Κυριακή 24 Φεβρουαρίου 2008

EΘΝΙΚΟΣ ΔΡΟΜΟΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ-ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ Μάχη με τον χρόνο για τις απαλλοτριώσεις

Μάχη σ’ όλα τα επίπεδα σ’ ό,τι αφορά τις απαλλοτριώσεις δίνει το ΥΠΕΧΩΔΕ για τον εθνικό δρόμο Τρίπολης - Καλαμάτας. Στόχος είναι να υπάρχει η γη, ώστε ο ανάδοχος όμιλος “Μορέας” να μπορεί να δουλέψει απρόσκοπτα και με γρήγορους ρυθμούς και να παραδώσει τη διάβαση Καλογερικού και όλο το τμήμα από την Τρίπολη έως τα Παραδείσια και την Τσακώνα στα τέλη του 2009 ή ως την άνοιξη του 2010.
Σύμφωνα με ενημέρωση από την αρμόδια υπηρεσία του υπουργείου, οι εκθέσεις των ορκωτών εκτιμητών για τις απαλλοτριώσεις έχουν πάει στο δικαστήριο. Και τώρα οι εκτιμητές δίνουν πλήρη στοιχεία. Υπάρχει έκθεση - εκτίμηση ανά ακίνητο και αυτό διευκολύνει το δικαστήριο. Η δικάσιμος για τις απαλλοτριώσεις στην Αρκαδία θα γίνει πριν το Πάσχα, για όλο το τμήμα του δρόμουαπό την έξοδο της Τρίπολης μέχρι τα Παραδείσια.
Εκφράζεται η ελπίδα το δικαστήριο να καθορίσει την τιμή μονάδας χωρίς καθυστέρηση. Η ίδια πηγή μάς πληροφόρησε ότι και οι απαλλοτριώσεις για το τμήμα Τσακώνα - Καλαμάτα βρίσκονται σε καλό δρόμο. «Θέλουμε να νικήσουμε τις καθυστερήσεις», μας είπε στέλεχος του ΥΠΕΧΩΔΕ κι επεσήμανε: «Δεν είναι δύσκολο τεχνικά το έργο, όπως είναι ο δρόμος Κορίνθου - Πάτρας».
Οσον αφορά τις εργασίες παρατήρησε ότι «δουλεύει το Καλογερικό, γίνονται εργασίες για να φθάσουμε στα μέτωπα της σήραγγας. Αυτό είναι το πιο δύσκολο, το πιο κρίσιμο. Τα μέτωπα. Είναι πάντως καλές οι γεωλογικές συνθήκες στην περιοχή». Σημείωσε πως η δεύτερη σήραγγα στο Αρτεμίσιο έχει περάσει τα 400 μέτρα και η καινούργια σήραγγα στο Νεοχώρι (μετά το Αρτεμίσιο προς το Αργος) έχει διανοιχθεί πάνω από 200 μέτρα. Γ.Σ.
"ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ" 24/02/2008

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου