Τετάρτη 23 Ιανουαρίου 2008

Στο Δίκτυο Αρχαίων Λιμανιών και η Πύλος

ΣΕ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΝ ΑΠΡΙΛΙΟ

Ηεπίσημη ένταξη της Πύλου στο Δίκτυο Αρχαίων Ελληνικών Λιμένων θα γίνει πιθανότατα το τριήμερο 18 με 20 Απριλίου, στην ετήσια συνάντηση δημάρχων πόλεων με λιμάνια που έχουν ενταχθεί στο δίκτυο, σε διάφορες χώρες κυρίως της Μεσογείου. Το πρόγραμμα του τριημέρου θα περιλαμβάνει συζητήσεις για την εκπαίδευση, την παιδεία και τον πολιτισμό, το περιβάλλον και τις εμπορικές σχέσεις.
Η ένταξη του λιμανιού της Πύλου στο δίκτυο θα συνδυαστεί με τη λειτουργία Εστίας Γνώσης και Επιστημών (ΕΓΕ) στην Καλαμάτα, για την οποία ο πρόεδρος του Ομίλου UNESCO Καλαμάτας Β. Δικαιουλάκος μας είπε πως έχουν βρεθεί χορηγοί επιχειρηματίες. Επιπλέον, είπε πως ο δήμαρχος Καλαμάτας Παν. Νίκας έχει υποσχεθεί να παραχωρήσει χώρο του παλιού νοσοκομείουγια τη στέγαση της ΕΓΕ.
Η λειτουργία της ΕΓΕ εξηγεί πως θα είναι αλληλένδετη με το Δίκτυο Αρχαίων Ελληνικών Λιμένων και την Πύλο, καθώς θα γίνονται αμφίδρομες επισκέψεις νέων από Γαλλία, Ισπανία, Ιταλία, Μαύρη Θάλασσα και άλλες περιοχές με αρχαία ελληνικά λιμάνια, στο πρόγραμμα των οποίων θα εντάσσονται συζητήσεις στην ΕΓΕ στην Καλαμάτα με θέματα γύρω από την παιδεία, το περιβάλλον, την εκπαίδευση, τις νέες τεχνολογίες, τον πολιτισμό...
Η διοργάνωση της συνάντησης δημάρχων στην Πύλο, συμπλήρωσε ο κ. Δικαιουλάκος, έγινε μετά από παρέμβαση του καθηγητή του Ευρωπαϊκού Δικαίου και Γεωπολιτικής Μπερνάρ Ασό και παρέμβαση του καθηγητή Σπύρου Πνευματικού, αντιπροέδρου του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού, καθώς η προηγούμενη συνάντηση είχε γίνει στην Πάτρα.
Κ.Δ. "ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ" 23/01/2008

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου