Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2008

Η απουσία των μικρομεσαίων

Το συνταξιοδοτικό, το φορολογικό, τo παραεμπόριο, ο ανταγωνισμός από τα μεγάλα καταστήματα, η μεγάλη πτώση του τζίρου στην αγορά και άλλα προβλήματα που αντιμετωπίζει καθημερινά ο επιχειρηματίας, έχουν ως συνέπεια το κλείσιμο των μικρών επιχειρήσεων. Το συνδικαλιστικό κίνημα του κλάδου έχει μακρά παράδοση αγώνων και σε πολύ δύσκολες εποχές έδωσε το “παρών” με επιτυχία. Γιατί σήμερα με τα μεγάλα προβλήματα δεν πήρε μέρος στις κινητοποιήσεις της 12 Δεκεμβρίου 2007 και 13 Φεβρουαρίου 2008;
Ομως και ο κλάδος του βιβλίου με τη μεγάλη αγωνιστική συνδικαλιστική παράδοση απουσίασε παρά τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει. Μόνον ο Σύλλογος των Υπαλλήλων του Βιβλίου έδωσε το “παρών”. Εμείς μαζί με τους υπαλλήλους- συνεργάτες μας κλείσαμε το βιβλιοπωλείο και στις δύο κινητοποιήσεις και ακολουθήσαμε την πορεία γιατί πιστεύουμε πως τα προβλήματα δεν θα λυθούν ατομικά αλλά με τον κοινό αγώνα όλων των μικρομεσαίων και των εργαζομένων.
Αν οι μικρομεσαίοι με τα μεγάλα προβλήματα δεν αντιδράσουν συνδικαλιστικά ενωμένοι, χωρίς διαχωρισμούς, μαζί με όλους τους άλλους εργαζόμενους, είναι καταδικασμένοι να εξοντωθούν αργά ή γρήγορα από τα μεγάλα ελληνικά και ξένα εμπορικά συμφέροντα.
Δ.Ν. Παπαδήμας Εκδότης - Βιβλιοπώλης
"ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ" 2702/2008

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου