Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2011

Ευχές της Δημοτικής Αρχής



Ο δήμαρχος και το Δημοτικό Συμβούλιο Πύλου - Νέστορος εύχονται σε όλους τους δημότες και κατοίκους μας, να περάσουν τα φετινά Χριστούγεννα μέσα σε κλίμα θαλπωρής και αγάπης.
Οι οικονομικές συνθήκες που βιώνουμε ως κράτος και ως κοινωνία δεν μας επιτρέπουν φέτος να γιορτάσουμε τη γέννηση του Χριστού με την ίδια ξεγνοιασιά και ευπορία που συνηθίζαμε άλλα χρόνια. Μας δίνεται ωστόσο η ευκαιρία να συνειδητοποιήσουμε άλλα ανεκτίμητα προνόμια, όπως είναι η παρουσία αγαπημένων προσώπων γύρω μας.
Μην ξεχνάμε επίσης ότι υπάρχουν και συνάνθρωποί μας στην ίδια πόλη, χωριό και γειτονιά, που θα βιώσουν, μοναχικά ή φτωχικά, αυτά τα Χριστούγεννα. Ας σταθούμε στο πλευρό τους ως οι δικοί τους συγγενείς και φίλοι, προσφέροντάς τους λίγο περίσσευμα αγάπης, μαζί με ένα πιάτο φαγητό, ένα ρούχο, κάποιο μικρό δώρο, ίσως λίγα χρήματα που θα ανακουφίσουν μία βασική τους ανάγκη.
Αγαπητές φίλες και φίλοι, η έλευση του υιού του Θεού ανάμεσά μας, μαζί με τη θεία χάρη Του, ας μας οπλίσουν με τη δύναμη της αγάπης, της ανθρωπιάς και της αλληλεγγύης και πάνω απ’ όλα, με τη δύναμη της ελπίδας για το αύριο. Έτσι θα αντιμετωπίσουμε τα πράγματα λιγότερο δύσκολα. Χρόνια πολλά σε όλες και όλους.

Ο Δήμαρχος και το Δημοτικό Συμβούλιο Πύλου - Νέστορος

34 σχόλια:

  1. DHMARHOUKO KALES GIORTES

    OI FILANTHROPIKES SOU PROTROPES THA LHFTHOYN DEONTOS ALLA PES MAS ORGANOSATE KAPOIO SYSSITIO GIA TOYS APOROUS, DOSATE TO MISO MISTHO SAS GIA AGATHOERGIES TOTE POS ZHTATE APO MENA NA TO KANO

    KALES GIORTES

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ouuu Pos to thes?Sta logia oloi kaloi einai

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Οι πληροφορίες μου λένε ότι 280 άπορες οικογένειες του Δήμου μας έλαβαν από μια γαλοπούλα για τα Χριστούγεννα. Νομίζω πως κάτι είναι και αυτό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. KOSTA

    CHRONIA POLLA

    AN PLHROTHIKAN APO IDIOTIKA XRHMATA
    (DHMARXOY KAI DHMOTIKON SYMBOULON)
    NAI KATI EINAI AN OMOS PLHROTHIKAN ME XRHMATA TOY DHMOY TOTE DEN SXOLIAZO.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Δηλαδή θέλεις να πεις ότι το υπουργείο Υγείας και κοινωνικής αλληλεγγύης τα χρήματα που διαθέτει για την κοινωνική πολιτική πρέπει να τα πληρώνουν οι υπουργοί; Ρε παιδιά μην τρελαθούμε τελείως, μέρες που είναι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΠΟΤΗΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΣ24 Δεκεμβρίου 2011 στις 6:09 μ.μ.

    ΑΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΕΝΑ ΤΜΗΜΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΠΟΡΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΕΙ Ο ΚΑΘΕ ΕΝΑΣ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΜΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ ΤΡΟΠΟ.
    ΕΙΤΕ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΡΟΥΧΑ,ΤΡΟΦΙΜΑ Η ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΑ ΤΩΡΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΕΙΞΟΥΜΕ ΟΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ,ΣΤΑ ΔΥΣΚΟΛΑ.

    ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. μπραβο ρε ποτη , ολο ιδεες και προτάσεις είσαι, Συγχαρητηρια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. KOSTA

    APO TA LAMOGIA TOUS YPOURGOUS FTASAME SE AYTHN THN KATASTASH.

    NAI AS KALYPSEI PROSPOPIKA O DHMARXOS KAI OI DHMOTIKOI SYMVOULOI TA EKSODA THS GALOPOULAS
    ALLIOS NA MHN DINOUN SYMVOULES.

    EPISIS ME TI KRITHRIA DOTHIKAN OI GALOPOULES OXI ME TA IDIA OPOU DIORIZONTAI OI EIDIKOI SYMVOULOI DHMARXOU.

    SYMFONO ME TO POTH NA ORGANOTHEI H VOITHEIA GIA TOUS APOROUS

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ο Π. Παρασκευόπουλος γενήθηκε στην Καλαμάτα στα 1924. Από νεαρή ηλικία πήρε μέρος στην Εθνική Αντίσταση από τις γραμμές του ΕΑΜ, ενώ στην περίοδο της στρατιωτικοφασιστικής δικτατορίας των Συνταγματαρχών διώχθηκε και εξορίστηκε. Εργάστηκε ως δημοσιογράφος στην προδικτατορική "Αυγή", ενώ, στα 1964, εκλέχτηκε βουλευτής της ΕΔΑ. Επί πολλά χρόνια μεταδικτατορικά και μέχρι το θάνατό του, υπήρξε αρθρογράφος της "Ελευθεροτυπίας", ενώ σημαντική ήταν η δραστηριότητα του στην βιβλιογραφία (μεταφράσεις κειμένων ξένων εκδόσεων και επιμέλεια άλλων εκδόσεων ελληνικών).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. POTH

    THN ISTORIA THN KSEROUME POLI KALA

    GIA TO KOSTA

    OI GALOPOULES AGORASTHKAN XONDRIKOS
    KAI POIA EINA I TIMH TOUS, TO GRAFEIO TYPOU NA EKDOSEI ANAKOINOTHEN

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΒΡΕ ΠΑΤΕ ΚΑΛΑ....280 ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΕΣΤΡΩΣΑΝ ΤΡΑΠΕΖΙ ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΚΑΙ ΕΣΥ ΜΑΣ ΜΕΣ ΓΙΑ ΤΙΜΟΛΟΓΟΓΙΑ ΚΑΙ ΑΝ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΑ ΕΒΑΛΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ....ΚΑΙ ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΑΝ ΔΕΝ ΤΑ ΕΒΑΛΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΤΑ ΠΗΡΕ...ΣΗΜΑΣΙΑ ΕΧΕΙ ΟΤΙ 280 ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΣΥΜΠΟΛΙΤΩΝ ΜΑΣ ΕΚΑΝΑΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ...!!!!!!!!1

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ANONYME

    PITHANON DEN KATALAVAINEIS TI DIAVAZEIS DEN KRITIKAROUME THN PRAKSI ALLA POS GINETAI H PRAKSI.

    AN PLHRONEI O DHMOS ME NOIAZEI GIATI PLHRONO DHMOTIKA TELH KAI FOROYS KAI THELO NA KSERO POY PHGAINEI KAI H TELEYTAIA DEKARA.

    PREPEI NA KATALAVEIS OTI DEN EIMASTE OLOI LAMOGIA.

    KAI NA PAO PARAPERA ME TH KRITHRIA
    MOIRASTHKAN OI GALOPOULES, MIA GALOPOULA EINAI ARKETH GIA NA KANEI
    KAPOIS XRISTOUGENNA.

    TELOS, FTOXOI KAI ANHMPOROI YPHRXAN KAI TA PRPHGOUMENA XRONIA

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Γιά να βάλουμε μια τάξη στο θέμα.
    Απαντάω στον τελευταίο ανώνυμο(βάλτε έστω και ένα ψευδώνυμο για να ξεχωρίζει η ανωνυμία σας).
    Το ότι υπήρχαν και τα προηγούμενα χρόνια φτωχοί και ανήμποροι πρέπει να απαγορεύσει στο Δήμο να προσφέρει ένα καλάθι ελάχιστης βοήθειας σε κάποιους που το είχαν ανάγκη; Θα τρελαθούμε τελείως;
    Τα κριτήρια για το ποιος έπρεπε ή δεν έπρεπε να πάρει δεν τα γνωρίζω αλλά πιστεύω ότι θα υπήρχαν προτάσεις των τοπικών κοινωνιών που γνωρίζουν καλύτερα τις ανάγκες του κάθε συμπολίτη μας.
    Δεν ήταν-εξ όσων γνωρίζω- μόνο μια γαλοπούλα. Αλλά και αυτή μόνη της να ήταν είναι καλύτερα από ένα άδειο πιάτο-χρονιάρες μέρες-στο γιορτινό τραπέζι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. KOSTA

    KSANADIAVASE TO MHNYMA MOU

    DEN DIAFONO STHN XORHGIA ROTAO TON TROPO POU GINETAI KAI TIS PARAMETROUS.

    O POTHS EXEI KANEI MIA KALI PROTASH.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Για να βάλουμε τα πράγματα στη θέση τους.Κάθεστε και ασχολείστε με τις 280 γαλοπούλες που αναφέρει ο Κώστας η με τις 280 ΜΕΡΙΔΕΣ που ανέφερε ο Δήμαρχος στην συνεντυξή του στην τηλεόραση?Κωστάκη δεν ξέρω ποιός πληρώνει τις γαλοπούλες ο Δήμαρχος και οι Δημοτικοί σύμβουλοι κουβαλάνε μέχρι και τις αποδείξεις των διοδίων και του πλυσίματος των αυτοκινήτων τους για να τις πληρωθούν από τον δήμο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. - Σας παρακαλώ πολύ, έστω και αν θα ήθελα να χρησιμοποιήσετε τα πραγματικά σας ονόματα πράγμα που δεν κάνετε, να χρησιμοποιήσετε έστω και ψευδώνυμα για να μπορούμε να ξέρουμε ποιος είπε και τι.
    - Τελευταίε ανώνυμε, σου έγραψα τον τρόπο με τον οποίο πιθανολογώ ότι έγινε η αξιολόγηση αυτών που είχαν την ανάγκη της βοήθειας. Για περισσότερες διευκρινήσεις να απευθυνθείς στο Δήμο.
    - Νέστωρ 2012 νομίζω ότι έχεις διάθεση να παίξεις με τις λέξεις. Βαρύνουσα σημασία έχει η πράξη, με ό,τι αυτή συνοδευόταν και δεν ήταν...ατομική μερίδα. Όσο για το σχόλιό σου περί διοδίων και πλυσιμάτων είναι ανάξιο απαντήσεως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Εχεις επανειλημένως δεχθεί πολλές ερωτήσεις και έχεις απαντησει επιλεκτικά πάντα.Φαίνεται πως όταν στριμώχνεσαι χάνεις την ψυχραιμία σου και θεωρείς κάποια ερωτήματα ανάξια απαντήσεως.Δικαιωμά σου.Για τελευταία φορά επισκέπτομαι την ιστοσελίδα και ο λόγος είναι ο εξής.Το μέλημα το δικό σου είναι να προβάλεις τον Δήμαρχο και την Δημοτική αρχή.Για να μην μπω σε λεπτομέρειες και κουράσω σου λέω ότι για πραγματα που πριν λίγους μήνες σκότωνες και για τα οποία καμμία βελτίωση δεν έγινε δεν βγάζεις κουβέντα,επιπλέον δε σου υπενθυμίζω ότι κατά την μετά Βρεττάκο εποχή και μέχρι τον Καφαντάρη δεν έχεις πει ποτέούτε ένα θετικό σχόλιο.Σε αφήνω στην κρίση των αναγνωστών και λυπάμαι,,,,,,,,,,,.........
    Και μία τελευταία ερώτηση.Στο θερμοκήπιο κάθησες τα Χριστούγεννα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Νέστωρ 2012, δεν σου απαντώ για να σε κρατήσω αναγνώστη του blog.
    Θέλω απλώς να σου επισημάνω όμως πως δεν είμαι υποχρεωμένος να απαντώ στον καθένα, που απευθύνεται σε εμένα προσωπικά, για Δημοτικά Θέματα γιατί δεν έχω κάποιο θεσμικό ρόλο. Κάνω κριτική, όπως και εσύ, σε ό,τι θεωρώ πως πρέπει να κριτικάρω.
    Όσο για τη χρονική περίοδο που προσδιορίζεις (Βρεττάκος έως Καφαντάρης) σου λέω ότι σε αυτό το διάστημα: α) δεν ολοκληρώθηκε ακόμα ο βιολογικός β) Η Γιάλοβα αποκλείστηκε από την αρχική μελέτη που την ενέτασσε στο βιολογικό καθαρισμό της Πύλου και τώρα ψάχνουμε χρήματα να την εντάξουμε γ) κατασκευάστηκε ένα "λειψό" δημαρχιακό κατάστημα που δεν καλύπτει τις ανάγκες του Δήμου δ) δεν λειτούργησε εξ αρχής το πρόγραμμα "βοήθεια στο σπίτι" για το οποίο είχα δώσει αγώνα μαζί με άλλο άτομο καταγόμενο από την Πύλο και το οποίο μας είχε εξασφαλίσει και αυτοκίνητο ε) δεν ήρθε ακόμα στην Πύλο το νερό από το Ελαιόφυτο στ) δεν πήραμε ούτε μισό τετραγωνικό από τα ακίνητα της Ένωσης - ενώ δικαιωματικά έπρεπε να πάρουμε 20% - ζ) δεν τοποθετήθηκαν οι ανεμογεννήτριες στον Άγιο Νικόλαο - γιατί χαλούσαν, δήθεν, το περιβάλλον ενώ αντιθέτως εγκαταστάθηκε ο δεματοποιητής με μπάλες που τις στοιβάζουν εκεί πίσω χωρίς να υπάρχει πρόβλεψη για το τι θα γίνουν μετά η) παραμένει ακόμα στα κουτιά η "εικονική αναπαράσταση της Ναυμαχίας".
    Είναι πολλά ακόμα που θα μπορούσα να απαριθμήσω. Θα σταματήσω όμως εδώ.
    - Σχετικά με το "Θερμοκήπιο" όπως το αποκαλείς. Διαφωνώ με το αισθητικό μέρος και τον "τσαμπουκά" με τον οποίο κατασκευάστηκε αλλά συμφωνώ ως προς την χρηστικότητά του. Ο Δήμος πάντως έχει θέσει στον ιδιοκτήτη χρονικό περιθώριο για την απομάκρυνσή του.
    - Είναι τελευταία φορά όμως που λέω την άποψή μου για τα κιόσκια γενικά.
    Τα μαγαζιά της πλατείας είναι μικρά, για να καλύψουν κάποιες ανάγκες συγκεκριμένων χρονικών στιγμών (ημέρες Χριστουγέννων, Απόκριες, ημέρες του Πάσχα κ.λ.π.) με αποτέλεσμα να μην μπορούν να εξυπηρετήσουν τις αυξημένες ανάγκες των ημερών αυτών όταν δεν βοηθάει ο καιρός για να καθίσει κάποιος έξω. Την δεύτερη μέρα των Χριστουγέννων (και δεν είναι η πρώτη φορά)έγινα μάρτυρας του εξής γεγονότος. Ευρίσκεται στην παραλία ένα πούλμαν με τουρίστες που αν δεν υπήρχε ο στεγασμένος χώρος, σε κάποιο από τα μαγαζιά της παραλίας, θα είχαν αποχωρήσει προς άλλον προορισμό δυσφημίζοντας και την Πύλο, γιατί δεν βρήκαν κάπου να καθίσουν για να φάνε.
    Η πρόταση που έχω κατ' επανάληψη κάνει είναι να αποφασίσει η Δημοτική Αρχή για την δημιουργία καλαίσθητων κατασκευών - που θα υποχρεώνουν τους επαγγελματίες και της παραλίας αλλά και της πλατείας να ακολουθήσουν - και επειδή βρισκόμαστε σε δύσκολες οικονομικές συγκυρίες να μην εισπραχθούν τέλη χρήσης κοινόχρηστων χώρων για μια περίοδο 4-5 ετών. Και με δεδομένο πάντα ότι τα κιόσκια της παραλίας θα παραμείνουν στο χώρο που ευρίσκονται τώρα και δεν θα μεταφερθούν μπροστά στα καταστήματα "σκοτώνοντας" τις όψεις των τριών διατηρητέων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. KOSTA

    EXO ENDOIASMOUS GIA TH ANAVOLH TON TELON GIATI THA ANOIKSOUN OI ASKOI TOU AIOLOU KAI THA ZHTHSOUN IDIA METAXEIRISH KAI OI EPAGELMATIES ALLON PERIOXON PITHANON KAI OIKIAKOI KATANALOTES GIA TOUS DHMOTIKOUS FOROUS KAI STO TELOS TA DHMOTIKA ESODA THA EINAI MHDEN KAI O DHMOS THA KATAXREOTHEI.

    SXETIKA ME TA KTISMATA GIA ROTHSE TON DHMARXOUKO TI THA GINEI ME TO PROKAT POU STHTHIKE STHN GIALOVA GIA THN TAINIA TO OPOIO GREMIZETAI
    POIOS PREPEI NA TO KSESTISEI GIATI
    THA GEMISEI OLI I EKTASH KSYLA KLP YLIKA.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Ανώνυμε, (5 Ιανουαρίου 2012 6:53 π.μ) όταν υποχρεώσεις τον επαγγελματία να προβεί σε μια σοβαρή δαπάνη, η οποία όμως θα έχει θετικό αντίκτυπο στην όλη εικόνα της πόλης, και όταν οι καιροί είναι οικονομικά δύσκολοι πρέπει να "βοηθήσεις" κάπως την κατάσταση.
    Όσο γα τα σκηνικά της ταινίας, τα οποία θαύμασα και εγώ πριν λίγες μέρες γιατί είναι ομολογουμένως καταπληκτική δουλειά, θα ρωτήσω και θα μάθω ποιος έχει την ευθύνη για την απομάκρυνσή τους αρκεί να μην βρεθεί πάλι κάποιος κακοήθης και γράψει πάλι ότι είμαι σύμβουλος του Δημάρχου, επειδή μου έχει δώσει το δικαίωμα να του απευθύνω ερωτήματα που γυρεύουν λύση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Για να είμαι φιλαλήθης απόρησα, επειδή υπάρχει αρκετή ξυλεία, πως δεν έχει γίνει επιδρομή για την αποδόμησή τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Μολις διαβασα το συγκεκριμμενο Post ελπιζω ο Νέστωρ 2012 να μην σταματησει να γραφει γιατι πρεπει να ακουγονται ολες οι αποψεις και ομολογουμενος εχεις κανει κατα καιρους ευστοχες παρατηρησεις.
    Αλλωστε η αποψη μου ειναι οτι σ ενα Blog Δημου πρεπει να μιλανε ανθρωποι που αγαπανε τον τοπο τους και υπερασπιζονται τις αποψεις τους για το καλο παντα του τοπου τους.
    -Δ Η Μ Ο Τ Η Σ Μ Ε Σ Σ Η Ν Ι Α Σ-

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Νεώτερα για την απομάκρυνση των σκηνικών από τη "χρυσή ακτή".
    Όπως με πληροφόρησε ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Πύλου, Κώστας Νερατζόγλου, ο υπεύθυνος παραγωγής της εταιρίας που γύρισε την ταινία, είχε στείλει επιστολή με την οποία εκτός των άλλων ευχαριστούσε και τη Δημοτική Αρχή για τις διευκολύνσεις που τους παρασχέθηκαν κατά τα γυρίσματα. Στην επιστολή αυτή τους ανάφερε ότι τα σκηνικά θα είχαν απομακρυνθεί στο διάστημα 5-8 Δεκεμβρίου, πράγμα που δεν έγινε. Για το λόγο αυτό ο Νερατζόγλου απέστειλε mail στον υπεύθυνο, με κοινοποίηση στην ΛΗ' εφορία που ήταν και η υπεύθυνη για την άδεια χρήσης της παραλίας, με το ερώτημα γιατί δεν έγινε η αποκομιδή των σκηνικών.
    Ίσως και λόγω των εορτών να καθυστέρησε μια ενάργια ή μια απάντηση αλλά η διαβεβαίωση, από την πλευρά του Δήμου, ήταν πως αν δεν έχουν σύντομα νέα θα επανέλθουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Ανώνυμε (5 Ιανουαρίου 2012 2:49 μ.μ) έχεις παρεξηγήσει κάτι. To blog δεν είναι του Δήμου. Είναι ενός ενεργού πολίτη που ενδιαφέρεται για τον τόπο του και τίποτα παραπέρα. Σε παρακαλώ πολύ να με αποσυνδέσεις από τον Δήμο.
    Αν οι καθαρά προσωπικές μου σχέσεις με τη Δημοτική Αρχή μου δίνουν το πλεονέκτημα να ενημερώνομαι και να ενημερώνω ταυτόχρονα δεν στοιχειοθετεί εμπλοκή του blog μου στα Δημοτικά δρώμενα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. SXETIKA ME TA TELEYTAIA SXOLIA

    ANTE KOSTA KAI DHMARXOS

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ δημοτη για τα λόγια σου,όμως θα πρέπει να ξέρεις οτι οι τοποθετησεις μου σε κάποιους δεν αρέσουν,και πρώτα απ ολους στον Κώστα.Συμφωνώ οτι το BLOG δεν είναι του δήμου,όμως ούτε οι ίδιοι της δημοτικής αρχής δεν θα μπορούσαν να υποστηρίζουν με τόση μανία τις θέσεις τους.Οταν Κώστα την παρανομία την αναγάγεις σε επιτακτική ανάγκη επικαλούμενος Χ αστείους λόγους μόνο με γέλια μπορώ να δεχτώ τις απόψεις σου.ΛΟΙΠΟΝ για να τελειώνουμε.ειτε το θέλεις είτε όχι στην πλατεία υπάρχει σκοτεινό σημείο όσον αφορά την αυθαίρετη κατασκευή και για ότι έχει φτιαχθεί σηκώνει εισαγγελική παρέμβαση κατά παντός υπευθυνου.Οταν καταστρατηγείται ένας νόμος οι υπευθυνοι πρέπει να διώκονται για παραβαση καθήκοντος.Και εδώ υπάρχει παράβαση καθήκοντος.Τώρα για ότι απαριθμείς στο σχολιό σου σε πληροφορώ ότι για τα 5/7 των παρατηρήσεών σου διαχρονικά τα τελευταία χρόνια έχει γίνει μεγάλη πρόοδος.Και για την συνεχιση -λειτουργία του βιολογικού και ένταξη της Γιάλοβας στο όλο έργο,και για το νερό από το ελαιόφυτο και για το πρόγραμμα βοήθεια στο σπίτι.Για την εικονική αναπαρασταση ευθύνεται η Νομαρχία και ο χρηματοδότης της για τον δε δεματοποιητη μην εκτίθεσαι γιατί αν κατά την γνώμη μερικών και δική σου βέβαια ευθύνεται η πρηγούμενη δημοτική αρχή Η σημερινή τον λειτουργεί -και πολύ καλά κάνει κατά την ταπεινή μου γνώμη-και με τις ευλογίες νυν δημοτικών συμβούλων που πριν τεσσερα χρόνια την καταψήφιζαν με απίστευτο μένος.Εκ των πραγμάτων αποδείχθηκε πως ποτέ δεν κατάλαβαν τι ψήφιζαν.Εν πάσει περιπτώσει θέλω να πιστεύω πως οτι κάνεις το κάνεις με καλές προθέσεις διότι αγαπάς τον τόπο σου όπως όλοι μας.Τόπος μο υόμως εμένα είναι η Πύλος και γιαυτήν πονάω περισσότερο,και για την Πύλο η νέα δημοτική αρχή δεν έχει κάνει ΤΙΠΟΤΑ.Αν λοιπόν οι προηγούμενες δημοτικές αρχές δεν έκαναν αρκετά για τον τόπο τιμωρήθηκαν γιατί μετά την τετραετία τους ολοι πήγαν σπίτια τους.Αν θέλουν και οι νυν να έχουν την ίδια τύχη δεν με απασχολεί ιδιαίτερα απλώς κλαίω για τον τόπο που τόσο πολύ αγάπησα,
    και τον χαμένο χρόνο.Αφού λοιπόν από τα λεγομενά σου δείχνεις ότι έχεις την δυνατότητα της εύκολης ανταλλαγής απόψεων με την νυν δημοτική αρχή φώναξε μήπως και ξυπνήσουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Νέστωρ 2012,
    μάλλον παρερμηνεύεις σκοπίμως αυτά που γράφω.
    Ό,τι έχει σχέση με τα κιόσκια συνεχίζω να έχω την άποψη που έχω εκφράσει πολλές φορές. Είναι νομίζω δικαίωμά μου να έχω διαφορετική άποψη από τη δική σου. Ανάφερα ρητά ότι διαφωνώ με το αισθητικό μέρος και την χωρίς άδεια κατασκευή αλλά για τους λόγους που εσύ θεωρείς "αστείους λόγους" και πως "μόνο με γέλια" μπορείς να δεχτείς τις απόψεις μου συνεχίζω να πιστεύω στην αναγκαιότητα υπάρξεως καλαίσθητων κατασκευών.
    Τώρα, αν θεωρείς λυμένα τα θέματα που ανάφερα είναι δική σου εκτίμηση, διαφορετική από τη δική μου.
    - Ξεχνάς(σκόπιμα;) ότι η Κολοκοτρώνη δεν έχει καν δίκτυο και ίσως να μην αποκτήσει ποτέ.
    - Ξεχνάς(σκόπιμα;) ότι η μη είσοδος -ακόμα- της Γιάλοβας δημιουργεί πρόβλημα, γιατί, όπως συζητείται ευρέως στην πιάτσα, πολλά λύματα από τις τουριστικές μονάδες καταλήγουν στη θάλασσα.
    - Ξεχνάς (σκόπιμα;)ότι οι διαβεβαιώσεις για τη λειτουργία της εικονικής πραγματικότητας της Ναυμαχίας σε δυο σημεία(σφαγεία και οικία Λαμπρακόπουλου) δεν έφεραν αποτέλεσμα. Δεν θα κάνω τον έξυπνο αλλά θα σου θυμίσω ότι είχα κάνει πρόταση για μια από τις αποθήκες του ΑΣΟ ή για την αίθουσα του κάστρου, εκεί που τελικά θα καταλήξει.
    Και όλα αυτά όχι για να πουλήσω εξυπνάδα αλλά γιατί το διαρκές ενδιαφέρον μου για την Πύλο με κάνει να προσπαθώ να έχω μια λύση, όχι απαραίτητα την καλύτερη, για κάθε πρόβλημα του τόπου μας.
    - Αν μου δώσεις λύση για τις μπάλες που μαζεύονται στον Άγιο Νικόλαο να συζητήσω την αναγκαιότητα του δεματοποιητή. Όσο για το ότι τον λειτουργεί η νέα Δημοτική Αρχή δεν νομίζω πως είχε και άλλη επιλογή.
    Όταν όμως 15/12/2010 ο πρώην περιφερειάρχης Χατζημιχάλης κάλεσε τους δημάρχους που η θητεία τους έληγε σε 15 μέρες, για να συζητήσουν για το θέμα των σκουπιδιών, δεν κάλεσε τον δήμαρχο που θα αναλάμβανε την 01/01/2011 και θα καλούταν να διαχειριστεί το πρόβλημα των σκουπιδιών και μετά από ένα μήνα τον υποχρέωσε, με την απειλή κυρώσεων, να ανοίξει τον δεματοποιητή. Βγάλε εσύ τα συμπεράσματά σου.
    Πάντως δεματοποιητές, ως λύση του προβλήματος των σκουπιδιών, δεν υπάρχουν ούτε στην Αφρική!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Κώστα με μπέρδεψε η προσφώνηση [Ανώνυμε (5 Ιανουαρίου 2012 2:49 μ.μ)] γιατι προσπαθώ να υπογράφω ώς - ΔΗΜΟΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ- έχεις απόλυτο δίκιο δεν είναι Bl;og του Δήμου και δεν το εξέφρασα σωστά. Αυτό που ήθελα να πώ είναι ότι ασχολείται με θέματα του Δήμου και όχι μόνο.Και σέβομαι την προσπάθεια.Τελως πάντων..
    Παρακαλώ Νέστωρα2012, γράφω πάντα αυτά που πιστευώ και θεωρώ ότι οι απόψεις σου μετράνε κατα το κοινός λεγόμενο.
    Αναφορικά με τους δεματοποιητές ή και τα ΣΜΑ (Σταθμούς Μεταφόρτωσης Απορριμάτων)σίγουρα δεν είναι σε καμμιά περίπτωση λύση και αυτό μπορεί απλά να το ελεγξεί ο καθένας κοιτάζοντας απλώς τις απαιτήσεις που έχει η μελετη για να γίνουν αυτά σε σχέση πχ με ένα ΧΥΤΑ. Μια λύση για τη διαχείριση απορριμάτων είναι η στρωματογραφια που χρησιμοποήται στην Αμερική που τα απορρίματα συμπιέονται ανα στρώματα(απο 3 μέτρα σε 15 εκατοστα) και καλύπτονται πάνω με άμμο και συνεχίζεται αυτό επ αόριστο καθώς το φορτίο των 15 εκατοστων κάθε 1-1,5 χρόνο αποσυντίθεται.Αλλουνού παπα ευαγγέλιο και αυτο όμως..
    Πάντως το θεωρώ αδιανόητο σε μια τέτοια έκταση Δήμου η επιλεγμένη θέση να ναι ο Άγιος Νικόλαος και μάλιστα χωρίς κάν πρώτα να έχει δημιουργηθεί Περιφεριακός Δρόμος να πηγαίνουν τα απορριματοφορα..
    Νόμιζζα εξαλλού οτι ήταν προσωρινή η θέση...
    -Δ Η Μ Ο Τ Η Σ Μ Ε Σ Σ Η Ν Ι Α Σ-

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Κώστα με έχεις παρεξηγήσει.Τα περί σκοπιμότητας μακρια από εμένα.Και για να στο κάνω λιανά για τελευταία φορά.
    1. ΚΙΟΣΚΙΑ
    ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΑ ΜΕ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ.ΤΕΛΕΙΑ ΚΑΙ ΠΑΥΛΑ.
    2.ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΣ
    ΕΝΑ ΕΡΓΟ ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΚΑΠΟΙΟΙ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΛΟΓΟΔΟΤΗΣΟΥΝ ΕΝΩΠΙΟΝ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΣΗΜΕΡΑ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΕ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ,ΜΕ ΣΥΣΤΑΣΗ ΝΟΜΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΟΥ κ.λ.π.,ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΞΕΡΩ ΤΟ ΠΟΥ ΘΑ ΦΤΑΣΕΙ.ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΓΙΑΛΟΒΑ ΑΝ ΕΧΕΙΣ ΝΑ ΚΑΤΑΓΓΕΙΛΕΙΣ ΚΑΤΙ ΚΑΝΤΟ,ΟΝΟΜΑΣΕ ΑΦΟΥ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΚΑΙ ΘΑ ΣΕ ΣΤΗΡΊΞΩ.ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΛΜΗΣΕΙΣ ΟΜΩΣ.......ΟΠΩΣ ΔΕΝ ΤΟΛΜΗΣΑΝ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ
    3. ΕΙΚΟΝΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ
    ΑΠ ΟΤΙ ΞΕΡΩ Η ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΤΗΝ ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΠΗΡΕ ΤΗΝ ΑΠΟΘΗΚΗ ΤΟΥ ΑΣΟ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙ Η ΕΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ,ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΛΙΓΕΣ ΜΕΡΕΣ Ο ΙΔΙΟΣ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΘΕΤΗΣΕ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΤΟΥ.
    4.ΔΕΜΑΤΟΠΟΙΗΤΗΣ
    ΣΥΣΩΜΕΣ ΟΙ ΤΕΩΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΔΕΝ ΕΝΕΔΩΣΑΝ ΣΤΙΣ ΠΙΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΡΩΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΙΑΡΧΗ ΚΑΙ ΑΦΗΣΑΝ ΤΟΝ ΝΕΟΕΚΛΕΓΕΝΤΑ ΔΗΜΑΡΧΟ ΝΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΕΙ ΤΗΝ ΟΛΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ.
    ΟΠΩΣ ΒΛΕΠΕΙΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΑ ΣΤΑ ΓΡΑΦΟΜΕΝΑ ΜΟΥ.ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΔΕ ΤΗΝ ΔΙΑΧΕΙΡΗΣΗ ΤΩΝ ΣΚΟΥΠΙΔΙΩΝ ΕΧΩ ΑΠΟΨΗ ΚΑΙ ΘΑ ΤΗΝ ΕΚΦΡΑΣΩ ΣΕ ΑΛΛΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ.ΕΝΑ ΜΟΝΟ ΘΑ ΣΑΣ ΠΩ.ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΚΑΘΗΜΕΡΗΝΟΤΟΤΑΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΤΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΕΤΕ ΣΑΝ ΚΑΤΙ ΤΙ ΕΞΩΓΗΙΝΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Νέστωρ 2012,
    αν ήσουν τα Θεοφάνια στην Πύλο θα είδες ότι μετά το εσπευσμένο τέλος - λόγω βροχής - του αγιασμού των υδάτων στην Βασιλική σκάλα ο κόσμος δοκίμασε να βρει μια θέση στα "καφέ" της πλατείας. Εκεί όμως βρήκε αυτούς που δεν είχαν σηκωθεί από τη θέση τους, γνωρίζοντας ότι αν είχαν βγει έξω ίσως να ήταν και αυτοί όρθιοι στις καμάρες.
    Το αποτέλεσμα ήταν να γυρίσει ο κόσμος στο σπίτι του ή να φύγει για αλλού, αφού δεν βρήκε κάπου να καθίσει.
    Συνεχίζω να θεωρώ ότι η αναγκαιότητα καλαίσθητων κατασκευών είναι αναγκαία. Αυτή είναι η άποψή μου, αν δεν θέλουμε να βλέπουμε έρημη την Πύλο. Φυσικά είναι και πολλά άλλα προβλήματα που την κάνουν να δείχνει έρημη.

    ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΣ
    Θα μιλήσω σε λίγο καιρό αφού ζητήσω εξηγήσεις από κάπου.
    Όσο για τη Γιάλοβα έχω γράψει και άλλες φορές ότι την έβγαλε εκτός ο Φιλιππόπουλος χωρίς να γνωρίζω το γιατί. Ξέρω ότι πιθανόν να μου την "παίσουν" γιατί κατηγορώ πρώην Δημάρχους αλλά αυτή είναι η αλήθεια. Με το "ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΛΜΗΣΕΙΣ ΟΜΩΣ.......ΟΠΩΣ ΔΕΝ ΤΟΛΜΗΣΑΝ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ" ειλικρινά δεν καταλαβαίνω τι θέλεις να πεις.

    ΕΙΚΟΝΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ
    Την περίπτωση που αναφέρεις, με την αποθήκη του ΑΣΟ, ειλικρινά δεν την έχω ξανακούσει παρ' όλο που το είχα συζητήσει και με τον Σαμαρά το βράδυ που είχε πάρει μέρος στη χορωδία του επιταφίου.

    Ό,τι αφορά τον δεματοποιητή δεν κατάλαβα τι θέλεις να πεις. Αν θέλεις δώσε μου να καταλάβω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Αγαπητέ Κώστα όπως στο θέατρο π.χ. δεν μπορούν να καθήσουν όλι στην πρώτη σειρα ετσι και Πύλος δεν είναι μόνον η Πλατεία η αν θέλεις συγκεκριμένα μαγαζιά αυτής.Επειδη ήμουν στην πλατεία τα θεοφάνεια σε πληροφορώ για πρώτη φορά την συγκεκριμένη μέρα δεν δυσκολεύτηκα να καθήσω κάπου για καφέ.
    2.ΓΙΑ ΤΟΝ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ
    Αφού έχεις υποψίες για λύματα τουριστικών μονάδων που διοχετεύονται στην θάλασσα μια καταγγελία στους αρμοδίους θα μας λύσει την απορία.Μπορείς να την κάνεις?
    3.Εκπλήσσομαι διότι αγνοείς το γεγονός της παραχώρησης της αποθήκης του ΑΣΟ για μια μέρα στον Δήμο με υπογραφή του τότε υπουργού Γεωργίας -Δρυ αν δεν απατώμαι-και την υπαναχωρησή του την επομένη κάτω από της ασφυκτικές πιέσεις του Προέδρου της ΕΑΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ.Μιλάμε για την αίθουσα που χρησιμοποιεί η ένωση για ενεργοποιηση δικαιωμάτων.Σημειωτέον ότι η ένωση έχει καταλάβει με τσαμπουκά τον όλο χώρο παρά της είχε παραχωρηθεί.Αυτό αν δεν απατώμαι εν έτει 2008.Ο Σαμαράς που αναφέρεις θα πρέπει να τα θυμάται αυτά αφού ήταν μέλος της παραπάνω Κυβέρνησης.
    4.Τα σκουπίδια είναι κεφάλαιο για το οποίο θέλα να μαζεψω περισσότερα στοιχεία ,και θα επανέλθω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Δεν είπα ότι έχω υποψίες για τη Γιάλοβα. Είπα για φήμες που κυκλοφορούν και πιθανόν να είναι αβάσιμες. Όπως ίδιες φήμες κυκλοφορούσαν και για την Φοινικούντα και τα ξενοδοχεία της πριν το βιολογικό.
    Για την αποθήκη του ΑΣΟ σου λέω αλήθεια ότι δεν είχα ακούσει κάτι. Την πρόταση για τη εκεί στέγαση της εικονικής πραγματικότητας όμως την είχα κάνει στον Σαμαρά και μου είπε πως δεν είναι κακή ιδέα. Ρώτησα όμως και μου είπαν άλλα από αυτά που αναφέρεις. Δηλαδή ότι η Ένωση την είχε πάρει νομίμως και δεν είχε διάθεση να την παραχωρήσει. Εγώ ενέργειες δεν μπορούσα να κάνω αλλά είπα στον Καφαντάρη να το κοιτάξει. Μετά από λίγο καιρό προέκυψε η δεύτερη λύση που είχα προτείνει, η αίθουσα του κάστρου δηλαδή για την οποία είχα γράψει τα πλεονεκτήματα και μειονεκτήματά της.

    ΑπάντησηΔιαγραφή