Δευτέρα 7 Ιουλίου 2008

Τα έσοδα του Δήμου Πύλου

Την Τετάρτη 18/6 στο Δημοτικό Συμβούλιο Πύλου έγινε συζήτηση γύρω από την (μη) απόδοση του 2% από τους υπόχρεους επαγγελματίες της Πύλου. Θα ήθελα να ζητήσω από τον
δήμαρχο να ενημερώσει τους δημότες: α) Ποιοι από τους επιχειρηματίες εμπρόθεσμα καταβάλλουν τις οφειλές τους, β) ποιοι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του δήμου για διευθέτηση των οφειλών προηγουμένων ετών και γ) αν κάποιοι -και ποιοι- έγραψαν στα παλαιότερα των υποδημάτων τους την πρόσκληση του δήμου. Μη μου απαντήσουν ότι είναι ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα και δεν μπορούν να τα δημοσιεύσουν γιατί δεν θα τους πάρω στα σοβαρά. Πρέπει να γνωρίζουμε ποιοι κοροϊδεύουν και ποιοι είναι εντάξει στις υποχρεώσεις τους. Είναι τουλάχιστον άδικο κάποιοι να αποδίδουν και κάποιοι άλλοι να μην αποδίδουν τα οφειλόμενα στον δήμο και να έχουν μόνο απαιτήσεις από αυτόν. Είναι και παράβαση καθήκοντος του δήμου να μην εισπράττει τα έσοδα που του αναλογούν.
Στους επαγγελματίες της πλατείας ο δήμος θα μπορούσε να διεκδικήσει τα έσοδά του με την πίεση που μπορεί να τους ασκήσει ανακαλώντας τις άδειες χρήσεως της πλατείας. Αυτά τα έσοδα -από την παραχώρηση χώρου στην πλατεία- τα εισπράττει άραγε ο δήμος ή και εκεί παρουσιάζεται το ίδιο φαινόμενο; Αυτές οι απορίες μου γεννώνται και μια διευκρίνιση θα με πείσει ότι ισχύει η ισονομία και η ισοπολιτεία και θα εφαρμοστούν, γιατί πολύ φοβάμαι ότι δεν εφαρμόζονται.
Κώστας Καραλής "ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ" 07/07/2008

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου