Δυστυχώς πάλι θα γίνει αναφορά σχετικά με την πολιτική που ασκεί το Λιμενικό Ταμείο στην Πύλο, η οποία θα προκαλέσει τις συνειδήσεις των πολιτών. Ο Δήμος Πύλου στις 2/3/07 με έγγραφό του (αριθ. πρωτ. 1118) και με θέμα: “Αίτημα παραχώρησης χώρου για την κατασκευή παιδικής χαράς“. Συγκεκριμένα το αίτημα έχει ως εξής: Παρακαλούμε όπως μας παραχωρήσετε προς χρήση για διάστημα τριών χρόνων, στον προβλήτα της Πύλου, χώρο για κατασκευή παιδικής χαράς εμβαδού 220 τ.μ. Η μελέτη και κατασκευή της παιδικής χαράς θα βαρύνει αποκλειστικά τον δήμο μας. Συνημμένα σας αποστέλλουμε τοπογραφικό διάγραμμα του προβλήτα στο οποίο φαίνεται ο ζητούμενος χώρος.
Σε απάντησή του το Λιμενικό Ταμείο αφού συνεδρίασε η Λιμενική Επιτροπή αποφάσισε την αναβολή του θέματος για την παραχώρηση λιμενικού χώρου σύμφωνα με τη μελέτη που υπεβλήθη, επειδή ο υπ‘ όψιν χώρος θα χρησιμοποιηθεί για δημιουργία ζώνης ασφαλείας λιμένος σύμφωνα με εγκύκλιο του YEN (υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας).
Οπως αντιλαμβάνεται κάποιος η Πύλος διοικείται αφ‘ ενός από τον Χρονόπουλο και αφ‘ ετέρου από τον Τζάνε. Ο μεν Χρονόπουλος δημαρχεύει της ενδοχώρας ο δε Τζάνες της παραλίας. Το μέγα λάθος του Δήμου Πύλου είναι ότι παρόμοιες αιτήσεις και αντίστοιχες απαντήσεις πρέπει να αναρτώνται όχι στο δημοτικό κατάστημα αλλά στην κολόνα της κεντρικής πλατείας προκειμένου να γνωρίζει ο κόσμος ότι η Πύλος και η Καλαμάτα -στις πόλεις δηλαδή που υφίσταται Λιμενικό Ταμείο- ο Χρονόπουλος και ο Νίκας έχουν έναν σύμβουλο ο καθένας στο Δημοτικό τους Συμβούλιο, (πρόκειται για το ίδιο πρόσωπο) τον Τζάνε, ο οποίος δεν ανήκει ούτε στην συμπολίτευση ούτε στην αντιπολίτευση των δήμων αυτών, ανήκει όμως στον χώρο της κουτάλας που ανακατώνει τη σούπα.
Τώρα υπάρχει η εξής παρατήρηση: Ακριβώς πλάι στο χώρο που ζητούσε ο δήμος για δημιουργία παιδικής χαράς δόθηκε άδεια σε εστιατόριο για ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων. Να σημειωθεί ότι ο χώρος που τo Λιμενικό Ταμείο θα δημιουργήσει ζώνη ασφαλείας σύμφωνα με την εγκύκλιο του εν λόγω υπουργείου, είναι o χώρος που προσεγγίζουν καράβια ή υπάρχουν άλλες ναυτιλιακές δραστηριότητες, δηλαδή από τη μέση του μόλου μέχρι την κεφαλή του. Το σημείο των 220 τ.μ. που ζητήθηκε από τον δήμο για παιδική χαρά και που ακριβώς πλάι βρίσκονται τα τραπεζοκαθίσματα υπάρχει τεχνητό λιμανάκι για τους λουόμενους, γεγονός που αποδεικνύει ότι οι χώροι αυτοί ουδεμία σχέση έχουν με τη δημιουργία ζώνης ασφαλείας η οποία βεβαίως ακόμα είναι ανύπαρκτη. Ως εκ τούτου τα δύο σημεία που βρίσκονται στον ίδιο άξονα, εμπίπτουν σε διαφορετικά καθεστώτα και αναλύονται κατά περίπτωση. Ο λόγος είναι απλός και κατανοητός. Το Λιμενικό Ταμείο από την παιδική χαρά δεν θα εισέπραττε. Από το εστιατόριο εισπράττει. Κατά το κοινώς λεγόμενο «τα παίρνει».
Δήμαρχε Καλαμάτας, με όλο το σεβασμό στο θεσμό της αυτοδιοίκησης, το Λιμενικό Ταμείο και στην Καλαμάτα σου ‘χει κάτσει στο σβέρκο. Είναι γνωστό ότι η Μεσσηνία αποτελεί εξαίρεση στον κανόνα που βάσει νόμου, ονομάζονται πλέον «Δημοτικά Λιμενικά Ταμεία» έχοντας περιέλθει στους δήμους. Στη Μεσσηνία υπάρχουν δύο Λιμενικά Ταμεία, Καλαμάτας και Πύλου. Ο Χρονόπουλος εξ όσων γνωρίζω έχει προβεί στις απαιτούμενες ενέργειες καθώς επίσης είναι γνωστές και οι δικές σου τοιούτες. Μέχρι τώρα δεν κατορθώσατε παρ‘ότι δώσατε
μάχη να Νική-σετε το κομματικό θηρίο το οποίο κατασπαράζει τον κορυφαίο θεσμό της αυτοδιοίκησης. Η ανεκτικότητά σου να σου κυβερνάει την παραλία της Καλαμάτας ο Τζάνες προσδιορίζεται σε μας τους Πύλιους μειωμένη ως ανύπαρκτη διάθεση για «επανάσταση» κατά των διορισμένων θεσμών.
Ομως υπάρχουν πολλοί στην Πύλο που επιθυμούν ειρηνική επανάσταση και κατά την εκτίμησή μου πρέπει να ηγηθείς. Η Νέα Δημοκρατία στη Μεσσηνία κάνει τη δουλειά της.
Τάκης Αλεξάκης "ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ" 30/07/2008
Πέμπτη 31 Ιουλίου 2008
ΝΙΚΑ-ΤΕ το Λιμενικό Ταμείο Μεσσηνίας
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων του Πεκίνου αποκάλυψε
ΑπάντησηΔιαγραφή