Σάββατο 8 Δεκεμβρίου 2007

“ΔΡΟΜΟΙ ΤΗΣ ΕΛΙΑΣ”

Ετοιμάζεται το τελικό σχέδιο για
το οδοιπορικό Μεσσηνία - Πεκίνο.

Το τελικό σχέδιο του οδοιπορικού Μεσσηνία - Πεκίνο, που θα ενώσει τους δρόμους της ελιάς με το δρόμο του μεταξιού, μελετάται αυτή την περίοδο σύμφωνα με τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας Γιώργο Καραμπάτο - ο οποίος προσθέτει ότι στις 20 Δεκεμβρίου σε συνέντευξη Τύπου θα ανακοινωθεί πώς μπορούν να συμμετάσχουν στο οδοιπορικό οι ενδιαφε
ρόμενοι.
Σύμφωνα με τον προγραμματισμό, οι συμμετέχοντες θα διανύσουν οδικώς 22.000 χιλιόμετρα για να συμμετάσχουν στην τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων του Πεκίνου. Η διαδρομή που θα ακολουθήσουν είναι Ελλάδα –Τουρκία – Γεωργία – Αρμενία – Αζερμπαϊτζάν – Ιράν –Τουρκμενιστάν – Ουζμπεκιστάν – Καζακστάν – Κιργισία – Κίνα, Πεκίνο. Η επιστροφή θα γίνει από την Μογγολία με τον υπερσιβηρικό μέχρι τη Μόσχα, και από εκεί στην Ελλάδα περνώντας από Λευκορωσία, Ουκρανία, Μολδαβία, Ρουμανία, Σερβία, Ουγγαρία και Π.Γ.Δ.Μ. Το ταξίδι θα διαρκέσει συνολικά 6 εβδομάδες. Θα ξεκινήσουν από το ανάκτορο του Νέστορα στην Αρχαία Πύλο στις 14 Ιουλίου 2008 και υπολογίζουν να φτάσουν στο Πεκίνο το αργότερο στις 6 Αυγούστου.
Στο οδοιπορικό για το Πεκίνο θα συμμετάσχουν “οδοιπόροι” από την Ευρώπη και τις αραβικές χώρες. Θα έλθουν στην Ελλάδα με αφορμή τη Συνάντηση της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Μοτοσυκλετιστών που θα γίνει στην Πύλο από τις 9 μέχρι 13 Ιουλίου και η οποία αναμένεται να προσελκύσει περίπου 3.000 μοτοσυκλετιστές.
Θ.Λ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου