Τρίτη 20 Μαΐου 2008

1η ΕΤΗΣΙΑ ΓΙΟΡΤΗ ΜΠΑΣΚΕΤ Ν.Ο. ΠΥΛΟΥ. Πλημμύρισε από «νεολαία» το Κλειστό….

ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΟΔΟΣ ΤΟΥ ΜΠΑΣΚΕΤ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ

Του Νίκου Μπαλόπουλου

Μπορεί να έλειπε η εμπειρία, ωστόσο, το πάθος και η θέληση για το καλύτερο την κάλυψαν, κάνοντας την 1η ετήσια γιορτή μπάσκετ του Ν.Ο. Πύλου, την Κυριακή το απόγευμα στο κλειστό της πόλης, να μοιάζει με διοργάνωση βγαλμένη από μεγάλες εθνικές κατηγορίες…
Το σημαντικότερο, όμως, πέραν της οργανωτικής επιτυχίας, ήταν το συμπέρασμα για την πρόοδο την οποία έχει το άθλημα στην περιοχή…
Εκατό και πλέον νεαρά παιδιά, αγόρια και κορίτσια, αλλά και οι αθλητές του ανδρικού τμήματος, πλημμύρισαν την αίθουσα δείχνοντας ότι η δουλειά του τελευταίου διαστήματος αποδίδει καρπούς και έχει θετικά αποτελέσματα. Βεβαίως, όλα αυτά δε θα υπήρχαν εάν η διοίκηση του συλλόγου δεν ήταν τόσο δραστήρια, εάν ο τεχνικός της ομάδας Βαγγέλης Οικονομίδης δεν ήταν τόσο «κινητικός» και εάν δεν υπήρχε η στήριξη από τους τοπικούς φορείς και, κυρίως, το δήμαρχο Γιώργο Χρονόπουλο.

ΟΙ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΙ
Στο διαδικαστικό κομμάτι, η γιορτή ξεκίνησε με τους χαιρετισμούς και τις τιμητικές βραβεύσεις… Αρχικά απηύθυναν χαιρετισμό οι κ.κ. Βαγγέλης Μπέλας (γεν. γραμματέας ΝΟΠ), Γιώργος Χρονόπουλος (δήμαρχος Πύλου), Χρήστος Δαμουράς (γραμματέας ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ) και Βαγγέλης Οικονομίδης (προπονητής ΝΟΠ), οι οποίοι αναφέρθηκαν στην κοινή προσπάθεια και τα οφέλη της, ενώ ακολούθησαν οι βραβεύσεις.
Ο κ. Χρονόπουλος απένειμε αναμνηστική πλακέτα στον πρώην υπουργό και «θεμελιωτή» του Κλειστού της Πύλου, Θανάση Φιλιππόπουλο και τους δημοσιογράφους των εφημερίδων «Θάρρος» και «Επικαιρότητα», Νίκο Μπαλόπουλο και Περικλή Τσαλαματά, για την προβολή του αθλήματος και του συλλόγου.
Στη συνέχεια το πρόγραμμα περιλάμβανε μικρής διάρκειας ασκήσεις τεχνικών δεξιοτήτων από τα τμήματα προμίνι και μίνι (αγοριών, κοριτσιών) και το κλείσιμο τις απονομές στους αθλητές όλων των τμημάτων του συλλόγου…

ΟΙ ΑΠΟΝΟΜΕΣ
Το ξεκίνημα έγινε με το τμήμα των προμίνι (τις απονομές έκανε ο αντιδήμαρχος Παύλος Καλδής), ενώ ακολούθησαν τα μίνι (από τον πρόεδρο του Ναυτικού Ομίλου Βαγγέλη Βρεττάκο και τον αντιδήμαρχο Κώστα Καλογερόπουλο), το παιδικό (από τον αντιπρόεδρο της ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ Παναγιώτη Μάλαμα ο οποίος αντικαθιστούσε τον κ. Κουτραφούρη, που βρισκόταν στην Κεφαλλονιά), η σχολική ομάδα του Γυμνασίου που αναδείχτηκε πρωταθλήτρια Μεσσηνίας (από τον κ. Δαμουρά), το εφηβικό τμήμα (από τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Ζευγίτη) και, τέλος, η ανδρική ομάδα, που πέρυσι κατέκτησε το πρωτάθλημα της β΄ κατηγορίας.
Ο δήμαρχος Πύλου έδωσε το Κύπελλο στον αρχηγό της ομάδας Γιάννη Δημητρόπουλο και μαζί το έναυσμα για την έναρξη συνεχόμενων χειροκροτημάτων από τους εκατοντάδες θεατές, γονείς και φίλους του αθλητισμού, που γέμισαν το Κλειστό.
Το «κλείσιμο» της γιορτής περιείχε τις επιβραβεύσεις όλων των παραπάνω, τις υποσχέσεις για καλύτερη συνέχεια, αλλά και ένα γευστικότατο μπουφέ, που «έκλεψε τις εντυπώσεις»!
"ΘΑΡΡΟΣ" 20/05/2008

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου