Τετάρτη 21 Μαΐου 2014

Το ΤΑΙΠΕΔ πουλά 45 στρέμματα στη Γιάλοβα

Συνολική έκταση περί τα 44,5 τετραγωνικά χιλιόμετρα στο Διβάρι της Γιάλοβας διαφημίζει προς πώληση στην ειδική σελίδα του το ΤΑΙΠΕΔ. Οπως φαίνεται από τις σχετικές φωτογραφίες, πρόκειται για δυο παραθαλάσσια οικόπεδα κοντά στο κάμπινγκ "Ερωδιός", που έχουν φάτσα στην παραλία της Γιάλοβας.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που δίνει το εν λόγω Ταμείο για τον συγκεκριμένο χώρο, η εμβαδού 44.625 τ.μ. έκταση χαρακτηρίζεται «αναξιοποίητη», ενώ η ενδεχόμενη επένδυση -που το ΤΑΙΠΕΔ προτείνει να είναι τουριστικές κατοικίες- υπόκειται σε περιβαλλοντικούς και νομικής φύσης περιορισμούς.
Στο μεταξύ, μετά τη γενική κατακραυγή που υπήρξε για την ανάλογη υπόθεση με την παραλία του Σίμου στην Ελαφόνησο, το ΤΑΙΠΕΔ υποχρεώθηκε να αναθεωρήσει μερικώς την οπτική του όσον αφορά το συγκεκριμένο θέμα - σύμφωνα με πληροφορίες που αναφέρονται σε ανακοίνωση του περιφερειακού συνδυασμού «Πελοπόννησος Πρώτα», όπου σημειώνεται μεταξύ άλλων:
«Από τις 10 Απριλίου καταγγείλαμε με ανακοίνωσή μας το ξεπούλημα των πιο γνωστών παραλιών της Πελοποννήσου. Κινητοποιήσαμε τις τοπικές κοινωνίες και η ανάδειξη του θέματος οδήγησε στη δημόσια κατακραυγή, αναγκάζοντας το Ταμείο της ντροπής να αναδιπλωθεί για την Ελαφόνησο.
Μόλις χθες, με ανακοίνωσή του, το ΤΑΙΠΕΔ διευκρινίζει "σχετικά με το ακίνητο του Ελληνικού Δημοσίου στην Ελαφόνησο, που μεταβιβάστηκε για αξιοποίηση στο ΤΑΙΠΕΔ, ότι οι χρήσεις που αναφέρονται στην ιστοσελίδα του ΤΑΙΠΕΔ είναι μόνο ενδεικτικές και σε κάθε περίπτωση αφορούν σε ιδιαίτερα ήπια και οικολογική ανάπτυξη"».

"ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ" 21/05/2014

Ας μας πει κάποιος αν είχε κανένα όφελος το δημόσιο όλα αυτά τα χρόνια που τα είχε στην κατοχή του.

Κώστας....
Διαβάστε το άρθρο στην ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ http://www.eleftheriaonline.gr/oikonomia/item/37985-taiped-poula-ektasi-divari-gialovas

12 σχόλια:

  1. και πρεπει να τα ξεπουλησει ρε καραλή...? δε θα μπορουσε να τα αξιοποιησει? προς δικό μας οφελος? πρεπει να τ αναλαβει καποιος ιδιωτης δικος τους οπως παντα για να κονομησει? τελικα νομιζα οτι ησουν βλακας αλλα καταληγω στο οτι εισαι επικινδυνος...
    διοτι ειναι επικινδυνοι αυτοι οι φιλελεδες που θεωρουν πως οτι δημοσιο πρεπει να πουλιεται..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Υπάρχουν περιβαλλοντικοί και πολιτισμικοί λόγοι που πολλές φορές πρέπει να προστατεύουμε τμήματα του φυσικού περιβάλλοντος. Ανάπτυξη δεν σημαίνει κατασκευάζω ξενοδοχεία πάνω στον αιγιαλό και αλλάζω την φυσιογνωμία του τοπίου ! Πολλές φορές πρέπει να αφήνουμε κομμάτια του περιβάλλοντος στην φυσική τους μορφή ώστε να κρατήσουμε την ισορροπία του φυσικού και πολιτιστικού τοπίου. Το συγκεκριμένο κομμάτι ανήκει σε περιοχή natura και το ιδανικότερο να ήταν να μείνει στην φυσική του μορφή. Σκεφτείτε εαν ύπαρξή δόμηση σε όλο τον κόλπο του Ναυαρίνου πόσο θα αλλάξει η εικόνα του περιβάλλοντος. Όταν φυσικά τοπία αποτελούν απο μόνα τους μνημεία φυσικού και πολιτιστικού ενδιαφέροντος δεν επεμβαίνουμε καθόλου , ούτε ήπια. Αυτές είναι οι στρατηγικές που ακολουθούνται σε διεθνές επίπεδο και αυτό σας το λέει κάποιος που τυγχάνει να έχει 2 μεταπτυχιακά σε θέματα ανθρωπογεωγραφίας και πολιτισμού. Μην γράφουμε λοιπόν κάτι εαν δεν υπάρχει επιστημονική βάση, απλώς για να λέμε ότι είπαμε την γνώμη μας. Η ημιμάθεια είναι χειρότερη απο την αμάθεια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Για μια ακόμη φορά μετά το ξεπούλημα των εκτάσεων Νατούρα που χαρίστηκαν στον εφοπλιστή Κωνσταντακόπουλο, το κράτος μέσω του ΤΑΙΠΕΔ προσπαθεί να χαρίσει στους εφοπλιστές και στους ιδιώτες το κομμάτι Νατούρα που βρίσκεται στη Γιάλοβα. Μαζί βέβαια με πολλά άλλα υπέροχα μέρη του τόπου.
    Όπως είναι προφανές κανείς δε θα μιλήσει απ το ντόπιο πληθυσμό ο οποίος κοιμάται τον ύπνο του δικαίου ή λόγω του άκρατου συντηρητισμού του κάνει τα στραβά μάτια. .όπως και την πρώτη φορά.
    Οι όροι «οικολογία» και «νατούρα» έχουν απαξιωθεί πλέον απ τους ίδιους τους εξουσιαστές και νομοθέτες, όμως εμείς δεν πρέπει να σταματήσουμε να διεκδικούμε τα αυτονόητα. Πρέπει κάποια στιγμή να καταλάβουμε ότι όλα αυτά τα μέρη θα ήταν φρόνιμο και ηθικό να μείνουν όπως ακριβώς ήτανε τόσα χρόνια, παρθένα και ανεκμετάλλευτα γιατί ανήκουν σε όλους μας ντόπιους και μετανάστες και θα ανήκουν και στους απογόνους μας.
    Η μόνη λύση? ΣΑΜΠΟΤΑΖ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ-ΘΑΝΑΤΟΣ ΣΤΗ ΔΗΘΕΝ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΑ ΤΟΥΣ
    ΚΑΙ ΣΚΑΤΑ ΣΤΑ ΓΚΟΛΦ για να μην ξεχνιόμαστε
    ΔΙΑΡΚΗΣ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΓΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ


    ο χαμαιλέοντας που σκοτώσατε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ζοζέ Σαραμάγκου : Aς ιδιωτικοποιηθεί το όνειρο


    Aς ιδιωτικοποιηθούν τα πάντα,
    ας ιδιωτικοποιηθεί η θάλασσα και ο ουρανός,
    ας ιδιωτικοποιηθεί το νερό και ο αέρας,
    ας ιδιωτικοποιηθεί η Δικαιοσύνη και ο Νόμος,
    ας ιδιωτικοποιηθεί και το περαστικό σύννεφο,
    ας ιδιωτικοποιηθεί το όνειρο,
    ειδικά στην περίπτωση που γίνεται την ημέρα και με τα μάτια ανοιχτά.

    Και σαν κορωνίδα όλων των ιδιωτικοποιήσεων,
    ιδιωτικοποιήστε τα Κράτη,
    παραδώστε επιτέλους την εκμετάλλευση υμών των ιδίων
    σε εταιρίες του ιδιωτικού τομέα με διεθνή διαγωνισμό.
    Διότι εκεί ακριβώς βρίσκεται η σωτηρία του κόσμου…

    Και μια και μπήκατε στον κόπο, ιδιωτικοποιήστε στο φινάλε και την πουτάνα την μάνα που σας γέννησε.


    Ο Ζοζέ ντε Σόζα Σαραμάγκου (16 Νοεμβρίου 1922 - 18 Ιουνίου 2010) ήταν Πορτογάλος συγγραφέας, ποιητής, σεναριογράφος και δημοσιογράφος, τιμημένος με Βραβείο Νόμπελ Λογοτεχνίας το 1998. Τα έργα του, μερικά από τα οποία θεωρούνται αλληγορικά, δίνουν μεγάλη έμφαση στον ανθρώπινο παράγοντα. Οι χαρακτήρες του αγωνίζονται για την ανάγκη να συνδεθούν μεταξύ τους, να σφυρηλατήσουν σχέσεις και δεσμούς κοινότητας, καθώς και για την ανάγκη τους για ιδιαιτερότητα, ατομικότητα, νόημα και αξιοπρέπεια έξω από πολιτικές και οικονομικές δομές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. μεγάλος σαραμάγκου



    πάλι
    ο χαμαιλέοντας που σκοτώσατε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Είδατε αντιφάσεις; Για άλλη μια φορά θέλετε να εκφράσετε την άποψή σας, κατακρίνοντας τη δική μου, και ο καθένας τοποθετείται όπως τον βολεύει.
    - Στον πρώτο ανώνυμο επιστρέφω και τους δύο χαρακτηρισμούς γιατί του πηγαίνουν γάντι. Θεωρεί ότι αν αξιοποιηθούν από το δημόσιο δεν προκύπτει θέμα NATURA κ.λ.π., κάτι που δεν είδα να το επισημανάτε οι υπόλοιποι. Μου θυμίζει τον πρώην Δήμαρχο που είπε όχι στις ανεμογεννήτριες, για μια σειρά από λόγους, αλλά αν ο δήμος είχε μεγαλύτερο ποσοστό συμμετοχής στα κέρδη θα έλεγε ναι. Τότε, με το χρήμα, θα είχε εξαλείψει τους λόγους του όχι.
    - Στους υπόλοιπους, εν συντομία, θα απαντήσω πως δεν τους είδα τόσο θερμούς όταν στη Γιάλοβα και πάνω στον αιγιαλό υπάρχουν κτίσματα που αποτρέπουν την πρόσβαση του κόσμου στην παραλία.
    Στον τρίτο ανώνυμο θα προσθέσω επίσης ότι η Παπαρήγα, σε μια συνάντηση με τον καπετάνιο, του είπε πως όταν θα γίνει κυβέρνηση το ΚΚΕ, ποτέ δηλαδή και άρα μπορούμε να λέμε ό,τι θέλουμε, θα του πάρει τα ξενοδοχεία και θα τα δώσει στο λαό να κάνει διακοπές. Με λίγα λόγια, δεν θα αποδώσει την έκταση στη φύση αλλά αν κάνει τα μπάνια του εκεί ο λαός δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Έλεγε το ίδιο πράγμα με τον Χρονόπουλο αλλά με άλλα λόγια.
    Γιατί δεν μετράτε ρε αδέλφια τα πράγματα με την ίδια ζυγαριά;


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. δηλαδη κυριε καραλη με λιγα λογια μας λετε οτι εφοσον υπαρχουν κτισματα στη γιαλοβα (30 -40 χρονια τωρα) και ο προηγουμενος δημαρχος δεν ηθελε τις ανεμογενητριες (οι οποιες ως γνωστον ειναι κολητα στην παραλια σε προστατευομενη περιοχη) δεν θα πρεπει να αντιδρουμε και να γκρινιαζουμε..καταπληκτικη λογικη!ολα στην ιδια φραπεδιερα αρκει να προοθηθει η φιλελεδικη πολιτικη μας.
    αυτο που λετε για το κκε και τον κωνσταντακοπουλο απλως τερματιζει το ακυρο.εγω που λες εφαγα γεμιστα σημερα..σε τετοια φαση

    συγνωμη για τα ορθογραφικα

    υγ.καλα αυτο οι αμερικανοι γιατι δεν αξιοποιουν το central park?εκτασαρα μες το κεντρο του μανχαταν θα βγαλουν δισεκατομυρια, για τη βοιδοκοιλια μπορουμε μηπως να κανουμε κατι?τοση εκταση παει χαμενη απο πισω.αμ το δασακι?σκευτειτε ποσα σπιτια μπορουν να χτιστουν διπλα στο καστρο. με θεα πολεμιστρες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Crocodylus Rey, θα θεωρήσω πως αυτά που έγραψες τα έγραψες για πλάκα. - - Αποκλεισμένη παραλία στη Γιάλοβα, πιθανή αποκλεισμένη παραλία και στα προς πώληση οικόπεδα. Δεν βλέπω διαφορά.
    - Οι ανεμογεννήτριες είναι στο βουνό και όχι κοντά στη θάλασσα και σε προστατευμένη περιοχή.
    - Το central park είναι πάρκο και όχι τσιμέντο. Επομένως είναι άστοχη η σύγκριση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ρε καραλη το κκε που κολλαει?
    σου δωσε κανεις την εντυπωση οτι ειμαστε κκεδες η χρονοπουλικοι?
    οτι να ναι...

    υ.γ.αν βλεπεις αντιφασεις εισαι τελικα βλαμμενος
    καλα λεει ο πρωτος


    υ.γ.απαντα μου σε παρακαλω τι ποσο μπαινει στα ταμεια του δημου απ τις ανεμογγεννητριες (σικ τερατουργημα) ή τελος παντων ποση ενεργεια παει στο δημο θελω να ξερω για πες!!σπουδαια επενδυση με οικολογικη υπογραφη...

    αντε μας μια ζωη ραγιαδες ειστε
    πιο ραγιας πεθαινεις


    ο χαμαιλέοντας που σκοτώσατε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Αν δεν βλέπεις εσύ τις αντιφάσεις μάλλον έχεις πρόβλημα κατανόησης. Διάβασε προσεκτικά όλες τις αναρτήσεις και βάλε το μυαλό σου να δουλέψει και να τις εντοπίσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. δε μου απαντησες για τις ανεμογεννητριες
    αντιφασεις εγω
    υπεκφυγες εσυ...για πες!

    ο χαμαιλέοντας που σκοτώσατε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. μην απαντας καταλαβαμε!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή