Σάββατο 19 Ιανουαρίου 2008

Πιστοποιήθηκε «Η Πύλος»

ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ-ΕΔΡΑ ΓΛΥΦΑΔΑ
Με στόχο την παραγωγή υψηλής ποιότητας προϊόντων, ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Γλυφάδας με πρωτοβουλία του ΔΣ αποφάσισε την 1/1/2007 τη δημιουργία ομάδας Ολοκληρωμένης Διαχείρισης με την ονομασία «Η Πύλος». Η ομάδα αυτή συστήθηκε από παραγωγούς της ευρύτερης περιοχής, μέλη αλλά και μη μέλη του Συνεταιρισμού.
Ο Συνεταιρισμός χθες ανακοίνωσε ότι το σύστημα πιστοποιήθηκε κατά τα πρότυπα AGRO 2.1 και 2.2 από την εταιρεία Letrina SA. Παράλληλα, ο Συνεταιρισμός βρίσκεται στην ολοκλήρωση της διαδικασίας πιστοποίησης και του ελαιοτριβείου του με τα συστήματα ποιότητας, υγιεινής και ασφάλειας ISO 22000.
Σύμβουλος ποιότητας της ολοκληρωμένης διαχείρισης είναι η εταιρεία συμβούλων Κουτρουμπής-Αγγελής, η οποία ανέλαβε με επιτυχία τον πλήρη σχεδιασμό, ανάπτυξη και εφαρμογή του συστήματος Ολοκληρωμένης Διαχείρισης. Μέσω της εταιρείας συμβούλων Κουτρουμπής-Αγγελής έγινε και η ένταξη της συγκεκριμένης δραστηριότητας στο Μέτρο 2.1.6 του ΠΕΠ Πελοποννήσου και η εγκατάσταση και λειτουργία του συστήματος ενισχύεται οικονομικά για τα 3 πρώτα χρόνια λειτουργίας του με το 75% των δαπανών.
Η επιτυχής ολοκλήρωση απαίτησε την πραγματοποίηση επανειλημμένων επισκέψεων των συμβούλων ποιότητας για την πραγματοποίηση - εκπαιδεύσεων στους παραγωγούς - εσωτερικών επιθεωρήσεων στο σύστημα Ολοκληρωμένης Διαχείρισης - εγκατάστασης και λειτουργίας συστήματος Ολοκληρωμένης Διαχείρισης το οποίο να διευκολύνει τους παραγωγούς στη συνεχή καταγραφή των απαραίτητων στοιχείων.
Για τη λειτουργία του συστήματος Ολοκληρωμένης Διαχείρισης η ομάδα «Η Πύλος», επικεφαλής της οποίας είναι ο Ηλίας Κωνσταντακόπουλος, συνεργάζεται με επιβλέποντα γεωπόνο, το Γεώργιο Παρασκευόπουλο, ο οποίος βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τους παραγωγούς και τους παρέχει συμβουλές και οδηγίες.
Η ομάδα του Αγροτικού Συνεταιρισμού σήμερα αποτελείται από 28 παραγωγούς με 1.400 στρέμματα. Κύριο τώρα μέλημα αποτελεί η αξιοποίηση των υποδομών και της εμπειρίας που αποκτήθηκαν, με την επέκταση του συστήματος Ολοκληρωμένης Διαχείρισης και σε άλλους παραγωγούς της ευρύτερης περιοχής δραστηριότητάς του, ώστε να αυξηθεί η ποσότητα της διαθέσιμης πρώτης ύλης και να διεκδικηθεί μια καλύτερη πρόσβαση στην αγορά.
"ΘΑΡΡΟΣ" 19/01/2008

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου