Παρασκευή 25 Ιανουαρίου 2008

Πτήση τσάρτερ Βιέννη – Ίνσμπουργκ – Καλαμάτα

Ξεκινά το εφετινό καλοκαίρι με αεροσκάφη 50 ατόμων

Μία καινούργια πτήση τσάρτερ από την Αυστρία θα ξεκινήσει από φέτος το καλοκαίρι με προορισμό τη Μεσσηνία. Όπως ανακοίνωσε η αντιπρόεδρος της Επιτροπής Τουριστικής Προβολής Αντωνία Μπούζα επιστρέφοντας με την αντιπροσωπεία της Μεσσηνίας από τη συμμετοχή στις τουριστικές εκθέσεις στη Βιέννη και το Όσλο, με τη νέα θερινή περίοδο εβδομαδιαία πτήση τσάρτερ με αεροσκάφη 50 ατόμων θα συνδέει την Καλαμάτα με την πρωτεύουσα της Αυστρίας Βιέννη και το Ίνσμπουργκ.
Στη Νορβηγία
Αναφερόμενη στην τουριστική έκθεση στο Όσλο της Νορβηγίας, από 10 έως 13 Ιανουαρίου, σημείωσε ότι εκεί δραστηριοποιείται έντονα το τουριστικό γραφείο Lilleput Reisen, το οποίο στη Μεσσηνία συνεργάζεται με τον τουριστικό πράκτορα Βασίλη Τριγκιλίδα. Νορβηγοί επισκέπτονται τη Μεσσηνία από το 2002 και έχουν ιδιαίτερη αγάπη για το νομό. Ιδιαίτερα δε δραστηριοποιούνται, όπως τόνισε η κα Μπούζα, και οι προξενικές Αρχές.
Μάλιστα, τις ημέρες της έκθεσης ο πρέσβης Ιάκωβος Πέτσιος, η μητέρα του οποίου καταγόταν από την Ανάληψη Μεσσηνίας, οργάνωσε εκδήλωση, όπου είχαν κληθεί τα Μέσα Ενημέρωσης του Όσλο και επιχειρηματίες.
Η κα Μπούζα ανέφερε ότι συμφωνήθηκε το επόμενο διάστημα συνεργεία τηλεοπτικών σταθμών του Όσλο να φιλοξενηθούν στη Μεσσηνία για να βιντεοσκοπήσουν την περιοχή. Ωστόσο, εστίασε και σε ένα άλλο ζήτημα. Σε συνάντηση, όπως είπε, που είχε με εκπρόσωπο του τουριστικού γραφείου Apollo, επισημάνθηκε ότι οι Σουηδοί σταμάτησαν να ζητούν πακέτα διακοπών για τη Μεσσηνία, επειδή η παροχή υπηρεσιών στα καταλύματα ήταν πολύ χαμηλή και η τιμή πολύ υψηλή σε σύγκριση με άλλες περιοχές.
Βιέννη
Στην τουριστική έκθεση της Βιέννης, η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Μεσσηνίας συμμετείχε για πρώτη φορά, όπως τόνισε η κα Μπούζα, ενώ διαπίστωσε πως η Πελοπόννησος είναι πολύ γνωστή στους Αυστριακούς. Μάλιστα, έδειξαν πολύ μεγάλο ενδιαφέρον για την αεροπορική σύνδεση Καλαμάτας – Θεσσαλονίκης.
Η πρώτη επαφή με τη χώρα είχε γίνει το φθινόπωρο. Τότε, με πρωτοβουλία του τουριστικού πράκτορα Χαράλαμπου Δουφεξή, επισκέφθηκαν τη Μεσσηνία δημοσιογράφοι και πράκτορες της Βιέννης. Τώρα, έχουν ήδη κλεισθεί πακέτα με το πρακτορείο Ideal Tours για ένα τσάρτερ την εβδομάδα από Βιέννη – Ίνσμπουργκ. Μάλιστα, στην κα Μπούζα έκανε ιδιαίτερη εντύπωση το γεγονός ότι το ίδιο το πρακτορείο έχει φτιάξει αφίσες και έντυπα για τη Μεσσηνία.
Επίσης σημαντική ήταν και η βοήθεια που προσέφερε ο τουριστικός πράκτορας Παναγιώτης Νέζης.
Ωστόσο, όπως σημείωσε η κα Μπούζα, ο κόσμος της Αυστρίας έχει την εντύπωση ότι η Μεσσηνία καταστράφηκε από τις πυρκαγιές και γι’ αυτό υπήρξε συνεννόηση με το εκεί παράρτημα του ΕΟΤ για ενημερωτική καταχώριση σε έντυπα της χώρας.
Της Βίκυς Βετουλάκη "ΘΑΡΡΟΣ" 25/01/2008

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου