Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου 2010

ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΟΥ ΚΑΠΕΤΑΝ ΒΑΣΙΛΗ Για πρώτη φορά οι Μανιάτες τίμησαν μη Μανιάτη

image

Ο καπετάν Βασίλης παρέλαβε την τιμητική πλακέτα από τον ιδρυτή του Συλλόγου Μανιατών Γιώργο Σάμιτα

image

Τον καπετάν Βασίλη Κωνσταντακόπουλο τίμησε το Σάββατο ο Σύλλογος Μανιατών για την προσφορά και την αγάπη του στη Μάνη και τη Μεσσηνία. Η εκδήλωση έγινε προχθές το βράδυ στο ξενοδοχείο «Φιλοξένια» στο πλαίσιο της κοπής της πίτας του συλλόγου.
Ο τιμητικός τίτλος του επιφανούς Μανιάτη απονεμήθηκε για πρώτη φορά σε προσωπικότητα που δεν κατάγεται από τα μέρη της Μάνης. Ο καπετάν Βασίλης Κωνσταντακόπουλος κατάγεται όπως είναι γνωστό από το Διαβολίτσι αλλά το ενδιαφέρον και η αγάπη του για τη Μάνη έκανε το σύλλογο να τον επιλέξει ως την προσωπικότητα της χρονιάς που πέρασε και να του απονείμει την τιμητική πλακέτα, την οποία παρέλαβε από τον ιδρυτή του συλλόγου Γιώργο Σάμιτα. Ο πρόεδρος του συλλόγου Παναγιώτης Μπαζίγος στην προσφώνησή του χαρακτήρισε τον καπετάνιο ως άνθρωπο ξεχωριστό με ψυχή όμορφη και ακούραστη. Μίλησε για την πορεία και τα έργα της ζωής του, τους γιους και τη γυναίκα του καπετάνιου και αναφέρθηκε τέλος στην επένδυση της ΠΟΤΑ και τη συμβολή της στην ανάπτυξη του τόπου.
Ο καπετάν Βασίλης –παρόλο που στην επιστολή που του έστειλε ο σύλλογος για την τιμητική διάκριση υπήρχε η προτροπή να μιλήσει για την ΠΟΤΑ- προτίμησε να αφήσει τα έργα και τα λόγια άλλων να μιλήσουν για την σημαντική αυτή επένδυση για το νομό. Είπε όμως για τις προκλήσεις που η Μεσσηνία καλείται να αντιμετωπίσει στο άμεσο μέλλον όταν θα απέχει πλέον 2 ώρες από την Αθήνα. Στο σημείο αυτό μάλιστα έκανε μια σύντομη αναφορά στις προσπάθειες του γιου του Αχιλλέα να φέρει πιο κοντά τη Μεσσηνία με αεροπορικές συνδέσεις με ευρωπαϊκές πρωτεύουσες. Μέσα από αυτές τις αναφορές τόνισε την ανάγκη να διαφυλάξουμε ως Μεσσήνιοι το περιβάλλον και τον τρόπο ζωής μας αφήνοντας αναλλοίωτο το συγκριτικό πλεονέκτημα του τόπου: τα φυσικά τοπία και την ιδιαίτερη κουλτούρα μας. Πρέπει ωστόσο, τόνισε σε άλλο σημείο, να σεβαστούμε και να αγκαλιάσουμε το σωστό επενδυτή που έχει να αντιμετωπίσει ένα εχθρικό απέναντί του κράτος. Καθεστώς που ευχήθηκε να αλλάξει σύντομα και οι κρατικές δομές να διαφοροποιηθούν για να καταφέρει να αναπτυχθεί σωστά η χώρα. Παρόντες στην εκδήλωση ήταν πολιτικοί και αυτοδιοικητικοί παράγοντες, μεταξύ αυτών ο βουλευτής Δημήτρης Κουσελάς, ο ευρωβουλευτής Νίκος Σαλαβράκος, ο νομάρχης Μεσσηνίας Δημήτρης Δράκος, ο δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας, οι αντινομάρχες Σωτήρης Παναγιωτόπουλος και Στάθης Αναστασόπουλος και ο δήμαρχος Λεύκτρου Γιάννης Μαραμπέας. Το τυχερό φλουρί φέτος (μια χρυσή λίρα) έτυχε στον φαρμακοποιό Παύλο Μπουζάνη.

Ν.Κ. “ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ” 01/02/2010

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου