Δευτέρα 31 Δεκεμβρίου 2012

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΠΥΛΟΥ - ΝΕΣΤΟΡΟΣ Αναβλήθηκε η συνεδρίαση λόγω έλλειψης απαρτίας


Λόγω έλλειψης απαρτίας αναβλήθηκε η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πύλου - Νέστορος, η τελευταία για το 2012 που είχε προγραμματιστεί την περασμένη Παρασκευή. Το γεγονός σχολίασε ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Τάσος Τσορώνης, επικρίνοντας το δήμαρχο Δημήτρη Καφαντάρη και κάνοντας λόγο για προβλήματα στην πλειοψηφία, στην παράταξη του δημάρχου. 
»Δεν είχε απαρτία η πλειοψηφία. Πήγαν οι 11 από τους 16 συμβούλους», είπε ο κ. Τσορώνης κι επιβεβαίωσε ότι απείχαν και οι μειοψηφίες.
Ανέφερε πως «και το προηγούμενο Συμβούλιο έγινε, γιατί πήγε η μειοψηφία» και παρατήρησε: «Εφόσον ο δήμαρχος Δημήτρης Καφαντάρης δεν ικανοποιήσει αυτά που μας έχει υποσχεθεί, δε μας δώσει γραφείο στο Δημαρχείο, δεν είμαστε διατεθειμένοι να τον στηρίξουμε για να κάνει τα Συμβούλια. Συμπεριφέρεται ως απόλυτος μονάρχης. Την προηγούμενη φορά πήγαμε, για να μην είμαστε τελείως αρνητικοί. Φαίνεται ότι αντιμετωπίζει πρόβλημα με τη δημοτική του ομάδα». 

Γ.Σ. "ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ" 31/12/2012

Έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πύλου - Νέστορος σήμερα. Η συνεδρίαση κρίθηκε κατεπείγουσα γιατί έπρεπε να ληφθούν αποφάσεις εντός του 2012, γιατί κινδύνευαν άμεσα και σοβαρά τα δημοτικά συμφέροντα.
Γι' άλλη μια φορά βρήκε η αντιπολίτευση να κάνει "αντιπολίτευση" εις βάρος των δημοτικών συμφερόντων με παιδιάστικα "γινάτια" . 

ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΡΧΕΣ ΜΑΡΤΙΟΥ Τσάρτερ από Σουηδία για γκολφ στη Μεσσηνία

Στον παγκόσμιο τουριστικό χάρτη για τους παίκτες γκολφ μπαίνει πλέον η Ελλάδα και ειδικότερα η Μεσσηνία, καθώς όπως έγινε γνωστό, από τις αρχές Μαρτίου ξεκινούν οι πρώτες οργανωμένες πτήσεις τσάρτερ από τη Σουηδία. Βασικός προορισμός η Costa Navarino. Αν συνυπολογίσουμε ότι επί της ουσίας το γεγονός αυτό συνδυάζεται και με την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου για την περιοχή μας από τους 6 στους 9 μήνες, γίνεται εύκολα αντιληπτό ότι το 2013 ξεκινάει με πολύ αισιόδοξες προοπτικές στον τομέα του τουρισμού.
Την παραπάνω εκτίμηση επιβεβαίωσε μιλώντας στην “Ε” ο εμπορικός διευθυντής της KUONI στη Σκανδιναβία και ένας εκ των 5 αντιπροέδρων της εταιρείας παγκοσμίως  Τάκης Φιλιππόπουλος  (φωτό), ο οποίος μέσα στις γιορτές βρέθηκε στην Μεσσηνία για την διευθέτηση λεπτομερειών γύρω από τις πρώτες πτήσεις τσάρτερ από τη Σουηδία, απευθυνόμενες κατά κύριο λόγο σε παίκτες γκολφ. “Πρόκειται για μία πτήση τσάρτερ την εβδομάδα από Στοκχόλμη προς Καλαμάτα με αεροσκάφος της Aegean. Οι πτήσεις θα ξεκινήσουν από τις 9 Μαρτίου και θα διαρκέσουν μέχρι τα τέλη Νοεμβρίου, ενώ κάθε μία θα μεταφέρει 140 επιβάτες” σημειώνει ο κ. Φιλιππόπουλος. Ουσιαστικά πρόκειται για την πρώτη ανάλογη προσπάθεια για ολόκληρο τον ελληνικό χώρο και εφόσον υπάρξουν τα επιθυμητά αποτελέσματα σύντομα θα δρομολογηθούν ανάλογες πτήσεις από Κοπεγχάγη και Οσλο. Ενδεικτικό πάντως της απήχησης που έχει το γκολφ στη Σουηδία είναι ότι υπάρχουν περίπου 700 γήπεδα γκολφ, στα οποία παίζουν 500.000 παίκτες ετησίως, οι μισοί εκ των οποίων κάθε χειμώνα ταξιδεύουν στο εξωτερικό για γκολφ λόγω των καιρικών συνθηκών που επικρατούν στη Σκανδιναβία. Ο κ. Φιλιππόπουλος πάντως μιλώντας στην “Ε” στάθηκε ιδιαιτέρως στη συμβολή της ιδιωτικής πρωτοβουλίας σε αυτή την προσπάθεια αναφερόμενος στην Costa Navarino, η οποία όπως είπε πίστεψε σε αυτή την προσπάθεια και κυνήγησε με όλες τις δυνάμεις της την καθιέρωση τέτοιων δρομολογίων. 

Παρασκευή 28 Δεκεμβρίου 2012

Ανάπλαση της πλατείας Ρωμανού


Δημοπρασία για την ανάπλαση της πλατείας στο Ρωμανού, προϋπολογισμού 135.000 ευρώ, πραγματοποιεί ο Δήμος Πύλου - Νεστορος στις 22 Ιανουαρίου. Το έργο χρηματοδοτείται από ΣΑΤΑ και ιδίους πόρους.

"ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ" 28/12/2012

ΕΛΑΦΡΑ ΜΕΙΩΜΕΝΗ Η ΚΙΝΗΣΗ ΣΤΑ ΔΙΟΔΙΑ 15.000 αυτοκίνητα πέρασαν τις γιορτές στη Μεσσηνία


Ελαφρώς μειωμένη σε σχέση με πέρσι ήταν η κάθοδος των εκδρομέων στην Πελοπόννησο και στη Μεσσηνία, τη φετινή περίοδο των Χριστουγέννων. Σύμφωνα με τα στοιχεία του “Μορέα” από την Παρασκευή 21 έως και τη Δευτέρα 24 Δεκεμβρίου, από τα διόδια Σπαθοβουνίου πέρασαν 39.700 αυτοκίνητα και απ’ αυτά στη Γέφυρα Μάναρη 15.100 αυτοκίνητα.
«Ηταν ελαφρώς πεσμένη φέτος η κίνηση», μας είπε αρμόδιος παράγοντας του ομίλου, αλλά επεσήμανε πως «δεν μπορείς να υπολογίσεις με σιγουριά, με αντικειμενικά κριτήρια τη μείωση, γιατί φέτος η παραμονή των Χριστουγέννων ήταν εργάσιμη ημέρα. Και αυτό έπαιξε το ρόλο του».

"ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ" 28/12/2012

Αρχές Ιανουαρίου συνάντηση με Σαμαρά για Ολυμπία Οδό


Το πρώτο δεκαήμερο του Ιανουαρίου θα πραγματοποιηθεί στο Μέγαρο Μαξίμου η συνάντηση του πρωθυπουργού Αντ. Σαμαρά με την επιτροπή που συγκροτήθηκε για την Ολυμπία Οδό. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης τα μέλη της επιτροπής θα ζητήσουν από τον πρωθυπουργό να μην σταματήσει η Ολυμπία Οδός στην Πάτρα και να κατασκευαστεί όπως προβλέπει η προγραμματική σύμβαση έως την Τσακώνα.  Την επιτροπή αποτελούν ο αναπληρωτής υπουργός Πολιτισμού Κ. Τζαβάρας, οι περιφερειάρχες Δυτικής Ελλάδας Απ. Κατσιφάρας και Πελοποννήσου Π. Τατούλης και ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας Χαρ. Καφύρας. 

"ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ" 28/12/2012

Πέμπτη 27 Δεκεμβρίου 2012

ΜΗΝΥΜΑ & ΕΥΧΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΕΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΠΥΛΟΥ ΝΕΣΤΟΡΟΣ


Είναι γεγονός, ότι ο Νέος Χρόνος βρίσκει την πατρίδα μας, σε μια από τις δυσκολότερες περιόδους των τελευταίων δεκαετιών. Οι τελευταίες εξελίξεις δημιουργούν προσδοκίες, ότι αρχίζει να φαίνεται μια αχτίδα φωτός στην άκρη του τούνελ, έστω κι αν χαρακτηρίζεται, ως αχνή, για πολλούς από εμάς. Στην μακρόχρονη ελληνική ιστορία το καινούριο, το ελπιδοφόρο, οι ανατροπές ξεκίνησαν μέσα από τις δύσκολες καταστάσεις. Όλοι μας ευχόμαστε να επιβεβαιωθεί αυτή η παράδοση. 

Φυσικά, η πρωτόγνωρη οικονομική κρίση έχει αφήσει βαθιές πληγές στην κοινωνία μας. Άνθρωποι της διπλανής μας πόρτας έχουν στερηθεί παντελώς τους πόρους επιβίωσης αντιμετωπίζοντας όμως με αξιοπρέπεια τις απρόβλεπτες αντιξοότητες της σκληρής πραγματικότητας και τα πολυποίκιλα προβλήματα.

Στόχος μας να παραμείνουμε άνθρωποι, γιατί η επίδειξη ανθρωπιάς είναι στοιχείο μιας πολιτισμένης κοινωνίας. Από κοινού, να πασχίσουμε ο καθένας με τις δυνατότητες του, να σταθούμε όλοι όρθιοι. Όπλα μας, οι διαχρονικές αξίες και τα ιδανικά της φυλής μας όπως οι έννοιες της αλληλεγγύης της φιλανθρωπίας και της ομοψυχίας.

Ο θεσμός της Τοπικής Αυτοδιοίκησης έχει τη διαρκή υποχρέωση να βρίσκεται με κάθε μέσον στο πλευρό των πολιτών που έχουν ανάγκη. Στους ώμους της έχει πέσει το βάρος να δώσει ελπίδα και προοπτική. Να απλώσει ένα δίχτυ κοινωνικής προστασίας, ακόμη και  με τα λιγοστά οικονομικά εφόδια που διαθέτει.

Ένα από τα βασικά οχήματα για την αναστροφή της πορείας της οικονομίας είναι και ο θεσμός της τοπικής αυτοδιοίκησης. Ανάπτυξη με γνώμονα το συμφέρον του τόπου, δημιουργία ισχυρών κοινωνικών συμμαχιών, ξεπερνώντας προσωπικές και κομματικές αγκυλώσεις θα φέρουν πιο γρήγορα το καλύτερο αύριο.
Στον δήμο μας οι αλλαγές που έγιναν, θα γίνουν περισσότερο ορατές με τη μεγαλύτερη ενεργοποίηση των κοινωνικών υποδομών.

Θα κάνουμε πράξη το μήνυμα της αλληλεγγύης, όλες τις μέρες του Νέου Χρόνου και υποσχόμαστε ότι όλοι μας θα βγούμε αλώβητοι από την κρίση. Στον δήμο μας πετύχαμε πολλά. Εργαζόμαστε σκληρά. Διεκδικούμε δυνατά. Το 2013 θα κερδίσουμε ακόμη περισσότερα!

Από τα βάθη της καρδιάς μου εύχομαι σε όλους Καλή Χρονιά με υγεία και την πραγματοποίηση προσωπικών και συλλογικών στόχων για το καλό των οικογενειών και του τόπου μας. 


Δημήτρης Καφαντάρης
Δήμαρχος Πύλου-Νέστορος

Τρίτη 25 Δεκεμβρίου 2012

Εκδήλωση του συλλόγου "ΤΟ ΝΑΥΑΡΙΝΟ" με τη συμμετοχή της Φιλαρμονικής της Πύλου

Η Φιλαρμονική Πύλου στη στοά Σπυρομήλιου

Το Σάββατο 22 Δεκεμβρίου 2012 πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση που διοργάνωσε ο Σύλλογός των Πυλίων της Αθήνας "ΤΟ ΝΑΥΑΡΙΝΟ", στη φιλόξενη αίθουσα εκδηλώσεων της ΧΑΝ Αθηνών. Φιλοξενούμενοι και πρωταγωνιστές τα παιδιά της Φιλαρμονικής της Πύλου και η νεανική χορωδία του Ωδείου Πύλου υπό την καθοδήγηση του μαέστρου κ. Γιάννη Σταθόπουλου. 
Οι Πύλιοι της Αθήνας είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ένα ιδιαίτερα ποιοτικό πρόγραμμα, να ανταλλάξουν ευχές σε εορταστική ατμόσφαιρα,να πουν τα νέα από την Πύλο και να καμαρώσουν την νεολαία της Πύλου.
Ο Πρόεδρος του ΔΣ κ. Δημήτριος Γ. Μισυρλής, αφού καλωσόρισε τα παιδιά, αναφέρθηκε στη στενή σχέση μεταξύ Συλλόγου και Φιλαρμονικής, τόνισε τη σημασία της αλλά και την ανάγκη ενίσχυσης της και υποσχέθηκε ότι και στο μέλλον ο Σύλλογος θα είναι πάντα αρωγός στο έργο της.
Πριν την εκδήλωση, τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να δώσουν το στίγμα τους και να παρουσιάσουν μέρος του προγράμματος τους στο Αθηναϊκό κοινό, στη στοά Σπυρομήλιου και στον πεζόδρομο της οδού Βουκουρεστίου.
 Μετά την εκδήλωση το ΔΣ του Συλλόγου παρέθεσε δείπνο στα παιδιά σε γνωστό εστιατόριο της Αθήνας. 

Κυριακή 23 Δεκεμβρίου 2012

Καλογιάννης για Ολυμπία: Η αρχική σύμβαση δεν τροποποιείται


Ο ΣΤ. ΚΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ ΓΙΑ ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟ ΚΑΙ ΑΠΟΛΗΞΗ ΤΗΣ
Η αρχική σύμβαση δεν τροποποιείται…
Κ. Χατζηδάκης: Από τον Απρίλιο του 2013 μπαίνουν μπουλντόζες στα «παγωμένα» έργα
   
Κατά τη διάρκεια της χθεσινής εκδήλωσης παράδοσης του τμήματος Παραδείσια- Τσακώνα του αυτοκινητόδρομου Κόρινθος- Τρίπολη- Καλαμάτα, ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης και Υποδομών, Σταύρος Καλογιάννης, ρωτήθηκε και για το μέλλον της Ολυμπίας Οδού, ιδιαίτερα για το επίμαχο κομμάτι που αφορά στη σύνδεσή της με την Τσακώνα.
Απαντώντας τόνισε τα εξής: «Όπως είπε προηγουμένως και ο κ. Χατζηδάκης, προτεραιότητά μας είναι να γίνει επανεκκίνηση στα έργα στις τέσσερις συμβάσεις παραχώρησης.

Από τα εγκαίνια, στην κατολίσθηση… …και από την αναμονή, στην εκ νέου παράδοση


Η κατασκευή του τμήματος Παραδείσια - Τσακώνα, μήκους 11,5 χλμ., ξεκίνησε στις αρχές του 1990 από την Περιφέρεια Πελοποννήσου και παραδόθηκε σε κυκλοφορία την άνοιξη του 2000.

Ένα χρόνο μετά την παράδοσή του εμφανίστηκαν σοβαρές ενδείξεις γεωλογικών ασταθειών, οι οποίες δεν αντιμετωπίστηκαν από την Περιφέρεια Πελοποννήσου.
Το Φεβρουάριο του 2003 εκδηλώθηκε η ευρεία κατολίσθηση της Τσακώνας, με αποτέλεσμα η κυκλοφορία να διεξάγεται μέσω της Παλαιάς Εθνικής Οδού Μεγαλόπολης – Καλαμάτας. Η ΠΕΟ Μεγαλόπολης – Καλαμάτας, στο τμήμα Παραδείσια – Τσακώνα, παρουσιάζει εξαιρετικά δυσχερή χάραξη με συνεχείς ελιγμούς που δημιουργούν σοβαρά προβλήματα οδικής ασφάλειας για τους χρήστες, καθώς και μεγάλη αύξηση του χρόνου της διαδρομής από και προς τη Μεσσηνία και τη Νοτιοδυτική Ηλεία.
Η κατολίσθηση ήταν μεγάλου μεγέθους, καθώς μετακινήθηκαν περίπου 6.000.000 μ3 εδαφικής μάζας, ενώ παρουσιάστηκαν προβλήματα και στην ΠΕΟ Μεγαλόπολης – Καλαμάτας, τα οποία μέχρι και σήμερα αντιμετωπίζονται από το υπουργείο Ανάπτυξης και Υποδομών.

Επισημαίνεται ότι τόσο η μελέτη αποκατάστασης της κατολίσθησης και ανακατασκευής του αυτοκινητόδρομου στο τμήμα Παραδείσια – Τσακώνα όσο και η εργολαβία ανακατασκευής, χρηματοδοτούνταν αποκλειστικά από εθνικούς πόρους, λόγω της άρνησης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να αναχρηματοδοτήσει, στο πλαίσιο του Γ΄ Κοινοτικού Πλαισίου Στήριξης, έργο που είχε χρηματοδοτηθεί στο πλαίσιο του Β΄ ΚΠΣ και κατέρρευσε.

Σάββατο 22 Δεκεμβρίου 2012

Ο ΔΗΜΟΣ ΠΥΛΟΥ- ΝΕΣΤΟΡΟΣ Προτείνει τη Μεθώνη για έδρα ευρωπαϊκού οργανισμού


Υπογραφή μνημονίου συνεργασίας με τον ευρωπαϊκό οργανισμό “Marco Polo System” επιδιώκει ο Δήμος Πύλου - Νέστορος και διεκδικεί την έδρα του οργανισμού για την Ελλάδα στη Μεθώνη, στο κτήριο που έχει ήδη παραχωρηθεί από το δήμο για το σκοπό αυτό.
Την ικανοποίηση των στόχων αυτών έθεσε επί τάπητος ο δήμαρχος Δημήτρης Καφαντάρης στη Βενετία, στις συναντήσεις που είχε στο πλαίσιο του οργανισμού “Marco Polo System” και της συνεργασίας με το Δήμο Βενετίας, στο πρόγραμμα με τίτλο “Ιστορική Μνήμη του Δήμου Πύλου - Νέστορος”.
Την αντιπροσωπεία του δήμου αποτελούσαν ακόμα ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Παναγιώτης Πετρόπουλος, ο δημοτικός σύμβουλος Κωνσταντίνος Νικήτας, η διευθύντρια του Μανιατακείου Ιδρύματος Βίκυ Ιγγλέζου, ο Andrea Nanneti - σύμβουλος του δήμου και μέλος του Δ.Σ. του Μανιατακείου Ιδρύματος, ενώ παρέστησαν και ο αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου Απόστολος Παπαφωτίου και ο Κυριάκος Βιρβιδάκης- εκπρόσωπος της Κ.ΕΔ.Ε. και του ελληνικού Κοινοβουλίου. Την περασμένη Τετάρτη ο κ. Καφαντάρης και ο κ. Βιρβιδάκης, εκπροσωπώντας την Κ.Ε.Δ.Ε. συμμετείχαν στο Δ.Σ. των εταίρων του ευρωπαϊκού οργανισμού “Marco Polo System”, με θέματα τον οικονομικό απολογισμό του 2012 και τον τριετή προγραμματισμό δράσεων έως το 2015. 

Άνοιξε επιτέλους το Παραδείσια – Τσακώνα (Βίντεο & Φωτογραφίες)

http://tharrosnews.gr/news/content/%CE%AC%CE%BD%CE%BF%CE%B9%CE%BE%CE%B5-%CE%B5%CF%80%CE%B9%CF%84%CE%AD%CE%BB%CE%BF%CF%85%CF%82-%CF%84%CE%BF-%CF%80%CE%B1%CF%81%CE%B1%CE%B4%CE%B5%CE%AF%CF%83%CE%B9%CE%B1-%E2%80%93-%CF%84%CF%83%CE%B1%CE%BA%CF%8E%CE%BD%CE%B1-%CE%B2%CE%AF%CE%BD%CF%84%CE%B5%CE%BF-%CF%86%CF%89%CF%84%CE%BF%CE%B3%CF%81%CE%B1%CF%86%CE%AF%CE%B5%CF%82

Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου 2012

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΠΥΛΟΥ-ΝΕΣΤΟΡΟΣ



Ο Δήμος Πύλου Νέστορος και η Κοινωφελής Επιχείρηση έχουν ετοιμάσει μια σειρά εορταστικών εκδηλώσεων για τα Χριστούγεννα του 2012. Κάλαντα, παιδικές γιορτές και εορταγορές θα πραγματοποιηθούν τις επόμενες ημέρες. 

Λίγες ημέρες πριν από τα Χριστούγεννα και η Δημοτική Αρχή επιχειρεί να συμβάλλει στη δημιουργία εορταστικού κλίματος, ώστε οι δημότες να παραμερίσουν τα προβλήματα και τις έγνοιες, προσφέροντάς τους στιγμές χαράς και αισιοδοξίας.

Το Σάββατο 22 και την Κυριακή 23 Δεκεμβρίου στο χώρο του Γυμνασίου Κορώνης θα πραγματοποιηθεί Χριστουγεννιάτικη Εορταγορά από τις 09:00 το πρωί έως τις 20:00 το απόγευμα. 

Την Κυριακή 23 Δεκεμβρίου στις 18:00 ο Ν.Ο Πύλου διοργανώνει τουρνουά βόλεϋ κορασίδων στο Κλειστό Γυμναστήριο Πύλου.

Τη Δευτέρα 24 Δεκεμβρίου η Δημοτική Φιλαρμονική Ορχήστρα θα παιανίζει τα Κάλαντα και Χριστουγεννιάτικες μελωδίες στις γειτονιές της Μεθώνης, της Κορώνης και της Πύλου. Το απόγευμα της ίδιας ημέρας και ώρα 18:00 θα πραγματοποιηθεί παιδική γιορτή στον Κινηματογράφο «REX» στη Χώρα.

Καλά Χριστούγεννα!


Τι σημαίνει

"ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ" 21/12/2012

Εκλεισε ο αρχαιολογικός χώρος στον Εγκλιανό ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΣΤΟ ΑΝΑΚΤΟΡΟ ΤΟΥ ΝΕΣΤΟΡΑ


Από τις 10 Δεκεμβρίου έκλεισε τις πύλες του για το κοινό ο αρχαιολογικός χώρος του ανακτόρου του Νέστορα, στον Εγκλιανό του Δήμου Πύλου - Νέστορος, εξαιτίας των δύο σημαντικών έργων που υλοποιούνται αυτή την περίοδο, στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος Δυτικής Ελλάδας - Πελοποννήσου - Ιονίων Νήσων 2007-2013. Αυτό επισημαίνει η ΛΗ’ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων κι ενημερώνει αναλυτικά για τα δύο «έργα πνοής, με στόχο την ανάδειξη και την προστασία του μοναδικού αυτού χώρου».
Ειδικότερα, αναφέρει: «1) Τo έργο “Προστασία και ανάδειξη του αρχαιολογικού χώρου του ανακτόρου του Νέστορος”, με προϋπολογισμό 400.000 ευρώ υλοποιείται από τον Ιούνιο του 2011, από την ΛΗ΄ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων. Οι αναβαθμισμένες λειτουργικά υποδομές θα εξασφαλίσουν άνετη πρόσβαση και περιήγηση σε όλες τις ομάδες κοινού ενώ το πληροφοριακό υλικό θα παρουσιάζεται με τρόπο σύγχρονο και εύληπτο.
2) Το έργο “Κατασκευή νέου στεγάστρου προστασίας του ανακτόρου του Νέστορος”, προϋπολογισμού 3.171.458,82 ευρώ συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης. Υλοποιείται από τον Οκτώβριο του 2012, από την ΛΗ΄ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων και τη Διεύθυνση Εκτέλεσης Εργων Μουσείων και Πολιτιστικών Κτηρίων. Ο πρωτοποριακός του σχεδιασμός με υπέργεια διαδρομή επισκεπτών, φιλοδοξεί να προσφέρει μια μοναδική εμπειρία περιήγησης προστατεύοντας με τον πλέον ενδεδειγμένο τρόπο το μνημείο».
Η Εφορεία παρατηρεί ότι «μετά το πέρας των εργασιών, ο αναδεδειγμένος αρχαιολογικός χώρος θα παραδοθεί στο κοινό, συμβάλλοντας αποφασιστικά στην τουριστική προβολή της Μεσσηνίας».

"ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ" 21/12/2012

Στη Βενετία ο Καφαντάρης


Στη Βενετία για επαφές στο πλαίσιο του προγράμματος “Μάρκο Πόλο” βρίσκεται ο δήμαρχος Πύλου - Νέστορος Δημήτρης Καφαντάρης. Εχει συναντήσεις με το δήμαρχο Βενετίας και τον περιφερειάρχη της περιοχής.
Σύμφωνα με πληροφορίες μας, στόχος της δημοτικής αρχής είναι, στο πρόγραμμα “Μάρκο Πόλο” που αφορά πόλεις με ενετικά κάστρα, να επιλεγεί ως εκπρόσωπος της Ελλάδας η Μεθώνη. Στην ελληνική αποστολή στην Ιταλία μετέχουν ακόμα ο βουλευτής Χανίων Κυριάκος Βιρβιδάκης, ο αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου Απόστολος Παπαφωτίου, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Πύλου - Νέστορος Παναγιώτης Πετρόπουλος και ο δημοτικός σύμβουλος Κωνσταντίνος Νικήτας.

"ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ" 21/12/2012

Αληθεύει πως ο κύριος Κωνσταντίνος Νικήτας, κατά τη συζήτηση του ταξιδιού στο δημοτικό συμβούλιο, καταψήφισε τα έξοδα μετάβασης και το ταξίδι; Πως, μετά από αυτό βρέθηκε στην αποστολή;

Κώστας....

Λάθος ιστοσελίδας οι πτήσεις για Ρώμη και Βρυξέλλες


Μια εσφαλμένη, όπως προκύπτει εκ των υστέρων, ανάρτηση που έγινε προχθές στην ιστοσελίδα www.aviation.ca παγίδευσε την «Ε» και άλλες εφημερίδες στην Ελλάδα, οδηγώντας τις να ανακοινώσουν ότι η Καλαμάτα θα συνδεθεί αεροπορικώς, από του χρόνου τον Απρίλιο, με Ρώμη και Βρυξέλλες, με πτήσεις της RyanAir.
Είναι χαρακτηριστικό ότι στην ίδια παγίδα οδηγήθηκε και η πανελλαδικής κυκλοφορία εφημερίδα «Το Βήμα», που επίσης δημοσίευσε στην χθεσινή της έκδοση την ίδια ανακοίνωση. Η επίμαχη ανάρτηση στην πιο πάνω ιστοσελίδα έφερε τον Στίβεν Μακναμάρα, εκπρόσωπο Τύπου της RyanAir, να ανακοινώνει την έναρξη -από τον Απρίλιο του 2013- αεροπορικών δρομολογίων από την Καλαμάτα προς τη Ρώμη και τις Βρυξέλλες, αλλά και από τη Ζάκυνθο προς το Μιλάνο (www.aviation.ca/2012121914346/news/international/ europe/14346-ryanair-announces-2-new-greek-airports-for-2013). Οι τοπικοί φορείς -και ειδικότερα το Επιμελητήριο Μεσσηνίας, αλλά και οι αερολιμενικές αρχές της Καλαμάτας-είπαν χθες στην «Ε», ότι σύμφωνα με τη δική τους πληροφόρηση μέχρι και χθες, η RyanAir προγραμματίζει να συνδέσει από τον ερχόμενο Απρίλιο την Καλαμάτα με το Μιλάνο, δύο φορές την εβδομάδα.
Το ίδιο προκύπτει και από την ιστοσελίδα της RyanAir, η οποία από χθες ξεκίνησε να διαθέτει εισιτήρια αλλά για τη γραμμή Καλαμάτα - Μιλάνο. Παράλληλα, η Ζάκυνθος εξακολουθεί να απουσιάζει από τον πίνακα δρομολογίων της ιρλανδικής, χαμηλού κόστους, αεροπορικής εταιρείας.

 Β.Γ.Μ. "ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ" 21/12/2012

Επιτέλους παραδίδεται αύριο ο δρόμος Παραδείσια - Τσακώνα

Παραδίδεται επιτέλους, αύριο, με προσωρινή παράκαμψη στο σημείο της μεγάλης κατολίσθησης, ο νέος εθνικός δρόμος Παραδείσια - Τσακώνα που ανακατασκευάστηκε μετά την κατάρρευσή του στις αρχές του... 2003! Με το τμήμα αυτό ολοκληρώνεται ουσιαστικά ο αυτοκινητόδρομος Κόρινθος Τρίπολη Καλαμάτα, και οι στροφές της Τσακώνας αποτελούν πια παρελθόν.
Τα συνεργεία της κατασκευάστριας κοινοπραξίας εργάζονται πυρετωδώς και υλοποιούν τις τελευταίες εργασίες, προκειμένου να παραδώσουν αύριο το δρόμο χωρίς προβλήματα, με ασφάλεια.
Πιο αναλυτικά, χθες: Γίνονταν οι τελικές εργασίες και δοκιμάζονταν τα φώτα στο ημιστέγαστρο, στα “κατ-εντ-κάβερ” και στις γέφυρες. Επεφτε τσιμέντο σε διάφορα σημεία. Τοποθετούνταν στηθαία ασφαλείας και μηχάνημα μέτρησης της κατολίσθησης στο σημείο της μεγάλης κατολίσθησης, εκεί όπου υπάρχει η προσωρινή παράκαμψη ώσπου να κατασκευαστεί η μεταλλική τοξωτή γέφυρα. Γίνονταν εργασίες στερέωσης του βουνού στο σημείο της παράκαμψης. Πραγματοποιούνταν ελαιοχρωματισμοί σε “κατ-εντ-κάβερ” και ημιστέγαστρο και απομένουν οι τελευταίες παρεμβάσεις στη σήμανση της παράκαμψης.

Γ.Σ. "ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ" 21/12/2012




Ερευνητικό πρόγραμμα στη Μεσσηνία με στήριξη της σουηδικής κυβέρνησης


Ενα νέο πρόγραμμα θα ενώσει τις δυνάμεις Ελλήνων και Σουηδών ερευνητών, στο πλαίσιο της επιστημονικής έρευνας που πραγματοποιείται στο Περιβαλλοντικό Παρατηρητήριο ΝΕΟ (Navarino Environmental Observatory) της Costa Navarino, ήδη από το 2010.
Οι επιστήμονες θα εργαστούν από κοινού για τα επόμενα 4 χρόνια. Το ερευνητικό πρόγραμμα με τίτλο “Κλιματικές διακυμάνσεις και δυναμική της βλάστησης στη Νότια Ελλάδα κατά την ύστερη Τεταρτογενή περίοδο” θα χρηματοδοτηθεί από το Σουηδικό Ερευνητικό Συμβούλιο, με ποσό που θα ξεπεράσει τα 500.000 ευρώ.
Το πρόγραμμα θα αναλύει ευρήματα του παρελθόντος για να προσφέρει πληροφόρηση και γνώση για ζητήματα που θα βοηθήσουν στην ερμηνεία και μελλοντική βελτίωση των κλιματικών συνθηκών. Οπως σημειώνει η επικεφαλής του προγράμματος, καθηγήτρια του Τμήματος Φυσικής Γεωγραφίας και Γεωλογίας του Τεταρτοταγούς, του Πανεπιστημίου της Στοκχόλμης, και διευθύντρια του ΝΕΟ, Karin Holmgren: 

Τι σημαίνει

"ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ" 20/12/2012

Παραδίδεται το Σάββατο το Παραδείσια - Τσακώνα


Παραδίδεται το Σάββατο στην κυκλοφορία ο νέος ανακατασκευασμένος εθνικός δρόμος Παραδείσια - Τσακώνα, με παράκαμψη στο σημείο της μεγάλης κατολίσθησης. Σύμφωνα με πληροφορίες, είναι πιθανό κατά την παράδοση του δρόμου να παρίσταται ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης και Υποδομών Σταύρος Καλογιάννης. Με το έργο αυτό ουσιαστικά ολοκληρώνεται ο νέος εθνικός δρόμος Τρίπολης - Καλαμάτας, μετά από διεκδικήσεις και καθυστερήσεις χρόνων. Να υπενθυμίσουμε ότι ο δρόμος είχε καταρρεύσει σχεδόν 10 χρόνια πριν, τέλη Γενάρη - αρχές Φλεβάρη του 2003. Ο δρόμος αναμένεται να παραδοθεί πλήρης με την τοξωτή μεταλλική γέφυρα στο σημείο της μεγάλης κατολίσθησης τέλη Αυγούστου με φθινόπωρο του 2013.

"ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ" 20/12/2012

Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου 2012

Νέα δρομολόγια της Ryanair από Καλαμάτα για Βρυξέλλες και Ρώμη


ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΠΡΙΛΙΟ ΠΙΟ ΚΟΝΤΑ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ ΚΑΙ ΡΩΜΗ
Νέα δρομολόγια της Ryanair από Καλαμάτα
Η Ryanair ανακοίνωσε νέα δρομολόγια από Καλαμάτα προς Βρυξέλλες - Ρώμη και Μιλάνο. 
Η εταιρεία υπολογίζει ότι θα μεταφέρει περί τους 45.000 επιβάτες, με έξι πτήσεις ανά εβδομάδα από τον Απρίλιο, διατηρώντας περί τις 45 θέσεις εργασίας σε τοπικό επίπεδο. Ειδικότερα, θα εκτελούνται τέσσερις πτήσεις ανά εβδομάδα στα δρομολόγια Καλαμάτα - Βρυξέλλες και Καλαμάτα - Ρώμη, με εκτιμώμενο αριθμό επιβατών τους 30.000.

"ΘΑΡΡΟΣ news.gr" 20/12/2012 09:16

ΑΡΝΗΤΙΚΗ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΛΙΓΝΙΤΩΡΥΧΕΙΟΥ ΣΤΗ ΦΑΛΑΝΘΗ ΚΑΙ ΤΟ ΧΩΜΑΤΕΡΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΥΛΟΥ-ΝΕΣΤΟΡΟΣ


 Τέλος, στην προσπάθεια δημιουργίας λιγνιτωρυχείου  στη  Φαλάνθη και το Χωματερό του Δήμου Πύλου - Νέστορος δίνεται σήμερα, αφού ο Γενικός Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου Δυτικής Ελλάδας & Ιονίων Νήσων κ. Εμμανουήλ Αγγελάκας  υπέγραψε την αρνητική απόφαση για την υλοποίηση της.
 Αφού δεν ενέκρινε την Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων με τίτλο «Εκμετάλλευση λιγνιτωρυχείων έκτασης 477,005 στρεμμάτων εντός της 30 Ο.Π. του Νομού Μεσσηνίας»  που κατατέθηκε από την εταιρία με την επωνυμία  “COUVRA HOLDINGS LIMITED” ενώπιον της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδος & Ιονίου.
Ο Γενικός Γραμματέας, αφού  εξάντλησε όλα τα χρονικά περιθώρια που προβλέπει ο νόμος, έλαβε υπόψη του τις γνωμοδοτήσεις των υπηρεσιών, των επιστημονικών φορέων, των θεσμικών φορέων αλλά κυριότερα την τεκμηριωμένη άποψη της Τοπικής Κοινωνίας μέσω της Δημοτικής Αρχής αλλά και την πρόθεση της Κυβέρνησης  αποφάσισε σχετικά. 
Ο Δήμαρχος Πύλου Νέστορος κ. Δημήτριος Καφαντάρης,  σύσσωμη η Δημοτική Αρχή και οι θεσμικοί παράγοντες του Δήμου εκφράζουν την βαθιά ικανοποίηση για την έκβαση της υποθέσεως. 

Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου 2012

Ένα γκουρμέ ελαιόλαδο από τη Χώρα Μεσσηνίας


Ελιά, Ελαιόλαδο, Ελλάδα… Σε αυτές τις τρεις λέξεις παραπέμπει το γκουρμέ λάδι με την ονομασία «ε». Πρόκειται για μεσσηνιακό εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο κορωνέικης ποικιλίας με οξύτητα 0,2, που κυκλοφορεί σε συσκευασίες πολυτελείας των 250, των 500 και των 750 ml. Μόνο 6.000 φιάλες «Έψιλον» διατίθενται κάθε χρόνο, «γιατί ό,τι είναι πολύ καλό είναι και σπάνιο», λένε οι υπεύθυνοι της οικογενειακής επιχείρησης με τη φίρμα «ε - by Nikolo Filippopoulos».

Όλα ξεκινούν από το λόφο του Εγκλιανού, στην περιοχή της Χώρας, όπου βρίσκεται ο ελαιώνας του Νικολού Φιλιππόπουλου, παππού της οικογένειας που σήμερα συνεχίζει την παράδοση με το δικό της σύγχρονο τρόπο. Φέτος, το λάδι «ε» απέσπασε και το χάλκινο βραβείο γεύσης στο διαγωνισμό του 5ου Φεστιβάλ Ελαιολάδου και Ελιάς, στην κατηγορία Α΄ - Ισχυρή Ένταση Φρουτώδους.
Το ελαιόλαδο «ε» διατίθεται από καταστήματα delicatessen, υπάρχει στα ράφια των πολυκαταστημάτων Attica, στο Golden Hall, ενώ το έχει επιλέξει για το εστιατόριό του ο γνωστός σεφ Έκτορας Μποτρίνι.

Στο Harrods του Λονδίνου και στη Βιέννη τα μεσσηνιακά προϊόντα Navarino Icons


Στο Λονδίνο και στη Βιέννη βρίσκονται πλέον τα προϊόντα Navarino Icons, σε δύο καταστήματα-ορόσημα. Στο πολυκατάστημα Harrods του Λονδίνου, ένα από τα πιο γνωστά παγκοσμίως, καθώς και στο κορυφαίο γκουρμέ κατάστημα Julius Meinl am Graben στη Βιέννη, έχουν κατακτήσει μια θέση τα προϊόντα που δημιουργήθηκαν με βάση τη γαστρονομική παράδοση, την ιστορική κληρονομιά και τη φύση της Μεσσηνίας, γνωστά για τις ποιοτικές επιλογές που προσφέρουν. Οι επισκέπτες τους θα μπορούν να γνωρίζουν τη Μεσσηνία και την Costa Navarino μέσα από τη γαστρονομική παράδοση της περιοχής και τα προϊόντα της. 

Τα Navarino Icons από την Costa Navarino δημιουργούνται σε συνεργασία με μικρούς τοπικούς παραγωγούς, με σεβασμό στον πολιτισμό, την ιστορία του τόπου και τις συνταγές που έχουν περάσει από γενιά σε γενιά. Η παραγωγή περιλαμβάνει μικρές ποσότητες, χρησιμοποιούνται παραδοσιακές μέθοδοι και ακολουθείται αυστηρός ποιοτικός έλεγχος σε κάθε στάδιο. Η συλλογή που φιλοξενείται στα Harrods περιλαμβάνει το εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο, τις ελιές, το εξαιρετικά παρθένο ξίδι με δενδρολίβανο και θυμάρι, το αλάτι, το πετιμέζι που παράγεται από ποικιλία Chardonnay, και το σπιτικό γλυκό του κουταλιού ελιά. Στο Julius Meinl am Graben βρίσκονται ήδη το ελαιόλαδο, οι ψητές κόκκινες πιπεριές και το dip πιπεριάς-ντομάτας, ενώ επιπλέον προϊόντα θα βρεθούν σύντομα στα ράφια του. 

Εορταστικές εκδηλώσεις Ωδείου Πύλου


Τρίτη 18 Δεκεμβρίου 2012

ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΩΝ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΩΝ ΤΗΣ ΠΥΛΟΥ ΣΤΟΛΙΖΟΥΝ ΤΟ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΔΕΝΤΡΟ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟΥ


Τη Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου 2012, οι μαθητές των νηπιαγωγείων της Πύλου, συνοδευόμενοι από τις δασκάλες τους επισκέφτηκαν το Δημαρχείο του Δήμου Πύλου-Νέστορος.

Οι μικροί μαθητές έφεραν μαζί τους χριστουγεννιάτικα χειροποίητα στολίδια, τα οποία είχαν ετοιμάσει με τη βοήθεια των δασκάλων τους τις προηγούμενες ημέρες για να στολίσουν το Χριστουγεννιάτικο Δέντρο του Δημαρχείου.

Ο Δήμαρχος Πύλου-Νέστορος, Δημήτρης Καφαντάρης υποδέχτηκε τα παιδιά και όλοι μαζί στόλισαν το ομορφότερο χριστουγεννιάτικο δέντρο. Οι μαθητές έψαλαν τα κάλαντα των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, ο Δήμαρχος τους πρόσφερε δώρα και αντάλλαξαν ευχές για γιορτές με υγεία, ειρήνη και αγάπη για όλο τον κόσμο.

Τα φωτεινά χαμογελαστά πρόσωπα των παιδιών γέμισαν το Δημαρχείο χαρά και αισιοδοξία και δημιούργησαν την πιο ζεστή εορταστική ατμόσφαιρα. Οι μικροί μαθητές αποχαιρέτησαν τον Δήμαρχο ενθουσιασμένοι και περήφανοι για το πιο όμορφο Χριστουγεννιάτικο Δέντρο.

Έρχεται το Nordic για έρευνες πετρελαίου στη Μεσσηνία!


Οι έρευνες «κατεβαίνουν» στην Πελοπόννησο
Στο χάρτη περιλαμβάνεται και η Μεσσηνία
Επιμέλεια: Αντώνης Πετρόγιαννης


Στην περιοχή της Πελοποννήσου «κατεβαίνει» τις επόμενες ημέρες το ερευνητικό πλοίο της νορβηγικής εταιρείας PGS (Petroleum Geo-Services) που πραγματοποιεί θαλάσσιες σεισμικές έρευνες για τον εντοπισμό πετρελαίου στο Ιόνιο και τη Νότια Κρήτη. Σύμφωνα με το χάρτη που έχει δοθεί στη δημοσιότητα, μέσα στις προς έρευνα περιοχές είναι και αυτή της Μεσσηνίας. Οι δε έρευνες αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι τα τέλη Ιανουαρίου.
Στη συνέχεια, τα δεδομένα που θα έχουν συλλεγεί θα σταλούν στα κεντρικά ερευνητικά γραφεία της εταιρείας στο Χιούστον των ΗΠΑ ή στο Λονδίνο για επεξεργασία και ερμηνεία.

Από την πλευρά της, η Ελλάδα έχει ήδη εισπράξει τα πρώτα χρήματα από τα πετρέλαια στο Ιόνιο από το δεύτερο πρόγραμμα, που «τρέχει» παράλληλα με τις έρευνες.
Ειδικότερα, το ερευνητικό πλοίο της νορβηγικής εταιρείας PGS (Petroleum Geo-Services) έχει ολοκληρώσει το 35% της έρευνας, έχει καλύψει την περιοχή γύρω από την Κέρκυρα, τα ανοιχτά της Κεφαλοννιάς και της Ζακύνθου, ενώ σε λίγες ημέρες κατεβαίνει προς Κατάκολο.

Τι σημαίνει

"ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ" 18/12/2012

Πάει για Παρασκευή η παράδοση του Παραδείσια - Τσακώνα

Την Παρασκευή θα παραδοθεί στην κυκλοφορία το τμήμα Παραδείσια-Τσάκωνα σύμφωνα με χθεσινό τηλεγράφημα του ΑΠΕ. Πηγές πάντως του υπουργείου έλεγαν στην "Ε" ότι βασική επιδίωξη είναι να δοθεί το αργότερο την παραμονή των Χριστουγέννων. Στο υπουργείο περιμένουν να καθαρογραφεί η απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου ώστε να μπορέσει στη συνέχεια ο υπουργός Υποδομών να υπογράψει την απόφαση παράδοσης στην κυκλοφορία. Την ίδια στιγμή τα συνεργεία της κατασκευάστριας εταιρείας εργάζονται πυρετωδώς ώστε να είναι όλα έτοιμα για τη σύνδεση του Παραδείσια - Τσακώνα με τον υπόλοιπο αυτοκινητόδρομο. Σύμφωνα με πληροφορίες το μόνο που απομένει είναι να μπουν "μάτια της γάτας" σε τμήματα του Παραδείσια Τσακώνα και να δοθεί από το υπουργείο Υποδομών η απόφαση "πράσινο φως" για να παραδοθεί επιτέλους στην κυκλοφορία ο πολύπαθος δρόμος. 

 "ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ Online" Τρίτη, 18 Δεκεμβρίου 2012 07:07

Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου 2012

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟ ΔΡΑΣΕΩΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΤΩΝ ΚΩΝΩΠΟΕΙΔΩΝ ΤΗ ΝΕΑ ΧΡΟΝΙΑ


Συνάντηση εργασίας πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου 2012, στο Δημαρχείο Πύλου-Νέστορος, με θέμα τον έγκαιρο και αποτελεσματικό προγραμματισμό και σχεδιασμό δράσεων για την αντιμετώπιση των κωνωποειδών την επόμενη χρονιά. 

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Δήμαρχος Πύλου-Νέστρορος κ. Δημήτρης Καφαντάρης, ο Αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας κ. Παναγιώτης Αλευράς, ο Αντιπεριφερειάρχης Πελ/νήσου κ. Ανδρέας Πουλάς, ο Διευθυντής Δημόσιας Υγείας Περιφέρειας Πελ/νήσου κ. Βασίλης Διαμαντόπουλος, η Διευθύντρια Δημόσιας Υγείας Π.Ε. Μεσσηνίας κα  Κατερίνα Σπέντζουρα,  ο Πρόεδρος της Αναπτυξιακής Μεσσηνίας κ. Ιωάννης Αργυράκης, ο κ. Μιχάλης Κομματάς επίσης από την Αναπυξιακή Μεσσηνίας και ο κ. Γεώργιος Γιαννούτσος Αντιπρόεδρος Δημοτικής Κοινότητας Πύλου. 

ΦΩΤΑΓΩΓΗΣΗ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟΥ ΔΕΝΤΡΟΥ



Ο Δήμαρχος Πύλου-Νέστορος, Δημήτρης Καφαντάρης μαζί με τους μαθητές του 1ου και 2ου Νηπιαγωγείου Πύλου, την Κυριακή 16 Δεκεμβρίου άναψαν το Χριστουγεννιάτικο Δέντρο στην Πύλο, την έδρα του Δήμου Πύλου-Νέστορος.
Με την καθιερωμένη αυτή εκδήλωση ξεκίνησαν και επίσημα οι εορταστικές εκδηλώσεις τις οποίες έχει προγραμματίσει ο Δήμος σε συνεργασία με τους τοπικούς φορείς και του συλλόγους σε όλο το Δήμο Πύλου Νέστορος. 
Τη βραδιά έντυσαν μουσικά οι καθηγητές και οι μαθητές της Ορχήστρας και της Παιδικής-Νεανικής Χορωδίας του Ωδείου Πύλου, ψάλλοντας τα κάλαντα αλλά και αγαπημένες χριστουγεννιάτικες μελωδίες.
Ελπίδα και ευχή όλων είναι το φως του «Δέντρου της Ελπίδας» να γεμίσει τις καρδιές των συνδημοτών μας με αισιοδοξία, αγάπη και αλτρουισμό. 
«Σε αυτή τη δύσκολη οικονομικά περίοδο για τη χώρα μας, αναγνωρίζοντας τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε καθημερινά, ας προσπαθήσουμε όλοι μαζί να ανοίξουμε τις καρδιές μας και να αφήσουμε το πνεύμα των Χριστουγέννων να μας παρασύρει αυτές τις άγιες ημέρες. Οι μικροί μαθητές, οι πολίτες του αύριο, άναψαν σήμερα το δέντρο του Δήμου μας, σε μια συμβολική κίνηση, με την ελπίδα για ένα καλύτερο μέλλον» ήταν το μήνυμα του Δημάρχου Πύλου-Νέστορος, Δημήτρη Καφαντάρη.

ΜΕΤΑ ΤΟ ΑΙΣΙΟ ΤΕΛΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΡΑΔΕΙΣΙΑ - ΤΣΑΚΩΝΑ Ξεκινάει νέος αγώνας για την ολυμπία οδό


Αγώνα για την κατασκευή του τμήματος Πάτρα - Πύργος - Τσακώνα αποφάσισαν να ξεκινήσουν πολιτικοί, αιρετοί και φορείς της Δυτικής Ελλάδας και της Πελοποννήσου. Ο αγώνας για την ολοκλήρωση της Ολυμπίας Οδού ξεκινάει την περίοδο που έληξε αισίως το πολυετές σίριαλ της κατασκευής του δρόμου Παραδείσια - Τσακώνα. 

Συγκεκριμένα στη σύσκεψη που έγινε προχθές στο Δημαρχείο της Ολυμπίας οι μετέχοντες αποφάσισαν να αναπτύξουν δυναμική δράση, με σκοπό την επίτευξη του στόχου της ολοκλήρωσης της Ολυμπίας Οδού μέχρι την Τσακώνα. Στο πλαίσιο της προσπάθειας αυτής οι εκπρόσωποι της αυτοδιοίκησης και των φορέων θα επιδιώξουν ίσως και αυτή την εβδομάδα συνάντηση με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, ενώ μια μέρα πριν θα κλείσουν την εθνική οδό στο ύψος του Ισθμού της Κορίνθου. Παράλληλα τα δημοτικά και περιφερειακά συμβούλια θα εκδώσουν ψηφίσματα κατά του "κουτσουρέματος" της Ολυμπίας Οδού. 

Κυριακή 16 Δεκεμβρίου 2012

Σε εξέλιξη η διαδικασία αξιολόγησης από ΕΟΤ ,σε επανασύνταξη μελέτης προχωρά η ΠΟΤΑ


Πρόσφατα η ΠΟΤΑ Μεσσηνίας υπέβαλε αίτηση για επανακαθορισμό και επαναοριοθέτηση της περιοχής (επανασύνταξη μελέτης) στην Ειδική Υπηρεσία του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ). Η δε επένδυση βρίσκεται σε διαδικασία αδειοδότησης.
Τα παραπάνω έγιναν γνωστά, μετά από κοινή υπουργική απόφαση, από την υπουργό Τουρισμού Ολγα Κεφαλογιάννη και τον αναπληρωτή υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής (ΠΕΚΑ), Σ. Καλαφάτη. Μεταξύ άλλων, εγκρίνεται η δημιουργία του πρώτου σύνθετου τουριστικού καταλύματος στην Τζια. Πρόκειται για επένδυση του Ομίλου Dolphin Capital Investors ύψους 50 εκατ. ευρώ και αφορά στη δημιουργία του δεύτερου μέλους της αλυσίδας Aman Resorts στη χώρα.
Εκτός από την Τζια, πρόκειται να υλοποιηθούν τουριστικές επενδύσεις στα Καλάβρυτα, τα Σκορπονέρια Βοιωτίας, τη Μήλο, την Ίο, το Λασίθι, την Κω και την Αταλάντη.
Από την άλλη πλευρά, αναφερόμενος σε γενικά σημεία του Ειδικού Χωροταξικού, το οποίο βρίσκεται σε τελική επεξεργασία, ο κ. Καλαφάτης επισήμανε ότι όπου κριθεί απαραίτητο, σε συνεργασία με το υπουργείο Τουρισμού, κάποιες από τις πιο επείγουσες ρυθμίσεις του Σχεδίου θα θεσμοθετηθούν μέσω τυπικού νόμου, έτσι ώστε προτάσεις επενδύσεων να εξετασθούν με το νέο πρίσμα, καθώς η διαδικασία που περιλαμβάνει την ολοκλήρωση της Στρατηγικής Μελέτης Περιβαλλοντικής Εκτίμησης, τη δημόσια διαβούλευση και τη γνωμοδότηση του Εθνικού Συμβουλίου Χωροταξίας μπορεί να καθυστερήσει.
«Το Χωροταξικό έχει χαρακτήρα χωρο-αναπτυξιακό» τόνισε η κυρία Κεφαλογιάννη, συμπληρώνοντας ότι ενσωματώνει νέα τουριστικά προϊόντα, όπως η τουριστική κατοικία, και υποδεικνύει μηχανισμούς και κίνητρα υποστήριξης των τουριστικών πολιτικών, ενώ τόνισε ότι «η προσέλκυση επενδύσεων αποτελεί βασικό στόχο του υπουργείου Τουρισμού».

Α.Π. "ΘΑΡΡΟΣ news.gr" 15/12/2012 19:17

Στις 14 Ιανουαρίου κλείνουν οριστικά οι Εφορίες σε Κυπαρισσία και Πύλο


Από τη Δευτέρα 14 Ιανουαρίου κλείνουν οριστικά οι Εφορίες σε Κυπαρισσία και Πύλο και συγχωνεύονται στη μία και μόνη ΔΟΥ που παραμένει σε λειτουργία σε ολόκληρη τη Μεσσηνία, στη ΔΟΥ Καλαμάτας.
Οι Εφορίες Κυπαρισσίας και Πύλου περιλαμβάνονται στο νέο κύμα «λουκέτων» που έρχεται από τις πρώτες μέρες του νέου έτους, καθώς με απόφαση του υπουργού Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα, από τις 14 Ιανουαρίου αναστέλλεται η λειτουργία ακόμη 77 ΔΟΥ της χώρας.
Με την απόφαση αυτή ολοκληρώνεται το κύμα σαρωτικών αλλαγών στην αναδιάρθρωση των Δημόσιων Οικονομικών Υπηρεσιών, με αποτέλεσμα να κλείσουν οριστικά συνολικά 127 Εφορίες σε όλη τη χώρα και να παραμείνουν σε λειτουργία 120, μαζί με τα Κέντρα Εξυπηρέτησης Φορολογουμένων που θα λειτουργήσουν σε πόλεις στις οποίες έκλεισαν και κλείνουν Εφορίες.
Τι γίνεται με τα ΚΕΦ;
Όπως έχει γίνει γνωστό, απόφαση του υπουργείου Οικονομικών είναι στους Δήμους Τριφυλίας και Πύλου – Νέστορος και συγκεκριμένα στις έδρες τους, Κυπαρισσία και Πύλο αντίστοιχα, να λειτουργήσουν Κέντρα Εξυπηρέτησης Φορολογουμένων στη θέση των δύο ΔΟΥ που κλείνουν, με την προϋπόθεση, βέβαια, οι Δήμοι να αναλάβουν την υποχρέωση στέγασής τους ή κάλυψης των εξόδων ενοικίων, αν δε διαθέτουν δημοτικούς χώρους για να τους παραχωρήσουν.
Και ο Δήμος Τριφυλίας και ο Δήμος Πύλου – Νέστορος έχουν απαντήσει στο υπουργείο πως αναλαμβάνουν την υποχρέωση στέγασης των Κέντρων, χωρίς ωστόσο μέχρι σήμερα να έχει γίνει γνωστό τι, ακριβώς, θα γίνει, αν, τελικά, από τις 14 Ιανουαρίου θα λειτουργήσουν ΚΕΦ σε Κυπαρισσία και Πύλου και αν ναι, πού θα στεγάζονται.

"ΘΑΡΡΟΣ news.gr" 15/12/2012 19:24

Σάββατο 15 Δεκεμβρίου 2012

Χριστούγεννα ή τα Φώτα θα παραδοθεί ο δρόμος


Το πρώτο… μάδημα της μαργαρίτας ολοκληρώθηκε. Το Ζ’ Κλιμάκιο του Ελεγκτικού Συνεδρίου συνεδρίασε, τελικά, χθες, σχετικά με την παράκαμψη του τμήματος Παραδεισίων-Τσακώνας και την αίτηση ανάκλησης του υπουργείου κατά προηγούμενης απορριπτικής απόφασης του Σώματος, και αργά το μεσημέρι ενέκρινε τη συμπληρωματική σύμβαση.

Οι διαδικασίες, ωστόσο, που πρέπει να ολοκληρωθούν για να ανοίξει ο δρόμος χρειάζονται κάποιο χρόνο. Υπηρεσιακοί παράγοντες του αρμόδιου υπουργείου έλεγαν χθες ότι «αν τρέξουμε με τα… χίλια», και δεν καούν στη μέση του δρόμου συμπληρώνουμε εμείς, «θα προλάβουμε να δώσουμε σε κυκλοφορία το δρόμο τις ημέρες των εορτών. Σε διαφορετική περίπτωση, το πιθανότερο είναι μαζί με τη εορτή των Φώτων να ανοίξουν οι μπάρες και ο δρόμος να δοθεί σε κυκλοφορία».

"ΘΑΡΡΟΣ" 15/12/2012

Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2012

Καλαμάτα - Μόσχα με Aegean από τέλη Μαΐου


Δύο φορές την εβδομάδα θα συνδέεται η Καλαμάτα με τη Μόσχα, από τις 24 Μαΐου ώς τις 24 Σεπτεμβρίου 2013, με πτήσεις της Aegean Airlines.
Αυτό αναφέρουν σχετικές πληροφορίες, σύμφωνα με τις οποίες το συγκεκριμένο δρομολόγιο είναι ένα από τα τρία νέα δρομολόγια προς τη ρωσική πρωτεύουσα, που θα λειτουργήσει η Aegean κατά τη θερινή περίοδο του επόμενου χρόνου.
Τα άλλα δύο δρομολόγια είναι Κέρκυρα - Μόσχα και Κως - Μόσχα, που θα ξεκινήσουν από τις 27 Απριλίου 2013.

"ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ" 14/12/2012

ΟΠΩΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ ΧΘΕΣ Η ΟΛΓΑ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ Η ΠΟΤΑ στις 8 μεγάλες τουριστικές επενδύσεις


Η ΠΟΤΑ Μεσσηνίας βρίσκεται στις 8 μεγάλες τουριστικές επενδύσεις που ανακοινώθηκαν χθες από την υπουργό Τουρισμού Ολγα Κεφαλογιάννη και τον αναπληρωτή υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής (ΠΕΚΑ) Σ. Καλαφάτη. 
Οπως ανακοινώθηκε συγκεκριμένα, σε 8 έχουν ανέλθει οι επενδύσεις που βρίσκονται υπό διαδικασία αδειοδότησης μέσω της ειδικής υπηρεσίας προώθησης και αδειοδότησης
τουριστικών επενδύσεων που έχει συσταθεί στον Ελληνικό Οργανισμό Τουρισμού (ΕΟΤ).
Πρόκειται για επενδύσεις στα Καλάβρυτα, τα Σκορπονέρια Βοιωτίας, τη Μήλο, την Τζια, την Ιο, το Λασίθι, την Κω και την Αταλάντη. Επίσης, φάκελοι έχουν υποβληθεί για ανασύνταξη μελέτης στη Θάσο, καθώς και για υφιστάμενες επενδύσεις στη Μεσσηνία και το Πόρτο Καρράς.
Αναλυτικά:
• Στα Καλάβρυτα έχει υποβληθεί αίτηση καταλληλότητας για σύνθετα τουριστικά καταλύματα (ξενοδοχείο, κατοικίες, γκολφ) από την Ιερά Μονή Μεγάλου Σπηλαίου.
• Στα Σκορπονέρια, η επένδυση του ομίλου Dolphin Capital Investors (DCI) αφορά ξενοδοχείο και τουριστικές κατοικίες και έχει υποβληθεί φάκελος που βρίσκεται σε στάδιο Προκαταρκτικού Προσδιορισμού Περιβαλλοντικών Απαιτήσεων (ΠΠΠΑ).

Τι σημαίνει

"ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ" 14/12/2012

ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗΣ ΟΡΧΗΣΤΡΑΣ ΠΥΛΟΥ