Σάββατο 29 Ιουνίου 2013

Το ελληνικό ελαιόλαδο κερδίζει έδαφος

Η φετινή μείωση της σοδειάς της Ισπανίας βοήθησε στην αυξημένη -κατά 10%- διείσδυσή μας στις αγορές. Παρά τις επιτυχίες και τα βραβεία, το λάδι μας χρειάζεται μια αφήγηση η οποία να εξηγεί στον ξένο καταναλωτή γιατί αξίζει να το επιλέξει.
της Ιωάννας Φωτιάδη

Τα λιόδεντρα του παππού και ο τενεκές με λάδι από το χωριό αποκτούν διαφορετική νοηματοδότηση στην Ελλάδα της κρίσης. Γεωμετρική αύξηση ενδιαφέροντος σημειώνεται εσχάτως στην ελαιοκομία, τη μεταποίηση και την εμπορία ελαιόλαδου.
«Ατομα είκοσι έως σαράντα πέντε ετών αναζητούν νέο επαγγελματικό προσανατολισμό και στρέφονται στο εθνικό μας προϊόν: το ελαιόλαδο», αναφέρει στην «Κ» ο κ. Γιάννης Καρβέλας, διοργανωτής εκπαιδευτικών σεμιναρίων για ελαιόλαδο, και προσθέτει: «Είναι μια ρεαλιστική επιλογή, καθώς τα ελαιόδεντρα είναι διάσπαρτα σε όλη τη χώρα». «Καθημερινά, με καλούν πάνω από δέκα παραγωγοί που ενδιαφέρονται να εξάγουν το λάδι τους», σημειώνει ο κ. Ευθύμιος Χρηστάκης, που ειδικεύεται στην προώθηση ελληνικού ελαιόλαδου στις γερμανόφωνες χώρες.
«Η φετινή μείωση της σοδειάς των Ισπανών κατά ένα τρίτο υπήρξε μια ευνοϊκή συγκυρία για τους Ελληνες, που αύξησαν κατά 10% περίπου τη διείσδυσή τους στην αγορά».

Ενδιαφέρον και από την Swiss Space Systems για την πύλη διαστημικού τουρισμού της Καλαμάτας

Βάσιμες προοπτικές υλοποίησης έχει το σχέδιο για τη δημιουργία διαστημικής πύλης στην Καλαμάτα, ένα σχέδιο που ανακοίνωσε (πρώτοι σας το αποκαλύψαμε) και προωθεί με την συνεργασία πολλών, ο κορυφαίος Μεσσήνιος Επιστήμονας Δρ Περικλής Παπαδόπουλος. Ο Καθηγητής Αεροδιαστημικής ένας από τους εξέχοντες συνεργάτες της ΝΑSA, έχει βάλει σκοπό να βάλει για τα καλά την περιοχή μας στον χάρτη του διαστημικού τουρισμού. Το αεροδρόμιο της Καλαμάτας, συνδυαστικά με το τρένο, το λιμάνι την οδική πρόσβαση και τις τουριστικές δυνατότητες της περιοχής μας αποτελούν όπως σημείωσε ο Καθηγητής βασικά πλεονεκτήματα που ήδη έχουν αξιολογηθεί θετικά από τις εταιρείες. Μάλιστα αυτό παίρνει και συγκεκριμένη αναφορά, για την ευρωπαϊκή εταιρεία Swiss Space Systems, που πρόσφατα το εξέφρασε και φέρνει ως σημείο αναφοράς την περιοχή μας στον σχεδιασμό της. Σήμερα πολλά περισσότερα πρόκειται να αναφερθούν στην διάλεξη του κ. Παπαδόπουλου στο αμφιθέατρο ''Αλ. Κουμουνδούρος'' στις 8 μ.μ.

"BEST TV" 29/06/2013

Aπό το Σεπτέμβριο Ειδική Πνευμονολογική Μονάδα στο Νοσοκομείο!!!

Στη σημερινή συνέντευξη τύπου που παραχώρησε ο Διοικητής του Νοσοκομείου Καλαμάτας κ.Γεώργιος Μπέζος γνωστοποίησε την απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Ιδρύματος να οργανώσει και να λειτουργήσει από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο Ειδική Πνευμονολογική Μονάδα στο πλαίσιο των υφισταμένων Παθολογικών Κλινικών.Ειδικότερα :

Ένα από τα θέματα τα οποία η Διοίκηση είχε συμπεριλάβει στον Επιχειρησιακό Σχεδιασμό, ήταν πάντα η δημιουργία ενός Πνευμονολογικού Τμήματος που προέκυπτε μέσα από την ανάγκη των πάρα πολλών πνευμονολογικών περιστατικών που νοσηλεύονταν και συνεχίζονται να νοσηλεύονται καθημερινά στις δύο παθολογικές κλινικές συν αυτά που προέρχονται από την Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Διπλή συνεδρίαση του Δ.Σ. Πύλου - Νέστορος

Δύο συνεδριάσεις θα πραγματοποιήσει τη Δευτέρα 1η Ιουλίου, το Δημοτικό Συμβούλιο Πύλου - Νέστορος.
Στην πρώτη στις 7.30 το απόγευμα, θα συζητηθούν τα δύο θέματα που έχουν ζητήσει οι μειοψηφίες και αφορούν, όπως αναφέρονται στην ημερήσια διάταξη: «1) Λήψη απόφασης και έκδοση ψηφίσματος για ακύρωση εξαγγελθέντος για τις 3 - 4 Αυγούστου φεστιβάλ της Χρυσής Αυγής, που θα είναι αφιερωμένο στον 4Αυγουστιανό δικτάτορα Ιωάννη Μεταξά και στον απεχθή φασισμό - ναζισμό, που οι Ελληνες πληρώσαμε με αίμα. 2) Αμεσος και οριστικός επαναπροσδιορισμός της ημερομηνίας τοποθέτησης της προτομής του Θοδωρή Βλαχοδημήτρη, στην πλατεία της Τ.Κ. Σουληναρίου, μετά την απαράδεκτη ενέργεια της Δημοτικής Αρχής να αναβάλλει (ή και να ματαιώσει), την ανωτέρω εκδήλωση, καταργώντας με αυτόν τον τρόπο τις ομόφωνες αποφάσεις του Τοπικού Συμβουλίου Σουληναρίου και του Δημοτικού Συμβουλίου Πύλου - Νέστορος».
Στη δεύτερη συνεδρίαση στις 8.30 το βράδυ, αναμένεται να εγκριθούν οι προγραμματικές συμβάσεις για την υλοποίηση των έργων: Βελτίωση υφισταμένων υποδομών και εγκαταστάσεων παραλιακής ζώνης Πύλου, προϋπολογισμού ποσού 906.000 ευρώ, από πιστώσεις του προγράμματος ΕΕΤΑΑ. Βελτίωση αγροτικής οδοποιίας στις Τ.Κ. Μεταμόρφωσης, Μανιακίου, Μαργελίου, Παπαφλέσσα. Αγροτική οδοποιία Δ.Ε. Παπαφλέσσα. Ακόμα, πρόκειται να εγκρίνει κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Πύλο, τη Γιάλοβα, την Ικλαινα και τη Μεθώνη.

Παρασκευή 28 Ιουνίου 2013

ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΗΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ ΣΤΗΝ ΚΟΡΩΝΗ 5-6 ΙΟΥΛΙΟΥ 2013



Για τρίτη συνεχή χρονιά η «καρδιά» της Μεσογειακής Διατροφής χτυπά στην Κορώνη.

Ο Δήμος Πύλου-Νέστορος τιμώντας και υποστηρίζοντας έμπρακτα τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει μετά την απόφαση της Unesco, για την εγγραφή της Μεσογειακής Διατροφής στον κατάλογο της Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Ανθρωπότητας και την ανακήρυξη της Κορώνης σε Εμβληματική Κοινότητα, διοργανώνει για μια ακόμα χρονιά ένα διήμερο στοχευμένων δράσεων αφιερωμένο στην ανάδειξη των πολιτιστικών στοιχείων ή του πολιτισμού της διατροφής του Δήμου μας και τη σύνδεσή τους ή του με την κοινή κληρονομιά των λαών της Μεσογείου.

Ειδικά φέτος οι εκδηλώσεις τελούν υπό την αιγίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και εντάσσονται στα πλαίσια των «Θεσμοφορίων 2013», την αναβίωση ενός γνωστού αρχαίου γυναικείου αγροτικού θεσμού. Τα Θεσμοφόρια ήταν γιορτή η οποία τελούνταν σε πολλές περιοχές της αρχαίας Ελλάδας, προς τιμήν της Θεάς Δήμητρας και της κόρης της Περσεφόνης. Οι γιορτές διαρκούσαν σχεδόν πέντε ημέρες και έπαιρναν μέρος σε αυτές αποκλειστικά γυναίκες. Οι τελετές των Θεσμοφορίων ήταν στενά συνδεδεμένες με τη γη, τους καρπούς της, την ανάπτυξη της γεωργίας και γενικότερα ήταν ένας ύμνος στη γονιμότητα.

Αντίστροφη μέτρηση για το 1ο Basketball camp, με την ονομασία «Brent Petway & Friends» στην Costa Navarino


Η αντίστροφη μέτρηση για το 1ο Basketball camp, με την ονομασία «Brent Petway & Friends», στο Navarino Dunes της Costa Navarino έχει αρχίσει. Από τις 8 εως τις 12 Ιουλίου, μικροί και μεγάλοι φίλοι του μπάσκετ θα μυηθούν από τον Αμερικανό MVP του All Star Game και νικητή του διαγωνισμού καρφωμάτων στα μυστικά του αθλήματος.

Με αφορμή το πρωτότυπο event, στο οποίο θα υπάρχει καθημερινά ένας διάσημος Guest Star που θα συμμετάσχει στις προπονήσεις, ο Brent Petway μίλησε για το προπονητικό camp, για το μπάσκετ, αλλά και για το μέλλον του.

-Τι σημαίνει για εσένα η δημιουργία και η συμμετοχή στο προπονητικό camp της Costa Navarino, «Petway & Friends»; Τι θέλεις να μεταδώσεις στα παιδιά που θα λάβουν μέρος;
«Το μπάσκετ είναι η ζωή μου και κάθε φορά που δίνεται η ευκαιρία είμαι πρόθυμος να μοιράζομαι τις γνώσεις μου με νέα παιδιά που θέλουν να ακολουθήσουν το άθλημαμας. Στα δύο χρόνια που έζησα στο Ρέθυμνο δεν θα ξεχάσω τη δίψα των νεαρών αθλητών να βελτιωθούν και το όνειρό τους να αγωνιστούν στο υψηλότερο επίπεδο. Έτσι τώρα στο προπονητικό καμπ της Costa Navarino, που έχω την τιμή να φέρει το όνομά μου θα συναναστραφώ με τους αθλητές του μέλλοντος και θα προσπαθήσω να τους διδάξω κάποια από τα μυστικά που με έφεραν ως εδώ και με έκαναν τόσο αγαπητό. Πιστεύω όμως πως θα ενθουσιάσει και τους μεγάλους φίλους του μπάσκετ, που θα λάβουν μέρος στο απογευματινό πρόγραμμα. Ανυπομονώ να το ζήσω».

ΕΓΚΡΙΣΗ ΣΧΕΔΙΟΥ ΧΩΡΙΚΗΣ ΟΙΚΙΣΤΙΚΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΑΝΟΙΧΤΗΣ ΠΟΛΗΣ Δ.Ε ΚΟΡΩΝΗΣ


Την Πέμπτη 27 Ιουνίου 2013 υπεγράφη από τον Γενικό Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίων Νήσων, κ. Εμμανουήλ Αγγελάκα η απόφαση έγκρισης του Σχεδίου Χωρικής Οικιστικής Οργάνωσης Ανοιχτής Πόλης (ΣΧΟΟΑΠ) της Δημοτικής Ενότητας Κορώνης, του Δήμου Πύλου- Νέστορος, ώστε να σταλεί για δημοσίευση σε ΦΕΚ.

Η μελέτη του ΣΧΟΟΑΠ της Δ.Ε. Κορώνης έχει ως σκοπό να καθορίσει και να θεσμοθετήσει ένα χωροταξικό σχέδιο τοπικής σημασίας, το οποίο να εντάσσεται τόσο στο χωροταξικό σχεδιασμό της Περιφέρειας Πελοποννήσου, όσο και σε αυτόν της χώρας. Το χωροταξικό αυτό σχέδιο έχει ως στόχο να καθορίσει τις χρήσεις γης του συνόλου της εδαφικής έκτασης της περιοχής μελέτης και να προσδιορίσει με συγκεκριμένο θεσμικό πλαίσιο τα όρια και τις κατευθύνσεις που θα διέπουν τις πολεοδομικές ρυθμίσεις, με χρονικό ορίζοντα σχεδιασμού το έτος 2024.

Πέμπτη 27 Ιουνίου 2013

Στην Μεσσηνία ο Κακλαμανάκης

Περιοδεία στην Μεσσηνία κάνει ο χρυσός Ολυμπιονίκης της ιστιοπλοΐας Νίκος Κακλαμανάκης, πρεσβεύοντας την αρχή “διά βίου ευ αγωνίζεσθαι”.
Ο σπουδαίος αθλητής θα επισκεφθεί περιοχές της Μεσσηνίας, πραγματοποιώντας ομιλίες με θέμα «Ταξίδι ζωής». Στόχος της περιοδείας είναι να μεταλαμπαδεύσει στους νέους την αγάπη του για τη θάλασσα και την Ελλάδα. 
Ο Κακλαμανάκης ήταν ο τελευταίος λαμπαδηδρόμος των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας που άναψε το βωμό. Το αισιόδοξο μήνυμα που μεταφέρει είναι το εξής: «Ο μόνος αγώνας που χάνουμε είναι ο αγώνας που δεν δίνουμε…». 
Ο ίδιος δηλώνει: «Όταν ζεις στη θάλασσα, νιώθεις πάντα μικρός, όσο μεγάλος και αν είσαι» και επίσης: «Είναι μια μορφή αντιπαροχής: πήρα πολλά και σπουδαία πράγματα από τον αθλητισμό και θέλω να δώσω πίσω και να μοιραστώ με τον κόσμο, όλα όσα εισέπραξα και εκτός από πρωταθλητή με έκαναν καλύτερο άνθρωπο. Φιλοδοξώ επίσης να προσφέρω με αυτή την προσπάθειά μου ένα επιχείρημα στη νέα γενιά και ένα όπλο για να παλέψει κόντρα σε θεούς και δαίμονες, όπως συμβαίνει σε έναν ιστιοπλοϊκό αγώνα. Η γοητεία του ταξιδιού μέσα στη θάλασσα είναι ακαταμάχητη και νιώθω πώς η φλόγα μου παραμένει άσβεστη, για αυτό λοιπόν θέλω να την μοιραστώ με όλο τον κόσμο» 

Πύλο, Κυπαρισσία...

Ο Κακλαμανάκης αναμένεται σήμερα στην Πύλο και συγκεκριμένα στην Costa Navarino. Αύριο ο δήμοςΤριφυλίας με εκδήλωση που διοργανώνει και  θα πραγματοποιηθε στις 7 ώρα το απόγευμα στο Λιοτρίβι Café στην παραλία Αι Λαγούδη Κυπαρισσίας και είναι ανοικτή για το κοινό, θα τον υποδεχθεί στην περιοχή. 

Τετάρτη 26 Ιουνίου 2013

Οι αριστούχοι της Μεσσηνίας μιλούν στην "Ε" για την επιτυχία τους

Πίσω προσπαθούν να αφήσουν το άγχος και την πίεση της σχολικής χρονιάς που πέρασε οι πρωτεύσαντες μαθητές των λυκείων της Μεσσηνίας. 
Ολοι τους λένε πως πέρασαν δύσκολα, πως αισθάνονταν διαρκώς έντονο άγχος και ανασφάλεια για τις πανελλαδικές, όμως προσπαθούν να εστιάσουν στο μέλλον και στα όνειρα για τις σπουδές τους. Οι περισσότεροι κρατούν κι από μια όμορφη ανάμνηση καθώς μοιράζονται με την "Ε" τα μυστικά της επιτυχίας τους, μαζί φυσικά με τους στόχους τους.
ΛΥΚΕΙΟ ΠΥΛΟΥ
Ο Νίκος Δροσινός (θεωρητική κατεύθυνση) βγήκε πρώτος από όλες τις κατευθύνσεις με βαθμό πρόσβασης 17,5. Ως πρώτη επιλογή θα δηλώσει Νομική και αμέσως μετά Ψυχολογία. "Η χρονιά πέρασε δύσκολα, με αρκετή πίεση. Προσπάθησα να βάλω ένα πρόγραμμα που να περιλαμβάνει τη βόλτα με την παρέα μου αλλά και το διάβασμα. Ολα γίνονταν με σκοπό την επίτευξη του στόχου μου", μας λέει. Αξίζει να σημειωθεί πως ο Νίκος δεν έχει πάει καθόλου φροντιστήριο, σε καμία τάξη του λυκείου, και η μόνη βοήθεια που είχε ήταν από τους καθηγητές του σχολείου του! Ο ίδιος τόνισε αυτή την πλευρά, θέλοντας να αποδείξει πως ο κάθε μαθητής μπορεί και μόνος του να τα καταφέρει. "Θα ήθελα να ευχαριστήσω πολύ τους γονείς μου και ιδιαίτερα τη μητέρα μου, που μου συμπαραστάθηκε σε όλον τον αγώνα αλλά και στα ξενύχτια. Συγκεκριμένα το τελευταίο δίμηνο πριν τις εξετάσεις, που το πρόγραμμα ξεκινούσε από τις 4.30 το πρωί, ξυπνούσε και με υποστήριζε ψυχολογικά, καθώς θεωρούσε αδιανόητο να ξυπνάει το παιδί της τέτοιες ώρες κι εκείνη να κοιμάται", προσθέτει συγκινημένος ο Νίκος. Από την ίδια κατεύθυνση ακολουθούν ηΚωνσταντίνα Καρλή και η Στυλιανή ΑρβανίτηΑπό την τεχνολογική, πρώτος ήρθε ο Χρήστος Λύρας, ο οποίος συγκέντρωσε 16.110 μόρια. Ως πρώτη προτίμηση θα δηλώσει τη Σχολή Μηχανικών Αεροσκαφών και αμέσως μετά τη Σχολή Ευελπίδων. Ο  Χρήστος προέρχεται από μια πολύτεκνη οικογένεια και αν τα καταφέρει να περάσει σε μια από τις επιλογές του, θα έχει λιγότερα έξοδα και σίγουρη επαγγελματική αποκατάσταση. Από τη σχολική χρονιά, αυτό που θα θυμάται σίγουρα είναι... η πενταήμερη! Στη βαθμολογία ακολουθούν ο Βασίλης Λύρας και η Αρετή Καλδή.
ΛΥΚΕΙΟ ΜΕΘΩΝΗΣ
Από τη θετική κατεύθυνση πρώτη ήρθε η Κατερίνα Κοκκινάκη με 18.023 μόρια στο 3ο πεδίο. Από τη θεωρητική, τις πιο υψηλές βαθμολογίες είχαν η Πολυξένη - Νεκταρία Καλογεροπούλου και η Φανή Νικήτα.
Διαβάστε το άρθρο στην ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ http://www.eleftheriaonline.gr/koinonia/perivallon-paideia-syllogoi/item/26930-aristouhoi

Σε μεσσηνιακά χέρια η υπόθεση της ανάπτυξης & της συνεργασίας με την COSCO

Με ενδιαφέρουσα σημειολογία η σημερινή παρουσία του ισχυρού άντρα της COSCO Γουέι Τζιαφού στα εγκαίνια του νέου προβλήτα εμπορευματοκιβωτίων στον Πειραιά. Η επενδυτική δυναμική που πηγάζει από την παρουσία της COSCΟ και η πρόσκληση του Πρωθυπουργού για περαιτέρω συνεργασία στους διάφορους τομείς της οικονομίας "καλλιεργείται" από μεσσηνιακά χέρια. Την αρχή για τον σπόρο της συνεργασίας είχε κάνει ο αείμνηστος Καπετάν Βασίλης Κωνσταντακόπουλος πριν από χρόνια σε ένα εγχείρημα που η δυναμικότητα που αναπτύσσει ακόμη και σήμερα αποδεικνύει ολοένα και περισσότερο την αξία του. Στην ίδια κατεύθυνση και ο γιος του Αχιλλέας Κωνσταντακόπουλος, του οποίου η παρουσία αναγνωρίζεται ως ένας από τους σημαντικούς συνδετικούς κρίκους της συνεργασίας των δύο πλευρών, κάτι που ομολογείται από τους Κινέζους ιδιαίτερα κάθε φορά (πρόσφατα έγινε αυτό και στις επαφές που είχε η ελληνική αποστολή στην Κίνα). Προσθέστε τον αέρα και την δυναμική που απέδωσε σε αυτήν την προσπάθεια γιγαντώνοντάς την ο Μεσσήνιος Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς με διορατικότητα και συγκεκριμένες στοχεύσεις και που έβαλε τις βάσεις για περαιτέρω συνεργασία και προοπτικές να γίνει ο Πειραιάς το πρώτο ευρωπαϊκό λιμάνι, με έμφαση στις επενδύσεις, τα έσοδα και τις θέσεις εργασίας. Ρόλο - κλειδί στην προετοιμασία όλου αυτού του εγχειρήματος πάνω σε συγκεκριμένες βάσεις τόσο στο πρόσφατο παρελθόν όσο και σήμερα και στο νέο επικείμενο σχεδιασμό έπαιξε ο Μεσσήνιος Διευθυντής του Γραφείου Στρατηγικού Σχεδιασμού Δημήτρης Πτωχός.

"BEST TV" 26/06/2013

Η Μεσσηνία ταξίδεψε στα πέρατα του κόσμου με την ταινία «Πρίν τα μεσάνυχτα»


Ελιές και λάδι μοίραζαν μετά την προβολή της στο Λονδίνο
 

Η πολυαναμενόμενη από κοινό και κριτικούς ταινία «Πριν τα μεσάνυχτα», με φόντο τη Μεσσηνία, δίχασε κοινό και κριτικούς. Από τους περισσότερους που την είδαν (σ.σ. παίζεται και στην Καλαμάτα) δεν ακούσαμε και τα καλύτερα λόγια. Αντίθετα, οι κριτικοί, Έλληνες και ξένοι, έγραψαν στη μεγάλη τους πλειοψηφία πολύ καλά σχόλια.

Άσχετα από την ποιότητά της ή μη, εκείνη που φαίνεται να κέρδισε αρκετά από την προβολή της είναι η περιοχή μας. Το όνομα Μεσσηνία ακούστηκε, χωρίς υπερβολή, από τη μια άκρη του κόσμου ως την άλλη.
Ενδεικτικό της κατάστασης που επικράτησε είναι η προβολή του νομού μας από τον λονδρέζικο Guardian, μία από τις μεγαλύτερες και σοβαρότερες εφημερίδες του κόσμου.


Σύμφωνα, λοιπόν, με την εφημερίδα, το φιλμ όπου, ως γνωστόν, πρωταγωνιστούν ο Ίθαν Χοκ και η Ζιλί Ντελμπί, «είναι μια εξαιρετική διαφήμιση για τη Νότια Πελοπόννησο και τη Μεσσηνία, στην οποία οι δύο κεντρικοί ήρωες αναφέρονται συνεχώς». Ακόμα και το αεροδρόμιο της Καλαμάτας παινεύουν, αφού κάποια στιγμή της ταινίας η Ντελμπί λέει στο σύζυγό της: «Μα δεν είναι τέλειο;».

Τρίτη 25 Ιουνίου 2013

ΜΗΝΥΜΑ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΥΛΟΥ-ΝΕΣΤΟΡΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ


Η 26Η Ιουνίου έχει καθιερωθεί ως η Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών και της διακίνησής τους. Δεν είναι τυχαίο ότι η ανακήρυξη αυτή έγινε το 1987 από τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, προκειμένου να ευαισθητοποιήσει την κοινή γνώμη, καθώς οι έρευνες αποδεικνύουν ότι τα θύματα από τη χρήση ναρκωτικών ουσιών ξεπερνούν σε αριθμό τα θύματα που θα άφηνε πίσω του ένας πόλεμος!

Τα ναρκωτικά, σε όλες τους τις μορφές, από τα υποτιθέμενα "ελαφρά", μέχρι και τα πιο "βαριά", μπορεί αρχικά να προσφέρουν στον χρήστη μια σύντομη ευδαιμονική ψευδαίσθηση, αλλά μετά την πάροδο ολίγου χρόνου, δημιουργούν ανθρώπους με ανώφελα, με ουτοπικά και φαντασιακά συμπτώματα, αποστασιοποιώντας τους, τόσο από κάθε μορφή σχέσεων που μέχρι τότε έχουν αναπτύξει, όσο και από το περιβάλλον όπου εκείνοι διαβιούν. Οι παρενέργειες που προκαλούνται από τη χρήση ναρκωτικών ουσιών εξασθενούν όλες τις φυσιολογικές λειτουργίες του οργανισμού και οδηγούν το άτομο προς μια και μόνο μοιραία κατάληξη, το θάνατο. Χιλιάδες άνθρωποι σε όλο τον πλανήτη χάνουν τη ζωή τους, οι περισσότεροι από αυτούς είναι φορείς πολύ σοβαρών μολυσματικών ασθενειών, όπως ηπατίτιδα, AIDS και διάφορα παρεμφερή νοσήματα, δυσχερώς ιάσιμα τις περισσότερες φορές.

Σάββατο 22 Ιουνίου 2013

Ο Ethan Hawke στην Πύλο

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Ethan Hawke απολαμβάνει τις διακοπές του στην Ελλάδα και πιο συγκεκριμένα στην Πύλο.
Απλός και όχι με το ύφος του μεγάλου πρωταγωνιστή, ο Hawke αποδεικνύει ότι οι star δεν είναι μόνο τα φώτα  και η προβολή αλλά κυρίως η συμπεριφορά.
Μετά την πρεμιέρα της ταινίας του "Πριν από τα μεσάνυχτα", που είναι σχεδόν όλη γυρισμένη στα μαγικά τοπία της Μεσσηνίας, ο διάσημος ηθοποιός, με τη σύζυγο και τα δύο του παιδιά ταξίδεψαν μέχρι την Πύλο και έμειναν σε πολυτελές ξενοδοχείο.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, ήταν απλός και ευγενικός με τον κόσμο, που τον πλησίαζε και του ευχόταν καλή επιτυχία στην ταινία.
Αυτό που αποδεικνύει όμως, ότι δεν είναι star με παράλογες απαιτήσεις και ιδιοτροπίες, είναι ότι ένα βράδυ αποφάσισε να πάει με την οικογένειά του στο ιταλικό εστιατόριο που υπάρχει μέσα στο ξενοδοχείο. Δεν υπήρχε, όμως,  τραπέζι και αναγκάστηκε να περιμένει, γεγονός που δεν έδειξε να τον ενοχλεί.

Παρασκευή 21 Ιουνίου 2013

ΜΑΡΙΑ ΚΑΛΛΑΣ, Η ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΚΑΛΛΑΣ Δρ. Παναγιώτη Μπαζίγου


Στον εικοστό αιώνα, ένας άνθρωπος που γοήτευσε, περισσότερο από κάθε άλλον, το παγκόσμιο κοινό της κλασικής μουσικής δεν είναι άλλος από τη Μαρίας Κάλλας. Το έργο της απολαμβάνεται διαχρονικά. Στους μουσικούς κύκλους μιλούν για το φαινόμενο της Μαρίας Κάλλας, ας έχουν περάσει τόσα χρόνια από το θάνατό της. Ψάχνοντας κανείς βρίσκει ότι υπάρχουν του κόσμου οι σύλλογοι «Μαρίας Κάλλας». Στη Νέα Υόρκη υπάρχουν δύο, στο Παρίσι, στο Μιλάνο, στην Αθήνα και πρόσφατα στο Δήμο Οιχαλίας υπάρχουν σύλλογοι.
Η Μαρία Κάλλας – Καλογεροπούλου κατάγεται από το Νεοχώριο Ιθώμης του Δήμου Οιχαλίας της Μεσσηνίας. Ο πατέρας της φαρμακοποιός διατηρούσε για χρόνια φαρμακείο στο Μελιγαλά. Η μητέρα της καταγόταν από την Αργολίδα. Η οικογένεια φεύγει για τη Νέα Υόρκη. Εκεί γεννιέται η Μαρία. Συγγενείς των Καλογεροπουλαίων είναι σήμερα πολλοί στη Μεσσηνία.
Πρόσφατα αρκετοί Μεσσήνιοι παρακολούθησαν, στην Ελληνοαμερικανική Ένωση της Αθήνας, ένα θεατρικό μονόπρακτο για τη ζωή και τους έρωτες της Μαρίας Κάλλας, από την καθηγήτρια της υποκριτικής του Σικάγου και ηθοποιό Dr. Maria BoundasBakalis. Ο πατέρας της κυρία Μπουντά καταγόταν από του Κυνηγού Πυλίας. Ο σύζυγός της, George Bakalis, κατάγεται από την Αρκαδία και είναι δικαστής στο Σικάγο. Ο δε αδελφός της δικηγόρος του Σικάγο, αγοράζοντας σπίτι στην Πύλο παρέχει την ευκαιρία στην οικογένεια να ευρίσκεται συχνά στην Ελλάδα. Το ενδιαφέρον όμως για τη Μεσσηνία είναι ότι η κυρία Boundas έχει επενδύσει στη Μαρία Κάλλας, η οποία μας αποκάλυψε ότι πέραν των φωνητικών χαρισμάτων και της δραματικής παρουσίας της Κάλλας στη σκηνή ξεχώριζε και για το πνεύμα της.

Πέμπτη 20 Ιουνίου 2013

20.000 δολάρια από Μεσσήνιους ομογενείς σε φιλανθρωπικούς σκοπούς

Το ποσό των 15.104 δολαρίων προσέφερε χθες στο Ογκολογικό Νοσοκομείο Παίδων "Ελπίδα" ο Μιχάλης Αλεξόπουλος εκ μέρος του Συλλόγου Ομογενών Νέας Υόρκης από την Καλαμάτα και τη Μεσσηνία "Η Υπαπαντή του Σωτήρος".
 Οπως εξήγησε ο ίδιος, ο Σύλλογος εδώ και λίγα χρόνια παρέμενε ανενεργός, όμως είχαν συγκεντρωθεί κάποια χρήματα, από εκδηλώσεις. Ετσι, ο κ. Αλεξόπουλος, (από τη Μεσσήνη η καταγωγή του) ταξίδεψε χτες στην Αθήνα και παρέδωσε ο ίδιος τις επιταγές με 15.104 δολάρια στο Ογκολογικό και 5.000 δολάρια στο "Χαμόγελο του παιδιού". Οι υπεύθυνοι τον ξενάγησαν στις νέες πτέρυγες του Νοσοκομείου για παιδιά με νεοπλασματικές ασθένειες, όπου θα δημιουργηθεί σύντομα τράπεζα μυελού των οστών. Οπως τον ενημέρωσαν, 3 στα 4 παιδιά καταφέρνουν να ξεπεράσουν την ασθένεια. "Κάναμε κάτι για όλα τα παιδιά" σχολίασε ο κ. Μιχάλης.
"ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ" 20/06/2013

Διαβάστε το άρθρο στην ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ http://www.eleftheriaonline.gr/koinonia/koinoniki-drastiriotita/item/26838-omogeneis

Με γαύρο και σαρδέλα στη διεθνή αγορά η "Stella Mare"


Στην πρωτοπορία της διεθνούς αγοράς με ποιοτικά και γευστικά θαλασσινά
 
Όταν η οικογενειακή παράδοση αγκαλιάζεται με αγάπη και το ταξίδι συνεχίζεται με δουλειά, καινοτομία και σύγχρονη επιχειρηματικότητα, τότε το αποτέλεσμα είναι μοναδικό και ανοίγει προοπτικές στη διεθνή αγορά!
Για την εταιρεία εμπορίας νωπών αλιευμάτων Stella Mare η αναφορά, που από τη Μαραθόπολη Τριφυλίας έχει ανοίξει τα πανιά της για τις αγορές του κόσμου, ατενίζοντας το μέλλον με αισιοδοξία!
Η Stella Mare κατέκτησε το Πρώτο Βραβείο Επιχειρηματικότητας 2013 για το Επιχειρηματικό της Πλάνο - από 838 υποψήφια επιχειρηματικά πλάνα -, ενώ κέρδισε τις εντυπώσεις και απέσπασε εύσημα για τα προϊόντα της στο 1ο Διεθνές Συνέδριο Μηχανικής Τροφίμων και Βιοσυστημάτων (FaBE), το οποίο διεξήχθη από τις 30 Μαΐου έως τις 2 Ιουνίου στη Σκιάθο! «Καπετάνιος» ο ιδιοκτήτης Γιώργος Τεριζάκης, ο οποίος με τη σύζυγό του Αγγελική Τσιμπλή, τα παιδιά του και τους συνεργάτες του αποδεικνύουν πως, ακόμη και σε περίοδο κρίσης, δυσκολιών και σκληρού ανταγωνισμού, με αγάπη, μεράκι, μεθοδικότητα και δουλειά μπορούν να έρθουν τα επιθυμητά αποτελέσματα και να επιτευχθούν στόχοι που ίσως και να φάνταζαν όνειρο!
Η Stella Mare, πάντως, κάνει το όνειρο πραγματικότητα! Εμείς μιλήσαμε με τον κ. Τεριζάκη και παρουσιάζουμε τι απάντησε στο «Θ»:

O Χρυσός Ολυμπιονίκης Νίκος Κακλαμανάκης στην Costa Navarino


Πρεσβεύοντας την αρχή “δια βίου ευ αγωνίζεσθαι”, ο αθλητής Νίκος Κακλαμανάκης, ο οποίος ήταν ο τελευταίος λαμπαδηδρόμος των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας που άναψε το βωμό, συνεχίζει να μεταδίδει το μήνυμα “Με τη δύναμη των Ελλήνων, με τη δύναμη της Ελλάδας”, που έχει ήδη αποτελέσει έμπνευση και κινητήριο δύναμη για πολλούς ανθρώπους σε όλη τη χώρα. Μεταφέροντας το αισιόδοξο μήνυμα 
“Ο μόνος αγώνας που χάνουμε είναι ο αγώνας που δε δίνουμε...”, ο Νίκος Κακλαμανάκης θα επισκεφθεί περιοχές της Μεσσηνίας, πραγματοποιώντας ομιλίες με θέμα “Ταξίδι ζωής”. Στόχος της περιοδείας είναι να μεταλαμπαδεύσει  στους νέους την αγάπη του για τη θάλασσα και την Ελλάδα.

Στις 26 Ιουνίου, ο Ολυμπιονίκης θα βρίσκεται στο Navarino Dunes της Costa Navarino. Οι επισκέπτες των ξενοδοχείων The Westin Resοrt Costa Navarino και The Romanos, a Luxury Collection Resort θα γνωρίσουν από κοντά τον πρωταθλητή της ιστιοπλοΐας και θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν την ομιλία του το απόγευμα, που εστιάζει στο πως μπορούμε όλοι μας να βασιστούμε στις δικές μας δυνάμεις αλλά και να τις ξεπεράσουμε. Παράλληλα, η εκπαίδευση στην ιστιοπλοΐα, έχει στόχο να δείξει στους νέους 13-17 ετών πως να σέβονται και να αγαπούν τη θάλασσα καθώς και την εξοικείωση με τις αρχές της ναυτοσύνης που συνδέονται άμεσα με το μήνυμα που μεταφέρει ο Έλληνας πρωταθλητής. To Ιόνιο πέλαγος και η αμμώδης παραλία άνω του 1χλμ. που βρίσκεται μπροστά στο Navarino Dunes, είναι το ιδανικό σκηνικό όπου μπορούν να γνωρίσουν μικροί και μεγάλοι όχι μόνο το άθλημα, αλλά και τις αξίες που μεταλαμπαδεύονται μέσα από αυτό.

Τις επόμενες ημέρες, το πρόγραμμα συνεχίζεται με επισκέψεις στην Κυπαρισσία, (27 Ιουνίου), τη Μεσσήνη (28 Ιουνίου) και ολοκληρώνεται στην Καλαμάτα (29 και 30 Ιουνίου).

"NEWSMESSINIA" 20/06/2013

Εκπτωση 4,7 εκατ. ευρώ στο Σουληνάρι - Κορυφάσιο

Η εταιρεία "ΝΑΟΥΜ ΕΘ ΑΤΕ-ΤΕΔΡΑ ΕΠΕ" πρόσφερε το μεγαλύτερο ποσοστό έκπτωσης 34,33% και ανακηρύχθηκε μειοδότης στο διαγωνισμό για την βελτίωση του δρόμου Σουληνάρι.
 Το έργο έχει προϋπολογισμό 13,8 εκατομμύρια ευρώ και μετά την έκπτωση των 4, θα κοστίσει 9,02 εκατομμύρια ευρώ. Το έργο αναλυτικά προβλέπει τη βελτίωση των 13,8 χιλιομέτρων από το Σουληνάρι έως το Κορυφάσιο. Μετά τη ολοκλήρωση των εργασιών το οδόστρωμα θα έχει πλάτος 11 μέτρα, με εξαίρεση ορισμένα τμήματα όπου η διατομή θα έχει πλάτος 7,5 μέτρων. Στο έργο περιλαμβάνονται τα απαιτούμενα έργα αποχέτευσης-αποστράγγισης, έξι ισόπεδοι κόμβοι, μια ισόπεδη κυκλική πλατεία καθώς και έργα αποκατάστασης παράπλευρου και εγκάρσιου δικτύου μήκους 3,1 χλμ.
Επίσης έχουν συμπεριληφθεί οι δαπάνες για μετακινήσεις δικτύων, αρχαιολογικές εργασίες και έρευνες, απαλλοτριώσεις, καθώς και οι απαιτούμενες μελέτες για τη βελτίωση των τμημάτων "Πύλος-Ριζόμυλος", "Παράκαμψη Πύλου" και "Πύλος-Μεθώνη" που είναι σε συνέργεια με το υλοποιούμενο έργο.

Τετάρτη 19 Ιουνίου 2013

Ανοιχτός δρόμος και κυκλικοί κόμβοι από Μεσσήνη έως Βελίκα

Ανοιχτό δρόμο και κυκλικούς κόμβους στο τμήμα από τη Μεσσήνη έως το Ριζόμυλο ζήτησαν παράγοντες της Βελίκας και του Αβραμιού από το δήμαρχο Στάθη Αναστασόπουλο και αυτός υιοθέτησε το αίτημά τους στέλνοντας σχετική επιστολή στο γενικό γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μ. Αγγελάκα.

Με την επιστολή στον κ. Αγγελάκα ζητείται: Να εφαρμοστούν στην οριστική μελέτη τα γεωμετρικά χαρακτηριστικά που ισχύουν (κατηγορία Γ ΙΙΙ) στο τμήμα της οδού από γέφυρα Παμίσου (Χ.Θ. 9+000) έως Ανάληψη (Χ.Θ. 4+300), σε όλο το μήκος της οδού.

ΔΗΜΟΠΡΑΤΗΘΗΚΕ ΤΟ ΕΡΓΟ «ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΕΠΑΡΧΙΑΚΟΥ ΟΔΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ, ΤΜΗΜΑ ΣΟΥΛΗΝΑΡΙ-ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ-ΚΟΡΥΦΑΣΙΟ»


Την Τρίτη 18 Ιουνίου 2013, στη Διεύθυνση Οδικών Εργων (Δ1) του Υπουργείου Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων πραγματοποιήθηκε η δημοπράτηση του έργου «Βελτίωση του Επαρχιακού Οδικού δικτύου Νομού Μεσσηνίας τμήμα ‘Σουληνάρι-Κρεμμύδια-Κορυφάσιο’.

Σε συνέχεια της απόφασης του Γενικού Γραμματέα Δημοσίων Έργων κ. Ευστράτιου Σιμόπουλου, ο οποίος στις 22 Μαρτίου 2013 υπέγραψε την ένταξη της πράξης στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα ‘Ενίσχυση της Προσπελασιμότητας’ (ΑΔΑ: ΒΕ2Π1-6 Α8), το Υπουργείο ανακοίνωσε τη διενέργεια της χθεσινής δημοπρασίας στην οποία ο Αναπληρωτής Υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων ενέκρινε τη διάθεση πίστωσης ποσού €13,8 εκατομμυρίων.

Η επιτροπή διαγωνισμού συγκροτούνταν από 4 μηχανικούς της Δ1, εκπροσώπους του ΤΕΕ και του ΣΑΤΕ (Πανελλήνιου Συνδέσμου Τεχνικών Εταιρειών), της ΠΕΔΜΕΔΕ (Πανελλήνια Ένωση Διπλωματούχων Μηχανικών Εργοληπτών Δημοσίων Έργων) και το Δήμαρχο Πύλου - Νέστορος κ. Δημήτρη Καφαντάρη με αναπληρωτή του τον Αντιδήμαρχο κ. Παναγιώτη Δαρσακλή.

Χιλιόμετρο και... εκατομμύριο

Εκατομμύριο και… χιλιόμετρο για τον δρόμο Σουληνάρι - Κρεμμύδια – Κορυφάσιο που δημοπρατείται σήμερα από την Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας, η οποία μέχρι τις αρχές Ιουλίου προγραμματίζει και τη δημοπράτηση της νέας γέφυρας στο Νεοχώρι Ιθώμης.

Ο εν λόγω δρόμος, μήκους 13,8 χιλιομέτρων και πλάτους 11 μέτρων, έχει προϋπολογισμό μελέτης 13.800.000 ευρώ, ενώ η πίστωση για την κατασκευή του θα προέλθει από το ΕΣΠΑ, όπου έχει ενταχθεί το συγκεκριμένο έργο.
 «Είναι σημαντικό έργο για την Πυλία» δήλωσε ο Π. Αλευράς προσθέτοντας ότι η μελέτη μιλά -μεταξύ άλλων- για 6 ισόπεδους κόμβους, μια ισόπεδη πλατεία, καθώς και διάφορα έργα αποχέτευσης ή παροχέτευσης ομβρίων.

Παρέμβαση Λαμπρόπουλου στον Καλογιάννη: Πολιτικό θέμα με το Καλαμάτα - Ριζόμυλος

Σε πολιτικό ζήτημα εξελίσσεται η υπόθεση του δρόμου Καλαμάτα - Ριζόμυλος, καθώς χθες ο Γ. Λαμπρόπουλος έκανε παρέμβαση στον αν. υπουργό Υποδομών Στ. Καλογιάννη ζητώντας να κατασκευαστεί ο δρόμος κατά μήκος του υπάρχοντος και όχι από την παραλιακή περιοχή.
Και αυτό, σε αντίθεση με την προσπάθεια του Αντ. Σαμαρά να κατασκευαστεί με βάση την υπάρχουσα μελέτη και τις τροποποιήσεις που έγιναν δεκτές. Η παρέμβαση Λαμπρόπουλου (που κινείται σε άλλη κατεύθυνση και από του δημάρχου) εκτιμάται ότι υποστηρίζεται από παράγοντες της ΝΔ από τη Μεσσήνη, που εκφράζουν διαφορετικές  αντιλήψεις όσον αφορά την αξιοποίηση της παραλιακής ζώνης.
Σε ανακοίνωση την οποία εξέδωσε ο κ. Λαμπρόπουλος για τη συνάντηση αναφέρονται τα εξής:

Δευτέρα 17 Ιουνίου 2013

37 θέσεις γιατρών στη Μεσσηνία

Συνολικά 37 θέσεις γιατρών προκηρύσσονται από το Γενικό Νοσοκομείο Μεσσηνίας για την πλήρωση κενών και κενούμενων θέσεων σε Κέντρα Υγείας και Περιφερειακά Ιατρεία.
Η ημερομηνία υποβολής των αιτήσεων ορίζεται η Τρίτη 25 Ιουνίου. Οι θέσεις που προκηρύσσονται είναι οι εξής:
Από το Νοσοκομείο Καλαμάτας προκηρύσσονται θέσεις γιατρών για τα Περιφερειακά  Ιατρεία: Αριστομένη, Μάνεσι, Στέρνας, Αετοφωλιάς, Αρτεμισίας, Καπλανίου, Λογγάς, Μηλίτσας, Πελεκανάδας, Τρικόρφου, Χαροκοπιού, Αμπελιώνας, Βαλύρας, Δεσύλλα, Διαβολιτσίου, Κάτω Μέλπειας, Πύλου, Ικλαινας, Καλλιθέας, Μεθώνης, Χατζή, Αγίου Νικολάου, Κάμπου Αβίας, Καρδαμύλης, Πλάτσας και Πλατανόβρυσης.
Από το Νοσοκομείο – Κέντρο Υγείας Κυπαρισσίας προκηρύσσονται θέσεις γιατρών για το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας, τα Κέντρα Υγείας Γαργαλιάνων και Φιλιατρών, καθώς και για τα Περιφερειακά Ιατρεία Αετού, Ελαίας, Πύργου Τριφυλίας και Χώρας. 

"ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ" 17/06/2013
Διαβάστε το άρθρο στην ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ http://www.eleftheriaonline.gr/koinonia/koinoniki-drastiriotita/item/26765-theseis-giatrwn-messinia

"Επιασε" Καλαμάτα το "Βιτσέντζος Κορνάρος"

Στο λιμάνι της Καλαμάτας κατέπλευσε τα μεσάνυχτα του Σαββάτου το πλοίο "Βιτσέντζος Κορνάρος".
Πρόκειται για το πρώτο φετινό ακτοπλοϊκό δρομολόγιο από Κρήτη προς Καλαμάτα και αντίστροφα. Το πλοίο της ΛΑΝΕ μετέφερε στο λιμάνι της μεσσηνιακής πρωτεύουσας συνολικά 62 επιβάτες με 11 ΙΧ οχήματα που προέρχονταν ως επί το πλείστον από το Καστέλι Κισσάμου και κάποιοι από Κύθηρα.
Λίγο μετά τις 12:30 π.μ. αναχώρησε εκ νέου από την Καλαμάτα για Κύθηρα και Κρήτη. Ειδικότερα σε αυτό επέβαιναν 70 άτομα για Καστέλι Κισσάμου και 16 για Κύθηρα.
Ο ναυτιλιακός πράκτορας Βασίλης Μανιάτης μιλώντας στο eleftheriaonline.gr χαρακτήρισε ιδιαιτέρως ικανοποιητική την κίνηση του πρώτου φετινού δρομολογίου επισημαίνοντας παράλληλα την αυξητική τάση συγκριτικά με το αντίστοιχο πρώτο δρομολόγιο της προηγούμενης χρονιάς.
"ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ" 17/06/2013
Διαβάστε το άρθρο στην ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ http://www.eleftheriaonline.gr/oikonomia/tourismos/item/26757-vitsentzos-kornaros-kriti

Τσιγγάνες διέρρηξαν σπίτι στα Κρεμμύδια

Τσακωτές έκανε ο ιδιοκτήτης ενός σπιτιού στα Κρεμμύδια Μεσσηνίας δύο τσιγγάνες όταν χθες το μεσημέρι μπήκε σε ένα από τα δωμάτια και τις αντίκρισε να ψαχουλεύουν το συρτάρι με τα χρυσαφικά.

Παρά τη σαστιμάρα του κατάφερε να ειδοποιήσει την Αστυνομία πριν οι δύο τσιγγάνες, ηλικίας 26 και 46 ετών αντίστοιχα, προλάβουν να το βάλουν στα πόδια. Οι δύο γυναίκες συνελήφθησαν από αστυνομικούς του Τμήματος Πύλου για κλοπή.
"ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ" 17/06/2013Διαβάστε το άρθρο στην ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ http://www.eleftheriaonline.gr/koinonia/astynomika/item/26759-tsigganes-dierrhxan-spiti-sta-kremmydia

Κυριακή 16 Ιουνίου 2013

Άρθρο του Αντώνη Σαμαρά στην «Καθημερινή»

Την ευρύτερη σημασία της απόφασής του να τερματιστεί η λειτουργία της ΕΡΤ αναδεικνύει με άρθρο του στην «Κ» ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς. «Το πρόβλημα δεν είναι η ΕΡΤ ούτε η δημόσια ενημέρωση. Το πρόβλημα είναι ότι για να προχωρήσουν οι μεταρρυθμίσεις πρέπει ο ελληνικός λαός να τις στηρίξει. Και για να τις στηρίξει, πρέπει να του δείξουμε ότι τολμάμε να τα βάλουμε με τα πιο κραυγαλέα προπύργια αδιαφάνειας και σπατάλης», υπογραμμίζει μεταξύ άλλων.

«Ομελέτα δεν γίνεται χωρίς να σπάσεις αυγά…», είναι ο τίτλος του άρθρου των Αντώνη Σαμαρά αποκλειστικά «στην Καθημερινή της Κυριακής» .
Ο κ. Σαμαράς επισημαίνει μεταξύ άλλων ότι, μετά την αποκατάσταση της αξιοπιστίας της χώρας στο εξωτερικό και τη σταθεροποίηση της οικονομίας, νέο μεγάλοστοίχημα είναι η ανάκτηση της αξιοπιστίας της πολιτικής μέσα στην Ελλάδα, και προσθέτει ότι αν δεν πειστούν οι πολίτες, καιροφυλακτούν οι εχθροί της Δημοκρατίας.
Ακολουθεί ολόκληρο το άρθρο του πρωθυπουργού:

Παρασκευή 14 Ιουνίου 2013

Ο ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ κ. ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΒΙΡΒΙΔΑΚΗΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΠΥΛΟΥ-ΝΕΣΤΟΡΟΣ


Ο Υφυπουργός κ. Κυριάκος Βιρβιδάκης επισκέφτηκε το Δήμαρχο Πύλου-Νέστορος, κ. Δημήτρη Καφαντάρη την Παρασκευή 14 Ιουνίου 2013 προκειμένου να ενημερωθεί για τις ενέργειες από πλευράς Δήμου σχετικά με τη διαχείριση των απορριμμάτων.

Στη συνάντηση στην οποία συμμετείχαν επίσης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Παναγιώτης Πετρόπουλος και οι Αντιδήμαρχοι κ.κ. Παναγιώτης Καρβέλας, Παναγιώτης Δαρσακλής και Περικλής Κοντογόνης, ο Δήμαρχος ανέλυσε στον Υφυπουργό την μέχρι σήμερα κατάσταση και τις ενέργειες από πλευράς Δήμου. Συγκεκριμένα ο Δήμος Πύλου-Νέστορος έχει κλείσει όλους τους ΧΑΔΑ όπως προβλέπει ο νόμος και προκειμένου να ανταποκριθεί στις ανάγκες των δημοτών, έχει θέση σε λειτουργία το δεματοποιητή στη θέση Άγιος Νικόλαος της Πύλου, από την ανάληψη καθηκόντων της παρούσας δημοτικής αρχής (1/1/2011). Εν συνεχεία και μετά την έγκριση της ΑΕΠΟ για την εγκατάσταση μονάδας δεματοποίησης, διαλογής και κομποστοποίησης μη επικίνδυνων Αστικών Σύμμεικτων Αποβλήτων έχει συνταχθεί Προγραμματική Σύμβαση και αναμένεται άμεσα να γίνει διαγωνισμός από την Περιφέρεια ή το Δήμο για την τριετή πλέον λειτουργία μιας ολοκληρωμένης εγκατάστασης για την διαχείριση των απορριμμάτων του Δήμου Πύλου – Νέστορος.

Πέμπτη 13 Ιουνίου 2013

ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΕΜΒΛΗΜΑΤΙΚΗ ΚΟΡΩΝΗ & ΤΟ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΟ ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΧΑΝΙΩΝ

Την Τρίτη 11 Ιουνίου 2013 ο Δήμαρχος Πύλου-Νέστορος Δημήτρης Καφαντάρης και η Διευθύντρια του Μανιατακείου Ιδρύματος Βίκυ Ιγγλέζου πραγματοποίησαν συνάντηση με το Διευθυντή του Μεσογειακού Αγρονομικού Ινστιτούτου Χανίων Δρ. Γιώργο Μπαουράκη στα γραφεία του Ινστιτούτου.
Αρχικά έγινε ξενάγηση στα εργαστήρια, στην τράπεζα σπόρων, στο συνεδριακό κέντρο, στο κέντρο τεκμηρίωσης, στις αίθουσες διδασκαλίας και τα αμφιθέατρα καθώς επίσης και στη μονάδα διατήρησης Μεσογειακών φυτών και τον Εθνοβοτανόκηπο. Στην συνέχεια πραγματοποιήθηκε συνάντηση υπό την προεδρεία του Διευθυντή του Ινστιτούτου και με την παρουσία του Δρ. Παναγιώτη Καλαϊντζή, του Δρ. Παναγιώτη Κεφάλα, του Δρ. Αριστείδη Σταματάκη, της Δρ. Χριστίνας Φουρναράκη.

Με την συμμετοχή της Costa Navarino: Ασκηση διάσωσης και καθαρισμός στη Μαυρόλιμνα

"Ημέρα δράσης" με καθαρισμό στη Μαυρόλιμνα και εντυπωσιακή άσκηση διάσωσης διοργάνωσαν χθες στο Πολυλίμνιο το Navarino Outdoors της Costa Navarino και η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης.
Η ομάδα των 26 ατόμων που προσφέρθηκαν εθελοντικά αναχώρησε αργά το μεσημέρι, αφήνοντας πίσω της εντυπωσιασμένους τους επισκέπτες του Πολυλιμνίου από την άσκηση που παρακολούθησαν, καθαρή τη Μαυρόλιμνα και πιο ασφαλές το πέρασμα πάνω από τον καταρράκτη. 
Σύμφωνα με τον υπεύθυνο του Navarino Outdoors, Michael Widmer, η δράση στο Πολυλίμνιο αποτελεί μια προσφορά στο περιβάλλον και τον τουρισμό. Το αποτέλεσμά της όσον αφορά τον καθαρισμό είναι σημαντικό, καθώς γέμισαν... ένα φορτηγάκι γεμάτο παλιούς σωλήνες που είχαν εγκαταλειφθεί εδώ και χρόνια στη Μαυρόλιμνα. Η ομάδα ακόμα φρόντισε να τοποθετήσει σκοινιά για να ανεβαίνει ο επισκέπτης πιο εύκολα, με περισσότερη ασφάλεια πάνω από τον καταρράκτη, ώστε να γίνεται κύκλος στη διαδρομή. Η προσπάθεια για την ασφάλεια στο πέρασμα θα συνεχιστεί, και σύντομα η ομάδα θα επανέλθει για να βάλει επιπλέον βύσματα.

Τετάρτη 12 Ιουνίου 2013

Λήστεψαν ηλικιωμένους στο Πετροχώρι

Σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας: "Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες των Αστυνομικών Αρχών, για τον εντοπισμό και την σύλληψη τριών (3) αγνώστων δραστών, οι οποίοι σήμερα (12-6-2013) τις πρώτες πρωινές ώρες, σε Τοπική Κοινότητα του Δήμου Πύλου Νέστορος Μεσσηνίας, αφού μπήκαν σε οικία που διέμενε ηλικιωμένος ημεδαπός μαζί με την αδερφή του, με τη χρήση σωματικής βίας τους ακινητοποίησαν, τους αφαίρεσαν χρήματα, κοσμήματα και προσωπικά έγγραφα, ενώ στην συνέχεια διέφυγαν και αναζητούνται. 
Οι ηλικιωμένοι μεταφέρθηκαν για προληπτικούς λόγους στο Γενικό Νοσοκομείο Καλαμάτας. Προανάκριση διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Πύλου".

"ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ" 12/06/2013 
Διαβάστε το άρθρο στην ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ http://www.eleftheriaonline.gr/koinonia/astynomika/item/26711-listia

ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΣΤΗ ΔΡΑΣΗ «ΚΑΘΑΡΙΣΤΕ ΤΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ 2013-ΟΡΜΟΣ ΝΑΥΑΡΙΝΟΥ»



Με τη συμμετοχή μεγάλου αριθμού εθελοντών κάθε ηλικίας πραγματοποιήθηκε την Κυριακή, 9 Ιουνίου 2013 ο καθαρισμός στην Πύλο και στο Διβάρι στα πλαίσια της εκστρατείας Καθαρίστε τη Μεσόγειο.

Η δράση διενεργήθηκε υπό την αιγίδα του Δήμου Πύλου-Νέστορος, σε συνεργασία με το Σύνδεσμο Επιχειρήσεων Τουριστικής Ανάπτυξης Πύλου, τους επαγγελματίες της Γιάλοβας και την Costa Navarino. Στόχος είναι η ευαισθητοποίηση των κατοίκων και των επισκεπτών, η προστασία του περιβάλλοντος και η ανάδειξη της περιοχής.

Συγκεκριμένα, στην Πύλο καθαρίστηκε όλη η παράκτια περιοχή από το Κάστρο μέχρι και τη μαρίνα, με τη βοήθεια μικρών και μεγάλων εθελοντών από την Πύλο, μαζί με το συνεργείο καθαρισμού από την Costa Navarino, καθώς και την ομάδα Navarino Sea by Aqua Divers Club που βούτηξε για να απομακρύνει τα σκουπίδια από τη θάλασσα.
Στο Διβάρι η ομάδα εθελοντών καθάρισε την παραλία, με τη βοήθεια συνεργείου του Δήμου, το οποίο απομάκρυνε τα καλάμια σε όλο της το μήκος της ακτής.
Ο Δήμος Πύλου-Νέστορος ευχαριστεί όλους όσους συμμετείχαν και προγραμματίζει σειρά επόμενων δράσεων σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες.
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ ΠΙΟ ΟΜΟΡΦΟ!


Το Σάββατο 15 Ιουνίου ξεκινά ο «Βιτσέντζος Κορνάρος» από την Καλαμάτα για Κρήτη


ΚΑΙ ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑ ΘΑ ΠΗΓΑΙΝΕΙ ΤΟ «ΒΙΤΣΕΝΤζΟΣ ΚΟΡΝΑΡΟΣ»
 
Ελπιδοφόρα τα περσινά στοιχεία για τη φετινή ακτοπλοϊκή σύνδεση με Καλαμάτα
 

Πολλές οι ελπίδες φέτος για την κίνηση στην ακτοπλοϊκή σύνδεση της Καλαμάτας με την Κρήτη με το πλοίο «Βιτσέντζος Κορνάρος», καθώς από πέρυσι έχει παρατηρηθεί αύξηση της κίνησης και τα στοιχεία δείχνουν ότι οι Κρητικοί άρχισαν να γνωρίζουν τη Μεσσηνία.

Στο μεταξύ, όπως ανακοίνωσε χθες η ναυτιλιακή εταιρεία ΛΑΝΕ, τα δρομολόγια του πλοίου ξεκινούν την Παρασκευή 14 Ιουνίου με προσέγγιση φέτος και στη Μονεμβασιά, στο δρομολόγιο από Πειραιά – Κύθηρα – Αντικύθηρα – Κρήτη. Η αναχώρηση θα γίνεται στις 5.00 το απόγευμα από Πειραιά με κόστος για Μονεμβασιά 20 ευρώ για επιβάτες και 56 ευρώ για αυτοκίνητα. Από Μονεμβασιά για Κύθηρα το εισιτήριο θα είναι 10 ευρώ για επιβάτες και 34 ευρώ για αυτοκίνητα.
Το Σάββατο 15 Ιουνίου ξεκινά και το δρομολόγιο του «Βιτσέντζος Κορνάρος» από την Καλαμάτα, το οποίο θα αναχωρεί από τη μεσσηνιακή πρωτεύουσα μισή ώρα μετά τα μεσάνυχτα με πολύ συμφέρουσες τιμές.