Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου 2010

Αμεσα έργο προστασίας στην παραλία της Μεθώνης ΖΗΤΕΙ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΗΡΑΚΛΗΣ ΜΙΧΕΛΗΣ

image

Ο δήμαρχος Μεθώνης Ηρ. Μιχελής σε πρόσφατη σύσκεψη στη Νομαρχία, για τη μελέτη αντιδιαβρωτικής προστασίας των ακτών.

Αμεσα πρέπει να γίνει έργο προστασίας στην παραλιακή περιοχή της Μεθώνης, από την εκβολή του χειμάρρου και ανατολικά μέχρι τα Κρητικά, όπου η διάβρωση της ακτής από τη θάλασσα έχει δημιουργήσει τραγική κατάσταση. Την αναγκαιότητα αυτή τονίζει ο δήμαρχος Ηρακλής Μιχελής, αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Εχει καταστραφεί ο πεζόδρομος που υπήρχε. Ο δρόμος στη συνέχεια προς τα ανατολικά, όπου περνάει ο αγωγός ακαθάρτων, έχει υποστεί τεράστια διάβρωση. Είναι αδιάβατος και σε 2 - 3 σημεία φαίνεται ο αγωγός. Υπάρχει κίνδυνος να σπάσει ο αγωγός και να έχουμε περιβαλλοντική καταστροφή. Εκεί που είχαν πέσει ογκόλιθοι, ο δρόμος έχει προστατευτεί, στο υπόλοιπο κομμάτι η ζημιά είναι μεγάλη».
Ο κ. Μιχελής σημειώνει ότι «χρειάζεται άμεση παρέμβαση για να προστατεύσουμε τον αγωγό. Αν περιμένουμε την υλοποίηση της μελέτης Φράγκου, θα χάσουμε το δρόμο εντελώς» και συμπληρώνει: «Η Κτηματική Υπηρεσία έχει βεβαιώσει τη διάβρωση και την επικινδυνότητα που υπάρχει. Εχω επικοινωνήσει με το Λιμεναρχείο κι έχω ενημερώσει για τη σοβαρότητα, την κρισιμότητα της κατάστασης. Θέλουμε να γίνει άμεση παρέμβαση, για να μην έχουμε πρόβλημα. Με την ακτομηχανική και περιβαλλοντική μελέτη που γίνεται τώρα, θα προχωρήσουμε σε μόνιμη και οριστική λύση. Μέχρι
τότε, όμως, πρέπει να γίνει έργο αποκατάστασης και προστασίας». Ο δήμαρχος παρατηρεί πως «πρέπει να αποκατασταθεί ο πεζόδρομος, που χρησιμοποιείται από πολύ κόσμο και από τους επισκέπτες το καλοκαίρι» και καταλήγει: «Η εικόνα αυτής της περιοχής επηρεάζει την όψη της Μεθώνης, του πιο σημαντικού κομματιού της, της παραλίας, που ο επισκέπτης περπατάει και βλέπει το κάστρο».
Γ.Σ. “ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ” 01/02/2010

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου