Τρίτη 14 Οκτωβρίου 2008

Η 181η επέτειος της Ναυμαχίας του Ναβαρίνου

Η 181η επέτειος της Ναυμαχίας του Ναβαρίνου θα εορταστεί τη Δευτέρα 20 Οκτωβρίου στην Πύλο. Οι εκδηλώσεις θα ξεκινήσουνστις 9.30 το πρωί με παράταξη των σημαιών Ελλάδας, Αγγλίας, Γαλλίας και Ρωσίας στην πλατεία Τριών Ναυάρχων και έπαρσή τους από τον δήμαρχο Πύλου. Στις 10.15 θα τελεστεί δοξολογία στο Μητροπολιτικό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου, στην οποία θα προστεί ο μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος.
Στη συνέχεια θα αναπεμφθεί επιμνημόσυνη δέηση στο μνημείο Τριών Ναυάρχων και θα ακολουθήσει κατάθεση στεφάνων. Τον πανηγυρικό της ημέρας θα εκφωνήσει ο αντιναύαρχος, επίτιμος Α‘ υπαρχηγός του Λιμενικού Σώματος, Πελοπίδας Αγγελόπουλος, με θέμα “Ναυμαχία του Ναβαρίνου“. Η παρέλαση των σχολείων και των στρατιωτικών τμημάτων θα ξεκινήσει στις 11.15 τοπρωί ενώ μισή ώρα αργότερα οι επίσημοι θα επιβιβαστούν σε πλωτά μέσα και θα μεταβούν στα νησιά Φανάρι, Σφακτηρία και Χελωνήσι όπου βρίσκονται αντίστοιχα τα μνημεία των Γάλλων, Ρώσσων και Αγγλων πεσόντων όπου επίσης θα αναπεμφθούν επιμνημόσυνες δεήσεις και θα κατατεθούν στεφάνια.Στη 1.30 μ.μ. ο νομάρχης Μεσσηνίας και ο δήμαρχος Πύλου θα παραθέσουν γεύμα στους επίσημους προσκεκλημένους. Στις 17.45 οι εκδηλώσεις θα ολοκληρωθούν με παραδοσιακούς χορούς από τοπικά συγκροτήματα στην πλατεία Τριών Ναυάρχων.
"ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ" 14/10/2008

1 σχόλιο:

  1. ΝΑ ΚΑΛΕΣΕΤΕ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ!ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΟΔΕΧΤΕΙ ΤΗΝ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ...!...ΒΛΕΠΕΙΣ Η ΕΠΕΤΕΙΟΣ ΔΕΝ ΔΙΝΕΙ ΧΡΗΜΑ...ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΔΕΧΘΕΙ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ...!

    ΑπάντησηΔιαγραφή