Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2008

Ο νέος δρόμος της ΠΟΤΑ

Κάτι καινούργιο διαμορφώνει η ΠΟΤΑ στον Πυλόκαμπο, που σχετίζεται με το δρόμο της παράκαμψης απ‘ ό,τι φαίνεται. Ολοι γνωρίζουμε ότι υπάρχει χάραξη καινούργιου δρόμου ο οποίος ήδη έχει αρχίσει και η αφετηρία του βρίσκεται στην πρώην ιδιοκτησία Πολλάλη, γνωστή ως «Κατσάβα ποτάμι».
Η απόληξη του δρόμου αυτού ως γνωστό συναντάει τον εθνικό δρόμο Πύλου - Καλαμάτας και ο κόμβος αυτός θα βρίσκεται ανατολικότερα της ιδιοκτησίας Τάκη Καρμίρη (το πρώην εστιατόριο). Ο καινούργιος δρόμος που ανοίγεται -και μάλιστα είναι φαρδύς και ευθύς- είναι ο παλιός Κυνηγιώτικος δρόμος, έτσι τον λέγανε παλιά γιατί από εκεί κατέβαιναν οι Κυνηγιώτες προκειμένου να πάνε στην Γιάλοβα. Ο δρόμος αυτός βρίσκεται ανατολικότερα του κόμβου που προαναφέραμε περίπου 500 μέτρα, στην είσοδο του πρώην κτήματος Αλεξάκη. Παραπάνω αναφέρθηκε η λέξη ευθύς, και τούτο διότι αν κοιτάξεις από το πρώην κτήμα Αλεξάκη την αφετηρία του δρόμου (Κατσάβα ποτάμι) οπτικά συναντάς τον ήδη κατασκευαζόμενο δρόμο και συμπεραίνεις το αποτέλεσμα.
Οι διαμορφώσεις, οι διανοίξεις, οι διαπλατύνσεις του εν λόγω δρόμου γίνονται φυσικά στις ιδιοκτησίες της ΠΟΤΑ. Με τη διαφορά ότι ο δρόμος δεν καταλήγει όπως έχει προαναφερθεί κοντά στο κτήμα Καρμίρη. Δεν είναι γνωστό αν όλος αυτός ο δρόμος είναι παρακαμπτήριος. Μέχρι στιγμής πάντως δεν γνωστοποιείται, παρ‘ ότι έγιναν προσπάθειες προκειμένου να το μάθουμε. Εάν πρόκειται για τον παρακαμπτήριο αναφέρθηκε ότι είναι ευθύς και φαρδύς. Αρα αυτός είναι, μπορεί να σκεφτεί κάποιος. Οι συνειρμοί αυτοί γίνονται διότι λίγο μετά την αφετηρία (Κατσάβα ποτάμι) ο δρόμος συναντούσε ιδιοκτησίες για τις οποίες υπήρξε εμπλοκή σε ό,τι αφορά τις απαλλοτριώσεις, Συμβούλιο Επικρατείας κτλ. Και τούτο το σκέλος είναι άγνωστο, αν ο δρόμος άλλαξε κατεύθυνση ένεκα των ενεργειών προς απαλλοτρίωση.
Σχετίζονται αυτά τα γεγονότα ή δεν σχετίζονται; Αν σχετίζονται, καλύτερα για τους κατοίκους, διότι ο δρόμος είναι πολύ καλός και απ‘ ό,τι φαίνεται τελειώνει γρήγορα. Αν δεν σχετίζονται, κακώς ο καπετάνιος τον άργησε αφού είναι ιδιοκτήτης όλου του τμήματος των εκατοντάδων στρεμμάτων ένθεν κακείθεν του δρόμου. Αφού, καπετάνιε, οι ιδιοκτησίες σου το επέτρεπαν. Με δεδομένο ότι οι στροφές του Αγιο-Βασίλη είναι (πάλι ιδιοκτησία σου) καρμανιόλα και επί Τουρκοκρατίας ο δρόμος χαραγμένος φαρδύς για να περνάγανε τα κάρα του Ιμπραήμ, κλείσ’ τονε να πάει στο διάλο, μη τουμπάρουμε εμείς που πηγαινοερχόμαστε στη Γιάλοβα.
Και πριν γίνεις ιδιοκτήτης των κτημάτων του Αγιο Βασίλη όλοι είχαμε κινδυνέψει λόγω της κωλοστροφής. Πλήθος τα τρακαρίσματα και τα τουμπαρίσματα. Οι Μεσσήνιοι εξουσιαστές, όλοι μα όλοι, δεν έδωσαν δεκάρα για τον κωλόδρομο αυτό. Ο κύβος ερρίφθη. Είσαι ιδιοκτήτης. Τα αγόρασες αφού στα πουλήσανε, φτιάξε το δρόμο (εγώ τον ονομάζω περιμετρικό, εσύ ονόμασέ τον όπως θέλεις). Ετσι όπως φαίνεται είναι τουφέκι, και άσε το επίμαχο αριστερά σου.
Ευχή ότι φέτος το καλοκαίρι δεν θα ανεβοκατεβαίνουμε από τις στροφές.
Το διπαράλληλο και το κουμπάσο, τα δύο αυτά εργαλειάκια σε μεγάλωσαν. Τράβα την ίσια όπως πάει (καλά πάει) να μην κάνουμε και εμείς καντίνια, που οδηγώντας για την Γιαλοβα αν βάλουμε το διπαράλληλο στην πρώτη στροφή του Αγιο-Βασίλη θα μας δείξει η γραμμή το Διαβολίτσι.
Τάκης Αλεξάκης "ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ" 25/02/2008

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου