Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου 2008

Στα 2,4 εκ. ευρώ το τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου Μεθώνης

Στο “Θησέα” στηρίζεται κυρίως το φετινό τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου Μεθώνης, συνολικού
ύψους 2,4 εκ. ευρώ, που πρόκειται να εγκριθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο το αμέσως επόμενο διάστημα. Οπως μας ενημέρωσε ο δήμαρχος Ηρακλής Μιχελής, με χρήματα από το “Θησέα” το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει:
- Τα έργα ανάπλασης στο κέντρο της Μεθώνης και της Φοινικούντας. Εργα που έχουν καθυστερήσει, λόγω του έργου αποχέτευσης.
- Εργα οδοποιίας, ασφαλτοστρώσεις - τσιμεντοστρώσεις σε αποκαταστάσεις και επεκτάσεις δρόμων, ύψους 300.000 ευρώ.
- Τη μελέτη για την επέκταση του δικτύου αποχέτευσης στα υπόλοιπα τοπικά διαμερίσματα και στα εναπομείναντα τμήματα της Μεθώνης και της Φοινικούντας, κόστους 250.000 ευρώ.
- Την κατασκευή 3 δεξαμενών ύδρευσης στα Καμάρια, στη Φοινικούντα και στη Μεθώνη, 3 αντλιοστασίων και του νέου δικτύου που θα χρειαστεί και το οποίο υπολογίζεται στα 3,5 χιλιόμετρα.
Ακόμα, ο Δήμος Μεθώνης θα διαθέσει 75.000 ευρώ για το ΣΧΟΟΑΠ και 70.000 ευρώ για την ακτομηχανική μελέτη της παραλίας Μεθώνης, για τη συμμετοχή του δήμου στις μελέτες που θα αναλάβει να εκπονήσει μέσω διαγωνισμών η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Μεσσηνίας.
Ο κ. Μιχελής, επίσης, παρατήρησε ότι ο δήμος θα διαμορφώσει φορτηγό του σε βυτιοφόρο, ώστε να εκκενώνει τους βόθρους στα τοπικά διαμερίσματα, που δεν τοποθετήθηκε σ’ αυτή την πρώτη φάση το δίκτυο αποχέτευσης.
"ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ" 04/02/2008

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου