Σάββατο 31 Ιανουαρίου 2015

ΕΝΑΡΞΗ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΕΝΙΑΙΑΣ ΑΙΤΗΣΗΣ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ 2015 ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ


ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ COSTA NAVARINO Πτήσεις για Μόναχο και Βιέννη από Φεβρουάριο ΑΠΟ ΜΑΡΤΙΟ ΓΙΑ ΣΤΟΚΧΟΛΜΗ ΚΑΙ ΝΤΙΣΕΛΝΤΟΡΦ

Μέσα στο Φεβρουάριο η Καλαμάτα επανασυνδέεται αεροπορικώς με προορισμούς του εξωτερικού -και συγκεκριμένα με το Μόναχο και τη Βιέννη, ενώ από τον Μάρτιο αρχίζει και πάλι η σύνδεση με τη Στοκχόλμη και το Ντίσελντορφ. Τη συγκοινωνία της Καλαμάτας με τις δύο γερμανικές πόλεις, όπως και την σουηδική πρωτεύουσα, θα εξυπηρετεί η Aegean Airlines, ενώ με την πρωτεύουσα της Αυστρίας η σύνδεση θα γίνεται με πτήσεις της FlyNiki / Air Berlin, η οποία θα έχει ανταποκρίσεις και από άλλες πόλεις της Γερμανίας και της Ελβετίας. Από τον Απρίλιο, εξ άλλου, ξεκινούν και οι πτήσεις της Easy Jet από τη Βρετανία προς την Καλαμάτα. Τα πιο πάνω γνωστοποιεί, με ανακοίνωσή της, η Costa Navarino, σημειώνοντας ειδικότερα ότι «οι πτήσεις της Aegean Airlines τον Φεβρουάριο από το Μόναχο και της FlyNiki / Air Berlin από τη Βιέννη (με συνδέσεις από Βερολίνο, Αμβούργο, Αννόβερο, Φρανκφούρτη, Νυρεμβέργη, Μόναχο, Ζυρίχη, Ντίσελντορφ), όπως και οι πτήσεις της Aegean Airlines τον Μάρτιο από τη Στοκχόλμη και το Ντίσελντορφ, προσφέρουν το ιδανικό μέσο για διακοπές και γκολφ στην Costa Navarino». Στην ίδια ανακοίνωση, προστίθεται, τέλος, ότι «το ξενοδοχείο “The Westin Resort Costa Navarino”, τα δύο signature γήπεδα γκολφ The Dunes Course και The Bay Course και το βραβευμένο Anazoe Spa, θα υποδέχονται τους επισκέπτες τους από το Φεβρουάριο».

Πέμπτη 29 Ιανουαρίου 2015

ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ Γρίπη είναι, θα περάσει ΜΕ ΑΝΤΙ-ΙΙΚΗ ΑΓΩΓΗ ΚΑΙ ΕΜΒΟΛΙΟ

Αυξημένα είναι τα κρούσματα της γρίπης και στο Νομό Μεσσηνίας, όπως ενημερώνει ο τοπικός Ιατρικός Σύλλογος τους γιατρούς-μέλη του. Σε ενημερωτικό e-mail με την υπογραφή του προέδρου Μιχάλη Μιχαήλ και του γενικού γραμματέα Γιώργου Πανομήτρου, οι γιατροί καλούνται «να είναι σε ετοιμότητα για πιθανή και έγκαιρη έναρξη αντι-ιικής αγωγής». Ο Μ. Μιχαήλ πάντως, μιλώντας στην “Ε”, είναι καθησυχαστικός - καθώς όπως λέει: «Εχουμε την αναμενόμενη αύξηση, γιατί ξέρουμε ότι από τέλη Ιανουαρίου μέχρι μέσα Φεβρουαρίου είναι η περίοδος που αυξάνονται τα κρούσματα της γρίπης. Ελπίζουμε ότι είμαστε στο μάξιμουμ και σιγά σιγά θα υποχωρήσουν τα κρούσματα». Ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου διαβεβαιώνει ότι μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κάποια τρομακτική αύξηση και πως τα περιστατικά είναι σε απόλυτο έλεγχο. Συμβουλεύει ωστόσο, όσοι έχουν εμβολιαστεί πολύ νωρίς, γύρω στο Σεπτέμβρη - Οκτώβρη, να επαναλάβουν τον εμβολιασμό γιατί ο μεταλλαγμένος ιός γρίπης Η2Ν3, δεν συμπεριλαμβανόταν στο εμβόλιο. Πιο αναλυτικά, ο κ. Μιχαήλ σημειώνει πως έχουμε αύξηση των κρουσμάτων του νέου τύπου του μεταλλαγμένου ιού «όπως είναι αναμενόμενο αυτή την εποχή, γιατί ξέρουμε ότι έπεσαν οι θερμοκρασίες και περιμέναμε τη μεγαλύτερη αύξηση γύρω στα τέλη Ιανουαρίου αρχές Φεβρουαρίου». Και προσθέτει πως «ελπίζουμε σιγά  σιγά ότι θα υποχωρήσει η επιδημία». Επισημαίνει πως ευτυχώς «δεν έχουμε τα θύματα που είχαμε προηγούμενες χρονιές, που δεν είχε γίνει και σωστός εμβολιασμός. Υπάρχουν σε όλη την Ελλάδα 18 ή 19 νεκροί μέχρι τώρα από επιπλοκές, γιατί αντιμετώπιζαν διάφορα προβλήματα υγείας. Αν συγκρίνουμε με τους 150-160 που είχαμε πέρυσι, είναι πολύ καλύτερα τα πράγματα». Βέβαια όπως προσθέτει ο κ. Μιχαήλ, επιθυμία των γιατρών είναι να μην υπάρχει κανένα κρούσμα και κανένα θύμα από τη γρίπη - «αλλά δεν μπορούμε να το επιτύχουμε πάντα. Και στο Νοσοκομείο Καλαμάτας έχουμε μια μικρή έξαρση: Είναι κρούσματα που έχουν πνευμονία από αυτό τον ιό και έχουν νοσηλευτεί χωρίς να έχουμε καμία σοβαρή επιπλοκή, τουλάχιστον μέχρι στιγμής». Κλείνοντας, ο πρόεδρος του ΙΣΜ επισημαίνει ότι δεν χρειάστηκε κανένα από αυτά τα περιστατικά να νοσηλευτεί στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ), ενώ ένα μάλιστα νοσηλεύεται τώρα σε κλινική του νοσοκομείου σε πολύ καλή κατάσταση.

"ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ" 29/01/2015

Σάββατο 24 Ιανουαρίου 2015

Ασθενοφόρο τούμπαρε στο Σουληνάρι

 Ασθενοφόρο που μετέφερε ασθενή από το Κέντρο Υγείας Πύλου στο Νοσοκομείο Καλαμάτας βγήκε από το δρόμο χθες το πρωί, μετά το Σουληνάρι, κι έπεσε σε παρακείμενο χωράφι. Το ευτύχημα ήταν ότι κανείς από τους επιβαίνοντες δεν έπαθε κάτι σοβαρό. Μόνο η συνοδός γιατρός παρέμεινε στο Νοσοκομείο, περισσότερο για παρακολούθηση. Ο ασθενής δεν τραυματίστηκε, αλλά νοσηλεύεται στην Καρδιολογική Κλινική για το πρόβλημα που αντιμετώπιζε, ενώ ο οδηγός του ασθενοφόρου βγήκε αμέσως από το Νοσοκομείο.  Σύμφωνα με πληροφορίες μας, το όχημα εξετράπη καθώς ο οδηγός προσπάθησε να αποφύγει ένα τρακτέρ, το οποίο κινείτο στο αντίθετο ρεύμα αλλά επιχείρησε να στρίψει κάθετα, κόβοντας το δρόμο στο ασθενοφόρο.

"ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ" 24/01/2015 

Παρασκευή 23 Ιανουαρίου 2015

ΚΑΛΟΧΩΡΙ Η κάμερα συνέλαβε τον κλέφτη του καφενείου

Το καφενείο στο Καλοχώρι έκλεψε προχθές μετά τη 1 τη νύχτα ένας 35χρονος από τα Κρεμμύδια, αλλά δεν ήξερε ότι τα παιδιά του 82χρονου καφετζή είχαν βάλει κάμερες ασφαλείας. Είχαν κλέψει το κατάστημα άλλες 3 φορές, και σύμφωνα με πληροφορίες, δεν αποκλείεται να ήταν ο ίδιος άνθρωπος. Ο κλέφτης μάλιστα προσπάθησε στην αρχή να ανοίξει την πόρτα και αφού δεν τα κατάφερε με τη μια, επέστρεψε μετά από κάνα δεκάλεπτο για να ολοκληρώσει την... εργασία. Ανοιξε την πόρτα, μπήκε και σήκωσε από το ταμείο 400 ευρώ, μαζί και 4 κούτες τσιγάρα. Βγαίνοντας πόζαρε κανονικότατα στις κάμερες και... έκλεισε και την πόρτα πίσω του. Χθες αφού οι αστυνομικοί του Α.Τ. Πεταλιδίου είδαν το βιντεάκι και τον αναγνώρισαν, πήγαν σπίτι του στα Κρεμμύδια και τον συνέλαβαν μαζί με συναδέλφους τους από το Α.Τ. Πύλου. Οπως μάθαμε, ο συλληφθείς είναι γνωστός στην περιοχή για διάφορες μικροκλοπές, ενώ παλιότερα είχε βάλει χέρι και στο παγκάρι της εκκλησίας.                  

 Ν.Κ. "ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ" 23/001/2015

Πέμπτη 22 Ιανουαρίου 2015

Στην τελική ευθεία το Φιλιατρινό φράγμα

Με ταχείς ρυθμούς προχωρούν οι εργασίες στο Φιλιατρινό φράγμα, το οποίο μπαίνει στην τελική ευθεία κατασκευής του και, όπως εκτιμάται από την τεχνική εταιρεία που το έχει αναλάβει, στο τέλος του καλοκαιριού θα έχει ολοκληρωθεί. Την περίοδο αυτή οι εργασίες έχουν επικεντρωθεί στην προετοιμασία των υποδομών για την τοποθέτηση της ειδικής γεωμεμβράνης για την στεγάνωση του ανάντι μανδύα του φράγματος. Εργασίες που θα συνεχιστούν και το επόμενο διάστημα, ώστε την άνοιξη που θα βελτιωθούν και οι καιρικές συνθήκες να ξεκινήσει η τοποθέτηση της μεμβράνης. Επίσης, σε σχέση με την τελευταία αναφορά μας για το φράγμα, όταν το είχε επισκεφθεί ο ειδικός γραμματέας του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης με τον περιφερειάρχη και το δήμαρχο Τριφυλίας, έχουν προχωρήσει σημαντικά οι εργασίες και έχει ολοκληρωθεί η γέφυρα υπερχείλισης του φράγματος, όπως και όλες οι υπόλοιπες εργασίες στην ανωδομή του. Πλέον μπορεί κανείς να περάσει από τη μια πλευρά του φράγματος στην άλλη, ενώ με την τοποθέτηση της ειδικής γεωμεμβράνης θα πέσει και ο ασφαλτοτάπητας του δρόμου που θα διέρχεται πάνω από το φράγμα και θα συνδέει τους Χριστιάνους με τα Φιλιατρά. Ετσι ένα έργο που πέρασε από πολλές δυσκολίες και από πολλά διαδικαστικά ζητήματα, τα οποία ευτυχώς ξεπεράστηκαν, φτάνει στην τελική του ευθεία προς ολοκλήρωση. Από εκεί και πέρα φυσικά μένει το μεγάλο έργο με τα αρδευτικά δίκτυα, εξίσου μεγάλης σημασίας, καθώς χωρίς αυτά το φράγμα δεν θα μπορεί ουσιαστικά να προσφέρει τίποτα στην περιοχή. Εκεί από ό,τι μαθαίνουμε υπάρχει καθυστέρηση στην ολοκλήρωση της σχετικής μελέτης ώστε να προχωρήσει η διαδικασία δημοπράτησης. Καθυστέρηση που φέρνει πίσω όλο το έργο, αν και κατά την επίσκεψη του ειδικού γραμματέα στο φράγμα, όταν είχε ρωτηθεί από αγρότες της περιοχής, είχε τονίσει ότι δεν θα πρέπει να υπάρχει ανησυχία.         

Κ.Μπ. "ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ" 22/01/2015

Τετάρτη 21 Ιανουαρίου 2015

ΤΟ ΕΡΓΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΚΑΣΤΡΟΥ ΚΟΡΩΝΗΣ ΕΠΙΣΚΕΦΘΗΚΕ Ο ΔΉΜΑΡΧΟΣ ΠΥΛΟΥ-ΝΕΣΤΟΡΟΣ


Την απόλυτη ικανοποίησή του εξέφρασε ο Δήμαρχος Πύλου-Νέστορος, Α’ Αντιπρόεδρος της ΚΕΔΕ, κ. Δημήτρης Καφαντάρης, για την πορεία του έργου «Προστασία παράκτιας ζώνης και στερέωση βραχωδών πρανών του Κάστρου Κορώνης», που επισκέφθηκε το πρωί της Τρίτης, την 20η Ιανουαρίου 2015, διαπιστώνοντας τον ιδιαίτερα γρήγορο ρυθμό με τον οποίο προχωράει ο ανάδοχος τις εργασίες.
Το Κάστρο της Κορώνης αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα βυζαντινά μνημεία του Δήμου Πύλου-Νέστορος, της Μεσσηνίας και ολόκληρης της Ελλάδας. Το παράκτιο τμήμα του περιμετρικού τείχους είχε υποσκαφεί και τμήματά του είχαν βρεθεί χωρίς στήριξη. Επιπλέον, το μνημείο έχριζε άμεσης αντιμετώπισης, λόγω των έντονων σεισμικών φαινομένων, που σημειώθηκαν στην περιοχή πριν δύο χρόνια και  της διάβρωσης, της οποίας είχε προκληθεί από τις υποθαλάσσιες υποσκαφές, τα οποία και συνετέλεσαν στην κατάρρευση μέρους του τείχους.

Τρίτη 20 Ιανουαρίου 2015

Νεκρός 70χρονος από ανατροπή τρακτέρ

Τραγικό θάνατο βρήκε χθες το μεσημέρι ο 70χρονος Γιάννης Γεωργ. Χαρίτος από την Πύλα, όταν το τρακτέρ που οδηγούσε έφυγε από το δρόμο και τούμπαρε. Το δυστύχημα έγινε στο 1ο χλμ. της επαρχιακής οδού Γιάλοβας-Πύλας. Ο άτυχος άντρας έφευγε από τη Γιάλοβα για να γυρίσει στο χωριό του. Προανάκριση διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Πύλου. 

Δευτέρα 19 Ιανουαρίου 2015

ΣΑΜΑΡΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΕΡΓΑ ΣΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

“Δέστε τι γίνεται εδώ πέρα, στην Πελοπόννησο: Γίνονται μεγάλες πια επενδύσεις. Τόσο στον ιδιωτικό τομέα -πάρτε χαρακτηριστικά την Costa Νavarino- όσο και στον δημόσιο τομέα. Τα τελευταία χρόνια ολοκληρώθηκαν ή είναι σε εξέλιξη μια σειρά από υποδομές που θα αλλάξουν τον χάρτη της Πελοποννήσου και θα τον αλλάξουν για πάντα. Ο άξονας Κόρινθος-Τρίπολη-Καλαμάτα, η τελευταία γέφυρα στην Τσακώνα, Μεγαλόπολη-Σπάρτη ουσιαστικά έχουν τελειώσει ενώ ένα μικρό μόνο κομμάτι ολοκληρώνεται μετά την κύρωση της σύμβασης από τη Βουλή. Η παράκαμψη της Καλαμάτας πέρασε από απίστευτες δυσκολίες, ξεκίνησε. Σε τέσσερις μήνες θα έχει τελειώσει. Εντείνεται και ο ρυθμός κατασκευής του αυτοκινητόδρομου Κορίνθου-Πατρών, μέσα στο χρόνο θα έχει τελειώσει. Και το θυμίζω στους παλιότερους: Μας στοίχειωνε αυτός ο δρόμος επί δεκαετίες… Μέσα από το ΕΣΠΑ της Περιφέρειας Πελοποννήσου αλλά και από τα τομεακά προγράμματα, σήμερα είναι σε εξέλιξη ένα πρόγραμμα που ξεπερνά το 1 δισ. ευρώ! Είναι το μεγαλύτερο πρόγραμμα έργων υποδομής που έχει ποτέ εκτελεστεί στην Πελοπόννησο. Μεγάλοι άξονες περιφερειακού επιπέδου, Τρίπολη-Αστρος, Ναύπλιο-Επίδαυρος, Τρίπολη-Σπάρτη-Γύθειο-Αρεόπολη, οι δυο άξονες της Μεσσηνίας, ο δυτικός Φιλιατρά-Πύλος αλλά και ο ανατολικός ΡιζόμυλοςΚορώνη, είναι σε εξέλιξη και θα έχουν κι αυτοί ολοκληρωθεί μέσα στο 2015. Ο Καλαμάτα-Ριζόμυλος εντάσσεται στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων με εθνικούς, δηλαδή, μόνο πόρους- και αναμένεται η δημοπράτησή του, ενώ το τμήμα Ριζόμυλος-Πύλος θα ενταχθεί και θα δημοπρατηθεί επιτέλους στο καινούργιο ΕΣΠΑ.

Παρασκευή 16 Ιανουαρίου 2015

Σήμερα η δίκη για το φόνο του αρχιμανδρίτη

Η υπόθεση δολοφονίας του αρχιμανδρίτη Φώτη Ζαχαρόπουλου από τη Χώρα, που είχε συγκλονίσει πέρυσι το Φεβρουάριο τη Μεσσηνία, θα ξετυλιχτεί και πάλι σήμερα, στην αίθουσα του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Καλαμάτας. Η δολοφονία του 54χρονου αρχιμανδρίτη είχε μεγάλο αντίκτυπο στην κοινή γνώμη, ιδιαίτερα για τον τρόπο με τον οποίο βρέθηκε νεκρός, στραγγαλισμένος με το πουκάμισό του και χωρίς να φοράει ρούχα. Σήμερα λοιπόν ξεκινάει η δίκη του 24χρονου Γεωργιανού που κατηγορείται για τη δολοφονία, μαζί με έναν 18 χρόνο Χωραΐτη. Ο τελευταίος καταδικάστηκε σε κάθειρξη 15 ετών και ενός μήνα πέρυσι τον Ιούλιο από το Τριμελές Δικαστήριο Ανηλίκων Κυπαρισσίας. Το δικαστήριο αυτό αποφάσισε μάλιστα ότι ο ανήλικος τότε Χωραΐτης δεν ήταν εκείνος που χτύπησε με τη σιδηρογροθιά και στραγγάλισε τον 54χρονο αρχιμανδρίτη με το ίδιο του το πουκάμισο, αλλά ο 24χρονος Γεωργιανός που ήταν μαζί του. Ο Γεωργιανός αντιμετωπίζει κατηγορίες για ανθρωποκτονία με πρόθεση κατά συναυτουργία, ληστεία τελεσθείσα με ιδιαίτερη σκληρότητα κατά συναυτουργία, οπλοφορία και οπλοχρησία από κοινού.

"ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ" 16/01/2015

Πέμπτη 15 Ιανουαρίου 2015

Στις 10 Φεβρουαρίου δημοπρασία για το Γαργαλιάνοι - Ρωμανού

Στις 10 Φεβρουαρίου δημοπρατείται στην Τρίπολη, στη Διεύθυνση Τεχνικών Εργων της Περιφέρειας Πελοποννήσου, η ολοκλήρωση του πολύπαθου δρόμου Γαργαλιάνοι-Ρωμανού, προϋπολογισμού 10.335.000 ευρώ. Σύμφωνα με την περίληψη της διακήρυξης, η προθεσμία υλοποίησης του έργου είναι 6 μήνες, ενώ χρηματοδοτείται από «πιστώσεις του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων με τη συγχρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Ενωση (ΔΕΠΙΝ 2007-2013». Είναι σίγουρο ότι το έργο δε θα προλάβει να υλοποιηθεί μέχρι το τέλος του 2015, όπως προβλέπεται, από το ΔΕΠΙΝ (από το ΕΣΠΑ) - και το μεγαλύτερο μέρος του, αν όχι όλο, θα χρηματοδοτηθεί από το επόμενο ΕΣΠΑ. Ο νέος δρόμος Γαργαλιάνοι - Ρωμανού, που ξεκίνησε από το Γ’ ΚΠΣ και συνεχίστηκε στο ΕΣΠΑ αλλά έμεινε στη μέση, είναι μήκους 11,85 χιλιομέτρων. Η αρχή του βρίσκεται επί της υφισταμένης εθνικής οδού δυτικά της πόλης των Γαργαλιάνων και το τέλος του επί της εθνικής οδού στα ανατολικά του Ρωμανού. Για τη σύνδεση με το επαρχιακό δίκτυο προβλέπονται τέσσερις ισόπεδοι κόμβοι και ένας αριθμός αποκαταστάσεων του θιγόμενου αγροτικού δικτύου, μαζί με τις απαιτούμενες αποκαταστάσεις των προσβάσεων στις παρακείμενες του νέου οδικού τμήματος ιδιοκτησίες. Παράλληλα προβλέπεται η κατασκευή των υπολειπόμενων εγκάρσιων τεχνικών έργων (οχετών) στα μη κατασκευασμένα τμήματα της νέας οδού και στα λοιπά οδικά έργα, καθώς και ολοκλήρωση κατασκευής των γεφυρών στο δρόμο προς Μάραθο και κοντά στο Ρωμανού (γέφυρα στον ποταμό Σελά). Προβλέπεται επίσης η κατασκευή των τάφρων, η σήμανση και η ασφάλιση του οδικού τμήματος. Να υπενθυμίσουμε ότι ο ανάδοχος του έργου που ξεκίνησε από το ΕΣΠΑ, σύμφωνα με ενημέρωση του διευθυντή Τεχνικών Εργων της Περιφέρειας στην Οικονομική Επιτροπή. «κατέθεσε αιτήματα για αποζημίωση, λόγω της διάλυσης της σύμβασης και των καθυστερήσεων στην εκτέλεσή της από υπαιτιότητα του κυρίου του έργου, συνολικού ποσού 44.092.654,06 ευρώ πλέον αναθεώρησης (όπου προβλέπεται) και ΦΠΑ. Ο ανάδοχος άσκησε την από 1811-2013 αίτηση θεραπείας ενώπιον του υπουργού ΥΠΟΜΕΔΙ, επί της οποίας δεν εκδόθηκε απόφαση μέχρι σήμερα». 

Γ.Σ. "ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ" 15/01/2915

Τετάρτη 14 Ιανουαρίου 2015

Προσωρινός μειοδότης για το λιμάνι της Κορώνης

 Προσωρινός μειοδότης αναδείχθηκε χθες για τη β’ φάση των έργων αποκατάστασης στο λιμάνι της Κορώνης, προϋπολογισμού 1,5 εκ. ευρώ, στη δημοπρασία που έγινε στην Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας. Είναι η εταιρεία "ΤΕΧΝΗΚΩΝ ΑΤΕ", με έκπτωση 54%.  Στη δημοπρασία κατατέθηκαν άλλες 11 προσφορές με εκπτώσεις από 15% μέχρι 42,88%. Σύμφωνα με τη μελέτη, η αποκατάσταση της ζημιάς στο μόλο του λιμανιού της Κορώνης θα γίνει σε μήκος 77 μέτρων, από το σημείο που ολοκληρώθηκε η α’ φάση μέχρι το φάρο.

"ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ" 14/01/2015

Τρίτη 13 Ιανουαρίου 2015

ΓΙΑ ΓΥΡΙΣΜΑΤΑ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ Η Ολυμπία Δουκάκη σε Costa Navarino και Καρβέλι

Tρεις ώρες. Τόσο κράτησε το ζωντανό, αποκλειστικό μου preview από το ντοκιμαντέρ «Olympia Dukakis: Undefined». Tρεις ώρες κοντά σε μία από τις μεγαλύτερες ηθοποιούς και πιο συναρπαστικές γυναίκες της εποχής μας και στο συνεργείο του Χάρη Μαυρομιχάλη, που επί τρία ολόκληρα χρόνια την ακολουθεί κατά πόδας σε Αμερική και Ευρώπη, για να μας γνωρίσει σε βάθος τον άνθρωπο πίσω από ένα θρυλικό όνομα της ελληνοαμερικανικής κοινότητας, πίσω από το Οσκαρ και τη Χρυσή Σφαίρα, πίσω από μια καριέρα που μετράει 50 χρόνια και δεκάδες σπουδαίους ρόλους στο θέατρο και το σινεμά, πίσω από το αστέρι υπ’ αριθμόν 2.498 στη Λεωφόρο του Χόλιγουντ, που πρόσφατα της απονεμήθηκε. Και τι preview ήταν... Είχε γέλιο και λίγο δάκρυ, σκόρπιες κουβέντες στα ελληνικά, μνήμες προγόνων, διδάγματα ζωής, φωτογραφίες, λέξεις-κλειδιά που προσπάθησα να αποκρυπτογραφήσω, αγωνία (δική μου) για το αν γράφει το ψηφιακό recorder, ψιλοκουβέντα για τα σίριαλ της σεζόν (της αρέσει το «Homeland», φαντάσου), ένα κινηματογραφικό ηλιοβασίλεμα στην Costa Navarino, όπου βρέθηκε επισκεπτόμενη για τις ανάγκες των γυρισμάτων, το Καρβέλι Μεσσηνίας, το έρημο πια χωριό της μάνας της, κι έπειτα περισσότερη συγκίνηση, κι άλλες φωτογραφίες και ένα μεγάλο «ευχαριστώ».

Δευτέρα 12 Ιανουαρίου 2015

Η ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΗΣ COSTA NAVARINO Ενισχύει τουριστικά όλη την Πελοπόννησο

Η Πελοπόννησος αποτελεί τον πιο ελκυστικό προορισμό για τους Ευρωπαίους, ενώ η προβολή που προωθεί η Costa Navarino αποτελεί τεράστια διαφήμιση για ολόκληρο τον Μοριά, οι επιχειρηματίες του οποίου -στον τουριστικό, αλλά και σε όλους τους άλλους τομείς- θα πρέπει να συνεργαστούν προκειμένου να αξιοποιήσουν την προβολή αυτή. Αυτό σημείωσε, μεταξύ άλλων, ο επιχειρηματίας του ομίλου Aldemar και μέλος του Δ.Σ. του ΣΕΤΕ (Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων) Αλέξανδρος Αγγελόπουλος, μιλώντας στην Καλαμάτα το Σάββατο το βράδυ, στο συνεδριακό κέντρο του “Elite City Resort”, σε εκδήλωση του OpenTourism Kalamata, που διοργάνωσε το μη κερδοσκοπικό εργαστήρι επιχειρηματικού πολιτισμού «Mataroa», με θέμα την ανάπτυξη του τουρισμού στην ευρύτερη περιφέρεια της Πελοποννήσου. Από την πλευρά της, η θεματική αντιπεριφερειάρχης Ντίνα Νικολάκου, μίλησε για «ενιαία, μεγάλη Πελοπόννησο» και υποστήριξε ότι πλέον έχει ωριμάσει η άποψη για δημιουργία αεροδρομίου στην Τρίπολη, «όχι ανταγωνιστικού, αλλά συμπληρωματικού, της Καλαμάτας».

Σάββατο 10 Ιανουαρίου 2015

Οι υποψήφιοι βουλευτές της Μεσσηνίας

"ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ" 10/01/2015

ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΥΛΟΥ-ΝΕΣΤΟΡΟΣ ΕΚΟΨΑΝ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΗ ΠΙΤΑ


Μέσα σε ένα ζεστό και φιλικό κλίμα, οι εργαζόμενοι του δήμου Πύλου-Νέστορος, τήρησαν το έθιμο και έκοψαν την Πρωτοχρονιάτικη Πίτα για το νέο έτος, σήμερα το μεσημέρι.
Στην εκδήλωση, η οποία πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, στην Πύλο, παρευρέθησαν οι Αντιδήμαρχοι, οι Δημοτικοί και Τοπικοί Σύμβουλοι και οι εργαζόμενοι του Δήμου.
Ο Δήμαρχος Πύλου-Νέστορος, Α’ Αντιπρόεδρος της ΚΕΔΕ, κ. Δημήτρης Καφαντάρης, ευχαρίστησε όλους του υπαλλήλους του δήμου για την πολύτιμη συνεργασία και συνδρομή τους και τους συνεχάρη, ακόμη μια φορά,  για τις υπηρεσίες που παρέχουν στους πολίτες, πάντα με το σεβασμό και την εντιμότητα που αρμόζει σε όλες τις περιστάσεις. Στη συνέχεια ανέλυσε τους στόχους του Δήμου για το 2015, τονίζοντας ότι για να τους πετύχουμε, χρειάζεται συλλογική δουλειά και αλληλοϋποστήριξη μεταξύ των εργαζομένων των τμημάτων του Δήμου. Τέλος, τους ευχήθηκε προσωπική και οικογενειακή υγεία και ευτυχία, καθώς επίσης να συνεχίσουν τη δουλειά με την ίδια πίστη και ζήλο, στοχεύοντας στην καλύτερη εξυπηρέτηση του Δημότη, ενώ υποσχέθηκε ότι πάντα θα τους υποστηρίζει και θα τους βοηθά, με γνώμονα την ανάπτυξη του Δήμου.

Παρασκευή 9 Ιανουαρίου 2015

Δημοπρασία έργου στο λιμάνι της Κορώνης

Η β’ φάση των έργων αποκατάστασης στο λιμάνι της Κορώνης, προϋπολογισμού 1,5 εκ. ευρώ, δημοπρατείται την Τρίτη 13 Ιανουαρίου, στην Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας . Με βάση την προκήρυξη, ο χρόνος υλοποίησης θα είναι 12 μήνες. Για το έργο υπάρχει μεγάλο κατασκευαστικό ενδιαφέρον, και από τη Διεύθυνση Τεχνικών Εργων πήραν τεύχη δημοπράτησης γύρω στις 35 τεχνικές εταιρείες. Σύμφωνα με τη μελέτη, η αποκατάσταση της ζημιάς στο μόλο του λιμανιού της Κορώνης θα γίνει σε μήκος 77 μέτρων, από το σημείο που ολοκληρώθηκε η α’ φάση μέχρι το φάρο. Το έργο στα πρώτα 57 μέτρα προβλέπει δύο στρώσεις από φυσικούς ογκόλιθους από 50 έως και 500 κιλά και εξωτερική θωράκιση με τεράστιους ογκόλιθους από 5 έως 8 τόνους. Στα υπόλοιπα 20 μέτρα προβλέπεται διατομή ακρομολίου και τοποθέτηση ογκόλιθων ίδιου βάρους. Καταγράφεται ότι «η διατομή του ακρομολίου κατασκευάζεται, έτσι ώστε να ολοκληρωθεί στην υφιστάμενη διατομή και σε απόσταση περίπου 8 μέτρων από τον υφιστάμενο φάρο, ο οποίος διατηρείται στη θέση του».     

"ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ" 09/01/2015    

Πέμπτη 8 Ιανουαρίου 2015

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΥΓΕΙΑΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΠΥΛΟΥ ΝΕΣΤΟΡΟΣ ΠΑΙΡΝΕΙ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΕΓΓΡΑΦΩΝ ΜΕΧΡΙ 31/1/2015 ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΟΥΝ ΟΣΟ ΤΟ ΔΥΝΑΤΟΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΔΗΜΟΤΕΣ!

Σε πρόγραμμα καινοτομίας και προώθησης της υγείας χρηματοδοτούμενο από την Ευρωπαϊκή Ενωση συμμετέχει ο Δήμος Πύλου - Νέστορος, όπως γνωστοποιεί με σχετική ανακοίνωσή του. Οπως διευκρινίζεται στην ανακοίνωση, πρόκειται για το πρόγραμμα Credits 4 Health (C4H) στο οποίο συμμετέχουν επίσης η Φλωρεντία και το Σαλέντο στην Ιταλία καθώς και η Τζιρόνα στην Ισπανία. Δυνατότητα συμμετοχής έχουν οι δημότες Πύλου - Νέστορος μεταξύ 20 και 65 χρόνων, ωστόσο η προθεσμία για την εγγραφή στο πρόγραμμα, σύμφωνα με την ανακοίνωση, λήγει, μετά  την παράταση, την 31η Ιανουαρίου. Η σχετική αίτηση μπορεί να υποβληθεί μόνο ηλεκτρονικά στην σελίδα www.credits4health.gr, από την οποία οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να μάθουν περισσότερες πληροφορίες καθώς και τα οφέλη τους. Το πρόγραμμα είναι εντελώς δωρεάν και αφότου ολοκληρωθεί η ηλεκτρονική εγγραφή, η ομάδα του προγράμματος θα έρθει σε επαφή με τους δημότες προκειμένου να προγραμματίσει συνάντηση σε ένα από τα Κέντρα Υγείας της περιοχής του Δήμου Πύλου -Νέστορος. Σκοπός του προγράμματος είναι η βελτίωση του τρόπου ζωής των δημοτών μέσω της άσκησης και της υγιεινής μεσογειακής διατροφής. 

ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΕΡΓΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΕΠΕΝΔΥΣΗ ΑΓΩΓΟΥ ΑΠΟΡΡΟΗΣ ΟΜΒΡΙΩΝ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΟΥ ΣΤΗΝ Ε.Ο. ΓΙΑΛΟΒΑΣ

Τη σύμβαση εκτέλεσης του έργου «Επένδυση τμήματος αγωγού ομβρίων και διαμόρφωση παρειών Εθν. Οδού εντός του οικισμού Γιάλοβας» υπέγραψαν, σήμερα το πρωί, ο Δήμαρχος Πύλου-Νέστορος, Α’ Αντιπρόεδρος της ΚΕΔΕ, κ. Δημήτρης Καφαντάρης, ως εκπρόσωπος του Δήμου Πύλου-Νέστορος και ο κ. Παναγιώτης Σκριβάνος, ως εκπρόσωπος της τεχνικής εταιρείας «Π. Σκριβάνος – Π. Γρουσουζάκος Ο.Ε. ».

Το έργο είναι συνολικού προϋπολογισμού μελέτης 50.000,00 €, με εγκεκριμένη πίστωση προερχόμενη από χρηματοδότηση ΣΑΤΑ 2013 και υπολογίζεται να ολοκληρωθεί εντός 6 μηνών.

Σύμφωνα με την τεχνική έκθεση, αρχικά πρόκειται να πραγματοποιηθεί διάνοιξη, καθαρισμός και διαπλάτυνση της τάφρου κατά μήκος της οδού.  Απώτερος στόχος είναι να κατασκευαστεί πεζοδρόμιο για τους κατοίκους της περιοχής, το οποίο θα αγγίζει τα 1,20 μέτρα, ενώ κατά μήκος θα τοποθετηθεί ειδική κατασκευή για την απορροή των ομβρίων.

Η έναρξη επισκευής και αποκατάστασης του συγκεκριμένου τμήματος παράλληλα του οδικού δικτύου,  είναι σπουδαίας σημασίας, καθώς ο συγκεκριμένος δρόμος αποτελεί τμήμα της Εθνικής Οδού Πύργου-Μεθώνης, ενώ ενισχύει την ασφαλή διέλευση των πεζών, βάζοντας τέλος στην ταλαιπωρία των μονίμων κατοίκων αλλά και των επισκεπτών. Επιπλέον, συμβάλει στην ανάδειξη της περιοχής, η οποία αποτελεί τουριστικό προορισμό.

«Με σεβασμό στο περιβάλλον και την τήρηση των κανόνων υγιεινής συνεχίζουμε τη διεκδίκηση έργων υποδομής και αναβάθμισης του βιοτικού επιπέδου των δημοτών» σημειώνει ο Δήμαρχος Πύλου-Νέστορος κ. Δημήτρης Καφαντάρης.

Τρίτη 6 Ιανουαρίου 2015

ΓΙΟΡΤΑΣΑΝ ΤΑ ΘΕΟΦΑΝΕΙΑ ΟΙ ΔΗΜΟΤΕΣ ΠΥΛΟΥ-ΝΕΣΤΟΡΟΣ

Με τον αγιασμό των υδάτων στο ιστορικό λιμάνι της Πύλου, στα λιμάνια της Μεθώνης και της Κορώνης, καθώς επίσης και σε άλλα μέρη του δήμου, κορυφώθηκε ο εορτασμός των Θεοφανείων, σήμερα το πρωί, στο Δήμο Πύλου-Νέστορος.
Στη Πύλο, έδρα του Δήμου, η Θεία Λειτουργία και ο Μεγάλος Αγιασμός τελέσθηκαν στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου. Μετά το πέρας της λειτουργίας, στην οποία παρέστησαν, ο Δήμαρχος Πύλου-Νέστορος, Α’ Αντιπρόεδρος της ΚΕΔΕ, κ. Δημήτρης Καφαντάρης, Αντιδήμαρχοι, Δημοτικοί και Τοπικοί σύμβουλοι καθώς επίσης εκπρόσωποι των πολιτικών και στρατιωτικών αρχών και πλήθος πιστών, σχηματίστηκε πομπή και το ποίμνιο μετέβη στο Λιμένα της Πύλου, προκειμένου να γίνει η κατάδυση του Τιμίου Σταυρού, συνοδεία της Δημοτικής Φιλαρμονικής Ορχήστρας.
Στο λιμάνι της Πύλου από νωρίς συγκεντρώθηκε κόσμος για να παρακολουθήσει την τελετή Καθαγιασμού των Υδάτων. Αψηφώντας τις επικίνδυνα χαμηλές θερμοκρασίες πέντε νεαροί δημότες της Πύλου, τήρησαν το έθιμο και βούτηξαν στα παγωμένα νερά, ώστε να πιάσουν τον Τίμιο Σταυρό.


Ο Δήμαρχος τους συνεχάρη για το θάρρος και τη γενναιότητά τους, τους μοίρασε αναμνηστικά δώρα και τους ευχήθηκε να έχουν φώτιση και η χάρη του Σταυρού να τους συνοδεύει σε όλους του τομείς της ζωής τους.

Δείτε  και άλλες  φωτογραφίες 

ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ “ΕΘΝΟΣ” Φρένο Πούτιν σε επενδύσεις Καλτσίδη

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν κάλεσε το Φιλάρετο Καλτσίδη και άλλους 40 Ρώσους μεγιστάνες να επενδύσουν στη Ρωσία, ενώ μίλησε με αυστηρό ύφος για τον ιδιοκτήτη του ΠΑΟΚ Ιβάν Σαββίδη που επιλέγει να επενδύσει στην προβληματική, όπως την αποκάλεσε, Ελλάδα. Αυτό αναφέρει ρεπορτάζ της εφημερίδας “Εθνος”, σύμφωνα με το οποίο: «Οι “συστάσεις” του Ρώσου Προέδρου για την Ελλάδα, όπως φαίνεται, έβαλαν φρένο και στις προσδοκίες που είχαν δημιουργηθεί μέχρι τότε και για επενδύσεις του Φ. Καλτσίδη στην Ελλάδα. Ετσι η παρουσία του στη χώρα μας περιορίζεται μέχρι τώρα στην πολυσυζητημένη βίλα του στο Βασιλίτσι στην Κορώνη (φωτό), όπου φιλοξενεί συχνά άλλους Ρώσους ολιγάρχες και στελέχη του Κρεμλίνου». Από εκεί και πέρα κανένας δεν γνωρίζει αν η ακύρωση των επενδύσεων έχει σχέση με το νέο γύρο αντιδράσεων για τη βίλα στην Κορώνη ή αν πρόκειται για δυο τυχαία γεγονότα. Το σίγουρο είναι ότι κάποιοι, μεταξύ αυτών και κυβερνητικά στελέχη, προσδοκούσαν πολλά από τις ρώσικες επενδύσεις και όταν αυτές ακυρώθηκαν, άλλαξαν ρότα και στράφηκαν ως συνήθως στη Δύση. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι προσδοκίες είχαν αυξηθεί ιδιαίτερα το 2013 μετά την προέλευση μεγάλου αριθμού Ρώσων τουριστών. Το 2014 όμως μετά την κρίση στην Ουκρανία και την υποτίμηση της αξίας του ρώσικου νομίσματος το κλίμα αντιστράφηκε.

ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΕΡΕΥΝΑ Ευεργετικός ο κατσίγαρος για ζώα και ανθρώπους H COSTA NAVARINO ΜΕΛΕΤΑ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

Χοιρινό και κοτόπουλο με ευεργετικά Ω3 λιπαρά οξέα μπορεί να παραχθεί από την χρησιμοποίηση του κατσίγαρου, του βασικού υποπροϊόντος των ελαιοτριβείων, σαν πρόσθετο ζωοτροφών για τα εκτρεφόμενα κρεοπαραγωγικά είδη, σύμφωνα με νέες έρευνες που διεξήχθησαν από το Πανεπιστήμιο και το ΤΕΙ Θεσσαλίας και τα αποτελέσματα των οποίων παρουσιάστηκαν σε διεθνές συνέδριο που πραγματοποιήθηκε προ μηνός στη Γεωργική Σχολή Θεσσαλονίκης. Αυτό αναφέρεται σε ρεπορτάζ της “Καθημερινής” σύμφωνα με το οποίο: «Με αυτόν τον τρόπο από τη μία επιλύεται το θέμα της διαχείρισης των αποβλήτων των ελαιοτριβείων που προκαλούν πολύ μεγάλη ρύπανση και από την άλλη μπορούμε να φτιάξουμε μια ζωοτροφή ευεργετική για την υγεία των ζώων αλλά και των καταναλωτών», λέει ο καθηγητής Δημήτριος Κουρέτας, υπεύθυνος από την πλευρά του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Τα απόβλητα των ελαιοτριβείων αποτελούν ένα μείγμα από πολλές οργανικές ουσίες όπως σάκχαρα, αζωτούχες ενώσεις, οργανικά οξέα, πολυαλκοόλες, πολυφαινόλες και υπολείμματα ελαίου τα οποία στο βαθμό που συσσωρεύονται στο περιβάλλον αποτελούν μεγάλη πηγή ρύπανσης, ωστόσο χαρακτηρίζονται και από υψηλή αντιοξειδωτική δράση.

Δευτέρα 5 Ιανουαρίου 2015

Γυναίκα της χρονιάς η ελληνικής καταγωγής υπουργός υγείας των ΗΠΑ


Γυναίκα της χρονιάς η ελληνικής καταγωγής υπουργός υγείας των ΗΠΑ
Την ελληνικής καταγωγής υπουργό Υγείας των ΗΠΑ Σίλβια Μάθιους Μπάργουελ επέλεξε η ομογενειακή εφημερίδα "Εθνικός Κήρυκας" για πρόσωπο του 2014, της χρονιάς που μας αποχαιρέτισε πριν από λίγες ημέρες.
Η "εγγονή των Ελλήνων μεταναστών", όπως την αποκάλεσε ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα, ορκίστηκε υπουργός Υγείας και Ανθρωπίνων Υπηρεσιών τον Ιούνιο και είναι αυτή τη στιγμή το άτομο ελληνικής καταγωγής με την υψηλότερη θέση στην αμερικανική πολιτική.
Όπως επισημαίνει ο "Εθνικός Κήρυκας", η κ. Μάθιους Μπάργουελ, η οποία είναι 11η στη σειρά διαδοχής για την Προεδρία, είναι πηγή έμπνευσης για την ελληνοαμερικανική κοινότητα, αλλά ειδικότερα για τις Ελληνοαμερικανίδες, γιατί έφτασε ψηλότερα από οποιαδήποτε άλλη γυναίκα ελληνικής καταγωγής στην ιστορία της αμερικανικής πολιτικής.
Υπό κανονικές συνθήκες, τονίζει η εφημερίδα, η θέση της υπουργού Υγείας, δεν θα είχε ιδιαίτερη σημασία, συγκριτικά με τις υπόλοιπες θέσεις του υπουργικού συμβουλίου. Ωστόσο, η κ. Μάθιους Μπάργουελ καλείται να φέρει εις πέρας την ιστορική, σαρωτική μεταρρύθμιση του συστήματος υγείας, που ανεπίσημα αποκαλείται Obamacare και έχει υποστηρικτές, αλλά και επικριτές.
Η υπουργός Υγείας κατάφερε να ενώσει το Ρεπουμπλικανικό και το Δημοκρατικό κόμμα, καθώς η Γερουσία ενέκρινε τον διορισμό της με ψήφους 77 υπέρ και 18 κατά. Το 2013 εγκρίθηκε ο διορισμός της ως διευθύντρια του γραφείου Διοίκησης και Προϋπολογισμού με το ακόμη πιο συντριπτικό 96-0.
Παρόλο που το όνομα της δεν φαίνεται ελληνικό, οι ελληνικές ρίζες της Σίλβια Μάθιους Μπάργουελ δεν ανιχνεύονται μόνο στο DNA της, αλλά και στις πράξεις της. Μαζί με άλλους εξέχοντες Ελληνοαμερικάνους συνέβαλε στη δημιουργία του εκπαιδευτικού φορέα Πρωτοβουλία Επόμενης Γενιάς (Hellenext), στο πλαίσιο του οποίου έδωσε διαλέξεις σε νέους ηγέτες και συμμετείχε στον διαγωνισμό "Οι Έλληνες ανταποδίδουν" (Greeks give back).

"ΗΜΕΡΗΣΙΑ" 05/01/2015

Ο Μεσσήνιος Βασ. Γκόνης πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Ν. Αυστραλίας

Τα ηνία της ιστορικής Ελληνικής Ορθόδοξης Κοινότητας Νότιας Αυστραλίας, μετά τις πρόσφατες εκλογές για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου, ανέλαβε ο Βασίλης Γκόνης (φωτό). Στόχος του νέου προέδρου και σύσσωμου του Δ.Σ., είναι η Κοινότητα να ορθοποδήσει μετά τις διοικητικές περιπέτειες των τελευταίων ετών και ιδίως του περασμένου εξαμήνου. Μιλώντας στο “Παροικιακό Βήμα”, ο κ. Γκόνης είπε ότι οι γονείς του πήγαν στην Αυστραλία από την Πελοπόννησο (Φοινίκη Μεσσηνίας ο πατέρας και Πύργο Ηλείας η μητέρα) κατά την εποχή της μαζικής μετανάστευσης το 1956. «Οπως και πολλοί άλλοι μετανάστες, οι γονείς μου εργάστηκαν σκληρά για να τα βγάλουν πέρα, συχνά κάνοντας δύο δουλειές, για να μας δώσουν μια καλύτερη ζωή. Οι ευκαιρίες παιδείας γι’ αυτούς ήσαν περιορισμένες εκείνα τα χρόνια αλλά ποτέ δεν σταμάτησαν την προσπάθεια να μάθουν αγγλικά», είπε ο κ. Γκόνης. «Οι γονείς μου, μου μάθανε την αξία να έχω αρχές, την εργασιακή ηθική και πάνω απ’ όλα να σέβομαι τους άλλους και να αναγνωρίζω και να σέβομαι τις διαφορές στους ανθρώπους και στον κόσμο» είπε. «Προσβλέπω να εργασθώ με την Ελληνική Κοινότητα και την ευρύτερη κοινότητα, να επανεξετάσουμε τις δυνάμεις και την ενέργειά μας. Πρέπει να αγωνιστούμε να πετύχουμε κοινούς σκοπούς και συμφέροντα και να επιβεβαιώσουμε τους δεσμούς μας με την κοινότητα και κυρίως να ελκύσουμε τη νεολαία», επισήμανε ο κ. Γκόνης. Σημειώνεται ότι ο κ. Γκόνης εργάζεται στο υπουργείο Σχεδιασμού, Συγκοινωνιών και Υποδομών της Νότιας Αυστραλίας (DPTI) και είναι διευθυντής του Κέντρου Αδειών και Επιβράβευσης. Εχει επιβραβευθεί με το μετάλλιο Medal of the Order of Australia (OAM) για τις υπηρεσίες του στον κλάδο των ταξί και μεταφορών της Νότιας Αυστραλίας, αλλά και για την προσφορά του προς την ομογένεια. Η Ελληνική Κοινότητα της Νότιας Αυστραλίας, με έδρα την Αδελαΐδα, ιδρύθηκε το 1930. 

ΑΠΕ-ΜΠΕ  "ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ" 05/01/2015

Σάββατο 3 Ιανουαρίου 2015

Τουριστικός προορισμός η Μεσσηνία για το 2015


Διεθνές τουριστικό συνέδριο στη Μεσσηνία το 2015 
 
-Η Πελοπόννησος στους κορυφαίους προορισμούς για τους Βρετανούς
 
Ανεβαίνει η Ελλάδα στη λίστα των διεθνών προορισμών που θα βρεθούν στο επίκεντρο το 2015, με την ABTA, την Ένωση Βρετανών Τουριστικών Πρακτόρων, να κατατάσσει την Πελοπόννησο στη 12η θέση στους διεθνείς προορισμούς που «αξίζει κανείς να παρακολουθεί το 2015».
Την ίδια στιγμή, η χώρα μας, με 21,5 εκατ. αφίξεις, εισέρχεται το 2014 στην παγκόσμια 15άδα των προορισμών του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού, με το Σύνδεσμο Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων να θέτει ως στόχο τη 10άδα.
Σημειωτέον ότι η ΑΒΤΑ θα πραγματοποιήσει μέσα στο 2015, τον Οκτώβριο, το ετήσιο συνέδριο “The Travel Convention”, στη Μεσσηνία, όπου αναμένεται να συμμετάσχουν πλέον των 600 μελών της, καθώς και εκπρόσωποι των Google, Yahoo, Tripadvisor, τουριστικοί συντάκτες από τα σημαντικότερα βρετανικά έντυπα (Telegraph, Times κ.α.) κ.ά.
Όσον αφορά στη διεθνή κατάταξη της ΑΒΤΑ (Association of British Travel Agents) -η οποία αριθμεί χιλιάδες μέλη τουριστικά γραφεία και tour operators στη Μεγάλη Βρετανία-στην πρώτη θέση βρίσκεται η Αυστρία και ακολουθούν η Μποτσουάνα, η Κούβα, η Δομινικανή Δημοκρατία, η Ιαπωνία, η Λετονία, η Ισπανία (La Gomera), η Νορβηγία, οι ΗΠΑ (Pacific Coast), η Σιγκαπούρη, η Ολλανδία και στη 12η θέση η Ελλάδα με την Πελοπόννησο.

Παρασκευή 2 Ιανουαρίου 2015

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για όλο το 2015 στο νέο αυτοκινητόδρομο Κορίνθου - Τρίπολης - Καλαμάτας


Κυκλοφοριακές αλλαγές θα ισχύσουν για όλο το 2015, σύμφωνα με αποφάσεις του διευθυντή της Διεύθυνσης Αστυνομίας Μεσσηνίας, στο νέο αυτοκινητόδρομο Κορίνθου - Τρίπολης - Καλαμάτας.
Σύμφωνα με αυτές, θα ισχύσει ανώτατο όριο ταχύτητας τα 50 χιλιόμετρα την ώρα στους ανισόπεδους κόμβους του δρόμου και στις δύο κατευθύνσεις της κάθε τοπικής οδού, ως εξής:
-Ανισόπεδος κόμβος Τσακώνας:  συνδετήρια οδός από αυτοκινητόδρομο προς Ε.Ο. Καλού Νερού – Τσακώνας, συνδετήρια οδός από Ε.Ο. Καλού Νερού – Τσακώνας προς
αυτοκινητόδρομο, τμήμα Παλιάς Εθνικής οδού Τρίπολης - Καλαμάτας στην περιοχή Ανισόπεδου κόμβου Τσακώνας/Κυπαρισσίας και στις δύο κατευθύνσεις
-Ανισόπεδος κόμβος Αρφαρών: Τμήμα Π.Ε.Ο. Τρίπολης – Καλαμάτας στην περιοχή του Ανισόπεδου Κόμβου Αρφαρών και στις δυο κατευθύνσεις, συνδετήρια οδός προς Ε.Ο. Καλού Νερού – Τσακώνας
-Ανισόπεδος κόμβος Θουρίας: Συνδετήρια οδός Σπερχογείας και στις δύο κατευθύνεις, τμήμα Παλιάς εθνικής Οδού Τρίπολης – Καλαμάτας στην περιοχή του ισόπεδου κόμβου Σπερχογείας και στις δύο κατευθύνεις

Πέμπτη 1 Ιανουαρίου 2015

ΚΟΠΗ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΗΣ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑΣ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΠΥΛΟΥ-ΝΕΣΤΟΡΟΣ

Το έθιμο της κοπής της Πρωτοχρονιάτικης βασιλόπιτας του Δήμου Πύλου-Νέστορος, πραγματοποίησε για μία ακόμη χρονιά, ο Δήμαρχος Πύλου-Νέστορος, Α’ Αντιπρόεδρος της ΚΕΔΕ, κ. Δημήτριος Καφαντάρης, σήμερα το πρωί, μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, στην Πύλο.
Ο Ιερέας του Ιερού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου Πύλου ευλόγησε την ημέρα και την εκδήλωση και τέλεσε αγιασμό. Ο Δήμαρχος, υποδέχθηκε το νέο έτος, κόβοντας και μοιράζοντας την παραδοσιακή βασιλόπιτα στους καλεσμένους.
Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, οι Αντιδήμαρχοι, Δημοτικοί και Τοπικοί Σύμβουλοι, εκπρόσωποι των Σωμάτων Ασφαλείας και δημότες του Δήμου Πύλου-Νέστορος.
Ο Δήμαρχος ευχήθηκε σε όλους Καλή Χρονιά, με υγεία και αισιοδοξία. Το 2015 ας είναι η χρονιά που θα κάνουμε πράξη το μήνυμα της αλληλεγγύης, της φιλανθρωπίας και της ομοψυχίας!