Πέμπτη 9 Αυγούστου 2012

Ο Δήμος Πύλου-Νέστορος διοργανώνει «Εβδομάδα Μεσογειακής Διατροφής» από 22 εώς 25 Αυγούστου 2012, στην Κορώνη.


Σύμφωνα με την από 16 Νοεμβρίου 2010  απόφαση της UNESCO,  η Μεσογειακή Διατροφή πέρασε στον Αντιπροσωπευτικό Κατάλογο για την Προστασία της Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Ανθρωπότητας και η Κορώνη ανακηρύχθηκε Εμβληματική Κοινότητα, εκπροσωπώντας την Ελλάδα. 

Στόχος των τεσσάρων Εμβληματικών Κοινότητων της Soria, του Cilento, του Chefchaouen και της Κορώνης είναι να διαδώσουν το κοινό διατροφικό τους μοντέλο, να προστατεύσουν τη Μεσογειακή Διατροφή από τον κίνδυνο διάβρωσης εξαιτίας του σύγχρονου τρόπου ζωής και να αναδείξουν τα οφέλη και τις ευεργετικές ιδιότητές της. 

Σύμφωνα με τις αποφάσεις της συνάντησης των Εμβληματικών Κοινοτήτων, στα πλαίσια των κοινών δράσεων για τη διαφύλαξη και προώθηση της πολιτισμικής και αναπτυξιακής διάστασης της Μεσογειακής Διατροφής, ο Δήμος Πύλου-Νέστορος τηρεί τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει με την υπογραφή της Διακήρυξης της Κορώνης, την υπόσχεση να μη μείνει η προσπάθεια στα χαρτιά και προχωρά στη διοργάνωση Εβδομάδας Μεσογειακής Διατροφής.

Στις εκδηλώσεις θα λάβουν μέρος εκπρόσωποι από τις Εμβληματικές Κοινότητες της Soria, του Cilento, του Chefchaouen αλλά και από την υπό ένταξη Κοινότητα του Αγρού της Κύπρου, στα πλαίσια της διεύρυνσης των χωρών που συμμετέχουν στις δράσεις για τη Μεσογειακή Διατροφή. 

Το Υπουργείο Παιδείας & Θρησκευμάτων, Πολιτισμού & Αθλητισμού και το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, αρωγοί και υποστηρικτές της όλης προσπάθειας από την πρώτη στιγμή, θα δώσουν το παρόν συμμετέχοντας με εκπροσώπους από την πολιτική ηγεσία αλλά και με υπηρεσιακούς παράγοντες.

Επιπλέον, οι Πρέσβεις των εμπλεκομένων χωρών θα τιμήσουν με την παρουσία τους τις δράσεις. 

6 σχόλια:

  1. ΧΕΣΤΗΚΑΜΕ ΓΙΑ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΜΑΛΑΚΙΕΣ
    ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. http://www.kastellia.gr/loc_ks/news_content.asp?ID=270

    Ενα μικρο χωριο στη Φωκιδα και ενα απο τα καλυτερα πολιτιστικα προγραμματα!! Αυτοι γιατι μπορουν?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μην λέμε τα ίδια και τα ίδια. Δεύτερε ανώνυμε, άλλο οι εκδηλώσεις ενός πολιτιστικού συλλόγου και άλλο οι εκδηλώσεις ενός Δήμου από Χώρα μέχρι Κορώνη.
    Οι πολιτιστικοί σύλλογοι - και το λέω εκ πείρας - είναι πολύ πιο ευέλικτοι στις εκδηλώσεις τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Θα σας λύσω τον γρίφο με μαθηματικό τρόπο.Το ότι οι πολιτιστικές εκδηλώσεις είναι της σειράς δύο πράγματα μπορεί να συνβαίνουν.Η ο δήμος δεν έχει λεφτά ή οι διοργανωτές είναι ανίκανοι.Αποκλείοντας την πρώτη περίπτωση, αφού λεφτά για φαγοπότια και φαρφάρες προσωπικής προβολής υπάρχουν τι μένει?Σας αφήνω να το βρείτε μόνοι σας.
    ΕΡΩΤΗΣΗ 1.Αν μετά από δύο χρόνια η συλλογή του ΡΕΝΕ ΠΥΩ μετφερθεί σε άλλο κτίριο του δήμου θα ξαναέχουμε εγκαίνια?
    ΕΡΩΤΗΣΗ 2.Το άγαλμα του ολυμπιονίκη Κ. ΤΣΙΚΛΗΤΗΡΑ το σηκώσανε η είναι βαρύ από το ποδοπάτημα της 8ης Αυγούστου?
    Συμπέασμα.Πολιτιτιστικές εκδηλώσεις με απολίτιστους διοργανωτές δεν γίνονται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Θα σε βοηθήσω στις ερωτήσεις σου.
    - Η συλλογή του Ρενέ Πυώ θα παραμείνει 25 χρόνια στο Τσικλητήριο.
    - Το άγαλμα του Τσικλητήρα τοποθετήθηκε στη βάση του από τον εργολάβο που είχε αναλάβει την διαμόρφωση του κήπου του Τσικλητήριου.
    Τώρα όσο για τα σχόλια σχετικά με τις πολιτιστικές εκδηλώσεις θα σιωπήσω, γιατί τα γούστα όλων δεν συμπίπτουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Για ποιό πολιτισμό μιλάτε?Το σκατό από από το αντλιοστάσιο της παιδικής χαράσ έφτασε στην πλατεία και σεις μιλάτε για πολιτιστικές εκδηλώσεις?Σημειωτέον είναι η δεύτερη φορά που γίνεται αυτό.ΖΗΤΩ Η ΔΕΥΑ ΠΥΛΟΥ με τους νέους υπαλλήλους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή