Δευτέρα 12 Μαΐου 2008

Θεμελιώνονται δύο γέφυρες στο Παραδείσια - Τσακώνα

Θεμελιώνονται αυτή την περίοδο οι δύο μικρές γέφυρες, μήκους 160 μέτρων, στο τμήμα Παραδείσια - Τσακώνα που ανακατασκευάζεται, ενώ στόχος είναι το καλοκαίρι να θεμελιωθούν και οι δύο μεγάλες, των 470 και 390 μέτρων, αντίστοιχα. Για το έργο των προσβάσεων στη σήραγγα Ραψομμάτη αύριο Τρίτη έχει προγραμματιστεί η εκδίκαση της προσφυγής της αναδόχου κοινοπραξίας για τη διάλυση της εργολαβίας. Ωστόσο, οι συζητήσεις με το ΥΠΕΧΩΔΕ συνεχίζονται για να βρεθεί λύση προς το συμφέρον του έργου. Και για τα δύο σημαντικά τμήματα του εθνικού δρόμου Τρίπολης - Καλαμάτας αναμένονται εξελίξεις, που έχουν καθυστερήσει, ώστε οι εργασίες να αποκτήσουν εντατικό χαρακτήρα και τα έργα να ολοκληρωθούν το 2009. Για τα δεδομένα αυτά μας ενημέρωσε ο διευθυντής Διευρωπαϊκού Δικτύου Πελοποννήσου Παναγιώτης Κουρετζής.
- Για το τμήμα Παραδείσια Τσακώνα: Προχθές ο κ. Κουρετζής συναντήθηκε στην Αθήνα με τους συμβούλους που προσελήφθησαν για την παρακολούθηση της καλής εκτέλεσης του έργου. Κάποιοι απ’ αυτούς ήταν και μελετητές του έργου ανακατασκευής και εκτιμάται πως θα συμβάλουν στην επίλυση προβλημάτων κατά την πορεία υλοποίησης. Πριν το Πάσχα, σύμφωνα με την ενημέρωση, πληρώθηκε ο τελευταίος λογαριασμός για τις εκτελεσθείσες εργασίες, που είχε υποβάλει η ανάδοχος κοινοπραξία. Αυτή την περίοδο αναμένεται να θεμελιωθούν οι δύο μικρές γέφυρες των 160 μέτρων. «Σκοπός είναι να προλάβουν το φετινό καλοκαίρι για να θεμελιώσουν και τις δύο μεγάλες γέφυρες» παρατήρησε ο κ. Κουρετζής, ενώ όσον αφορά το πρόβλημα ροής χρηματοδότησης (από εθνικούς πόρους), επεσήμανε: «Δεν μπορούμε να πούμε ότι υπάρχει σοβαρό πρόβλημα. Υπάρχει μικρή καθυστέρηση. Εχει δοθεί υπόσχεση ότι θα χρηματοδοτηθεί απρόσκοπτα».
- Για τις προσβάσεις στη σήραγγα Ραψομμάτη: Ο διευθυντής Δ.Δ.Π. μας πληροφόρησε ότι για αύριο έχει προγραμματιστεί το δικαστήριο για την αίτηση διάλυσης της εργολαβίας και πρόσθεσε: «Δεν ξέρω αν την αποσύρουν. Εχουν γίνει επαφές, συζητήσεις με το υπουργείο (ΥΠΕΧΩΔΕ) για να βρεθεί λύση. Εχουν φέρει και δεύτερο γεωτρύπανο και δουλεύουν στη γέφυρα Αλφειού. Στο τμήμα Αθήναιο - είσοδος σήραγγας φτιάχνουν τεχνικά -μικρά γεφύρια. Δουλεύουν καλά, αλλά όχι τόσο εντατικά για να τελειώσει το έργο πιο νωρίς, το 2009». Γ.Σ.
"ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ" 12/05/2008

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου