Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2016

Α. Κωσταντακόπουλος: Έτσι έφερα στην Μεσσηνία 2 αεροπορικές εταιρίες


Στόχο-ζωής έχει βάλει ο Αχιλλέας Κωνσταντακόπουλος να καθιερώσει την Μεσσηνία μεταξύ των καλύτερων και ποιοτικότερων τουριστικών προορισμών της Μεσογείου! Αφού κατάφερε από το 1997 να ξεπεράσει τα ανυπέρβλητα εμπόδια γραφειοκρατίας και να μετατρέψει την τελευταία 10ετία, την Περιοχή Ολοκληρωμένης Τουριστικής Ανάπτυξης (ΠΟΤΑ) σε μία μοναδικής ομορφιάς “ξενοδοχειακή πόλη” στην περιοχή Πύλου και Ρωμανού, έξω από την πόλη της Καλαμάτας στην Μεσσηνία, τίποτα και κανείς, πλέον, δεν μπορεί να τον σταματήσει!

Μόλις χθες έγινε γνωστό ότι το αεροδρόμιο της Καλαμάτας “Καπετάν Βασίλης Κωνσταντακόπουλος” θα συνδεθεί με νέους 9 απευθείας προορισμούς μέσω δυο νέων αεροπορικών εταιριών που θα “προσγειώνονται” στο περιφερειακό αεροδρόμιο: Την British Airways και την Vueling.

Ετσι, απο τη νέα τουριστική περίοδο και συγκεκριμένα από τον προσεχή Απρίλιο του 2016 αρχίζουν δυο νέες πτήσεις της British Airways από και προς Λονδίνο-Heathrow κάθε Πέμπτη και Σάββατο ενώ έρχεται να προστεθεί και η νέα αεροπορική εταιρία (low cost carrierVueling η οποία θα συνδέσει την Καλαμάτα με την Ρώμη και το αεροδρόμιο Fiumicino κάθε Παρασκευή. Παράλληλα, η Aegean θα συμπεριλάβει 6 νέες πτήσεις από Μιλάνο κάθε Τρίτη, Κοπεγχάγη κάθε Δευτέρα, Μπίλουντ κάθε Δευτέρα, Παρίσι κάθε Τρίτη, Λυών κάθε Τρίτη και Νάνδη κάθε Σάββατο.
Ετσι, λοιπόν, στα 20 και πλέον εκατ. τουρίστες που επισκέφθηκαν την Ελλάδα πέρυσι η TEMESΑ.Ε. προβλέπει μόνο από τις νέες αυτές αεροπορικές εταιρίες το 2016 να σημειωθεί μια αύξηση στον τουρισμό της τάξεως του 28% και απο αυτή την αύξηση 25.000 επισκέπτες θα βρεθούν στην Πελοπόννησο.
Αξίζει να σημειώθει ότι το 2014, το διεθνές αεροδρόμιο της Καλαμάτας κατατάχτηκε στη 3η θέση των ταχύτερα αναπτυσσόμενων αεροδρομίων στην Ευρώπη, ανάμεσα σε 300 αεροδρόμια 43 Ευρωπαϊκών πόλεων.
COSTANAVARINO7
Η επένδυση των 100 εκατ.ευρώ
Επιθετική στρατηγική, διατήρηση και διευρύνση ισχυρών συμμαχιών αλλά και αντιμετώπιση των πολέμιών του, αποτελούν τους στόχους του Αχιλλέα Κωνσταντακόπουλου προκειμένου να μειώσει και ίσως να μηδενίσει τις απώλειες του πολυτελούς ξενοδοχειακού συγκροτήματος Costa Navarino.
Στο τέλος του 2016 ολοκληρώνεται το επιχειρησιακό αναπτυξιακό πλάνο του Αχ. Κωνσταντακόπουλου το οποίο άρχισε το 2014 και υπολογίζεται να αγγίξει τα 100 εκατ. ευρώ. Η επένδυση αυτή περιλαμβάνει τρία νέα γήπεδα γκολφ, που θα προστεθούν στα δύο γήπεδα γκολφ που λειτουργούν ήδη. Επίσης στις αρχές του 2015 άρχισαν οι εργασίες για την κατασκευή και τρίτου πολυτελούς ξενοδοχείου στην περιοχή Navarino Bay, με δυναμικότητα 300 κλινών, το οποίο αναμένεται να ολοκληρωθεί το 2020.
Στα σχέδια του Αχ. Κωνσταντακόπουλου περιλαμβάνεται και η δημιουργία του πρώτου καταδυτικού αρχαιολογικού πάρκου στην Ελλάδα, για την ανάπτυξη του θαλάσσιου τουρισμού, αλλά και η δημιουργία Κέντρου Ολυμπιακής Εκπαίδευσης, που θα είναι επισκέψιμο από μαθητές σχολείων της ευρύτερης περιοχής, ταυτόχρονα με την εγκατάσταση μόνιμης έκθεσης ολυμπιακών ενθυμημάτων στις εγκαταστάσεις του Costa Navarino, που θα δημιουργήσει η Εθνική Ολυμπιακή Ακαδημία.
Μέσα σ’ όλα αυτά όμως, στο μυαλό του Αχ. Κωνσταντακόπουλου είναι να αποφύγει τις αστοχίες του παρελθόντος, που κοστίζουν στο ίματζ του ίδιου αλλά και του ξενοδοχείου. Ένα από αυτά ήταν οι καταγγελίες της Aξιωματικής Aντιπολίτευσης του Δήμου Πύλου τον Νοέμβριο του 2013, οι οποίοι κατηγόρησαν τον δήμαρχο ότι «κλείνει τα μάτια» σε αποζημίωση 2 εκατ. ευρώ που έπρεπε να πληρώσει ο Αχ. Κωνσταντακόπουλος για την περίφραξη και την κατασκευή του γηπέδου γκολφ σε 68 και πλέον στρέμματα που ανήκουν στον δήμο Πύλου, και την οποία απέφευγε να πληρώσει. «Μέχρι τώρα η επιχείρηση δεν έχει πληρώσει όπως είχε συμφωνήσει με την πρώην νομαρχιακή αυτοδιοίκηση Μεσσηνίας το τεράστιο αυτό οικόπεδο που είναι ιδιοκτησία των πολιτών της περιοχής», ανέφεραν οι δημοτικοί σύμβουλοι. Αυτή η καταγγελία είχε κάνει τον γύρο της Πελοποννήσου και ακολούθησαν πολλά αρνητικά σχόλια για τον ιδιοκτήτη του Costa Navarino και τις μεθόδους που χρησιμοποίησε για να αναπτύξει την επένδυσή του.

basilis konstantakopoulos (1)

Η ιστορία του Costa Navarino

Το project του Costa Navarino αποτελεί για την ελληνική τουριστική ζωή ως ένα απο τα δυσκολότερα και συνάμα αξιολογότερα τουριστικά επιτεύγματα για το οποίο μπορεί η Ελλάδα να υπερηφανεύεται και να παρουσιάζει στις τουριστικές εκθέσεις ανά τον κόσμο.
Η ιστορία του Costa Navarino αρχίζει από το 1997, τότε με τον Νόμο 2545, δημιουργείται στην συγκεκριμένη τοποθεσία, η Περιοχή Ολοκληρωμένης Τουριστικής Ανάπτυξης Μεσσηνίας που διευκολύνει την επένδυση του επιχειρηματία καπετάν Βασίλη Κωνσταντακόπουλου. Ωστόσο το έργο προσαράζει… τα επόμενα χρόνια σε γραφειοκρατικούς υφάλους και σε αντιδράσεις περιβαλλοντικών οργανώσεων.
Το 2005 ο τότε πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής απευθυνόμενος στη γενική συνέλευση του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων ανακοίνωσε ότι θα “ξεπαγώσει” η ΠΟΤΑ Μεσσηνίας. Με αφορμή τις πρωθυπουργικές εξαγγελίες ο Βασίλης Κωνσταντακόπουλος δήλωσε τότε στην εφημερίδα “Ελευθεροτυπία” ότι κάποια στιγμή θα χτίσει τις εγκαταστάσεις “για να βρίσκουν δουλειά και να μην ξενιτεύονται τα παιδιά της πατρίδας μου”.
Ετσι κι έγινε: 7 χρόνια αργότερα, στο κομμάτι της επένδυσής του που λειτουργεί στην περιοχή (δύο ξενοδοχεία και δύο γήπεδα γκολφ) απασχολούνται 1.200 άτομα, το 75% των οποίων κατάγεται από τη Μεσσηνία.
Ο Βασίλης Κωνσταντακόπουλος πέθανε σε ηλικία 76 ετών. Την επένδυση ελέγχει ο γιος του Αχιλλέας μέσω της εταιρείας ανάπτυξης και διαχείρισης ακινήτων ΤΕΜΕΣ, την οποία είχε ιδρύσει ο πατέρας του.
Αναζητώντας προσωπικό το 2009, προτού ανοίξουν οι πόρτες των καταλυμάτων, οι υπεύθυνοι της εταιρείας διαπίστωσαν ότι στην ευρύτερη περιοχή μόλις 650 κάτοικοι είχαν επαρκή προϋπηρεσία στα τουριστικά. Χρειάζονταν όμως διπλάσιο αριθμό υπαλλήλων. Τελικά προσέλαβαν νέους ηλικιακά, ανειδίκευτους εργασιακά, τους οποίους επιμόρφωσαν επί τρεις μήνες. Οι περισσότεροι ήταν άνεργοι ή είχαν μόλις ολοκληρώσει τη φοίτησή τους στο σχολείο. Η εγκαθίδρυση μιας επιχείρησης μεγάλης κλίμακας στα εδάφη τους ήταν αφορμή για αρκετούς να επιστρέψουν στην πάτρια γη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου