Τρίτη 25 Μαρτίου 2008

Ζητούν αναθεώρηση σύμβασης στο Αθήναιο - Λεύκτρο ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΕΙ Η ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ

Παραμένει η εκκρεμότητα που καθυστερεί το έργο ολοκλήρωσης της σήραγγας Ραψομμάτη. Το τελευταίο διάστημα υπάρχει κινητικότητα στο έργο, δε δουλεύεται όμως εντατικά, καθώς η ανάδοχος κοινοπραξία ζητεί αναθεώρηση της σύμβασης. Και σε περίπτωση που η κοινοπραξία “Τομή - ΕΛΤΕΡ” δουλέψει εντατικά, το έργο θα χρειαστεί 20 με 24 μήνες. Πράγμα που σημαίνει πως όλο το τμήμα από το Αθήναιο έως το Λεύκτρο με τη σήραγγα Ραψομμάτη -το πιο
σημαντικό του εθνικού δρόμου, καθώς θα αποφεύγονται οι στροφές της Μεγαλόπολης- δε θα παραδοθεί νωρίτερα από την άνοιξη του 2010.
Τα δεδομένα αυτά επεσήμανε στην “Ε” ο Αλέξανδρος Γεωργόπουλος διευθυντής έργου του “Μορέα”, που είναι ο υπεύθυνος της κοινοπραξίας για τις προσβάσεις στη σήραγγα Ραψομμάτη. Η κοινοπραξία δουλεύει σε δύο μέτωπα, από το Αθήναιο προς την είσοδο της σήραγγας και στη γέφυρα Αλφειού, στο τέλος του τμήματος Μαλλωτά - Λεύκτρο. «Δε δουλεύουμε εντατικά, υπάρχουν ακόμα εκκρεμότητες που πρέπει να λυθούν», μας είπε ο κ. Γεωργόπουλος και σημείωσε: «Δουλεύουμε πιο μέσα από το Αθήναιο, δε φαίνεται, προς το Ανεμοδούρι. Εχουν γίνει επιτάξεις στο τμήμα αυτό και δουλεύουμε. Υπάρχει μια κινητικότητα. Αμα λυθούν τα προβλήματα, θα δουλέψουμε εντατικά. Πρέπει να αναθεωρηθεί η σύμβαση, αφού άλλαξαν όλες οι μελέτες. Οταν δημοπρατήθηκε το έργο, δεν υπήρχαν μελέτες». Ο υπεύθυνος της κοινοπραξίας παρατήρησε πως αν ξεπεραστεί η εκκρεμότητα, το έργο θα ολοκληρωθεί σε 20 μήνες με 2 χρόνια. Γ.Σ.

ΣΗΡΑΓΓΕΣ ΑΡΤΕΜΙΣΙΟΥ ΚΑΙ ΝΕΟΧΩΡΙΟΥ

Οσον αφορά τα έργα του ομίλου “Μορέας” στις σήραγγες στον εθνικό δρόμο Κορίνθου - Τρίπολης, μας ενημέρωσε ότι στη δεύτερη σήραγγα στο Αρτεμίσιο πλησιάζουν στα 500 μέτρα και στις δύο νέες σήραγγες στο Νεοχώρι η μία είναι στα 300 και η άλλη στα 250 μέτρα.
"ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ" 25/03/2008

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου