Τρίτη 10 Φεβρουαρίου 2009

Ξέρετε πού είναι η ΠΟΤΑ;

Εάν είσαι αναντάμ-παπαντάμ Πύλιος, έχεις γεννηθεί και μεγαλώσει σ‘ αυτόν τον παραδεισένιο τόπο που γεννήθηκε και μεγάλωσε ο πατέρας σου και στη συνέχεια μεγαλώνουν και τα παιδιά σου, ζεις στο Ναβαρίνο, ενδιαφέρεσαι λιγάκι για τα κοινά ως πολίτης, ρίχνεις και κάνα παραγάδι σκαθαρωτό για σαργούς στην ξέρα του “μπάρμπα-Σταμάτη“, χαίρεσαι και το καυχιέσαι άμα σου κλωσήσει καμιά κότα στο χτήμα όπου μετά το εξάμηνο τον αλανιάρη κόκκορα θα τον φας με χυλοπίτες στου Παρασκευά την ταβέρνα στο Σχοινόλακκα με την παλιοπαρέα σου... κι ύστερα από τις ρομαντικές αυτές στιγμές διαβάζεις την αλληλογραφία Καρατζαφέρη - Γαϊτανάρου σχετικά με την ΠΟΤΑ, που είναι βέβαιο ότι αμφότεροι δεν γνωρίζουν την περιοχή όπου πραγματοποιείται η επένδυση (γιατί αν γνώριζαν κάτι θα ‘γραφαν για τον καρόδρομο που οδηγεί σ‘ αυτή), καταλήγεις στο συμπέρασμα για άλλη μια ακόμα φορά: “Τι ρηχός είναι ο κόσμος“... Γιομάτος χαρά πάντως θα είναι ο Λυκούργος που του απάντησε πρόεδρος κόμματος. Τώρα όσο για τον Καρατζαφέρη, που ξέρει να κοσκινίζει, έχω μια πληροφορία ασφαλή αλλά θέλει διασταύρωση: Ο καπετάν Βασίλης έχει βαφτίσει ένα παιδί στην Ταϊλάνδη στις 16/6/66 στις 6 το απόγευμα σ‘ ένα χωριό 60 χιλιόμετρα βορείως της πρωτεύουσας Μπανγκόκ και του ‘δωσε το όνομα “Διαβό“. Σήμερα ο μπατζανάκης του κουνιάδου του παιδιού αυτού είναι αρραβωνιασμένος με την εγγονή του σεΐχη Γιαμανί. Πρόκειται να παντρευτούν και επέλεξαν για κουμπάρο τον αρχικαπετάνιο της
“Costamare”. Γιατί; Εκείνο όμως που θέλει πολύ “κοσκίνισμα“ είναι το γεγονός ότι ο γάμος θα τελεστεί στις 16/6 τρέχοντας έτους στο Διαβολίτσι. Διαβολικές συμπτώσεις - ή κρύβεται κάτι από πίσω; Τέλος, επειδή ο Καρατζαφέρης γνωρίζει από δημοσιογραφία και μάλιστα έδωσε συγχαρητήρια στα αντανακλαστικά του Τύπου, είναι βέβαιο ότι η “Ε“, εκ του γεγονότος ότι έχει αντανακλαστικά (το ‘πε ο Καρατζαφέρης), θα βρει τι κρύβεται πίσω απ‘ τον σκοτεινό αυτό γάμο.
Τάκης Αλεξάκης "ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ" 09/02/2009

Σας παρακαλώ βοηθήστε με. Αρχίζω και έχω πρόβλημα με το μυαλό μου. Δεν μπορώ να κατανοήσω τι θέλει να πει ο ποιητής (Αλεξάκης) και το φέρνω βαρέως. Αν κάποιος μπορέσει και τον μεταφράσει θέλω τη μετάφραση.

 Γιατί να μη μπορώ και εγώ να καταλάβω αυτά τα βαθιά νοήματα  του Τάκη; Γιατί να μην μπορώ να τον παρακολουθήσω στα δύσκολα μονοπάτια του μυαλού του; Θα είναι ο καθαρός αέρας του κάστρου (εκεί που "λιάζει ακαμάτης τ’ αχαμνά του" που λέει και ο Καββαδίας)  που του δίνει αυτή τη λάμψη στο γράψιμό του.

 

Κώστας…

27 σχόλια:

  1. Οταν θα έχει γίνει και το δεύτερο τερατούργημα, απέναντι από το κάστρο, θα μπορεί να το ...απολαμβάνει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο άξεστος Έλληνας -Πύλιος ή άλλος- πάντα ήταν γιά το εύκολο χρήμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. μακαρι ολοι εσεισ που δεν θελετε τιποτα για την πιο πουριτανικη κοινωνια τησ ελλαδας να μπορουσατε να δειτε και λιγο πιο περα απο αυτο.ακομα και να μην δουλεψει ρε φιλε ποτε τα μαγαζια γεμιζουν και εχει δουλεια και το τελευταιο μαγαζι απο αυτο το εργο η μηπως να περιμενουμε απο εσας να κανετε κατι για τη πυλο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. υπαρχει ενα ρητο με κατι σακουλια και καποιον αμφιγγανο για τους σχολιαζοντες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Θεωρώ φίλε μου τον εαυτό μου σαν έναν από αυτούς που πίστεψαν στην ΠΟΤΑ και βοήθησα, με εκείνη τη λίγη βοήθεια που μπορούσα να προσφέρω σαν αντιδήμαρχος Πύλου (1995-8), για να ξεκολλήσει η επένδυση. Δεν διεκδικώ δάφνες αλλά προσμένω για κάτι μεγάλο που θα πάει την περιοχή μπροστά.

    Κώστας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. τοτε απαντηστε σε αυτον που το αποκαλει τερατουργημα εκτοσ αν σας πειραζει ο αποδεκτης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Εγώ έχω ονοματεπόνημο φίλε μου. Δεν θα κάθομαι να απαντάω σε κάθε ανώνυμο σχολιαστή. Ας γράψει το όνομά του και μετά θα του απαντήσω για να ξέρω αν έχει και σκοπιμότητα αυτό που γράφει. Δεν κατάλαβα επίσης τι ανοσιούργημα εννοεί απέναντι από το κάστρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Κώστα, μια χαρά θα φαίνονται απο το κάστρο τα κτίρια και οι διαμορφώσεις της ΠΟΤΑ Πύλου. Εσυ εκτιμάς ότι είναι για καλό, πολλοί Μεσσήνιοι εκτιμάμε ότι η περιοχή θα πάθει μεγάλο χουνέρι. Καμιά σκοπιμότητα εκτός απο την αγάπη για τον τόπο μας.Να σημειώσω ότι εύχομαι να έχεις εσυ δίκιο.

    Δεκάδες φορές έχω δώσει πόστ σου στην Kαλύβα, ας αφήσω και γω ένα link

    http://panosz.wordpress.com/2009/01/03/gialova-20/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Δεν καταλαβαίνω τον αρνητισμό σας.Γιατί όλα θέλετε να τα βλέπετε μαύρα; Γιατί προσπαθείτε να ακυρώσετε τα πάντα; Μάλωσα με πολλούς φίλους που δεν ήθελαν τις ανεμογεννήτριες στον Αι-Νικόλα. Και εκεί επικαλούνται διάφορα, ανόητα για μένα, επιχειρήματα μόνο και μόνο για να πουν ΟΧΙ. Για να έχουν (έχουμε) τις ανέσεις που απορρέουν από τον ηλεκτρισμό πεθαίνουν από καρκίνο οι κάτοικοι της Μεγαλόπολης και των άλλων περιοχών που δουλεύουν τα εργοστάσια με λιγνίτη και αυτοί μιλούν για αισθητική και ότι τα μεταναστευτικά πουλιά θα "τρακάρουν" με τις ανεμογεννήτριες. Και άλλα επιχειρήματα που τα θεωρώ δευτερεύουσας σημασίας μπροστά στο όφελος από αυτές. Έλεος πια. Δεν είναι βλάκες οι Ισπανοί, οι Πορτογάλοι, οι Γάλλοι, οι Γερμανοί που αναπτύσσουν φωτοβολταϊκά και ανεμογεννήτριες για να απαλλαγούν, όσο το δυνατό περισσότερο, από το πετρέλαιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Κώστα, στο θέμα των ανεμογεννητριών συμφωνώ απόλυτα μαζί σας. Είναι τόσο μεγάλο το όφελος που δε χωράει συζήτηση.

    Για το θέμα της ΠΟΤΑ, η ζωή θα δείξει. Η κοινή λογική λέει ότι ένα τόσο ντελικάτο οικοσύστημα δε μπορεί να σηκώσει, δυο θηρία με την περιοχή Natura στη μέση. Εγινε ότι έγινε στο Ρωμανού, πρέπει να γίνει και στην Πύλο; Και στο Ρυζόμυλο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Χαίρομαι που συμφωνείς για τις ανεμογεννήτριες. Ελάχιστοι συμφωνούν μαζί μας. Όσο για την ΠΟΤΑ νομίζω ότι είναι μια πάρα πολύ προσεγμένη επένδυση που θα έχει αποφύγει τα λάθη που έγιναν σε άλλες περιοχές στην Ελλάδα αλλά και στην Ευρώπη. Θεωρώ ότι θα είναι απόλυτα ενταγμένη στο οικοσύστημα. Αυτή μου η αισιοδοξία πηγάζει και από τα σχέδια που έχω δει. Σε τελευταία ανάλυση οι άνθρωποι που θα αποτελέσουν τους πελάτες της επένδυσης είναι πιστεύω υψηλής αισθητικής που δεν θα πήγαιναν κάπου που το τοπίο έχει κακοποιηθεί. Δεν θέλω να κάνω σχόλια για την αισθητική των ανθρώπων γενικά γιατί είναι πολύ προσωπικό θέμα για τον καθένα.
    Επειδή έχω μια μικρή ενασχόληση με το γκολφ και επειδή έχω κουβεντιάσει με παίκτες, που προσπαθούν να παίξουν γκολφ στη Γλυφάδα, αυτοί ισχυρίζονται ότι αν δεν υπάρχει μια "πιάτσα" από 3-4 γήπεδα τίποτα δεν εξασφαλίζει την βιωσιμότητα της επένδυσης. Και αυτό γιατί θέλουν εναλλαγή γηπέδων. Φέρνουν σαν παράδειγμα την Κέρκυρα, τη Ρόδο και την Κρήτη που υπάρχει από ένα γήπεδο και που δεν έχουν να παρουσιάσουν κάτι αξιόλογο.
    Ξέρεις τι με ενοχλούσε όμως σε όλη την ιστορία με τους γκόλφερς; Όταν οργάνωναν εκδρομή για να πάνε να παίξουν στα γήπεδα της Τουρκίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Φιλε Κωστα τις θελαμε πολλοι ανθρωποι τις ανεμογεννητριες και ακομα θεωρουμε πως πρεπει να φτιαχτουν. Οι αγαπητοι δημαρχαιοι ομως μετα τα ταξιδια τους στην Ισπανια (που μαλλον ηταν για διακοπες) αποφασισαν να μην προχωρησουν στην κατασκευη τους. Πιθανον ειναι ευχαριστημενοι με το καθαριστικο μηχανοκινητο οχημα που αγορασαν και με το οποιο φιγουραρουν σαν μπαστουνοβλαχοι στον τοπικο τυπο. Το ιδιο θα κανουν και με τα γκολφ???? Ξαφνικα ολοι οι Μεσσηνιοι αφησαμε τις ελιες και τη σταφιδα και γιναμε γκολφερς??? Εσεις που ξεπουλατε τον τοπο και το νερο και ολα τα αγαθα του τοπου στους ξενους λομπιστες και γκολφιαδες μακαρι να μην ερθει η στιγμη που θα καταριεστε για την σταση που κρατατε τωρα. Μακαρι....

    ΑΦΡΙΚΑΝΙΚΟΣ ΧΑΜΑΙΛΕΟΝΤΑΣ ΠΡΟΣ ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Δεν νομίζω να είναι πολλοί αυτοί που συμφωνούν στην εγκατάσταση των ανεμογεννητριών. Δεν διαπίστωσα κάτι τέτοιο στη συζήτηση-παρωδία που έστησε ο δήμαρχος για να δικαιολογήσει το ταξίδι του στην Ισπανία.
    Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί κάθε ιδιωτική επένδυση είναι ξεπούλημα. Όσο για το νερό, πιστεύω ότι θα γίνει ορθότερη διαχείρισή του και θα αξιοποιήσουμε σωστότερα υπόγεια και επιφανειακά νερά.
    Να πω και κάτι άλλο; Εμπιστεύομαι τον καπετάνιο. Θεωρώ ότι είναι έντιμος άνθρωπος και δεν έρχεται για να ρημάξει αλλά για να αναπτύξει τον τόπο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ΟΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΠΟΥ ΤΕΤΟΙΕΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΔΕΝ ΔΟΥΛΕΨΑΝ ΠΟΤΕ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΕ ΝΗΣΙΑ ΟΠΟΩΣ Η ΜΥΤΙΛΗΝΗ.ΜΟΝΟ Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Ο ΙΔΙΟΣ ΞΕΡΕΙ ΑΝ ΘΑ ΔΟΥΛΕΨΕΙ Η ΠΟΤΑ.ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΩΦΕΛΕΙ ΤΑ ΕΙΣΠΡΑΤΕΙ Η ΜΙΚΡΗ ΜΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑ.ΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΓΗΣ ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΤΙ ΣΤΗΝ ΖΩΗ ΤΟΥΣ ΓΙΑΤΙ ΑΝ ΠΕΡΙΜΕΝΑΝΑ ΝΑ ΕΙΣΟΔΕΥΟΥΝ ΧΑΗΚΑΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. ΞΕΡΕΙΣ ΡΕ ΚΕΝΟΣΟΦΕ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ ΤΟΝ ΠΟΙΗΤΗ?ΔΙΟΤΙ ΑΠΟΦΟΙΤΗΣΕΣ ΤΗΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΡΙΕΡΑ ΩΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΣ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΚΑΤΑΦΕΡΕΣ ΗΤΑΝ ΝΑ ΠΟΥΛΑΣ ΦΑΚΕΣ ΣΤΟ ΜΠΑΚΑΛΙΚΟ ΤΟΥ ΠΑΤΕΡΑ ΣΟΥ ,ΠΟΥ ΤΕΛΙΚΑ ΟΥΤΕ ΑΥΤΟ ΚΑΤΑΦΕΡΕΣ ΓΙΑΤΙ ΕΚΛΕΙΣΕΣ ΤΟ ΜΠΑΚΑΛΙΚΟ.ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΩΤΗ ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΑΣΧΟΛΟΥΜΑΙ ΜΑΖΙ ΣΟΥ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΜΕΣΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥΤΟ ΔΙΟΤΙ ΜΟΥ ΕΧΟΥΝ ΠΕΙ ΟΤΙ ΠΑΣΑΡΕΙΣ ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ ΜΟΥ ΣΤΟ BLOG ΣΟΥ.ΗΣΟΥΝ ,ΕΙΣΑΙ ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΣΑΙ ΕΝΑΣ ΚΟΠΡΟΣ ΜΕ ΜΟΝΗ ΣΟΥ ΕΝΑΣΧΟΛΗΣΗ ΝΑ ΠΛΗΚΤΡΟΛΟΓΕΙΣ ΣΕ ΕΝΑΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ - ΤΑΚΗΣ ΑΛΕΞΑΚΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Αλεξάκη,
    επειδή έχεις απύθμενο θράσος και επειδή έχεις εκτροχιαστεί τελείως θα σου υπενθυμίσω ότι εγώ δεν φίλησα κατουρημένες ποδιές για να διοριστώ σε καμιά δημόσια υπηρεσία για να μην πεθάνω από τεμπελιά. Θα σου πω επίσης ότι πήρα το μπακάλικο του πατέρα μου και όσο η επιχείρηση ήταν επικερδής το κρατούσα και ήταν τιμή μου και καμάρι μου που ήμουν μπακάλης. Όταν άλλαξαν κάποια πράγματα στην Πύλο υπερασπίστηκα τις επιλογές μου και έκλεισα το μαγαζί. Και πάλι δεν σκέφτηκα να καταφύγω στην εύκολη λύση του Δημοσίου, που θα μπορούσα να το κάνω και να προσφέρω ουσιαστικό έργο όπως είχα μάθει να κάνω 24 χρόνια που δούλεψα. Ξεκίνησα πάλι, στον ιδιωτικό τομέα, να φτιάξω τη ζωή μου από την αρχή.
    Όλοι γνωρίζουν ότι όσο ήμουν καλά- από απόψεως υγείας-δούλευα και μάλιστα σκληρά όπως δεν έχεις δουλέψει ποτέ στη ζωή σου. Μην με αποκαλείς εμένα κόπρο γιατί στη μικρή κοινωνία που ζούμε γνωριζόμαστε όλοι μεταξύ μας. Ξέρουν όλοι ποιος είνα ο Κώστας ο Καραλής και ποιος ο Τάκης ο Αλεξάκης. Ν’ ανάβεις κανένα κερί στον μπάρμπα σου τον Περικλή γιατί θα είχες καταντήσει επαίτης αν δεν μεσολαβούσε για τον διορισμό σου στο υπουργείο πολιτισμού.
    Θα ήθελες να μας πεις μια δουλειά παραγωγική που έχεις κάνει στη ζωή σου; Θα ήθελες να μας πεις με τι ακριβώς ασχολείσαι-εκτός από το να «λιάζεις τα αχαμνά σου» στις λιάστρες του κάστρου όταν δεν το παίζεις «δημοσιογράφος»; Πώς να έχει καλό όνομα αυτό το λειτούργημα όταν δηλώνουν δημοσιογράφοι «τύποι» σαν και εσένα;
    Στην Αθήνα σε ξυπνούσαμε για να φας γιατί διαφορετικά θα είχες εγκαταλείψει τον μάταιο τούτο κόσμο από βαριεστιμάρα.
    Αυτά τα λίγα λοιπόν και μη με προκαλείς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Μιας και μιλάμε για το κάστρο, σε όσους το επισκεφθήκαμε το καλοκαίρι, έκανε απίστευτα άσχημη εντύπωση που στον περίβολο του ναού είχαν φυτέψει κολοκυθιές, ντομάτες, και ότι άλλο ζαρζαβατικό υπάρχει.

    Και επίσης ενώ υπήρχαν, μια κοπέλα στην είσοδο και μια στο εσωτερικό, πληροφορηθήκαμε ότι στο κάστρο έχουν διοριστεί πάνω απο 70 νοματαίοι. Είναι αλήθεια;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Μπορεί να είναι και περισσότεροι από 70. Έχω γράψει για το τι κάνουν μερικοί, να μην το επαναλάβω.Γιατί κάποιοι άλλοι χτυπάνε κάρτα και πάνε και κάνουν και άλλες δουλειές με αποτέλεσμα να δημιουργούν πρόβλημα στους ιδιώτες τεχνίτες και εργάτες γιατί είναι προφανές ότι αφού έχουν εξασφαλίσει το ψωμί τους και πάνε για το κάτι επιπλέον χτυπάνε τις τιμές.Γι' αυτό δεν τους είδατε το καλοκαίρι. Δυστυχώς κανείς δεν έχει καταφέρει να τους βάλει χέρι μέχρι τώρα. Και όπως διαπιστώνετε είναι και προκλητικοί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Αντε τωρα με το ΣΑΜΑΡΑ οχι 70 αλλα 170 γραφειοκρατικα κοπροσκυλα στο καστρο. Οσο για την προστριβη 'ειπε ο γαιδαρος τον πετεινο κεφαλα'. Βαλτε μυαλο και οι δυο σας γιατι δε σας βλεπω καλα.ΟΥΣΤ. Ο τεος οικονομολογος και μπακαλης και μελλοντικος γκολφερ και ο αλλος δημοσιοκαφρος του κωλου που κοπροσκυλιαζει στο ρημαγμενο καστρο της Πυλου. ΣΑΣ ΒΑΡΕΘΗΚΑΜΕ.

    ανωνυμος ο Πυλιος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Ανώνυμε, όταν θα μου αποκαλύψεις το όνομά σου θα σου δώσω το δικαίωμα να μου κάνεις κριτική. Μήπως και εσύ, κρυμμένος στην ανωνυμία σου, "τα λιάζεις" και κατηγορείς τους "τεμπέληδες της εύφορης κοιλάδας" (βλέπε κάστρο)που από 70 μπορεί να γίνουν 170;
    Αν βαρέθηκες ν' ακούς αλήθειες πάρε το κουβαδάκι σου και παίξε πιο κάτω. Έχει και άμμο να βάλεις το κεφάλι σου μέσα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. σωστος ο κυριος...!!! γεμισαμε τεμπεληδες και "βολεμενους εξυπνακιδες".!! κουραστηκαμε να ακουμε τις θεωριες του καθ'ενος κοπριτη που η θα τα "σκιαζει" στο καστρο η στον πλατανο.και ολοι τους ειναι αποτυχημενοι.δεν εχει δημιουργησει κανενας τους τιποτα ποτε ,ουτε για τον εαυτο του.θα φροντισει για την πυλο? ουστ κοπριτες , ουξω απο δω...!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. -Κρυφτείτε στην ανωνυμία σας τυφλοπόντικες και κάντε κριτική. Αν έχετε @@ βγείτε επωνύμως και πέστε ότι έχετε να πείτε. Να δούμε εσείς τι σακούλια κουβαλάτε. Έχω-πριν το έμφραγμα-24 χρόνια σκληρά εργαζόμενος και ασφαλισμένος στο πρώην ΤΕΒΕ. Όταν κάποιοι άλλοι, γυρνούσαν τον κώλο τους στις παραλίες τα καλοκαίρια, για να μην καεί, εγώ από 12 χρόνων έβγαζα μεροκάματο.
    -Το τι έφτιαξα στη ζωή μου το ξέρω εγώ και ή εφορία. Διαχειριστή δεν θα σας βάλω.
    -Το αν και τι έχω κάνει για την Πύλο πάντως δεν το κάνω διαφημιστικό φυλλάδιο. Δεν μ' ενδιαφέρει η γνώμη ανθρώπων που κάνουν κριτική ανωνύμως και εκ του ασφαλούς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. μην τσαντιζεσαι ρε μεγαλε γιατι στην αναρτυση σχολιων εχει και αυτους που επιθυμουν ανωνυμα να συμμετεχουν.Η μηπως νομιζεις πως περιμενουμε να μαθουμε τα νεα της πυλου απο το internet;.ειναι ο μονος τροπος να εκφραζει ο καθενας τισ αποψεις του χωρις φοβο αρκει να μην βριζει. τυφλοποντικες δεν ειμαστε και αν δεν γουσταρεις κλειστο το blog η βαλε μονο επωνυμα να δουμε ποιος θα μπαινει.ΑΝΤΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. -Σου αρέσει ρε φίλε η ανωνυμία; Γουστάρεις να ξέρεις ποιόν έχεις απέναντί σου και να τον κρίνεις χωρίς να μπορεί να κάνει και αυτός το ίδιο;
    -To blog δεν θα το κλείσω γιατί δεν ττο έχω για φιγούρα ούτε για να μπαίνετε και να γράφετε ανώνυμα. Είναι για αυτούς που δεν προλαβαίνουν να ενημερωθούν για τα θέματα της Πύλου και αυτό που με ενδιαφέρει, χωρίς κανένα προσωπικό όφελος, είναι να είναι ενημερωμένοι γι' αυτά που συμβαίνουν στον τόπο μας. Θεωρώ ότι ο ενημερωμένος πολίτης μπορεί να γίνει καλύτερος πολίτης γι' αυτόν και για τον τόπο του. Έχω όμως το δικαίωμα να κάνω κριτική με την υπογραφή μου σε ότι θεωρώ λάθος.
    -Δεν κατάλαβα γιατί φοβάσαι να εκφράσεις επώνυμα τις απόψεις σου. Δεν νομίζω να ένοιωσα ποτέ τέτοιο φόβο, όσο και να το έχω πληρώσει αυτό. Τη δημοκρατία θωρακίζεις όταν εκφράζεις τη γνώμη σου ελεύθερα. Ξέρεις ποιο είναι λάθος; Να προσπαθείς να επιβάλεις την άποψή σου με τη βία και την τρομοκρατία όχι υπογράφοντας αυτό που πιστεύεις αλλά υποχρεώνοντας τον άλλο να το δεχθεί με το έτσι θέλω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. καλα τα σχολια,κ η κριτικη.ειναι καλο να λεμε τις αποψεις μας εστω και ανωνυμα,χωρις ομως γκρινιες κ τσακωμους.επισης ειναι μεγαλη ευκολια να μπορω να ενημερωνομαι για την πυλου μας που αγαπω και ζω με την ευκολια που μου προσφερει το ιντερνετ.και εδω ευχαριστω τον κωστα που μεταφερει τα αρθρα και τα γεγονοτα.
    ενας φιλος παναθηναικος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. ΑΝ ΝΟΜΙΖΕΙΣ ΟΤΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΩ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΚΦΡΑΖΟΝΤΑΣ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΜΟΥ ΑΝΩΝΥΜΑ ΚΑΝΕΙΣ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΟ ΛΑΘΟΣ.ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ Η ΑΝΩΝΥΜΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΔΕΙΞΗ ΑΠΟΧΗΣ ΤΟΥ ΠΡΟΣΩΠΟΥ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΟΥ ΛΟΓΟΥ .ΜΙΛΩΝΤΑΣ ΣΟΒΑΡΑ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ ΟΠΩΣ ΚΑΝΕΙΣ ΕΣΥ ΜΙΛΩΝΤΑΣ ΓΙΑ ΑΡΧΙ.. .ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΑΓΑΠΩ ΤΗΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΠΙΒΑΛΩ ΤΟΝ ΛΟΓΟ ΜΟΥ ΜΕ ΚΑΝΕΝΑ ΒΙΑΙΟ ΤΡΟΠΟ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ.
    ΕΝΑΣ ΦΙΛΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή