Κυριακή 6 Ιουλίου 2008

Αλλοδαπός αναστατώνει την Πύλο

Μεγάλο πρόβλημα αντιμετωπίζει η κοινωνία της Πύλου μέρες τώρα, με την εμφάνιση στην πόλη ενός Ρουμάνου ο οποίος κυκλοφορεί ανάμεσά μας έχοντας συνεχώς αλλοπρόσαλλη συμπεριφορά. Την περασμένη εβδομάδα εισήλθε παρανόμως στο Νιόκαστρο δύο φορές, συνελήφθη από άντρες του Αστυνομικού Τμήματος Πύλου και με εντολή του εισαγγελέα οδηγήθηκε στο Ψυχιατρικό Τμήμα του Νοσοκομείου Καλαμάτας - όπου διαπιστώθηκε ότι δεν χρήζει αγωγής και νοσηλείας. Παράλληλα ενημερώθηκαν και οι κοινωνικές υπηρεσίες του νομού. Επανερχόμενος στην Πύλο, η Αστυνομία προέβη σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες. Εχει προβεί και σε πέντε προστατευτικές φυλάξεις αφού μέχρι και εκείνη τη στιγμή ο αλλοδαπός δεν είχε διαπράξει ποινικό αδίκημα. Ετσι είχαν τα πράγματα μέχρι χτες το πρωί, όπου στο Αρχαιολογικό Μουσείο συνέβη το πιο ακραίο. Βρέθηκε ένας κασμάς με τον οποίο (σε τέτοιες περιπτώσεις αναφέρουμε “άγνωστος δράστης”) ήταν η πόρτα κτυπημένη στο σημείο της κλειδαριάς, καθώς και ένα σπασμένο τμήμα παραθύρου, προστατευόμενο από κάγκελα.
Στις 7.30 συνέβη το γεγονός αυτό, και είναι απόλυτα βέβαιο ότι πρόκειται για τον ίδιο άνθρωπο διότι η οδοκαθαρίστρια του Δήμου Πύλου, Τούλα Καλδή, τον είδε μέσα στον κήπο του μουσείου. Στην συνέχεια ήλθε η υπηρεσία Σήμανσης από την Καλαμάτα. Για άλλη μια φορά η Αστυνομία κινητοποίησε τις δυνάμεις της για την σύλληψη του Ρουμάνου διότι η συγκεκριμένη πράξη αποτελεί ποινικό αδίκημα. Το αν χρήζει αγωγής και νοσηλείας ενώ αφέθη ελεύθερος από το Νοσοκομείο Καλαμάτας, ο δημοσιογράφος δεν μπορεί να το εκτιμήσει - καθώς επίσης δεν μπορεί να εκτιμήσει αν έχουμε ή δεν έχουμε ή έχουμε λίγο έως και ελάχιστα κοινωνικές υπηρεσίες στο νομό. Εκείνο που μπορεί να εκτιμήσει και συνάγεται από διαπιστώσεις είναι ότι το Αστυνομικό Τμήμα καθώς και ο Δήμος Πύλου έχουν κάνει τα πάντα για τη λύση αυτού του τοπικού προβλήματος που μας αναστάτωσε. Επίσης ο καθένας από εμάς μπορεί να εκτιμήσει ότι κάτι δεν πάει καλά γενικώς με τις «εκτιμήσεις αρμοδίων» οι οποίες δεν εκτιμούνται από τον κόσμο γιατί φοβάται.
Ο Ρουμάνος είναι μετρίου αναστήματος, αδύνατος, υπερκινητικός, αξύριστος, μιλάει μόνος του απευθυνόμενος σε καρέκλες, σε κολόνες, στο μνημείο των Τριών Ναυάρχων, κάθεται δίπλα σε παρέες και μονολογεί ενώ μιλάει ελληνικά.
Τάκης Αλεξάκης "ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ" 06/07/2008

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου