Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2016

Διεθνής αναγνώριση για τα γήπεδα γκολφ της Costa Navarino

Μετά από λεπτομερή έρευνα έξι μηνών, το διεθνώς αναγνωρισμένο περιοδικό «Golf World» ανακοίνωσε τη λίστα των Top 100 European Golf Resorts, στην οποία η Costa Navarino και τα δύο signature golf courses The Dunes Course και The Bay Course καταλαμβάνουν την 6η θέση! Την κριτική επιτροπή αποτέλεσαν 7 έμπειροι δημοσιογράφοι και παίκτες του γκολφ, υπό τον Chris Bertram, εκδότη του Golf World’s Courses & Travel, με στόχο να δημιουργήσουν μια λίστα - σημείο αναφοράς για τους λάτρεις του γκολφ που ταξιδεύουν, παρέχοντας όσο το δυνατόν περισσότερες πληροφορίες για κάθε προορισμό. 
Στη δημιουργία της λίστας, μέσω εκτενούς ερωτηματολογίου, συνέβαλαν γνωστοί παίκτες και συντάκτες γκολφ με διεθνή εμπειρία, που αξιολόγησαν τόσο τις παροχές γκολφ όσο και τη διαμονή. 

ΓΡΑΜΜΗ ΚΑΛΑΜΑΤΑ - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 5 πτήσεις το καλοκαίρι και 3 το χειμώνα

Αμεση ήταν η επιβεβαίωση του χθεσινού ρεπορτάζ της “Ε” για την αεροπορική σύνδεση Καλαμάτας, η οποία -όπως φαίνεται και με επίσημο έγγραφο του υπουργείο Υποδομών- περνάει στην Olympic Air χωρίς επιδότηση. Αν και ακόμα δεν έχουν γίνει επισήμως γνωστές λεπτομέρειες για τα νέα δρομολόγια με ανάρτηση στην συνήθως καλά ενημερωμένη σελίδα στο Facebook “Kalamata Airport Friends” αναφέρεται: “Στην Olympic Air κατακυρώθηκε η γραμμή Θεσσαλονίκη Καλαμάτα - Θεσσαλονίκη. Τα δρομολόγια θα ανακοινωθούν από την εταιρεία σύντομα. Η πληροφόρησή μας είναι ότι θα έχουμε 5 δρομολόγια το καλοκαίρι και 3 το χειμώνα με οικονομικότερο εισιτήριο και σταθερές ημέρες και ώρες δρομολογίων. Η σύμβαση θα ισχύει για 4 χρόνια”.

"ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ" 30/09/2016

Εκδήλωση στη Μεθώνη για τη δολοφονία του Καποδίστρια

Εκδήλωση μνήμης για τα 185 χρόνια από τη δολοφονία του Καποδίστρια διοργάνωσε ο Σύλλογος Πολλαπλών Δράσεων Μεθώνης και ευρύτερης περιοχής «Ιωάννης Καποδίστριας» την Τρίτη στο Πολιτιστικό Κέντρο Μεθώνης. 
Με σύντομες παρεμβάσεις, ο ηθοποιός και συγγραφέας Πέτρος Αυγερινός αναφέρθηκε στο γεγονός της δολοφονίας και στις επιπτώσεις, η φιλόλογος Λίτσα Παπαχρήστου ανέπτυξε το θέμα «Καποδίστριας και Παιδεία», ενώ ο μηχανολόγος/ηλεκτρολόγος και μελετητής Αντώνης Τσιρίγος εισήγαγε το κοινό στην ιστορία του Αλληλοδιδακτικού Σχολείου Μεθώνης, ένα από τα πρώτα που δημιουργήθηκαν στον τόπο. Κείμενα διάβασαν οι: Δώρα Παπανικολάου και Δημήτρης Σιψάς. Η εκδήλωση περιλάμβανε επίσης ένα πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα, με τη συμμετοχή του Γιάννη Σταθόπουλου διευθυντή του Ωδείου Πύλου και το Συγκρότημα Παραδοσιακών Χορών Φοινικούντας «Χορεία» υπό τη διεύθυνση του Αγη Τσακαλάκου.

"ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ" 30/09/2016

Στην Αρχαία Μεσσήνη ο τελικός του σκανδιναβικού τηλεπαιχνιδιού

Ολοκληρώθηκαν το απόγευμα της Δευτέρας τα γυρίσματα του δημοφιλούς στη Σκανδιναβία τηλεπαιχνιδιού «Mesternes Mester (Ο Πρωταθλητής των Πρωταθλητών)», το οποίο γυρίστηκε εξ ολοκλήρου στη Μεσσηνία από την Rubicon TV για λογαριασμό της νορβηγικής τηλεόρασης. 
Ο τελικός του εντυπωσιακού τηλεπαιχνιδιού γυρίστηκε στον αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Μεσσήνης, ενώ αξίζει να σημειωθεί, ότι τις τελευταίες ημέρες στη Μεσσηνία βρέθηκαν και αρκετοί Σκανδιναβοί δημοσιογράφοι, για να καλύψουν τα γυρίσματα για τα μέσα, στα οποία εργάζονται. 

Ολοκληρώθηκε το Ιατρείο στο Βλαχόπουλο

Ολοκληρώθηκε η κατασκευή του Περιφερειακού Ιατρείου στο Βλαχόπουλο και από χθες εγκαθίστατο και ο ξενοδοχειακός και ηλεκτρομηχανολογικός εξοπλισμός. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση του Νοσοκομείου Μεσσηνίας, τις επόμενες ημέρες ολοκληρώνεται και η διαδικασία της ηλεκτροδότησης και το νέο Περιφερειακό Ιατρείο Βλαχόπουλου τίθεται σε λειτουργία. 
Στην ίδια ανακοίνωση ο διοικητής του Νοσοκομείου Μεσσηνίας Γιώργος Μπέζος εκφράζει την ικανοποίησή του γιατί όπως χαρακτηριστικά αναφέρει «δικαιώνεται μία μεγάλη συλλογική προσπάθεια», μετά και την ολοκλήρωση των δύο νέων Περιφερειακών Ιατρείων Πεταλιδίου και Μεθώνης, και την κτηριακή και ηλεκτρομηχανολογική αναβάθμιση των Κέντρων Υγείας Πύλου, Μεσσήνης και Αγ. Νικολάου. Μάλιστα ο κ. Μπέζος πήγε χθες στο Βλαχόπουλο μαζί με συνεργάτες του και τον εργολάβο του έργου Παναγιώτη Χριστοδουλάκη, για να παρακολουθήσει την τοποθέτηση του νέου ιατροτεχνολογικού και ξενοδοχειακού εξοπλισμού του Ιατρείου. 

"ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ" 30/09/2016

Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2016

Σαν σήμερα 2.496 χρόνια πριν, ο δυτικός πολιτισμός ξεκίνησε στη Σαλαμίνα

san-simera-2496-xronia-prin-o-dutikos-politismos-ksekinise-sti-salamina




«Εάν η Δύση είχε γενέθλια, αυτά θα ήταν σήμερα» γράφει η Telegraph, με αφορμή τη ναυμαχία της Σαλαμίνας, «τη μάχη που έθεσε τα θεμέλια του δυτικού πολιτισμού».
Ο Ντόμινικ Σέλγουντ, είναι Άγγλος ιστορικός, δημοσιογράφος, συγγραφέας και δικηγόρος. Με αφορμή την επέτειο τηςναυμαχίας της Σαλαμίνας, η οποία έγινε πριν από 2.496 χρόνια - το 480 π.χ.- έχει γράψει ένα διθυραμβικό άρθρο στη βρετανική εφημερίδα Telegraph.
Ο Σέλγουντ χαρακτηρίζει τη ναυμαχία της Σαλαμίνας ως«επική» και τονίζει ότι είχε μεγαλύτερη επιρροή στον Δυτικό πολιτισμό από οποιαδήποτε άλλη μάχη στην ιστορία.
«Εάν η Δύση είχε γενέθλια, αυτά θα ήταν σήμερα» αναφέρει ο Σέλγουντ, παραθέτοντας την παραδοσιακή ημερομηνία επετείου της ναυμαχίας της Σαλαμίνας, η οποία έριξε αυλαία στην αιματοχυσία του Μαραθώνα και των Θερμοπυλών.

3 ληστές έδεσαν και χτύπησαν ηλικιωμένο ζευγάρι στο Κορυφάσιο ΚΑΙ ΑΠΕΣΠΑΣΑΝ 750 ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΧΡΥΣΑΦΙΚΑ

Εφιαλτικές στιγμές έζησε ένα ζευγάρι στο Κορυφάσιο χθες τα ξημερώματα, όταν 3 άγνωστοι δράστες εισέβαλαν από την πίσω πόρτα του σπιτιού τους που βρίσκεται πάνω από το μίνι μάρκετ - καφενείο που διατηρούν, τους έδεσαν με μονωτική ταινία και τους λήστεψαν. 
Οι δράστες εισέβαλαν στο σπίτι του 72χρονου και της 60χρονης γύρω στις 4 τα ξημερώματα και πριν προλάβουν να αντιδράσουν, τους έδεσαν τα χέρια με μονωτική ταινία και με χτυπήματα και απειλές κατάφεραν να αποσπάσουν 750 ευρώ και χρυσαφικά, για να εξαφανιστούν στη συνέχεια, αφήνοντάς τους δεμένους στο κρεβάτι. Οι δράστες σύμφωνα με την Αστυνομία ήταν τουλάχιστον τρεις, μάλλον Αλβανοί. Ο ένας κράταγε μια σιδερένια βέργα και τους απειλούσε, αλλά δεν τους χτύπησε μ' αυτήν. Είχαν καλυμμένα τα πρόσωπά τους και φορούσαν γάντια. Μεταξύ τους μιλούσαν στα αλβανικά και σύμφωνα με κάποιες πηγές δεν δίστασαν να χτυπήσουν τη γυναίκα στο κεφάλι με τα χέρια τους, ενώ δεν σταμάτησαν να τους απειλούν, ακόμα κι όταν τους έδωσαν τα 750 ευρώ, ένα χρυσό σταυρό και ένα βραχιόλι που είχαν στο σπίτι. 
Οταν πια τους εγκατέλειψαν δεμένους ακόμα, ο 72χρονος βγήκε και φώναξε σε βοήθεια τους γείτονες. Σύμφωνα με την ενημέρωση από την Αστυνομία, επειδή ο ηλικιωμένος έχει πρόβλημα με την πίεσή του διακομίστηκε στο Κέντρο Υγείας Πύλου για προληπτικούς περισσότερο λόγους. Σε κατάσταση σοκ μεταφέρθηκε και η σύζυγός του στο κέντρο υγείας, η οποία -σύμφωνα πάντα με την ενημέρωση της Αστυνομίας- δεν υπέστη κάποιο σοβαρό τραυματισμό. Την προανάκριση διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Πύλου. 

"ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ" 29/09/2016

Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2016

"Ναυμαχία" στην Πύλο για την αγορά της μαρίνας


Η πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για τη θέση του αποτιμητή του δικαιώματος παραχώρησης της μαρίνας Πύλου, την προηγούμενη εβδομάδα, δείχνει πως η διοίκηση του Ταμείου Ιδιωτικοποιήσεων (ΤΑΙΠΕΔ) εμμένει στο στόχο για υποβολή δεσμευτικών προσφορών στο επόμενο τρίμηνο.
Ο διαγωνισμός για την 40ετή παραχώρηση της μαρίνας Πύλου είχε ξεκινήσει πριν από τρία χρόνια, το Σεπτέμβριο του 2013, αλλά υπήρξαν εμπλοκές με την Αρχαιολογία, την τοπική Δημοτική Αρχή, καθώς και πολυετείς διαπραγματεύσεις ώστε να βρεθεί κοινός τόπος.
Παρά το γεγονός πως αρχικά είχαν εκδηλώσει ενδιαφέρον 11 όμιλοι και έχουν περάσει στο δεύτερο στάδιο του διαγωνισμού οκτώ εξ αυτών, οι πληροφορίες φέρνουν ως σίγουρο υποψήφιο την οικογένεια Κωνσταντακόπουλου η οποία ελέγχει το γειτονικό ξενοδοχειακό συγκρότημα Costa Navarino.

Εθελοντικός καθαρισμός στη Γιάλοβα

Εθελοντικός καθαρισμός θα γίνει στην περιοχή του Διβαρίου, στη λιμνοθάλασσα της Γιάλοβας, στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Γιορτής Πουλιών, την Κυριακή 2 Οκτωβρίου. Τόπος συνάντησης είναι το παλιό αντλιοστάσιο στη Γιάλοβα στις 9:30 π.μ. 
Η λιμνοθάλασσα της Γιάλοβας αποτελεί καταφύγιο άγριας ζωής και ιδιαίτερα των μεταναστευτικών πτηνών, που κάνουν εδώ τον πρώτο τους σταθμό ταξιδεύοντας από την Αφρική για τη βόρεια Ευρώπη. Πλήθος θηλαστικών, ερπετών, αμφίβιων και ψαριών έχουν εκεί τον βιότοπό τους, με κυριότερο τον αφρικανικό χαμαιλέοντα, που αποτελεί είδος υπό εξαφάνιση. Παράλληλα, η περιοχή έχει ανακηρυχθεί ζώνη αρχαιολογικής προστασίας, αφού διαθέτει μοναδικά σημεία αρχαιολογικού ενδιαφέροντος. Η εκδήλωση είναι ανοιχτή σε όλους όσους θέλουν να συμμετέχουν. Χρειάζονται άνετα ρούχα, κατάλληλα παπούτσια και μέτρα προστασίας από τον ήλιο. Για την καλύτερη δυνατή μετακίνηση των ενδιαφερόμενων, θα ξεκινήσει λεωφορείο από την Καλαμάτα προς τη Λιμνοθάλασσα της Γιάλοβας, το πρωί της Κυριακής. Δε θα υπάρξει κόστος μετακίνησης για τους ενδιαφερόμενους. Οποιος θέλει μπορεί να δηλώσει συμμετοχή έως την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου. Ο καθαρισμός θα γίνει με την υποστήριξη του Ιδρύματος “Καπετάν Βασίλη” και του οργανισμού νεολαίας Κ.Α.ΝΕ. Για επικοινωνία: Φιλάρετος Βούρκος 6977-482806, Διονύσης Παπαδάτος 6986-689093

Διεθνής διάκριση για το Anazoe Spa της Costa Navarino

Το Anazoe Spa της έλαβε το 1ο βραβείο στην κατηγορία “Best Hotel Spa” στα φετινά and Spa Awards, στην τελετή απονομής που πραγματοποιήθηκε στη Βιέννη στις 15 Σεπτεμβρίου. Η διοργάνωση αυτή αποτελεί τον μόνο ανεξάρτητο θεσμό σε όλη την Ευρώπη για την υγεία και την καινοτομία στο χώρο των Spa, καθώς και για τη διαχείριση Spa. Σύμφωνα με τον Οργανισμό Υγείας και Ευεξίας, ο θεσμός Health and Spa Awards αποτελεί τα «Όσκαρ» του κλάδου και έχει ως στόχο να επιβραβεύσει εξαιρετικά επιτεύγματα και καινοτομίες και να αναδείξει την ποιότητα επιμέρους χώρων Spa σε όλη την Ευρώπη. 
Το Anazoe Spa διακρίθηκε ανάμεσα σε περισσότερους από 100 συμμετέχοντες. Το αποτέλεσμα προκύπτει από μια ανεξάρτητη επιτροπή, η οποία συγκαταλέγεται μεταξύ των πιο αυστηρών επιτροπών αξιολόγησης στην Ευρώπη, καθώς αρκετοί συμμετέχοντες αποσύρονται λόγω της αυστηρής διαδικασίας που περιλαμβάνει εκτενές ερωτηματολόγιο και απόρρητο έλεγχο. Η αξιολόγηση βασίζεται σε 8 κριτήρια (σχεδιασμός, υγεία, προσφορές & υπηρεσίες, οικονομία, όφελος, δημιουργικότητα, βιωσιμότητα και εταιρική υπευθυνότητα (ΕΚΕ). 

Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2016

ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΑΝ ΟΙ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΤΟΣΤΡΩΣΗ ΤΗΣ ΟΔΟΥ ΠΗΔΑΣΟΣ-ΜΕΘΩΝΗ


Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες ασφαλτόστρωσης της οδού Πήδασος-Μεθώνη, γεγονός που επιβεβαίωσε σε χθεσινή του επίσκεψη ο Δήμαρχος Πύλου-Νέστορος Δημήτριος Καφαντάρης.

Ο κ. Καφαντάρης εξέφρασε την ικανοποίησή του, αναφέροντας: «Ένα έργο μείζονος σημασίας για την καθημερινότητα των κατοίκων και ειδικά για τη διευκόλυνση των αγροτών, ολοκληρώθηκε με επιτυχία. Η σύνδεση των δύο περιοχών με τον καινούργιο δρόμο ήταν χρόνιο αίτημα των κατοίκων της περιοχής, επομένως ήταν υποχρέωση μας να εξασφαλίζουμε την άμεση υλοποίηση των αιτημάτων των πολιτών.»

Το παραπάνω έργο προϋπολογισμού 424.535,00 Ευρώ, εντάχθηκε στο Τοπικό Πρόγραμμα LEADER, στο πλαίσιο του οποίου, ο Δήμος Πύλου-Νέστορος έχει υπογράψει και υλοποιεί επιπλέον έργα.

Με το δρόμο αυτό, μήκους 3,7 χιλιομέτρων, επιτυγχάνεται η ασφαλής διέλευση των οδηγών στην περιοχή μεταξύ Πηδάσου και Μεθώνης, γεγονός που θα ενισχύσει την αγροτική παραγωγή.



Αφιέρωμα του Αντ1 στο Ανάκτορο του Νέστορα (βίντεο)





Εκτενές αφιέρωμα για το μοναδικό Μυκηναϊκό Παλάτι που σώζεται στη χώρα μας, το Ανάκτορο του Νέστορος στον άνω Εγκλιανό στη Χώρα , παρουσίασε στο χθεσινοβραδινό δελτίο ειδήσεων η τηλεόραση του Αντ1. Η ρεπόρτερ του σταθμού Φαίη Χρυσοχόου, επισκέφθηκε τον προσφάτως ανακαινισμένο αρχαιολογικό χώρο και συνομίλησε τόσο με τουρίστες που βρέθηκαν στο χώρο όσο και με τον αντιδήμαρχο Πύλου κ. Πετρόπουλου. Επίσης στον Αντ1 μίλησε και η αρχαιολόγος Σάρον Στόκερ που μαζί με τον αρχαιολόγο Τζακ Ντέιβις έφεραν στο φως τον ασύλητο τάφο του πολεμιστή στην περιοχή της Χώρας. 


Δείτε εδώ το βίντεο από το ρεπορτάζ του Αντ1

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΗ ΜΕΘΩΝΗ 185 χρόνια από τη δολοφονία του Ιωάννη Καποδίστρια

Εκδήλωση μνήμης για τα 185 χρόνια από τη δολοφονία του Καποδίστρια διοργανώνει σήμερα ο Σύλλογος Πολλαπλών Δράσεων Μεθώνης και ευρύτερης περιοχής «Ιωάννης Καποδίστριας», στο Πολιτιστικό Κέντρο Μεθώνης (πρώην αποθήκες ΑΣΟ) στις 7 μ.μ. 
Η σχετική ανακοίνωση αναφέρει σχετικά με το σκεπτικό της εκδήλωσης: "Ο Σύλλογός μας, λόγω των ιδιαίτερων δεσμών του κυβερνήτη με την περιοχή, αλλά και λόγω του πρόσφατα ανακαινισμένου Αλληλοδιδακτικού Σχολείου Ιωάννης Καποδίστριας Μεθώνης, φιλοδοξεί να καθιερώσει την ημέρα αυτή ως Ημέρα Μνήμης για τον αδικοχαμένο πρώτο κυβερνήτη του νεοσύστατου Ελληνικού κράτους, με απώτερο στόχο να εντάξει τη Μεθώνη στο Δίκτυο Πόλεων Ιωάννης Καποδίστριας και στο οποίο συμμετέχουν: Κέρκυρα, Ναύπλιο, Αίγινα, Λευκωσία (Κύπρος), Κόπερ (Σλοβενία)". 
Με σύντομες παρεμβάσεις, ο ηθοποιός και συγγραφέας Πέτρος Αυγερινός θα αναφερθεί στο γεγονός της δολοφονίας και στις επιπτώσεις, η φιλόλογος Λίτσα Παπαχρήστου θα αναπτύξει το θέμα «Καποδίστριας και Παιδεία», ενώ ο μηχανολόγος/ηλεκτρολόγος και μελετητής Αντώνης Τσιρίγος θα εισαγάγει το κοινό στην ιστορία του Αλληλοδιδακτικού Σχολείου Μεθώνης, ένα από τα πρώτα που δημιουργήθηκαν στον τόπο. Κείμενα θα διαβάσουν οι Δώρα Παπανικολάου και Δημήτρης Σιψάς. Η εκδήλωση περιλαμβάνει επίσης ένα πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα, με τη συμμετοχή του Γιάννη Σταθόπουλου διευθυντή του Ωδείου Πύλου και το Συγκρότημα Παραδοσιακών Χορών Φοινικούντας «Χορεία» υπό τη διεύθυνση του Αγη Τσακαλάκου.

"ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ" 27/09/2016

Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2016

ΜΕ ΤΟΝ ΤΣΙΚΛΗΤΗΡΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ


Αυστηρή προειδοποίηση Χρυσοστόμου για τα Θρησκευτικά

Προσθήκη λεζάντας
Σε διάλογο με την Εκκλησία προς αποφυγή δυσάρεστων εξελίξεων κάλεσε ο μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος στην ομιλία του στην Πύλο κατά τον εορτασμό της Παναγίας Μυρτιδιώτισσας. Ο μητροπολίτης μιλώντας σε αυστηρό τόνο στέλνοντας καθαρό μήνυμα στον υπουργό Παιδείας και την κυβέρνηση συνολικά ζήτησε διάλογο για το ζήτημα των Θρησκευτικών σημειώνοντας με έμφαση ότι “η θρησκευτική συνείδηση των Ελλήνων δεν κινδυνεύει από κανέναν, ούτε μπορεί να υπονομευθεί”. Ο κ. Χρυσόστομος, προ της απολύσεως, χειροθέτησε σε πρωτοπρεσβύτερο τον εφημέριο Πύλου οικονόμο Νικόλαο Μπαλαούρη.  Παράλληλα, ευχαρίστησε αδερφικά τους προσκεκλημένους αρχιερείς για τη συμμετοχή τους στην πανήγυρη, καθώς επίσης και τους άρχοντες του τόπου και τους εκπροσώπους των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας.

"ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ" 26/09/2016

Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2016

ΜΕ ΚΑΘΕ ΜΕΓΑΛΟΠΡΕΠΕΙΑ Ο ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΤΗΣ ΜΥΡΤΙΔΙΩΤΙΣΣΑΣ


Την Πολιούχο τους Παναγιά Μυρτιδιώτισσα γιόρτασαν σήμερα το πρωί με φανερή συγκίνηση οι κάτοικοι της Πύλου. Στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου τελέσθηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία από τον Σεβασμιώτο Μητροπολίτη Λεοντοπόλεως κ. Γαβριήλ, συλλειτουργούντων του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Μοζαμβίκης κ. Χρυσοστόμου και του Επιχωρίου Μητροπολίτη Μεσσηνίας κ. Χρυσοστόμου.
Ο εορτασμός ξεκίνησε από το απόγευμα της Παρασκευής με την Ακολουθία του Πανηγυρικού Εσπερινού, ενώ σήμερα το πρωί τελέσθηκε η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία, μετά από την οποία πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη περιφορά της Ιερής Εικόνας στους κεντρικούς δρόμους της πόλης, με τη συνοδεία της Δημοτικής Φιλαρμονικής Ορχήστρας Πύλου- Νέστορος, της Μπάντας του Λιμενικού Σώματος και των σχολείων της περιοχής.
Ο Δήμαρχος Πύλου-Νέστορος ευχήθηκε σε όλο τον κόσμο υγεία και ευτυχία και δήλωσε: «Παρά τις δυσκολίες που περνάει ο ελληνικός λαός, η ελπίδα του για ένα καλύτερο αύριο δε θα σβήσει, και αυτό γιατί η πίστη μας στο Θεό παραμένει ακλόνητη. Είναι χρέος μας λοιπόν να κρατήσουμε ζωντανή την παράδοσή μας, τη θρησκεία μας και τον πολιτισμό μας».

Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2016

4η αγωνιστική Γ' ΕΘΝΙΚΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ
























Γήπεδο Ταύρου
"Σπύρος Γιαλαμπίδης"

Κλειστός ο ένας κλάδος της σήραγγας στο Καλογερικό

Κλειστή θα είναι την επόμενη εβδομάδα, από τη Δευτέρα 26 έως και την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου, η σήραγγα Καλογερικού, στην κατεύθυνση προς Καλαμάτα, λόγω εργασιών συντήρησης. Η κυκλοφορία προς Καλαμάτα θα διεξάγεται από τη μία λωρίδα της σήραγγας προς την Αθήνα. Να υπενθυμίσουμε ότι αυτή την εβδομάδα είναι κλειστή η σήραγγα Καλογερικού, στην κατεύθυνση προς Αθήνα, για τον ίδιο λόγο.

"ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ" 23/09/2016

Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2016

Ξενάγηση στην Αρχαία Μεσσήνη από τον καθηγητή Πέτρο Θέμελη

Ξενάγηση στον αρχαιολογικό χώρο και την εικαστική έκθεση «Θώρακες, άλογα et in Messenia ego» της Αλεξάνδρας Αθανασιάδη και της Ιόλης Ξιφαρά διοργανώνει ο καθηγητής Πέτρος Θέμελης πρόεδρος της Εταιρείας Μεσσηνιακών Αρχαιολογικών Σπουδών, το Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου στις 2.30 μ.μ. στην Αρχαία Μεσσήνη, Η επιμέλεια της έκθεσης είναι της Λουΐζας Καραπιδάκη. Για περισσότερες πληροφορίες: Εταιρεία Μεσσηνιακών Αρχαιολογικών Σπουδών 210 3251481, Αρχαιολογικό Μουσείο Αρχαίας Μεσσήνης 27240 51201.

ΣΤΟ ΦΟΡΟΥΜ ΠΟΥ ΔΙΟΡΓΑΝΩΘΗΚΕ ΣΤΗΝ COSTA NAVARINO Διεθνείς προσωπικότητες και 100 φιλοξενούμενοι

Διεθνείς προσωπικότητες και περισσότεροι από 100 φιλοξενούμενοι παρευρέθηκαν τη διοργάνωση του Costa Navarino Architecture & Democracy Forum που διοργανώθηκε στην Costa Navarino στις 17 Σεπτεμβρίου, με τίτλο «Ποια η σχέση αρχιτεκτονικής και δημοκρατίας;».
Στο ερώτημα απάντησαν ο Patrik Schumacher, επικεφαλής αρχιτέκτονας στην «Zaha Hadid Architects», ο βραβευμένος με Νόμπελ οικονομολόγος, Paul Krugman, ο συγγραφέας Charles Landry, ο ομότιμος καθηγητής Αρχαιολογίας Πέτρος Θέμελης και ο αρθρογράφος των "The New York Times", Roger Cohen. Η συζήτηση, με συντονίστρια τη συντάκτρια των "The New York Times" Farah Nayeri, έγινε στο πλαίσιο του The New York Times Athens Democracy Forum. Σε αυτή παραβρέθηκαν περισσότεροι από 100 φιλοξενούμενοι από όλο τον κόσμο, με ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την αρχιτεκτονική, τον αστικό σχεδιασμό, τη δημοκρατία και τον πολιτισμό.

ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΟΣ ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΜΥΡΤΙΔΙΩΤΙΣΣΑΣ ΠΟΛΙΟΥΧΟΥ ΠΥΛΟΥ




Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2016

Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση έκανε ληστείες, διακινούσε ναρκωτικά και μετανάστες


Η οργάνωση είχε εγκαταλείψει τους 67 μετανάστες στη Σαπιέντζα 

Σε ευρείας κλίμακας ταυτόχρονες αστυνομικές επιχειρήσεις σε περιοχές της Αττικής και της Κορινθίας, συνελήφθησαν συνολικά έντεκα (11) άτομα, όλα τους μέλη της οργάνωσης
 
Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για –τα κατά περίπτωση- αδικήματα της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης, της διάπραξης ληστειών, της παράβασης των νομοθεσιών για τα ναρκωτικά, τα όπλα, τα βεγγαλικά και τους αλλοδαπούς, της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, της πρόκλησης ναυαγίου και της έκθεσης σε κίνδυνο ζωής
 
Η κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία που σχηματίσθηκε για την υπόθεση, περιλαμβάνει ακόμη δύο (2) άτομα, μέλη της οργάνωσης, καθώς και άτομα στα οποία αποδίδονται κατηγορίες για παράβαση της νομοθεσίας για τα ναρκωτικά.

Για δεύτερη φορά στη Μεσσηνία γυρίσματα νορβηγικού τηλεπαιχνιδιού ΘΑ ΠΡΟΒΛΗΘΕΙ ΣΤΗ ΣΚΑΝΔΙΝΑΒΙΑ ΤΟΝ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟ

Ξεκίνησαν ήδη τα γυρίσματα για τα 10 επεισόδια του νέου κύκλου της νορβηγικής σειράς «Mastarnas Mastare (Ο Πρωταθλητής των Πρωταθλητών)», τα οποία για δεύτερη φορά θα γίνουν αποκλειστικά στη Μεσσηνία. 
Ο 8ος αυτός κύκλος του «Mastarnas Mastare» θα προβληθεί στη Σκανδιναβία τον Ιανουάριο. Πρόκειται για μια πολύ επιτυχημένη σειρά, την οποία παρακολουθούν πάνω από 35 εκατομμύρια τηλεθεατές. Οι εκάστοτε πρωταγωνιστές της, 10 βετεράνοι ολυμπιονίκες και παγκόσμιοι πρωταθλητές, διαγωνίζονται κάθε φορά σε πολύ διαφορετικά «αθλήματα» - όπως για παράδειγμα... ο τρύγος! 
Η υπεύθυνη της νορβηγικής εταιρείας παραγωγής «Rubicon», Marit Aspen, εξήγησε ότι η Μεσσηνία επιλέχθηκε τόσο για την εξαιρετική ομορφιά της όσο και για το αρχαιολογικό της ενδιαφέρον. Ενημέρωσε δε ότι το μεγάλο φινάλε της εκπομπής θα γυριστεί στο Στάδιο της Αρχαίας Μεσσήνης, την ερχόμενη Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου. 

ΔΗΜΟΣ ΠΥΛΟΥ - ΝΕΣΤΟΡΟΣ Ο προϋπολογισμός στην Επιτροπή Διαβούλευσης

Τη Δευτέρα 3 Οκτωβρίου, στις 11 το πρωί, συγκαλείται στο Δημαρχείο της Πύλου, η Επιτροπή Διαβούλευσης του Δήμου Πύλου - Νέστορος, προκειμένου να γνωμοδοτήσει για τον προϋπολογισμό, το τεχνικό πρόγραμμα και το πρόγραμμα δράσης του δήμου για το 2017. Σε περίπτωση έλλειψης απαρτίας η συνεδρίαση θα επαναληφθεί την επόμενη μέρα, την Τρίτη 4 Οκτωβρίου στις 11 το πρωί, στον ίδιο χώρο.

Ζημιές στην Πυλία από το χαλάζι ΕΝΩ ΟΙ ΠΑΡΑΓΩΓΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΑΠΟΖΗΜΙΩΘΕΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΕΡΣΙΝΕΣ ΖΗΜΙΕΣ

Χαλάζι έπεσε προχθές στις περιοχές της Πυλίας, Χανδρινού, Κουκουνάρα, Κρεμμύδια και Πλατανόβρυση και προξένησε ζημιές στην αγροτική παραγωγή και κυρίως στην ελαιοκαλλιέργεια. Οπως μας επιβεβαίωσε ο αγροτοσυνδικαλιστής Κώστας Αποστολόπουλος από το Χανδρινού, έχει γίνει αναγγελία της ζημιάς στον ΕΛΓΑ και κατατίθενται αιτήσεις στο Δήμο Πύλου - Νέστορος. Χαλάζι σε μικρότερη έκταση είχε πέσει στην περιοχή (κυρίως στην Πλατανόβρυση) τον περσινό Αύγουστο, αλλά αποζημιώσεις δεν έχουν δοθεί. Οπως κυκλοφορεί στην περιοχή, αλλά δεν έχει διασταυρωθεί, αποζημίωση δεν προβλέπεται να δοθεί για πέρυσι, με την αιτιολογία ότι η ζημιά συνολικά είναι κάτω από το 30% της εκτιμώμενης παραγωγής.

"ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ" 21/09/2016

Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2016

ΑΠΟ ΤΟ 2018 ΣΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΗΣ CELESTYAL CRUISES Καλαμάτα - Πύλος προορισμοί κρουαζιέρας

H Celestyal Cruises προγραμματίζει να εντάξει από το 2018 τα λιμάνια της Πύλου και της Καλαμάτας στους προορισμούς για τριήμερες κρουαζιέρες. Αυτό δήλωσε σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο διευθύνων σύμβουλος της ελληνικής εταιρείας κρουαζιέρας Celestyal Cruises, Κυριάκος Αναστασιάδης. 
Συγκεκριμένα ο κ. Αναστασιάδης δήλωσε: «Στα σχέδια της Celestyal Cruises για το 2017 είναι η σταδιακή ανάπτυξη των λιμανιών και των προορισμών που προσφέρουμε. Από του χρόνου η εταιρεία στη χώρα μας εντάσσει το Ναύπλιο και τα Χανιά στα προγράμματά της, ενώ για το 2018 μελετούμε τριήμερες και τετραήμερες κρουαζιέρες εκτός από το Αιγαίο και στο Ιόνιο, με πιθανούς νέους προορισμούς τα λιμάνια της Πύλου, της Καλαμάτας, της Ζακύνθου, της Κεφαλλονιάς, της Ηγουμενίτσας, της Κέρκυρας, των Αγ. Σαράντα και του Κοτόρ στο Μαυροβούνιο».

Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2016

Navarino Challenge: Το απόλυτο 3ήμερο αθλητικού τουρισμού

Το Gazzetta Weekend Journal σας ξεναγεί στο Navarino Challenge που έγινε το περασμένο Σαββατοκύριακο στη Μεσσηνία και δικαίωσε τη φήμη της καλύτερης διοργάνωσης αθλητικού τουρισμού στην Ελλάδα.
.000 άτομα πήραν μέρος στο Navarino Challenge που μπορεί να ξεκίνησε το 2013 δίνοντας έμφαση στους αγώνες δρόμους αλλά πλέον με περισσότερα από 15 αθλήματα και δραστηριότητες κατέχει τον τίτλο της κορυφαίας διοργάνωσης αθλητικού τουρισμού. Και δεν είσαι μόνος, αλλά μαζί με Ολυμπιονίκες όπως ο Σπύρος Γιαννιώτης, ο Αλέξανδρος Νικολαϊδης, ο Περικλής Ιακωβάκης και αρκετοί ακόμα πρωταθλητές αλλά και θρύλοι όπως ο Ντιν Καρνάζης που σε βοηθούν και σου παρέχουν τις καλύτερες συμβουλές για άθληση.

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ Τέλος του έτους ο νέος στεφανιογράφος

Δωρεά ύψους 400.000 ευρώ για την προμήθεια σύγχρονου στεφανιογράφου από το Νοσοκομείο της Καλαμάτας ενέκρινε το Διοικητικό Συμβούλιο του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος. Αυτό γνωστοποιεί το Νοσοκομείο Μεσσηνίας με σχετική ανακοίνωσή του, εκφράζοντας παράλληλα την εκτίμηση πως η προμήθεια του μηχανήματος θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του χρόνου. Στην ίδια ανακοίνωση, η οποία αναφέρει ότι η σχετική επιστολή από το εν λόγω ίδρυμα παραλήφθηκε χθες Παρασκευή από τη διοίκηση του νοσηλευτικού ιδρύματος, προστίθεται πως επιπλέον χρηματοδότηση, από 50.000 ευρώ, διέθεσαν για τον ίδιο σκοπό τα Ιδρύματα «Γεωργίου και Βικτωρίας Καρέλια» και «Καπετάν Βασίλη και Κάρμεν Κωνσταντακοπούλου». 
Σύμφωνα με την ανακοίνωση, «τις αμέσως επόμενες ημέρες το Δ.Σ. του Γενικού Νοσοκομείου Καλαμάτας προχωρά στην αποδοχή των δωρεών και ορίζει το φορέα υλοποίησης - οργανισμό μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, ο οποίος θα προβεί σε όλη την διαγωνιστική διαδικασία και έρευνα αγοράς, προκειμένου να ολοκληρωθεί η προμήθεια και εγκατάσταση του νέου στεφανιογράφου».

"ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ" 17/09/2016

Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2016

Ο Λεωνίδας Καβάκος στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας


Στο τέλος του περασμένου Απριλίου ανακοινώθηκε μία σημαντική διάκριση για την ελληνική μουσική, καθώς ο γνωστός σε όλο τον κόσμο βιολιστής Λεωνίδας Καβάκος ήταν ο νικητής του βραβείου Leonie Sonning Music Prize 2017. Πρόκειται για ένα σημαντικό βραβείο για το χώρο της κλασικής μουσικής, το οποίο απονέμεται κάθε χρόνο σε ένα συνθέτη, σολίστα, διευθυντή ορχήστρας ή τραγουδιστή που έχει φθάσει σε υψηλή διεθνή αναγνώριση στον τομέα του.
Αξίζει να σημειωθεί ότι από το 1959 που απονέμεται το έχουν λάβει ονόματα όπως οι Sir Simon Rattle, Sir John Eliot Gardiner, Pierre Boulez, Mstislav Rostropovich, Miles Davis, Dietrich Fischer-Dieskau, Benjamin Britten και Leonard Bernstein.
Το βραβείο θα απονεμηθεί σε συναυλία στις 12 Ιανουαρίου 2017 στο Koncerthuset, DR Byen, με την Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της Δανίας υπό τη διεύθυνση του Fabio Luisi, όπου ο Λεωνίδας Καβάκος θα παίξει κοντσέρτα για βιολί των J.S. Bach, Berg και Brahms.
Ο Λεωνίδας Καβάκος είναι ο μόλις πέμπτος βιολιστής που κερδίζει αυτό το βραβείο, με τους τέσσερις προηγούμενους να είναι κάποια «ιερά τέρατα» της κλασικής μουσικής όπως ο Yehudi Menuhin (1972), ο Isaac Stern (1982), ο Gidon Kremer (1989) και η Anne-Sophie Mutter (2001).

Κλειστός κλάδος στη σήραγγα του Καλογερικού

Από τη Δευτέρα 19 στις 9 π.μ. έως και την Παρασκευή 23 του μήνα στις 4 μ.μ., θα λειτουργεί μόνο ο ένας κλάδος της σήραγγας Καλογερικού στον αυτοκινητόδρομο Κορίνθου - Τρίπολης - Καλαμάτας και κλάδο Λεύκτρου - Σπάρτης. Κλειστός λόγω εργασιών συντήρησης θα είναι ο κλάδος της σήραγγας στην κατεύθυνση από Καλαμάτα προς Αθήνα. Η κυκλοφορία των οχημάτων θα γίνεται από τον κλάδο της σήραγγας στην κατεύθυνση από Αθήνα προς Καλαμάτα. 

25 έργα ζητεί η Κοινότητα Χώρας

Την ένταξη 25 συνολικά έργων στο τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου Πύλου - Νέστορος για το 2017, ζητεί το Συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας Χώρας. 
Τα πιο σημαντικά απ’ αυτά είναι: Η διαμόρφωση των αποθηκών της τέως ΑΤΕ για τη δημιουργία κοινωνικού - πολιτιστικού κέντρου. Η αγορά οικοπέδων και οι διανοίξεις δημοτικών οδών για την εφαρμογή του σχεδίου πόλης Χώρας. Η ολοκλήρωση - ασφαλτόστρωση των οδών Γεροντίτη και Αγ. Αποστόλων. Η κατασκευή αντιπλημμυρικών έργων. Η ανάπλαση περιβάλλοντος χώρου Κεφαλόβρυσου. Η κατασκευή πεζοδρομίων από θέση "Κλειδι" έως Κεφαλόβρυσο. Η συντήρηση και επισκευή της πηγής Αγ. Κωνσταντίνου και η αντικατάσταση του αμιαντοσωλήνα στον οικισμό Στυλιανου. Η ολοκλήρωση του έργου της ανάπλασης του Μουσείου και του περιβάλλοντος χώρου του. Η δημιουργία περιπτέρου στην οικία Μπάρκα. Η συντήρηση - επισκευή του δρόμου Χώρα - Λαδά.

"ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ" 16/09/2016

21 χρόνια σε Αλβανό για ληστεία στο Πετροχώρι

Σε κάθειρξη 21 χρόνων καταδικάστηκε από το Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων ένας Αλβανός, που μαζί με άλλους δύο ομοεθνείς του οι οποίοι φυγοδικούν, λήστεψαν στις 12 Ιουνίου 2013 δύο ηλικιωμένα αδέρφια στο Πετροχώρι Πυλίας. 
Οι ληστές μπήκανε ξημερώματα στο σπίτι από μια ξεκλείδωτη πόρτα, πήγανε πρώτα στο υπνοδωμάτιο του 87χρονου τότε αδελφού και τον έδεσαν χειροπόδαρα με γάζες, τον χτύπησαν στο πρόσωπο και τα πόδια και μετά πήγανε δίπλα στο δωμάτιο της 82χρονης τότε αδελφής του - η οποία ήταν κατάκοιτη. Κι αφού πήρανε 342 ευρώ, τραπεζικά βιβλιάρια και ένα ζευγάρι σκουλαρίκια, φύγανε και αφήσανε δεμένο και χτυπημένο τον ηλικιωμένο, που όταν κατάφερε και λύθηκε μόνος του κάλεσε σε βοήθεια.

Διεθνής πιστοποίηση για την Costa Navarino

Τη διεθνή αναγνώριση περιβαλλοντικής βιωσιμότητας (διεθνή πιστοποίηση βιωσιμότητας Travelife Gold) απέκτησε πρόσφατα το The Romanos, a Luxury Collection Resort της Costa Navarino. Η πιστοποίηση βιωσιμότητας Travelife Gold είναι ένα διεθνές σύστημα πιστοποίησης αειφορίας που απευθύνεται σε ξενοδοχεία και ενθαρρύνει τα μέλη του να βελτιώσουν το περιβαλλοντικό, κοινωνικό και οικονομικό τους αποτύπωμα μέσα από την υιοθέτηση μιας σειράς κριτηρίων βιωσιμότητας σε όλα τα επίπεδα της λειτουργίας τους.
Το The Romanos, a Luxury Collection Resort, καθώς και το συνεδριακό κέντρο House of Events και το www.costanavarino.com/gr/anazoespa"Anazoe Spa έλαβαν τη σχετική πιστοποίηση μετά από εκτενή επιτόπιο έλεγχο των υποδομών και εγκαταστάσεων, βάσει του οποίου επιβεβαιώθηκε ότι ανταποκρίνονται στα αυστηρά κριτήρια βιωσιμότητας που προβλέπονται από το Travelife Gold. Σύμφωνα με το Travelife, μέχρι στιγμής μόνο 800 ξενοδοχεία παγκοσμίως έχουν πιστοποιηθεί με Travelife Gold. 

Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2016

Με μεγάλες προσωπικότητες του Athens Democracy Forum στην Πύλο


Στην Πύλο και την Costa Navarino θα φιλοξενηθεί για τρεις ημέρες, από τις πέντε που διεξάγεται, το συνέδριο των New York Times που ξεκινά σήμερα στην Αθήνα.

Οι πρώην πρωθυπουργοί Μάριο Μόντι και Λουκάς Παπαδήμος, ο πρώην αξιωματικός Μυστικών Υπηρεσιών των ΗΠΑ Έντουαρντ Σνόουντεν, οι πρώην υπουργοί Οικονομικών Βαρουφάκης και Μακρόν, ο διευθυντής της εφημερίδας «Καθημερινή», Αλέξης Παπαχελάς, ο Κένεθ Ροθ του Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και ο επίτροπος Μετανάστευσης, Δημήτρης Αβραμόπουλος, είναι μόνο μερικοί από τους συμμετέχοντες.
Το Athens Democracy Forum είναι το κορυφαίο παγκόσμιο γεγονός που σηματοδοτεί τη Διεθνή Μέρα Δημοκρατίας των Ηνωμένων Εθνών, στις 15 Σεπτεμβρίου.

ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΟΚΤΑΜΗΝΟ ΤΟΥ 2016 20% αύξηση αφίξεων στο αεροδρόμιο της Καλαμάτας

Αύξηση 20% σημείωσαν οι αφίξεις στο αεροδρόμιο της Καλαμάτας το πρώτο οκτάμηνο του 2016 σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα. Συγκεκριμένα φέτος αφίχθησαν 80.930 τουρίστες, ενώ πέρσι είχαν έρθει 67.552 επισκέπτες. Τον Αύγουστο του 2016 σε σχέση με πέρσι οι αφίξεις αυξήθηκαν κατά 13,2%, καθώς φέτος ήρθαν 21.490 τουρίστες, ενώ πέρσι είχαν έρθει 18.982. Αναλυτικά οι αφίξεις στο αεροδρόμιο της Καλαμάτας παρουσιάζονται στον πίνακα. 

"ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ" 15/09/2016

4 χρόνια σε φυγόδικο για ληστεία στο Κορυφάσιο

Με 4 χρόνια φυλάκιση τιμώρησε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων έναν φυγόδικο 27χρονο Αλβανό για τις ελαφρύτερες πράξεις της οπλοφορίας - οπλοχρησίας και για τις σωματικές βλάβες που προκάλεσε με κατσαβίδι και κάβουρα σε έναν ιδιοκτήτη βενζινάδικου και στη γυναίκα του, τον Αύγουστο του 2011. Ο εν λόγω κατηγορούμενος ταυτοποιήθηκε ως ένας από τους δράστες της ληστείας τον περασμένο Μάρτιο, από τα δακτυλικά αποτυπώματα που είχε αφήσει στο σπίτι του ζευγαριού στο Κορυφάσιο, όπου είχε εισβάλει στις 22 Αυγούστου του 2011 μαζί με δύο άλλους ομοεθνείς του. 
Οπως κατέθεσε ο ίδιος ο πρατηριούχος χθες στο δικαστήριο, αυτός και η γυναίκα του έζησαν εφιαλτικές στιγμές όταν οι 3 ληστές έσπασαν την πόρτα του σπιτιού τους που βρίσκεται πάνω από το βενζινάδικο που διατηρούν, τους χτύπησαν και τους λήστεψαν. Οι δράστες εισέβαλαν στο σπίτι του μάρτυρα γύρω στις 3.30 το πρωί και άρχισαν να χτυπούν το ζευγάρι με έναν κατσαβίδι και έναν κάβουρα. Τους απείλησαν μάλιστα πως αν δεν δώσουν τα χρήματα που φυλάνε στο σπίτι, θα τους σκοτώσουν. Οπως είπε ο μάρτυρας, ο κατηγορούμενος δεν δίστασε να τον χτυπήσει και στο κεφάλι, με αποτέλεσμα να κάνει στη συνέχεια 53 ράμματα. 
Τελικά οι ληστές έφυγαν όταν τους έδωσαν τα 8.500 ευρώ και τα χρυσαφικά που είχαν στο σπίτι και μάλιστα πήραν τα κλειδιά του αμαξιού της κόρης του ζευγαριού το οποίο παράτησαν μετά στο εργοτάξιο του "Μορέα" στην Τσακώνα.

"ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ" 15/09/2016

Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2016

Το Λιμενικό Ταμείο Πύλου παρέλαβε την ΜΠΕ για το υδατοδρόμιο


Δωρεά από την «ΤΕΜΕΣ ΑΕ»
 
Εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία από το Διοικητικό Συμβούλιο του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Πύλου και παρελήφθη η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για το Υδατοδρόμιο Πύλου, την οποία χρηματοδότησε η εταιρεία «ΤΕΜΕΣ ΑΕ» και εκπόνησε η κα Θεοδώρα Ανδρινοπούλου. Έχει, δε, ήδη ελεγχθεί και θεωρηθεί από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Πύλου-Νέστορος.
 
Πτήσεις
Στα αδειοδοτημένα υδατοδρόμια θα επιτρέπεται, βάσει του νόμου, η πραγματοποίηση τακτικών και έκτακτων πτήσεων Δημοσίων Μεταφορών Υδροπλάνων για μεταφορά επιβατών, φορτίων, ταχυδρομείου, καθώς και μία σειρά ειδικών πτήσεων (Νοσοκομειακών, Έρευνας-Διάσωσης, Πυρόσβεσης, γενικής αεροπορίας, αεροπορικών εργασιών κ.λπ.).

Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου 2016

ΕΛΛΕΙΜΜΑ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ ΤΩΝ ΦΟΡΕΩΝ ΔΙΑΠΙΣΤΩΝΕΙ Ο ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ Η Μητρόπολη Μεσσηνίας δίπλα στους πλημμυροπαθείς ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΦΑΓΗΤΟ, ΚΡΕΒΑΤΙΑ ΚΑΙ ΚΛΙΝΟΣΚΕΠΑΣΜΑΤΑ

Απογοητευμένος από την έλλειψη συντονισμού για τη βοήθεια στους Καλαματιανούς που επλήγησαν από τις πλημμύρες φάνηκε χθες ο μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος, ο οποίος ανακοίνωσε τις προσεχείς δράσεις της Εκκλησίας και απηύθυνε ευρύ κάλεσμα για συμπόρευση και βοήθεια. 
Ο κ. Χρυσόστομος ξεκίνησε λέγοντας πως οι ενορίες έχουν καταγράψει 200 οικογένειες, οι οποίες είναι σε πολύ δύσκολη θέση αφού οι συνθήκες στα σπίτια τους είναι πολύ άσχημες. Ο ίδιος αναφέρθηκε και στις ζημιές στο Ειδικό Σχολείο και στη Φοιτητική Εστία. "Η Μητρόπολη δεν έμεινε αδιάφορη σε αυτή τη διαδικασία. Αν και περίμενα κάποιο τηλεφώνημα από τους φορείς, για να υπάρξει συνεννόηση, αυτό δεν έγινε ποτέ. Ετσι αποφασίσαμε να απευθύνουμε κάλεσμα σε φορείς και επιχειρηματίες της πόλης μας, για να βρεθούν τα είδη πρώτης ανάγκης. Δεν μπορεί ο κόσμος αυτός να πηγαίνει από ξενοδοχείο σε ξενοδοχείο.

Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2016

«Φίλεψέ τους» από την AEGEAN και στην Καλαμάτα


Για ακόμα μια χρονιά η AEGEAN συνεχίζει την ενέργεια «φίλεψέ τους», και μας καλεί να φιλέψουμε τους ξένους επισκέπτες που έρχονται στη χώρα μας, να τους ευχαριστήσουμε που μας επέλεξαν για τις διακοπές τους και να αναδείξουμε την ελληνική φιλοξενία και τα τοπικά μας προϊόντα σε κάθε γωνιά του κόσμου!
Την πρώτη χρονιά που πραγματοποιήθηκε η ενέργεια «Φίλεψέ τους» περισσότεροι από 32.000 Έλληνες δήλωσαν συμμετοχή, προσφέροντας «φιλέματα» σε 1.000 ξένους επισκέπτες που είχαν επισκεφτεί την Ελλάδα και αναχώρησαν από την Αθήνα. Πολλοί, μάλιστα, ευχαρίστησαν τους αποστολείς των δώρων τους στο #aGiftFromGreece, γεμίζοντας έτσι τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης με εικόνες από τις έμπρακτες ευχαριστίες και τα φιλέματα των Ελλήνων.
Φέτος η AEGEAN, χάρη και στη γενναιόδωρη προσφορά τοπικών προϊόντων από Έλληνες και Κύπριους παραγωγούς, θα φιλέψει περισσότερους από 5.500 ξένους επισκέπτες που θα αναχωρήσουν από 6 αεροδρόμια στην Ελλάδα και την Κύπρο. Συγκεκριμένα, εκτός από την Αθήνα, θα λάβουν φιλέματα ξένοι επισκέπτες που αναχωρούν με πτήσεις της Aegean από τη Θεσσαλονίκη, το Ηράκλειο, τη Ρόδο και την Καλαμάτα.
Επιπλέον, το «φίλεψέ τους» θα ευχαριστήσει και τους  ξένους επιβάτες που επισκέφθηκαν την Κύπρο, οι οποίοι θα απολαύσουν ξεχωριστά κυπριακά εδέσματα διά χειρός του φιλόξενου κυπριακού λαού.

"ΘΑΡΡΟΣ" 12/09/2016

Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2016

Δεν έχει τέλος ο «πόλεμος» των σκουπιδιών στην Πελοπόννησο

1
Όταν στις 17 Ιουλίου οι δήμαρχοι της Αρκαδίας, της Αργολίδας, της Κορινθίας, της Λακωνίας και της Μεσσηνίας συμφώνησαν για πρώτη φορά σε ένα κοινό σχέδιο για τη διαχείριση των απορριμμάτων, όλοι αναστέναξαν με ανακούφιση.
Στο σοβαρό αυτό ζήτημα η Περιφέρεια Πελοποννήσου παραμένει η πιο καθυστερημένη στη χώρα, χωρίς στοιχειώδεις υποδομές.
Ένα μήνα μετά η εικόνα είναι κάθε άλλο παρά ενθαρρυντική: ο πρόεδρος του συλλογικού φορέα των Δήμων για τα απορρίμματα παραιτήθηκε, ενώ πέντε δήμαρχοι υποστηρίζουν με εξώδικο ότι το «κοινό» σχέδιο που εστάλη στα συναρμόδια υπουργεία... δεν είναι αυτό που είχαν υπογράψει.
Αυτά αναφέρει, χθες, ο Γιώργος Λιάλιος στην "Καθημερινή» και προσθέτει: "Πώς φθάσαμε σε αυτό το σημείο; 'Η απόφαση που πήραμε τον Ιούλιο όριζε δύο παράλληλους τρόπους διαχείρισης των απορριμμάτων: Ο ένας μέσω της κεντρικής διαχείρισής τους από ιδιώτη και ο άλλος από όποιον Δήμο επιθυμούσε με δικά του μέσα', λέει ο δήμαρχος Άργους-Μυκηνών, Δημήτρης Καμπόσος.

Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2016

Τριήμερο αθλητικού τουρισμού το «Navarino Challenge»

Η κορυφαία διοργάνωση αθλητικού τουρισμού ,το «Navarino Challenge» επιστρέφει σήμερα για 4η συνεχή χρονιά στη Μεσσηνία και την Costa Navarino. Από σήμερα έως και την Κυριακή το «Navarino Challenge» αναμένεται να κεντρίσει το ενδιαφέρον όλου του φίλαθλου κόσμου, που θα έχει την ευκαιρία να αθληθεί και να διασκεδάσει χωρίς ανταγωνισμό με περισσότερες από 15 δραστηριότητες (για όλη την οικογένεια), στην Πύλο και την Costa Navarino. 
Μια από τις δραστηριότητες που αναμένονται με τεράστιο ενδιαφέρον φέτος, είναι αυτή του golf που θα πραγματοποιηθεί για πρώτη χρονιά ως επίσημη αποκλειστική δραστηριότητα του «Navarino Challenge»! 
Η δραστηριότητα του golf θα έχει την υποστήριξη του Navarino Golf Academy και οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν τις δυνατότητές τους την σήμερα Παρασκευή στις 17:30 και την Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου στις 18:30, στο “The Dunes Course”, το πρώτο signature γήπεδο golf 18 οπών στην Ελλάδα.

Στο μητροπολίτη Μεσσηνίας ο Αντώνης Σαμαράς

Επίσκεψη στο μητροπολίτη Μεσσηνίας Χρυσόστομο πραγματοποίησε χθες ο πρώην πρωθυπουργός και βουλευτής Μεσσηνίας Αντώνης Σαμαράς. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο κ. Σαμαράς ενημερώθηκε από τον μητροπολίτη για τις καταστροφικές ζημιές και ιδιαιτέρως για τις άμεσες ανάγκες των πληγέντων. Εξήρε την άμεση ανταπόκριση της τοπικής εκκλησίας προς τους δοκιμαζόμενους συνανθρώπους μας και διαβεβαίωσε ότι θα παράσχει κάθε δυνατή βοήθεια που θα του ζητηθεί. Ο κ. Χρυσόστομος ευχαρίστησε τον Αντώνη Σαμαρά για την επίσκεψη, λέγοντας ότι πάντα βρί- σκεται κοντά στη Μεσσηνία και τα προβλήματά της. 

"ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ" 09/09/2016

Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2016

ΣΔΙΤ για την Πελοπόννησο με βελτιωμένους όρους


Τέλος χρόνου για το φλέγον ζήτημα της διαχείρισης των απορριμμάτων. Έτσι, και με δεδομένο αυτό, η Πολιτεία καταλήγει στο διαχωρισμό των προτεινόμενων έργων σε πρώτης (άμεσα) και δεύτερης (μετά το 2020) προτεραιότητας, με «ξεφούσκωμα» των προϋπολογισμών και την ενθάρρυνση Περιφερειών και Δήμων να αναζητήσουν πόρους και από άλλες πηγές, ώστε να αντιμετωπισθεί το χρηματοδοτικό κενό των –τουλάχιστον– 420 εκατομμυρίων ευρώ στην υλοποίηση του νέου εθνικού σχεδιασμού για τη διαχείριση των απορριμμάτων.
Τα παραπάνω υποστηρίζει σε αποκαλυπτικό ρεπορτάζ ο Γιώργος Λιάλιος στην "Καθημερινή", όπου αναφέρει μεταξύ άλλων: «Η εφαρμογή ενός νέου εθνικού σχεδιασμού για τα απορρίμματα, με πιο φιλόδοξους στόχους (σε κάποιες περιπτώσεις πιο προωθημένους και από εκείνους της κοινοτικής νομοθεσίας), σε μια χώρα όπου εξακολουθούν να πετούν τα σκουπίδια σε ρέματα και χωματερές, ήταν εξαρχής δύσκολος (κατά πολλούς ανέφικτος) στόχος.

ΔΗΜΟΣ ΠΥΛΟΥ - ΝΕΣΤΟΡΟΣ 3 εκατ. δάνειο για αποκατάσταση δρόμων

Από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων θα πάρει το δάνειο των 3 εκ. ευρώ, ο Δήμος Πύλου - Νέστορος, για έργα δημοτικής οδοποιίας και αναπλάσεων, για να αποκαταστήσει σοβαρά προβλήματα στο οδόστρωμα από έργα αποχέτευσης και βιολογικών καθαρισμών. Την απόφαση αυτή πήρε προχθές το Δημοτικό Συμβούλιο, αποδεχόμενο την εισήγηση της Οικονομικής Επιτροπής. Οπως αναφέρθηκε, στην πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος προς τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα που διατηρούν υποκαταστήματα στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Πύλου - Νέστορος και στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, να εκδηλώσουν ενδιαφέρον με την κατάθεση προσφορών, για την αναγκαιότητα σύναψης αναπτυξιακού δανείου, κατέθεσαν εμπροθέσμως στο δήμο προσφορές - απαντήσεις το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων και η Εθνική Τράπεζα Ελλάδος. 
Σύμφωνα με όσα τονίστηκαν στην Οικονομική Επιτροπή, η προσφορά της Εθνικής Τράπεζας δεν είναι σαφής, δεν απαντά σε ερωτήματα που τέθηκαν στην πρόσκληση όσον αφορά το ύψος του δανείου, τη διάρκεια, το επιτόκιο κλπ. Η προσφορά του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων κρίθηκε ως σαφής, ολοκληρωμένη και σύμφωνη με την πρόσκληση.

"ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ" 07/09/2016

Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου 2016

Ολα έτοιμα για το «Navarino Challenge»

Λίγες μέρες έμειναν για την κορυφαία διοργάνωση αθλητικού τουρισμού «Navarino Challenge» που επιστρέφει για 4η συνεχή χρονιά στη Μεσσηνία και την Costa Navarino από τις 9 έως και τις 11 Σεπτεμβρίου.
Το «Navarino Challenge» αναμένεται να κεντρίσει το ενδιαφέρον όλου του φίλαθλου κόσμου, που θα έχει την ευκαιρία να αθληθεί και να διασκεδάσει χωρίς ανταγωνισμό με περισσότερες από 15 δραστηριότητες (για όλη την οικογένεια), στην Πύλο και την Costa Navarino.
Για τρίτη μάλιστα, συνεχή χρονιά, αθλητές και διοργανωτές θα κινηθούν με την ασφάλεια και τους αποδοτικούς κινητήρες των αυτοκίνητων της Ford Motor Ελλάς AEBE, επίσημου υποστηρικτή του «Navarino Challenge».

Υπάλληλος του Νοσοκομείου Καλαμάτας άρπαξε 462.000 ευρώ

2
Εισαγγελέας μπαίνει στο Νοσοκομείο της Καλαμάτας για γιγαντιαίο έλλειμμα που εντόπισαν οι ελεγκτικές Αρχές στο ταμείο του νοσηλευτικού ιδρύματος. Περίπου μισό εκατομμύριο ευρώ έκανε φτερά, όπως διαπίστωσαν ειδικοί ελεγκτές Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης (ΓΕΔΔ). Σε πόρισμα-καταπέλτη, το οποίο παρουσιάζει «Το Βήμα», ο επί εικοσαετία ταμίας του νοσοκομείου φέρεται να ιδιοποιήθηκε παρανόμως ποσό που ανέρχεται σε 462.375,83 ευρώ.


Πρόκειται για το άθροισμα χρηματικών ποσών τα οποία καταβλήθηκαν από διάφορα ασφαλιστικά ταμεία για νοσήλια κ.λπ. προς το Νοσοκομείο Καλαμάτας, εισπράχθηκαν και δεν αποδόθηκαν στο νοσηλευτικό ίδρυμα, αλλά σύμφωνα με τη διενεργηθείσα έρευνα φαίνεται ότι παρακρατήθηκαν από τον υπόλογο ταμία. Η έκθεση ελέγχου - ΕΔΕ (ένορκη διοικητική εξέταση) που συντάχτηκε τον Αύγουστο διαβιβάζεται τόσο στην Εισαγελία Πρωτοδικών Καλαμάτας για απόδοση ποινικών ευθυνών όσο και στο Σώμα Επιθεωρητών Υπηρεσιών Υγείας και Πρόνοιας (ΣΕΥΥΠ) και στο Ελεγκτικό Συνέδριο για καταλογισμό σε βάρος του υπόλογου υπαλλήλου.

COSTA NAVARINO ΚΑΙ GRACE ΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΙ Βίλες πολυτελείας σε Πύλο και Ανάληψη

Η ναυαρχίδα του τουρισμού στη Μεσσηνία, η Costa Navarino, ετοιμάζεται για το επόμενο άλμα στον τομέα του τουριστικού real estate με την κατασκευή και πώληση πολυτελών κατοικιών. Πρόκειται για το «Navarino Residences» που απευθύνεται σε υποψήφιους αγοραστές με ανεβασμένο βαλάντιο σε όλο τον κόσμο, που επιθυμούν να απολαύσουν το μαγευτικό περιβάλλον της μονάδας σε δικά τους σπίτια. 
Σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχει αρκετό ενδιαφέρον μεταξύ όσων έχουν πληροφορηθεί για το πρόγραμμα, κάτι που αναμένεται να ενταθεί όταν αρχίσουν τα έργα, που υπολογίζεται να ξεκινήσουν προς το τέλος του χρόνου. 
Σε πρώτη φάση θα δημιουργηθούν πολυτελείς βίλες από 320 τ.μ. έως 800 τ.μ. σε οικοπεδικούς χώρους από 1,5 έως 3 στρέμματα. Εκτός από τις κατοικίες που θα κατασκευάσει η ΤΕΜΕΣ, οι ιδιοκτήτες θα μπορούν με τους κανόνες της εταιρείας να προσαρμόσουν τα σπίτια στο δικό τους ύφος. Οι βίλες θα κατασκευαστούν στους λοφίσκους του ξενοδοχειακού συγκροτήματος ή δίπλα στην παραλία για να καλύπτουν όλες τις προτιμήσεις! 

«Grace Kalamata» 
Μια ακόμα μεγάλη μονάδα βρίσκεται στην φάση έναρξης της κατασκευής της. Ο όμιλος Libra Group της οικογένειας Λογοθέτη με τα «Grace Hotels», που λειτουργούν ήδη σε Μύκονο και Σαντορίνη έχει προγραμματίσει την έναρξη της λειτουργίας του «Grace Kalamata» το 2017 στην Ανάληψη της Μεσσήνης, επένδυση ύψους 80 εκατ. ευρώ που περιλαμβάνει, εκτός της νέας ξενοδοχειακής μονάδας των 125 δωματίων και σουιτών, 40 βίλες, τριών, τεσσάρων ή πέντε υπνοδωματίων υψηλών προδιαγραφών με θέα τον Μεσσηνιακό Κόλπο και τον Ταΰγετο.

"ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ" 06/09/2016

Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου 2016

Φυλάκιση ενός έτους στον αντιδήμαρχο Πύλου-Νέστορος για τη φωτιά στη χωματερή


Σε ποινή φυλάκισης ενός έτους με 3ετή αναστολή καταδικάστηκε χθες για ρύπανση και υποβάθμιση περιβάλλοντος ο αντιδήμαρχος Πύλου-Νέστορος, Ιωάννης Σαρδέλης, από το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Καλαμάτας, ενώ του αναγνωρίσθηκε το ελαφρυντικό ότι με πράξεις του προσπάθησε να άρει τις συνέπειες.
Παράλληλα, το δικαστήριο διέταξε, έπειτα από πρόταση της εισαγγελέως Έδρας, την επιστροφή της δικογραφίας στον εισαγγελέα Πρωτοδικών, ώστε να διερευνηθούν τυχόν ευθύνες της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του εργολάβου που έχει αναλάβει την αποκατάσταση του ΧΑΔΑ στον «Άγ. Νικόλαο» Πύλου.
Πάντως, μετά την έκδοση της απόφασης και αφού κατατέθηκε έφεση, ο δήμαρχος  Πύλου-Νέστορος, Δημήτρης Καφαντάρης, μιλώντας στο «Θάρρος», είπε ότι είναι σεβαστή, αλλά οι ευθύνες δεν ανήκουν στο Δήμο, ενώ ως άμεσο υπεύθυνο υπέδειξε τον εργολάβο, ο οποίος, όπως τόνισε, εγκατέλειψε το έργο στο ΧΑΔΑ χωρίς να λάβει μέτρα.

Η ΜΕΣΣΗΝΙΑ «ΜΑΝΑ» ΚΟΡΥΦΑΙΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ Από τον Αλ. Κουμουνδούρο στον Προκόπη Παυλόπουλο

Εκατόν πενήντα χρόνια από τότε που ο πρώτος Μεσσήνιος πρωθυπουργός Αλέξανδρος Κουμουνδούρος σχημάτισε την πρώτη κυβέρνησή του (2 Μαρτίου 1865), γίνονται τα αποκαλυπτήρια της προτομής του στην Καλαμάτα. Θα τα κάνει ο σημερινός Μεσσήνιος Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος που ξεκίνησε την πορεία του προς την κορυφή ως γενικός γραμματέας της Προεδρίας της Δημοκρατίας επί του πρώτου μεταπολιτευτικού Προέδρου - επίσης Μεσσήνιου - Μιχαήλ Στασινόπουλου.

Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου 2016

Με 140 πακέτα αφορολόγητα τσιγάρα στη Μεθώνη

Μία 56χρονη συνελήφθη το απόγευμα της Τρίτης στη Μεθώνη. Αστυνομικοί της Ασφάλειας Καλαμάτας μετά από έρευνα στο σπίτι της βρήκαν και κατέσχεσαν 140 πακέτα τσιγάρων, τα οποία δεν έφεραν την ενδεικτική ταινία φόρου κατανάλωσης. Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Καλαμάτας.

Στο αυτόφωρο για τα σκουπίδια ο αντιδήμαρχος Πύλου

Στο Αυτόφωρο Τριμελές της Καλαμάτας οδηγήθηκε χθες το μεσημέρι, ο αντιδήμαρχος Πύλου - Νέστορος, αρμόδιος για την καθαριότητα, Γιάννης Σαρδέλης, ως υπεύθυνος για τη φωτιά στη χωματερή του "Αγίου Νικολάου", που καίει πάνω από μία εβδομάδα. 
Το δικαστήριο, μετά από αίτημα της δικηγόρου του αντιδημάρχου, ανέβαλε τη δίκη για σήμερα στη 1.30 το μεσημέρι (η δικηγόρος είχε ζητήσει μεγαλύτερη αναβολή για την Παρασκευή ή την ερχόμενη Δευτέρα) και αποφάσισε την άρση της κράτησής του. Η σύλληψη του αντιδημάρχου και η παραπομπή του στο αυτόφωρο έγινε μετά την προχθεσινή αυτοψία του Τμήματος Περιβάλλοντος της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας και την ενημέρωση του εισαγγελέα Καλαμάτας. 
Η φωτιά εξακολουθεί να καίει τα σκουπίδια και υπάρχουν έντονοι καπνοί μετά από 10 ημέρες και ιδιαίτερα όταν έχει δυνατό αέρα, η κατάσταση είναι αποπνικτική και δεν μπορεί να πλησιάσει κανείς, πολύ περισσότερο τα άτομα που ρίχνουν χώμα για να σβήσει η φωτιά.