Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2013

Πρόταση Κωνσταντακόπουλου για τη μαρίνα της Πύλου

Πρόταση για την μαρίνα της Πύλου κατέθεσε στο πλαίσιο της διαδικασίας ιδιωτικοποίησης η εταιρεία ΤΕΜΕΣ συμφερόντων Αχ. Κωνσταντακόπουλου, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας "Πρώτο Θέμα".
Η οποία σημειώνει ότι "η ενδεχόμενη απόκτηση της μαρίνας και μαζί με αυτή μέρους του εμπορικού λιμένα της Πύλου θα προσδώσει μια αξιοσημείωτη προστιθέμενη αξία στην ολοκληρωμένη τουριστική και ξενοδοχειακή επένδυση της Costa Navarino".
Σύμφωνα με τα στοιχεία η χερσαία ζώνη της μαρίνας καλύπτει επιφάνεια 33 στρεμμάτων και η θαλάσσια ζώνη 35 στρέμματα. Η συνολική χωρητικότητα εκτιμάται στα 190 σκάφη, κυρίως μεσαίου μεγέθους. Ενα κομμάτι του λιμανιού της Πύλου θα προστεθεί στη μαρίνα, με αποτέλεσμα να μπορεί να δεχθεί άλλα 40 σκάφη μεγάλου μεγέθους.

"ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ" 30/09/2013
Διαβάστε το άρθρο στην ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ http://www.eleftheriaonline.gr/oikonomia/item/29264-marina-pylou

Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2013

Σε 18 μήνες όλη η Μεθώνη θα έχει δίκτυο αποχέτευσης ακαθάρτων

Τη σύμβαση κατασκευής του έργου «Ολοκλήρωση δικτύου αποχέτευσης ακαθάρτων οικισμού Μεθώνης», προϋπολογισμού μελέτης 1.434.000 ευρώ, που θα εκτελεστεί τελικά αντί 741.779 ευρώ, υπέγραψαν προ ημερών ο δήμαρχος Πύλου – Νέστορος Δημ. Καφαντάρης και ο Κων. Παπαδόπουλος, ως εκπρόσωπος της κοινοπραξίας Κ.Η. Παπαδόπουλος ΜΕΠΕ – Νικόλαος Πετρόγιαννης του Ιωάννη. Η κοινοπραξία κατέθεσε προσφορά με έκπτωση 48,04% και η συνολική προθεσμία εκτέλεσης του έργου είναι 18 μήνες, αρχής γενομένης της ημέρας υπογραφής της σύμβασης. Η ίδια μέρα θεωρείται και ως ημερομηνία εγκατάστασης του αναδόχου στο εργοτάξιο. Θα πρέπει να αναφερθεί ότι με την ολοκλήρωση του συγκεκριμένου έργου, θα ολοκληρωθεί και το δίκτυο αποχέτευσης στη Μεθώνη, που είχε ξεκινήσει να κατασκευάζεται από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή και κάλυπτε μόνο ένα τμήμα κι όχι ολόκληρο τον οικισμό, όπως τώρα.

"ΘΑΡΡΟΣ" 29/09/2013

Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2013

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στη σήραγγα του Καλογερικού

Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω εργασιών συντήρησης στη σήραγγα του Καλογερικού ανακοίνωσε η Αστυνομική Διεύθυνση Αρκαδίας.
Ειδικότερα από τη Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου και ώρα 9 π.μ. μέχρι και την Παρασκευή 4 Οκτωβρίου και ώρα 4 μ.μ. η κυκλοφορία των οχημάτων και για τις δύο κατευθύνσεις θα πραγματοποιείται από τον κλάδο προς Αθήνα με μία λωρίδα κυκλοφορίας ανά κατεύθυνση.

"ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ" 27/09/2013Διαβάστε το άρθρο στην ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ http://www.eleftheriaonline.gr/koinonia/astynomika/item/29196-kalogeriko-syntirisi

ΕΝΤΑΞΗ ΔΡΟΜΟΥ ΠΛΑΤΑΝΟΒΡΥΣΗ - ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ ΣΤΟ ΕΣΠΑ

 Ένταξη της Πράξης ¨Βελτίωση τοπικής οδού μεταξύ Τ.Κ. Χανδρινού (οικ. Πλατανόβρυσης) με Τ.Κ. Αμπελόκηπων Δήμου Πύλου Νέστορος¨ με κωδικό MIS 453357 στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Δ.Ε.Π.Ι.Ν. της Ε.Φ.Δ. Ε.Ε.Τ.Α.Α. Α.Ε. με προϋπολογισμό 1.221.500,00 ευρώ.

Ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Ιωάννης Μιχελάκης, υπέγραψε εχθές 26-09-2013 παρουσία του Δημάρχου Πύλου Νέστορος κ. Δημήτριου Καφαντάρη την απόφαση ένταξης της Πράξης ¨Βελτίωση τοπικής οδού μεταξύ Τ.Κ. Χανδρινού (οικ. Πλατανόβρυσης) με Τ.Κ. Αμπελόκηπων Δήμου Πύλου Νέστορος¨ με κωδικό MIS 453357 στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Δ.Ε.Π.Ι.Ν. της Ε.Φ.Δ. Ε.Ε.Τ.Α.Α. Α.Ε. με προϋπολογισμό 1.221.500,00 ευρώ.

Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2013

Επιτέλους θα αναδειχθεί

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ, μετά από χρόνια αναμονής και μελετών το έργο στις Καμάρες (στο παλιό υδραγωγείο) της Πύλου πάει να υλοποιηθεί.
Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να εγκατασταθεί ο ανάδοχος για την αναστήλωση και την ανάδειξη του μνημείου. Καιρός ήταν, καθώς οι Καμάρες είχαν εγκαταλειφθεί και η εικόνα τους ήταν προσβλητική για την πόλη, προκαλώντας αρνητικά σχόλια στους ντόπιους, τους επισκέπτες και τους περαστικούς προς και από τη Μεθώνη. Ελπίζουμε το επόμενο καλοκαίρι οι Καμάρες να έχουν την εικόνα που τους αξίζει.

"ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ" 26/09/2013Διαβάστε το άρθρο στην ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ http://www.eleftheriaonline.gr/stiles-sxolia/sxolia/item/29146-kamares

Δήλωση Τατούλη για το Καλαμάτα - Ριζόμυλος - Πύλος - Μεθώνη

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης σχολιάζοντας αναφορές για τον οδικό άξονα Καλαμάτα – Ριζόμυλος – Πύλος – Μεθώνη δήλωσε:

«Ο συγκεκριμένος οδικός άξονας αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα αναπτυξιακά έργα και έργο πρώτης προτεραιότητας για την Περιφέρεια Πελοποννήσου. Επαναλαμβάνω απευθυνόμενος προς όλους όσους κάνουν δηλώσεις για το έργο αυτό ότι έχουμε τη διαβεβαίωση του Υπουργείου ότι το θα το εντάξει στο τομεακό του πρόγραμμα. Σε περίπτωση ωστόσο που, για οποιονδήποτε λόγο, αυτό δεν καταστεί εφικτό η Περιφέρεια Πελοποννήσου είναι έτοιμη να αναλάβει την ευθύνη υλοποίησής του. Οι τεχνικές μας υπηρεσίες από την πρώτη στιγμή έχουν λάβει οδηγία να ενεργοποιήσουν όλες τις δομές τους για να παρακολουθούν και να συνδράμουν στη μελετητική ωρίμανση του έργου. Η Περιφέρεια Πελοποννήσου άλλωστε ήταν αυτή που ανακίνησε πρώτη το θέμα αυτό.

Η Πελοπόννησος έχει αλλάξει σελίδα και με συνδυασμένες ενέργειες σε όλους τους τομείς κινείται στο δρόμο της ανάπτυξης. Οι Μεσσήνιοι πολίτες να είναι βέβαιοι ότι θα αποκτήσουν ασφαλές και άνετο οδικό δίκτυο, ιδίως μάλιστα για τη σύνδεση της πρωτεύουσάς τους με ένα προορισμός με ιδιαίτερα τουριστικά και αγροτικά αναπτυξιακά χαρακτηριστικά».     

"ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ" 26/09/2013
Διαβάστε το άρθρο στην ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ http://www.eleftheriaonline.gr/politiki/aftodioikisi/perifereia/item/29178-tatoulis-rizomylos

Σε μερικές ώρες το αναλογικό σήμα περνά στην ιστορία, τι πρέπει να κάνετε για να βλέπετε ψηφιακά

Από τις 02:00 πρωινή της 27ης Σεπτεμβρίου 2013 θα ξεκινήσει η εκπομπή τηλεοπτικών προγραμμάτων με ψηφιακή τεχνολογία από το επιτρεπτό κέντρο εκπομπής «Πεταλίδι» (όπως προσδιορίζεται στην Κ.Υ.Α. 21161/12-08-2008) στο νομό Μεσσηνίας της Περιφέρειας Πελοποννήσου, ενώ παράλληλα θα διακοπεί οριστικά η εκπομπή του τηλεοπτικού αναλογικού σήματος.
Περισσότεροι από 120.000 κάτοικοι των πόλεων της Καλαμάτας, της Μεσσήνης, της Κορώνης και άλλων πόλεων της ευρύτερης περιοχής της Μεσσηνίας καθώς και ένα μικρό τμήμα της Λακωνίας θα αποκτήσουν πρόσβαση στην επίγεια ψηφιακή τηλεόραση.
Όσοι κάτοικοι καλύπτονται από το εν λόγω κέντρο θα χρειαστεί να διαθέτουν δέκτη (τηλεόραση ή εξωτερικό αποκωδικοποιητή) τεχνολογίας DVB-TMPEG4 ή H.264 και από τις 27 Σεπτεμβρίου 2013 να τον συντονίσουν στους διαύλους (συχνότητες):
o 45 (666 MHz) για τους τηλεοπτικούς σταθμούς Alpha, Alter, ANT1, ΜακεδονίαTV
o 47 (682 MHz) για τους τηλεοπτικούς σταθμούς Mega, ΣΚΑΙ, Star, Ε


Τι χρειάζομαι για να λαμβάνω το ψηφιακό σήμα;

"Στον αέρα" ο νέος δρόμος Καλαμάτα - Πύλος - Μεθώνη

"Στον αέρα" παραμένει ο νέος δρόμος Καλαμάτα - Ριζόμυλος - Πύλος - Μεθώνη, και μόνο με ένα θαύμα θα κατασκευαστούν τμήματά του με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ. Παρά το προσωπικό ενδιαφέρον που επιδεικνύει ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, οι μελέτες προχωρούν με ρυθμό… Δημοσίου και πλέον είναι ορατός ο κίνδυνος η κατασκευή του έργου να γίνει με πόρους του επόμενου ΕΣΠΑ, αν και εφόσον ο δρόμος αυτός παραμείνει κυβερνητική προτεραιότητα. 
Πρέπει εδώ να σημειωθεί ότι οι μελέτες για το δρόμο ανακοινώθηκαν το... 2005 από τον τότε υπουργό ΠΕΧΩΔΕ Γιώργο Σουφλιά, ανατέθηκαν το 2007, αλλά 6 χρόνια μετά δεν έχουν ολοκληρωθεί ακόμα και απαιτούνται τουλάχιστον 1.840.000 ευρώ για να οριστικοποιηθούν. Υπενθυμίζουμε επίσης ότι ο αείμνηστος καπετάν Βασίλης Κωνσταντακόπουλος χρηματοδότησε τις μελέτες για το Ριζόμυλος - Καλαμάτα και ολοκληρώθηκαν, αλλά η δημοπράτηση του έργου αυτού καθυστερεί εξαιτίας των εμποδίων που θέτουν οικοπεδούχοι της Μεσσήνης, με συνέπεια κανένας να μη γνωρίζει ακόμα τη μορφή και τη χάραξη του νέου τμήματος. 

Κόβεται μετά τα μεσάνυχτα το αναλογικό σήμα της TV

Ξεκίνησε από την Τρίτη σταδιακά η εκπομπή ψηφιακή τηλεοπτικού σήματος στη Μεσσηνία από το Κ.Ε. στο Πεταλίδι, ενώ απομένουν λίγες ώρες για την ολοκληρωτική μετάβαση της περιοχής στην ψηφιακή εποχή: Από απόψε μετά τα μεσάνυχτα -και συγκεκριμένα στις 2 τα ξημερώματα της Παρασκευής- διακόπτεται οριστικά η εκπομπή αναλογικού σήματος και πλέον οι τηλεοπτικοί σταθμοί θα εκπέμπουν μόνο ψηφιακά. 
Οσοι κάτοικοι καλύπτονται από το εν λόγω κέντρο θα χρειαστεί να διαθέτουν δέκτη (τηλεόραση ή εξωτερικό αποκωδικοποιητή) τεχνολογίας DVB-TMPEG4 ή H.264 και να τον συντονίσουν στους εξής διαύλους (συχνότητες):
• 33 για τους τηλεοπτικούς σταθμούς Achaia, Super B, Teletime (Δυτική Ελλάδα).
• 37 για τους τηλεοπτικούς σταθμούς Δημόσια Τηλεόραση, TV5 και δύο κωδικοποιημένα κανάλια της Νοva.
• 45 για τους τηλεοπτικούς σταθμούς Alpha, Alter, ANT1, Μακεδονία TV.
• 47 για τους τηλεοπτικούς σταθμούς Mega, Σκάι, Star και E (πρώην 902).
• 53 για τους τηλεοπτικούς σταθμούς Best, Μεσόγειος, ΟΡΤ (Ηλεία) και Ionian Channel (Ζάκυνθος).
Περισσότεροι από 120.000 κάτοικοι της Καλαμάτας, της Μεσσήνης, της Κορώνης και άλλων πόλεων της ευρύτερης περιοχής της Μεσσηνίας, καθώς και ένα μικρό τμήμα της Λακωνίας, θα αποκτήσουν πρόσβαση στην επίγεια ψηφιακή τηλεόραση.
Από την πλευρά των ηλεκτρονικών πάντως, οι οποίοι είναι οι καθ' ύλην αρμόδιοι για την εγκατάσταση των αποκωδικοποιητών αλλά και τον συντονισμό των τηλεοπτικών δεκτών, διατυπώνεται αίτημα για διατήρηση -για μικρό ακόμα χρονικό διάστημα- της αναλογικής εκπομπής παράλληλα με την ψηφιακή, ώστε να γίνει ομαλότερα και χωρίς προβλήματα για τους τηλεθεατές η μετάβαση στην επίγεια ψηφιακή τηλεόραση. 
Δ.Πλ. "ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ" 26/09/2013
Διαβάστε το άρθρο στην ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ http://www.eleftheriaonline.gr/koinonia/item/29140-kovetai-analogiko-sima-tv

Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2013

23 Θέσεις Υ.Ε Γενικών Καθηκόντων στο Δήμο Πύλου-Νέστορος

Δημόσια Πρόσκληση του ΟΑΕΔ Νο 4/2013 προς εγγεγραμμένους ανέργους στα μητρώα του ΟΑΕΔ για υποβολή αιτήσεων συμμετοχής στη διαδικασία κατάρτισης του πίνακα κατάταξης ανέργων, για την προώθηση της απασχόλησης μέσω προγραμμάτων κοινωφελούς χαρακτήρα σε επιβλέποντες φορείς, για 10.000 θέσεις πλήρους απασχόλησης, ειδικότητας Υ.Ε Γενικών Καθηκόντων.

Ο ΟΑΕΔ καλεί τους ενδιαφερομένους εγγεγραμμένος ανέργους στα μητρώα ανέργων ηλικίας 18 ετών και άνω να υποβάλουν με ηλεκτρονικό τρόπο αίτηση συμμετοχής από 26/9/2013-11/10/2013 και ώρα 12η μεσημβρινή στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.oaed.gr 
Ειδικότερα στο Δήμο Πύλου-Νέστορος θα απασχοληθούν 23 άτομα ειδικότητας Υ.Ε. Γενικών Καθηκόντων.
Οι αιτήσεις υποβάλονται αποκλειστικά και μόνο ηλεκτρονικά συμπληρώνοντας την "Αίτηση Συμμετοχής στη διαδικασία κατάρτισης του πίνακα κατάταξης ανέργων για την προώθηση της απασχόλησης μέσω προγραμμάτων κοινωφελούς χαρακτήρα σε επιβλέποντες φορείς".

Συνεχίζεται πιο ενισχυμένο το "ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ"

Κατατέθηκαν από το υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας και συζητούνται αύριο στη Βουλή οι νομοθετικές ρυθμίσεις για το πρόγραμμα «Βοή­θεια στο Σπίτι» στην τροπολογία 828/6 με την οποία το πρόγραμμα συνεχίζεται, μετε­ξελίσσεται και διευρύνεται.

Το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» στα δώδεκα (12) και πλέον χρόνια της λειτουρ­γίας του έχει προσφέρει σημαντικές υπηρεσίες στους ωφελούμενους και έχει αναδειχθεί ως ένας σημαντικός και χρήσιμος θεσμός στον τομέα του κοινωνικού κράτους.

Το υπουργείο Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας αξιολογώντας τις αυξημέ­νες ανάγκες για κατ’ οίκον φροντίδα σε κατηγορίες πληθυσμού που αντιμετωπίζουν έν­τονα προβλήματα και χρήζουν στήριξης, προώθησε όχι μόνο τη συνέχιση του προγ­ράμματος αλλά και τη μετεξέλιξη και διεύρυνσή του ώστε να καταστεί περισσότερο απο­τελεσματικό για τους αδύναμους που έχουν ανάγκη τη στήριξη στο σπίτι, σε κάθε χω­ριό και σε κάθε γειτονιά, με καλύτερη αξιοποίηση των διατιθέμενων πόρων.

Για το σκοπό αυτό, τόσο ο υπουργός Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης & Πρόνοιας, κ. Γιάννης Βρούτσης, όσο και ο υφυπουργός, κ. Βασίλης Κεγκέρογλου συνεργάστη­καν με τα υπουργεία Εσωτερικών, Υγείας και Οικονομικών.
Το πρόγραμμα «Βοήθεια στο σπίτι» σύμφωνα με την προτεινόμενη ρύθμιση προσ­φέρει υπηρεσίες στους δικαιούχους τριών επιμέρους προγραμμάτων:
α) «Κατ’ οίκον Φροντίδα Συνταξιούχων»,
β) «Κατ’ οίκον Κοινωνική Φροντίδα»,
γ) «Κατ’ οίκον Νοσηλεία».

Τρία ακόμα έργα ξεκινούν να υλοποιούνται στο Δήμο Πύλου-Νέστορος.



Την Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2013 υπογράφηκε ανάμεσα στο Δήμαρχο Πύλου-Νέστορος, κ. Δημήτρη Καφαντάρη, εκτελών ως εκπρόσωπος του Δήμου και τον κ. Περικλή Μαρκόπουλο, ενεργώντας με την ιδιότητα του νομίμου εκπροσώπου της Τ.ΕΚ.Μ.Α Ο.Ε. η σύμβαση για την εκτέλεση του έργου «Εξωτερικό Υδραγωγείο Πύλου» προϋπολογισμού 2.250.000,00 ευρώ. Η πίστωση προέρχεται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Δυτική Ελλάδα-Πελοπόννησος-Ιόνιοι Νήσοι» με συγχρηματοδότηση από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης.

Το δεύτερο έργο το οποίο ξεκινά να υλοποιείται είναι ο «Ηλεκτροφωτισμός Βλαχόπουλου και κόμβου Μανιακίου». Ο κ. Ηλίας Ψυχογυιόπουλος ως εκπρόσωπος της εταιρείας «Ψυχογυιόπουλος Ηλίας και ΣΙΑ ΟΕ» υπέγραψε το συμφωνητικό με το οποίο ο Δήμαρχος Πύλου-Νέστορος του αναθέτει την εκτέλεση του προαναφερθέντος έργου, ως πλειοδότη στο διαγωνισμό με το μεγαλύτερο ποσοστό έκπτωσης, προϋπολογισμού 44.836,00 με ΦΠΑ.

Τέλος, ξεκινά και η «Ολοκλήρωση δικτύου αποχέτευσης ακαθάρτων οικισμού Μεθώνης» προϋπολογισμού 1.434.000,00, πίστωση η οποία προέρχεται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Περιβάλλον-Αειφόρος Ανάπτυξη» με συγχρηματοδότηση από το Ταμείο Συνοχής. Ο Δήμαρχος κ. Δημήτρης Καφαντάρης και ο κ. Κωνσταντίνος Παπαδόπουλος, νόμιμος εκπρόσωπος της ΚΟΙΝ/ΞΙΑ Κ.Η. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΜΕΠΕ-ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΠΕΤΡΟΓΙΑΝΝΗΣ ΤΟΥ ΙΩΑΝΝΗ υπέγραψαν τη σύμβαση κατασκευής του έργου.


Έτσι, τρία ακόμα ζωτικής σημασίας έργα στο Δήμο Πύλου-Νέστορος, μπαίνουν σε τροχιά υλοποίησης. Έργα τα οποία θα συμβάλουν στη βελτίωση των υποδομών και την ενίσχυση της ποιοτικής αναβάθμισης της ζωής των κατοίκων, τόσο στις επαγγελματικές αλλά και τις καθημερινές τους δραστηριότητες. Ο Δήμαρχος Πύλου-Νέστορος, σε γόνιμη συνεργασία με όλες τις υπηρεσίες και τους συνεργάτες του Δήμου διεκδικούν, συνεχίζουν να διεκδικούν και πετυχαίνουν την ένταξη σημαντικών αναπτυξιακών έργων σε όλα τα επιχειρησιακά προγράμματα και σε όλους τους τομείς.  

Λαμπρός ο εορτασμός της Παναγίας Μυρτιδιώτισσας στην Πύλο

Με λαμπρότητα εορτάστηκε χθες στην Πύλο η Παναγία η Μυρτιδώτισσα. Τη Θεία Λειτουργία τέλεσε ο μητροπολίτης Σερβίων και Κοζάνης Παύλος, συλλειτουργούντων των μητροπολιτών Χαρτούμ και Παντός Σουδάν Εμμανουήλ και Μεσσηνίας Χρυσοστόμου. Το θείο λόγο κήρυξε ο αρχιμανδρίτης Χριστοφόρος Αγγελόπουλος. Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ακολούθησε πάνδημη λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος στους κεντρικούς δρόμους της Πύλου, υπό τους παιανισμούς των Φιλαρμονικών του Δήμου Πύλου – Νέστορος και του Λιμενικού Σώματος. Στο τέλος της λιτανείας ο μητροπολίτης Χρυσόστομος ευχαρίστησε τους παριστάμενους αρχιερείς, ιερείς, τους άρχοντες και το λαό, τονίζοντας: «Η Παναγία η Μυρτιδώτισσα θα δώσει δύναμη, υπομονή και ελπίδα για ένα καλύτερο μέλλον, έτσι ώστε η πατρίδα μας να δώσει ξανά το παράδειγμα για την ιστορία και τον πολιτισμό της και στους άλλους λαούς». Στην εορτή, μεταξύ άλλων, παραβρέθηκαν ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Π. Αλευράς, ο δήμαρχος Πύλου – Νέστορος Δ. Καφαντάρης, οι πολιτευτές Λ. Φιλιππόπουλος και Μ. Χρυσομάλλης, ο διοικητής της 120 ΠΕΑ, σμήναρχος Γ. Δημακογιάννης, αντιδήμαρχοι, περιφερειακοί σύμβουλοι και εκπρόσωποι των Σωμάτων Ασφαλείας.

"ΘΑΡΡΟΣ" 25/09/2013

Εργα 9,9 εκ. ευρώ σε Πύλο και Γιάλοβα

Εργα συνολικού προϋπολογισμού 9,9 εκατομμυρίων ευρώ ανακοίνωσε ο δήμαρχος Πύλου - Νέστορος Δημ. Καφαντάρης, ενημερώνοντας για τα έργα που έχουν δρομολογηθεί σε Πύλο και Γιάλοβα, με την ευκαιρία της τοπικής γιορτής της Παναγίας της Μυρτιδιώτισσας.
Συγκεκριμένα, ξεκινάει το επόμενο διάστημα το έργο της αποχέτευσης σε Πύλο και Γιάλοβα, προϋπολογισμού 4,5 εκ. ευρώ. Με το έργο αυτό, που χρηματοδοτείται από το ΕΠΠΕΡΑΑ, θα ολοκληρωθεί το δίκτυο αποχέτευσης στην πόλη της Πύλου και θα αποκτήσει δίκτυο η Γιάλοβα.
Ο δήμαρχος ανέφερε ακόμη ότι αυτές τις μέρες υπογράφεται η σύμβαση με τον ανάδοχο για το έργο ύδρευσης που αφορά την Πύλο, τη Γιάλοβα και το Ελαιόφυτο, προϋπολογισμού 2,5 εκ. ευρώ, το οποίο χρηματοδοτείται από το ΠΕΠ του ΕΣΠΑ. Πληροφόρησε επίσης ότι: Μέσα στον Οκτώβριο δημοπρατούνται τα δύο έργα ανάπλασης στην πλατεία Οικονομίδη και στα σκαλιά και την πλατεία Παπαφλέσσα, που χρηματοδοτούνται από το πρόγραμμα της ΕΕΤΑΑ, προϋπολογισμού 400.000 ευρώ το καθένα. Την περασμένη εβδομάδα δημοπρατήθηκε το έργο ανάπλασης της Γιάλοβας. Σε λίγες ημέρες πρόκειται να εγκατασταθεί ο εργολάβος για την αναστήλωση στις Καμάρες (παλιό υδραγωγείο), προϋπολογισμού 200.000 ευρώ. Αναμένεται η εντολή δημοπράτησης για το Βρεφονηπιακό Σταθμό Πύλου, προϋπολογισμού 1,3 εκ. ευρώ, που έχει ενταχθεί στο ΠΕΠ του ΕΣΠΑ. Εχει κατατεθεί φάκελος και αναμένεται η ένταξη στο πρόγραμμα της ΕΕΤΑΑ για την ανάπλαση της παραλιακής ζώνης, προϋπολογισμού 1 εκ. ευρώ.
Τέλος, ο κ. Καφαντάρης παρατήρησε ότι το 2014 θα λειτουργούν τα δύο υποθαλάσσια πάρκα στον όρμο του Ναβαρίνου και κοντά στη Σαπιέντζα, απέναντι από το Κάστρο (το Μπούρτζι) της Μεθώνης.

"ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ" 25/09/2013
Διαβάστε το άρθρο στην ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ http://www.eleftheriaonline.gr/politiki/aftodioikisi/dimoi/item/29095-pylos

Οι μαθητές της Πύλου στηρίζουν τους καθηγητές και σηκώνουν πανό κατά του φασισμού

Οι μαθητές του Λυκείου της Πύλου στηρίζουν τον αγώνα των καθηγητών τους και αποδοκιμάζουν το φασισμό.
Την περασμένη εβδομάδα ανήρτησαν πανό - μήνυμα στην είσοδο του σχολείου τους με αυτές τις θέσεις. Αγνωστοι το βράδυ της ίδιας μέρας το εξαφάνισαν, αλλά τα παιδιά δήλωσαν αποφασισμένα να συνεχίσουν τον αγώνα με μηνύματα κατά του φασισμού και στήριξης του αγώνα των καθηγητών και των γονιών τους, που πολύ δύσκολα τα φέρνουν βόλτα.
Μιλώντας με παιδιά της Γ’ Λυκείου μας ενημέρωσαν ότι «τις πρώτες ημέρες απεργίας των καθηγητών στο σχολείο μας ήταν μεγάλη η συμμετοχή. Μόνο δύο καθηγητές έκαναν μάθημα». Κι εξηγώντας τους λόγους που τους ώθησαν να στείλουν το δικό τους μήνυμα, σημείωσαν: «Ξέρουμε ότι περνούν μεγάλες δυσκολίες οι καθηγητές μας και στερούνται πολλά πράγματα, όπως όλος ο κόσμος στη χώρα μας. Ακόμα έχουμε κάποια κρούσματα, πολύ λίγων παιδιών υπέρ της Χρυσής Αυγής. Κάποια παιδιά από μας είχαμε γνωρίσει τον Παύλο Φύσσα στην Καλαμάτα, που είχε έρθει σε μουσική εκδήλωση σε μαγαζί.
Αγανακτήσαμε μ’ αυτό που έγινε. Κάποιος πληρώθηκε κι έκανε το φόνο. Είπαμε να αντιδράσουμε και επειδή δε θέλαμε να κάνουμε κατάληψη και να χάσουμε μαθήματα, προχωρήσαμε σε μια ειρηνική διαμαρτυρία με το πανό - μήνυμα. Παιδιά από την Γ’ Λυκείου το έφτιαξαν. Ενημερώσαμε τους καθηγητές μας και το τοποθετήσαμε στην μπροστινή πλευρά στον κεντρικό δρόμο, για να το βλέπει όλος ο κόσμος. Το ίδιο βράδυ… άγνωστοι μας το κατέβασαν, το περιμέναμε».
Τα παιδιά από το Λύκειο της Πύλου δεν το βάζουν κάτω. Μας επεσήμαναν ότι «θα ανεβάσουμε άλλο πανό κατά του φασισμού» και παρατήρησαν: «Ετοιμάζουμε και άλλες δράσεις ενάντια στο φασισμό, για την κρίση, τη φτώχεια των γονιών μας, το ρατσισμό και τον κοινωνικό αποκλεισμό. Η δολοφονία του Παύλου Φύσσα ήταν το αποκορύφωμα όλων αυτών που ζούμε».

"ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ" 25/09/2013
Διαβάστε το άρθρο στην ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ http://www.eleftheriaonline.gr/koinonia/perivallon-paideia-syllogoi/item/29096-pylos

Τελετάρχης στην Πύλο ο επίτιμος υπαρχηγός του Λιμενικού Σώματος

Τελετάρχης για μια ακόμα χρονιά στις εκδηλώσεις για την Παναγία τη Μυρτιδιώτισσας στην Πύλο, την πολιούχο και προστάτιδα της πόλης, ήταν χθες ο ναύαρχος Πελοπίδας Αγγελόπουλος, επίτιμος α’ υπαρχηγός του Λιμενικού και πρόεδρος της Λέσχης Αξιωματικών του Σώματος.
«Εχω αναλάβει τη διοργάνωση των εκδηλώσεων της σημερινής μέρας εδώ και χρόνια πολλά. Είναι χρέος μου απέναντι στην Παναγία, την οικογένειά μου και την πόλη», σημείωσε στην "Ε" ο κ. Αγγελόπουλος, που ήταν λιμενάρχης Καλαμάτας για 5 χρόνια, την περίοδο των σεισμών του 1986.
Ο ναύαρχος παρατήρησε ότι «η Πύλος είναι η πατρίδα μου, το σπίτι μου είναι στην πλατεία», επεσήμανε τη φιλία του με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και ανέφερε πως κάθε Πάσχα και καλοκαίρι και όχι μόνο βρίσκεται στην Πύλο.
Μας ενημέρωσε πως «τη γνήσια εικόνα της Παναγίας την έφεραν στην Πύλο, οι Τσιριγώτες (από τα Κύθηρα) ψαράδες μετά τη ναυμαχία του Ναβαρίνου, το 1828. Τα συντρίμμια του Τουρκοαιγυπτιακού στόλου επέπλεαν ακόμα στον όρμο του Ναβαρίνου». Μας είπε ότι «η εικόνα έχει αγιογραφηθεί στη μονή Ιβήρων στον Αγιον Ορος» και παρατήρησε πως «είναι θαυματουργή, έχει κάνει πολλά θαύματα στην Πύλο». Μας πληροφόρησε ότι «οι ψαράδες από τα Κύθηρα είχαν φτιάξει πλίθινα σπιτάκια και ένα πλίθινο ναό, εκεί που σήμερα φτιάχθηκε η εκκλησία της Παναγίας της Πύλου».
Τον Π. Αγγελόπουλο ευχαρίστησε και ο μητροπολίτης Χρυσόστομος για την οργάνωση και τη στήριξη της γιορτής.

"ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ" 25/09/2013
Διαβάστε το άρθρο στην ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ http://www.eleftheriaonline.gr/politismos/ekdiloseis/item/29097-teletarxis

Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2013

Στενή παρακολούθηση Σαμαρά για ολοκλήρωση της Ολυμπίας Οδού


ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟΣ, ΤΜΗΜΑ ΠΑΤΡΑ - ΠΥΡΓΟΣ 
 
Φήμες για δημοπράτηση 
μέσα στο 2014 από το νέο ΕΣΠΑ      
 

Ο πρωθυπουργός παρακολουθεί το όλο θέμα, επιδιώκοντας την ολοκλήρωση του έργου
 
Επιμέλεια: Αντώνης Πετρόγιαννης
 
Τη διαβεβαίωση ότι η Ολυμπία Οδός θα κατασκευαστεί έως και τον Πύργο, με πιθανή παράλληλη βελτίωση της παράκαμψης για την Αρχαία Ολυμπία, έδωσε πριν από λίγες ημέρες στη βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, δρα Διονυσία-Θεοδώρα Αυγερινοπούλου, ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Έργων, Ευστράτιος Σιμόπουλος, κατά τη διάρκεια συνάντησης εργασίας με επιτελείο στελεχών του υπουργείου Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων.
Η συνάντηση αποτελούσε συνέχεια εκείνης που είχε η βουλευτής με τον υπουργό Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, με στόχο την ολοκλήρωση της Ολυμπίας Οδού στο τμήμα Πάτρα-Πύργος-Τσακώνα. Όπως είχε δηλώσει ο κ. Χρυσοχοΐδης, το θέμα της Ολυμπίας Οδού το έχει αναλάβει προσωπικά, σε συνεχή επικοινωνία με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά.    

Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2013

Συνάντηση Δημάρχου με Υπουργό Πολιτισμού & Αθλητισμού



Συνάντηση με τον Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού, κ. Πάνο Παναγιωτόπουλο πραγματοποίησε ο Δήμαρχος Πύλου-Νέστορος κ. Δημήτρης Καφαντάρης, στο γραφείο του Υπουργού, προκειμένου να συζητήσουν την εξέλιξη των έργων στον τομέα του πολιτισμού στο Δήμο Πύλου-Νέστορος.

Συζητήθηκαν όλα τα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη καθώς και η πορεία τους. Μάλιστα, ο Υπουργός προέβη και στην υπογραφή της παραχώρησης τμήματος του προαύλιου χώρου του Αντωνοπούλειου Αρχαιολογικού Μουσείου στην Πύλο για τη δημιουργία Δημοτικού Πάρκου. Ο Δήμος είχε απευθύνει αίτημα για παραχώρηση, το οποίο αφού συζητήθηκε στο ΚΑΣ έλαβε θετική έγκριση και υπεγράφη από τον Υπουργό.

Επίσης, ο κ. Παναγιωτόπουλος υπέγραψε την τροποποιημένη Κ.Υ.Α για την ίδρυση των δυο υποθαλάσσιων ενάλιων αρχαιολογικών πάρκων στον όρμο του Ναυαρίνο και στον κόλπο της Μεθώνης και στη συνέχεια η ΚΥΑ απεστάλη στο Υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου, για να υπογραφεί από τον Υπουργό κ. Βαρβιτσιώτη. Πρόκειται για ένα από τα σημαντικότερα έργα ανάδειξης και πρωτοπόρας αξιοποίησης του πολιτιστικού πλούτου και της ιστορίας του Δήμου Πύλου-Νέστορος, το οποίο χαίρει της θερμής υποστήριξης και του Πρωθυπουργού κ. Αντώνη Σαμαρά, τη δημιουργία των οποίων είχε εξαγγείλει ο ίδιος το περασμένο καλοκαίρι.

Ένταξη της Πράξης «Προστασία παράκτιας ζώνης και στερέωση βραχωδών πρανών του Κάστρου Κορώνης» στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανταγωνιστικότητα και Επιχειρηματικότητα»



Η Γενική Γραμματέας του Υπουργείου Πολιτισμού & Αθλητισμού κα. Λίνα Μενδώνη υπέγραψε την ένταξη της πράξης «Προστασία παράκτιας ζώνης και στερέωση βραχωδών πρανών του Κάστρου Κορώνης, του Δήμου Πύλου-Νέστορος» στον Άξονα Προτεραιότητας «03-Βελτίωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος» του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα και Επιχειρηματικότητα», συνολικού προϋπολογισμού 2,580,000.00 ευρώ. (ΑΔΑ:ΒΛ9ΘΓ-4ΞΦ)

Το Κάστρο της Κορώνης αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα βυζαντινά μνημεία του Δήμου Πύλου-Νέστορος, της Μεσσηνίας και ολόκληρης της Ελλάδας. Το παράκτιο τμήμα του περιμετρικού τείχους έχει υποσκαφεί και τμήματά του βρέθηκαν χωρίς στήριξη. Μετά τα έντονα σεισμικά φαινόμενα που σημειώθηκαν στην περιοχή το χειμώνα που πέρασε και συνετέλεσαν στην κατάρρευση μέρους του τείχους, αλλά και εξαιτίας της διάβρωσης την οποία προκαλούν οι υποθαλάσσιες υποσκαφές, ο Δήμος Πύλου-Νέστορος ζήτησε την άμεση παρέμβαση του Υπουργείου, καθώς το μνημείο έχριζε άμεσης αντιμετώπισης.

Τηλεφώνημα Σαμαρά για Ριζόμυλος - Καλαμάτα

Προσωπικό ενδιαφέρον δείχνει ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς για το έργο του νέου δρόμου Ριζόμυλος - Καλαμάτα, ώστε να ενταχθεί και να υλοποιηθεί από το ΕΣΠΑ. Χθες την ώρα της συνέντευξης του δημάρχου Μεσσήνης Στάθη Αναστασόπουλου, ο κ. Σαμαράς επικοινώνησε τηλεφωνικά μαζί του και τον ενημέρωσε πως έδωσε εντολή να γίνει νέα συνάντηση για το συγκεκριμένο έργο με όλους τους αρμόδιους, με επικεφαλής το γ.γ. Δημοσίων Εργων Στράτο Σιμόπουλο και το γ.γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μανώλη Αγγελάκα.
Στόχος της παρέμβασης του πρωθυπουργού είναι να προωθηθεί η οριστική τροποποιημένη μελέτη, να μην υπάρχουν ασάφειες και καθυστερήσεις και με την γνωμοδότηση του Δημοτικού Συμβουλίου Μεσσήνης να λάβει τέλος η υπόθεση και το έργο να ενταχθεί στο ΕΣΠΑ, στο τομεακό του υπουργείου Υποδομών, σεβόμενο τις απαιτήσεις της τοπικής κοινωνίας.

Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2013

Ο Μεσσήνιος Κώστας Σαχπάζης κατέκτησε το βραβείο ΔΕΣΤΕ 2013

Ο - κατά το ήμισυ Μεσσήνιος - εικαστικός Κώστας Σαχπάζης είναι ο νικητής του φετινού καλλιτεχνικού βραβείου ΔΕΣΤΕ 2013, το οποίο ανακοινώθηκε το βράδυ της Δευτέρας στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης, όπου από τα τέλη του περασμένου Απριλίου φιλοξενείται η έκθεση των 6 υποψηφίων για το βραβείο.
 Η μητέρα του καλλιτέχνη είναι η μαθηματικός Βαΐτσα Χριστοπούλου από τη Μεσσήνη, που εργάζεται στη Δράμα. 
Ο Κώστας Σαχπάζης βραβεύτηκε για τη "σύνθετη γλυπτική δουλειά του, που μεταμορφώνει, με τρόπο έξυπνο και ευαίσθητο ποικίλα υλικά - μέταλλο, δέρμα, ρητίνη, σκοινί -  σαν να σχεδιάζει ή να ζωγραφίζει στον χώρο φόρμες και έννοιες της τέχνης αλλά και της ίδιας της ζωής".

To Success story του Χρήστου Κωνσταντακόπουλου


Ο νέος «Φίνος» βάζει την κινηματογραφική Ελλάδα στην επιτυχία

 Πριν από κάποιες ημέρες ο δημοσιογράφος και γνωστός κριτικός κινηματογράφου, Δημήτρης Δανίκας, αναφερόμενος στη διπλή βράβευση της ελληνικής ταινίας «Miss Violence» του Αλέξανδρου Αβρανά στην κινηματογραφική Μόστρα της Βενετίας, έγραφε, μεταξύ άλλων, για τα συστατικά της επιτυχίας της, αλλά και κάθε κινηματογραφικής καλλιτεχνικής δημιουργίας: «Το πλέον βασικό. Πίσω από το σεναριογράφο και το σκηνοθέτη του “Miss Violence” αποκαλύπτεται το όνομα ενός σεμνού, χαμηλόφωνου παραγωγού. Του Χρήστου Κωνσταντακόπουλου της Faliron House. Που δουλεύει συστηματικά. Που αποφεύγει τη δημοσιότητα. Που γνωρίζει το Α Βου Γου Δου του Σινεμά. Που επενδύει μερικές χιλιάδες euros σε πρωτότυπα σενάρια και μοντέρνους σκηνοθέτες με προσωπική οπτική.

Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2013

Συλλήψεις για απόπειρα κλοπής πετρελαίου στη Μεθώνη


Πετρέλαιο από σταθμευμένα φορτηγά στη Μεθώνη προσπάθησαν να κλέψουν δυο Βούλγαροι που συνελήφθησαν. Σύμφωνα με την αστυνομία: Συνελήφθησαν, χθες (15-9-2013) το πρωί, στη Μεθώνη Μεσσηνίας, από αστυνομικούς του αστυνομικού Τμήματος Πύλου, δύο (2) αλλοδαποί υπήκοοι Βουλγαρίας, ηλικίας 19 και 21 ετών αντίστοιχα, γιατί μαζί με ακόμα ένα (1) άτομο που αναζητείται, τις πρώτες πρωινές ώρες της ιδίας μέρας προσπάθησαν να αφαιρέσου από δύο (2) φορτηγά οχήματα ιδιοκτησίας ημεδαπού, ποσότητα υγρών καυσίμων, χωρίς ωστόσο να τα καταφέρουν. Βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πέντε (5) πλαστικά μπιτόνια και ένα λάστιχο, μήκους δύο μέτρων.

"ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ" 16/09/2013
Διαβάστε το άρθρο στην ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ http://www.eleftheriaonline.gr/koinonia/astynomika/item/28837-petrelaio

Συνέντευξη του πρωθυπουργού στον "ΤτΚ": "Μπορούμε να διώξουμε το Μνημόνιο"

«Oχι νέα μέτρα εφόσον πιάνουμε τους στόχους μας. Θα επιστρέφουμε στην κοινωνία το μεγαλύτερο μέρος (70%) απ’ όποιο περίσσευμα επιτυγχάνουμε» 
 
 





Συνέντευξη στον Πάνο Αμυρά

 
 
 Το σχέδιο εξόδου της χώρας από την «περιπέτεια» της μνημονιακής εποχής περιγράφει ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, με συνέντευξή του στον Ελεύθερο Τύπο. Ο κ. Σαμαράς δηλώνει ότι με την επίτευξη των στόχων για πρωτογενές πλεόνασμα και αποκρατικοποιήσεις, η χώρα θα αποδεσμευθεί σταδιακά από το Μνημόνιο, ενώ σημειώνει ότι εάν χρειασθεί πρόσθετη χρηματοδότηση για την κάλυψη αναγκών που θα προκύψουν από τη λήξη ομολόγων, αυτό θα γίνει χωρίς νέα συμφωνία και χωρίς νέους όρους.
Σε ο,τι αφορά το δημοσιονομικό κενό της περιόδου 2015-2016, ο κ. Σαμαράς το προσδιορίζει στα 2,5 δισεκατομμύρια ευρώ και υπογραμμίζει ότι δεν θα καλυφθεί με νέες περικοπές σε μισθούς και συντάξεις ούτε με νέους φόρους, αλλά με διαρθρωτικά μέτρα όπως η αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής και του λαθρεμπορίου.

Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου 2013

Πρόταση άμεσης δημοπράτησης για Ριζόμυλος - Σουληνάρι και Πύλος - Μεθώνη

Οι μελέτες για το δρόμο Σουληνάρι - Πύλος θα καθυστερήσουν τρία χρόνια. Για αυτό και προκειμένου να μην χαθούν χρόνος και πόροι του ΕΣΠΑ θα πρέπει να δημοπρατηθούν άμεσα τα τμήματα Ριζόμυλος - Σουληνάρι και Πύλος - Μεθώνη που είναι μελετητικά ώριμα.
Την πρόταση αυτή διατυπώνει ο βουλευτής Γιάννης Λαμπρόπουλος μετά τις απαντήσεις που έλαβε από το υπουργείο Υποδομών και μετά από συνάντηση που είχε με το διευθυντή Μελετών του ίδιου υπουργείου. Αναλυτικά η γραπτή δήλωση του κ. Λαμπρόπουλου:
"Το 2007 σε συνεργασία με τον τότε υπουργό Υποδομών κ. Γ. Σουφλιά ξεκινήσαμε τις διαδικασίες για την ανάθεση και εκπόνηση μελέτης στον οδικό άξονα από το Ασπρόχωμα στη Μεσσήνη, τον Ριζόμυλο, την Πύλο και την Μεθώνη.

Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου 2013

300 στρέμματα έκαψε η φωτιά στο Μανιάκι

Τριακόσια στρέμματα δασικής έκτασης αποτέφρωσε η φωτιά στο Μανιάκι που εκδηλώθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης και χθες είχε τεθεί υπό πλήρη έλεγχο. Η φωτιά πέρα από την δασική έκταση προκάλεσε ζημιές και σε ελιές της περιοχής, ενώ μόνο προβληματισμό μπορεί να προκαλεί το γεγονός ότι στην περιοχή αυτή οι φωτιές σχεδόν κάθε καλοκαίρι είναι σύνηθες φαινόμενο. 
Πάντως και χθες στην περιοχή παρέμεναν ισχυρότατες δυνάμεις της Πυροσβεστικής για να αποτρέψουν τυχόν αναζωπυρώσεις και να σβήσουν και τις τελευταίες σπίθες που υπήρχαν από τους κορμούς των δέντρων.
Κ.Μπ. "ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ" 14-09-2013
Διαβάστε το άρθρο στην ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ http://www.eleftheriaonline.gr/koinonia/astynomika/item/28799-300-stremmata-ekapse-i-fotia-sto-maniaki

Ενυδατικό έλαιο από την Ενωση Μεσσηνίας

Ενα προϊόν διαφορετικό από όσα μας έχει συνηθίσει μέχρι τώρα δημιούργησε η Ενωση Αγροτικών Συνεταιρισμών του νομού μας, καθώς αυτή τη φορά προωθεί στην αγορά ενυδατικό έλαιο σώματος, προσώπου και μαλλιών, με πρώτη ύλη βεβαίως το ΠΟΠ Καλαμάτα, εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο της ΕΑΣ Μεσσηνίας.
Το συγκεκριμένο καλλυντικό, όπως ενημερώνει στη σχετική ανακοίνωσή της η ΕΑΣ, περιέχει ακόμα -εκτός από το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο- και ιπποφαές, λάδι από σταφύλι, αμύγδαλο, αργκάν και αιθέρια έλαια πορτοκαλιού, λεμονιού και λεβάντας.
"Προσφέρει βαθιά ενυδάτωση και απαλότητα, απορροφάται γρήγορα χωρίς να αφήνει αίσθηση λιπαρότητας. Ιδανικό για μασάζ" σημειώνει στην ίδια ανακοίνωση η ΕΑΣ που με την κίνηση αυτή έχει στόχο την αγορά της Ασίας -και όχι μόνο.

"ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ" 14-09-2013
Διαβάστε το άρθρο στην ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ http://www.eleftheriaonline.gr/oikonomia/epixeiriseis/item/28797-enydatiko-elaio-apo-tin-enosi-messinias

Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2013

ΤΑΙΠΕΔ: Έντεκα επενδυτές θέλουν τις μαρίνες Χίου και Πύλου

Αυξημένο είναι το επενδυτικό ενδιαφέρον για τις μαρίνες και τμήμα των λιμένων της Χίου και της Πύλου. Σύμφωνα με το ΤΑΙΠΕΔ που «τρέχει» το σχετικό διαγωνισμό, ενδιαφέρον έχουν εκδηλώσει έντεκα επενδυτικά σχήματα από την Ελλάδα και το εξωτερικό.
Η επιλογή των υποψηφίων, που πληρούν τα κριτήρια συμμετοχής για την επόμενη φάση του διαγωνισμού, αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός του μήνα.
Το Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων αναμένει επενδύσεις σε υποδομές και υπηρεσίες που, όπως εκιτμά,  θα συμβάλλουν στην αναβάθμιση και στην ανάπτυξη του τουριστικού προϊόντος των περιοχών αυτών και κατ'επέκταση στην ενίσχυση των τοπικών οικονομιών και στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.


Μόνο μία υπάλληλος στο Ειρηνοδικείο Πύλου

Μόνο μία υπάλληλος εργάζεται στο Ειρηνοδικείο Πύλου, με αποτέλεσμα η υπηρεσία να παραμένει κλειστή όταν συνεδριάζει το δικαστήριο ή όταν η υπάλληλος είναι απασχολημένη με μια αυτοψία.

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Καλαμάτας και ο πρόεδρός του Κώστας Μαργέλης ενημερώνουν με σχετική επιστολή τις αρμόδιες προϊστάμενες αρχές και τον Αρειο Πάγο. 
Στην επιστολή επισημαίνεται ότι παρόλο που έχει αυξηθεί ο όγκος εργασιών του Ειρηνοδικείου Πύλου, απασχολεί μία μόνο υπάλληλο, με αποτέλεσμα «να υφίσταται αντικειμενική αδυναμία να ανταποκριθεί στο φόρτο εργασίας και στις υπηρεσιακές απαιτήσεις». Αναφέρεται ακόμη ότι «η εξυπηρέτηση των πολιτών και των δικηγόρων έχει καταστεί πλέον δυσχερής και προβληματική». Επισημαίνεται τέλος ότι «είναι επιτακτική ανάγκη η καθ’ οιονδήποτε τρόπο στελέχωση του Ειρηνοδικείου Πύλου με έναν ακόμα υπάλληλο και αιτούμε την άμεση ικανοποίηση του παρόντος δικαίου και ευλόγου αιτήματός μας».

"ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ" 13-09-2013
Διαβάστε το άρθρο στην ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ http://www.eleftheriaonline.gr/koinonia/dikastiko/item/28781-mia-ypallilos-eirhnodikeio-pyloy

Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2013

ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΟΔΟΠΟΙΙΑ ΕΔΡΑΣ Τ.Κ. ΒΛΑΧΟΠΟΥΛΟΥ



Ένα ακόμα σημαντικό έργο υλοποιείται στο Δήμο Πύλου-Νέστορος.

Ο Ανάδοχος του έργου, Ζωντανός Ηλίας υπέγραψε τη Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου 2013 τη σύμβαση με το Δήμαρχο Πύλου-Νέστορος Δημήτρη Καφαντάρη, προκειμένου να ξεκινήσει άμεσα τις εργασίες κατασκευής του έργου.

Η Αγροτική Οδοποιία έδρας Τ.Κ. Βλαχόπουλου είναι έργο για το οποίο η πίστωση προήλθε από το πρόγραμμα «Αγροτική Ανάπτυξη Ελλάδας 2007-2013» προϋπολογισμού 615.000€.

Ο Δήμος Πύλου-Νέστορος, κατάφερε να εντάξει το συγκεκριμένο έργο στο πρόγραμμα πολιτικής αγροτικής ανάπτυξης 2007-2013 για την Ελλάδα, καθώς η τοπική κοινότητα Βλαχόπουλου είναι κατά βάση αγροτική περιοχή, στοχεύοντας στη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας στον τομέα της γεωργίας και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής στις αγροτικές περιοχές.

Ο Δήμαρχος κ. Καφαντάρης αφού ευχήθηκε το καλό ξεκίνημα στον ανάδοχο του έργου, τόνισε ότι πρόκειται για σημαντικό έργο το οποίο θα συμβάλει στην βελτίωση της καθημερινότητας των κατοίκων αλλά και θα ενισχύσει την ενασχόλησή τους με τις αγροτικές εργασίες, δίνοντας επιπλέον ώθηση στην γεωργική παραγωγή.




Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου 2013

Η Μεσσηνία καθιερώνεται στην αγορά της Σκανδιναβίας: Δεύτερη γραμμή από Στοκχόλμη με Αpollo ,

Η Μεσσηνία καθιερώνεται ως ταξιδιωτικός προορισμός των Σκανδιναβών και γι' αυτό από το 2014 ο μεγάλος ταξιδιωτικός οργανισμός Apollo προγραμματίζει μια ακόμα πτήση που θα συνδέει την Στοκχόλμη με την Καλαμάτα. Φέτος υπάρχει μόνο η πτήση της Aegean που συνδέει τη Μεσσηνία με την πρωτεύουσα της Σουηδίας. Επειδή όμως υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον για το νέο προορισμό της Μεσσηνίας, η εταιρεία Apollo προγραμματίζει να συνδέσει με πτήσεις, από το Μάιο έως το Οκτώβριο, την Καλαμάτα με την Στοκχόλμη.
Η  αγορά θεωρεί αυτή την εξέλιξη ως εξαιρετικά σημαντική για το τουριστικό προϊόν της Μεσσηνίας, αφού η δραστηριοποίηση της Apollo αποδεικνύει το ενδιαφέρον των μεγάλων τουρ οπερέιτορ για το νομό. Δεν είναι λίγοι μάλιστα αυτοί που θεωρούν ότι το δρομολόγιο Στοκχόλμη - Καλαμάτα είναι μονό η αρχή και ότι θα ακολουθήσουν και άλλες πτήσεις της Apollo που θα συνδέσουν την Καλαμάτα με τη Νορβηγία, τη Δανία και τη Φινλανδία. Ολα αυτά δείχνουν ότι δεν είναι πρόσκαιρη η φετινή αύξηση των αφίξεων στο αεροδρόμιο της Καλαμάτας. Υπενθυμίζουμε ότι σύμφωνα με τα στοιχεία του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ) η κίνηση στο αεροδρόμιο της Καλαμάτας αυξήθηκε το πρώτο οκτάμηνο του 2013 κατά 44% σε σχέση με πέρυσι. Σε απόλυτους αριθμούς όμως η κίνηση παραμένει ακόμα χαμηλή σε σύγκριση με τους καταξιωμένους τουριστικούς προορισμούς και υπάρχει δυνατότητα να έρθουν πολύ περισσότεροι από τους 42.822 επισκέπτες που ήρθαν το πρώτο οκτάμηνο του 2013. Αυτό το γνωρίζουν πολύ καλά οι μεγάλοι τουρ οπερέιτορ όπως η Apollo, και για αυτό προγραμματίζουν από τώρα τις πτήσεις για και από Μεσσηνία. 

"ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ" 10/09/2013
Διαβάστε το άρθρο στην ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ http://www.eleftheriaonline.gr/oikonomia/tourismos/item/28666-ptisi-stokxolmi-apollo