“Η βία εκδηλώνεται με πάρα πολλές μορφές μέσα στην ελληνική κοινωνία και όχι μόνο, καθώς ουσιαστικά πρόκειται για παγκόσμιο φαινόμενο. Έχει καταντήσει τρόπος εκτόνωσης” ανέφερε ο κ. Χρυσόστομος σημειώνοντας παράλληλα ότι αυτό συμβαίνει όταν οι νέοι δεν έχουν προοπτική και αναζητούν υποσυνείδητα τρόπο να εκτονώσουν τη δύναμη, που υπάρχει μέσα τους.
Τόνισε επίσης ότι αντίστοιχα φαινόμενα συνέβαιναν και παλιότερα παραπέμποντας προς επίρρωση σε αλληλογραφία του Φρόιντ με τον Αϊνστάιν, οι οποίοι συζητούν μεταξύ τους τι θα γίνει με τη βία στους νέους.
“Όταν οι νέοι δεν έχουν προοπτική και δεν αγωνίζονται για να την κερδίσουν, τότε η δύναμή τους εκδηλώνεται ως βία” επεσήμανε και συνέχισε παρατηρώντας ότι η κρίση της πανδημίας δημιούργησε ανασφάλειες, καθώς “απομονωθήκαμε για να σωθούμε από την πανδημία και βλέπαμε τον απέναντι ως εχθρό. Πρέπει να το ξεπεράσουμε για μία νέα προοπτική στις ανθρώπινες σχέσεις”.
Νωρίτερα πάντως η συζήτηση είχε περιστραφεί γύρω από τους 500.000 νέους ψηφοφόρους, που θα κληθούν να λάβουν μέρος για πρώτη φορά στις εκλογές και οι οποίοι ουσιαστικά έχουν ζήσει το μεγαλύτερο μέρος της έως τώρα ζωής τους σε συνθήκες κρίσης. Ο κ. Χρυσόστομος αναφέρθηκε σε αυτούς λέγοντας ότι η συμβολή τους μπορεί να είναι καθοριστική στην τελική διαμόρφωσης του εκλογικού αποτελέσματος, τονίζοντας ότι αυτό δεν πρέπει να γίνει αντικείμενο εκμετάλλευσης, αλλά να τους δοθεί η δυνατότητα έμπνευσης με σοβαρότητα και σύνεση.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου