Σάββατο 15 Αυγούστου 2020

ΤΗΝ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΔΕΚΑΠΕΝΤΑΥΓΟΥΣΤΟΥ Κομπλέ τα ξενοδοχεία της Μεσσηνίας

 

Το 99% των μεσσηνιακών ξενοδοχείων δεν είχαν χθες το μεσημέρι διαθέσιμο δωμάτιο στο διαδίκτυο για το Σαββατοκύριακο του Δεκαπενταύγουστου, ενώ και στην Airbnb υπήρχαν λιγότερα από 20 καταλύματα διαθέσιμα - εκ των οποίων τα μισά, στα ορεινά χωριά του Ταϋγέτου.

Οι τιμές που θα πληρώσουν όσοι αναζητήσουν ξενοδοχείο την τελευταία στιγμή είναι μάλλον "τσιμπημένες", αφού στα ξενοδοχεία ξεπερνούν τα 100 ευρώ τη βραδιά. Αλλά και στην Airbnb, όσοι αναζητήσουν παραθαλάσσιο κατάλυμα θα πληρώσουν επίσης πάνω από 100 ευρώ τη βραδιά. 

Πληρότητα... 100% δεν παρουσιάζουν όμως μόνο τα τουριστικά καταλύματα, αλλά και πολλά χωριά της Μεσσηνίας που φιλοξενούν απόδημους Μεσσήνιους και επισκέπτες απ’ όλη την Ελλάδα:

Σε παραθαλάσσια χωριά της Μάνης και της Πυλίας η κίνηση θυμίζει καλοκαίρια πριν τον κορονοϊό, ενώ μάλλον ικανοποιητική είναι η κίνηση στους τουριστικούς προορισμούς των Δήμων Μεσσήνηςκαι Τριφυλίας.

Στην Καλαμάτα η κίνηση, αν και δεν μπορεί να συγκριθεί με την περσινή, είναι ενθαρρυντική για το μέλλον, καθώς ξεπέρασε τις απαισιόδοξες προβλέψεις που είχε προκαλέσει η πανδημία του κορονοϊού. 

Θ.Λ

ΤΙ ΛΕΝΕ ΚΑΡΑΛΗΣ - ΖΑΓΑΚΟΣ

Την πληρότητα των μεσσηνιακών ξενοδοχείων επισημαίνει στην “Ε” ο πρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων Δημήτρης Καραλής, τονίζοντας ότι 43 χρόνια δεν έχει ξαναδεί τόσο κόσμο, που όμως δεν καταναλώνει πολύ.

Ο πρόεδρος των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος του Δήμου Καλαμάτας, Ανδρέας Ζαγάκος, βεβαίωσε πως η κίνηση φτάνει κοντά στα περσινά επίπεδα.

Στον αυτοκινητόδρομο, από τον “Μορέα” μας ενημέρωσαν ότι η κίνηση τον φετινό Αύγουστο είναι μειωμένη περίπου στο 5% σε σχέση με πέρσι.

Αναλυτικά, ο πρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων Μεσσηνίας Δημήτρης Καραλής μας ενημέρωσε ότι “υπάρχει πληρότητα 100% στα ξενοδοχεία του νομού” και σημείωσε: “Η εικόνα αυτή παρατηρείται από τις 8 του μήνα και αναμένεται να διαρκέσει έως τις 21. Τόσο κόσμο 43 χρόνια δεν τον έχω ξαναδεί. Ομως, χωρίς ιδιαίτερες καταναλώσεις, με περιορισμένα βαλάντια και διανυκτερεύσεις”.

Ο κ. Καραλής εκτίμησε ότι “με τις υψηλές θερμοκρασίες και την ψυχολογική επιβάρυνση, ο κόσμος δεν άντεξε να παραμείνει στο τσιμέντο”. Απαντώντας σε ερωτήσεις μας, εξέφρασε επιφυλάξεις για την τήρηση των υγειονομικών μέτρων., Δήλωσε ότι “η ζημιά δεν μπαλώνεται, τα έξοδα είναι τεράστια” και έκανε λόγο για σκληρή πραγματικότητα από τον Σεπτέμβριο.

Ο πρόεδρος των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος του Δήμου Καλαμάτας, Ανδρ. Ζαγάκος, παρατήρησε ότι “τις τελευταίες 10 ημέρες, στο απόγειο της τουριστικής περιόδου, η κίνηση έχει αυξηθεί και φτάνουμε να πλησιάσουμε την περσινή περίοδο”. Εξέφρασε την ελπίδα ότι αυτή θα κρατήσει και την ερχόμενη εβδομάδα, υγειονομικά και οικονομικά.

Εκτίμησε πως “είναι κίνηση που στηρίζεται στους Ελληνες, οι οποίοι ήρθαν Καλαμάτα με το αυτοκίνητό τους, λόγω και του αυτοκινητόδρομου” - και συμπλήρωσε: “Η εικόνα δείχνει ότι είναι κόσμος που δεν πήγε στα νησιά, λόγω του φόβου και των μέτρων του κορονοϊού”.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου