μέχρι τις αρχές του Σεπτέμβρη. Ο λόγος; Το sequel της ταινίας «Before sunset». Στην ουσία
πρόκειται για το τελευταίο μέρος της τριλογίας ενός θρυλικού κινηματογραφικού love story που απέκτησε φανατικούς οπαδούς και έγινε σαν το εγχειρίδιο των ανεκπλήρωτων σχέσεων της γενιάς των 90s. Στο πρώτο μέρος («Πριν το ξημέρωμα», 1995) οι δύο ήρωες, ο Τζέσι (Χοκ) και η Σελίν, ταξιδεύουν με τρένο στη Βιέννη, γνωρίζονται και ζουν μια ερωτική ιστορία, μόνο συζητώντας στην πόλη, που ξέρουν ότι θα τελειώσει μόλις ξημερώσει. Στο δεύτερο μέρος («Πριν το ηλιοβασίλεμα», 2004), 9 χρόνια μετά οι ήρωες συναντιούνται στο Παρίσι, πάλι για μια μέρα, και συμπληρώνουν όσα δεν είχαν πει, αλλά και όλα όσα συνέβησαν στις ζωές τους ενδιάμεσα. 
Το τρίτο μέρος, που θα κάνει πρεμιέρα στις αίθουσες το καλοκαίρι του 2013, πάλι 9 χρόνια μετά, διαδραματίζεται στην Ελλάδα, και συγκεκριμένα στην Πελοπόννησο, που το φυσικό της ντεκόρ κρίθηκε το καταλληλότερο και το πιο εκρηκτικό για το φινάλε της εξαιρετικά πετυχημένης ερωτικής τριλογίας. Τα γυρίσματα θα γίνουν στα μοναδικής ομορφιάς τοπία της Πύλου, στην Καλαμάτα, στην Κορώνη και στην Καρδαμύλη, όπου το ίδιο ζευγάρι θα συναντηθεί για να βάλει τον επίλογο. Ηδη έχουν ξεκινήσει οι προετοιμασίες, οι παραγωγοί είναι ενθουσιασμένοι με τους φυσικούς χώρους και τις ατελείωτες παραλίες, ενώ ο Ιθαν Χοκ είναι κλεισμένος τις περισσότερες ώρες στο δωμάτιό του στο ξενοδοχείο «Costa Navarino» μελετώντας τον ρόλο του. Μάλιστα εκτός από παραγωγός συνυπογράφει το σενάριο με τη συμπρωταγωνίστριά του Ζιλί Ντελπί και τον σκηνοθέτη και δημιουργό των τριών ταινιών Ρίτσαρντ Λινκλέιτερ. «Κάθε φορά που βλέπω το πρόσωπό σου είναι σαν να βλέπω έναν χάρτη με μαγευτικές τοποθεσίες που όλες με περιμένουν», έλεγε ο ήρωας στη δεύτερη ταινία.
Ετσι, μετά τη Βιέννη και το Παρίσι το ζευγάρι ήρθε η ώρα και πάλι να ζήσει τη σχέση που κρατάει μια μέρα - στη μαγευτική τοποθεσία της Πελοποννήσου αυτή τη φορά. Το πότε θα ξεκινήσουν τα γυρίσματα είναι επτασφράγιστο μυστικό - αν και σύμφωνα με πληροφορίες, η ημερομηνία έναρξης τοποθετείται γύρω στις 15 Αυγούστου“.

"ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ" 31/07/2012

Ο Ίθαν Χοκ με την παρέα του, χθες νωρίς το βράδυ, έτρωγαν στην πλατεία της Πύλου, στην ταβέρνα του ΓΡΗΓΟΡΗ.

Κώστας....

ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΚΑΠΕΤΑΝ ΒΑΣΙΛΗ ΚΑΙ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΦΩΤΕΑ Βραβείο και υποτροφίες στο Πάρκο Σιδηροδρόμων


Το “Βραβείο κοινωνικού και πολιτικού δοκιμίου“ και οι “Υποτροφίες καπετάν Βασίλη Κωνσταντακόπουλου εις μνήμην Παναγιώτη Φωτέα“ θα δοθούν την Παρασκευή 3 Αυγούστου, στο Δημοτικό Πάρκο Σιδηροδρόμων, στις 9 το βράδυ.

ΠΡΟΣΩΠΑ ΥΠΕΡΑΝΩ ΥΠΟΨΙΑΣ ΣΤΟ ΚΥΚΛΩΜΑ Σύλληψη 9 Μεσσηνίων για λαθραία τσιγάρα


Γνωστοί Καλαματιανοί επιχειρηματίες και άλλοι Μεσσήνιοι υπεράνω πάσης υποψίας εμπλέκονται στο μεγάλο κύκλωμα λαθρεμπορίας τσιγάρων που εξαρθρώθηκε χθες από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας. Μέχρι στιγμής έχουν συλληφθεί 9 άτομα και 3 ακόμα καταζητούνται. Επίσης έχει βρεθεί ένας χώρος που πιθανότατα χρησιμοποιούσαν για “καβάτζα“, σε παραλιακή περιοχή κοντά στη Μεθώνη.
Οι έρευνες για τη μεγάλη αυτή υπόθεση έχουν ξεκινήσει εδώ και αρκετούς μήνες. Δεν αποκλείεται μάλιστα η υπόθεση να συσχετίζεται με τα λαθραία τσιγάρα που βρέθηκαν στα μέσα Ιουνίου σε δύο φορτηγά που εγκατέλειψαν οι οδηγοί τους έξω από την Πύλο. Ηταν φορτωμένα με 600.000 περίπου πακέτα τσιγάρα, για τα οποία οι διαφυγόντες δασμοί ανέρχονται σε 2 εκ. ευρώ περίπου.
Πληροφορίες για τη δράση του κυκλώματος φαίνεται πως ήταν στη διάθεση των αστυνομικών της Ασφάλειας εδώ και αρκετό καιρό. Χθες τα ξημερώματα οργανώθηκε μεγάλη αστυνομική επιχείρηση που περιελάμβανε ταυτόχρονες εφόδους παρουσία εισαγγελικών λειτουργών σε σπίτια εμπλεκομένων στο κύκλωμα. Ερευνες έγιναν στην Καλαμάτα και σε διάφορες περιοχές της Μεσσηνίας. Συνελήφθησαν τα φερόμενα ως βασικά μέλη του κυκλώματος και άλλα περιφερειακά. Ειδικότερα, από τα 9 άτομα που έχουν συλληφθεί οι 6 φέρονται να είχαν συστήσει συμμορία λαθρεμπορίου τσιγάρων. Ο ένας εξ αυτών φέρεται να εμπλέκεται και σε υπόθεση εμπορίας όπλων. Σύμφωνα με πληροφορίες, στην κατοχή των συλληφθέντων βρέθηκαν όπλα, χρήματα και ναρκωτικά. Οσον αφορά στην “καβάτζα“, που το κύκλωμα φέρεται να χρησιμοποιούσε για να κρύβει τα λαθραία τσιγάρα που έφταναν διά θαλάσσης, βρίσκεται σε απόκρημνο σημείο και τα μέλη του κυκλώματος είχαν φροντίσει να ανοίξουν μέχρι και δρόμο για την πρόσβαση των φορτηγών. Ο χώρος πάντως βρέθηκε άδειος.
Οι συλληφθέντες πρόκειται να οδηγηθούν σήμερα στον εισαγγελέα Καλαμάτας.

"ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ" 31/07/2012

Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών στη Μεθώνη


Την Τετάρτη 1η Αυγούστου 2012 στις  21:30, ξεκινά το 1ο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών στη Μεθώνη. Στα πλαίσια των πολιτιστικών εκδηλώσεων «Βραδιές Πολιτισμού 2012», ο Δήμος Πύλου Νέστορος και η Κοινωφελής Επιχείρηση διοργανώνουν για πρώτη χρονιά το Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών με τη φιλοδοξία να καθιερωθεί ως θεσμός. 

Στον επιβλητικό χώρο της τάφρου του κάστρου της Μεθώνης, χορευτικά συγκροτήματα από το Δήμο Πύλου_Νέστορος, την ευρύτερη περιοχή αλλά και τον υπόλοιπο ελλαδικό χώρο θα παρουσιάσουν στους θεατές χορούς υπό τη συνοδεία παραδοσιακών ακουσμάτων από την πολιτιστική μας κληρονομιά. 

Στόχος των εκδηλώσεων είναι η διαφύλαξη της λαϊκής μας παράδοσης και η μεταλαμπάδευσή της στις νεότερες γενιές. Δίνεται η ευκαιρία να αναβιώσουν οι χοροί και τα τραγούδια της περιοχής μας τα οποία συντρόφευαν τους προγόνους μας σε διάφορες στιγμές της ζωής τους. Επιπλέον, οι επισκέπτες της περιοχής έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ζωντανά τη λαϊκής μας παράδοσης. Τέλος, μέσω του Φεστιβάλ προωθείται η διάδοση της λαογραφίας, των ηθών και των εθίμων του τόπου μας αλλά και όλης της Ελλάδας.

Εκδήλωση για τον Χρυσό Πύλιο Ολυμπιονίκη Κωστή Τσικλητήρα


Την Τετάρτη 1η Αυγούστου 2012 στις  21:00, στον προαύλιο χώρο της Οικίας Τσικλητήρα στην Πύλο, θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση αφιέρωμα προς τιμήν του Πύλιου Ολυμπιονίκη Κωστή Τσικλητήρα.

Με αφορμή τη συμπλήρωση εκατό ετών από την κατάκτηση του Χρυσού Μεταλλίου από τον Κωστή Τσικλητήρα, στην Ολυμπιάδα της Στοκχόλμης, το 1912, ο Δήμος Πύλου-Νέστορος και ο Σύλλογος των Εν Αθήναις Πυλίων «Το Ναυαρίνο» τιμούν τον καταξιωμένο αθλητή στη γενέτειρά του. Στο χώρο όπου ο Κωστής Τσικλητήρας συνήθιζε να εξασκείται κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας του πριν από τους αγώνες, ο Δήμαρχος Πύλου –Νέστορος, κ. Δημήτρης Καφαντάρης, ο πρόεδρος του Συλλόγου Εν Αθήναις Πυλίων, κ. Δημήτρης Μισυρλής θα τιμήσουν τον κορυφαίο Έλληνα άλτη άνευ φόρας, τον οποίο οι Σουηδοί αθλητές σήκωσαν στα χέρια και πέταξαν τρεις φορές ψηλά φωνάζοντας στα σουηδικά «Ζήτω, ζήτω, ζήτω στην Ελλάδα».

Ο απόγονος του παγκοσμίου φήμης αθλητή, Ηρακλής Τσικλητήρας θα τιμήσει με την παρουσία του την εκδήλωση. Ο Δήμαρχος Πύλου-Νέστορος, κ. Καφαντάρης θα του απονείμει τιμητική πλακέτα, αναγνωρίζοντας την προσφορά του προγόνου του στον αθλητισμό και τον πολιτισμό.

Η προσωπικότητα και το ήθος του ολυμπιονίκη Τσικλητήρα αποτέλεσαν και αποτελούν φωτεινό λίκνο, διαδίδοντας το αθλητικό ιδεώδες και το «ευ αγωνίζεσθαι» σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης. 

Δευτέρα 30 Ιουλίου 2012

ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΗΣ ΠΥΛΙΑΣ Απατεώνας προσπάθησε να ξεγελάσει φαρμακοποιούς


Ενας 42χρονος Ελληνας συνελήφθη την περασμένη Παρασκευή για απάτη και απόπειρα απάτης σε βάρος ενός γιατρού και δύο φαρμακοποιών. Ειδικότερα ο συλληφθείς προσπάθησε την Παρασκευή το πρωί να ξεγελάσει γιατρό στην Πύλο για να του συνταγογραφήσει φάρμακα, δήθεν για συγγενή του. Μάλιστα ο 42χρονος εμφάνισε στο γιατρό και έναν Αριθμό Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (ΑΜΚΑ), χωρίς όμως να καταφέρει να τον πείσει. Ο γιατρός, μόλις ο άνδρας έφυγε από το γραφείο του, ειδοποίησε την Αστυνομία. Το ίδιο βράδυ, μετά από οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση, ο 42χρονος εντοπίστηκε και συνελήφθη σε χωριό της Οιχαλίας. Από την έρευνα που ακολούθησε αποκαλύφθηκε πως στην ευρύτερη περιοχή της Πύλου ο συλληφθείς είχε εξαπατήσει ή αποπειραθεί να εξαπατήσει τον ίδιο γιατρό καθώς και δύο φαρμακοποιούς. Συγκεκριμένα, στις 9 του μήνα, στην Πύλο, παρουσιάστηκε στον ίδιο γιατρό και επιδεικνύοντας το βιβλιάριο υγείας γυναίκας -για το οποίο έχει δηλωθεί κλοπή στο Αστυνομικό Τμήμα Κιάτου- ισχυρίστηκε ότι είναι συγγενής του και χρειάζεται να της συνταγογραφηθούν άμεσα συγκεκριμένα φάρμακα. Τότε, ο γιατρός είχε πειστεί και τα είχε συνταγογραφήσει. Στις 23 του μήνα, στην Μεθώνη, πήγε σε φαρμακείο και αφού έδειξε την συνταγή του γιατρού, ισχυρίστηκε ότι αγόρασε τα αντίστοιχα φάρμακα σε προγενέστερο χρόνο πληρώνοντας το σχετικό αντίτιμο. Με τον τρόπο αυτό προσπάθησε να πείσει το φαρμακοποιό να του επιστραφούν τα χρήματα που δήθεν έδωσε, χωρίς, ωστόσο, να καταφέρει το σκοπό του.
Αργότερα την ίδια ημέρα, στο Κορυφάσιο, πήγε σε άλλο φαρμακείο και με την ίδια μέθοδο έπεισε την υπάλληλο να δεχθεί την ηλεκτρονική συνταγή και να πάρει τα χρήματα. Τις αστυνομικές έρευνες και το προανακριτικό έργο διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Πύλου, ενώ ερευνάται και η τυχόν συμμετοχή του και σε άλλες παρόμοιες παράνομες πράξεις.

"ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ" 30/07/2012

Ο τουριστικός επιχειρηματίας Pontus Langley: "Στη Μεσσηνία ήρθαμε για να μείνουμε"

Ο Pontus Langley με τον Θανάση Ψαρούλη

«Είναι πάρα πολύ ευχαριστημένοι οι Σουηδοί που έρχονται εδώ. Τους αρέσει πάρα πολύ το μέρος. Ο ήλιος, η θάλασσα, η θαυμάσια αμμουδιά, τα φαγητά που έχουν εδώ. Η Μεσσηνία έχει τα καλύτερα προϊόντα, έχει θαυμάσιους αρχαιολογικούς χώρους που ο καθένας μπορεί να επισκεφθεί. Εχει όλες τις ομορφιές, δεν της λείπει τίποτα». Αυτό τονίζει στην "Ε" ο Σουηδός Pontus Langley, τουρ οπερέιτορ και ιδιοκτήτης ή διαχειριστής 15 ξενοδοχείων σε Ελλάδα, Γαλλία και Καραϊβική. Ο άνθρωπος που διαχειρίζεται το καινούργιο εντυπωσιακό ξενοδοχείο στην παραλία της Ανάληψης, Langley Resort Buca Beach.
Ο κ. Langley σημειώνει ότι σκοπός τους είναι να πετύχουν την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου σε συνεργασία με την Costa Navarino, την οποία χαρακτήρισε ως τη μεγαλύτερη τουριστική μονάδα της Ευρώπης και υποκλίθηκε στη μεγαλειώδη αυτή πράσινη επένδυση. 
Επισημαίνει πως έχουν πολλά σχέδια για τη Μεσσηνία. «Εδώ ήρθαμε για να μείνουμε, δεν ήρθαμε για μια χρονιά».

Τροποποιήθηκε το καταστατικό της Μεσσηνιακής Αμφικτιονίας


Την τροποποίηση του καταστατικού ενέκρινε το συνέδριο της Μεσσηνιακής Αμφικτιονίας. Οπως είπε στην "Ε" ο γραμματέας της οργάνωσης Παναγιώτης Μπαζίγος, ένας από τους σκοπούς αυτής της τροποποίησης ήταν η διεύρυνση του Διοικητικού Συμβουλίου, προκειμένου να δοθούν αξιώματα στους προέδρους της Παμμεσσηνιακής Ομοσπονδίας Αμερικής και Καναδά (α' αντιπροέδρου) και της Παμμεσσηνιακής Ομοσπονδίας Αυστραλίας (β' αντιπροέδρου). Επιπλέον μετά τον "Καλλικράτη" έπρεπε να αναπροσαρμοστεί το καταστατικό έτσι ώστε τα αξιώματα που είχε η τέως Νομαρχία Μεσσηνίας να μεταφερθούν στην Περιφέρεια Πελοποννήσου. Επίσης, με το νέο καταστατικό το δικαίωμα να γίνονται μέλη μόλις το αιτηθούν έχουν πλέον και οι πολιτιστικοί σύλλογοι με έδρα τη Μεσσηνία, που πριν δεν είχαν τέτοιο δικαίωμα. 
Να σημειωθεί ότι του χρόνου τέτοιο καιρό θα γίνει το εκλογοαπολογιστικό συνέδριο της Αμφικτιονίας, προκειμένου να εκλεγεί νέο ΔΣ, με βάση τις αλλαγές που έγιναν φέτος στο καταστατικό συνέδριο. 
Ο Παν. Μπαζίγος ανέφερε επίσης ότι στο φετινό συνέδριο αποφάσισαν από του χρόνου να προωθήσουν το μεσσηνιακό αντάμωμα. «Πέραν του συνεδρίου ένας δήμος θα αναλαμβάνει κάθε χρόνο το μεσσηνιακό αντάμωμα», ανέφερε. 
Στις εργασίες του συνεδρίου παρέστη ως εκπρόσωπος της κυβέρνησης ο υφυπουργός Εξωτερικών Κώστας Τσιάρας, υπεύθυνος σε θέματα ομογένειας. «Η παρουσία του ήταν τιμή για εμάς γιατί δείχνει το ενδιαφέρον της κυβέρνησης στα πράγματα της Αμφικτιονίας», ανέφερε καταλήγοντας ο Παν. Μπαζίγος. 
Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου ο πρόεδρος της Μεσσηνιακής Αμφικτιονίας Κώστας Κόλλιας βράβευσε την επίτιμη έφορο Ξένη Αραπογιάννη.

"ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ online" 30/07/2012

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΠΡΟΣ ΤΙΜΗΝ ΤΟΥ ΧΡΥΣΟΥ ΟΛΥΜΠΙΟΝΙΚΗ ΚΩΣΤΗ ΤΣΙΚΛΗΤΗΡΑ


ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ

Προσθήκη λεζάντας

Παρασκευή 27 Ιουλίου 2012

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΜΕ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗ ΥΠΟΥΡΓΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ, ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑΣ,ΥΠΟΔΟΜΩΝ, ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ & ΔΙΚΤΥΩΝ


Συνάντηση εργασίας πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 26 Ιουλίου 2012, ανάμεσα στον Αναπληρωτή Υπουργό Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, κ. Σταύρο Καλογιάννη και το Δήμαρχο Πύλου-Νέστορος, κ. Δημήτρη Καφαντάρη.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε ύστερα από αίτημα του κ. Καφαντάρη προκειμένου να συζητηθεί το θέμα που αφορά την επιτάχυνση των διαδικασιών ώστε να προχωρήσει η μελέτη του δρόμου Ριζόμυλος-Πύλος-Μεθώνη, Νομού Μεσσηνίας. Η βελτίωση της οδικής σύνδεσης της περιοχής του Δήμου Πύλου-Νέστορος με την Καλαμάτα και το νέο οδικό άξονα Καλαμάτας-Τρίπολης-Αθήνας, αποτελεί καθολικό και πάγιο αίτημα των κατοίκων και φυσικά του Δημάρχου. Επειδή η ανάγκη οδικής σύνδεσης κρίνεται επιτακτική, ειδικά ενόψει της τουριστικής ανάπτυξης της περιοχής, ο Δήμαρχος έκρινε αναγκαίο να συζητήσουν από κοντά με τον Αναπληρωτή Υπουργό για το τόσο σημαντικό αυτό έργο.

Διεθνείς διακρίσεις για την Costa Navarino


Νέες διακρίσεις για την Costa Navarino συμβάλλουν στην καθιέρωσή της -αλλά και της Μεσσηνίας γενικότερα- ανάμεσα στους καλύτερους τουριστικούς προορισμούς παγκοσμίως. Το ξενοδοχείο “The Romanos - A Luxury Collection Resort” επιλέχθηκε από το CNN GO, την ταξιδιωτική ιστοσελίδα του CNN, ανάμεσα στα “Καλύτερα παραθαλάσσια resorts του κόσμου“.
Επίσης, το δεύτερο signature γήπεδο γκολφ στην Costa Navarino, “The Bay Course”, επελέγη από τη γνωστή αμερικανική έκδοση “Robb Report” ανάμεσα στα “Κορυφαία Γήπεδα Γκολφ“: μια σημαντική διάκριση που αναδεικνύει περαιτέρω την Costa Navarino ως έναν νέο προορισμό για γκολφ.

"ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ" 27/07/2012

Ακύρωση εκδήλωσης


Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι η προγραμματισμένη εκδήλωση για τη Δευτέρα 30 Ιουλίου 2012, στον Προαύλιο χώρο της Οικίας Τσικλητήρα με τίτλο «Νέστορας, βασιλιάς της Πύλου και νόμοι της φυσικής», δε θα πραγματοποιηθεί.
Δυστυχώς ο κύριος Βασίλης Δικαιουλάκος, βασικός ομιλητής της παρουσίασης δε θα μπορέσει να παρευρεθεί για προσωπικούς του λόγους.
Οι υπόλοιπες εκδηλώσεις του Δήμου Πύλου-Νέστορος, «Βραδιές Πολιτισμού 2012» συνεχίζονται.

Καλή διασκέδαση!
                                                                     
                                                                         ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
                                                                 ΔΗΜΟΥ ΠΥΛΟΥ -ΝΕΣΤΟΡΟΣ

Τρίτεκνοι στο αντάμωμα συλλόγων

"ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ" 27/07/2012

Τι σημαίνει

"ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ" 27/07/2012

Πώς μπορούμε να κάνουμε τη Μεσσηνία προσβάσιμη


Υπάρχουν 2 βασικοί κανόνες με τους οποίους ο υποψήφιος ταξιδιώτης κάνει την
επιλογή του. 
Πρώτον πού θα πάει.
Δεύτερον πώς θα πάει. 
Ο τουρισμός στην Μεσσηνία και γενικότερα στην Πελοπόννησο έχει πολλά πλεονεκτήματα αλλά και πάρα πολλές ανεπάρκειες. Εχει όμως -σε κάθε περίπτωση-πολύ μεγάλες δυνατότητες και προοπτικές τόσο για τις επιχειρήσεις που ήδη υπάρχουν αλλά και για αυτές που θα ακολουθούσουν  ώστε να έχουν διασφαλισμένο ένα βιώσιμο και κερδοφόρο περιβάλλον δημιουργώντας πλούτο και θέσεις εργασίας σε όλη την περιφέρεια. 
Οι τρόποι πρόσβασης στην Μεσσηνία και την υπόλοιπη Περιφέρεια της Πελοποννήσου από το εξωτερικό είναι δραματικά περιορισμένοι και δεν μπορούν σε καμία περίπτωση να καλύψουν τις απαιτήσεις του σημερινού τουρίστα για εύκολη, γρήγορη και οικονομική μετάβαση από τον τόπο προέλευσης στον τόπο προορισμού. 

“Κτυπήθηκε“ η Γιάλοβα από ψηλά

"ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ" 27/07/2012

Ολοκληρώθηκαν οι αεροψεκασμοί

"ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ" 27/07/2012

ΔΗΜΟΣ ΠΥΛΟΥ - ΝΕΣΤΟΡΟΣ Συμβάσεις για οδικά έργα


Τις συμβάσεις για την υλοποίηση δύο έργων του δήμου του, υπέγραψε χθες με τον εργολάβο Γιάννη Τσούση, ο δήμαρχος Πύλου - Νέστορος Δημήτρης Καφαντάρης. Το ένα αφορά τις αποκαταστάσεις οδοστρωμάτων αποχέτευσης Χώρας, προϋπολογισμού 130.000 ευρώ. Το ύψος της σύμβασης είναι 121.624 ευρώ με ΦΠΑ. Το άλλο έργο είχε τίτλο “Χρήση μηχανημάτων για συντήρηση δρόμων -χανδάκων κλπ.” και αφορά εργασίες συντήρησης του δικτύου των αγροτικών δρόμων σ’ όλες τις Δημοτικές Ενότητες. Εχει προϋπολογισμό 155.000 ευρώ και με την έκπτωση το ύψος της σύμβασης είναι 147.250 ευρώ με ΦΠΑ. Η προθεσμία υλοποίησης του συγκεκριμένου έργου είναι 3 μήνες.

"ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ" 27/07/2012

Γιατί συγκινήθηκε;


Παρά το φορτωμένο πρόγραμμά του, ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς παρακολουθεί την επικαιρότητα.
Προχθές, μάλιστα, όπως αναφέρει ο Ελεύθερος Τύπος, συγκινήθηκε όταν έμαθε ότι ο γιατρός Περικλής Π., τιμώντας τον όρκο του Ιπποκράτη, έβγαλε από την εντατική του Αττικού νοσοκομείου τον πατέρα του, επίσης γιατρό που βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση, προκειμένου να βρεθεί κρεβάτι για την 15χρονη από την Πάρο.
Ο εν λόγω γιατρός, σύμφωνα με την εφημερίδα, είναι  φίλος του πρωθυπουργού, καθώς και οι δύο κατάγονται από την Πύλο.

"enikos.gr" 27/07/2012

Είναι ιδιαίτερη τιμή μου που και οι δυο είναι φίλοι μου. Και ο πρωθυπουργός αλλά και ο Περικλής Παναγόπουλος. Έτσι νιώθω την υποχρέωση να αναφέρω το όνομά του ολόκληρο γιατί θεωρώ πως η πράξη του δείχνει τη μεγαλοσύνη του ανθρώπου αυτού και της οικογένειάς του.  
Φίλος μου είναι και ο Παναγιώτης Παναγόπουλος (γιατρός και πατέρας του Περικλή) που επί σχεδόν πενήντα χρόνια ασκούσε την ιατρική επιστήμη στην Πύλο και ακόμα και τώρα, στην περιθανάτια κατάστασή του, έσωσε ακόμα μια ζωή.

Κώστας....

Πέμπτη 26 Ιουλίου 2012

Τι σημαίνει

"ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ" 26/07/2012

ΔΗΜΟΣ ΠΥΛΟΥ - ΝΕΣΤΟΡΟΣ Να ανακαλέσει ο Κανάκης ζητεί η μείζων μειοψηφία


Στο φύλλο της εφημερίδας σας της 17-Ιουλίου-2012 δημοσιεύσατε επιστολή του κ. Κανάκη Ηλία κατά του δημάρχου Πύλου-Νέστορος κ. Καφαντάρη, στην οποία καταφέρεται και κατά της αντιπολίτευσης. 
Το μεγάλο πρόβλημα των κουνουπιών που αντιμετωπίζουμε, καθώς και το πρόβλημα της καθαριότητας των παραλιών και των δρόμων, το έχουμε θίξει επανειλημμένως στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Πύλου-Νέστορος.
Στην συνέχεια της επιστολής του ο κ. Κανάκης κατηγορεί ευθέως τον δήμαρχο ότι απαξιώνει την συγκεκριμένη περιοχή, για να μειωθεί η αγοραστική της αξία προκειμένου να πουληθεί και να ωφεληθεί συγκεκριμένος αγοραστής.
Οι κατηγορίες περί “προστασίας” του δημάρχου σε συγκεκριμένο επιχειρηματία είναι βαρύτατες.
Κύριε Κανάκη,
Ως μείζων μειοψηφία στο Δήμο Πύλου-Νέστορος δεν αποδεχόμαστε την κατηγορία ότι ακολουθούμε τα χνάρια του κ. δημάρχου επισφραγίζοντας το έργο του. Πληροφορούμε εσένα και τους δημότες του δήμου μας, ότι δεν γνωρίζουμε περί απαξιώσεως της περιοχής και προστασίας του δημάρχου. Δεν γνωρίζουμε κανένα αγοραστή που προσπαθεί να αγοράσει απαξιωμένες περιουσίες.
Οσα γράφετε εις βάρος του κ. δημάρχου είναι υποχρεωμένος, ο κατά τα άλλα λαλίστατος κ. Καφαντάρης, να σας ανακαλέσει και με στοιχεία να ανασκευάσει τα όσα του καταμαρτυρείτε. Είναι υποχρεωμένος να προστατεύσει τουλάχιστον τον θεσμό του δημάρχου.
Κύριε Κανάκη,
Ως μείζων μειοψηφία στο Δήμο Πύλου-Νέστορος προσπαθούμε να συνεισφέρουμε, με τις θέσεις μας και τις προτάσεις μας, στην καλύτερη λειτουργία του δήμου, ελέγχοντας όσο μπορούμε την δημοτική αρχή και προστατεύοντας τα συμφέροντα των πολιτών. Η παρούσα δημοτική αρχή κάνει ό,τι μπορεί για να δυσκολέψει το έργο μας. Γνωρίζεις πολύ καλά ότι αναγκαστήκαμε να απέχουμε από τις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου έως ότου μας χορηγήσουν, όπως υποχρεούνται και όπως έχει δεσμευτεί δημόσια ο δήμαρχος, χώρο μέσα στο κτήριο του δήμου για τις ανάγκες των μειοψηφιών.
Κύριε Κανάκη,
Σας καλούμε να ανακαλέσετε μέσω της εφημερίδας τα όσα ανυπόστατα, αναληθή, και συκοφαντικά, καταλογίζετε εις βάρος της αντιπολίτευσης. Σε διαφορετική περίπτωση πρέπει να αποδείξετε πότε και με ποιο τρόπο εμείς ακολουθούμε τα χνάρια του δημάρχου και συνηγορούμε στην απαξίωση και υποβάθμιση της περιοχής για να ξεπουληθεί σε ποιον και με ποιο τίμημα.
Σας γνωρίζουμε ότι εμείς οι σύμβουλοι της μείζονος μειοψηφίας, προσπαθούμε με παρεμβάσεις και προτάσεις προς την κατεύθυνση της αναβάθμισης όλων των περιοχών σε ολόκληρο το δήμο.
Απαιτούμε άμεση ανάκληση των όσων έχετε γράψει εις βάρος μας, στην επιστολή σας, της 17-Ιουλίου-2012.

Οι σύμβουλοι
 της μείζονος μειοψηφίας 
του Δήμου Πύλου - Νέστορος 

"ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ" 26/07/2012

Παραλαβή μελετών έργων Δήμου Πύλου - Νέστορος


Μελέτες για σημαντικά έργα και παρεμβάσεις ενέκρινε και παρέλαβε το Δημοτικό Συμβούλιο Πύλου - Νέστορος, σε συνεδρίασή του τη Δευτέρα.
Οι μελέτες αυτές αφορούν: Την αποκατάσταση του κτηρίου κληροδοτήματος Ταρσούλη - Αξελού στην Κορώνη. Τη διαμόρφωση θέσης θέας πλησίον του Δημοτικού Σχολείου στην Τοπική Κοινότητα Παπαφλέσσα (Κοντογόνι). Τη διαμόρφωση του προαύλιου χώρου του ιερού ναού Μεταμόρφωσης του Σωτήρος και την ανάπλαση του ευρύτερου περιβάλλοντος χώρου στην Τοπική Κοινότητα Μεταμόρφωσης. Την ανακαίνιση και αρχιτεκτονική αναδιαρρύθμιση εσωτερικών χώρων του Δημαρχείου Πύλου και τη δημιουργία αίθουσας πολλαπλών χρήσεων. Την αναστήλωση και ανάδειξη του κτηρίου Μπάρκα κοντά στο Αρχαιολογικό Μουσείο Χώρας.

"ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ" 26/07/2012

Αναπλάσεις περιοχών Δήμου Πύλου - Νέστορος


Σημαντικά έργα αναπλάσεων πρόκειται να υποβάλει ο Δήμος Πύλου - Νέστορος για ένταξη σε πρόγραμμα, που διαχειρίζεται η ΕΕΤΑΑ (Ελληνική Εταιρεία Τοπικής Αυτοδιοίκησης και Ανάπτυξης).
Σύμφωνα με πρόταση που ενέκρινε το Δημοτικό Συμβούλιο, μετά την επικαιροποίηση των τευχών δημοπράτησης θα υποβληθούν τα ακόλουθα έργα: Αναπλάσεις κοινοχρήστων χώρων Πύλου (πλατείες Οικονομίδη και Παπαφλέσσα), αναπλάσεις κλιμάκων Μισυρλή, Πεισιστράτου και Μαιζώνος στην Πύλο, αναπλάσεις παραλίας Γιάλοβας και αναπλάσεις στην Τοπική Κοινότητα Φοινικούντας.
Τα δύο πρώτα έργα που αφορούν την Πύλο, έχουν μελετηθεί από την Πολυτεχνική Σχολή του Πανεπιστημίου Πατρών επί της θητείας της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής.

"ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ" 26/07/2012

Γεωλογική μελέτη Γυμνασίου Κορώνης


Ενα ακόμα βήμα έγινε για τη μελετητική ωριμότητα του έργου του νέου Γυμνασίου - Λυκείου Κορώνης. Το Δημοτικό Συμβούλιο Πύλου - Νέστορος ενέκρινε και παρέλαβε τη γεωλογική μελέτη καταλληλότητας για την πολεοδόμηση της περιοχής Σαράντου στην Κορώνη, που αφορά την ανέγερση του σχολείου. Το νέο Γυμνάσιο -Λύκειο Κορώνης πρόκειται να ενταχθεί και να υλοποιηθεί από το ΠΕΠ του ΕΣΠΑ.

"ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ" 26/07/2012

Βραδιά κλασικής μουσικής στην Κορώνη

Κίνηση Ενεργών Πολιτών Κορώνης / Active Citizens of Κορώνη   ----  Φεστιβάλ Τεχνών Κορώνης  2012   /   Κoroni  Arts  Festival  2012
Ελεήστρια  / Eleistria – 29 Ιουλίου  / July 29,  2012  at /στις  22:00 hrs  
Σας προσκαλούμε σε μία Βραδιά Μουσικής Δωματίου με έργα για βιολί και πιάνο /////  We invite you to a Chamber music concert for violin and piano
Είσοδος  / Entrance 7 euro / 5 euro

Δανάη Παπαματθαίου – Μάτσκε, βιολί
Danae Papamatthäou – Matschke, Violine

Ούβε Μάτσκε, πιάνο
Uwe Matschke, Klavier

ΤΟ ΔΗ. ΠΕ. ΘΕ. ΚΟΖΑΝΗΣ ΣΤΗ ΧΩΡΑ

Χώρα:  Παρασκευή 27 Ιουλίου στο γυμνάσιο στις 9 μ.μ.



https://skydrive.live.com/?cid=91a8cb1fabf49e7d&Bsrc=Share&Bpub=SDX.SkyDrive&sc=Photos&resid=91A8CB1FABF49E7D!159&id=91A8CB1FABF49E7D%21159#cid=91A8CB1FABF49E7D&id=91A8CB1FABF49E7D%21168&sc=Photos


Ο ΔΗΜΟΣ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ


Ο Δήμος Τριφυλίας που δημιουργήθηκε με τον νόμο «Καλλικράτη» περιλαμβάνει στα διοικητικά του όρια τέσσερα λιμάνια. 
Το μεγαλύτερο λιμάνι αφορά αυτό της Κυπαρισσίας, το οποίο τα τελευταία χρόνια έχει απορροφήσει περίπου 13.000.000€ από το Γ’ Κ.Π.Σ. και έχει ανακατασκευαστεί και επεκταθεί. Η δυναμικότητά του είναι τέτοια που μπορεί να ελλιμενίσει 250 περίπου τουριστικά σκάφη και 150 αλιευτικά δίνοντας επιπλέον και τη δυνατότητα πρόσδεσης σε κρουαζιερόπλοιο μήκους έως 200 μέτρων.  Σε τριμερή προγραμματική συμφωνία με το Λιμενικό Ταμείο Μεσσηνίας, την Περιφέρεια Πελοποννήσου και το Δήμο Τριφυλίας έχει ξεκινήσει η διαδικασία προκήρυξης για την εκπόνηση Master Plan, προκειμένου ο τουριστικός χαρακτήρας και αλιευτικό καταφύγιο που ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο έχει αποφασίσει να έχει το λιμάνι, να υλοποιηθούν μέσα από τις εγκαταστάσεις που θα σχεδιαστούν. Το 2010 εγκρίθηκε με το ΦΕΚ Α.Α.Π. 300/27-07-2010, ο καθορισμός της χερσαίας ζώνης λιμένα που αφορά έκταση 30 περίπου στρεμμάτων, στην οποία υπάρχει και ένα ισόγειο ακίνητο εκτάσεως περίπου 90τ.μ. ιδιοκτησίας λιμενικού ταμείου. 
Το αλιευτικό καταφύγιο Μαραθούπολης για το οποίο ολοκληρώνονται οι διαδικασίες εξομοίωσης του χώρου και ο καθορισμός της χερσαίας ζώνης, το οποίο εξυπηρετεί 100 περίπου αλιευτικά σκάφη της περιοχής. Πρόσφατα ο Δήμος Τριφυλίας σε συνεργασία με την περιφέρεια Πελοποννήσου, έκανε τις απαραίτητες εργασίες εκβάθυνσης και απελευθέρωσης της εισόδου που είχε επιχωθεί από θαλασσοταραχή.
Τα δύο μικρότερα ιστορικά λιμάνια του Αγρίλι και της Αγίας Κυριακής που ελλιμενίζουν ικανό αριθμό αλιευτικών σκαφών και για τα οποία ξεκινάμε την διαδικασία ορισμού χερσαίας ζώνης.
Η άποψή μας είναι ότι τα λιμάνια του δήμου Τριφυλίας δεν πρέπει να υπαχθούν στο δημοτικό λιμενικό ταμείο του δήμου Πύλου-Νέστορος γιατί ο δήμος Τριφυλίας έχοντας και πολύ μεγαλύτερο αντικείμενο διαχείρισης (λιμάνια, έκταση χερσαίας ζώνης κ.λ.π.), μπορεί και επιβάλλεται να δημιουργήσει το δικό του Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο. Για το σκοπό αυτό, με νέα του απόφαση επιβεβαιώνει παλαιότερη απόφαση του Δήμου Κυπαρισσίας που εξέφραζε την θέλησή του για τη δημιουργία λιμενικού ταμείου αλλά τότε δεν υπήρχε το νομικό πλαίσιο.