Σάββατο 12 Μαρτίου 2011

Από το Παραδείσια - Τσακώνα εξαρτάται ο αυτοκινητόδρομος

Από την πορεία του έργου ανακατασκευής στο Παραδείσια - Τσακώνα θα εξαρτηθεί αν και πότε θα δοθεί στην κυκλοφορία τμήμα του αυτοκινητόδρομου στη Μεσσηνία. Αυτό απάντησε ο αντιπεριφερειάρχης Χρήστος Μαλαπάνης σε ερώτησή μας μετά τη χθεσινή συνάντηση με τον Αλέξανδρο Γεωργόπουλο, υπεύθυνο του “Μορέα“ για την κατασκευή του αυτοκινητόδρομου.
«Το σημαντικό είναι το Παραδείσια - Τσακώνα», είπε ο κ. Μαλαπάνης, απαντώντας στο αν θα δοθούν κάποια χιλιόμετρα του νέου δρόμου μέσα στο νομό το καλοκαίρι. Και εξήγησε: «Αν δε δοθεί αυτό το κομμάτι, δεν έχει νόημα να μπαίνεις για 10 χιλιόμετρα και μετά να ξαναβγαίνεις στον παλιό δρόμο».
Ο αντιπεριφερειάρχης έθεσε στον εκπρόσωπο του “Μορέα“ τη διαμαρτυρία των χειριστών μηχανημάτων του νομού πως έχουν αποκλειστεί από το έργο. Ο κ. Γεωργόπουλος ενημέρωσε πως το εργοτάξιο στη Μεσσηνία δε θα μεγαλώσει και ότι μετά το Πάσχα μεγάλο μέρος του θα μεταφερθεί στην Πελλάνα της Λακωνίας για το δρόμο Λεύκτρο - Σπάρτη. Υποστήριξε ότι οι περισσότεροι από τους εργαζόμενους στο έργο είναι από τη Μεσσηνία και πως οι ανάγκες που θα προκύψουν στη συνέχεια θα καλυφθούν από ντόπιο προσωπικό.
Για την πορεία του αυτοκινητόδρομου στη Μεσσηνία ο κ. Μαλαπάνης παρατήρησε ότι «είναι ικανοποιητική η πρόοδος του έργου μέχρι το Ασπρόχωμα, όπου υπάρχουν απαλλοτριώσεις. Είναι η μοναδική σύμβαση παραχώρησης που τρέχει με ικανοποιητικούς ρυθμούς».

Γ.Σ. "ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ" 12/03/2011

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου