Κυριακή 28 Αυγούστου 2016

Σε δανεισμό 3 εκατ. ευρώ προχωρά ο Δήμος Πύλου - Νέστορος


Στη σύναψη δανείου, ύψους 3 εκατομμυρίων ευρώ, από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων ή από Τράπεζα, προχωρά ο Δήμος Πύλου Νέστορος, για την υλοποίηση του έργου «Δημοτική Οδοποιία – αναπλάσεις».
Το Δημοτικό Συμβούλιο Πύλου – Νέστορος έχει ήδη εγκρίνει την αναγκαιότητα σύναψης του δανείου, ενώ με απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου, κλήθηκαν οι ενδιαφερόμενες τράπεζες και το Ταμείο Παρακαταθηκών να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους. Η διάρκεια του δανείου θα είναι τουλάχιστον 25 έτη.
 
Άσχημη κατάσταση δρόμων
Σύμφωνα με την αιτιολογική έκθεση, πολλοί δημοτικοί δρόμοι στο δήμο Πύλου Νέστορος βρίσκονται σε άσχημη κατάσταση, λόγω παλαιότητας του οδοστρώματος, αλλά και λόγω εκτέλεσης των έργων δικτύων αποχέτευσης των βιολογικών καθαρισμών, στη δημοτική κοινότητα Πύλου, Χώρας και την τοπική κοινότητα Μεθώνης. Εκεί οι αποκαταστάσεις του οδοστρώματος δεν ήταν τεχνικά ικανοποιητικές και οι δημοτικοί δρόμοι, από τους οποίους πέρασαν τα δίκτυα, έχουν πλέον μεγάλες φθορές, με αποτέλεσμα να υπάρχουν συχνές διακοπές κυκλοφορίας.
Οι φθαρμένοι δημοτικοί δρόμοι εμποδίζουν την εύκολη πρόσβαση στα αρχαιολογικά μνημεία της περιοχής, καθώς και στους χώρους που παρουσιάζουν περιβαλλοντικό ενδιαφέρον, περιοχές Natoura, παραλίες, χώροι αναψυχής, υδροβιότοπο Γιάλοβας, ενετικά κάστρα, αρχαιολογικοί χώροι κ.λπ.
 
Απαλλοτριώσεις - αναπλάσεις
Στόχος είναι η κατασκευή των τριών βιολογικών καθαρισμών να ολοκληρωθεί με την αποκατάσταση των οδοστρωμάτων, των πεζοδρομίων, τις πλακοστρώσεις των δημοτικών δρόμων, συμβάλλοντας έτσι στην αισθητική των πόλεων των τέως καποδιστριακών Δήμων, Πύλου, Νέστορος και Μεθώνης.
Καθώς η ευρύτερη περιοχή παρουσιάζει έντονο τουριστικό, πολιτιστικό και περιβαλλοντολογικό ενδιαφέρον, η αποκατάσταση της βατότητας των φθαρμένων οδοστρωμάτων, μαζί με τη δημιουργία χώρων στάθμευσης κυκλοφοριακών κόμβων, πεζόδρομων κ.ά. θα διευκολύνουν τη βιώσιμη κινητικότητα και ιδιαίτερα την μετακίνηση των πολιτών και των οχημάτων.
Επιπλέον θα διευκολυνθούν οι μεταφορές του πρωτογενή τομέα, αλλά και ο  τομέας των υπηρεσιών.
Το έργο προβλέπει και απαλλοτριώσεις στα πλαίσια της εφαρμογής του σχεδίου πόλης και αναπλάσεις σε χώρους πρασίνου που θα συμβάλουν στην ποιοτική αναβάθμιση της ζωής των κατοίκων.
Ο Δήμος προχώρησε σε αυτή την απόφαση, δεδομένου του δύσκολου οικονομικού περιβάλλοντος που βιώνει η χώρα και κατ’ επέκταση οι ΟΤΑ, καθώς και από το γεγονός ότι τα έσοδα και οι επιχορηγήσεις στους Δήμους για επενδύσεις έχουν μειωθεί.
 
Της Βίκυς Βετουλάκη "ΘΑΡΡΟΣ" 28/08/2016

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου