Τη συμμετοχή της στη μεγαλύτερη διεθνή τουριστική έκθεση του Πεκίνου, Bite China, ολοκληρώνει η «Μυθική Πελοπόννησος».
Η έκθεση ξεκίνησε στις 27 Ιουνίου και σε αυτή συμμετέχει αντιπροσωπεία της Περιφέρειας Πελοποννήσου, με επικεφαλής τη θεματική αντιπεριφερειάρχη Ντίνα Νικολάκου.
Όπως τόνισε, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε μαζί της το «Θάρρος», είναι μεγάλο ενδιαφέρον των Κινέζων, με αφορμή και την πρόσφατη επίσκεψη του Κινέζου πρωθυπουργού στην Ελλάδα.
Συνάντηση με επαγγελματίες
Η Περιφέρεια Πελοποννήσου συμμετέχει στην έκθεση με δικό της περίπτερο και χώρο συναντήσεων, ενώ το πληροφοριακό υλικό και το λεύκωμα της Πελοποννήσου έχουν μεταφραστεί στην κινεζική γλώσσα.
Κατά την πρώτη ημέρα, η Περιφέρεια Πελοποννήσου, σε συνεργασία με το Γραφείο ΕΟΤ Πεκίνου, διοργάνωσαν σεμινάριο- παρουσίαση του προορισμού σε περισσότερους από 100 τουριστικούς επαγγελματίες και δημοσιογράφους της κινεζικής αγοράς.
Επίσης, παρουσίασε τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Πελοποννήσου σε πολιτισμό, υποδομές και διατροφή, δίνοντας τη δυνατότητα μοναδικών εμπειριών στους επισκέπτες.
Η συγκεκριμένη έκθεση συγκεντρώνει κάθε χρόνο περισσότερους από 49.000 επαγγελματίες επισκέπτες, ενώ οι εκθέτες ξεπερνούν τους 800, και προέρχονται από 80 χώρες. Αποτελεί δε τη σημαντικότερη έκθεση όσον αφορά στην κινεζική τουριστική αγορά.
Το περίπτερο της Περιφέρειας Πελοποννήσου επισκέφθηκε και ο πρέσβης της Ελλάδας στο Πεκίνο, Βασίλειος Κωστής, ο οποίος δήλωσε ότι οι προξενικές αρχές θα συνδράμουν κάθε προσπάθεια της Περιφέρειας για ενίσχυση των σχέσεων με την κινεζική αγορά.
Άνοιγμα στην κινέζικη αγορά
Στην ομιλία της η κα Νικολάκου επισήμανε ότι το γεγονός πως από 15 Ιουνίου έως 19 Οκτωβρίου υπάρχει για πρώτη φορά δυνατότητα απευθείας αεροπορικής σύνδεσης της Κίνας με την Αθήνα, δημιουργεί την προοπτική να αποτελέσει μια δυναμική τουριστική αγορά για την Ελλάδα στο άμεσο μέλλον.
Συμπληρώνοντας, αναφέρθηκε στην πρόσφατη επίσκεψη του Κινέζου πρωθυπουργού στη χώρα μας, λέγοντας ότι ανοίγονται νέοι δρόμοι συνεργασίας σε θέματα τουρισμού, αλλά και εμπορικών συναλλαγών, με επίκεντρο τα αγροτικά μας προϊόντα. Επιπρόσθετα, αναφέρθηκε στις επίσημες αντιπροσωπείες που έχουν επισκεφθεί την Πελοπόννησο, καθώς και τις ενέργειες συνεργασίας, όπως: η υπογραφή μνημονίου συνεργασίας μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου και της Επαρχίας Σαανσί της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας, η φιλοξενία πολυμελούς αντιπροσωπείας με επικεφαλής τον πρόεδρο του Κογκρέσου της Επαρχίας Σαανσί, Zhao Leji, στην Τρίπολη, η διοργάνωση επιχειρηματικού γεύματος συναντήσεων μεταξύ Κινέζων και Πελοποννήσιων επιχειρηματιών στο πλαίσιο της αποστολής της Επαρχίας Σαανσί με στόχο τη σύναψη συνεργασιών, η φιλοξενία αποστολής 15 Κινέζων μαθητών από την πόλη Ναντζίνγκ, πρωτεύουσα της επαρχίας Jiangsu, νικητών των μαθητικών αγώνων με τίτλο «Καλωσορίζοντας την Ολυμπιάδα νέων του Ναντζίνγκ -Εορτάζοντας 40 χρόνια από τη σύναψη διπλωματικών σχέσεων Ελλάδας – Κίνας», η διενέργεια ταξιδιού εξοικείωσης με δημοσιογράφους από το μεγαλύτερο κινεζικό κανάλι το Phoenix Chinese News and Entertainment και το τουριστικό ρεπορτάζ για την Πελοπόννησο το οποίο προβλήθηκε στην Κίνα, η φιλοξενία πολυμελούς αντιπροσωπείας Κινέζων επιχειρηματιών με επικεφαλής το δήμαρχο της πόλης Xi’Αn, Chen Baogen, και η φιλοξενία επίσημης αντιπροσωπείας από την περιοχή Sichuan (Σεσουάν) με επικεφαλής τον αντιπρόεδρο της Βουλής, Gao Feng,
Ενδιαφέρον για την ιστορία
Ερωτώμενη για τη συμμετοχή της Περιφέρειας στην έκθεση, η κα Νικολάκου δήλωσε στο «Θάρρος» ότι η προσπάθεια που ξεκίνησε το 2011 για την τουριστική ανάπτυξη συνεχίζεται ακόμα πιο δυναμικά, αντιμετωπίζοντας την κρίση ως ευκαιρία: «Η νέα ταυτότητα της Πελοποννήσου, “Μυθική Πελοπόννησος”, έχει πλέον κατακτήσει το δικό της χώρο στις διεθνείς αγορές και τα συγκριτικά πλεονεκτήματά μας ανταγωνίζονται σημαντικούς προορισμούς. Η χρονική συγκυρία που βρέθηκε η Περιφέρειά μας στην Κίνα είναι σημαντική, αφού έγινε αμέσως μετά την επίσκεψη του Κινέζου πρωθυπουργού στην Ελλάδα και το άνοιγμα νέων προοπτικών συνεργασίας των δυο χωρών, κάτι που είχε ιδιαίτερα προβληθεί από τα ΜΜΕ της Κίνας.
Στη συγκεκριμένη έκθεση, πέρα από επαγγελματικές συναντήσεις, υπάρχει η δυνατότητα προσέλευσης κοινού, κι αυτό που μας προκαλεί ιδιαίτερη εντύπωση είναι το ενδιαφέρον των Κινέζων για την ιστορία και τον πολιτισμό της Ελλάδας και της Πελοποννήσου.
Υλοποιώντας το σχεδιασμό μας για την τουριστική ανάπτυξη και δουλεύοντας ακόμη πιο εντατικά, προσπαθούμε παράλληλα με τη στήριξη των παραδοσιακών μας αγορών να δημιουργήσουμε νέες συμπληρωματικές ανερχόμενες αγορές, όπως αυτή της Κίνας.
Θεωρούμε ότι τα θετικά αποτελέσματα της μεγάλης προσπάθειας που καταβάλει η Περιφερειακή Αρχή, σε συνεργασία και συνέργιες με άλλους φορείς, είναι πλέον ορατά. Το αεροδρόμιο της Καλαμάτας πρωταγωνιστεί και το 2014 σε αυξήσεις αφίξεων σε επίπεδο επικράτειας και όλα δείχνουν πως και η φετινή τουριστική περίοδος για την Πελοπόννησο είναι σε ανοδική πορεία.
Τη νέα πενταετία θα συνεχίσουμε τις συνδυασμένες δράσεις για την εδραίωση του προορισμού Πελοπόννησος στις διεθνείς τουριστικές αγορές».
Της Βίκυς Βετουλάκη "ΘΑΡΡΟΣ" 30/06/2014
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου