Κυριακή 6 Ιουλίου 2008

Βοϊδοκοιλιά... από τις πιο μαγευτικές παραλίες της Ελλάδας

image image

Η Βοϊδοκοιλιά και ο όρμος της έχουν χαρακτηριστεί ως “τοπίο ιδιαίτερου φυσικού κάλλους“ και είναι μια πολύ γοητευτική τοποθεσία. Ο όρμος της Βοϊδοκοιλιάς δημιουργήθηκε από τη δράση των κυμάτων του Ιονίου ανάμεσα στο Παλαιόκαστρο και το λόφο του Προφήτη Ηλία. Οι δύο βράχοι αφήνουν ένα στενό άνοιγμα από όπου η θάλασσα “στριμώχνεται“, για να εισχωρήσει προς τα μέσα. Αμέσως μετά φαρδαίνει και δημιουργεί τον όρμο που καταλήγει σε μία απόλυτα συμμετρική ημικυκλική αμμουδιά με θίνες.
Οσον αφορά τη χλωρίδα της περιοχής, στην αμμουδιά της Βοϊδοκοιλιάς η επίδραση των βορειοδυτικών ανέμων είναι ισχυρή και σχηματίζονται αμμόλοφοι με σκόρπια κέδρα. Το μωσαϊκό συμπληρώνει η πυκνή μακία βλάστηση στο Παλαιόκαστρο και τη Σφακτηρία.
Το σπήλαιο του Νέστορα βρίσκεται ακριβώς πάνω από τη Βοϊδοκοιλιά, στο λόφο του Παλαιόκαστρου. Εχει δύο μεγάλους θαλάμους και σήμερα “κατοικείται“ από εκατοντάδες νυχτερίδες. Μάλιστα έχουν βρεθεί μέσα στο σπήλαιο πάνω από 6 είδη τους. Αξέχαστη μένει στον επισκέπτη η θέα από το λόφο όπου βρίσκεται το σπήλαιο.

"ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ" 06/07/2008 από τη σελίδα "ΑΠΟΔΡΑΣΕΙΣ"

1 σχόλιο:

  1. Hello, for more informations about voidokilia and the area all around, see my funny web site:

    http://www.voidokilia.com


    good visit, Roland-Themis

    ΑπάντησηΔιαγραφή