Πέμπτη 4 Ιουλίου 2024

Με επιτυχία οι αιμοδοσίες στην Costa Navarino

 Αιμοδοσία στις εγκαταστάσεις της Costa Navarino πραγματοποιήθηκε με τη συνεργασία του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας και του Τμήματος Αιμοδοσίας την Πέμπτη 20 Ιουνίου. 

Όπως τονίζει ο αναπληρωτής διοικητής του Νοσοκομείου Δημήτρης Λαμπρόπουλος: «Ευχαριστούμε ιδιαίτερα τους εκπροσώπους της εταιρείας για την τέλεια οργάνωση και άψογη συνεργασία, καθώς και όλους τους εθελοντές αιμοδότες. Όλοι όσοι εργάστηκαν για τη διοργάνωση αυτής της δράσης είδαν την προσπάθειά τους να δικαιώνεται με τον καλύτερο τρόπο, καθώς συγκεντρώθηκαν συνολικά 27 πολύτιμες μονάδες αίματος. Η ανάγκη για αίμα είναι συνεχής, δεν σταματά ποτέ, ούτε η ανάγκη να στηρίζουμε τον συνάνθρωπό μας. Ευχόμαστε η πρωτοβουλία αυτή να αποτελέσει παράδειγμα προς μίμηση και από άλλες κοινωνικές ομάδες και άτομα». Επίσης εθελοντική αιμοδοσία σε συνεργασία με την Costa Navarino και τους συνεργάτες της πραγματοποιήθηκε και την Τετάρτη 26 Ιουνίου. Η διοίκηση και οι εργαζόμενοι στην Costa Navarino διατηρούν επί σειρά ετών τράπεζα αίματος, προκειμένου να καλυφθούν τυχόν ανάγκες της τοπικής κοινωνίας, καθώς και του προσωπικού και των οικογενειών τους. Από την αιμοδοσία συγκεντρώθηκαν συνολικά 70 μονάδες αίματος. 

Κ.Μπ.

Τετάρτη 3 Ιουλίου 2024

ΠΥΛΟΣ Θάνατος 77χρονης ενώ ψάρευε με βάρκα στο Χελωνήσι

 Μία 77χρονη γυναίκα έχασε τη ζωή της, ενώ βρισκόταν σε βάρκα για ψάρεμα στο Χελωνήσι στον όρμο του Ναβαρίνου στην Πύλο. Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά λίγο μετά τις 9 το βράδυ της Δευτέρας το Λιμεναρχείο Πύλου ενημερώθηκε, ότι η 77χρονη έχει χάσει τις αισθήσεις της, ενώ βρισκόταν με δύο ακόμα γυναίκες σε βάρκα στη βραχονησίδα Χελωνήσι ανοιχτά της Πύλου. Δεδομένου, ότι οι άλλες δύο γυναίκες δεν γνώριζαν πώς να χειριστούν την βάρκα, στο σημείο έφτασε άμεσα το ιδιωτικό σκάφος "Ηλίας 2", το οποίο ρυμούλκησε τη βάρκα στο λιμάνι της Πύλου. 

Εκεί την 77χρονη παρέλαβε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και τη μετέφερε άμεσα στο Κέντρο Υγείας Πύλου, όπου δυστυχώς διαπιστώθηκε ο θάνατός της. Από το Λιμεναρχείο Πύλου που διενεργεί την προανάκριση παραγγέλθηκε νεκροψία - νεκροτομή.

Δευτέρα 1 Ιουλίου 2024

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗ ΠΕΡΙΟΔΟ Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Κορώνη

 


Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Κορώνη ανακοινώθηκαν, για την ακρίβεια υπενθυμίζονται, για την καλοκαιρινή περίοδο. 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο ορισμός ωρών τροφοδοσίας όλων των καταστημάτων είναι από 6 έως 10 το πρωί και από 4 έως 6.30 το απόγευμα (A.ΔΣ. 44/2003).

Ινστιτούτο Πολιτισμού Μεσσηνίας: Επισκέψιμο το νέο Μονοπάτι Εθνικής Αντίστασης της Νότιας Μεσσηνίας

 


Στο πλαίσιο του σχεδίου διεύρυνσης του δικτύου Μεσογειακών Μονοπατιών Μηναγίων, με στόχο την προστασία και ανάδειξη των περιβαλλοντικών και πολιτισμικών πόρων μιας ιδιαίτερης περιοχής της Νότιας Μεσσηνίας, σύμφωνα με το Ινστιτούτο Πολιτισμού Μεσσηνίας, πριν από λίγες ημέρες ολοκληρώθηκε ο δύσκολος καθαρισμός του νέου Μονοπατιού Εθνικής Αντίστασης που βρίσκεται στην περιοχή του ιστορικού οικισμού Κάτω Αμπελοκήπων και το οποίο συνδέει το Μονοπάτι Παλιών Νερόμυλων με το Μονοπάτι Μηναγιώτικο Natura 2000, αυξάνοντας έτσι σε πέντε τα μονοπάτια του εν λόγω δικτύου.