Τετάρτη 6 Μαΐου 2009

ΔΙΑΒΗΜΑ ΣΕ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ ΕΝ ΟΨΕΙ ΠΟΤΑ Παρέμβαση Δράκου για το αεροδρόμιο

image

Να επισπευσθούν οι διαδικασίες αναβάθμισης και εκσυγχρονισμού του αεροδρομίου της Καλαμάτας - έργο αυτονόητο, μετά και την οσονούπω έναρξη της λειτουργίας της ΠΟΤΑ στην Πυλία, το Μάιο του 2010- ζητεί ο νομάρχης Μεσσηνίας Δημήτρης Δράκος με επιστολή του προς τον υπουργό Μεταφορών Ευριπίδη Στυλιανίδη.
Είναι σαφές, όπως προκύπτει από την επιστολή, ότι η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση δεν έχει κανέναν λόγο να είναι ευχαριστημένη από τις προτεραιότητες που θέτει η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ) ως προς το αεροδρόμιο της μεσσηνιακής πρωτεύουσας. Πολύ δε περισσότερο από την πρόσφατη -και εξαιρετικά αόριστη- αναφορά της ΥΠΑ στο χρονοδιάγραμμα για τις απαλλοτριώσεις που προβλέπει το master plan με σκοπό τη δημιουργία περίσσειας χώρου για τη στάθμευση περισσότερων αεροσκαφών.
«Η ωριμότητα του αιτήματος για άμεση αναβάθμιση του κρατικού αερολιμένα Καλαμάτας και εκσυγχρονισμό των εγκαταστάσεων και υποδομών του, βρίσκει σύμφωνους τους τοπικούς φορείς, οι οποίοι συνδέουν τη λειτουργία του αερολιμένα με τις αυξημένες τουριστικές επενδύσεις που πραγματοποιούνται στην ευρύτερη περιοχή» επισημαίνει στον υπουργό ο νομάρχης Μεσσηνίας.
«Παρακαλούμε να επισπεύσετε τις διαδικασίες αναβάθμισης κι εκσυγχρονισμού του αεροδρομίου, καθώς και να προχωρήσετε στην προώθηση υλοποίησης του master plan, τόσο για τις απαιτούμενες απαλλοτριώσεις, όσο και για την κατασκευή των αναγκαίων κτηριακών και λοιπών υποδομών» αναφέρει ο Δ. Δράκος απευθυνόμενος στον Ε. Στυλιανίδη. Διευκρινίζει, ειδικότερα, ο Δ. Δράκος ότι ο αερολιμένας Καλαμάτας «αναμένεται να διαδραματίσει πρωταγωνιστικό ρόλο στη διακίνηση του μαζικού τουρισμού, ενόψει της επερχόμενης τουριστικής ανάπτυξης με την τρέχουσα υλοποίηση σημαντικών τουριστικών μονάδων, όπως των ολοκληρωμένων περιοχών τουριστικής ανάπτυξης του ομίλου Βασ. Κωνσταντακόπουλου (ΠΟΤΑ), νέων αυτόνομων ξενοδοχειακών μονάδων υψηλού επιπέδου και πάρα πολλών τουριστικών καταλυμάτων».
Παράλληλα, ο νομάρχης Μεσσηνίας υπενθυμίζει στον Ε. Στυλιανίδη ότι «ο αερολιμένας Καλαμάτας, ευρισκόμενος στην απόληξη δύο κύριων οδικών αξόνων, της Ιονίας Οδού (Ιωαννίνων - Καλαμάτας) και της εθνικής οδού Θεσσαλονίκης - Αθηνών - Καλαμάτας, αναμένεται να καλύψει βασικές ανάγκες των κατοίκων, των επισκεπτών, του τουρισμού και συνδυασμένων μεταφορών» παρατηρώντας ταυτόχρονα ότι «στο προσφάτως ανακοινωθέν από το ΥΠΕΧΩΔΕ σχέδιο του χωροταξικού σχεδιασμού της χώρας μας, προβλέπεται ότι οι αερολιμενικές υποδομές θα αναβαθμιστούν». Καταλήγοντας ο Δ. Δράκος προσθέτει ότι «η κομβική θέση της Καλαμάτας ως νότιας πύλης της χώρας μας και η πλεονεκτική γεωγραφική της θέση, μπορούν να την καταστήσουν νότια πύλη εισόδου της χώρας ως προς τις αραβικές χώρες και τις λοιπές χώρες της Μεσογείου».

Β.Γ.Μ. ”ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ” 06/05/2009

4 σχόλια:

  1. μήπως θα μπορούσατε να μου αναφέρετε το όνομα του αρθρογράφου καθώς θέλω να συμπεριλάβω ένα κομμάτι του άρθρου σε μια εργασία που εκπονώ; σας ευχαριστώ πολύ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή