Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου 2008

OMOΣΠΟΝΔΙΑ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ: Μέτρα ασφαλείας για τους 500 εργαζόμενους στο Ρωμανού

Οι οικοδόμοι και οι εργαζόμενοι που ανήκουν στο ΠΑΜΕ, μετέχουν δυναμικά στον αγώνα για να μην περάσουν τα αντιασφαλιστικά μέτρα και καλούν όλον τον κόσμο στην απεργιακή συγκέντρωση της 13ης Φεβρουαρίου, στις 11 το πρωί, στην πλατεία 23ης Μαρτίου.
Διεκδικούν υποχρεωτική κοινωνική ασφάλιση για όλους, πλήρη - σταθερή εργασία με 7ωρο - 5νθήμερο και 35ωρο, σύνταξη στα 55 χρόνια για τις γυναίκες και στα 60 για τους άνδρες, υπεράσπιση και διεύρυνση των βαρέων και ανθυγιεινών, με ουσιαστικά μέτρα υγιεινής και ασφάλειας. Οι οικοδόμοι του ΠΑΜΕ με αφορμή το πρόσφατο εργατικό ατύχημα στο εργοτάξιο της ΠΟΤΑ Ρωμανού, ζητούν την τήρηση των συλλογικών συμβάσεων εργασίας, γιατρό και ασθενοφόρο, νοσοκόμο και φαρμακεία στο εργοτάξιο, καθώς δουλεύουν πάνω από 500 εργαζόμενοι.
Ο ταμίας της Ομοσπονδίας Οικοδόμων Γιώργος Μηλιώνης είπε ότι «το ζήτημα της κοινωνικής ασφάλισης δεν είναι οικονομικό, είναι πολιτικό. Χτυπάνε τον πυρήνα της κοινωνικής ασφάλισης, τη μητρότητα, τα βαριά και τα ανθυγιεινά». Οσον αφορά το εργοτάξιο της ΠΟΤΑ μίλησε για παραβίαση των συμβάσεων εργασίας, είπε ότι οι εργαζόμενοι δουλεύουν 12ωρα και παραπάνω, μεταφέρονται σα σαρδέλες σε παλιά λεωφορεία και ζήτησε ασθενοφόρο και γιατρό εργασίας. Ανέφερε ότι δεν πρόκειται για την ανάπτυξη της περιοχής, αλλά για τα κέρδη μιας επιχείρησης και εκτίμησε ότι δεν μπορεί όλη η Ελλάδα να είναι ένα ξενοδοχείο.
Ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στη ΔΕΥΑΚ Αντώνης Παπαφλέσσας είπε ότι «είναι επικίνδυνη για τους εργαζόμενους η πολιτική του κεφαλαίου, η ανθρώπινη ζωή αντιμετωπίζεται σαν αναλώσιμο είδος» και χαρακτήρισε τα εργατικά ατυχήματα εργατικά εγκλήματα. Εκανε λόγο για προσπάθεια συσκότισης και παραπλάνησης των εργαζομένων από την κυβέρνηση και επεσήμανε πως είναι συνένοχες οι πλειοψηφίες ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ στο έγκλημα που συντελείται, γιατί στηρίζουν το νόμο Ρέππα που προβλέπει αύξηση του ορίου ηλικίας στα 67 χρόνια.
Ο πρόεδρος του Συνδικάτου Οικοδόμων Πέτρος Τσαπραλής σημείωσε ότι «όλους μας αφορά το ασφαλιστικό. Θα μας θίξει όλους και πρέπει να αντισταθούμε ανεξάρτητα από κομματικό χώρο. Ολα είναι στην κατεύθυνση πώς θα εξυπηρετήσουν το μεγάλο κεφάλαιο». Γ.Σ.
"ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ" 08/02/2008

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου