Τρίτη 14 Οκτωβρίου 2008

ΞΕΚΙΝΩΝΤΑΣ ΜΕ «ΦΙΛΕΤΟ» 1.000 ΣΤΡΕΜΜΑΤΩΝ Τουριστικό χωριό από τον Ρέστη στην Μπούκα

image

Στα χέρια του μεγαλοεφοπλιστή Βίκτωρα Ρέστη περνάει, κατά πάσα πιθανότητα, το “φιλέτο του Μεσσηνιακού” στη Μπούκα Μεσσήνης, προκειμένου να αναπτυχθεί ένα μεγάλο σχέδιο για “τουριστικό χωριό”. Σύμφωνα με πληροφορίες, εκπρόσωποι του επιχειρηματία έχουν προχωρήσει σε κατ’ αρχήν συμφωνίες με ιδιοκτήτες μεγάλων εκτάσεων καταβάλλοντας και μέρος του τιμήματος. Πρόκειται κατ’ αρχήν για περίπου 1.000 στρέμματα παραθαλάσσιας γης, ενώ από τις κινήσεις πιθανολογείται ότι επιδιώκεται να συγκεντρωθεί ενιαία έκταση που πλησιάζει τα 2.500 στρέμματα. Ανθρωποι που γνωρίζουν τα σχέδια μιλούν για πολύ μεγάλη επένδυση, αλλά δεν γίνεται ακόμη καμία ανακοίνωση προκειμένου να αντιμετωπιστούν κάποια γραφειοκρατικά προβλήματα. Από τη μια πλευρά υπάρχει το ζήτημα ορισμού του αιγιαλού στην περιοχή και από την άλλη κληρονομικές τακτοποιήσεις ορισμένων ιδιοκτητών.
Πρέπει να σημειωθεί ότι για την ίδια έκταση υπήρξε πριν από μήνες συμφωνία ιδιοκτητών με τον καπετάν Βασίλη Κωνσταντακόπουλο, είχαν δοθεί μάλιστα και προκαταβολές αλλά το σχέδιο δεν καρποφόρησε καθώς, όπως φαίνεται, έγιναν μεγαλύτερες προσφορές σε ιδιοκτήτες.
Η είδηση κυκλοφόρησε τις προηγούμενες ημέρες στη Μεσσήνη σε μια προσπάθεια βολιδοσκόπησης και της κατάστασης, καθώς μια τέτοια εξέλιξη αλλάζει ριζικά το τοπίο στην ευρύτερη περιοχή και ασφαλώς επηρεάζει τους σχεδιασμούς με το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο.
Πρέπει να σημειωθεί ότι οι επιχειρηματικές κινήσεις του κ. Ρέστη έχουν προκαλέσει ποικίλες συζητήσεις σε οικονομικούς κύκλους στη χώρα, αλλά μέχρι τώρα δεν είχε κινηθεί στο χώρο της κτηματαγοράς και των τουριστικών επενδύσεων. Σε ηλικία λίγο μεγαλύτερη των 40 χρονών, θεωρείται ως ένας από τους μεγαλύτερους Ελληνες εφοπλιστές αφού διαθέτει 70 πλοία (όχι όμως με ελληνική σημαία). Θεωρείται από τους μεγάλους παίκτες του Χρηματιστηρίου Αθηνών με συμμετοχή σε πολλές εισηγμένες εταιρείες. Κατέχει το 10% του εταιρικού σχήματος που αγόρασε την Μάντσεστερ Σίτι. Μπαίνει δυναμικά στο χώρο των μέσων ενημέρωσης κατέχοντας πλέον του 10% του ΔΟΛ, ενώ αγόρασε το ραδιόφωνο του Sportime, ετοιμάζει να βγάλει στον αέρα το MTV Greece και διαπραγματεύεται με αθηναϊκούς και περιφερειακούς τηλεοπτικούς και ραδιοφωνικούς σταθμούς. Είναι και τραπεζίτης κατέχοντας το 51% της First Bussines Bank (το υπόλοιπο ανήκει στην ΑΤΕ) και δραστηριοποιείται και στον τομέα των μεταφορών. Συμμετέχει ακόμη με σημαντικό ποσοστό στη Multirama. Στο ναυτιλιακό τομέα συμμετέχει ακόμη σε δύο εταιρείες εισηγμένες στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης και η αξία του στόλου του υπολογίζεται ότι υπερβαίνει τα 6 δισ. δολάρια. Η ναυτιλιακή οικογενειακή εταιρεία Enterprises Shipping ιδρύθηκε το 1974 από τον πατέρα του Σταμάτη Ρέστη, ο οποίος έζησε για πολλά χρόνια στη Νότια Αφρική και πέθανε το 2004. Πριν το θάνατό του είχε εμφανιστεί ως ένας από τους υποψήφιους αγοραστές της Ολυμπιακής, σε μια από τις απόπειρες ιδιωτικοποίησης.

"ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ" 14/10/2008

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου