Τετάρτη 3 Σεπτεμβρίου 2008

ΓΙΩΡΓΟΣ ΧΡΟΝΟΠΟΥΛΟΣ: Συνεργασία με πανεπιστήμια για την ύδρευση της Πύλου

Με γεωτρήσεις κυρίως στη Γιάλοβα αλλά και στην περιοχή Κυνηγού - Αραπόλακκας, καθώς και με αντικατάσταση του αγωγού μεταφοράς νερού από τη Γιάλοβα στην Πύλο, προγραμματίζει ο δήμος να λύσει τα σοβαρά προβλήματα ύδρευσης που παρουσιάστηκαν το φετινό καλοκαίρι. Ηδη γι’ αυτό το σκοπό συνεργάζεται με τα Πανεπιστήμια Θεσσαλονίκης και Κρήτης. Αυτά επεσήμανε ο δήμαρχος Γιώργος Χρονόπουλος που, απαντώντας σε ερωτήσεις μας, μίλησε για τις αιτίες των προβλημάτων, τις άμεσες ενέργειες που έγιναν για την αντιμετώπισή τους και για τον προγραμματισμό των έργων, ώστε να υπάρχουν οι αναγκαίες ποσότητες νερού σε βάθος χρόνου.
Ειδικότερα, για τις αιτίες των προβλημάτων ο κ. Χρονόπουλος είπε: «Το πρόβλημα στην πόλη δημιουργήθηκε από τη μείωση της παροχής στις πηγές “Κουμπέ” στο Χανδρινού. Και σ’ όλα τα νότια τοπικά διαμερίσματα από το Μεσοχώρι μέχρι τους Αμπελόκηπους, από το ότι στέρεψαν οι πηγές στους Αμπελόκηπους». Για τα μέτρα που ελήφθησαν στην Πύλο παρατήρησε: «Ενώ είχαμε αρκετό νερό από τη Γιάλοβα, το υπάρχον δίκτυο δεν είχε την υποδομή, δεν μπορούσε να μεταφέρει το αναγκαίο νερό στην πόλη. Καταφέραμε, όμως, με διάφορες ενέργειες να αυξήσουμε έγκαιρα τις ποσότητες κατά 400 κυβικά την ημέρα, με αποτέλεσμα να διατίθενται συνολικά στην Πύλο 1.600 κυβικά το 24ωρο. Με την ανταπόκριση των δημοτών μας, σε μεγάλο ποσοστό, καταφέραμε να καλύψουμε τις ανάγκες και τους ευχαριστούμε».
Για τα νότια τοπικά διαμερίσματα ανέφερε: «Αρχικά καταφέραμε, σε συνεργασία με κατοίκους των Κάτω Αμπελοκήπων, να χρησιμοποιήσουμε μια άλλη πηγή του χωριού, από την οποία δώσαμε νερό σε Ανω και Κάτω Αμπελόκηπους. Τα υπόλοιπα χωριά καταφέραμε για φέτος να τα υδροδοτήσουμε με προβλήματα, με διακοπές κάποιες ώρες της ημέρας λόγω του υπερδιπλασιασμού των κατοίκων, από τη γεώτρηση του Μπουρνιά, μεταξύ Καλλιθέας και Αμπελοκήπων».
Σχετικά με τα έργα που έχουν δρομολογηθεί, ο δήμαρχος σημείωσε: «Εχουμε προγραμματίσει γεωτρήσεις, έχοντας τη βοήθεια των Πανεπιστημίων Θεσσαλονίκης και Κρήτης, των Γεωλογικών τους Τμημάτων. Ηδη έχουμε κάνει ερευνητικές γεωτρήσεις στη Γιάλοβα και σε μία απ’ αυτές βρήκαμε πολύ νερό. Και συνεχίζουμε. Ελπίζουμε να βρούμε και μια ανάλογη γεώτρηση σε Κυνηγού -Αραπόλακκα, ώστε να λύσουμε το πρόβλημα και στα νότια τοπικά διαμερίσματα. Από την άλλη, επικαιροποιούμε - τροποποιούμε μελέτη για την αλλαγή του αγωγού που μεταφέρει το νερό από τη Γιάλοβα στην Πύλο, ώστε όλες οι ποσότητες που θα βρούμε, να μπορούν να μεταφερθούν στην πόλη. Στόχος μας είναι το έργο αυτό να έχει υλοποιηθεί την άνοιξη, πριν το επόμενο καλοκαίρι. Με τα έργα αυτά το πρόβλημα της Πύλου θα λυθεί με προοπτική τουλάχιστον 10ετίας. Αν μέχρι τον Οκτώβριο δεν έχουμε βρει τη γεώτρηση που θέλουμε για τα τοπικά διαμερίσματα, τότε θα κάνουμε έργο μέσα στο χειμώνα, από τα νερά της Πύλου, ώστε να υδροδοτήσουμε απ’ αυτά τα πιο κοντινά χωριά, Μεσοχώρι, Πήδασο και Κυνηγού».
Γ.Σ. "ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ" 02/08/2008

3 σχόλια:

  1. ΔΗΜΑΡΧΕ ΑΝΕΒΑΣΕ ΤΑΧΥΤΗΤΑ ΚΑΙ ΞΕΚΙΝΑ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΟΥΜΕ ΜΙΑ ΠΥΛΟ ΠΡΟΤΥΠΟ!!!ΚΑΛΑ ΤΑ ΠΕΝΑΠΙΣΤΗΜΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥΣ.ΝΟΜΙΖΩ ΠΩΣ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΑΠΛΑ ΘΕΛΟΥΝ "ΤΟΜΕΣ" ΩΣ ΤΟ ΚΟΚΑΛΟ.ΕΧΟΥΜΕ ΧΡΟΝΟ ΝΑ ΤΙΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ???ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΙΓΟΥΡΟΙ ΟΤΙ ΞΕΡΕΙΣ ΤΙ ΚΑΝΕΙΣ.ΟΙ ΝΕΟΙ ΕΙΝΑΙ ΜΑΖΙ ΣΟΥ.ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΟΜΩΣ ΕΝΑ ΥΓΙΕΣ ΚΑΙ ΚΑΘΑΡΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΝΑ ΕΠΕΝΔΥΣΟΥΝ Κ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΟΥΝ.ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΝΑ ΦΤΙΑΞΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΥΛΟ ΜΑΣ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΝΑΙ ΒΑΛΕ ΠΕΜΠΤΗ ΝΑ ΙΣΙΩΣΟΥΜΕ.ΑΣ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΥΛΟ ΛΑΣ ΒΕΓΚΑΣ!ΑΣ ΤΗ ΓΕΜΙΣΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ ΚΑΙ ΓΗΠΕΔΑ ΓΚΟΛΦ!!ΜΗΝ ΞΕΡΑΣΩ!!!

    ΠΙΟ ΟΡΓΙΣΜΕΝΟΣ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. xa xa...
    h Pylos Las Vegas kai oi Pylioi Groupierides...

    ΑπάντησηΔιαγραφή