Το βιολογικό καθαρισμό, το λιμάνι και το δρόμο εισόδου θέλουν οι κάτοικοι της Κορώνης να φτιάξει ο καλλικρατικός Δήμος Πύλου - Νέστορος. Αυτά είναι τα έργα προτεραιότητας για τον τόπο τους, που τα περίμεναν εδώ και χρόνια, αλλά δεν έγιναν.
Γι’ αυτό και εκφράζουν την απογοήτευσή τους για τις καποδιστριακές δημοτικές αρχές της Κορώνης και δηλώνουν απαισιόδοξοι για το μέλλον, τώρα που ο δήμος δε θα είναι στον τόπο τους. Η αισιοδοξία που έχουν, είναι ότι επιτέλους από το τίποτα που είναι σήμερα, κάτι θα γίνει.
«Να φτιάξει την αποχέτευση και να προσέξει την καθαριότητα», περιμένει από τον καλλικρατικό δήμο ο Διονύσιος Δ. Λευτάκης. Ο ξάδελφός του Διονύσιος Σπ. Λευτάκης επισημαίνει ότι «έχει πολλές ελλείψεις η Κορώνη» και ζητεί από τη νέα δημοτική αρχή «να φτιάξει την είσοδο, το δρόμο που κατολισθαίνει και πάρκινγκ».
Ο Νίκος Κουτραφούρης που είναι απαισιόδοξος απ’ όσα έχει δει μέχρι τώρα, αναφέρει πως «δεν πρόκειται να κάνουν τίποτα» και σημειώνει: «Λιμάνι, βιολογικός και δρόμος απ’ αυτά υποφέρει η Κορώνη. Πρέπει να κατεβάσουν το δρόμο από το Αρτάκι». Μαζί του συμφωνούν για το λιμάνι, το δρόμο και την αποχέτευση και οι Χαράλαμπος Καπινιάρης και Παναγιώτης Παραπονιάρης. «Δεν μπορεί να καθήσει ο κόσμος εδώ στο λιμάνι από τους κόπρους και τη βρώμα», παρατηρεί ο Χαρ. Καπινιάρης και τονίζει: «Το κακό της Κορώνης δεν υπάρχει πουθενά. Παντού έχουν φτιάξει λιμάνι, μόνο εδώ δεν έχει γίνει τίποτα». Και ο Π. Παραπονιάρης συμπληρώνει: «Προπαντός το λιμάνι να το μακρύνουν, να το προστατεύσουν από το βοριά. Ερχονται τα κότερα και δεν μπορούν να δέσουν».
Απαισιόδοξος δηλώνει και ο Χαράλαμπος Τζούβελης, που παρατηρεί: «Εδώ δεν έκαναν τίποτα, όταν είχαμε το δήμο. Και θα κάνουν τώρα που θα είμαστε παράρτημα;». Πάντως, ενώνει τη φωνή του για το «δρόμο εισόδου - εξόδου και βιολογικό -αποχέτευση», επισημαίνοντας: «Σηκωνόμαστε και φεύγουμε
από δω, από το λιμάνι, εξαιτίας της βρώμας. Η σύζυγός του Πανωραία Καπινιάρη ζητεί να προχωρήσει η υπόθεση του νέου γυμνασίου και να επεκταθεί το λιμάνι, «γιατί οι ψαράδες δεν έχουν πού να αράξουν τις βάρκες».
Την απογοήτευσή του για την κατάσταση της Κορώνης εκφράζει ο Χρήστος Σπ. Λευτάκης, σημειώνοντας: «Είναι ρημαγμένος ο τόπος. Μας έχουν εγκαταλείψει». Και αφού αναφέρεται στο δρόμο και το λιμάνι, παρατηρεί: «Νερό πίνουμε ακόμα από αμίαντο. Τίποτα δεν έχουμε». Στο θέμα του βιολογικού επικεντρώνεται ο Βασίλης Σαγιάκος, αναφέροντας: «Δεν έχουμε βιολογικό και βρωμάμε. Δεν μπορεί να σταθεί άνθρωπος».
Την ελπίδα για κάτι καλύτερο από τον καλλικρατικό δήμο εκφράζει ο Δημήτρης Βαρβουτσής, σε σχέση με την πολύ άσχημη σημερινή κατάσταση της Κορώνης. Χαρακτηριστικά επισημαίνει: «Από το τίποτα που έχουμε σήμερα, κάτι μπορεί να γίνει. Ευελπιστούμε σε κάτι καλύτερο από το χειρότερο που υπάρχει».
ΚΑΙ ΤΟ ΡΙΖΟΜΥΛΟΣ -ΚΟΡΩΝΗ
Ο Χρήστος Χριστόπουλος στέκεται στο θέμα του δρόμου Ριζόμυλος - Κορώνη για ένα αίτημα που αφορά πλέον την αιρετή Περιφέρεια Πελοποννήσου και σημειώνει: «Το δρόμο Καλαμάτα – Κορώνη να φτιάξουν. Δεν επιτρέπεται 55 χιλιόμετρα δρόμος να το κάνεις σε 1 ώρα και 20 λεπτά. Χαλάμε τον τουρισμό μας και πας με την ψυχή στο στόμα». Ο κ. Χριστόπουλος ζητεί να υπάρχει «και εξυπηρέτηση
των πολιτών, να μην ταλαιπωρείται ένας άνθρωπος για να πάρει ένα πιστοποιητικό».
Ρεπορτάζ Γιάννης Σινάπης "ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ" 03/01/2011
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου