Τετάρτη 31 Αυγούστου 2016

Πύλος: «Κάστρο των θησαυρών της θάλασσας»


Φτάσαμε στο κέντρο της Πύλου νωρίς το πρωί. Η πόλη, αγουροξυπνημένη, προσπαθούσε να βρει τους ρυθμούς της, με το θερμόμετρο να βρίσκεται ήδη στα ύψη. Αφήσαμε πίσω μας την κεντρική πλατεία με τα μεγάλα πλατάνια και ανηφορίσαμε προς το Νιόκαστρο, «φύλακα» της πόλης από ένα λόφο στο νότιο άκρο του εντυπωσιακού φυσικού λιμανιού. Ένα φρούριο που ακολούθησε το τυπικό σχέδιο κάστρου της περιόδου 15ου-16ου αιώνα στη Μεσόγειο, με περίβολο να περικλείει τον τειχισμένο οικισμό, και ένα δεύτερο, εξαγωνικής κάτοψης, μικρότερο, που περιλαμβάνει την ακρόπολη, τελευταία γραμμή άμυνας απέναντι στους εχθρούς.
Μαζί με τους πρώτους τουρίστες περάσαμε την πύλη του κάστρου για να συναντήσουμε την προϊσταμένη της Εφορείας Ενάλιων Αρχαιοτήτων, Αγγελική Σίμωσι. Τον κατάλληλο άνθρωπο για μια ξενάγηση σ’ αυτό το σύμπλεγμα μουσείων-μπουτίκ που από το 2012 λειτουργεί μέσα στο Νιόκαστρο και ουσιαστικά αποτελεί τον πρώτο και μοναδικό χώρο στην Ελλάδα όπου μπορεί κανείς να πάρει μια καλή γεύση από τους θησαυρούς των ελληνικών θαλασσών.

Πνιγμός 66χρονης στην Πύλο

Σε πνιγμό αποδίδεται μάλλον ο θάνατος μίας 66χρονης το μεσημέρι της Δευτέρας στην Λαϊκή Πλαζ της Πύλου. Η άτυχη γυναίκα, που σύμφωνα με πληροφορίες παραθέριζε στην περιοχή φιλοξενούμενη από συγγενικό της πρόσωπο, ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις της από τη θάλασσα. Διακομίστηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Κέντρο Υγείας Πύλου, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός της. Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Πύλου, ενώ παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας-νεκροτομής για την διαπίστωση των ακριβών αιτιών θανάτου.

“Eucrasia Μessinia” στην Costa Navarino ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΛΙΣΤΙΚΗ ΙΣΟΡΡΟΠΙΑ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΣΩΜΑΤΟΣ

Τη συνεργασία της με το Διεθνές Κέντρο "Eucrasia" για ευεξία και προληπτικές θεραπείες (βραβευμένο στα 2015 Spa Awards του Conde Nast Traveler ως “Most Progressive Detox”) ανακοινώνει η Costa Navarino, και παρουσιάζει το πρόγραμμα «Eucrasia Messinia». 
Το «Eucrasia Messinia» βασίζεται στην ολιστική θεωρία του Ιπποκράτη για την ρύθμιση του μεταβολισμού με φυσικό τρόπο. Το πρόγραμμα ελέγχει και ρυθμίζει σε βάθος τη μεταβολική και ψυχοσυναισθηματική ισορροπία στοχεύοντας στην εξισορρόπηση του μεταβολισμού, την εξουδετέρωση του άγχους, την αύξηση της αντοχής, την ενίσχυση της ελαστικότητας και της σφριγηλότητα του δέρματος, καθώς και την απώλεια βάρους. Τα εξατομικευμένα θεραπευτικά προγράμματα που θα παρέχονται στην Costa Navarino θα αποτελούνται από ιατρικές εξετάσεις, διατροφικά προγράμματα, θεραπείες χαλάρωσης, φυσικής αποκατάστασης, άσκησης ενώ θα υπάρχει σταθερή παρακολούθηση μετά την ολοκλήρωσή τους. Το πρόγραμμα υποστηρίζεται από ειδικευμένα Ελληνικά κέντρα για μεταβολική ιατρική, άσκηση και διατροφή και από τη συμμετοχή διεθνώς αναγνωρισμένων ερευνητών, ακαδημαϊκών και επιστημόνων από τον κλάδο της προληπτικής ιατρικής ενώ οι ιατρικές εξετάσεις γίνονται σε συνεργασία με πανεπιστήμια της Ελλάδος και του Εξωτερικού. 

Διήμερο λογοτεχνίας στην Κορώνη

Διήμερο λογοτεχνίας διοργάνωσε στην Κορώνη το βιβλιοπωλείο "Χαρτί & μολύβι", το οποίο έχει 16 χρόνια παρουσίας στην περιοχή. Σαν σε παραμύθι, με την Κοκκινοσκουφίτσα να καλωσορίζει τα παιδιά ξεκίνησε η πρώτη βραδιά, γνωριμίας με τους μικρούς αναγνώστες, οι οποίοι έφυγαν με ένα ξεχωριστό δώρο στα χέρια, ένα βιβλίο της Μαρίνας Γιώτη. Την επομένη, πραγματοποιήθηκε η πρώτη εκδήλωση στο κάστρο της Κορώνης, με την παρουσίαση του βιβλίου "Ουρανόεσσα" του Κώστα Κρομμύδα.

"ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ" 31/08/2016

Πιστώσεις για δακοκτονία ζητεί ο Αγροτικός Χανδρινού

«Αμεσα να δοθούν οι απαραίτητες πιστώσεις, ώστε να συνεχιστεί και να ολοκληρωθεί το πρόγραμμα της δακοκτονίας, αλλά και να ενισχυθεί με εξειδικευμένο προσωπικό η ΔΑΟΚ Μεσσηνίας», ζητεί ο Αγροτικός Σύλλογος Χανδρινού, με επιστολή του, από τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης. 
Επίσης, ζητεί από τον υπουργό να εγγυηθεί δημόσια πως «από την επόμενη σεζόν θα εξεταστεί ένα διαφορετικό πλαίσιο εφαρμογής του προγράμματος -και όχι με την καταστροφική λογική των στατιστικών και του μέσου όρου-, ώστε να μην παρουσιαστεί ξανά το ίδιο πρόβλημα». 
Ο Αγροτικός Σύλλογος Χανδρινού προειδοποιεί ότι «αν δεν επιλυθεί άμεσα το αίτημά μας, θα αναγκαστούμε να προβούμε σε δυναμικές κινητοποιήσεις, ώστε να υλοποιηθούν τα αυτονόητα». Διευκρινίζει πως «σε αντίθετη περίπτωση, δηλαδή αν δεν συνεχιστεί και ολοκληρωθεί το πρόγραμμα δακοκτονίας, θα διεκδικήσουμε αποζημίωση για την κατεστραμμένη παραγωγή και δεν θα επιτρέψουμε να γίνει παρακράτηση για τον δάκο σε κανέναν ελαιοπαραγωγό της περιοχής μας». 

Τρίτη 30 Αυγούστου 2016

ΔΗΜΟΣ ΠΥΛΟΥ - ΝΕΣΤΟΡΟΣ Εισαγγελική παρέμβαση για τη φωτιά στη χωματερή

Παραγγελία για προκαταρκτική εξέταση στο Αστυνομικό Τμήμα Πύλου έδωσε ο εισαγγελέας Καλαμάτας Δημήτρης Σταύρου, για τη φωτιά στη χωματερή του “Αγίου Νικολάου”, μετά τις συνεχείς καταγγελίες πολιτών της περιοχής. 
Για το ίδιο θέμα κινητοποιείται και το Τμήμα Περιβάλλοντος της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας, που αναμένεται να πραγματοποιήσει αυτοψία στη χωματερή, που καίει και καπνίζει εδώ και μία εβδομάδα. 
Να υπενθυμίσουμε ότι την παρέμβαση του εισαγγελέα έχει ζητήσει με αναφορά του και ο Ηλίας Κανάκης, επικεφαλής της πρώτης ελάσσονος μειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου Πύλου - Νέστορος. Στην αναφορά του υποστηρίζει ότι η πυρκαγιά προκλ θηκε λόγω της παράβασης της απόφασης ασφαλιστικών μέτρων του Πρωτοδικείου Καλαμάτας που καθόριζε τη λήψη συγκεκριμένων μέτρων κι επικρίνοντας τη δημοτική αρχή, έκανε λόγο για αμέλεια και ενδεχόμενο δόλο, ζητώντας από τον εισαγγελέα να αποδώσει ευθύνες.

Δευτέρα 29 Αυγούστου 2016

Διαχείριση απορριμμάτων: Εμείς πάμε με τον…αραμπά, ενώ οι άλλοι τρέχουν…


Αν δεν υπήρχε και η πρόσφατη φωτιά στο σκουπιδότοπο του Δήμου Πύλου - Νέστορος, θα πίστευε κάποιος ότι το θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων στο νομό και στην ευρύτερη Περιφέρεια έχει λυθεί. Κι αυτό, διότι μετά το θόρυβο των προηγούμενων εβδομάδων τα πράγματα έχουν καταλαγιάσει και δεν ακούγεται… φωνή.
Κι όμως, τα πράγματα δεν είναι καθόλου έτσι. Η κυβέρνηση "κλείνει το μάτι" στην ΤΕΡΝΑ, με τους νέους όρους που συμφωνήθηκαν στη σύμβαση, ο περιφερειακός ΣΥΡΙΖΑ είναι στα… κάγκελα υπέρ της τοπικής διαχείρισης, ενώ η στάση των δημάρχων της περιοχής χάνεται στην αφασία απόψεων για τη λύση του προβλήματος.
Έτσι χάνεται πολύτιμος χρόνος, η λύση μπερδεύεται ακόμα περισσότερο, και τα δάση, οι θάλασσες και όποιος άλλος δημόσιος χώρος χρησιμοποιούνται ως αποθήκη σκουπιδιών.

Κυριακή 28 Αυγούστου 2016

Σε δανεισμό 3 εκατ. ευρώ προχωρά ο Δήμος Πύλου - Νέστορος


Στη σύναψη δανείου, ύψους 3 εκατομμυρίων ευρώ, από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων ή από Τράπεζα, προχωρά ο Δήμος Πύλου Νέστορος, για την υλοποίηση του έργου «Δημοτική Οδοποιία – αναπλάσεις».
Το Δημοτικό Συμβούλιο Πύλου – Νέστορος έχει ήδη εγκρίνει την αναγκαιότητα σύναψης του δανείου, ενώ με απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου, κλήθηκαν οι ενδιαφερόμενες τράπεζες και το Ταμείο Παρακαταθηκών να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους. Η διάρκεια του δανείου θα είναι τουλάχιστον 25 έτη.
 
Άσχημη κατάσταση δρόμων
Σύμφωνα με την αιτιολογική έκθεση, πολλοί δημοτικοί δρόμοι στο δήμο Πύλου Νέστορος βρίσκονται σε άσχημη κατάσταση, λόγω παλαιότητας του οδοστρώματος, αλλά και λόγω εκτέλεσης των έργων δικτύων αποχέτευσης των βιολογικών καθαρισμών, στη δημοτική κοινότητα Πύλου, Χώρας και την τοπική κοινότητα Μεθώνης. Εκεί οι αποκαταστάσεις του οδοστρώματος δεν ήταν τεχνικά ικανοποιητικές και οι δημοτικοί δρόμοι, από τους οποίους πέρασαν τα δίκτυα, έχουν πλέον μεγάλες φθορές, με αποτέλεσμα να υπάρχουν συχνές διακοπές κυκλοφορίας.
Οι φθαρμένοι δημοτικοί δρόμοι εμποδίζουν την εύκολη πρόσβαση στα αρχαιολογικά μνημεία της περιοχής, καθώς και στους χώρους που παρουσιάζουν περιβαλλοντικό ενδιαφέρον, περιοχές Natoura, παραλίες, χώροι αναψυχής, υδροβιότοπο Γιάλοβας, ενετικά κάστρα, αρχαιολογικοί χώροι κ.λπ.

Σάββατο 27 Αυγούστου 2016

Απατεώνες με "μαϊμού" φυλλάδια για τυφλούς

Απατεώνες που διακινούν φυλλάδια σχετικά με προβλήματα τυφλότητας, ζητώντας χρήματα, έχουν δραστηριοποιηθεί στην Πελοπόννησο, όπως καταγγέλλει η Τοπική Ενωση Τυφλών Νότιας Πελοποννήσου με ανακοίνωσή της. 
Συγκεκριμένα, στην ανακοίνωση -που υπογράφει ο πρόεδρος της Ενωσης Ιωάννης Χαραλαμπόπουλος- σημειώνονται τα εξής: 
«Η Τοπική Ενωση Τυφλών Νότιας Πελοποννήσου, μέλος του Πανελλήνιου Συνδέσμου Τυφλών, νόμιμος κοινωνικός εταίρος της πολιτείας μας για θέματα τυφλότητας, καταγγέλλει την εμφάνιση επιτήδειων, οι οποίοι διακινούν τυφλεμπορικά φυλλάδια εισπράττοντας χρήματα, δήθεν για τους τυφλούς. 
Καλούμε τους συμπολίτες μας να μη συνδράμουν ή ενισχύουν τέτοιες απαράδεκτες ενέργειες, οι οποίες προσβάλλουν και καταρρακώνουν την ανθρώπινη αξιοπρέπεια».

"ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ" 27/08/2016

Παρασκευή 26 Αυγούστου 2016

Αγριογούρουνα καταστρέφουν αμπέλια και σταφίδες στο Κυνηγού

Φοβερές είναι οι καταστροφές που έχουν προξενήσει το τελευταίο διάστημα τα αγριογούρουνα, στο Κυνηγού Πυλίας και στην ευρύτερη περιοχή, στις σταφίδες και στα αμπέλια. 
Οι παραγωγοί βρίσκονται σε απόγνωση και ζητούν βοήθεια από την Πολιτεία και τον ΕΛΓΑ. 
«Η καταστροφή είναι μεγάλη σε αρκετούς παραγωγούς, όχι σε έναν - δύο», παρατήρησε στην “Ε” ο Γιώργος Λαζόγιαννης από το Κυνηγού, αντιπρόεδρος της Ενωσης Μεσσηνίας. Επεσήμανε ότι «δεν μπήκαμε να τρυγήσουμε καθόλου ή σε κτήματα με 5 - 6 στρέμματα κάποιοι τρύγησαν μόλις 1 αλώνι». Ζήτησε «να σκύψει η Πολιτεία, να αποζημιώσει τον κόσμο για τις ζημιές», τονίζοντας ότι «θα κάνουμε παραστάσεις και διαμαρτυρίες στο υπουργείο και τον ΕΛΓΑ». 
Ο κ. Λαζόγιαννης πρότεινε «να επιτραπεί το κυνήγι πολύ νωρίς, από τις 20 Ιουλίου και μέχρι τον τρύγο για να μην έχουμε πρόβλημα». 

Πώς εξάρθρωσε τη σπείρα διακίνησης η Δίωξη Ναρκωτικών Καλαμάτας

Μια ακόμα σπείρα διακίνησης ναρκωτικών μέσα από την παρακολούθηση τηλεφώνων εξάρθρωσε η Δίωξη Ναρκωτικών Καλαμάτας. Προχθές συνελήφθησαν 7 ενεργά μέλη της οργάνωσης και 2 συγγενείς του φερόμενου ως αρχηγού σε ταυτόχρονες αστυνομικές επιχειρήσεις, που έγιναν στην Καλαμάτα, την Κόρινθο και το Μενίδι Αττικής.
Ενώ στη διακίνηση ηρωίνης, χασίς και κοκαΐνης εμπλέκονται ακόμα 8 άτομα - τα 3 έγκλειστα στις φυλακές. Η σπείρα των Καλαματιανών διακινητών φέρεται να είχε ένα μεγάλο κύκλο πελατών, και είχαν αναλάβει ένα μέρος από τη διακίνηση ηρωίνης αντικαθιστώντας τις δύο συμμορίες τσιγγάνων της Αγίας Τριάδας. Επίσης, από τις επισυνδέσεις των τηλεφώνων φαίνεται ότι κάποια από τα μέλη είχαν διασυνδέσεις και με την εγκληματική ομάδα που εξαρθρώθηκε τον περασμένο Μάιο και διακινούσε μεγάλες ποσότητες κοκαΐνης στη Μεσσηνία.

Πέμπτη 25 Αυγούστου 2016

Νορβηγικό σκάφος ακυβέρνητο λόγω βλάβης

Να πλέει ακυβέρνητο 10 ναυτικά μίλια δυτικά της Πύλου έμεινε προχθές το απόγευμα το ιστιοφόρο “Buch Butania”, σημαίας Νορβηγίας. Στο σκάφος επέβαιναν 3 άτομα τα οποία ειδοποίησαν τις ελληνικές αρχές για μηχανική βλάβη και ενημερώθηκε το Λιμεναρχείο Πύλου. Επειδή όμως, όπως είναι γνωστό, το Λιμενικό της Πύλου παραμένει χωρίς πλωτό σκάφος, στην περιοχή έσπευσε το πλοίο ‘’Νέστωρ’’, που ρυμούλκησε το ιστιοφόρο στη Μαρίνα της Πύλου. Από το Λιμεναρχείο απαγορεύτηκε ο απόπλους του ιστιοφόρου, μέχρι να αποκατασταθεί η βλάβη ώστε να πάρει πιστοποιητικό αξιοπλοΐας. Οσο για τους τρεις επιβαίνοντες είναι όλοι καλά στην υγεία τους.

Σύλληψη για χασίς στη Στενωσιά

Εναν 29χρονο συνέλαβαν χθες το πρωί στη Στενωσιά αστυνομικοί του Τμήματος Πύλου, γιατί μέσα σε περιφραγμένο κτήμα καλλιεργούσε ένα δενδρύλλιο χασίς. Το δενδρύλλιο ύψους 65 εκατοστών, ξεριζώθηκε και κατασχέθηκε.  

Διάθεση ασθενοφόρων σε Τριφυλία και Πυλία

Σε σύντομο χρονικό διάστημα, σύμφωνα με την ενημέρωση που έχω, ίσως και μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου, αναμένεται να γίνει η παράδοση 10 ασθενοφόρων στο ΕΚΑΒ, τα οποία θα διατεθούν για την κάλυψη των αναγκών στις Περιφερειακές Ενότητες Πελοποννήσου. 
Η προμήθεια γίνεται βάσει της ένταξης του έργου «Προμήθεια 10 ασθενοφόρων για τις ανάγκες του ΕΚΑΒ στην Περιφέρεια Πελοποννήσου» στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Πελοπόννησος 2014-2020». 
Τα 10 ασθενοφόρα θα αποτελέσουν «μία ανακούφιση» για τις πολύ μεγάλες ανάγκες που υπάρχουν στην Περιφέρεια Πελοποννήσου. Παρά τη διάθεση, όμως, των ασθενοφόρων, οι ανάγκες παραμένουν τεράστιες στη Μεσσηνία, αφού ο στόλος των ήδη υπαρχόντων ασθενοφόρων είναι παλιός και ελάχιστος, κυρίως στην περιοχή της Τριφυλίας και της Πυλίας, περιοχές που αναπτύσσονται, όπως και όλη άλλωστε η Μεσσηνία, ραγδαία και σε τουριστικό επίπεδο, όπως μου τόνισαν σε συζητήσεις, που είχα κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, εκπρόσωποι εμπλεκόμενων φορέων. Μία έλλειψη που καθίσταται επικίνδυνη όσο και αν θεωρηθεί πως κινδυνολογούμε. Και αυτό γιατί αν παρουσιαστούν δύο σοβαρά περιστατικά την ίδια ώρα δεν μπορούν να εξυπηρετηθούν. 

ΕΠΙΤΥΧΟΝΤΕΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΩΝ 2016


Η φωτιά στον σκουπιδότοπο “πνίγει” Πύλο και Μεθώνη ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΖΗΤΕΙ Ο ΚΑΝΑΚΗΣ

Την παρέμβαση του εισαγγελέα Καλαμάτας για τη φωτιά στη χωματερή της Πύλου ζητεί με αναφορά του ο Ηλίας Κανάκης, επικεφαλής της πρώτης ελάσσονος μειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου Πύλου - Νέστορος. Υποστηρίζει ότι η πυρκαγιά προκλήθηκε λόγω της παράβασης της απόφασης ασφαλιστικών μέτρων του Πρωτοδικείου Καλαμάτας που καθόριζε τη λήψη συγκεκριμένων μέτρων κι επικρίνοντας τη δημοτική αρχή, κάνει λόγο για αμέλεια και ενδεχόμενο δόλο και ζητεί από τον εισαγγελέα να αποδώσει ευθύνες. 
Ο δήμαρχος Δημήτρης Καφαντάρης σε δηλώσεις του στην “Ε” ισχυρίστηκε ότι υπάρχει φύλαξη στην πρώην χωματερή του “Αγίου Νικολάου” και πως η φωτιά ξεκίνησε από το πουθενά, ενώ ζητεί να συνεχιστεί και να ολοκληρωθεί η αποκατάσταση του χώρου και με τα δέματα των σκουπιδιών. 
Από τη φωτιά που ξέσπασε προχθές το απόγευμα, η δυσοσμία ήταν έντονη σε διάφορες περιοχές γύρω από την Πύλο και αρκετός κόσμος διαμαρτυρόταν. Ειδικά χθες το απόγευμα η κατάσταση στη Μεθώνη ήταν αφόρητη και οι κάτοικοι τηλεφωνούσαν στη “Ε” για να διαμαρτυρηθούν, ενώ οι τουρίστες ρωτούσαν να μάθουν τι συμβαίνει.

Τετάρτη 24 Αυγούστου 2016

ΕΠΙΤΥΧΟΝΤΕΣ ΛΥΚΕΙΟΥ ΚΟΡΩΝΗΣ











Με 10%
2015

ΕΠΙΤΥΧΟΝΤΕΣ ΛΥΚΕΙΟΥ ΜΕΘΩΝΗΣ


ΕΠΙΤΥΧΟΝΤΕΣ ΛΥΚΕΙΟΥ ΧΩΡΑΣ















Με 10%
2014




Παλαιό σύστημα

ΕΠΙΤΥΧΟΝΤΕΣ ΛΥΚΕΙΟΥ ΠΥΛΟΥ








Με 10%
2015




2014


Φωτιά στο σκουπιδότοπο της Πύλου

Φωτιά ξέσπασε χθες το απόγευμα στο σκουπιδότοπο της Πύλου στον Αγιο Νικόλαο και καίει τα σκουπίδια που υπάρχουν. Η φωτιά, που το βράδυ βρισκόταν σε εξέλιξη, είχε δημιουργήσει αποπνικτική ατμόσφαιρα και η δυσοσμία, ανάλογα με τους ανέμους που έπνεαν, έφθανε μέχρι τη Μεθώνη και τη Γιάλοβα. 
Επί τόπου βρίσκονταν οχήματα της Πυροσβεστικής και του Δήμου Πύλου - Νέστορος, δίνοντας τη μάχη για να περιορίσουν και να σβήσουν την πυρκαγιά. Να σημειώσουμε ότι ο σκουπιδότοπος στον Αγιο Νικόλαο είναι προς αποκατάσταση από την εργολαβία της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Ομως, οι εργασίες σταμάτησαν και τα μηχανήματα του εργολάβου εξαφανίστηκαν, μετά την καταγγελία του επικεφαλής της πρώτης ελάσσονος μειοψηφίας Ηλία Κανάκη ότι με την αποκατάσταση “έκαναν φτερά”, το πιθανότερο “αποκαταστάθηκαν” με την εργολαβία τα 10.000 περίπου από τα 13.000 δέματα, τα οποία βρίσκονταν στο γειτονικό χώρο. Για το γεγονός αυτό ο εισαγγελέας Καλαμάτας έχει ζητήσει τη διενέργεια έρευνας από το Αστυνομικό Τμήμα Πύλου.

"ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ" 24/08/2016

Μέχρι Ικλαινα ο δρόμος Σουληνάρι - Κορυφάσιο;

Μισός, μέχρι την Ικλαινα, είναι πιθανό, να φτιαχτεί ο δρόμος Σουληνάρι - Κορυφάσιο, που υλοποιείται με εργολαβία του υπουργείου Υποδομών. Και αυτό γιατί υπήρχαν σοβαρά προβλήματα στη μελέτη και χρειάζονται -ενώ ήδη έχουν γίνει- επιπλέον εργασίες που δεν προβλέπονταν.
Ακόμα, τα χρήματα των απαλλοτριώσεων -συνολικά 4 εκ. ευρώ- δεν έχουν παρακατατεθεί ακόμα και μάλλον θα μπουν στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων το Σεπτέμβριο. 
Τη δυσάρεστη αυτή προοπτική και τα συγκεκριμένα νέα, επεσήμαναν στην “Ε” στελέχη των αρμοδίων διευθύνσεων, Απαλλοτριώσεων και Οδικών Εργων, του υπουργείου. Ειδικότερα, όσον αφορά τις απαλλοτριώσεις, έχει σταλεί ο πίνακας των δικαιούχων από τη Διεύθυνση Απαλλοτριώσεων στη Διεύθυνση Οδικών Εργων, προκειμένου να κοπεί το γραμμάτιο, να κατατεθούν τα χρήματα στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων. Τότε και αφού ολοκληρωθεί η διαδικασία αναγνώρισης δικαιούχων, θα μπορούν οι ιδιοκτήτες των απαλλοτριωμένων εκτάσεων να πάρουν τα χρήματά τους. 

Τρίτη 23 Αυγούστου 2016

Απελευθέρωση χελώνας στην παραλία του Ρωμανού

Μια θαλάσσια χελώνα καρέτα - καρέτα, ο Δημήτρης - Παύλος που είχε τραυματιστεί τον Οκτώβριο του 2015 απελευθερώθηκε την προηγούμενη εβδομάδα στην παραλία Ρωμανού στην Costa Navarino, μετά την αποθεραπεία της. H απελευθέρωση έγινε από μέλη και εθελοντές του Συλλόγου “Αρχέλων”, παρουσία πολύ κόσμου και κυρίως μικρών παιδιών που την αποχαιρέτησαν με πολλή αγάπη για τα μεγάλα ταξίδια της στη θάλασσα. Χαρακτηριστικά σε ανακοίνωση του Συλλόγου “Αρχέλων” σημειώνεται: «Φέτος είχαμε την χαρά να πραγματοποιήσουμε την απελευθέρωση μίας θαλάσσιας χελώνας που την περιέθαλψαν στο Κέντρο Διάσωσης του “Αρχέλων”. Ο Δημήτριος- Παύλος, όπως ονομάστηκε η συγκεκριμένη αρσενική καρέτα, βρέθηκε στην Πρέβεζα στις 23 Οκτωβρίου του 2015 με βαθύ τραυματισμό στο κεφάλι. Δυστυχώς, το τραύμα είχε προκληθεί από ηθελημένη ανθρώπινη πράξη. Αξιοσημείωτο είναι ότι η συγκεκριμένη χελώνα είναι μία από τις μεγαλύτερες χελώνες που φιλοξενήθηκαν στο Κέντρο Διάσωσης, από την ίδρυσή του το 1994. Το μήκος του καβουκιού ήταν 80 εκ. και ζύγιζε 90 κιλά! Για 10 μήνες ο Δημήτριος- Παύλος δέχθηκε τη φροντίδα της κτηνιάτρου, του προσωπικού και των εθελοντών του Κέντρου Διάσωσης Θαλασσίων Χελωνών στη Γλυφάδα. Μέχρι που την Τρίτη 16 Αυγούστου 2016 έφτασε η ώρα να επιστρέψει στο φυσικό του περιβάλλον, αφού ανάρρωσε πλήρως. Η απελευθέρωση έγινε στην παραλία του Ρωμανού μπροστά από το ξενοδοχείο Costa Navarino. Επιλέξαμε αυτή την τοποθεσία, διότι η διοίκηση του ξενοδοχείου δέχθηκε να καλύψει μέρος των εξόδων της περίθαλψης του Δημήτριου-Παύλου. Επίσης εδώ και 7 χρόνια η Costa Navarino προστατεύει τις φωλιές που γίνονται στην παραλία του Ρωμανού, ακολουθώντας όλα τα απαραίτητα διαχειριστικά μέτρα». 

"ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ" 23/08/2016

Προβλήματα ύδρευσης σε χωριά της Πυλίας

Σοβαρότατο πρόβλημα ύδρευσης αντιμετωπίζει ο Δήμος Πύλου - Νέστορος στα χωριά Καλλιθέα, Κυνηγού, Μεσοχώρι, Αμπελόκηπους, Πήδασο και Χωματάδα, για το οποίο δεχθήκαμε αρκετές διαμαρτυρίες τις τελευταίες ημέρες. 
Σύμφωνα με ενημέρωσή μας από τη ΔΕΥΑΠ, δεν υπάρχει επάρκεια νερού, καθώς έχουν πέσει δραματικά οι πηγές στους Αμπελόκηπους. Χαρακτηριστικά μας επισημάνθηκε ότι μόλις που βγαίνει μια βρύση νερό, ενώ το χειμώνα οι πηγές υδροδοτούν 10 χωριά. Η κατάσταση έχει επιδεινωθεί, καθώς εντοπίζεται πρόβλημα και με τη γεώτρηση στην Καλλιθέα και το κακό είναι ότι η παροχή νερού πέφτει συνέχεια. 
Στο διάστημα 10 με 15 Σεπτεμβρίου, το Δ.Σ. της ΔΕΥΑΠ πρόκειται να ασχοληθεί με όλα αυτά τα προβλήματα και την εφιαλτική κατάσταση που βιώνουν τα χωριά της περιοχής, με την προοπτική να προταθούν και να διερευνηθούν θέσεις για νέες γεωτρήσεις, που θα δώσουν το νερό που χρειάζεται η περιοχή. 
Σύμφωνα με την ενημέρωσή μας, πρόβλημα σοβαρό υπάρχει και στην περιοχή της Κορώνης, από τους Κόμπους και τα Βουνάρια μέχρι το Βασιλίτσι. Οπου υπάρχουν πηγές, υπάρχει τεράστιο πρόβλημα, μας τονίστηκε χαρακτηριστικά. 
Οσον αφορά την Πύλα, από τη ΔΕΥΑΠ μας ενημέρωσαν ότι δεν υπάρχει πρόβλημα, καθώς φέτος δόθηκαν διπλάσιες ποσότητες νερού, με δεύτερη παροχή. Και μας ανέφεραν πως όταν εμφανίζεται πρόβλημα, είναι θέμα υπερκατανάλωσης.

"ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ" 23/08/2016

ΑΠΑΞΑΝ 7.500 ΕΥΡΩ ΑΠΟ ΕΣΤΙΑΤΟΡΑ ΤΗΣ ΦΟΙΝΙΚΟΥΝΤΑΣ 4 κουκουλοφόροι ληστές στη Λαχανάδα

Τις εισπράξεις του Σαββατοκύριακου άρπαξαν στη Λαχανάδα από τον εστιάτορα Σωτήρη Χαρίτο τέσσερις κουκουλοφόροι τα μεσάνυχτα της Κυριακής. Του επιτέθηκαν έξω από την πόρτα του σπιτιού, που νοικιάζει στην περιοχή, όταν επέστρεφε από την επιχείρηση, που διατηρεί στη Φοινικούντα. 
Οπως δηλώνει ο ίδιος στην “Ε”, λίγα λεπτά μετά τα μεσάνυχτα και ενώ προσπαθούσε να ξεκλειδώσει την πόρτα του σπιτιού του τον πλησίασαν 4 κουκουλοφόροι και αφού τον χτύπησαν με ένα ξύλινο αντικείμενο ή γκλομπ στο κεφάλι και σε άλλα σημεία του σώματός του κατάφεραν να του πάρουν το ποσό των 7.500 ευρώ. Μόλις προσπάθησαν να διαφύγουν, o 66χρονος φώναξε για βοήθεια κινητοποιώντας τους γείτονες. Ενας από αυτούς μάλιστα φέρεται να πρόλαβε κάποιον από τους ληστές, αλλά μόλις τον πλησίασε αυτός τον απείλησε με μαχαίρι και εξαφανίστηκε.

"ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ" 23/08/2016

Δευτέρα 22 Αυγούστου 2016

Επενδυτές για τις μαρίνες του Αλίμου και της Πύλου αναζητεί το ΤΑΙΠΕΔ

Η μαρίνα του Αλίμου είναι η μεγαλύτερη των Βαλκανίων με 1.100 θέσεις ελλιμενισμού. Ο τουρκικός όμιλος Dogus θεωρείται εκ των φαβορί για την παραχώρηση της μαρίνας.
Η μαρίνα του Αλίμου είναι η μεγαλύτερη των Βαλκανίων με 1.100 θέσεις ελλιμενισμού. Ο τουρκικός όμιλος Dogus θεωρείται εκ των φαβορί για την παραχώρηση της μαρίνας.
ΕΤΙΚΕΤΕΣ:
Υποβολή δεσμευτικών προσφορών για την παραχώρηση της μαρίνας της Πύλου το αργότερο έως τον Νοέμβριο σχεδιάζει να ζητήσει το Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων (ΤΑΙΠΕΔ) από τους ενδιαφερόμενους επενδυτές, ενώ παράλληλα αναμένεται να ανακοινώσει άμεσα την προκήρυξη νέου διαγωνισμού για τη μαρίνα του Αλίμου. Και για τις δύο ιδιωτικοποιήσεις εκτιμάται πως υπάρχει ζωηρό ενδιαφέρον καθώς αποτελούν κεντρικές τουριστικές υποδομές σε μια αγορά υψηλής προστιθέμενης αξίας.

Στη Σπηλιά Τριφυλίας το 4ο Αντάμωμα της Μεσσηνιακής Αμφικτιονίας

Το 4ο Αντάμωμα της Μεσσηνιακής Αμφικτιονίας θα γίνει στη Σπηλιά Τριφυλίας σήμερα Δευτέρα 22 Αυγούστου στις 9 μ.μ. Τα ανταμώματα της Μεσσηνιακής Αμφικτιονίας έχουν γίνει θεσμός. Κάθε χρόνο διοργανώνονται σε διαφορετικά μέρη της Μεσσηνίας. Αυτά ξεκίνησαν το 2013 επί προεδρίας του αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας Παναγιώτη Αλευρά, στα Πλατάνια Τριφυλίας, στο θέατρο “Νότα Αρνόκουρου”. Το 2014 επί προεδρίας του αντιπεριφερειάρχη Ιωάννη Αργυράκη έγινε στην Πολιανή Καλαμάτας. Το 2015 επί προεδρίας της αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας Ελένης Αλειφέρη - Καραθανάση έγινε στο Κλήμα Μεσσήνης. Το φετινό θα γίνει υπό την προεδρία του δημάρχου Τριφυλίας Παναγιώτη Κατσίβελα. 
Ο σκοπός αυτών των ανταμωμάτων είναι κατά πρώτον, η επαφή και η γνωριμία των Απανταχού Μεσσηνίων που βρίσκονται διασκορπισμένοι σε όλη τη γη και αυτό τον καιρό βρίσκονται για διακοπές στη Μεσσηνία και κατά δεύτερον, η συνεργασία της Αμφικτιονίας με τους πολιτιστικούς συλλόγους των χωριών της Μεσσηνίας. Μεγαλύτερη έμφαση δίνεται στη φιλοξενία των αποδήμων Μεσσηνίων. 

ΑΠΟ ΤΟΥΣ 67 ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΠΟΥ ΕΝΤΟΠΙΣΤΗΚΑΝ ΣΤΗ ΣΑΠΙΕΝΤΖΑ 41 ελεύθεροι, 26 στα κρατητήρια ΑΦΑΝΤΟΙ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΟΙ ΔΙΑΚΙΝΗΤΕΣ

Ελεύθεροι έχουν αφεθεί από το Σάββατο οι 41 που είχανε ροζ κάρτα, από τους συνολικά 67 πρόσφυγες και μετανάστες οι οποίοι εντοπίστηκαν ξημερώματα Παρασκευής νότια της νήσου Σαπιέντζα. Οι 67 αλλοδαποί ναυάγησαν λίγο μετά που ξεκίνησαν το ταξίδι τους από ακτή της Μεσσηνίας για την Ιταλία - ενώ άφαντοι παραμένουν οι διακινητές. Αυτοί που ελευθερώθηκαν έχουν ροζ κάρτα, δηλαδή δελτίο αιτήσαντος άσυλο αλλοδαπού, οπότε σύμφωνα με το νόμο δεν κρατούνται. 
Οι 67 πρόσφυγες και μετανάστες, από το Πακιστάν, το Αφγανιστάν, το Ιράκ, το Ιράν, τη Σομαλία και την Αίγυπτο -43 άνδρες, 11 γυναίκες και 13 παιδιά και έφηβοι- προ- σπάθησαν με μια λάντζα να φύγουν παράνομα από την Ελλάδα, με προορισμό την Ιταλία. Οι διακινητές, οι οποίοι παραμένουν ασύλληπτοι, τους έφεραν από την Αθήνα στις ακτές της Μεσσηνίας και τους επιβίβασαν στο 9μετρο σκάφος, και όταν αυτό άρχισε να μπάζει νερά έπεσαν στη θάλασσα και κολύμπησαν. Ετσι βρέθηκαν ναυαγοί στις βραχονησίδες “Δύο Αδέρφια”, νότια της Σαπιέντζας, απ’ όπου περισυνελέγησαν.

Σάββατο 20 Αυγούστου 2016

Συναυλία με πανσέληνο στο Ανάκτορο του Νέστορα

Μια μαγευτική βραδιά, απήλαυσαν περί τα χίλια άτομα εχθές, στο Ανάκτορο του Νέστορος, στον Άνω Εγκλιανό της Δημοτικής Κοινότητας Χώρας, όπου ο Δήμος Πύλου-Νέστορος σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Μεσσηνίας διοργάνωσαν μια συναυλία με τη Δημοτική Φιλαρμονική Ορχήστρα και υποδέχθηκαν τον κόσμο με ελεύθερη είσοδο, για να γιορτάσουν το ολόγιομο φεγγάρι του Αυγούστου.


Ο επιβλητικός αρχαιολογικός χώρος του Ανακτόρου, με φόντο την Αυγουστιάτικη Πανσέληνο και σε συνδυασμό με τους κατανυκτικούς ήχους της Φιλαρμονικής Ορχήστρας, προσέφεραν στους εκατοντάδες θεατές μια αξέχαστη εμπειρία. Το Ανάκτορο γέμισε ασφυκτικά από κόσμο, που κατέκλυσε από νωρίς τον περιβάλλοντα χώρο για να παρακολουθήσει τη συναυλία, αλλά και να απολαύσει μια μοναδική εμπειρία περιήγησης στον αναβαθμισμένο αρχαιολογικό χώρο, μέσω των ξύλινων κρεμαστών διαδρόμων, κάτω από το φως του Φεγγαριού.

ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΙΓΜΕ Επικίνδυνο το Πολυλίμνιο όταν βρέχει ή κάνει σεισμό

Μεγάλο μέρος από τις πλαγιές στο φαράγγι του Πολυλίμνιου είναι σαθρές, γι' αυτό όταν βρέχει γίνονται κατολισθήσεις βράχων - ενώ ακόμα μεγαλύτερος θα είναι ο κίνδυνος σε περίπτωση ενός σεισμού: Αυτά, όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ της "Ε", είναι με απλά λόγια τα πρώτα συμπεράσματα από την αυτοψία που έγινε χθες στο Πολυλίμνιο από δύο γεωλόγους του ΙΓΜΕ. Οι γεωλόγοι κατέβηκαν στο φαράγγι μαζί με τον διευθυντή Τεχνικών Εργων της Π.Ε. Μεσσηνίας Παναγιώτη Γιαννακέα και τον αντιδήμαρχο Μεσσήνης Νίκο Ξαρχάκο. 
Χθες, αφού ολοκληρώθηκε η εξέταση της κατάστασης των πρανών στο φαράγγι, σχετική γραπτή δήλωση απέστειλε στα μέσα ενημέρωσης η θεματική αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου Ντίνα Νικολάκου.

ΞΗΜΕΡΩΜΑΤΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΤΟΥΣ ΑΦΗΣΑΝ ΟΙ ΔΙΑΚΙΝΗΤΕΣ 67 νέοι πρόσφυγες στα νερά της Σαπιέντζας

Ενα νησάκι αποδείχθηκε σωτήριο τα ξημερώματα της Παρασκευής για την επιβίωση των 67 προσφύγων και μεταναστών (μεταξύ των οποίων και 11 παιδιά), οι οποίοι κολύμπησαν για να σωθούν όταν το πλοιάριο που τους μετέφερε βούλιαξε μεσοπέλαγα - σύμφωνα με την προσφιλή μέθοδο των διακινητών που βουλιάζουν τα σκάφη για να αναγκάσουν το Λιμενικό να περισυλλέξει τους ναυαγούς. Σύμφωνα με τους διασωθέντες, το ταξίδι τους δεν ήταν μεγάλο: Κράτησε μόνο λίγες ώρες, ενώ οι ίδιοι υποστηρίζουν πως δεν γνωρίζουν από πού ξεκίνησαν, με στόχο να φτάσουν πρώτα στην Ιταλία και από εκεί στη Γερμανία που ήταν ο τελικός προορισμός τους. Οσο για το... εισιτήριο αυτού του αβέβαιου ταξιδιού, η ταρίφα ήταν 2.400 ευρώ για τους ενήλικους και 1.800 για το κάθε παιδί, όπως τους ακούσαμε να λένε στον εξωτερικό χώρο του Κλειστού. 

Παρασκευή 19 Αυγούστου 2016

Αχιλλέας και Κωνσταντίνος Κωνσταντακόπουλος : Το μεγάλο μυστικό

Σε μεγάλη… φόρμα βρίσκονται οι αδελφοί Αχιλλέας και Κωνσταντίνος Κωνσταντακόπουλος, που κυριαρχούν σε στεριά (ο ένας) και θάλασσα (ο άλλος), οδηγώντας τις επιχειρήσεις τους από επιτυχία σε επιτυχία.

Κωστής Κωνσταντακόπουλος. Eτών 46. Επικεφαλής COSTAMARE.

Από τη μία, ο Αχιλλέας Κωνσταντακόπουλος «τρέχει» πολύ καλά το τουριστικό συγκρότημα Costa Navarino στη Μεσσηνία, το οποίο είναι αυτή τη στιγμή ένα από τα κορυφαία ξενοδοχεία της χώρας μας, προσφέροντας τεράστια οφέλη σε ολόκληρο τον νομό Μεσσηνίας, που χάρη στο Costa Navarino έχει αναδειχθεί σε σημαντικό τουριστικό προορισμό.

ΑΠΟ ΤΟ ΙΔΡΥΜΑ ΚΑΠΕΤΑΝ ΒΑΣΙΛΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΓΕΩΡΓΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Ιδρύεται Κέντρο Αγροτικής Επιχειρηματικότητας Μεσσηνίας

Κέντρο Αγροτικής Επιχειρηματικότητας Μεσσηνίας ιδρύεται στην Καλαμάτα, από το Ιδρυμα Καπετάν Βασίλη σε συνεργασία με την Αμερικανική Γεωργική Σχολή Θεσσαλονίκης. Το κέντρο θα λειτουργεί στο ΤΕΙ της μεσσηνιακής πρωτεύουσας. 
Την ίδρυση του κέντρου ανακοίνωσε ο δήμαρχος Παναγιώτης Νίκας, μετά τη συνάντηση στο γραφείο του με το Διονύση Παπαδάτο, υπεύθυνο Δράσεων του Ιδρύματος Καπετάν Βασίλη. 
Ο κ. Νίκας έκανε λόγο για σπουδαίο νέο και παρατήρησε ότι θα οργανώνει δωρεάν σεμινάρια στα αγροτικά θέματα στην πράξη, ενώ συμβουλευτική επιτροπή θα δίνει ώθηση στην επιχειρηματικότητα, αγροτική και κτηνοτροφική. Ο δήμαρχος ανέφερε ότι ο Δήμος Καλαμάτας θα συμμετέχει με τους γεωπόνους του. 
Ο δήμος της μεσσηνιακής πρωτεύουσας ανταποκρίθηκε θετικά σε σχετικό αίτημα για τη διάθεση χώρου γραφείων, που θα συντονίζουν τη λειτουργία του κέντρου.

"ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ" 19/08/2016

Πέμπτη 18 Αυγούστου 2016

Επιστολή για μεταφορά των οστών του Τσικλητήρα

Τη μεταφορά των οστών του Ολυμπιονίκη Κωστή Τσικλητήρα από το Α' Νεκροταφείο Πατρών στην Πύλο ζητεί ο αντιναύαρχος - επίτιμος Α' υπαρχηγός Λ.Σ. Πελοπίδας Αγγελόπουλος, με επιστολή του προς τον δήμαρχο Πύλου - Νέστορος Δημήτρη Καφαντάρη. 
Στην επιστολή που εστάλη προχθές στο δήμαρχο, ο κ. Αγγελόπουλος αναφέρει τα εξής: «Παρακαλούμε όπως προβείτε στις απαραίτητες ενέργειες προς τον Δήμο Πατρέων για την έγκριση και μεταφορά των οστών του Ολυμπιονίκη και συμπατριώτη μας Κωστή Τσικλητήρα από την Πάτρα εις την Πύλο και δοθεί η δέουσα μεγαλοπρεπής τιμή από το Δήμο Πύλου - Νέστορος και τοποθετηθούν με τιμές στον αύλειο χώρο της οικίας του στην Πύλο, έμπροσθεν του αγάλματός του». 

Τετάρτη 17 Αυγούστου 2016

Κανείς δεν αναλαμβάνει την ευθύνη του χώρου στο «πολυλίμνιο» ύστερα από τον τραγικό θάνατο της 24χρονης


Άμεσα έλεγχο από το ΙΓΜΕ ζητά η Περιφέρεια Πελοποννήσου 
 
Εκατοντάδες επισκέπτες καθημερινά στις «λίμνες» και μετά το δυστύχημα, παρά τις προειδοποιητικές πινακίδες

 
 

Τέσσερις ημέρες μόλις μετά το τραγικό δυστύχημα στο «Πολυλίμνιο» και πριν καν οι αρμόδιες Αρχές  πραγματοποιήσουν έλεγχο για την επικινδυνότητά του, ύστερα από τις πρόσφατες κατολισθήσεις που στέρησαν τη ζωή στην 24χρονη κοπέλα από την Πάτρα και τραυμάτισαν σοβαρά την 25χρονη φίλη της από την Καλαμάτα, το φυσικό τοπίο συνεχίζει να «συγκεντρώνει» εκατοντάδες επισκέπτες σε καθημερινή βάση…
Λίγες ώρες μετά το δυστύχημα, με πρωτοβουλία του Δήμου Μεσσήνης, τοποθετήθηκαν πινακίδες τόσο στα ελληνικά όσο και στα αγγλικά, που ενημερώνουν ότι ο χώρος είναι κλειστός και επικίνδυνος λόγω κατολισθήσεων, τις οποίες όμως «αψηφούν» οι επισκέπτες, και μόνο την Κυριακή, μια ημέρα μετά, επισκέφθηκαν την περιοχή περισσότερα από 500 άτομα.

Δύο νέοι νεκροί σε τροχαίο στη Γιάλοβα

Πρόωρα κόπηκε το νήμα της ζωής για δύο νέους από τη Χώρα, το απόγευμα ανήμερα της Παναγίας, όταν η μηχανή τους έπεσε σε προπορευόμενο φορτηγάκι. 
Το τραγικό περιστατικό έγινε γύρω στις 7.30 το απόγευμα στο 111ο χιλιόμετρο της εθνικής οδού Πύλου-Μεθώνης (μεταξύ Ρωμανού - Γιάλοβας) και οι δύο νεαροί, ο οδηγός Θανάσης Γ. Κυριακόπουλος 30 χρόνων και ο συνεπιβάτης της μηχανής Αντώνης Ζ. Ζαγκλής 24 χρόνων, κατευθύνονταν από την Πύλο προς την Κυπαρισσία. 
Μπροστά τους πήγαινε ένα φορτηγάκι που οδηγούσε 44χρονος Ελληνας και σε κάποια στιγμή το φορτηγάκι πήγε να στρίψει αριστερά. Τότε, για λόγους που δεν έχουν ακόμη διευκρινιστεί, η μηχανή έπεσε πάνω του, με τραγικό αποτέλεσμα ο ένας να σκοτωθεί επί τόπου και ο άλλος βαριά τραυματισμένος να μεταφερθεί με ασθενοφόρο στο Κέντρο Υγείας Πύλου. Ωστόσο, τα τραύματά του ήταν αρκετά σοβαρά και δεν κατάφερε να ζήσει. 
Η κηδεία των δύο φίλων θα γίνει σήμερα στις 11 το πρωί από το ναό Αγίου Νικολάου Χώρας. Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Τροχαίας Καλαμάτας. 

"ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ" 17/08/2016

Σάββατο 13 Αυγούστου 2016

Παράταση για το ιατρείο στο Βλαχόπουλο

Παρατάθηκε ώς τις 30 Σεπτεμβρίου η ολοκλήρωση του περιφερειακού ιατρείου στο Βλαχόπουλο, με απόφαση της Διεύθυνσης Τεχνικών Εργων Μεσσηνίας. Η ήδη ισχύουσα παράταση, όπως σημειώνεται στην απόφαση, λήγει μεθαύριο Δευτέρα 15 Αυγούστου. Το εν λόγω έργο είχε προϋπολογισμό 260.000 ευρώ, ενώ μετά την έκπτωση που πρόσφερε ο ανάδοχος η δαπάνη ανέρχεται σε 168.836,43 ευρώ με τον ΦΠΑ.
Οπως σημειώνεται στην απόφαση, η παράταση δόθηκε «χωρίς άλλη αποζημίωση για τον ανάδοχο, πλην της νόμιμης αναθεώρησης»

Παρασκευή 12 Αυγούστου 2016

Μητσιάς- Nταγάκη- Σιόλας “εξ αδιαιρέτου” την Παρασκευή στο Χανδρινού


Μια σπουδαία συναυλία προμηνύεται  την Παρασκευή 12 Αυγούστου στο μαγευτικό χώρο των Πλατανιών του  Χανδρινού.  Ο κορυφαίος ερμηνευτής Μανώλης Μητσιάς  έχει σφραγίσει με την δωρική και συνάμα λυρική φωνή του το ελληνικό τραγούδι και με το προσωπικό του ήθος και ύφος τον τραγουδιστικό πολιτισμό μας. Ό άνθρωπος  αυτός  που μας συστήθηκε  “στην Ελευσίνα” μια φορά και μέσα στα επόμενα χρόνια ρίζωσε στις καρδιές και στα χείλη μας στίχους κορυφαίων ποιητών (Γκάτσο, Σεφέρη, Λόρκα κ.α.) και σπουδαίων συνθετών (Χατζηδάκι, Μούτση, Θεοδωράκη κ.α.)  συναντάται με τον Σταύρο Σιόλα και την Γεωργία Νταγάκη για να μας ταξιδέψουν  “εξ αδιαιρέτου” με αγαπημένες μελωδίες στον ήχο του σήμερα.  

Εκθεση για τους Ολυμπιακούς στην Costa Navarino

Συνεχίζεται η έκθεση "Ολυμπιακοί αγώνες 1896" στην Costa Navarino, έως και τις 30 Νοεμβρίου. Το Μουσείο Μπενάκη, η Costa Navarino και ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών ενώνουν τις δυνάμεις τους και παρουσιάζουν μια ξεχωριστή φωτογραφική έκθεση μέσα από την ιδιαίτερη ματιά της εικαστικού Εύας Νάθενα. 
Με αφορμή το τρέχον έτος Ολυμπιακών Αγώνων και τα 120 χρόνια από τους πρώτους αγώνες της σύγχρονης εποχής, τρεις δραστήριοι φορείς με σημαντική παρουσία σε διαφορετικούς τομείς της χώρας, ενώνουν τις δυνάμεις τους και παρουσιάζουν το πρωτοποριακό πολιτιστικό έργο "Ολυμπιακοί Αγώνες 1896: Οι ιστορικές φωτογραφίες του Αλμπερτ Μάγιερ από τις Συλλογές του Μουσείου Μπενάκη, με το βλέμμα της Εύας Νάθενα". Η έκθεση παρουσιάζεται στον χώρο "Τέχνη & Περιβάλλον", επίπεδο αναχωρήσεων του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών, από τις 16 Μαΐου έως και τις 16 Σεπτεμβρίου, ενώ παράλληλα βρίσκεται και στη Μεσσηνία, στον ειδικά διαμορφωμένο εκθεσιακό χώρο, στην Costa Navarino (αίθουσα Symbol). 

Πέμπτη 11 Αυγούστου 2016

Ο ΓΑΛΛΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΛΟΥΙ ΖΙΣΚΑΡΝΤ ΝΤ’ΕΣΤΑΙΝΤ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΠΥΛΟΥ-ΝΕΣΤΟΡΟΣ

Το Δήμαρχο του Γαλλικού Δήμου Σαμαλιέρ και γιό του πρώην Προέδρου της Γαλλικής Δημοκρατίας, κ. Λουί Ζισκάρντ Ντ’εσταίντ,  υποδέχθηκε ο Δήμαρχος Πύλου-Νέστορος, κ. Δημήτρης Καφαντάρης, σήμερα το πρωί στο γραφείο του, όπου συζήτησαν θέματα σχετικά με την αυτοδιοίκηση.

Στη συνάντηση, η οποία πραγματοποιήθηκε σε εγκάρδιο κλίμα, οι δύο Δήμαρχοι μίλησαν για τους δήμους από όπου προέρχονται, με τον κ. Ντ’ εσταίντ, να δηλώνει ενθουσιασμένος τόσο από την ομορφιά της περιοχής όσο και από την ευταξία που επικρατεί, ενώ εκθείασε το γεγονός των αναπλάσεων των κοινόχρηστων χώρων σε όλο το δήμο.

Χωρίς απόφαση για πρόσφυγες το Δημοτικό Συμβούλιο στην Πύλο, αλλά και χωρίς… βαρβαρότητες


Στο προχθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο του δήμου Πύλου- Νέστορος τα πράγματα ήταν εντελώς διαφορετικά. Έγινε μια πολιτισμένη ανταλλαγή απόψεων για το μείζον θέμα. με αφορμή την επιστολή του αναπληρωτή υπουργού Εθνικής Άμυνας, Δ. Βίτσα, προς τον δήμαρχο και αντιπρόεδρο της ΚΕΔΕ, Δ. Καφαντάρη. Μάλιστα, προς τιμήν του, έφερε το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο, κάτι που δεν έκανε, σε αντίστοιχη περίπτωση, ο δήμαρχος Καλαμάτας, Παναγιώτης Νίκας.
Το Σώμα δεν πήρε καμία απόφαση επί του θέματος. Ο κ. Καφαντάρης στην παρέμβασή του σημείωσε ότι δεν υπάρχει δημοτικός χώρος που να πληροί τους όρους του υπουργείου για τη στέγαση 250- 500 προσφύγων. Παρ' όλα αυτά θα υπάρξει σχετική ανακοίνωση στην ιστοσελίδα του δήμου, σε περίπτωση που ενδιαφερθεί κάποιος ιδιώτης.

Θάνατος 69χρονης στην παραλία της Μεθώνης

Η 69χρονη, η Ελευθερία Παν. Αδηλενίδου έχασε τις αισθήσεις της ενώ κολυμπούσε χθες στις 5.30 το απόγευμα στη θάλασσα της Μεθώνης κάτω από Κάστρο. Αμέσως την έβγαλαν στην ακτή εκείνοι που βρίσκονταν μαζί της. Τις πρώτες βοήθειες της έδωσαν λουόμενοι που έτυχε να είναι γιατροί και στη συνέχεια τη μετέφεραν με ιδιωτικό αυτοκίνητο στο Κέντρο Υγείας Πύλου. Η άτυχη γυναίκα δεν πρόλαβε όμως να φτάσει, καθώς κατέληξε καθ' οδόν.

"ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ" 11/08/2016

ΜΕΤΑ ΑΠΟ 35 ΧΡΟΝΙΑ Συνάντηση αποφοίτων του Λυκείου Πύλου

Με επιτυχία έγινε η συνάντηση των αποφοίτων Λυκείου Πύλου της τάξης 1981, μετά από 35 χρόνια. Η συνάντηση έγινε στο παλιό Γυμνάσιο Πύλου και από εκεί όλοι μαζί πήγαν στην ταβέρνα του συμμαθητή τους Παρασκευά Διονυσόπουλου στη Σχοινόλακα. Εκεί είδαν παλιές φωτογραφίες μαζί με τον αγαπημένο τους καθηγητή Γιάννη Μπουσούνη. Αργά το βράδυ ανανέωσαν το ραντεβού τους για του χρόνου. 
Στη φωτογραφία στο παλιό Γυμνάσιο διακρίνονται οι: Λάκης Σαρδέλης, Κατερίνα Αρβανίτη, π. Δημήτρης Καλδής, Κώστας Τσαρπάλας, Εφη Σταυροπούλου (η ψυχή της συνάντησης), Φώτης Φουρτούνης, Αδάμ Τομαράς, Ανδρέας Κουλουμέντας, Ματίνα Μαντοπούλου, Κατερίνα Πουλοπούλου, Τασία Σπυροπούλου, Λάκης Πουλακίδας, Ευγενία Σπύρη, Μαρία Πουλακίδα, Ελένη Τσάκωνα, Δημήτρης Τσεκούρας και Αγγελική Τσούτσουρα. 
Από τη φωτογραφία λείπουν οι: Παρασκευάς Διονυσόπουλος, Αντώνης Χρονόπουλος, Θανάσης Σούμας, Παναγιώτης Κουρέτας, Θανάσης Βισβίκης και Εφη Γκόνη.  

"ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ" 11/08/2016

Ο Λουί Ζισκάρ ντ' Εστέν στο Δημαρχείο της Πύλου

Ο Λουί Ζισκάρ ντ' Εστέν, γιος του πρώην Πρόεδρου της Γαλλικής Δημοκρατίας Βαλερί Ζισκάρ ντ' Εστέν, θα επισκεφθεί σήμερα το πρωί το δήμαρχο Πύλου -Νέστορος Δημήτρη Καφαντάρη. Ο Λουί Ζισκάρ ντ' Εστέν είναι δήμαρχος της Chamalières από το 2005. Υπενθυμίζουμε ότι ο Βαλερί Ζισκάρ ντ' Εστέν έχει αγοράσει οικόπεδο στη Μεσσηνία και ότι την εποχή εκείνη η είδηση της αγοράς είχε συζητηθεί πολύ. 

"ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ" 11/08/2016

33,8% ΑΥΞΗΣΗ ΑΦΙΞΕΞΕΩΝ ΤΟΝ ΙΟYΛΙΟ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜAΤΑ Από ρεκόρ σε ρεκόρ το αεροδρόμιο

Αύξηση ρεκόρ 33,8% σημείωσαν οι αφίξεις αλλοδαπών τουριστών στο αεροδρόμιο της Καλαμάτας τον Ιούλιο του 2016 σε σχέση με τον αντίστοιχο περσινό μήνα. Οι αφίξεις το πρώτο επτάμηνο του φετινού έτους αυξήθηκαν 22,5% σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό χρονικό διάστημα, ενώ σε πανελλήνια κλίμακα οι αφίξεις αυξήθηκαν 6%. Τα στοιχεία αυτά επιβεβαιώνουν αδιάψευστα για μια ακόμα φορά την ανοδική τάση του τουρισμού στη Μεσσηνία και την καταξίωσή της ως προορισμού στον παγκόσμιο τουριστικό χάρτη. 
Σε απόλυτους αριθμούς φέτος τον Ιούλιο ήρθαν στο αεροδρόμιο της Καλαμάτας 6.090 περισσότεροι τουρίστες από πέρσι. Συγκεκριμένα φέτος τον Ιούλιο αφίχθησαν 24.093 τουρίστες, ενώ πέρσι είχαν αφιχθεί 18.003 αλλοδαποί επισκέπτες. Φέτος το πρώτο επτάμηνο αφίχθησαν 59.440 αλλοδαποί τουρίστες, ενώ πέρσι το αντίστοιχο χρονικό διάστημα είχαν αφιχθεί 48.540 αλλοδαποί επισκέπτες. 

Τετάρτη 10 Αυγούστου 2016

Όχι Καφαντάρη για πρόσφυγες σε Πυλία


Δ. Καφαντάρης: "Δεν υπάρχει δημοτικός χώρος για φιλοξενία προσφύγων"
 
Η ΓΛΩΣΣΑ ΚΟΚΑΛΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΙ... ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΤΣΑΚΙΖΕΙ
 
 Έγγραφο του αναπληρωτή υπουργού Εθνικής Άμυνας στο δήμαρχο Πύλου- Νέστορος
 
 Η σειρά του δήμου Πύλου- Νέστορος ήρθε τις προηγούμενες ημέρες, προκειμένου να δεχθεί να παραχωρήσει δημοτικό χώρο για τη φιλοξενία προσφύγων, σύμφωνα με αίτημα του αναπληρωτή υπουργού Εθνικής Άμυνας και συντονιστή του αρμόδιου Διυπουργικού Οργάνου, Δημήτρη Βίτσα προς τον δήμαρχο και πρώτο αντιπρόεδρο της ΚΕΔΕ, Δημήτρη Καφαντάρη.
Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο τελευταίος στο "Θάρρος", μετά από σχετική επικοινωνία, το θέμα επρόκειτο να συζητηθεί στην χθεσινοβραδινή συζήτηση του Δημοτικού Συμβουλίου, αλλά, ο κ. Καφαντάρης μας τόνισε ότι δεν υπάρχει δημοτικός χώρος που να πληροί τις στοιχειώδης συνθήκες για τη φιλοξενία προσφύγων.

15χρονη Μεσσήνια ομογενής στην αυστραλιανή τηλεόραση

Μια ξεχωριστή θέση στο καστ της ιδιαίτερα πετυχημένης τηλεοπτικής παραγωγής «Barracuda» της Αυστραλίας κατέχει η 15χρονη ομογενής Luca Asta Sardelis, ο πατέρας της οποίας, Βασίλης κατάγεται από οικογένεια μεταναστών από την Καλαμάτα. 
Η Luca Asta Sardelis είχε από μικρή το μικρόβιο της υποκριτικής, αλλά δεν φανταζόταν ποτέ πως στα 15 της χρόνια θα ήταν ήδη μία από τις νεαρότερες ηθοποιούς που θα πλαισίωναν τη σειρά η οποία προβάλλεται από το κρατικό κανάλι ABC. Γεννημένη στην Αδελαΐδα, η δεύτερη σε σειρά κόρη της οικογένειας Σαρδέλη, επιλέχθηκε - σε ηλικία μόλις 11 ετών - ανάμεσα σε μια ομάδα μαθητών από εταιρεία κυνηγών ταλέντων, οι οποίοι εκείνη την εποχή αναζητούσαν νεαρούς ηθοποιούς για να πλαισιώσουν μελλοντικές παραγωγές.  Η μητέρα της Ελενα Σαρδέλη κατάγεται από γονείς Κύπριους μετανάστες.  Βασισμένη στο ομώνυμο βιβλίο «Barracuda» (2013), του ελληνικής καταγωγής συγγραφέα, Χρήστου Τσιόλκα, η δραματική τηλεοπτική σειρά «Barracuda», πραγματεύεται το ταξίδι, τις επιτυχίες και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει ο νεαρός κολυμβητής, Danny (Elias Anton), ο οποίος προέρχεται από φτωχή οικογένεια και αγωνίζεται μέσα σε ένα αφιλόξενο και βασανιστικά ανταγωνιστικό σχολικό περιβάλλον να γίνει πρωταθλητής και να κερδίσει ένα εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, ενώ την ίδια στιγμή παλεύει να ανακαλύψει και να αποδεχθεί την ομοφυλοφιλική σεξουαλική του ταυτότητα. Η Luca υποδύεται την Regan, την μικρότερη αδελφή του πρωταγωνιστή, Danny.  
Παρ' ότι οι ώρες και τα γυρίσματα στη Μελβούρνη ήταν εξαντλητικά για την 15χρονη, η ίδια παρέμενε αποφασισμένη να πετύχει και ξενυχτούσε μετά το σχολείο για να μάθει το ρόλο της.  Η Λούκα, δεύτερη κόρη της οικογένειας Σαρδέλη, συνεχίζει να παρακολουθεί τα μαθήματά της στο κολέγιο Westminster. 

(Πηγή: http://neoskosmos.com)

"Η Σταχτοπούτα" την Πέμπτη στην Πύλο

Η ΑΥΘΥΕΝΤΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟ 2Ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΑΡΑΜΥΘΙΟΥ "Η ΣΤΑΧΤΟΠΟΥΤΑ"
Η μεγάλη επιτυχία από την παιδική σκηνή της Γιούλης Ηλιοπούλου έρχεται στην ΠΥΛΟ στον αύλειο χώρο της ΟΙΚΙΑΣ Κ. ΤΣΙΚΛΗΤΗΡΑ, την ΠΕΜΠΤΗ 11/8/2016 και ΩΡΑ 21:00.
ΤΙΜΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟΥ: 8 €
ΓΙΑ ΑΝΕΡΓΟΥΣ & ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΥΣ 7 €

Στην παραμυθένια ιστορία της Σταχτοπούτας, οι ήρωες δημιουργούν μαγικές στιγμές, που θα συγκινήσουν παιδιά και μεγάλους, προσφέροντας μια φανταστική περιπέτεια με σημαντικά μηνύματα ζωής, που στέλνονται μέσα από υπέροχες εικόνες και λόγια με τον μοναδικό τρόπο των σπουδαίων κλασσικών παραμυθιών.
Σε μια πολύ αξιόλογη παραγωγή, η οποία δημιουργήθηκε για το 2ο φεστιβάλ «Κόκκινη κλωστή δεμένη», με μια ομάδα καταξιωμένων ηθοποιών που συνδυάζονται με ειδικές κατασκευές και κουστούμια, κούκλες, μάσκες και μάπετς.
Με πρωτότυπη μουσική και τραγούδια και χορευτικά και έμφαση στην κινησιολογία των ηρώων η "TEXNIS GENESIS" δημιουργεί ένα υπέροχο ταξίδι για τα παιδιά, προσφέροντας θέαμα αλλά και ένα εξαιρετικό κείμενο, σε θεατρική διασκευή της έμπειρης δημιουργού στο παιδικό θέαμα Γιούλης Ηλιοπούλου, η οποία υπογράφει και την ευρηματική σκηνοθεσία, σε συνεργασία με μια μεγάλη ομάδα αξιόλογων συντελεστών.

Τρίτη 9 Αυγούστου 2016

Εκδήλωση για τη Ναυμαχία της Μεθώνης

“Τρόπαιο της Μεθώνης” είναι ο τίτλος της ομιλίας του Γιάννη Α. Μπίρη που θα γίνει την Πέμπτη 11 Αυγούστου στις 9 το βράδυ στο Πολιτιστικό Κέντρο Μεθώνης. Και αφορά στη Ναυμαχία που έγινε στις 29 Απριλίου 1825, η οποία παραμένει σχετικά άγνωστη στο ευρύ κοινό. Οπως σημειώνει ο γνωστός φιλίστορας συγγραφέας: “Στις αρχές του 1825, στη στιγμή της κορύφωσης του ελληνικού εμφύλιου και ενώ η κυβέρνηση Κουντουριώτη έχει φυλακίσει τους ‘στρατιωτικούς’ αντιπάλους της, ο Ιμπραήμ με ισχυρές στρατιωτικές δυνάμεις, υλοποιώντας τη συμφωνία της Πύλης με τον πατέρα του Μεχμέτ Αλή της Αιγύπτου, ‘βγαίνει’ ανενόχλητος στη Μεθώνη. Η στιγμή είναι κρίσιμη. Οι ‘κυβερνητικοί’ πρέπει να πολεμήσουν. Όμως το στρατόπεδό τους στα Φουρτζοκρέμμυδα διαλύεται και μόνο με τη θέα του επερχόμενου αιγυπτιακού στρατού.

Δευτέρα 8 Αυγούστου 2016

Στην ΤΕΜΕΣ και τον τουρκικό όμιλο Dogus το Hilton Αθηνών!

0
Ο όμιλος Dogus, ένας από τους μεγαλύτερους επιχειρηματικούς ομίλους της Τουρκίας, δραστηριοποιείται σε 30 χώρες με περισσότερες από 290 επιχειρήσεις και πάνω από 50.000 εργαζομένους

Την Κοινοπραξία που απαρτίζεται από τις εταιρείες Τουριστικές Επιχειρήσεις Μεσσηνίας Α.Ε. (ΤΕΜΕΣ) -ιδιοκτήτρια της Costa Navarino στη Μεσσηνία -και τη D-Marine Investments Holding B.V. με έδρα στο Άμστερνταμ,-θυγατρική εταιρεία του Τουρκικού ομίλου Dogus -επέλεξε η Αlpha Bank ως προτιμητέο επενδυτή για το Hilton Αθηνών, κατά τη διαδικασία αξιολόγησης των δεσμευτικών προσφορών, σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας «Καθημερινή».

Ειδικότερα, η Ιονική Ξενοδοχειακαί Επιχειρήσεις Α.Ε. ιδιοκτήτρια του Hilton βασικός μέτοχος της οποίας με ποσοστό 97,3% είναι η Alpha Bank έλαβε σχετική ενημέρωση από τη Τράπεζα  ότι ολοκληρώθηκε η αξιολόγηση των δεσμευτικών προσφορών που υπεβλήθησαν από ενδιαφερόμενους επενδυτές στο πλαίσιο διαδικασίας εξαγοράς πλειοψηφικού ποσοστού στο μετοχικό κεφάλαιο της ξενοδοχειακής εταιρείας.

2 συλλήψεις για κοκαΐνη και χασίς στη Στενωσιά

Δύο συλλήψεις για ναρκωτικά έκαναν το βράδυ της Παρασκευής αστυνομικοί της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) Μεσσηνίας στη Στενωσιά. Πρόκειται για έναν 18χρονο με μικροποσότητα κοκαΐνης και για έναν 30χρονο με μικροποσότητα χασίς. Και για τις δύο περιπτώσεις προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας.

"ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ" 08/08/2016

Πνίγηκε Γερμανίδα στη Νέα Κορώνη

Χωρίς τις αισθήσεις της ανασύρθηκε χθες γύρω στις 9.30 π.μ. από τη θάλασσα, στο Λιμανάκι Νέας Κορώνης, μία 77χρονη από τη Γερμανία. 
Σύμφωνα με πληροφορίες, την άτυχη γυναίκα εντόπισε άλλος λουόμενος, ο οποίος την έβγαλε στη στεριά και κάλεσε βοήθεια. Την παρέλαβε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και τη μετέφερε στο Νοσοκομείο Καλαμάτας, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός της. 
Αν και οι έως τώρα ενδείξεις οδηγούν σε πνιγμό, εντούτοις θα πραγματοποιηθεί νεκροψία – νεκροτομή για τα ακριβή αίτια θανάτου. Ας σημειωθεί ότι η ηλικιωμένη ήταν καθηγήτρια και ερχόταν επί 30 χρόνια στη Μεσσηνία και μάλιστα είχε σπίτι στην πιο πάνω περιοχή.

"ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ" 08/08/2016

Κυριακή 7 Αυγούστου 2016

ΜΕ ΛΑΜΠΡΟΤΗΤΑ ΕΟΡΤΑΣΤΗΚΑΝ ΤΑ ΘΥΡΑΝΟΙΞΙΑ ΤΗΣ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗΣ ΤΟΥ ΣΩΤΗΡΟΣ ΣΤΗΝ ΠΥΛΟ

Με τη λαμπρή τελετή των Θυρανοιξίων παραδόθηκε σήμερα το πρωί στο κοινό ο Ι.Ν. της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος στο Νιόκαστρο της Πύλου, ένα από τα σημαντικότερα μνημεία για τον πολιτισμό της Μεσσηνίας. Σε κλίμα κατάνοιξης και συγκίνησης τελέσθηκε σήμερα το πρωί ο Όρθρος και η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία εντός του ναού, προεξάρχοντος του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Μεσσηνίας κ. Χρυσοστόμου.

Η απόδοση του μνημείου στο κοινό έγινε από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Μεσσηνίας και την Προϊσταμένη Ευαγγελία Μηλίτση – Κεχαγιά. Ακολούθησαν χαιρετισμοί από τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρο Τατούλη και το Δήμαρχο Πύλου-Νέστορος Δημήτρη Καφαντάρη, ενώ η παρουσίαση των αναστηλωτικών εργασιών έγινε από την Διευθύντρια της Ειδικής Υπηρεσίας Προβολής και Αξιοποίησης Πολιτιστικής Κληρονομιάς και Σύγχρονης Δημιουργίας του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, Ευγενία Γερούση.

ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΝΑΓΟΥΛΑ

Το Σάββατο 13 Αυγούστου θα τελεστεί  Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό της Σφακτηρίας  (Παναγούλα) με φροντίδα του συλλόγου των Πυλίων της Αθήνας "ΤΟ ΝΑΥΑΡΙΝΟ". 
Οι αναχωρήσεις  θα ξεκινήσουν στις 07:30' και θα συνεχιστούν μέχρι τις 09:00'. 
Το κόστος μετάβασης και επιστροφής είναι 7 ευρώ. 

Πέμπτη 4 Αυγούστου 2016

Διακοπή ρεύματος σε Κορώνη

Διακοπή ρεύματος θα γί- νει αύριο Παρασκευή από τις 8.30 το πρωί ως τις 3 το μεσημέρι στην Κορώνη, επί και εκατέρωθεν της παλιάς εισόδου από Δέλτα έως Δημοτικό Πάρκο.
Αν οι εργασίες ολοκληρωθούν νωρίτερα, το ρεύμα θα ξαναδοθεί στους κατοίκους της συγκεκριμένης περιοχής.