Για τους 4 βασικούς άξονες προς αυτή την κατεύθυνση μίλησε στην “Ε” ο πρόεδρος του Συλλόγου Παναγιώτης Μαργιάννης, ο οποίος αναφέρθηκε στα ζητήματα αυτά και στην πρόσφατη συνεδρίαση της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Πελοποννήσου και Δυτικής Ελλάδας στην Κορώνη.
Πρώτος άξονας η ανάπλαση της παραλιακής ζώνης της Κορώνης για την οποία ο κ. Μαργιάννης ανέφερε ότι υπάρχουν επαφές με την δημοτική αρχή για το θέμα αυτό. Ο Σύλλογος Επαγγελματιών μάλιστα προτείνει η μελέτη να γίνει σε συνεργασία με κάποιο πανεπιστήμιο.
Οσον αφορά το κρίσιμο για την περιοχή ζήτημα του πάρκινγκ, ο Παναγιώτης Μαργιάννης τονίζει ότι έχουν όντως γίνει αρκετές ενέργειες για εξασφάλιση νέων θέσεων, που έχουν πέσει στο κενό, εκφράζοντας παράλληλα την ελπίδα ότι η ολοκλήρωση του νέου σχολικού συγκροτήματος, θα δώσει τη δυνατότητα αξιοποίησης του σημερινού χώρου με ενσωμάτωση στο πλάνο της όποιας μελλοντικής ανάπλασης. “Τα υλικά από την κατεδάφιση του παλιού σχολείου θα μπορούσαν εν μέρει να αξιοποιηθούν και στην ανάπλαση της παραλιακής ζώνης”.
Δεύτερος άξονας η βελτίωση του οδικού δικτύου με τον πρόεδρο του Συλλόγου Επαγγελματιών της περιοχής να στέκεται ιδιαίτερα στο τμήμα Κορώνη – Φοινικούντα, για τον οποίο προτείνει μία καλή βελτίωση, ώστε να καταστεί ασφαλής και πιο άνετος. “Από τη στιγμή, που ο δρόμος Καλαμάτα – Ριζόμυλος – Πύλος – Μεθώνη φαίνεται να δρομολογείται και ο δρόμος Μεθώνη – Φοινικούντα είναι σε σχετικά καλή κατάσταση, θα ήταν σημαντικό για εμάς να δρομολογηθούν και παρεμβάσεις βελτίωσης του σημερινού δρόμου Φοινικούντα – Κορώνη, ώστε ουσιαστικά να αναβαθμιστεί η πρόσβαση στην περιοχή μας από τα δυτικά” τονίζει ο κ. Μαργιάννης θυμίζοντας ότι στο εν λόγω κομμάτι ουκ ολίγες φορές έχουν συμβεί ατυχήματα.
Τρίτος άξονας η ανάγκη προώθησης λιμενικών έργων, ώστε η Κορώνη να μπορεί να φιλοξενήσει σκάφη αναψυχής. “Στα ανοιχτά της περιοχής μας διαχρονικά, αλλά και όσο ο Ισθμός είναι κλειστός ακόμα περισσότερο, περνούν δεκάδες σκάφη, με τους ιδιοκτήτες τους να τα δένουν μέσα και να απολαμβάνουν την ομορφιά της περιοχής χωρίς να βγαίνουν έξω, εάν δεν χρειάζονται προμήθειες. Ο βασικός λόγος είναι ότι δεν έχουν πού να δέσουν στη στεριά και εάν κάποιοι το αποφασίσουν αναγκάζονται να δένουν τα σκάφη στα βράχια! Αν υπήρχε καλύτερη υποδομή σίγουρα πολλοί περισσότεροι θα αποφάσιζαν να βγουν με τα σκάφη τους και να επισκεφθούν την περιοχή μας” επεσήμανε ο κ. Μαργιάννης.
Τέταρτος, αλλά αρκετά σημαντικός άξονας, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συλλόγου είναι η ικανοποίηση του χρόνιου αιτήματος της περιοχής για δημιουργία Σταθμού του ΕΚΑΒ στην Κορώνη. “Σήμερα, όχι μόνο το καλοκαίρι με τους τουρίστες, αλλά όλο τον χρόνο εάν προκύψει έκτακτη κατάσταση και χρειαστεί διακομιδή στο Νοσοκομείο, τα ασθενοφόρα έρχονται από την Καλαμάτα και καταλαβαίνεται τις επιπτώσεις μπορεί να έχει αυτό για την έγκαιρη μεταφορά των ασθενών στο Νοσοκομείο”.
Κλείνοντας ο Παναγιώτης Μαργιάννης επεσήμανε ότι ο Σύλλογος Επαγγελματιών Κορώνης θα συνεχίσει να είναι παρών στα δρώμενα του τόπου σε μία προσπάθεια να είναι αρωγός σε οτιδήποτε μπορεί να αναδείξει την Κορώνη όχι μόνο ως έναν όμορφο και αξιόπιστο τουριστικό προορισμό, αλλά και ως έναν τόπο στον οποίο η διαβίωση των κατοίκων θα είναι άνετη και αξιοπρεπής καθόλη τη διάρκεια του έτους.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου