Τρίτη 14 Οκτωβρίου 2008

Συνάντηση για τη μελέτη Ριζόμυλος - Πύλος - Μεθώνη

image

Συνάντηση με αντικείμενο την υπογραφή της σύμβασης για τη μελέτη του δρόμου Ριζόμυλος-
Πύλος-Μεθώνη θα έχει αύριο το μεσημέρι στις 12, στην Αθήνα, ο νομάρχης Μεσσηνίας Δημήτρης Δράκος με τον διευθυντή μελετών του ΥΠΕΧΩΔΕ Θεόδωρο Πανουτσόπουλο. Τη σχετική ανακοίνωση έκανε ο νομάρχης στη χθεσινή του συνάντηση με τους δημοσιογράφους, σημειώνοντας ειδικότερα και τα εξής: «Παλέψαμε 2 με 3 χρόνια για να εξασφαλισθούν τα κονδύλια, να γίνει η δημοπράτηση της μελέτης και αυτή τη στιγμή δεν έχει εκδοθεί ακόμα το πρακτικό αξιολόγησης των μελετητικών ομάδων που εκδήλωσαν ενδιαφέρον. Αυτό είναι αναγκαίο να γίνει τάχιστα για να προβούν στην υπογραφή της σύμβασης. Είναι σαφές ότι χρήματα υπάρχουν και έχουν ήδη εξασφαλιστεί για την ολοκληρωμένη αντιμετώπιση του ζητήματος, όμως πρέπει να δούμε και τον ορίζοντα το χρονικό που θα θέτει η σύμβαση για αυτό το θέμα. Και ασφαλώς θα ζητήσω, η πρώτη επίσκεψη -μετά την υπογραφή της σύμβασης- της μελετητικής ομάδας και της Διεύθυνσης Μελετών του ΥΠΕΧΩΔΕ, να γίνει και παρουσία και των δικών μας υπηρεσιών και των αυτοδιοικητικών παραγόντων, για να πούμε και την δική μας άποψη».
Εξ άλλου, ο Δ. Δράκος γνωστοποίησε χθες ότι πολύ γρήγορα θα ξεκινήσει και η διαδικασία της μελέτης για το δρόμο Σουληναρίου- Κρεμμυδίων-Κορυφασίου, με στόχο να παρακάμπτονται οι οικισμοί που ο σημερινός άξονας διασχίζει. Πρόσθεσε δε ότι παράλληλα με
την έναρξη της εκπόνησης μελέτης το θέμα θα έλθει προς συζήτηση στο Νομαρχιακό Συμβούλιο. Ο νομάρχης εξήγησε ότι το περασμένο Σάββατο το πρωί, ο ίδιος - συνοδευόμενος από επιτελείο μηχανικών της ΝΑΜ- επισκέφθηκε την περιοχή των Κρεμμυδίων, όπου είχε συνεργασία με το δήμαρχο Χιλιοχωρίων Παναγιώτη Δαρσακλή και προέδρους Τοπικών Συμβουλίων χωριών από όπου διέρχεται ο άξονας αυτός. Αναφερόμενος λεπτομερέστερα στην πιο πάνω συνάντηση σημείωσε: «Εχει ωριμάσει ήδη το τεθέν και από εμάς παλαιότερα αίτημα, αλλά τίθεται πλέον και από τη δημοτική αρχή των Χιλιοχωρίων και της Πύλου, να υπάρξει μια αναβάθμιση του οδικού αυτού άξονα. Κυρίαρχο αίτημα είναι η δίοδος του άξονα έξω από τους οικισμούς. Γνωρίζετε ασφαλώς το μέγα πρόβλημα διέλευσης του δρόμου αυτού μέσα από τα Κρεμμύδια, από τρεις οικισμούς τουλάχιστον, με δύσκολη χωροθέτηση αλλά και οικιστική συγκρότηση, με προβλήματα οργάνωσης του οικισμού και επομένως τεράστια προβλήματα διέλευσης του άξονα και των παροικούντων στην όλη περιοχή.
Από την περιοχή του Ρωμανού, της Τραγάνας, της Γιάλοβας μέχρι και την περιοχή των Κρεμμυδίων. Δεσμευτήκαμε, λοιπόν, ότι πολύ γρήγορα θα ξεκινήσουμε τη διαδικασία της μελέτης και θα φέρουμε το ζήτημα στο Νομαρχιακό Συμβούλιο για να αντιμετωπιστεί ο άξονας αυτός, ο οποίος είναι περίπου 12 χιλιόμετρα. Υπάρχουν δυνατότητες να προσεγγίσουμε το θέμα και εκτός οικισμού αλλά διαμορφώνεται και ένα γενικότερο κοινωνικό αίτημα, πέραν των δημοτικών αρχών, για το ζήτημα αυτό. Ηδη κάνω επαφές να εξασφαλίσουμε και τη χρηματοδότηση για την μελέτη του άξονα. Δεν ξέρουμε ακόμη το ύψος, ήδη έχουν πάρει εντολή η Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών και το Τμήμα Μελετών για να κάνουν την πρώτη προσέγγιση για να μας προσδιορίσουν το ποσό».
Β.Γ.Μ. "ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ" 14/10/2008

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου