Πέμπτη 26 Φεβρουαρίου 2015

Προς ιδιωτικοποίηση η μαρίνα Πύλου


Στροφή 180 μοιρών πραγματοποιεί η κυβέρνηση στο θέμα των αποκρατικοποιήσεων. Ο υπουργός Οικονομικών Γ. Βαρουφάκης, στο πλαίσιο της νέας διαπραγμάτευσης, διεμήνυσε προς τους πιστωτές μας ότι οι αποκρατικοποιήσεις θα συνεχιστούν με στόχο την αποτελεσματική αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας.
Ο κ. Βαρουφάκης στην επιστολή του προς τον επικεφαλής του Eurogroup, Γ. Ντάισελμπλουμ, υπόσχεται η κυβέρνηση: 1) να μην ανατρέψει τις ολοκληρωμένες αποκρατικοποιήσεις, 2) να τηρήσει τις νομοθεσία για εκείνες που βρίσκονται σε διαγωνιστική διαδικασία και 3) να επανεξετάσει τις αποκρατικοποιήσεις που δεν έχουν ακόμη ξεκινήσει.
 Τέλος, υπόσχεται ότι το ΤΑΙΠΕΔ θα συγχωνευθεί με διάφορες άλλες δημόσιες υπηρεσίες ή/και οργανισμούς με στόχο την αποτελεσματικότερη αξιοποίηση των περιουσιακών στοιχείων.
Με βάση τα παραπάνω στοιχεία η μαρίνα της Πύλου, η οποία βρίσκεται σε διαγωνιστική διαδικασία, θα συνεχίσει να ψάχνει για ιδιώτη επενδυτή, μέχρι να ολοκληρωθεί η συγκεκριμένη διαδικασία
Η πρώτη όμως αποκρατικοποίηση που θα κινηθεί θα αφορά, κατά πάσα πιθανότητα, στην παραχώρηση της άδειας του αμοιβαίου ιπποδρομιακού στοιχήματος.
Η παραχώρηση της άδειας του ιπποδρομιακού στοιχήματος θεωρείται η πιο επείγουσα αποκρατικοποίηση, με την έννοια ότι ο ΟΔΙΕ που διεξάγει τις ιπποδρομίες σήμερα πνέει τα λοίσθια και κάθε μέρα που περνάει δημιουργεί χρέη. Από την άλλη πλευρά, ως φορέας που βαρύνεται με κρατικές ενισχύσεις, έχει δοθεί περιθώριο από την Κομισιόν λειτουργίας μέχρι το τέλος Μαρτίου προκειμένου να ξεκινήσει η εκκαθάρισή του.
 
Παρατηρητές ανέφεραν χθες ότι μετά και τη στροφή της κυβέρνησης στο θέμα των ιδιωτικοποιήσεων, θα πρέπει να κινηθούν οι μεγάλοι διαγωνισμοί για την ολοκλήρωσή τους, όπως ΟΛΠ/ΟΛΘ, ΤΡΑΙΝΟΣΕ, ΑΔΜΗΕ και φυσικά εκείνες των περιφερειακών αεροδρομίων και του Ελληνικού για τις οποίες ήδη υπάρχει συμφωνία.

"ΘΑΡΡΟΣ" 26/02/2015

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου