Παρασκευή 14 Μαρτίου 2008

Αναζητείται Αλβανός για το θάνατο Βουλγάρας ΠΟΥ ΒΡΕΘΗΚΕ ΣΤΡΑΓΓΑΛΙΣΜΕΝΗ ΣΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ ΤΗΣ ΓΙΑΛΟΒΑΣ

Ενας Αλβανός οικογενειάρχης που ζει στην Πύλο και παραμένει άφαντος, αναζητείται από λιμενικές και αστυνομικές αρχές ως ο κύριος ύποπτος για το θάνατο της 50χρονης Βουλγάρας, που βρέθηκε νεκρήπροχθές το απόγευμα στη θάλασσα της Γιάλοβας, στη θέση “Ροδιά”. Οι έρευνες έχουν στραφεί σ’ αυτόν, γιατί σύμφωνα με μαρτυρίες ήταν ο τελευταίος άνθρωπος που το απόγευμα της Καθαρής Δευτέρας είδε ζωντανή τη Στεφανία, καθώς ήταν αυτός που προθυμοποιήθηκε να την πάει στο αγροτόσπιτο όπου φρόντιζε έναν ηλικιωμένο(Θανάση Μπέλλα), σε απόσταση 1 χιλιομέτρου από το κέντρο της Γιάλοβας.
Χθες το πρωί έγινε η νεκροψία - νεκροτομή της άτυχης γυναίκας στο Νοσοκομείο Αργους από την Ιατροδικαστική Υπηρεσία Ναυπλίου, για να διαπιστωθούν τα αίτια του θανάτου της. Ο λιμενάρχης Πύλου Χαράλαμπος Μουζάκης, χθες το απόγευμα, μας είπε ότι δεν είχε την επίσημη ιατροδικαστική έκθεση στα χέρια του και δε γνώριζε την αιτία θανάτου της. Σύμφωνα με άλλες πληροφορίες μας οφείλεται σε ανθρωποκτονία από πρόθεση, με στραγγαλισμό που έγινε στη στεριά από ανθρώπινα χέρια, και μετά την έριξαν στη θάλασσα.
Με βάση πάντα στοιχεία που συγκεντρώσαμε, αλλά και από πληροφορίες που κυκλοφορούν στην περιοχή Πύλου - Γιάλοβας, το μεσημέρι της Καθαρής Δευτέρας η Βουλγάρα μαζί με τον ηλικιωμένο που φρόντιζε, πήγε στο καρναβάλι της Γιάλοβας. Δύο ώρες αργότερα, ο γιος του ηλικιωμένου γύρισε να τους πάρει με το αυτοκίνητο για να τους πάει πίσω στο αγροτόσπιτο. Ο παππούς επέστρεψε, όμως η γυναίκα ζήτησε να παραμείνει και να επιστρέψει αργότερα. Εμεινε με την παρέα της, κάποιους συμπατριώτες της και έναν Αλβανό και συνέχισαν να πίνουν μπίρες. Και δεν επέστρεψε ποτέ στο αγροτόσπιτο, ούτε μέχρι την επόμενη μέρα το πρωί που ο παππούς περίμενε πως θα γύριζε. Τότε άρχισε η αναζήτησή της, καθώς και το κινητό της
ήταν κλειστό. Οι πληροφορίες που προέρχονται από τους συμπατριώτες της που ήταν στην παρέα, λένε πως την 50χρονη προθυμοποιήθηκε να την πάει στο αγροτόσπιτο ο Αλβανός με το αυτοκίνητό του. Και από τότε αγνοείτο η τύχη της μέχρι που το απόγευμα βρέθηκε νεκρή μια γυναίκα στη θάλασσα και αποδείχθηκε πως ήταν αυτή.
Πληροφορίες, ανεπιβεβαίωτες ωστόσο αυτή τη φορά, αναφέρουν πως ο Αλβανός επέστρεψε το απόγευμα της Καθαρής Δευτέρας στο σπίτι του, μεθυσμένος και με γρατζουνιές, και είπε στη γυναίκα του ότι πάει στην αδελφή του στα Φιλιατρά ή την Κυπαρισσία. Στο δρόμο όμως είχε τροχαίο ατύχημα και τραυματισμένος μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Κυπαρισσίας.Οταν αναζητήθηκε από τις λιμενικές και αστυνομικές αρχές το απόγευμα της Τρίτης, διαπιστώθηκε ότι είχε πάρει εξιτήριο. Δεν πήγε, όμως, ούτε στην αδελφή του ούτε επέστρεψε στο σπίτι του στην Πύλο και παραμένει άφαντος. Στην Πύλο όσοι τον ήξεραν μιλούν για υπόδειγμα Αλβανού οικογενειάρχη, που δεν έδινε αφορμή για αρνητικά σχόλια και μόνο καλά λόγια ακούγονταν.
Η Βουλγάρα είχε ένα γιο που μένει με την οικογένειά του στους Γαργαλιάνους. Πήγαινε μια φορά περίπου το μήνα και τους έβλεπε και επέστρεφε την επόμενη μέρα, πρωί - πρωί για να φροντίσει τον παππού. Γι’ αυτό και δεν αναζητήθηκε από το βράδυ της Καθαρής Δευτέρας.
"ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ" 13/03/2008

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου