Δευτέρα 31 Μαρτίου 2014

Μια μοναδική συλλογή με τη ναυμαχία στο Ναβαρίνο


ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΤΩΝΗ ΤΑΝΤΟΥΛΟ
 
Το απροσχεδίαστο γεγονός που έκρινε τον Αγώνα
 
  Ο Κόδριγκτον, ο Δεριγνί, ο Χέιδεν, ο Ντε λα Γκραβιέρ, ο Φέλοους, ο Ιμπραήμ, ο Ταχίρ πασάς, ο Μουχαρέμ μπέης. Ναυαρχίδες, φρεγάτες, κορβέτες, δίκροτα, μπρίκια, πυρπολικά: το «Ασία», το «Σειρήνα», το «Αζόφ», το «Γένοβα», το «Αλβιών», το «Ντάρτμουθ», το «Ρόουζ», το «Σκιπίων», το «Αρμίδα», το «Αλέξανδρος Νιέφσκι», το «Εσμίνα».
Οι πρωταγωνιστές εκείνου του Οκτώβρη του 1827 στο Ναβαρίνο, όταν τη γλώσσα της διπλωματίας διαδέχτηκε η γλώσσα του πολέμου. Ήταν μια νίκη που έσωσε την υπόθεση του Αγώνα της Ανεξαρτησίας, η οποία συγκινεί έως σήμερα όλη την Ευρώπη. Ιδιαίτερα το γιατρό Αντώνη Τάντουλο, γεννημένο στη Σύρο, με καταγωγή από τη Μήλο και τη Σέριφο. Από μικρός είχε ιδιαίτερη αγάπη στις συλλογές. Τα τελευταία χρόνια ζει μόνιμα στη Νεάπολη, στη νότια Λακωνία. Με καλή μουσική, ρεμβάζοντας την ανεπανάληπτη θέα της Ελαφονήσου και των Κυθήρων, ταξιδεύει με τη βοήθεια του υπολογιστή του στα πέρατα της οικουμένης και συμπληρώνει τις συλλογές του. Αδυναμία του... η Ναυμαχία στο Ναβαρίνο.
 

Με απόλυτη επιτυχία οι αγώνες Final 4 στην Πύλο


Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν, το Σάββατο 29 και την Κυριακή 30 Μαρτίου, οι αγώνες για το Final Four του κυπέλλου Βόλεϊ Γυναικών, στην Πύλο Μεσσηνίας.

Οι τέσσερεις Φιναλίστ ομάδες, Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, Πανναξιακός και Ηρακλής, έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό, για αγώνες υψηλού επίπεδου, θέαμα το οποίο ευχαριστήθηκε όλος ο κόσμος που, κυριολεκτικά, γέμισε το κλειστό γήπεδο της Πύλου.

Ο Δήμος Πύλου Νέστορος, ο Ναυταθλητικός Όμιλος Πύλου (ΝΟΠ), ο Α. Ο Τσικλητήρα και ο Σύνδεσμος Επιχειρηματιών Τουριστικής Ανάπτυξης Πύλου (ΣΕΤΑΠ), ως συνδιοργανωτές του Final Four, οργάνωσαν αγώνες Βόλεϊ που άφησαν εποχή στον Δήμο μας, ενώ τα μέλη της οργανωτικής επιτροπής αγκάλιασαν τον αγώνα και έδωσαν την πολύτιμη βοήθειά τους όπου τους ζητήθηκε.

Είναι η πρώτη φορά στην ιστορία του Δήμου Πύλου-Νέστορος που διοργανώνονται αγώνες τέτοιου βεληνεκούς. Η συμμετοχή ήταν αθρόα, με φιλάθλους από όλη την Μεσσηνία και την Ελλάδα, να γεμίζουν τον χώρο του κλειστού γηπέδου, για να παρακολουθήσουν το μεγάλο αυτό γεγονός και να χειροκροτήσουν τον μεγάλο νικητή.

Η νικητήρια ομάδα του Ολυμπιακού κράτησε για τέταρτη συνεχόμενη φορά το κύπελλο, ενώ οι αθλήτριες του Πανναξιακού, φτάνοντας άξια μέχρι τον τελικό, έπαιξαν με ψυχή, κάνοντας περήφανους τους Ναξιώτες. Οι αθλήτριες, οι προπονητές, οι δημοσιογράφοι και όλοι όσοι ήρθαν από διάφορα μέρη της Ελλάδας, ευχαριστήθηκαν τη φιλοξενία που τους προσέφεραν οι πολίτες της Πύλου, κάτι που φάνηκε τόσο στις δηλώσεις τους όσο και στον τρόπο που διασκέδασαν μετά τον τελικό. Το μεγάλο κέρδος της διοργάνωσης ήταν η γεμάτη με κόσμο Πύλος, αλλά και το γεγονός ότι οι πολίτες του δήμου έζησαν αξέχαστες στιγμές στον τόπο τους.

Έναρξη μαθημάτων του Κέντρου Δια Βίου Μάθησης


Το Σάββατο 22 Μαρτίου του 2014 ξεκίνησε η λειτουργία των Κέντρων Δια Βίου Μάθησης στο Δήμου Πύλου-Νέστορος. Το πρώτο τμήμα απευθύνθηκε στους Πυροσβέστες και αφορούσε στην Αγωγή Υγείας και Πρώτων Βοηθειών, ενώ τα μαθήματα στην Κορώνη, στις 24 Μαρτίου και στην Πύλο, στις 26 Μαρτίου, πραγματοποιήθηκαν στο χώρο των Γυμνασίων Κορώνης και Πύλου αντίστοιχα, με τους συμμετέχοντες να μαθαίνουν Γαλλικά για χρήση στον Τουριστικό τομέα, και Επεξεργασία Κειμένου-Διαδικτύου.

Η Πράξη «Κέντρα Δια Βίου Μάθησης – Προγράμματα Εθνικής Εμβέλειας ΑΠ7» υλοποιείται μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθηση» και συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο – Ε.Κ.Τ.) και από εθνικούς πόρους.

Με το πρόγραμμα να συνεχίζει να υλοποιείται και το 2015, οι αιτήσεις για συμμετοχή στις επιμορφωτικές ενότητες συνεχίζονται. Πιο συγκεκριμένα, οι θεματικές ενότητες είναι Οικονομία-Επιχειρηματικότητα, Ποιότητα Ζωής και Περιβάλλον, Νέες Τεχνολογίες, Ξένες Γλώσσες, Κοινωνικές Δεξιότητες και Δράσεις, Πολιτισμός και Τέχνη.

Εκδήλωση με θέμα την εθελοντική αιμοδοσία και τη δωρεά μυελού των οστών στην Μεθώνη

Στα πλαίσια των σχολικών προγραμμάτων, το Γενικό Λύκειο Μεθώνης, διοργανώνει την Τετάρτη 02.04.2014 και ώρα 9:00 πμ. έως 11:00 πμ., στο αμφιθέατρο του Γενικού Λυκείου Μεθώνης, ομιλία με θέμα την εθελοντική αιμοδοσία και τη δωρεά μυελού των οστών.

Με σύνθημα «Δώστε αίμα, δώστε ζωή με το αίμα σας !!», η εθελοντική ομάδα του Λυκείου Μεθώνης, καλεί όλο τον κόσμο στην εκδήλωση, όπου παράλληλα με την ομιλία του κ. Αδαμόπουλου, διευθυντή αιματολογικού στο Γενικό Νοσοκομείο Καλαμάτας, θα γίνει λήψη αίματος αλλά και εγγραφή νέων μελών για την τράπεζα εθελοντών δοτών μυελού των οστών και ομφάλιου αίματος, στη βιβλιοθήκη του σχολείου, από τις 09:00 πμ. έως τη 13:00 μμ.

Μαθητές και δάσκαλοι προτρέπουν κάθε ενδιαφερόμενο, να γίνει ενεργός αιμοδότης, υποστηρίζοντας, ότι κάθε ένας ξεχωριστά και όλοι μαζί μπορούμε να δώσουμε ζωή και ελπίδα σε όσους το έχουν ανάγκη και μαζί ένα μάθημα ανθρωπιάς και αλληλεγγύης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η βοήθειά που δίνουμε επιστρέφει σε εμάς, τις οικογένειές μας και τους φίλους μας. Η προσφορά αίματος είναι Πολιτισμός και Αλληλεγγύη. Είναι ανθρωπιά. «Το αίμα είναι ζωή! Είναι χρέος όλων μας να συνειδητοποιήσουμε την σημασία αυτής της προσφοράς».



Σαμαράς: «Να γίνει άμεσα η συμφωνία για το χρέος» Όλη η συνέντευξή του στη Realnews

«Να γίνει άμεσα η συμφωνία για το χρέος»




Στη Χριστίνα Κοραή


Aμεση ρύθμιση για το χρέος ζητεί από τους εταίρους ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς στην αποκλειστική συνέντευξή του στη Realnews. Δεν με ενδιαφέρει τόσο ο τρόπος, όσο να γίνει σύντομα», τονίζει. Για τη «νέα Ελλάδα» λέει ότι «δεν είναι κομματικό σύνθημα», αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο ακόμη και μιας μετεξέλιξης της Ν.Δ. «Τον εφιάλτη τον διώξαμε! Και χτίζουμε τη νέα Ελλάδα της ελπίδας» τονίζει. Κατηγορεί τον Αλέξη Τσίπρα ότι στην ουσία υποστήριζε για το πλεόνασμα ό,τι και η τρόικα, που στην αρχή δεν το αναγνώριζε και μετά δεν ήθελε να μοιραστεί. Θεωρεί στρατηγικό σύμμαχο το ΠΑΣΟΚ. «Παρά τις παλαιές μας αντιπαλότητες, από τον Ιούνιο του 2012 ξεκινήσαμε μαζί την προσαρμογή της οικονομίας και την οικοδόμηση της νέας Ελλάδας», αναφέρει. Εκτιμά, μάλιστα, ότι «το βράδυ της δεύτερης Κυριακής, εμείς θα μπορούμε να πούμε -και θα πούμε- “συνεχίζουμε”, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα μπορεί να μιλάει πια ούτε για ανατροπές, ούτε για αντιμνημονιακές ενότητες. Στο ενδεχόμενο να απευθύνει νέα πρόσκληση για κυβερνητική συνεργασία στον Φώτη Κουβέλη απαντά «γιατί όχι...». Αφήνει ανοιχτό παράθυρο για μετακίνηση του Γιάννη Στουρνάρα στην Τράπεζα της Ελλάδος. «Είναι ένας επιτυχημένος υπουργός Οικονομικών», υποστηρίζει. «Στην πιο δύσκολη στιγμή. Για τα άλλα που λέτε είναι νωρίς να μιλάμε ακόμα».

Οι Μεσσήνιοι της Ευρώπης για την Πολιτιστική Πρωτεύουσα

Στη μάχη για τη διεκδίκηση της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης έχει μπει πλέον η Καλαμάτα ευελπιστώντας ότι σε 7 χρόνια από σήμερα, το 2021, θα είναι αυτή που μαζί με μία πόλη της Ρουμανίας θα φιλοξενήσουν το σημαντικό αυτό θεσμό.
Πρόκειται φυσικά για μία προσπάθεια με πολλαπλά οφέλη όχι μόνο για την πόλη αλλά και για την ευρύτερη περιοχή. Είναι μια προσπάθεια όμως με αυξημένες απαιτήσεις, καθώς ο φάκελος της υποψηφιότητας θα πρέπει να πείσει πραγματικά την αρμόδια επιτροπή ότι όντως η Καλαμάτα είναι σε θέση επάξια να αναδειχθεί Πολιτιστική Πρωτεύουσα. 
Η Καλαμάτα όμως σε αυτή τη μάχη δεν θα είναι μόνη της, καθώς έχει ήδη αρκετούς συμμάχους, έτοιμους να ενώσουν τις δυνάμεις τους για μία ισχυρή υποψηφιότητα. Αυτοί είναι οι Μεσσήνιοι της Ευρώπης, καταξιωμένοι στον τομέα τους, με σημαντικό κύκλο, οι οποίοι υπό τη σκέπη της Μεσσηνιακής Αμφικτιονίας δίνουν από τώρα το “παρών” μέχρι και την οριστική απόφαση το φθινόπωρο του 2015. 
Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται και η Εβδομάδα Μεσσηνίων της Ευρώπης που έχει ήδη προγραμματιστεί για τον ερχόμενο Ιούλιο (20-27/7) στην Καλαμάτα, όπου σημαντικό μέρος της θα αφιερωθεί στην υποψηφιότητα για την Ευρωπαϊκή Πολιτιστική Πρωτεύουσα (ΕΠΠ). 

Ασφαλτοστρώθηκε το νέο γεφύρι στο Λαγκούβαρδο

Επιτέλους ασφαλτοστρώθηκε χθες και δίνεται στην κυκλοφορία ο δρόμος στο νέο γεφύρι του Λαγκούβαρδου, στο δρόμο Φιλιατρών - Μαράθου. Ετσι μετά από αρκετούς μήνες ομαλοποιείται η κυκλοφοριακή σύνδεση της περιοχής με ένα νέο γεφύρι και σίγουρα το οδικό δίκτυο γίνεται ασφαλέστερο σε αυτό το φονικό κομμάτι, όπου έχουν χαθεί αρκετές ανθρώπινες ζωές.
Χθες από την ανάδοχο εταιρεία του έργου έγινε ασφαλτόστρωση του οδοστρώματος και δόθηκε στην κυκλοφορία αν και από τους διερχόμενους οδηγούς χρειάζεται μεγάλη προσοχή, καθώς δεν έχουν ολοκληρωθεί ακόμη όλες οι εργασίες, οπότε όλοι θα πρέπει να λαμβάνουν σοβαρά υπόψη τις πινακίδες κυκλοφορίας που έχουν τοποθετηθεί. Απομένει να γίνει διαγράμμιση του οδοστρώματος, κάτι το οποίο προγραμματίζεται για την ερχόμενη Τρίτη, ενώ με νέα εργολαβία για τη βελτίωση του επαρχιακού δικτύου της ΠΕ Μεσσηνίας θα γίνουν επιπλέον κάποιες αναγκαίες παρεμβάσεις στο σημείο.
Στις χθεσινές εργασίες ασφαλτόστρωσης βρέθηκε και ο περιφερειακός σύμβουλος Γιώργος Μπακούρος που επισήμανε την σημασία του έργου για την περιοχή, το οποίο ήταν ένα αίτημα πολλών χρόνων, που όμως δεν είχε υλοποιηθεί. Οπως ανέφερε, με την ολοκλήρωση
τοποθέτησης του ασφαλτοτάπητα ο δρόμος θα δινόταν αμέσως στην κυκλοφορία.

"ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ" 29/03/2014



Σάββατο 29 Μαρτίου 2014

Τέσσερις για μια κούπα Ο νομός Μεσσηνίας παραμένει στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος στο βόλεϊ, με την Πύλο να παίρνει τη σκυτάλη το Σαββατοκύριακο (29-30/3) για το φάιναλ φορ του Κυπέλλου των γυναικών.

Λίγες μέρες μετά την Καλαμάτα και την αντίστοιχη διοργάνωση των ανδρών, η Πύλος αναλαμβάνει τις γυναίκες με τους Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό, Ηρακλή και Πανναξιακό να διεκδικούν το επόμενο διήμερο την πρώτη κούπα της χρονιάς.
Η πόλη υποδέχθηκε θερμά τους φιναλίστ και τους εκπροσώπους τους, ενώ την Παρασκευή (28/3) δόθηκε η καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου, με τους πρωταγωνιστές, αθλήτριες και προπονητές, να κρατούν χαμηλούς τόνους.
Χωρίς πολλά λόγια…
Πρώτες πήραν τον λόγο οι αθλήτριες που απέφυγαν τα μεγάλα λόγια, καμιά τους όμως δεν έκρυψε τις φιλοδοξίες και την επιθυμία για την κατάκτηση του τροπαίου.
«Αρχικά θα ήθελα να ευχαριστήσω τους διοργανωτές και τους ανθρώπους της Πύλου για τη φιλοξενία. Το Final 4 είναι μια γιορτή κι ελπίζω πως όλες οι ομάδες θα προσφέρουμε ωραίο θέαμα και θα παιχτεί όμορφο βόλεϊ. Εμείς από την πλευρά μας θα κάνουμε ότι καλύτερο για να διατηρήσουμε τα κεκτημένα. Θα κάνουμε ότι είναι δυνατό για να πάρουμε το 4ο σερί κύπελλο, καθώς είναι πολύ όμορφο να γράψουμε ιστορία για τον σύλλογο μας», δήλωσε η αρχηγός του Ολυμπιακού Στέλλα Χριστοδούλου.
Από την πλευρά της η Ζένια Τσίμα, του «αιώνιου» αντιπάλου, Παναθηναϊκού τόνισε: «Είμαστε πολύ χαρούμενες που φιλοξενείται εδώ το Final 4. Ελπίζω να γίνει ένα πολύ καλό παιχνίδι με τον Ολυμπιακό στον ημιτελικό. Στόχος μας να κάνουμε όλες μας αυτό που πρέπει στον αγωνιστικό χώρο και να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό, ούτως ώστε να δει ο κόσμος πόσο ωραίο άθλημα είναι το βόλεϊ. Οι ομάδες που πέρασαν αξίζουν να βρίσκονται εγώ και εύχομαι σε όλους καλή επιτυχία και φυσικά να κερδίσει ο καλύτερος».

Παρασκευή 28 Μαρτίου 2014

Συνέντευξη Τύπου για το Final Four κυπέλλου Βόλεϊ Γυναικών


Μέσα σε κλίμα ενθουσιασμού για τους επικείμενους αγώνες του Final Four κυπέλλου Βόλεϊ γυναικών, πραγματοποιήθηκε σήμερα, Παρασκευή 28 Μαρτίου 2014, η επίσημη συνέντευξη Τύπου.

Δημοσιογράφοι, εκπρόσωποι διοργανωτών και ομάδων φιλοξενήθηκαν στο «Karalis Beach», στην Πύλο για τη συνέντευξη τύπου μια μέρα πριν την έναρξη των αγώνων.

Οι αρχηγοί των ομάδων του Ολυμπιακού, του Παναθηναϊκού, του Πανναξιακού και του Ηρακλή, αφού δήλωσαν πανέτοιμες να αγωνιστούν για το κύπελλο, ευχαρίστησαν τους παράγοντες που συνέβαλαν στη διοργάνωση των αγώνων και υποσχέθηκαν να προσφέρουν θέαμα υψηλού επιπέδου που θα ανταμείψει τους θεατές.

Για τον αυριανό αγώνα μίλησαν και οι προπονητές των ομάδων, οι οποίοι εξέφρασαν την επιθυμία τους να ολοκληρωθούν οι αγώνες με επιτυχία, τονίζοντας την σημαντικότητα της διάδοσης του αθλήματος του Βόλεϊ και στην υπόλοιπη Ελλάδα.

Ο Δήμαρχος Πύλου-Νέστορος, κ. Καφαντάρης, ανέφερε πως η πόλη υποδέχεται με ενθουσιασμό αυτό το μεγάλο γεγονός, ενώ όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς είναι χαρούμενοι που έχουν την ευκαιρία να συμβάλλουν σε αυτό. Στη συνέχεια, μη εξαιρώντας τους χορηγούς και τη Δημόσια Τηλεόραση για την στήριξή τους, ευχαρίστησε την Ε.Ο.ΠΕ. για την συνεργασία τους ώστε να διοργανωθεί αυτός ο σπουδαίος αγώνας στην Πύλο, αλλά και τον Ναυταθλητικό Όμιλο Πύλου (ΝΟΠ), τον Αθλητικό Όμιλο Τσικλητήρα και τον Σύνδεσμο Επιχειρήσεων Τουριστικής Ανάπτυξης Πύλου (ΣΕΤΑΠ), για την κοινή τους πορεία στην διοργάνωση του τελικού. Έπειτα ευχήθηκε στις ομάδες καλή επιτυχία.

200 μαθητές συμμετείχαν στο πρόγραμμα γευσιγνωσίας

Περί τους 200 μαθητές συμμετείχαν στο πρόγραμμα γευσιγνωσίας ελαιόλαδου για μαθητές της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στη Μεσσηνία, που σχεδιάστηκε με πρωτοβουλία του Ιδρύματος «Καπετάν Βασίλη» και το οποίο ολοκληρώθηκε τις προηγούμενες ημέρες.
Στη σχετική ανακοίνωση του ιδρύματος επισημαίνεται ότι το εν λόγω πρόγραμμα -με τίτλο «Προώθηση των γευσιγνωστικών χαρακτηριστικών του ελαιόλαδου ως κριτηρίου ποιότητας, σε μαθητές της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στη Μεσσηνία»- σχεδιάστηκε με πρωτοβουλία του Ιδρύματος «Καπετάν Βασίλη», σε συνεργασία με το Διεθνές Συμβούλιο Ελαιόλαδου και την υποστήριξη του ΤΕΙ Πελοποννήσου. Θα συνεχιστεί δε την επόμενη σχολική χρονιά και στις υπόλοιπες περιοχές της Μεσσηνίας. Στην τελική εκδήλωση του φετινού προγράμματος, στις 17 Μαρτίου στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας, οι μαθητές που συμμετείχαν παρουσίασαν τις δραστηριότητές του.
Βασικός σκοπός του προγράμματος, διευκρινίζεται στην ανακοίνωση, είναι «να μάθουν τα παιδιά το πώς συνδέεται η ποιότητα του ελαιόλαδου με όλα τα στάδια της ζωής του ελαιόδεντρου και του ελαιόκαρπου. Μέσα από αυτήν τη δράση γνωρίζουν όλα τα στάδια, από τις πρακτικές καλλιέργειας μέχρι την επεξεργασία και την τυποποίηση. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στη χρήση των αισθητήριων οργάνων του ανθρώπου ως εργαλείων λήψης αξιόπιστης πληροφορίας».

"ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ" 27/03/2014

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΥΠΟΤΡΟΦΙΩΝ


Πέμπτη 27 Μαρτίου 2014

Δήμος Πύλου-Νέστορος: Αποχωρεί με αιχμές από την εκλογική κούρσα ο Λεων. Φιλιππόπουλος

Αποχωρεί τελικά από την εκλογική κούρσα στο Δήμο Πύλου - Νέστορος ο Λεωνίδας Φιλιππόπουλος αφήνοντας πάντως αιχμές για αυτούς που τον οδήγησαν με τις πράξεις τους σε αυτή την απόφαση.

Ακολουθεί αναλυτικά η ανακοίνωση του κ. Φιλιππόπουλου:
"Απευθύνομαι, σήμερα, σε όλους αυτούς που με αγάπη για τον τόπο μας ανταλλάξαμε γνώμες και θέσεις και ονειρευτήκαμε ένα καλύτερο αύριο για τον Δήμο Πύλου- Νέστορος.
 Απευθύνομαι στους απλούς ανθρώπους που μου έδωσαν κουράγιο και μου έλεγαν να προχωρήσω.
Δυστυχώς όμως βρεθήκαμε αντιμέτωποι με παλαιοκομματικές νοοτροπίες, οι οποίες λειτούργησαν ως δύναμη ανάσχεσης της πραγματικής εξέλιξης και του γνήσιου οράματος θέτοντας υπεράνω όλων προσωπικούς ιδιοτελείς σκοπούς και μωροφιλοδοξίες.
Συνειδητοποιώντας δε ότι η βασιλεία τους έφτασε στο τέλος της, μη δυνάμενοι να αντιληφθούν την ανάγκη δημιουργίας δημοκρατικών συνεργασιών, μη θέλοντας να χάσουν τον ρόλο του ρυθμιστή και προκειμένου να σκαρφαλώσουν στο δημαρχιακό θώκο ,ο οποίος αποτελεί και το μοναδικό τους σκοπό, άρχισαν να τρέχουν πίσω από το κάθε τυχοδιώκτη διασπαστή.
 Φράζουν ανίκανοι όντες  με τον τρόπο αυτό τον δρόμο προς την πρόοδο και την ανάπτυξη. Η ευθύνη είναι ολοκληρωτικά δική τους.

Final Four Κυπέλλου Βόλεϊ Γυναικών

Η Ελληνική Ομοσπονδία Πετοσφαίρισης σε συνεργασία με τον Δήμο Πύλου Νέστορος, τον Ναυταθλητικό Όμιλο Πύλου (Ν.Ο.Π.) και τον Α.Ο. Τσικλητήρα, διοργανώνουν στην Πύλο στις 29 και 30 Μαρτίου 2014 το Final Four του Κυπέλλου Βόλεϊ Γυναικών.

Η επίσημη συνέντευξη Τύπου της διοργάνωσης, θα παρατεθεί την Παρασκευή 28 Μαρτίου και ώρα 12:30 μμ., στο ξενοδοχείο «Karalis Beach».


Στη συνέντευξη Τύπου θα παρευρίσκονται εκπρόσωποι της Ε.Ο.ΠΕ., ο Δήμαρχος Πύλου-Νέστορος, οι προπονητές και οι αρχηγοί των τεσσάρων φιναλίστ (Ολυμπιακού, Παναθηναϊκού, Πανναξιακού και Ηρακλή).

Διακοπή ρεύματος

Διακοπή ρεύματος θα σημειωθεί αύριο Πέμπτη 27 Μαρτίου σε περιοχές του Δήμου Πύλου – Νέστορος.
Ειδικότερα χωρίς ρεύμα από τις 8:30 το πρωί μέχρι και τις 12 το μεσημέρι αναμένεται να μείνουν η Φοινίκη, η Φοινικούντα και τα Καμάρια λόγω τεχνικών εργασιών που θα εκτελέσει ο ΔΕΔΔΗΕ.
Διαβάστε το άρθρο στην ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ http://www.eleftheriaonline.gr/koinonia/item/35102-diakopi-messinia

Τετάρτη 26 Μαρτίου 2014

Υπογράφηκε η σύμβαση για την κατασκευή της τοπικής οδού " Χανδρινού - Αμπελόκηποι" του Δήμου Πύλου-Νέστορος

Ένα σημαντικό έργο υπογράφηκε, την Τετάρτη 26 Μαρτίου του 2014, στο Δήμο Πύλου-Νέστορος. Πιο συγκεκριμένα, υπογράφηκε η σύμβαση για την κατασκευή της πράξης «Βελτίωση τοπικής οδού Τ.Κ. Χανδρινού (οικ. Πλατανόβρυσης) με Τ.Κ. Αμπελόκηπων του Δήμου Πύλου-Νέστορος» μεταξύ του Δημάρχου Πύλου-Νέστορος ως εκπρόσωπο του Δήμου, κ. Δημήτριο Καφαντάρη και του ανάδοχου του έργου, κ. Πέτρου Ρένεση.

Ο προϋπολογισμός μελέτης είναι 1.160.000,00 Ευρώ, ενώ το έργο εντάσσεται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Δυτικής Ελλάδας-Πελοποννήσου-Ιονίων Νήσων 2007-2013».

Με προθεσμία εκτέλεσης των εργασιών τους έξι μήνες από την ημέρα υπογραφής της σύμβασης, το έργο αυτό αφορά σε εργασίες βελτίωσης κυρίως με ασφαλτόστρωση της υφιστάμενης οδού που συνδέει τον οικ. Πλατανόβρυσης της Τ.Κ. Χανδρινού με τον οικ. Άνω Αμπελοκήπων της Τ.Κ. Αμπελόκηπων Δήμου Πύλου Νέστορος. Ειδικότερα, η οδός διέρχεται εντός δύο Δημοτικών Ενοτήτων του Δήμου. Έχοντας κυρίως επαρχιακή δευτερεύουσα κυκλοφορία, συνδέει τις δύο Τοπικές Κοινότητες, ενώ ταυτόχρονα αναβαθμίζει και βελτιώνει την προσβασιμότητα μεταξύ των Τ.Κ. στο εσωτερικό του Δήμου.

Δενδροφύτευση στη Μεταξάδα

Καφαντάρης, Νικολάκου, Μπαχούμας
Με μεγάλη επιτυχία και προσέλευση πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 23 Μαρτίου 2014 δενδροφύτευση στην Τοπική Κοινότητα Μεταξάδας του Δήμου Πύλου-Νέστορος.

Η άριστη συνεργασία μεταξύ του Δήμου Πύλου-Νέστορος, της Περιφέρειας Πελοποννήσου, του εκπολιτιστικού συλλόγου Μεταξάδας και του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΙ, συνέβαλε στην ολοκλήρωση της φύτευσης 300 δενδρυλλίων, στον περιβάλλοντα χώρο του Ιερού Ναού του Αγ. Γεωργίου.

Ο Δήμαρχος Πύλου Νέστορος, ανέφερε ότι ο Δήμος και η Περιφέρεια Πελοποννήσου πρόκειται να χρηματοδοτήσουν τη μελέτη διατήρησης και ανάδειξης της ιστορικής Μονής, ενώ την ίδια στιγμή βρίσκονται σε εξέλιξη μελέτες και για άλλα έργα στην περιοχή της Μεταξάδας. Στη συνέχεια δήλωσε: «Στο ιστορικό μνημείο του Αγ. Γεωργίου της Μεταξάδας σήμερα ή Περιφέρεια Πελοποννήσου, ο Δήμος Πύλου Νέστορος, το τοπικό συμβούλιο και ο εκπολιτιστικός σύλλογος Μεταξάδας, με πρωτοβουλία του ΣΚΑΙ, πραγματοποιούμε δενδροφύτευση σε έναν σημαντικό τόπο. Όλοι μαζί μπορούμε να κάνουμε πράγματα καλύτερα για το περιβάλλον αλλάζοντας την πορεία αυτού του τόπου.

Τέταρτη χρονιά υποτροφιών στη Navarino Golf Academy!

Η Navarino Golf Academy που λειτουργεί στην Costa Navarino, συνεχίζει για τέταρτη χρονιά το επιτυχημένο πρόγραμμα υποτροφιών γκολφ, για να γνωρίσουν οι νεαροί παίκτες το δημοφιλές αυτό άθλημα καθώς και με στόχο να αναδειχθούν μελλοντικά, πρωταθλητές του γκολφ από τη Μεσσηνία. 
Στα βραβευμένα γήπεδα της Costa Navarino –που έχουν αναδειχθεί ανάμεσα στα καλύτερα της Ευρώπης από το Βρετανικό περιοδικό Golf World - η Navarino Golf Academy καλωσορίζει ακόμη μια χρονιά παιδιά και νέους ηλικίας 7-15 ετών, για να λάβουν μέρος στο Πρόγραμμα Υποτροφιών Νέων Γκολφέρ. Φέτος οι επίδοξοι νεαροί γκολφέρ, θα έχουν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν το Σαββατοκύριακο 29 - 30 Μαρτίου (15:00- 17:00, η εγγραφή γίνεται 15’ πριν από το μάθημα) στα δωρεάν σεμινάρια γκολφ, μέσα από τα οποία θα ξεχωρίσουν οι 10 καλύτεροι και θα κερδίσουν ετήσιες υποτροφίες για να συνεχίσουν τις προπονήσεις τους μαζί με τα υπόλοιπα 33 παιδιά και νέους που ήδη έχουν ενταχθεί στην Ακαδημία. Οι επίδοξοι παίκτες μέσω των σεμιναρίων, θα έχουν τη δυνατότητα να γνωρίσουν από νεαρή ηλικία, τα μυστικά, τους κανονισμούς αλλά και τους διαφορετικούς τύπους παιξίματος, του αθλήματος που έχει αγαπηθεί σε όλο τον κόσμο. 
Τα παιδιά που θα επιλεχθούν θα λάβουν, και φέτος, δωρεάν εξοπλισμό και μαθήματα για ένα ολόκληρο έτος ενώ θα μπορούν να χρησιμοποιούν δωρεάν τα δύο γήπεδα της Costa Navarino.
Κατά το 2013, τα παιδιά της ομάδας των «Προχωρημένων» (με σχετική εμπειρία) της Ακαδημίας, ανταμείφθηκαν με το πρώτο τους «handicap» που χρειάζεται κάθε γκολφέρ για να συμμετέχει σε αγώνες, ενώ έλαβαν μέρος σε εβδομαδιαία τουρνουά που διεξήχθησαν μέσα στην Costa Navarino. Eπίσης, οι νεαροί γκολφέρ συμμετείχαν στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Γκολφ Ελλάδος αλλά και στο Διεθνές Τουρνουά «Faldo Series Greece» στο οποίο συμμετείχαν συνολικά 57 παιδιά από όλο τον κόσμο.
(Για περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις για τα μαθήματα, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν στα τηλέφωνα: 27230 90200, 90202 και στο email: golf@costanavarino.com).

"ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ" 25/03/2014

Τρίτη 25 Μαρτίου 2014

Η Πύλος ετοιμάζεται για τη μεγάλη αθλητική γιορτή του Final 4 του Κυπέλλου Γυναικών (το πρόγραμμα)


Συνεχίζονται οι προεγγραφές για τα εισιτήρια του Final 4 του Κυπέλλου Γυναικών (η διαδικασία έχει ξεκινήσει από το περασμένο Σάββατο) που θα φιλοξενηθεί στην Πύλο το Σαββατοκύριακο 29-30 Μαρτίου και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καταθέτουν τις αιτήσεις τους στο Κλειστό Γυμναστήριο Πύλου μέχρι και την Πέμπτη 27 Μαρτίου (από τις 10.00 έως τις 13.00)
Υπενθυμίζουμε ότι απαραίτητη προϋπόθεση για την προεγγραφή είναι η καταγραφή του ονοματεπώνυμου, καθώς και ο αριθμός της ταυτότητας του εκάστοτε ενδιαφερόμενου.
Αναλυτικά τα ζευγάρια:

Σάββατο 29 Μαρτίου (ημιτελικοί)
16.00 Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός
19.15 Πανναξιακός - Ηρακλής

Κυριακή 30 Μαρτίου
19.30 Τελικός 

ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ 8 ΒΑΣΕΙΣ ΤΗΣ AEGEAN Η ΚΑΛΑΜΑΤΑ ΜΕ ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ


ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ την αφετηρία της πρώτης κοινής θερινής περιόδου της ΑEGEAN με την Olympic Air, ο αντιπρόεδρος του ΔΣ της ΑEGEAN Ευτύχιος Βασιλάκης απέστειλε επιστολή προς τον δήμαρχο Καλαμάτας Παναγιώτη Νίκα, με στοιχεία που παρουσιάζουν την εξέλιξη της δραστηριότητας της εταιρείας.
Αναφέρει, μεταξύ άλλων, τα ακόλουθα, που έχουν ιδιαίτερη σημασία, καθώς η Καλαμάτα αποτελεί μία από τις βάσεις της AEGEAN:
«Με τις συνέργειες της πρόσφατης εξαγοράς συνεχίζουμε την αναπτυξιακή μας πορεία με έμφαση στην ποιότητα αλλά και στην εξωστρέφεια που είναι απαραίτητη για την στήριξη του ελληνικού τουρισμού. Παράλληλα όμως, μαζί πλέον με την Olympic Air, παρέχουμε την πληρέστερη δυνατή κάλυψη των προορισμών εσωτερικού, με ανταγωνιστικό κόστος, ενισχύοντας τη διασύνδεση των νησιών με το εξωτερικό αλλά και την εσωτερική μετακίνηση.
Επίσης, για πρώτη φορά στην ιστορία της ελληνικής αερομεταφοράς λειτουργούμε 8 συνολικά βάσεις αεροσκαφών από όπου εκτελούνται απευθείας πτήσεις εξωτερικού. Οι Βάσεις μας σε Θεσσαλονίκη, Ηράκλειο, Ρόδο, Κω, Κέρκυρα, Καλαμάτα και (από τη θερινή περίοδο του 2014) Χανιά ενισχύουν την οικονομική δραστηριότητα, δημιουργούν τοπικές ευκαιρίες απασχόλησης και συμβάλλουν σημαντικά στον τουρισμό. Παράλληλα, φυσικά, συνεχίζουμε με αυξημένο ρυθμό την ανάπτυξη του δικτύου μας από την Αθήνα, που θα είναι πάντα η κύρια βάση μας.
Είναι χαρακτηριστικό του μεγέθους της δραστηριότητας μας ότι η άμεση συνεισφορά μας σε εισφορές, φόρους και τέλη αεροδρομίων προς τον ευρύτερο δημόσιο τομέα για το 2013 έφτασε τα 250 εκατ. ευρώ.

Εορτασμός 25ης Μαρτίου στο Δήμο Πύλου-Νέστορος

Με κάθε λαμπρότητα εορτάστηκε και φέτος στο Δήμο Πύλου-Νέστορος, η διπλή γιορτή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου, μέρα τιμής και μνήμης για τους ήρωες της επανάστασης του ’21 και την απελευθέρωση της χώρας μας.
Παρελάσεις και εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν στην έδρα του Δήμου, την Πύλο, αλλά και στις Δημοτικές Ενότητες Νέστορος, Κορώνης, Μεθώνης, Παπαφλέσσα και Χιλιοχωρίων. Κατα την εθιμοτυπική τελετή πραγματοποιήθηκε δοξολογία, επιμνημόσυνη δέηση στα μνημεία των πεσόντων και κατόπιν κατάθεση στεφάνων εις μνήμην τους.
Την αυτοθυσία των προγόνων μας και την πίστη τους στον αγώνα για την ελευθερία τίμησαν ο Δήμαρχος Πύλου-Νέστορος, οι Αντιδήμαρχοι, οι Πρόεδροι των Δημοτικών και Τοπικών Κοινοτήτων, οι Αρχές, ο σύλλογος κυριών, οι μαθητές και εκπαιδευτικοί και όλοι οι πολίτες του Δήμου.

ΜΗΝΥΜΑ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΥΛΟΥ-ΝΕΣΤΟΡΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΑΦΑΝΤΑΡΗ για την 25η ΜΑΡΤΙΟΥ


Η εθνική επέτειος της 25ης Μαρτίου και ο παράλληλος εορτασμός του ευαγγελισμού της Θεοτόκου αποτελούν μια από τις σημαντικότερες ημέρες για τον ελληνισμό σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της υφηλίου.

Στις συνεχείς προκλήσεις και δυσμενείς συγκυρίες του σύγχρονου κόσμου και της χώρας μας, είναι χρέος όλων των Ελλήνων να κρατάμε ζωντανό το διαχρονικό μήνυμα της μεγάλης αυτής εθνικής επετείου, που μας κρατά ενωμένους. Η ιστορία μας έχει αποδείξει ότι η ενότητα απετέλεσε πάντα τον αποφασιστικό καταλύτη στην πορεία μας ως έθνος.

Το παράδειγμα των ηρώων μας περισσότερο επίκαιρο από ποτέ υπερβαίνει τα όρια του τόπου και του χρόνου. Η επαγρύπνησή μας για τη διαφύλαξη των όσων σήμερα απολαμβάνουμε  αποτελεί αντάξια συνέχεια στο παράδειγμα των ηρώων του 1821. Είναι στο χέρι μας να πορευτούμε με αυτή την ιστορική και ηθική κληρονομιά, με αυτά τα πρότυπα και τις αξίες που μπορούν και πρέπει να αποτελέσουν τις πυξίδες του μέλλοντος για όλους μας.

Ο ηρωισμός, η αυτοθυσία των προγόνων μας, η πίστη στα ιδεώδη αλλά και η επιμονή και υπομονή που επέδειξαν οι πρόγονοί μας αντιμετωπίζοντας τις χειρότερες των δυσκολιών αποτελούν για εμάς και τις επόμενες γενιές φωτεινό φάρο. Πορευόμαστε μιμούμενοι το παράδειγμά τους και παίρνουμε θάρρος και δύναμη για να προχωρήσουμε.

Η παρούσα Δημοτική Αρχή και εγώ προσωπικά έχουμε αποδείξει ότι δεν πτοούμαστε από τις δυσκολίες και εργαζόμαστε με πάθος και μεθοδικότητα για τον τόπο μας, για τη διαμόρφωση όλων εκείνων των απαραίτητων προϋποθέσεων που θα μας οδηγήσουν σε ένα πιο ευοίωνο μέλλον.

Εύχομαι το μήνυμα, οι αξίες, η ιστορική γνώση και πίστη που οδήγησαν το έθνος στην ελευθερία να καταστούν στήριγμα για όλες τις γενιές των Ελλήνων και να συνεχίσουν να φωτίζουν την κοινή πορεία μας προς την ανάπτυξη και την πρόοδο.

Χρόνια Πολλά!




Δευτέρα 24 Μαρτίου 2014

Πελοπόννησος και Καλαμάτα στο επίκεντρο του τουριστικού ενδιαφέροντος


«Απογειώνεται» η Πελοπόννησος και μαζί της η Μεσσηνία, αφού με την πάροδο των ετών αυξάνεται ο αριθμός των επισκεπτών της, κυρίως όσων χρησιμοποιούν αεροπλάνο για τη μετάβασή τους, κάτι που πιστοποιείται και από τα στατιστικά στοιχεία.
Αν, δε, υλοποιηθούν οι στόχοι που έχουν τεθεί και συνεχιστεί η θετική πορεία στις διαπραγματεύσεις, σύμφωνα με πληροφορίες μας, της Περιφέρειας Πελοποννήσου με μία από τις μεγαλύτερες διεθνείς αεροπορικές εταιρείες, την British Airways, προκειμένου να εντάξει το 2015 την Καλαμάτα στις προγραμματισμένες της πτήσεις και όχι στις πτήσεις τσάρτερ, θα αλλάξει άρδην ο τουριστικός χάρτης.
Η Πελοπόννησος από «παραμελημένη» περιοχή μεταβάλλεται με γοργό ρυθμό και επίκεντρο την Καλαμάτα σε επώνυμο τουριστικό προορισμό, αφού έχει πλέον ξεπεράσει τα όποια εμπόδια επικοινωνίας της με τον υπόλοιπο κόσμο (καθοριστικό είναι πως το διεθνές, πλέον, αεροδρόμιο Καλαμάτας «Καπετάν Βασίλης Κωνσταντακόπουλος» λειτουργεί ως βάση για την Aegean).
Σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία των κυριότερων αεροδρομίων που ανακοίνωσε ο Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ), το διάστημα Ιανουαρίου -Φεβρουαρίου 2014 επισκέφθηκαν τη χώρα 395.307 ταξιδιώτες από 306.887 το 2013.

ΥΛΟΠΟΙΗΜΕΝΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΕΡΓΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΥΛΟΥ –ΝΕΣΤΟΡΟΣ


Συνολικά υλοποιούνται και προγραμματίζονται μεγάλα και μικρότερα έργα συνολικού προϋπολογισμού περί τα 70.000.000 €
εκ των οποίων:
  • 23 χρηματοδοτούνται από το ΕΣΠΑ
  • 3 από το Πρόγραμμα Αγροτική Ανάπτυξη της Ελλάδος (Άξονας 3 Αλέξανδρος Μπαλτατζής)
  • 1 από το Πράσινο Ταμείο
  • 2 από το Ταμείο Πυρόπληκτων περιοχών
  • 1 από το Ταμείο Εθνικής Οδοποιίας
  • 12 από το Πρόγραμμα Αγροτική Ανάπτυξη της Ελλάδος (Άξονας 4 Leader)
  • 11 σε συνεργασία με το Υπουργείο Πολιτισμού, τη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Έργων, την Περιφέρεια Πελοποννήσου και άλλους φορείς .
Επιπλέον ωριμάζουν μία σειρά από άλλα έργα που βρίσκονται στο στάδιο σχεδιασμού, μελετών κι εξεύρεσης πόρων.

ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΑ


Ανακοίνωση υποψηφιότητας Δημήτρη Καφαντάρη

Στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2010 οι συνδημότες μου με τίμησαν με την ψήφο τους, επιλέγοντας να μου εμπιστευτούν τη διοίκηση του Δήμου Πύλου-Νέστορος.

Αρχικά, θα ήθελα να τους ευχαριστήσω από τα βάθη της καρδιάς μου, για την εμπιστοσύνη που έδειξαν και συνεχίζουν να δείχνουν στο πρόσωπό μου.

Η διαδρομή μας μέχρι σήμερα δεν ήταν στρωμένη με άνθη. Οι δυσκολίες που ανέκυψαν από το νέο αυτοδιοικητικό μοντέλο του Καλλικράτη σε συνδυασμό με την οικονομική δυστοκία η οποία έπληξε τη χώρα μας, μας έφερε αντιμέτωπους με πολλά και σοβαρά ζητήματα.

Το γεγονός αυτό μπορώ να πω ότι με όπλισε με μεγαλύτερη δύναμη και πείσμα. Οι δυσκολίες για μένα αποτελούν πρόκληση. Όσοι με γνωρίζουν ξέρουν πολύ καλά ότι δεν το βάζω κάτω στα δύσκολα, αντιθέτως γιγαντώνω την προσπάθεια μου και αναζητώ διεξόδους και λύσεις, προκειμένου να επιτύχω τον τελικό σκοπό μου.

Στη διάρκεια της θητείας της παρούσας δημοτικής αρχής δουλέψαμε και δουλεύουμε πολύ σκληρά. Βάλαμε ένα στοίχημα, να καταφέρουμε να φέρουμε το Δήμο μας στη θέση που του αρμόζει. Να χτίσουμε γερά θεμέλια για το μέλλον του τόπου μας, να δημιουργήσουμε υποδομές, να ενισχύσουμε τον παραγωγικό τομέα, να αναδείξουμε τα συγκριτικά πλεονεκτήματά μας, να αξιοποιήσουμε το πλούσιο ιστορικό και πολιτιστικό απόθεμά μας αλλά και το απαράμιλλο φυσικό κάλλος της περιοχής. Το όραμά μας είναι ολοκληρωμένο και βασισμένο σε ρεαλιστικά στοιχεία. Πολλά από τα έργα που σχεδιάσαμε έχουν ήδη γίνει πράξη και ακόμα περισσότερα είναι στο δρόμο της υλοποίησης. Τα επίσημα στοιχεία το αποδεικνύουν άλλωστε αλλά πέρα από αυτό τα αποτελέσματα είναι ορατά.

Θα ήθελα λοιπόν σήμερα να ανακοινώσω επίσημα την εκ νέου υποψηφιότητά μου για το αξίωμα του Δημάρχου Πύλου-Νέστορος. Ζητώ από τους συνδημότες μου την ευκαιρία να ολοκληρώσουμε μαζί το τεράστιο αυτό έργο, η αρχή του οποίου έχει ήδη γίνει αλλά και να συμπορευτούμε στη νέα εποχή που ήδη έχει ξεκινήσει στο Δήμο μας, ένα Δήμο σύγχρονο, ανταγωνιστικό, ανθρώπινο, φιλικό, με σεβασμό στον άνθρωπο και το περιβάλλον, με προστιθέμενη αξία και εξωστρέφεια.







Δημήτριος Καφαντάρης
Δήμαρχος Πύλου Νέστορος


Πύλος - Ελούντα με υδροπλάνο

Η σύνδεση με πτήσεις υδροπλάνων της Ελούντας με την Πύλο είναι υπό σχεδιασμό. Ο Τάσος Γκόβας εκπρόσωπος της εταιρείας "Ελληνικά Υδατοδρόμια" μίλησε στο "Βήμα" για το ενδιαφέρον που εκδηλώνεται με αιτήματα ξενοδοχείων και τουριστικών πρακτορείων.
Η εν λόγω γραμμή μπορεί να θεωρηθεί δεδομένη στο άμεσο μέλλον. Στις δυο άκρες της γραμμής διαθέτουν μεγάλα ξενοδοχειακά συγκροτήματα δυο οικογένειες που έχουν ήδη δεθεί με συγγενικό δεσμό. Η Costa Navarinο στην Πύλο ως γνωστόν ανήκει στην οικογένεια Κωνσταντακόπουλου με επικεφαλής τον Αχιλλέα, του οποίου η σύζυγος Κωστάντζα Σμπώκου είναι γόνος της ομώνυμης οικογένειας που διατηρεί ξενοδοχεία στην Ελούντα της Κρήτης.
Στο μεταξύ η εταιρεία "Ελληνικά Υδατοδρόμια" βρίσκεται σε διαδικασία υλοποίησης του δικτύου της αρχής γενομένης από Ζάκυνθο, Βόλο και Σκύρο, ενώ η Καλαμάτα, το Κατάκωλο και η Κυλλήνη βρίσκονται στο αμέσως επόμενο βήμα
Ολα αυτά 9 χρόνια μετά την πρώτη δοκιμαστική πτήση υδροπλάνου στην Ελλάδα από το Νέο Φάληρο προς τη Σέριφο με τη συμμετοχή του τότε υπουργού Μεταφορών Μιχάλη Λιάπη. Τότε είχαν καλλιεργηθεί σημαντικές ελπίδες για την ευρεία χρήση αυτού του μεταφορικού μέσου στην Ελλάδα. Χρειάστηκε λοιπόν να περάσει σχεδόν μία δεκαετία, πρώτα για να σπάσει η γραφειοκρατία και στη συνέχεια να ωριμάσουν οι συνθήκες ένταξης των υδροπλάνων στο ελληνικό συγκοινωνιακό δίκτυο με σκοπό την τουριστική σύνδεση περιοχών, αλλά και τη μεταφορά ατόμων από άγονες περιοχές σε αστικά κέντρα σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης.

"ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ" 24/03/2014
Διαβάστε το άρθρο στην ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ http://www.eleftheriaonline.gr/oikonomia/tourismos/item/34947-pylos-eloynta-ydroplano

Κυριακή 23 Μαρτίου 2014

Βαρυποινίτης πίσω από το κύκλωμα «νονών» στη Μεσσηνία Eχει καταδικαστεί για τη δολοφονία ενός 35χρονου Αλβανού και του μόλις δύο ετών γιου του το Νοέμβριο του 2011!


Μέσα από το κελί του στις φυλακές Κέρκυρας φαίνεται πως έδινε εντολές στο κύκλωμα που πωλούσε προστασία σε ιδιοκτήτες καταστημάτων στην Καλαμάτα, ο γνωστός βαρυποινίτης Βασίλης Βαρελάς που έχει καταδικαστεί για τη δολοφονία ενός 35χρονου Αλβανού και του μόλις δύο ετών γιου του το Νοέμβριο του 2011!


Η μεγάλη αστυνομική επιχείρηση που βρίσκεται σε εξέλιξη στη Μεσσηνία έχει οδηγήσει μέχρι στιγμής στη σύλληψη οκτώ μελών της συμμορίας των «νονών» ηλικίας από 22 ως 40 χρόνων, οι οποίοι φέρονται να έχουν εκβιάσει τους ιδιοκτήτες τουλάχιστον δέκα καταστημάτων στην Καλαμάτα και την ευρύτερη περιοχή επιβάλλοντάς τους να πληρώνουν από150 ως 250 ευρώ την εβδομάδα για να τους παρέχουν «προστασία».

Ήδη έχουν εξιχνιαστεί βομβιστικές επιθέσεις σε καταστήματα, ξυλοδαρμοί και απόπειρες ανθρωποκτονίας, αλλά οι έρευνες βρίσκονται σε εξέλιξη σε σπίτια και αποθήκες για τον εντοπισμό του οπλοστασίου των εκβιαστών. Κλιμάκιο αστυνομικών έχει μεταβεί στις φυλακές Κέρκυρας για να ανακρίνει τον φερόμενο ως «εγκέφαλο» της εγκληματικής οργάνωσης.

"ΘΕΜΑ.gr" 23/03/2014

ΤΟ «BIG ΒΑΝG» ΣΑΜΑΡΑ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ Με νέο όνομα και αμφίπλευρη διεύρυνση η ΝΔ

Απόλυτα πεπεισμένος για την ανάγκη δημιουργίας μιας νέας κεντροδεξιάς παράταξης που θα έχει ως βασικό πυλώνα τη ΝΔ και θα εκτείνεται από τον χώρο της «δεξιάς» μέχρι το «παραδοσιακό κέντρο», δηλώνει ο πρωθυπουργός Αντ. Σαμαράς, ο οποίος αναγνωρίζει ότι η μνημονιακή εποχή επέδρασε καταλυτικά (και) στο πολιτικό σύστημα της χώρας.

Ο κ. Σαμαράς από την πρώτη ημέρα της θητείας του ως πρόεδρος της ΝΔ, είχε τον προβληματισμό εάν το κόμμα που ίδρυσε ο Κων. Καραμανλής το '74 θα έπρεπε να μετεξελιχθεί σε ένα ευρωπαϊκό χριστιανοδημοκρα
Ο κ. Σαμαράς από την πρώτη ημέρα της θητείας του ως πρόεδρος της ΝΔ, είχε τον προβληματισμό εάν το κόμμα που ίδρυσε ο Κων. Καραμανλής το '74 θα έπρεπε να μετεξελιχθεί σε ένα ευρωπαϊκό χριστιανοδημοκρατικό κόμμα, με δεδομένο ότι η περίοδος της μεταπολίτευσης «έκλεινε» βίαια υπό την πίεση του μνημονίου.

Τα όσα συνέβησαν τα τελευταία τέσσερα χρόνια είχαν ως αποτέλεσμα οι παλιές διαχωριστικές γραμμές να καταπέσουν, κόμματα της μεταπολίτευσης να καταρρεύσουν και τώρα να δημιουργούνται νέες ανάγκες για έκφραση των πολιτών μέσα από σύγχρονους πολιτικούς φορείς που θα καλύπτουν ευρύτερα στρώματα της κοινωνίας.
Ο κ. Σαμαράς από την πρώτη ημέρα της θητείας του ως προέδρου της ΝΔ, είχε τον προβληματισμό για το εάν το κόμμα που ίδρυσε ο Κων. Καραμανλής το '74 θα έπρεπε να μετεξελιχθεί σε ένα ευρωπαϊκό χριστιανοδημοκρατικό κόμμα, με δεδομένο ότι η περίοδος της μεταπολίτευσης «έκλεινε» βίαια υπό την πίεση του μνημονίου.
Τότε, παρά το ότι ο προβληματισμός ήταν εντός και οι εισηγήσεις πολλές, ο κ. Σαμαράς προτίμησε να παραπέμψει για το μέλλον τις όποιες αποφάσεις με δεδομένο ότι τότε τα προβλήματα για την ελληνική κοινωνία ήταν πολλά και πιεστικά και οι πολίτες δεν θα ήθελαν πιθανώς να παρακολουθήσουν αυτήν την πορεία μετεξέλιξης της ΝΔ.

Σάββατο 22 Μαρτίου 2014

10 χρόνια σε 2 Αλβανούς για κλοπές στην Πυλία

Ποινή κάθειρξης 10 ετών στον καθένα επέβαλε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων στους 2 Αλβανούς κακοποιούς που, μαζί με δύο φυγόδικους ομοεθνείς τους και έναν ακόμη ο οποίος αθωώθηκε, είχαν ρημάξει στις αρχές του 2013 και στα τέλη του 2012 εξοχικά Αγγλων, Ολλανδών και Γερμανών στο Πεταλίδι, την Κορώνη, τη Φοινικούντα και τη Μεθώνη, στέλνοντας τα κλοπιμαία στην Αλβανία με... φορτηγό. Οι 3 Αλβανοί κάθισαν στο εδώλιο του Εφετείου την Τετάρτη και η απόφαση βγήκε χθες, αθωωτική για έναν 26χρονο, ενώ καταδικάστηκαν ένας 33χρονος και ένας 36χρονος. Το κουβάρι της υπόθεσης άρχισε να ξετυλίγεται πέρυσι, όταν αυτός που αθωώθηκε πήγε στην Αστυνομία και κατήγγειλε ότι οι δύο ομοεθνείς του επιχείρησαν να τον εκβιάσουν για να τους δώσει χρήματα. Αυτό φάνηκε περίεργο στους αστυνομικούς, που άρχισαν να ερευνούν την καταγγελία. Σε ένα σπίτι όπου μπήκαν, βρήκαν μέσα έναν ομοεθνή τους ο οποίος στη συνέχεια τους οδήγησε στις αποθήκες και στους 3 κατηγορούμενους.  

"ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ" 22/03/2014

Αγγλικό Τουριστικό συνέδριο στην Costa Navarino

Στην Costa Navarino θα πραγματοποιήσει το 2015 το ετήσιο συνέδριό του ο Σύνδεσμος Ταξιδιωτικών και Τουριστικών Πρακτόρων Αγγλίας (ΑΒΤΑ). Τα μέλη του συνδέσμου πραγματοποιούν, ετησίως, πωλήσεις ύψους 31,5 δισ. λιρών.

"ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ" 21/03/2014

ΑΧ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΑΚΟΠΟΥΛΟΣ Απέκτησε ντοκουμέντο της Ναυμαχίας του Ναβαρίνου

ΣΤΗ συλλογή της οικογένειας Κωνσταντακόπουλου βρίσκεται από την περασμένη Δευτέρα ένα ακόμα ιστορικό ντοκουμέντο για τη Ναυμαχία του Ναβαρίνου. Ο επιχειρηματίας Αχ. Κωνσταντακόπουλος “χτύπησε” σε δημοπρασία έγγραφο που αποτελεί χειρόγραφη περιγραφή της Ναυμαχίας από αξιωματικό της γαλλικής ναυαρχίδας. Το έγγραφο αναφέρεται ως Relation De La Bataille De Navarin, σε τεύχος 6 φύλλων, 327x205 mm.

"ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ" 21/03/2014

Η CONDOR AIRLINES Συνδέει Καλαμάτα με 4 πόλεις της Γερμανίας

Την απευθείας σύνδεση του αεροδρομίου της Καλαμάτας με 4 πόλεις της Γερμανίας ξεκινά σταδιακά, αρχίζοντας από τις 27 Μαΐου φέτος, η γερμανική Condor Airlines. Ειδικότερα, σύμφωνα με την εφαρμογή στην ιστοσελίδα της εν λόγω εταιρείας για διαδικτυακή προπώληση εισιτηρίων, τα πρώτα δρομολόγια -που θα συνδέσουν τη μεσσηνιακή πρωτεύουσα με το Μόναχο και το Ντίσελντορφ - θα αρχίσουν την Τρίτη 27 Μαΐου και θα γίνονται κάθε Τρίτη μέχρι και την 21η Οκτωβρίου. Την Πέμπτη 29 Μαΐου -και κάθε Πέμπτη, μέχρι και τις 23 Οκτωβρίου- θα ξεκινήσει το δρομολόγιο Καλαμάτα - Φρανκφούρτη, ενώ την Πέμπτη 6 Ιουνίου ξεκινά και η απευθείας πτήση Καλαμάτα - Στουτγάρδη, κάθε Πέμπτη μέχρι και τις 23 Οκτωβρίου.
Η Condor Airlines, ως μέρος του Ομίλου Thomas Cook, πραγματοποιεί τακτικές πτήσεις στη Μεσόγειο, την Ασία, την Αφρική, τη Βόρεια Αμερική και Νότια Αμερική και την Καραϊβική. Η έδρα της είναι στη Φρανκφούρτη ενώ βάσεις της για πτήσεις προς τη Μεσόγειο είναι και τα αεροδρόμια του Μονάχου, του Αμβούργου, του Ντίσελντορφ, της Στουτγάρδης και Schönefeld του Βερολίνου.

"ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ" 21/03/2014

Παρασκευή 21 Μαρτίου 2014

Πασσαλομπήξεις στην κατολίσθηση στην Τσακώνα

Με πασσαλομπήξεις θα λυθεί οριστικά το πρόβλημα της κατολίσθησης στον παλιό εθνικό δρόμο, στις στροφές της Τσακώνας. Η προσωρινή παρέμβαση με τον τοίχο αντιστήριξης δεν άντεξε και κύλησε στον γκρεμό.
Αυτές τις μέρες γεωτρύπανο πραγματοποιεί γεωτρήσεις στο συγκεκριμένο σημείο, υπό την επίβλεψη της Διεύθυνσης Τεχνικών Εργων της Περιφερειακής Ενότητας Αρκαδίας, ενώ ο δρόμος από τον κόμβο της Αλλαγής έως το Δερβένι έκλεισε ξανά, μέχρι να ολοκληρωθούν οι γεωτρήσεις.
Στο σημείο της κατολίσθησης, όπου βρίσκεται γεωτρύπανο, συναντήσαμε χθες τον Ηλία Πανταζόπουλο, προϊστάμενο του Τμήματος Συγκοινωνιακών Εργων στη Δ.Τ.Ε. της Π.Ε. Αρκαδίας.
«Κάνουμε 4 γεωτρήσεις για να δούμε τη στρωματογραφία της περιοχής, το επίπεδο της ολίσθησης, πόσοι πάσσαλοι πρέπει να τοποθετηθούν και σε τι βάθος για να αντιμετωπιστεί οριστικά το πρόβλημα», παρατήρησε ο κ. Πανταζόπουλος. Επεσήμανε ότι «τα 25.000 ευρώ που διαθέσαμε για τον τοίχο αντιστήριξης και την παρέμβαση που κάναμε αρχικά, δε φθάνουν ούτε για τις γεωτρήσεις» και πρόσθεσε: «Είναι τέτοια τα γεωλογικά χαρακτηριστικά που δεν αντιμετωπίζονται με επιφανειακά τεχνικά έργα.