Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 2012

“Πάμε καλά γιατί δεν έχουμε τις παθογένειες του Κράτους…” Τύχη της πόλης είναι ο Καρελιας! Βιομηχανία και Καλαμάτα σε κοινή πορεία.


Η τύχη τούτης της πόλης είναι ο Καρέλιας! Οι γνωστοί βιομήχανοι του Καπνού που δεσπόζουν στην οικονομική ζωή της Καλαμάτας αλλά και της Ελλάδας. Άνθρωποι που ζουν στην Μεσσηνιακή πρωτεύουσα από επιλογή και όχι ανάγκη. Από τα 1888 και δώθε, από την πρώτη μικρή καπνεμπορική επιχείρηση έως την γιγάντωση και ουσιαστικά σήμερα την μοναδική Ελληνική Εταιρεία τσιγάρων, η οικογένεια Καρέλια επενδύει στο δυναμικό της Μεσσηνίας.

γράφει ο Αλκιβιάδης

Με κόστη δυσανάλογα υψηλά κρατούν το εργοστάσιο στην Καλαμάτα σαν κόρη οφθαλμού, αντιστεκόμενοι στην προτροπή όλων των οικονομικών τους συμβούλων να πάνε εξωτερικό. Είναι οι άνθρωποι που έχουν κερδίσει τον σεβασμό της πόλης μας, ποιός παραβλέπει πόσες οικογένειες δημιουργήθηκαν δουλεύοντας στου Καρέλια, πόσα παιδιά της  Μεσσηνίας έχουν σπουδάσει από τις παροχές του Ιδρύματος Καρέλια.Η Καλαματα και η βιομηχανία της έχουν μια κοινή πορεία στον χρόνο και πολλοί αναριωτούνται ποιός έχει στηρίξει ποιόν περισσότερο…


Με τα μέλη της Οικογένειας Καρέλια έχω συναντηθεί σε κοινωνικές εκδηλώσεις λίγες φορές. Δεν έχω επικοινωνία ούτε σε δημοσιογραφικό επίπεδο αρα δεν με δένει κάτι μαζί τους , μπορώ να εκφράσω τις απόψεις μου αντικειμενικά. Δεν μου χρωστάνε – δεν τους χρωστάω που λένε, αλλά μπορώ να πώ ότι ηθικά όλη η πόλη τους οφείλει. Μάλιστα σε μια εκδήλωση όταν συναντηθηκα μαζί τους έβγαλα τα τσιγάρα μου να καπνίσω και τα έκρυψα αμέσως. Δεν ήταν Καρελια αλλά μία μάρκα που έβγαζε παλιά ο Καρέλιας και γι αυτό την κάπνιζα. Τα είχα αρχίσει γιατί ως Καλαματιανός και εφόσον κάπνιζα ήθελα Καλαματιανή μάρκα γιατί δίνει δουλειά στην πόλη μας . Οταν διέκοψε την συνεργασία και σταμάτησε να εκδιδει τα συγκεκριμένα τσιγάρα ο Καρελιας, εγώ συνέχισα να τα φουμάρω…. Οταν τους αντίκρυσα από κοντά καταλαβα ότι έκανα λάθος…

Σε συζητήσεις που κάνω με φίλους που προερχονται από όλα τα φάσματα της πολιτικής , από δεξιά εως αριστερά, χαίρομαι γιατί βλέπω μια αναγνώριση της πορείας της Μεσσηνιακής Εταιρείας και Οικογένειας. Ολοι αναγνωρίζουν ότι τούτοι οι άνθρωποι προσφέρουν στον τόπο, είναι γενναιοδωροι με την Καλαμάτα, το προσωπικό τους, την βιομηχανία τους. Γενιά σε γενιά καταρρίπτουν τον μύθο για το χάος που φέρνει η επόμενη στην προηγούμενη και οι ιδρυτές της Καπνοβιομηχανίας σίγουρα θα χαίρονται.

Το μυστικό της επιτυχίας ; Το πε με λίγα λόγια πέρυσι τα Χριστούγεννα στην ομιλία του στους εργαζομενους ο Ανδρεας Καρελιας . “Πάμε καλά, αυξήσαμε τα μεγεθη μας  και αυτό το καταφέραμε όχι με κανέναν μαγικό τρόπο αλλά λόγω του γεγονότος ότι από αυτήν την εταιρεία απουσιάζουν, εν πολλοίς, πολλές από τις αδυναμίες και παθογένειες που ταλανίζουν την ελληνική πραγματικότητα και οι οποίες έφεραν την χώρα μας στον γκρεμό…”

Η ιστορία της Καρέλιας για να “κλέψω” μια πρόσφατη παρουσιαση από  το Βήμα,  αρχίζει το 1888, όταν ο Γιώργος και ο Ευστάθιος Καρέλιας δημιουργούν στην Καλαμάτα μια μικρή καπνεμπορική επιχείρηση, προμηθεύοντας με καπνό την πόλη και τα γύρω χωριά. Τότε ακόμη το βιομηχανοποιημένο τσιγάρο ήταν άγνωστο είδος στην Ελλάδα.
«Ο καπνός, καθώς η Μεσσηνία δεν είναι καπνοπαραγωγική περιοχή, έρχεται με καΐκια από το Αγρίνιο και τη Λαμία. Ο Γ. Καρέλιας απέκτησε οκτώ παιδιά, τέσσερις γιους και τέσσερα κορίτσια. Αργότερα οι γιοι του Ανδρέας, Κωνσταντίνος, Ιωάννης και Ευστάθιος ασχολούνται με την επιχείρηση. Το 1916 ο γιος του Ανδρέας Καρέλιας αγοράζει την πρώτη σιγαροποιητική μηχανή» («Ιστορία του Ελληνικού Τσιγάρου», Ελληνικό Λογοτεχνικό Ιστορικό Αρχείο, 1997). Και το πρώτο της τσιγάρο φέρει την επωνυμία «Πετρόμπεης Σιγαρέτα Αφοί Καρέλια».
Στις πρώτες δεκαετίες, κυρίως ως το 1930, η εταιρεία κατόρθωσε να γίνει γνωστή στην περιοχή της Πελοποννήσου. Αλλά ως εκεί. Η περίοδος του Μεσοπολέμου είναι η «χρυσή εποχή» της ελληνικής καπνοβιομηχανίας. Η ανάπτυξή της είναι εντυπωσιακή. Ο καπνός είναι από τα κυριότερα εξαγωγικά προϊόντα της ελληνικής γεωργίας και η ετήσια παραγωγή περίπου στις 30.000 – 40.000 τόνους – από αυτή την ποσότητα μόνο 5.000 – 6.000 τόνοι απορροφώνται από την εγχώρια καπνοβιομηχανία.
Το 1929 η εταιρεία Καρέλιας κατόρθωσε να αναδειχθεί στην 29η θέση των ελληνικών βιομηχανιών καπνού. Η ανάπτυξή της ήταν αρκετά γρήγορη. Το 1932 βρέθηκε στην ένατη θέση μεταξύ των 164 καπνοβιομηχανιών επεξεργαζόμενη 131.105 κιλά καπνού και τον επόμενο χρόνο, το 1933, διατηρήθηκε στην ίδια θέση, μεταξύ όμως των 140 καπνοβιομηχανιών, ενώ φαίνεται ότι κέρδισε μερίδιο στην αγορά, αφού επεξεργάστηκε 136.788 κιλά καπνού. Και τα επόμενα χρόνια είναι ανοδικά για την εταιρεία. Το 1934 λανσάρει τα «Εξτρα Καρέλια» από καπνά Αγρινίου.
Η «απογείωσή» της όμως γίνεται μετά τον πόλεμο, στη δεκαετία του 1950. Λίγο πριν, το 1947, προωθεί τα τσιγάρα «Αφοί Καρέλια», λαϊκά τσιγάρα σε πακέτο των 100, τα «Σέρτικα Λαμίας» με το περίφημο κόκκινο πακέτο που «καπνίσθηκε κατά κόρον από τις λαϊκές μάζες και τους πελοποννήσιους αγρότες. Θεωρήθηκε το καλύτερο σέρτικο τσιγάρο της εποχής του» και τα «Αφοί Καρέλια Αγρινίου». Από το 1950 και μετά τα τσιγάρα του Καρέλια προωθούνται πανελλαδικά και αποκτούν φανατικούς φίλους. Ωσπου το 1957 κυκλοφορεί το κλασικό πλέον «Καρέλια Φίλτρο» στην περίφημη κασετίνα που γνωρίζει εντυπωσιακή επιτυχία. Επίσης την ίδια περίοδο κυκλοφόρησαν τα σήματα «Εκλεκτά», «Εξτρα Καρέλια», «Λουξ», «Ρεκόρ», «Rex», «Λήθη», «Ζαπάντι», «Ζαπάντι 12» και «Ζαπάντι 13».
Η εταιρεία το 1962 μετατρέπεται σε ανώνυμη και βρίσκεται μεταξύ των τεσσάρων κορυφαίων εταιρειών του κλάδου. Η παραγωγή της στηρίζεται στα λαϊκά τσιγάρα κατά κύριο λόγο και στα ημιπολυτελείας. Διέθετε 11 σήματα: στην κατηγορία των πολυτελείας τα «Φίλτρο» και «Rex», στα ημιπολυτελείας τις επωνυμίες «Φίλτρο» και «Καρέλια Αγρινίου», στην κατηγορία «εξαιρετικά» τα «Καρέλια Rekor» και «Σέρτικα Λαμίας», στην κατηγορία «συρταρωτά» τα «Εξτρα Καρέλια» και στην κατηγορία «βασικά» τα «Ελαφρά», τα «Σέρτικα» και τα «Τέλειον».
Το 1971 μεταφέρει τις εγκαταστάσεις της από το κέντρο της Καλαμάτας δύο χιλιόμετρα έξω από την πόλη και το 1973 η διοίκηση της εταιρείας κάνει το μεγάλο βήμα: εισάγει τις μετοχές της στο Χρηματιστήριο Αθηνών. Το ίδιο διάστημα τα ηνία της εταιρείας αναλαμβάνει ο Γεώργιος Καρέλιας, ως διευθύνων σύμβουλος, εκπροσωπώντας την τρίτη γενιά της οικογένειας. Τότε δημιουργείται το σήμα «Karelia Lights» που έρχεται πρώτο σε πωλήσεις στην κατηγορία του. Σήμερα η καπνοβιομηχανία Καρέλια ΑΕ είναι ουσιαστικά η πρωτη  σε μέγεθος καπνοβιομηχανία στην ελληνική αγορά αλλά και  η μοναδική που παραμένει σε ελληνικά χέρια.
Πρόεδρος της εταιρείας σήμερα είναι η κυρία Βικτωρία Γ. Καρέλια. Η εταιρεία έχει δυνατότητα παραγωγής 45 εκατομμυρίων τσιγάρων ημερησίως και διαθέτει αντιστοίχως 45.000 σημεία πώλησης σε όλη την Ελλάδα. Η εξαγωγική δραστηριότητά της εκτείνεται σε περισσότερες από 30 χώρες της Ευρώπης, της Αμερικής, της Ασίας και της Αφρικής. Πριν από μερικά χρόνια, όταν διεκόπη η συνεργασία της με την αμερικανική R. J. Reynolds – παρήγε και διένεμε τα τσιγάρα «Camel» -, αρκετοί προέβλεπαν ότι η εταιρεία θα κλυδωνιζόταν, ωστόσο κατόρθωσε να αναδείξει ως βασικό παίκτη της αγοράς το «Καρέλια χρυσή κασετίνα» που ως τότε «κρατούσε χαμηλά».
Γιατί γράφουμε για την Καρέλια. Απάντηση τα δεκάδες ονόματα των παιδιών που ακολουθούν Υπότροφοι του Ιδρυματος. Και γιατί κάποιος πρέπει στο φινάλε να λέει και δημόσια μπράβο και ευχαριστώ και οι επαγγελματίες δημοσιογράφοι μπορούν να το κάνουν από καρδιάς αν δεν χρωστάνε σε κανέναν!!!
Υπότροφοι

Tο Ίδρυμα Γεωργίου και Bικτωρίας Kαρέλια κατά την οκταετία 2004-2012 χορήγησε υποτροφίες για μεταπτυχιακές σπουδές στην Ελλάδα και το εξωτερικό στους εξής αριστούχους πτυχιούχους:

Υποτροφίες εσωτερικού:

ΓΕΩΡΓΑ ΕΛΕΝΗ – ΠΑΝ.ΠΕΙΡΑΙΑ Master Οικον.& Επιχειρ.Στρατηγ.
ΕΡΡΙΠΗ ΜΑΡΙΑ – ΟΠΑ Master Διοίκηση Επιχειρήσεων
ΕΥΘΥΜΙΑΔΟΥ ΑΡΓΥΡΩ-ΕΙΡΗΝΗ – ΠΑΝΤΕΙΟΣ Master Οικον.& Περιφερ.Ανάπτυξη
ΚΑΛΛΗ ΑΝΝΑ – ΟΠΑ Master Διοίκηση Επιχειρήσεων
ΚΑΡΑΚΑΤΣΑΝΗ ΕΙΡΗΝΗ – ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΟ ΕΜΠ Διοίκηση Συστημάτων
ΚΑΤΕΡΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ – ΕΜΠ Master Τεχνοοικονομικά Συστήματα
ΚΟΝΤΡΑΦΟΥΡΗ ΔΗΜΗΤΡΑ – ΟΠΑ Master Διοίκηση Επιχειρήσεων
ΜΟΜΤΣΙΑ ΑΓΓΕΛΙΚΗ – ΟΠΑ Master Διοίκηση Επιχειρήσεων
ΣΑΜΩΝΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ – ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ Master Ηλεκτρ. Μηχανολ.
ΤΣΙΤΟΥ ΕΛΕΝΗ – ΠΑΝ.ΠΕΙΡ. Master Διοίκηση Επιχειρήσεων
ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ – ΑΠΘ Master Project Management
ΓΙΑΝΝΑΚΑΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ – ΕΜΠ Master Τεχνοοικονομικά Συστήματα
ΔΗΜΗΤΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛ. – ΟΠΑ Master Λογιστική & Χρηματοοικονομική
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΕΥΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ – ΑΓΓΕΛΙΚΗ – ΠΑΝ.ΑΙΓΑΙΟΥ Master ΜΒA
ΚΑΡΑΜΠΙΝΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ – ΕΜΠ Master Τεχνοοικονομικά Συστήματα
ΛΟΥΚΑΚΗ ΚΑΛΛΙΟΠΗ – ΟΠΑ Master Εφαρμοσμ. Οικον. & Χρηματοοικον.
ΠΕΡΡΟΥ ΦΩΤΕΙΝΗ – ΟΠΑ Master Διεθνής Οικονομ. & Xρηματοδοτ.
ΠΑΣΑΝΙΔΗΣ ΣΑΒΒΑΣ – ΠΑΝ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ Master Οργάνωση & Διοίκηση
ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ ΚΥΡΙΑΚΗ – ΠΑΝ. ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ Master Περιφερειακή Ανάπτυξη
TΡΟΥΠΗ ΛΟΥΪΖΑ – Oικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών – Oικονομικά
ΚΟΥΡΑΝΤΗ ΦΡΑΓΚΩ – Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών – Οικονομικά
ΠΑΠΑΣΠΥΡΟΥ ΜΑΡΙΟΣ – Οικονομικό Παν. Αθηνών –Οικονομική Θεωρία
ΖΕΡΒΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ– Πάντειο Πανεπιστήμιο – Περιφερειακή Ανάπτυξη
ΚΑΡΥΠΙΔΟΥ ΜΑΓΔΑΛΗΝΗ– Πανεπιστήμιο Κρήτης – Οικον. Θεωρία & Πολιτική
ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΥ ΕΥΦΡΟΣΥΝΗ – Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών – ΜΒΑ
ΒΑΚΙΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ – Πανεπιστήμιο Μακεδονίας – ΜΒΑ
ΣΤΡΑΤΙΚΟΠΟΥΛΟΣ ΦΩΤΗΣ – Οικον.Πανεπιστήμιο Αθηνών–Λογιστική/ Χρηματ.
ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΥ ΝΙΚΟΛΙΤΣΑ – Πανεπιστήμιο Πατρών – Οικονομικά
ΜΑΚΑΝΤΑΣΗ ΕΥΜΟΡΦΙΑ – Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών – Οικονομικά
ΜΑΓΚΩΝΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ – Πανεπιστήμιο Αθηνών – Οικονομική Επιστήμη
ΘΕΟΔΩΡΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ – Πανεπιστήμιο Αθηνών – Δημόσια Διοίκηση
ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ΦΩΤΗΣ – Πανεπιστήμιο Αθηνών – Εφαρμοσμένη Οικονομική & Χρηματοοικονομική
ΚΑΡΒΟΥΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ – Πανεπιστήμιο Πειραιώς – Ναυτιλιακά
ΦΙΛΙΠΠΟΥ ΔΗΜΗΤΡΑ – Πανεπιστήμιο Πατρών – ΜΒΑ
ΜΙΧΑ ΓΑΡΥΦΑΛΙΑ – Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνων – Διοίκηση Υπηρεσιών
ΔΑΒΙΛΛΑΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ-Παν.Πατρών- Οικονομικά
ΜΑΤΘΑΙΟΥΔΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ-Παν.Κρήτης-Οικονομικά
ΠΡΟΔΡΟΜΙΔΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ-ΟΠΑ-Διεθνών ΕυρωπαΪκών Οικονομικών Σπουδών
ΚΑΒΟΥΡΙΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΙΟΣ-Παν.Πειραιώς-Ναυτιλιακές Σπουδές
ΓΙΑΤΖΗΤΖΟΓΛΟΥ ΔΗΜΗΤΡΑ-ΟΠΑ-Εφαρμοσμένη Οικονομική & Χρηματοοικονομική
ΛΟΓΓΙΝΙΔΗΣ ΠΑΝΤΕΛΗΣ-Αριστοτέλειο Παν.-Πληροφορική & Διοίκηση
ΚΩΣΤΑΚΗ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ-ΟΠΑ-Διοίκηση Υπηρεσιών
ΦΩΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ-ΘΕΟΦΡΑΣΤΟΣ –Χαροκόπειο-Οικιακή Οικονομία & Οικολογία
ΑΡΤΟΠΟΥΛΟΥ ΜΥΡΣΙΝΗ-ΟΠΑ-Διοικητική Επιχειρήσεων
ΒΡΟΝΤΑΚΗ ΣΤΥΛΙΑΝΗ-Ανωτ.Τεχν.Εκπαιδ.Ιδρυμα Κρήτης-Λογιστική & Ελεγκτική
ΤΡΕΣΣΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΗ-ΟΠΑ-ΜΒΑ
ΓΑΛΑΝΗ ΜΑΡΔΙΚΟΥΛΑ-ΟΠΑ-Λογιστική & Χρηματοοικονομική
ΚΟΤΤΑΡΗ ΜΑΡΙΑ-Πάντειο Πανεπιστήμιο-Διεθνείς & Ευρωπαϊκές Σπουδές
ΔΑΦΝΟΜΗΛΗ ΜΑΡΙΑ-Πανεπιστήμιο Κρήτης-Οικονομική Επιστήμη
ΑΝΔΡΙΚΟΠΟΥΛΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ-ΟΠΑ-Διοικητική Επιστήμη & Τεχνολογία
ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ-Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας-Εφαρμοσμένη Οικονομική
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΕΥΓΕΝΙΑ-ΟΠΑ-Λογιστική-Χρηματοοικονομική
ΝΤΟΜΑΡΗΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ-Πανεπιστήμιο Αθηνών-Εφαρμοσμένη Οικονομική & Χρηματοοικονομική


Υποτροφίες εξωτερικού:

ΜΠΕΡΤΖΕΛΕΤΟΥ ΜΑΡΙΑ – CITY UNIV. Master in Shipping, Trade & Finance
ΠΕΡΔΙΚΕΑΣ ΣΩΤΗΡΗΣ – CITY UNIV. Master in Shipping, Trade & Finance
ΓΕΩΡΓOΣΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ – CITY UNIV. Master in Shipping, Trade & Finance
ΓΚΙΩΝΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ – HARVARD Master in Public Administration
KAΠΠΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ – LSE Master in Region.Econ. & Development
ΠΑΝΟΥΣΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ CITY UNIV. Master in Shipping, Trade & Finance
ΠΕΤΑΛΩΤΗ ΠΑΡΘΕΝΑ – WARWICK Master in Economics
ΤΟΤΟΖΙΑΝ ΒΙΟΛΕΤΤΑ – CITY UNIV. Master in Shipping, Trade & Finance
ΧΡΥΣΟΜΑΛΛΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ – WARWICK Master in Economics
ΑΔΑΜΟΠΟΥΛΟΥ ΕΥΦΡΟΣΥΝΗ – CARLOS MADRID – Phd in Economics
ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ – LSE Master in Economics
ΓΚΕΚΑ ΒΑΛΕΡΙΑ – WARWICK Master in Industr. & Person Management
ΓΚΟΛΦΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ – LSE Master in Accounting & Finance
ΓΥΦΤΑΚΗΣ ΣΤΑΥΡΟΣ – CITY UNIV. Master in Shipping, Trade & Finance
ΚΑΤΣΟΥΛΗ – ΒΛΑΣΤΟΥ ΙΩΑΝΝΑ – WARWICK Master in Economics
ΚΟΥΡΚΑΦΑΣ ΕΥΑΓΓ. – ΝΙΚΟΛ. – MINNESOTA Master in Business Administration
ΛΟΥΚΑΣ ΧΡΙΣΤΟΣ – WARWICK Master in Economics & Finance
ΜΗΤΣΑΝΗ ΕΛΕΝΗ – LSE Master in Accounting & Finance
ΜΟΚΚΑΣ ΣΩΚΡΑΤΗΣ – OXFORD PhD in Economics
ΟΥΖΟΥΝΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ – WARWICK Master in Finance
ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚ. ΣΤΑΥΡ. – MIT Master in Mech. Engineer
ΠΑΝΑΓΟΥΛΕΑΣ ΠΕΡΙΚΛΗΣ – MANCHESTER Master in Internat. Business
ΠΑΠΑΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΑΛΕΞΙΟΣ – CITY UNIV. Master in Shipping, Trade & Finance
ΠΑΠΑΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΕΛΕΝΗ – ΖΩΗ – BOSTON PhD in Business Administration
ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΣ ΜΕΝ. ΚΩΝ/ΝΟΣ – COLUMBIA Master in Engin. Applied Science
ΧΑΤΖΗΙΩΑΝΝΟΥ ΕΛΠΙΔΑ – CITY UNIV. Master in Shipping, Trade & Finance
ΡΕΠΠΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ – Maryland University – Agricultural & Resource Economics
ΔΡΟΥΚΟΠΟΥΛΟΣ – ΔΕΜΙΡΗΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ – Oxford University – Economics
ΜΑΝΩΛΟΠΟΥΛΟΥ ΣΟΦΙΑ – Loughborogh University – Marketing & Management
ΠΑΠΑΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΕΛΕΝΗ – Ζωή – Boston University – Management
ΔΡΟΥΒΕΛΗΣ ΜΙΧΑΗΛ – Nottingham University – Experimental Economics
ΚΟΤΣΙΡΗ ΣΟΦΙΑ – North Carolina University – Industrial Economics
ΡΟΥΣΑΚΗΣ ΜΙΧΑΗΛ – Warwick University – Economics
ΛΙΟΛΙΟΥ ΕΛΕΝΗ – Cambridge University – Analysis, Design & Management of Information Systems
ΚΟΚΚΙΝΟΥ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ – Glasgow University – Economics
ΧΥΤΗΡΗ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ – Kent Business School – Management with Marketing
ΠΑΠΑΔΟΓΙΩΡΓΑΚΗΣ ΠΕΤΡΟΣ – UCL University Comparative Business
ΣΜΠΑΡΟΥΝΗΣ ΗΡΑΚΛΗΣ – LSE University – Finance & Economics
ΠΑΠΟΥΤΣΗ ΧΡΥΣΑΝΘΗ – LSE University – Analysis, Design & Management of Information Systems
ΔΗΜΗΤΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ – UCL University – Economics
ΚΟΥΣΟΥΡΝΑ ΛΑΜΠΡΙΝΗ – Insead University – MBA
ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΗ – Plymouth University – Business & Management
ΔΕΤΣΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ – York University – Project Analysis, Finance & Investment
ΣΥΛΛΑ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ – Hamburg University – International & European Studies
ΝΤΑΛΑΚΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ – Boston University – Statistics & Insurance Economics
ΣΑΚΚΑΣ – ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΔΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ – Warwick University – Economics & Finance
ΚΙΤΣΙΟΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ – Cambridge University – Economics
ΠΑΠΑΗΛΙΑΣ ΦΩΤΗΣ – Queen Mary University – Economics
ΕΥΦΡΑΙΜΙΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ – Rotterdam University – Economics
ΖΑΧΑΡΙΑΔΗΣ ΜΑΡΚΟΣ – LSE University – Management
ΜΑΥΡΟΜΑΤΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ – Warwick University – Economics
ΓΚΙΝΟΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ – Oxford University – Management Research
ΛΑΜΠΡΑΚΟΣ – ΜΠΡΕΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ – Esead University – MBA
ΖΑΟΥΔΗ ΠΗΝΕΛΟΠΗ – LSE University – Management & Strategy
ΜΑΤΘΑΙΟΥΔΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ – Cambridge University – Finance
ΡΑΠΑΝΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ – UCL University – Economics
ΚΩΣΤΟΥΛΑ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ – Insead University – MBA
ΑΝΑΣΤΑΣΟΠΟΥΛΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ – UCL University – Enviromental & Resource Economics
ΜΠΡΕΓΙΑΝΝΗ ΚΩΝ/ΝΑ–ΕΛΕΝΗ – Imperial University – Risk Management & Financial Engineering
ΜΑΝΩΛΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ – Aston University – Business & Management
ΦΡΑΪΔΑΚΗ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ – LSE University – Analysis Design & Management Information Systems
ΜΑΡΚΟΖΑΝΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ – Paris 8 University – Geopolitique
ΦΑΡΜΑΚΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ – Warwick University – Management Science & Operational Research
ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΗ – City University – Management
ΒΑΡΒΙΤΣΙΩΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ – Imperial University – Business Administration
ΠΑΝΑΓΟΥΛΕΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ – Manchester University – Decision Science, Operational Research
ΛΙΑΚΕΑ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ – Southampton University – Accounting & Finance
ΣΕΡΑΦΕΡΙΝΙΔΗΣ ΄ΟΘΩΝ-ΠΕΤΡΟΣ-Imperial University-MSc in Risk Management & Financial Engineering
ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ-Oxford University- Economics
ΛΑΝΤΖΟΥΝΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ-Cambridge University- Technology Policy
ΚΑΠΛΑΝΗ ΣΑΝΤΡΑ-ΚΟΡΑΛΙΑ-European University Institute-Economics
ΦΑΚΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ-Pennsylvania State University-Economics
ΤΣΑΝΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ-University of Edinburgh-Strategy & International Business
ΠΟΤΑΡΗ ΔΕΣΠΟΙΝΑ-Oxford University-Politics
ΑΡΒΑΝΙΤΗ ΜΑΡΙΑ-Warwick University-Economics
ΚΟΥΡΟΥΠΑΚΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ-LSE-Finance& Economics
ΜΩΫΣΙΔΟΥ ΚΡΥΣΤΑΛΛΙΑ-Manchester University-International Business & Management
ΓΕΩΡΓΑΚΑ ΙΩΑΝΝΑ-Cranfield University-Logistics & Supply Chain Management
ΡΑΠΤΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ-Warwick University-Economics
ΝΙΑΚΑ ΓΕΩΡΓΙΑ-University of Lausanne-Etudes Commercial
ΣΓΟΥΡΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ-LSE-Econometrics & Mathematical Economics
ΣΠΥΡΙΔΟΠΟΥΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ-Duke University-Economics
ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ΦΩΤΙΟΣ-Warwick University-Economics & Industrial Organisation
ΒΟΓΚΛΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ-LSE-Decision Sciences
ΑΝΤΩΝΙΟΥ ΣΤΑΥΡΟΣ-Edinburgh University-Accounting & Finance
ΕΥΑΓΓΕΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ-Erasmus University-Business Administration
ΤΖΟΥΜΑΝΙΚΑ ΜΑΡΙΑ-LSE-Accounting & Finance
ΑΝΔΡΙΚΟΓΙΑΝΟΠΟΥΛΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ-ΑΓΓΕΛΙΚΗ-Princeton-Economics
ΓΙΑΝΝΙΚΑΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ-Cambridge-Probationary in Engineering
ΖΑΡΡΑΣ ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ-UCLA-MBA
ΧΟΥΣΑΚΟΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ-MIT-Finance
ΦΙΛΙΠΠΟΥ ΜΑΡΙΑΝΝΑ-LSE-Finance & Private Equity
ΤΣΑΚΑΝΙΚΑ ΑΓΓΕΛΙΚΗ-Cranfield-Logistics
ΠΙΤΣΑ ΕΥΣΤΑΘΙΑ-Cambridge University-Management Studies
ΜΩΫΣΙΔΟΥ ΚΡΥΣΤΑΛΛΙΑ-University of Munich-Management
ΜΠΟΥΡΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ-Columbia University-Operation Research
ΚΩΤΙΔΗΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ-University of Manchester-Economics
ΤΑΣΣΗ ΑΓΓΕΛΙΚΗ-Durham-Finance
ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ-Northwestern University-MBA
Το ίδρυμα μέσω αυτού του διαδικτυακού τόπου ευελπιστεί στην άμεση και εποικοδομητική επικοινωνία με παλαιούς και νέους υποτρόφους.

Στόχοι του άμεσου μέλλοντος είναι η συνεχής επαφή του Ιδρύματος με τους υποτρόφους του, η ενημέρωσή του για την επαγγελματική πορεία τους και η δημιουργία σωματείου υποτρόφων (alumni society).

Αλκιβιάδης

"MessiNea" 10/10/2012


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου