Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου 2007

Αρχισε η διάνοιξη της διάβασης του Καλογερικού

Αρχισαν χθες οι εργασίες για τη διάνοιξη της διάβασης του Καλογερικού στον εθνικό δρόμο Κορίνθου - Τρίπολης - Καλαμάτας. Είναι το τρίτο - και πολύ σημαντικό - μέτωπο του έργου που υλοποιεί ο ανάδοχος όμιλος “Μωρέας”, μετά τις σήραγγες στο Αρτεμίσιο και στο Νεοχώρι,
και εκτιμάται πως θα ολοκληρωθεί προς το τέλος του 2009. Οπως μας ενημέρωσε ο διευθυντής του έργου Αλέξανδρος Γεωργόπουλος, στο σημείο που ξεκίνησαν οι εργασίες όπου και θα παρακαμφθούν οι στροφές, προβλέπεται να δημιουργηθεί μια διπλή σήραγγα μήκους 650 μέτρων περίπου.
Με τις νέες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις αναμένεται να “φαγωθεί” το βουνό αμέσως μετά τη διασταύρωση προς Αραχαμίτες, στη δυτική πλευρά, ανεβαίνοντας από Καλαμάτα προς Τρίπολη, καθώς εκεί θα διαμορφωθεί ο υφιστάμενος δρόμος. Ανατολικά ανάμεσα στο δρόμο και στις γραμμές του τρένου θα είναι η είσοδος της σήραγγας στο ρεύμα ανόδου προς Τρίπολη και Αθήνα. Η άλλη είσοδος της σήραγγας θα είναι ανατολικά του σημερινού δρόμου (των στροφών του Καλογερικού) συνέχεια της παράκαμψης της Τρίπολης προς το Παλλάντιο.
Χθες υπήρξαν ολιγόλεπτες διακοπές της κυκλοφορίας στην περιοχή του Καλογερικού, καθώς έγιναν ανατινάξεις με τη χρήση εκρηκτικών υλών.
Στη δεύτερη σήραγγα του Αρτεμισίου η διάνοιξη έχει φθάσει τα 150 μέτρα, ενώ στο Νεοχώρι μετά το Αρτεμίσιο προς την Αργολίδα η μία σήραγγα είναι στα 50 - 60 μέτρα και η άλλη στα 10 μέτρα. Εκτιμάται πως στις σήραγγες αυτές τα έργα θα ολοκληρωθούν νωρίτερα, στο πρώτο εξάμηνο του 2009.
Γ.Σ."ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ" 19/12/2007

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου